Ukrajina
(5 korsinik/a gleda/ju temu) cariblanco, Djuro genijalac, dpasaric, Riba, (1) Gost

Ukrajina

19.03.2026 | 14:44
Ender kaže:
i jos nesto:
"Situacija Rusija vs Ukrajna je toliko daleko od situacije Izrael+SAD vs Iran".

tacno.
rusija je krenula na ukrajinu sa ciljem da za 3 dana udje u Kijev, i za 2-3 nedelje da osvoji celu ukrajinu - to su bili njihovi ciljevi. znaci da udje i pokori i osvoji teritoriju.
pitanje je da li su u tome uspeli u ovih 4 godine rata - da ili ne?

izrael + usa su krenuli na iran pre svega da eliminisu njihove nuklearne potencijale i namere. posto njihovo rukovodstvo nije htelo da odustane od svojih namera, i oni su dosli na spisak. nikakvih planova da udju na njihovu teritoriju i da je zauzmu. za manje od 3 nedelje su napravili dar-mar i haos, i unistili sto se moglo unistiti.
pitanje je da li su u tome uspeli - da ili ne?

a ja jos cekam odgovore na ova 2 jednostavna pitanja...
19.03.2026 | 14:46
dpasaric kaže:
Nevene, što je to bila laž za koju sam ja "tvrdio" da je istina?

Je li ti, Davore, uopće čitaš što se napiše, laž je to što si tvrdio da se čovjek povukao s foruma jer je uvidio da je cijelo vrijeme bio u zabludi i da ti šalje poruke podrške u privatnim porukama, a sudeći po ponovnoj aktivnosti dotičnog člana i objavama kontra tebe vidljivo je da je tu neko opako muljanje. Ako to nije slučaj i stvarno je to tako bilo onda Gjuroo očito ima neki bipolarni poremećaj i u tom slučaju ću ti se ja javno ispričati.

smayoo kaže:
Lijepo molim, ne spuštajte se na osobnu razinu.

Nije spuštanje na osobnu razinu nego iznošenje činjenica, a da je netko drugi to napravio i da mu je prokazano da laže, ovdje bio bi razapet pod prijetnjom da se ispriča svima jer do tad neće moći išta drugo objaviti, nije da nije bilo takvih primjera. Jasno je meni da admini i moderatori mogu raditi kako hoće, nemam s tim problema, ali isto tako nemam problem iznjeti istinu koliko god to nekome smetalo pa taman bio i "povlašten".

Oba aktera te "zgode" su aktivni na forumu pa eto neka javno definiraju tko je Pinokio, a tko ne jer očito ne mogu oboje biti u pravu, čisto radi vjerodostojnosti
19.03.2026 | 15:04
Djuro genijalac kaže:
Sad si mi u usta stavio da sam izjavio da će Ukrajina pokoriti Rusiju. Ja to nisam nikad nigdje izjavio, niti pomislio. Ukrajina se BRANI, kako god ti to spinao. Brazil je koliko puta veći od Paragvaja i što onda? Brazil zato ima pravo da proguta Paragvaj? Koja je to vrsta logike?
Što manji gubici ljudstva s ruske strane? Jučer su satrali cijelu brigadu i nisu napravili apsolutno NIŠTA.

Majstore, ajde još jednom pročitaj ono o resursima, pa onda komentiraj. Znaš li da NEK ide JEDNOM godišnje na remont? Generalni. Ulazi se u primarni krug hlađenja (ozračeni), turbina se rastavlja itd. Ne zato jer se pokvarila, nego zato da se to NE DOGODI. To se zove plansko (preventivno) održavanje. Tako i CVN-78 ima raspored planskog održavanja koji je genijalno vodstvo države odlučilo ignorirati i prekoračiti projektirani vijek ekspolatacije za 67 posto. I sad se ti sprdaš s proizvodom koji nije bio konstruiran, niti izveden za ovakvo trajanje plovidbe. To nije failure mornarice, niti nosača, nego upravljanja. Između ostalog, zato volim strojarstvo, tj. fiziku. Može doći kakav god kreten u Bijelu kuću i laprdati štogod poželi, ali kad na štangu objesiš uteg od kile, ona se piga, bez obzira tko što mislio, želio ili izvalio. Tu nema tiskanja novca, laganja i muljanja, štanga se uvijek bez greške piga.

Dakle, dvorište je ono što su već prije pokrali? To govoriš? Jer sve što ti spominješ, Rusi su okupirali tj. ukrali kroz povijest. I super mi je narativ o korumpiranoj Ukrajini, poglavito njenom vodstvu. Onda su Nulandica i ameri, ali bome i Rusi, i to još i više, najgluplji ljudi u povijesti; koji qurac nisu potkupili direkt Zelenskog za 200-300 milijuna dolara i sad bi mogli raditi što hoće?
Evo, odgovori mi samo na to pitanje: dakle, čista računica. Ako je on tako potkupljiv, što ga nije nitko potkupio?

Prvo si u pravu, zaista nisi rekao da će Ukrajina "pokoriti Rusiju", to sam napisao u kontekstu rata u Ukrajini i u smislu da će Ukrajina vratiti državu u svoje granice prije rata. Ispričavam se na tome, nisam ti mislio gurati riječi u usta, to je bila stvar konteksta. To što Rusi ponekad izgube brigadu njih neće zaustaviti, uostalom oni su dali najviše žrtava u borbi protiv nacista u WW II, kako ono kaže izreka "ima ih k'o Rusa". U mojim Starcraft terminima oni bi bili Zerg zbog brojnosti i jednostavnosti jedinica.

Nosač je neplanirano išao na remont i više nije u bitkama i to je jedino što bitno jer "ne projicira američku vojnu moć u regiji" - kako oni vole reći. A dok je bio u bitkama naglo se morao povući 1.000 km niže u Indijski ocean jer su shvatili koliko je ranjiv. Ukratko, Ameri ne da nisu tamo "odradili odličan posao" nego su se izdivljali na civilima i zemlji koja nikoga nije ugrožavala, koja je bila u pregovorima, koja je dozvolila svim komisijama nadzor i koja je nedavno bila izbombardirana s B2 i pri čemu se SAD hvalio da su im unišitili sve nuklearne kapacitete. Ovaj rat ne može dobro završiti za Amere osim ako ne povedu svijet u WW3 tako da počnu Iran uništavati nuklearnim oružujem.

Uopće nije bitno to što sada uvodiš tko je što i kada ukrao, Kolumbo je onda ukrao Ameriku, bitno je ono što sam rekao - da država koja ima najveći broj nuklearnih projektila, smatra Ukrajnu svojim dvorištem u kojem ne želi snage neprijateljskog vojnog bloka. I to je to, nema velike filozofije. Što je tu toliko čudno? Na što bi se ti to točno pozvao da osporiš to? Jer ikakvo pozivanje na "suverenost", moral, pravdu, međunarodno pravo ili ne znam što nema nikakvog smisla, to smo sve odavno zorno naučili od SAD-a.
19.03.2026 | 15:07
Ender kaže:
Ender kaže:
i jos nesto:
"Situacija Rusija vs Ukrajna je toliko daleko od situacije Izrael+SAD vs Iran".

tacno.
rusija je krenula na ukrajinu sa ciljem da za 3 dana udje u Kijev, i za 2-3 nedelje da osvoji celu ukrajinu - to su bili njihovi ciljevi. znaci da udje i pokori i osvoji teritoriju.
pitanje je da li su u tome uspeli u ovih 4 godine rata - da ili ne?

izrael + usa su krenuli na iran pre svega da eliminisu njihove nuklearne potencijale i namere. posto njihovo rukovodstvo nije htelo da odustane od svojih namera, i oni su dosli na spisak. nikakvih planova da udju na njihovu teritoriju i da je zauzmu. za manje od 3 nedelje su napravili dar-mar i haos, i unistili sto se moglo unistiti.
pitanje je da li su u tome uspeli - da ili ne?

a ja jos cekam odgovore na ova 2 jednostavna pitanja...

Evo samo da znaš da sam pročitao, a radi pristojnosti ću se suzdržati odgovora! Ozbiljno, koliko godina ti imaš?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 4 minuta
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO