14.06.2026 | 13:50
drlovric kaže:
Ti ne mozes natjerati korisnike ovog foruma da pisu clanke za Jabucnjak. Nemaju svi ni zelju, ambiciju, ni potrebu da to rade.
Onako iskreno, ti imas direktan interes jer si trgovac i prodajes to o cemu pises. To ti je u opisu radnog mjesta. Ostalim clanovima nije.
Ono sto je jako zanimljivo je da ti poslovno ni privatno ne koristis skoro nista od toga o cemu pises, a opet svi uvazavamo tvoje misljenje.
Iako, mimo svih pravila zdrave logike, branis umirucu Intel platformu, hakiras Apple software, koristis Apple uredjaje koji desetljece+ stari.
Nitko te nikada nije vrijedjao niti omalovazavao, na nacin da kaze ti si nepismeni panj i navijacka ovca jer pricas o novom iPhone, a niti ne posjedujes ga. Zato svo svi znamo da ti o Apple znas puno. To nitko ne spori.
Tu si se ti degradirao kao covjek jer zlorabis poziciju svoje moci. Vrijedjas druge jer eto mozes, cak i u temama o kojima dokazano ne znas puno. Sve ono sto ti ne ide u prilog jednostavno pobrises, i nastavis zivjeti u uvjerenju da si bio u pravu
Isto tako se ponasa npr. Trump (jer iza ledja ima najmocniju vojsku svijeta), pa vrijedja i omalovazava druge, a vec smo se svi slozili kakav je to covjek.
Ništa se ne slažem s tobom!
I argumentirati ću sve!
Naravno da ne mogu tjerati druge da pišu osvrte i članke. No, ako mi se trlja o nos da "ne poštujem timski rad", onda se zapitam kakva je to ispravna ravnoteža uloženog vremena da mi se ne bi reklo da ne poštujem timski rad? Koliko još vremena trebam uložiti?
Druga je stvar što mislim da mnogi ljudi ovdje itekako imaju jake domene stručnosti koje su u vezi s Macovim hardverom i softverom i da bi mogli napisati sjajne članke, neke čak iz "bezvremenskih" kategorija. Zamisli recimo da ovdje nekom srećom imamo nekoga tko cijeli život radi na backup sustavima, ali nikada to svoje životno znanje nije imao volje i vremena pretočiti u jedan lijepo strukturirani članak o svim načinima backupa na Macu.
Ovu drugu točku - da ja to radim "jer sam trgovac" si odmah sam srušio! Koji bi trgovac promovirao stare Intel strojeve umjesto kupovnih novih? Ono koja je logika? Živim li možda od toga što jednom godišnje nekome par dana dana slažem stari 5,1 jer nema mogućnosti kupiti Mac Studio i onda mi u procesu možda ostane 50 €? Haha, kakva motivacija!
Osim toga, ja ovdje pišem od početka, a formalno je tvrtka u kojoj radim (koja nije samo moja) postala Apple Reseller par godina kasnije. Znači sigurno to nije moja motivacija. Drugo, da vidiš strukturu prihoda tvrtke u kojoj radim, bilo bi ti jasno da je Apple tek moj sporedan hobi.
Nadalje, koji bi trgovac došao ovdje nešto pisati interesa radi, a da zauzvrat nema nigdje reklamu. To je možda znak da sam entuzijast, a ne netko tko se bavi ovime radi novca? Ne? Nadalje, toliko puta grubo iskritiziram Appleov hardver i softver i često kupcima otvoreno kažem da im neću prodati nešto jer nije dobro. To ne rade trgovci, nego entuzijasti.
Ovo da ne koristim "skoro ništa od toga o čemu pišeš" je baš glupost. Ne znam kako bih to uopće prokomentirao. Niti iz konteksta direktora multimedijskog studija niti iz konteksta nekoga tko održava stotine strojeva klijenata.
To da je moja logika obrane Intel platforme "van svake logike" znači da ne čitaš s razumijevanjem što pišem i da nemaš pojma o odnosu mogućnosti i cijene. Očigledno nemaš pojma niti kako se ta oprema koristi u stvarnom workflowu profesionalaca. Pročitaj još jednom moj "Pimp My Ride!" i pogledaj koliko bi koštalo složiti takav alat kupovinom novog stroja. A svi ti strojevi će sebe otplatiti već nakon godinu-dvije, a ne pet - koliko će sigurno još odlično obavljati svoj posao.
Ček, ja osobno moram imati novi iPhone da bih ga mogao testirati i napisati prikaz?
Ne zlorabim "poziciju moći", nego vraćam ovo mjesto u centar prema ideji i pravilima koja smo dogovorili kada smo ga osnovali prije 23 godine.