15.06.2026 | 07:50
Gjuroo kaže:
“Ignorant, licemjer, budala ili trol, blebetanje (ok, s ovim bih se složio), mediokritet, jadno...".
Fin spektar etiketa jednog osnivača, admina i moderatora koji za sebe tvrdi da je strpljiv "do pedesete". Možda do 50-og puta kad su ga članovi Jabučnjaka prozvali da širi dezinformacije. Slučaj "Le Monde" je valjda bio 51.
Što se tiče "budućnosti čovječanstva", vidim Ribu da diže novi server koji će se uglavnom baviti time kako napreduje pimpanje njegove Vespe (plus grintamo o manje bitnim životnim situacijama kao što je stanje u Ukrajini

). Rado ću upratiti taj proces čak i ako bude iritantnih reklama koje bi Ribi pomogle u cijelom poslu.
Na žalost, ovim Davorovim incidentom, Jabučnjak se sveo na JA-bučnjak. "Jabučnjak - to sam JA".
Odlično si to sročio "vrijedni korisniče", samo što postoji jedna mala razlika.
A to je tko od korisnika ovdje ima pokriće u radu, a tko je jalovi trol i politička alapača (ovo ne ide tebi).
Ispada da sam ja uzrupirao Jabučnjak radom! I još se time lažno hvalim kao Trump!
Sanjam da TI malo uzurpiraš taj bogomdani tron, pa da umjesto jednog objavljenog članka u životu, napišeš ih toliko da ovo postane GJU-ričnjak. Da me onda s te lagodne pozicije patroniziraš i kažeš: "Joj Davore nemaš pojma, šuti malo, čitaj i uči - sve sam lijepo objasnio u ovom prikazu!".
Imamo preko 8.000 registriranih korisnika. Većina ih samo čita novosti kada se dogodi neki keynote, neki prate sve i šute, neki pitaju nešto samo kada im treba. Ogroman broj napravi prijavu, ali se ne vrati. No, login brojke su i dalje u tisućama. Aktivnosti na forumu su manji dio priče jer tu je, kao što vidiš iz prve ruke, aktivno možda 50 do 100 ljudi, velikodušno sam rekao.
Da istražimo kojom to podlom metodom je bahati JA-bučnjak uzurpirao ovo divno političko mjesto!
- Od oko 900 konkretnih objava na naslovnici Jabučnjaka, gotovo 400 je mojih.
- Od oko 200 većih napisanih članaka, zli patronizirajući JA-bučnjak je napisao 80. A u zadnjih 10 godina većinu — jer ostali više nemaju vremena.
- Od gotovo 700 objava novosti, mojih je skoro 300, a opet, u zadnjih 10 godina većina.
Sada je razotkriven taj podli plan otimanja političke birtije!
Prozivanje za neki krivi link i "dezinformacije" je isto tako jadno od tebe. Jadno jer kada se to dogodi, ja takve stvari uklonim i priznam. Pogotovo je jadno u sveukupnom srazmjeru i količini vjerodostojnih objava i svih onih onih koje su na kraju ispale istina, a čopor vukova je (po tko zna koji put) ispao na krivoj strani.
Zadnji primjer sam dao s Tulsi Gabard i bio-labovima, nešto za što je bilo toliko sprdnje i ismijavanja, a sve je od početka bila istina, svaki link i dokument koji sam iznašao. I da, to ne zaslužuje ništa manje od opisa: “Ignorant, licemjer, budala ili trol, blebetanje..."
Ovo s dizanjem servera "za Vespu" je izvrtanje stvarnosti — jer da se ovdje pisalo o pimpanju Vespe, nikada ne bismo niti imali ovakvo izmicanje kontrole s politikom.
Isto tako, moj prijedlog za Signal grupu, su neki shvatili cinično, a to uopće nije tako — to je moja dobronamjerna preporuka, i sam ih koristim i to je odlična stvar za sve one koji žele imati prostor za političke i slične rasprave.