Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

12.04.2026 | 22:25
"...svakako najveća vrlina mu je što nije bio WEF-ov vazal..." - da li mu se u vrline racuna sto je bio putinov vazal, a njegov ministar na direktnoj liniji sa lavrovim, prakticno ruski spijun koji je odavao sve info moskvi.
znaci i orban je manje zlo?
12.04.2026 | 22:34
Ender kaže:
"...svakako najveća vrlina mu je što nije bio WEF-ov vazal..." - da li mu se u vrline racuna sto je bio putinov vazal, a njegov ministar na direktnoj liniji sa lavrovim, prakticno ruski spijun koji je odavao sve info moskvi.

Kakva retorika, onda je i naš Milanović "ruski špijun"? Orban je gledao interese svoje zemlje i razumno rezonirao cijelo vrijeme po pitanju rata u Ukrajini, a opet sve u interesu Mađarske. I to je to.

Znači generalno ta primitivna logika "ako nisi s nama, protiv nas si" je porazna, a ponavlja se u raznim formama od pandemije do danas.
12.04.2026 | 22:41
gresis prijatelju, mislim da gresis.
ne znam za milanovica a i ne interesuje me, ali za orbanove razgovore sa trampom gde mu jasno kaze doslovno da ce mu pomoci kao sto u basni mis pomaze lavu - postoje jasni i nedvosmisleni snimci.
takodje i za njegovog ministra koji u razgovorima sa lavrovim mu prenosi info iz centra EU i obecava da ce uloziti sve napore da se skinu sankcije putinovim omiljenim biznismenima - postoje snimci.
ili su ti snimci mozda namestaljke i MSM propaganda?
doista, manje su zlo
12.04.2026 | 23:51
dpasaric kaže:
Orban je gledao interese svoje zemlje.
...brinuo je za interese svoje države, a ne sve rasprodao.

Uobičejeno, ti opet najbolje znaš. Čak bolje i od samih Mađara koji kažu:

"Napokon smo se riješili korumpiranih gadova"

"Hrvati? Vi ste napredni, ne znate kako je"

link

Vjerojatno je to zavedena mladež koja nema adekvatno školovanje pa nisu niti relevantni...

Kako ti kažeš, nije sve rasprodao nego je sve uzeo sebi.

Vrhunski!!!

Nevjerojatno je koliko te žulja težnja Ukrajine za slobodom!
To mora da ima puno dublje korjene od onog što ti obrazlažeš.
13.04.2026 | 00:13
smayoo kaže:
Što mislite, kakve su implikacije političke promjene u Mađarskoj na Ukrajinu, Rusiju i rat?

To trenutno sam Bog zna.
13.04.2026 | 07:01
smayoo kaže:
Što mislite, kakve su implikacije političke promjene u Mađarskoj na Ukrajinu, Rusiju i rat?

Za početak, očekujem da nestane blokada onog zajma EU Ukrajini od 90 milijardi eura. Ruski izvore najviše cvile oko toga. S tim Ukrajina može financirati obranu (da ne bude zabune, mislim na domaću proizvodnju koja raste i po suhoj količini i po tipovima) jako dugo, sigurno dulje nego Rusija može izdržati bez naftnih prihoda.
Drugo: nestaje prepreka za 20. paket sankcija koji daje pravnu podlogu za zaustavljanje i pretres brodova koji plove za Rusiju pod stranim zastavama i tako zaobilaze sankcije.

No, sad je ključno pitanje Slovačka koja je idući ruski spavač u EU. Baš me zanima hoće li Fico sad otvoreno nastaviti opstrukciju EU na način kako je to činio Orban.
13.04.2026 | 07:06
dpasaric kaže:
Ender kaže:

Orban je gledao interese svoje zemlje i razumno rezonirao cijelo vrijeme po pitanju rata u Ukrajini, a opet sve u interesu Mađarske. I to je to.

Zato je više od 3/4 biračkog tijela glasalo protiv njega? Pa ti su Mađari zbilja glup narod; imali finog i poštenog čovjeka na čelu države koji je činio sve na njihovu dobrobit neprekidno 16 godina, a oni tako... Stoka nezahvalna!

dpasaric kaže:
Kakva retorika, onda je i naš Milanović "ruski špijun"?

Kad si već njega potegnuo, nije se baš oglašavao glede svojih kompića Dodika i Orbana u posljednje vrijeme. A baš su si (bili) dobri...
13.04.2026 | 07:35
Djuro genijalac kaže:
Zato je više od 3/4 biračkog tijela glasalo protiv njega? Pa ti su Mađari zbilja glup narod; imali finog i poštenog čovjeka na čelu države koji je činio sve na njihovu dobrobit neprekidno 16 godina, a oni tako... Stoka nezahvalna!

Možeš li vidjet koliko je tvoj zaključak smiješan dok ovo pišeš kao građanin zemlje u kojoj stranka koja je sudski osuđena kao kriminalna organizacija i naočigled korumpirane vlade koja redovno izgubi gotovo sve ministre radi kriminala, redovito pobjeđuje na izborima?

Iskreno, ne znam gotovo ništa o njihovoj unutarnjoj politici i sigurno tip nije bio cvijeće ako je ovako izgubio, ali s obzirom na to da se jedna Ursula veseli novom premijeru, to nikako ne može biti dobro.

To je kao da ti Sheev Paplatine čestita na izborima, ista stvar!

Vjerojatni scenario je da je zaista imao u ekipi lopove i da ih je narodu bilo dosta, a istovremeno ih je MSM financiran od WEF lobija "pravilno usmjerio" i doveo svog čovjeka. Samo gledaj kako će se Magyar ukazati u Davosu iduću put!

Što kaže novi premijer po pitanju izraelskog napada na Gazu i Libanon, ono čisto da vidimo kakav mu je moralni kompas? Ima li petlje kao Sanchez, Milanović i ona Slovenka ili šuti?
13.04.2026 | 07:46
Nadam se da će i kod nas kao Orban Mađarske počet gledat Hrvatske interese i povećati PDV na 27%.

Isto tako mi se sviđa i kad Orban i njegovi pajdaši uzmu od korumpirane EU vještice Ursule novce za izgradnju vrtića i sagrade sebi vile. Pa ne idu turisti u Francusku zbog dječjih vrtića nego gledaju Louvre, Versailles, dvorce uz Loiru... Orban je sve vidio dugoročno i praktično.

A čak je i Rubio progledao u međuvremenu i shvatio da ako je netko Putinov saveznik ne znači da je nužno Američki neprijatelj. Čak dapače!

HungaryUS1.jpg

HungaryUS2.jpg
13.04.2026 | 08:21
Isti je mentalni sklop nas i madjara... jednako volimo ukrasti sto mozemo... zlobnici bi rekli da je to tako jer smo zapravo isti narod...

ne moze se ovo promatrati kao neki realan rezultat, ovo je vise bio referendum protiv orbana, a ne za oporbu... nesto kao kukuriku pobjeda 2011 kod nas.... pitanje je koliko tu uopce ima sposbnih ljudi da ociste strukture koje su 16 godina gradjene... a ako zapnu, eto orbanove ekipe nazad na iducim izborima...

sretan sam zbog njih jer sad mogu napraviti gej paradu, kupiti skuplju americku naftu i uvesti euro pa ce im biti dobro kao nama
13.04.2026 | 08:24
Koja je to država u Europi ili možda na svijetu koja zadovoljava sve što se Davoru ne sviđa? To jest da nije povezana sa WEFom, da se pokazala normalnom u epidemiji, nije ničiji vazal, ima prihvatljivo zdravstvo i sudstvo i tako dalje?
Mene zanima da li će Mađarska uvesti €
13.04.2026 | 09:02
Svaka zemlja koja ima zdravu, balansiranu i razvijenu vlastitu ekonomiju treba pažljivo odvagnuti koji joj je trenutak optimalan za promjenu monetarnog sustava i ulazak u eurozonu. Hrvatskoj je ta odluka bila no brainer jer naša je ekonomija vrlo neuravnotežena i tek se treba vratiti na ono gdje je nekad bila. Osim toga smo, prije uvođenja eura, svih 21 godinu bili monetarno zacementirani za euro pa nam je tako svejedno. Prelaskom na euro uštedjeli smo na mjenjačkim provizijama i bankarskim naknadama.
13.04.2026 | 09:06
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:

Možeš li vidjet koliko je tvoj zaključak smiješan dok ovo pišeš kao građanin zemlje u kojoj stranka koja je sudski osuđena kao kriminalna organizacija i naočigled korumpirane vlade koja redovno izgubi gotovo sve ministre radi kriminala, redovito pobjeđuje na izborima?

Nije ni približno usporedivo. HDZ je imao tako premoćnu pobjedu na izborima zadnji put netom nakon rata, zar ne? Zadnjih 10 godina se na vlasti održavaju s minimalnom većinom u Saboru i to uvijek uz pomoć manjinskih zastupnika i raznih marginalnih oportunista koji gledaju nešto za sebe kratkoročno ućariti priguzivanjem uz HDZ.
13.04.2026 | 10:48
Gjuroo kaže:
smayoo kaže:

To trenutno sam Bog zna.

On će prvo osloboditi onu lovu koja je na ledu, kako za Ukrainu tako i za Mađarsku. Okrenut će Mađarsku u pravosuđu i slobodi media. Već je sad zamolio da sami daju ostavke svi oni koji su namješteni od male žabe krastače s kratkim rukama i malim ekstremitetima.
Ovo je jedna velika pobjeda za Mađarsku a još veća za Europsku uniju i sve vrijednosti iza koji stojim ja i kako se vidi, velika većina Mađara.
Ovo će pokazati ostalim seronjama da većina nas želi Europu! Das se kapanje s Rusima i Amerikancima kontra Europe jednostavno ne isplate. Da su provaljeni u stvarnim motivima (koji su sve samo ne patriotski) i da je narodu dosta korupcije i nepotizma.
Jer su Rusi agresivni, Ameri ludi a dosadašnja vlada i sateliti do bola koruptni i pohlepni. A Europa daje Neto-primatelju Mađarskoj potpore koje donose napredak cijelog društva. Pogotovo će ove glupe homofobne zakone ukinuti, jer kaže: nek se svak voli kako mu je najljepše.

Danas, mog reći dobar dan za mene. A vi vidite.
13.04.2026 | 11:20
Link

Kad smo kod Mađarske, a povezano je sa Ukrajinom i Rusijom, bilo bi zanimljivo čuti komentar od Davora i njegovog advokata po ovom pitanju uplitanja Rusije u izbore u Mađarskoj.
Toliko je popljuvao uplitanje SAD-a u Ukrajini, a opravdavao uplitanje Rusije u Ukrajini pa da vidimo kako će opravdati uplitanje Rusije u izbore u jednoj Europskoj državi.
13.04.2026 | 11:43
Air kaže:
Link

Kad smo kod Mađarske, a povezano je sa Ukrajinom i Rusijom, bilo bi zanimljivo čuti komentar od Davora i njegovog advokata po ovom pitanju uplitanja Rusije u izbore u Mađarskoj.
Toliko je popljuvao uplitanje SAD-a u Ukrajini, a opravdavao uplitanje Rusije u Ukrajini pa da vidimo kako će opravdati uplitanje Rusije u izbore u jednoj Europskoj državi.

Rusi ako se uplicu, uplicu se njezno. S emocijama. Drugo je to. Nisu oni kauboji...
13.04.2026 | 11:46
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:

Mili, ja sam bio vrlo precizan: govorio sam o broju glasova PROTIV njega, ne o ishodu izbora. Kod nas HDZ osvaja izbore sa 16% osvojenih glasova. Da se kod nas biračko tijelo pokrene na isti način kao u Mađarskoj, gledali bi iznova 2000.

Btw, Magyar ti je svjetonazorski isti vrag kao i Orban; bio je u član njegove stranke do prije četiri godine. Općenito uzevši, sve opcije u Mađarskom parlamentu su ti desne orijentacije; mislim da nema niti jedne stranke koju bi mogli okarakteriziriti lijevom.
13.04.2026 | 18:54
Nego, da se vratimo na temu. Bilo je pitanje vremena, dogodilo se i to. AFU su zauzele položaje uz korištenje isključivo robota i dronova. Roboti koji se kreću po tlu su napredovali do ruskih položaja uz podršku dronova iz zraka i ruske snage su se predale. Položaj je zauzet bez sudjelovanja pripadnika AFU i bez gubitaka za AFU.
Budućnost ne dolazi, ona se upravo događa.

A malo prisjećanje na povijest: na današnji dan je prije 4 godine skončao ponos ruske crnomorske flote, Moskva. To je onaj koji je došao zauzeti Zmijski otok, posada mu je rekla da se jebe i 13.04.2022. je, nakon napada protubrodskim projektilom ukrajinske proizvodnje Neptun potonuo. Navodno to nije nikako leglo američkom vodstvu u to vrijeme...
13.04.2026 | 20:02
Djuro genijalac kaže:
Nego, da se vratimo na temu. Bilo je pitanje vremena, dogodilo se i to. AFU su zauzele položaje uz korištenje isključivo robota i dronova.

Da ti glava eksplodira
Kad budeš imao volje mogao bi opet neki update s mapama kako im ide, obožavao sam te izvještaje.
13.04.2026 | 23:10
Evo, novi mađarski premijer je već izjavio

- da neće izručiti osuđenika Hernadija za korupciju u kojoj je Hrvatska ostala bez upravljačkih prava nad INA-om i
- da nema nikakvih problema sa kartama velike Mađarske koje su za njega normalne karte.

Je li itko od MSM medija ili Plenković osudio takve izjave kao što su osuđivali Orbana? Naravno da nisu!

Njih ne zanima ni Hernadi ni karte, njih zanima samo novac koji dobivaju kao dio podmazane WEF agende.

Orban je bio problem EU vodstva, zato su "hrvatskim" medijima bile problem i karte, Magyar je dio njihovog krda i karte Velike Mađarske više nisu nikakav problem.

Tako to rade ljudi bez principa, časti i načela, ljudi koji u Hrvatskoj dobivaju podršku većine građana, što znači da zaista važi ona "svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje".
14.04.2026 | 05:10
Davore, trude se Tovariši brzinom ispraviti ono što su očiti izgubili u Mađarskoj?

Ajmo malo spustiti loptu i razdvojiti činjenice od dojma, jer ovo što pišeš zvuči uvjerljivo – ali kad se oguli sloj retorike, dosta toga se raspada.

1. Hernadi i INA nisu nikakva “nova izdaja” nego stari spor koji traje godinama. Mađarska ga nije izručivala ni prije, dok je Orbán bio na vlasti, tako da to nema veze s nekim “novim premijerom koji je sad odlučio nešto protiv Hrvatske”.

2. karte “Velike Mađarske” – da, tema postoji i uvijek izazove reakcije kad se pojavi konkretna provokacija (Orbánov šal). Ali nije isto kad neko nosi simbol pred kamerama i kad neko usput relativizira povijesni kontekst u izjavi. Mediji reagiraju na konkretne incidente, ne na svaku rečenicu koja se može natezati.

3. ta priča o “MSM šuti” jednostavno ne drži vodu. Vijesti o ovome su prenesene i kod nas. To što nisu bile glavna tema tjedna nije dokaz zavjere nego pokazatelj prioriteta – ima i drugih stvari koje su trenutno veće.

I najvažnije – ubacivanje WEF-a, “krda” i neke koordinirane agende je klasičan trik: uzmeš par stvarnih elemenata i onda ih povežeš u priču koja zvuči kao objašnjenje svega. Problem je što za taj dio nema dokaza, samo pretpostavke.

Da skratim: imaš pravo da postoje dvostruki kriteriji u politici i medijima – to nije ništa novo. Ali ovo što pišeš ide korak dalje i pretvara to u veliku zavjeru bez konkretnih dokaza. A tu već prestaje analiza i počinje spin.
14.04.2026 | 06:22
dpasaric kaže:
Evo, novi mađarski premijer je već izjavio

- da neće izručiti osuđenika Hernadija za korupciju u kojoj je Hrvatska ostala bez upravljačkih prava nad INA-om i
- da nema nikakvih problema sa kartama velike Mađarske koje su za njega normalne karte.

Kako rekoh (prek)jučer....

Djuro genijalac kaže:
Btw, Magyar ti je svjetonazorski isti vrag kao i Orban; bio je u član njegove stranke do prije četiri godine. Općenito uzevši, sve opcije u Mađarskom parlamentu su ti desne orijentacije; mislim da nema niti jedne stranke koju bi mogli okarakteriziriti lijevom.

Nego, hoće li Milanović the mudri i s njim prijateljevati? Njega očito te karte i neizručivanje nisu smetali..?

No, da zaključim Hune, jeste li, kako bi rekli uBosni, uferčili da je jučer u ministartstvu vanjskih prije primopredaje vlasti sve bilo zaključano i mašine za uništavanje dokumenata radile prekovremeno? Peter Szijjártó, ministar vanjskih na odlasku zaključal zgradu i krenulo čišćenje i zametanje tragova...
14.04.2026 | 06:23
tino1 kaže:
Da skratim: imaš pravo da postoje dvostruki kriteriji u politici i medijima – to nije ništa novo. Ali ovo što pišeš ide korak dalje i pretvara to u veliku zavjeru bez konkretnih dokaza. A tu već prestaje analiza i počinje spin.

Clap-clap-clap!

+1
14.04.2026 | 07:05
Vanjuška kaže:
Djuro genijalac kaže:
Nego, da se vratimo na temu. Bilo je pitanje vremena, dogodilo se i to. AFU su zauzele položaje uz korištenje isključivo robota i dronova.

Da ti glava eksplodira
Kad budeš imao volje mogao bi opet neki update s mapama kako im ide, obožavao sam te izvještaje.

Ide im vrlo solidno, rekao bih i više od toga. Ruske snage više ne napreduju, nego gube osvojeno. Znaš kako izgleda sinusoida? Na vrhu je relativno široka i položena, ali kad smo prošli vrh sve strmije ide prema dolje. Ruska kola su sad na toj nizbrdici. Ne kažem da će do ljeta otići u propast, ali trend za njih više nije NI PO JEDNOM MJERIVOM kriteriju pozitivan. Dosad su se mogli zavaravati da imaju strahovite gubitke, ali napreduju pomalo pa se to može opravdati. Sad više nema ni toga. I dronovi i roboti s ukrajinske snage čine prevagu i ta poluga sve jače preteže na ukrajinsku snagu. Oni su javno izjavili da je trenutan omjer dronova 1.3:1 u njihovu korist na bojištu i to nastavlja rasti. Potom, i sami Rusi priznaju da su ukrajinski dronovi bolji i napredniji od njihovih i da su izgubili bitku u razvoju te tehnologije.
Dodatna prednost za AFU: integrirali su Starlink navođenje u svoje dronove što je puno teže za ometanje i nudi preciznije navođenje od GPS-a.

U međuvremenu, evo prisjećanja na Moskvino i potonuće krstarice 2022.

x.com/United24media/status/2043780002861183390?s=20
14.04.2026 | 08:07
Ja sam na početku ove teme napisao da će Ukraina dronovima zasuti po rusima.

A onda se taj segment rata nije uzimao baš najozbiljnije i Ukraina je pomoću Crowdfundinga skupljala lovu za par Mavic dronova.

Sad je bez dronova nezamislivo zaprijetiti nekome.
16.04.2026 | 19:03
Između ostalih priznanja i nagrada Zelenskog evo još jedne:

link

Ajme Trump, ga neće više moći smisliti pred očima.

Još ako Zelenski dobije nobelovu za mir?

Između ostalih koje su neke moguće političke prirode ali ovu za hrabrost je zaslužio u potpunosti.

Staviti glavu na panj kao što je on učinio treba imati pozitivne ludosti.
16.04.2026 | 19:26
da, svakako.
posebnu nagradu je zasluzio sto je istrpeo i nije se dao kad su se narandzasti i onaj D.J. vens se izivljavali sa njim u beloj kuci.
ocekujem neku izjavu trampa povodom ovoga.
16.04.2026 | 20:19
Poanta je da se suprostavio Putinu i time stavio metu na svoje čelo.

Ako netko najbolje zna koliko je ubojita Putinova špijunska služba to znaju Ukrajinci i ostale države bivšeg istočnog bloka.
17.04.2026 | 22:31
Svi koji su ovo pričali prije četiri godine su često na forumu bili proglašeni "plaćenicima Kremlja", nije imalo veze što su to sve bili Amerikanci! I nije bilo važno jesu li to ugledni profesori koji su to sve najavili sedam godina unaprijed, geostrateški stručnjaci, iskusni američki veleposlanici, legende diplomacije i doktori znanosti, umirovljeni američki pukovnici koji su vodili bitke u Iraku ili UN-ovi inspektori za oružje...

E sada imam novi ulaz, baš me zanima kako ćete komentirati zapovjednika Delta Forcea...

Jamačno je i on rusofil!

Može li možda kakva isprikica?

Ono za panedmiju su se neki barem ispričali, sada čekamo ovo...
18.04.2026 | 03:52
dpasaric kaže:
Svi koji su ovo pričali prije četiri godine su često na forumu bili proglašeni "plaćenicima Kremlja", nije imalo veze što su to sve bili Amerikanci! I nije bilo važno jesu li to ugledni profesori koji su to sve najavili sedam godina unaprijed, geostrateški stručnjaci, iskusni američki veleposlanici, legende diplomacije i doktori znanosti, umirovljeni američki pukovnici koji su vodili bitke u Iraku ili UN-ovi inspektori za oružje...

E sada imam novi ulaz, baš me zanima kako ćete komentirati zapovjednika Delta Forcea...

Jamačno je i on rusofil!

Može li možda kakva isprikica?

Ono za panedmiju su se neki barem ispričali, sada čekamo ovo...

Čuj “Delta Force commander”, a đe je ime.

Već tu priča završava.

Uzme par stvari koje zvuče logično (NATO, interesi)
preskoči ono šta mu ne paše
i složi priču za klikove.

I ti to uzmeš kao dokaz za moju ispriku.

Vrijeđaš mi intelekt.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 34 minuta
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO