Ukrajina
(2 korsinik/a gleda/ju temu) Gjuroo, (1) Gost

Ukrajina

18.03.2026 | 00:37
dpasaric kaže:
drlovric kaže:
Trump se sutra moze povuci iz Irana i cista obraza proglasiti pobjedu. Njegova vojska je, za razliku od ruske, odradila vidljiv posao na terenu. Efektno i brzo.
Putin nema tu opciju zato se i koprca u Ukrajini…

Ha? Što su odradili? Efektno i brzo su pobili 160 curica, 500 civila...

Ne misliš da je to "false flags" kao masakr u Buči..?
18.03.2026 | 00:41
Ender kaže:
ovo bese tema o sukobu u ukrajini?
...
znaci skoro svo vrhovno vodjstvo je eliminisano, PVO radi sa gotovo nikakvim kapacitetima, mornarica jedva da postoji, nuklearni centri izgleda sravnjeni...
i to tebi ne izgleda kao efikasno odradjeno?
ocigledno iranci nisu igrali starcraft, koji sada nesto ne pominjes.

Tema jest Ukrajna, ali, kao što rekoh, sve je povezano - od nedavne izjave Zelenskog da će pomoći Izraelu oko iranskih dronova jer imaju iskustva (i čime se stavlja na stranu genocidnog aparthejd režima), pa do iranskog odgovora da onda Ukrajna postaje legalna vojna meta. A u konačnici, oba rata je započela ista ekipa, zapadni vojni lobi pod velikim izraelskim utjecajem.

Starcraft sam itekako spomenuo u kontekstu Irana - upravo kao mapu koja je toliko jasna da ne moraš biti vojni strateg da vidiš da se ta partija može dobiti samo tako da se nuklearnim bombama totalno pobije iranski narod. Izraelci su se pokazali toliko krvoločni zadnjih godina da čak i to ne bi iznenadilo, njih nije briga za ikakve žrtve - koliko ih ništa ne zanima vidjeli smo u Gazi.

I onda na Starcraft mapi s jedne strane imaš ravnu čistu pustinju s gomilom nezaštićenih saveznika, a u centru mape klasični "choke point" - ono kao da je izvučen s neke Starcraft mape! I onda u pozadini cijelu teritoriju u planinama - znači smrt za kopnenu invaziju. Ameri nisu mogli pokoriti primitivni Vijetnam niti pustaru od Afganistana, a kamo li će ponosni Iran, staru Perziju i narod koji sam slaže balističke projektile bez vanjske pomoći.

Ništa nije "efikasno odrađeno" ako Iran svakodnevno raketira cijelu širu zonu, a Hormuz je zatvoren. Istovoremeno su potaracali sve bitne američke radare u široj zoni, napali svaku američku bazu, pa čak i onu na dalekom Cipru i porokali sve ambasade. Znamo koliko je sati kada Izrael i Saudijska Arabija hapse ljudi koji snimaju štetu od iranskih projektila, ali na kraju ipak dosta toga završi na mreži, pa znamo da je gadno.

Evo što sami Ameri tračaju o svemu:

18.03.2026 | 00:45
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
drlovric kaže:
Trump se sutra moze povuci iz Irana i cista obraza proglasiti pobjedu. Njegova vojska je, za razliku od ruske, odradila vidljiv posao na terenu. Efektno i brzo.

Aha, posudili su četiri Tomahawka od Japanaca da to naprave sami sebi prvi dan u vrijeme pregovora?

Uostalom, koliko sam vidio i interna istraga u US je to potvrdila, pa su našli opravdanje da je ta škola blizu nekadašnjeg vojnog objekta.
18.03.2026 | 01:05
Gjuroo kaže:
Riba kaže:
Nije svejedno ako ti je supruga u Kuvajtu!

Radi u PZO?

Vjerojatno računa da je aerodrom u Riyadhu dovoljno daleko da ga ne pogode, pa uvijek ima way out. To je nekih 600 km, znači odradiš u jednom danu Arrivom ili Flix busom!

E sada, rulet je koga će Iranci sve gađati, a vidimo da vole aerodrome, kao svaki iskusni Starcraft igrač. A kako znamo da pogađaju i daleki Ben Gurion, mogu svaki u regiji, pa je to sve njihova "dobra volja" koji će aerodrom zatvoriti, a koji neće. Vidjeli smo prekjučer da su izrokali tankove goriva za avione na Dubai International Airport, znači očigledno samo upozorenje - jer su komotno mogli roknuti sam kontrolni toranj i terminale, pa bi promet stao na malo duže.
18.03.2026 | 01:11
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
drlovric kaže:

Aha, posudili su četiri Tomahawka od Japanaca da to naprave sami sebi prvi dan u vrijeme pregovora?
Uostalom, koliko sam vidio i interna istraga u US je to potvrdila, pa su našli opravdanje da je ta škola blizu nekadašnjeg vojnog objekta.

Recimo da je ta zgrada / škola uništena američkim projektilima i da je to činjenica. Kako možemo znati da je u tom trenutku zbilja bila školska nastava, a ne prazna zgrada?
Ako ćemo Buču gledati kao idealnu priliku za propagandu, vjerujem da ćeš se složiti da je ovo još bolja situacija za propagandu jer je u igri gomila djece.
Nije upitno da je ruska vojska ušla u Buču i nije upitno da je američki projektil uništio školu u kojoj se (inače) održava nastava.
Kako možemo dokazati da je jedna situacija "false flags", a druga stvaran događaj s tragičnim posljedicama?
18.03.2026 | 01:46
Gjuroo kaže:
Recimo da je ta zgrada / škola uništena američkim projektilima i da je to činjenica. Kako možemo znati da je u tom trenutku zbilja bila školska nastava, a ne prazna zgrada?
Ako ćemo Buču gledati kao idealnu priliku za propagandu, vjerujem da ćeš se složiti da je ovo još bolja situacija za propagandu jer je u igri gomila djece.
Nije upitno da je ruska vojska ušla u Buču i nije upitno da je američki projektil uništio školu u kojoj se (inače) održava nastava.
Kako možemo dokazati da je jedna situacija "false flags", a druga stvaran događaj s tragičnim posljedicama?

Ok, ako sam dobro shvatio, ti postavljaš hipotezu da zapravo nema mrtve djece, da je Tomahawk pogodio praznu zgradu škole, a nakon toga je sve brzo izmišljeno! Iranci su putem nekog svog špijuna u viskoj američkog diplomaciji znali unaprijed da će Trump usred pregovora narediti napad na Iran? I odlučili su ne skloniti svoje vodstvo da bi sve bilo uvjerljivije i kako bi svi pomislili da oni ne znaju da će biti napadnuti?

I uz tu informaciju su donijeli lutke djece i ostale filmske rekvizite, donijeli razne random leševe iz mrtvačnica da glume mrtve roditelje koji su došli po preživjele (jer je bio double-tap) i sve to uspješno filmski inscenirali u trenu jer im je drugi lokalni špijun na strani Amera javio da će napasti baš tu školu i da budu spremni za filmski set?

Znaš što, potpuno si u pravu - to je sve sasvim teoretski moguće, ali je vjerojatno otprilike koliko i da se Zgrada 7 srušila od požara u uredu na vrhu.

Buča, s druge strane, nema nikakve logike, niti taktičke, niti strateške niti bilo kakve ljudske:

1) Rusi su bili u gradu duže vrijeme i nisu ubijali građane.
2) Rusi napuštaju grad iz strateških razloga i imaju nula razloga pobiti civile pri odlasku.
3) Gradonačelnik Buče daje intervju po napuštanju grada od ruske vojske i totalno cool priča o tome i ne spominje nikakav masakr civila, samo kaže da mu je drago što su otišli.
4) Rusi u UN izlažu cijeli slučaj i traže službenu istragu po tom pitanju.
5) Rusi nude i satelitske snimke cijele lokacije cijelo to vrijeme i vidi se da je to bila ukrajinska PR operacija.

I iako je teoretski sve moguće, ovo barem ima logike i smisla, za razliku od tvoje groteskne hipoteze koju predlažeš kao scenario za pobijenu djecu.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 5 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO