19.03.2026 | 15:04
Djuro genijalac kaže:
Sad si mi u usta stavio da sam izjavio da će Ukrajina pokoriti Rusiju. Ja to nisam nikad nigdje izjavio, niti pomislio. Ukrajina se BRANI, kako god ti to spinao. Brazil je koliko puta veći od Paragvaja i što onda? Brazil zato ima pravo da proguta Paragvaj? Koja je to vrsta logike?
Što manji gubici ljudstva s ruske strane? Jučer su satrali cijelu brigadu i nisu napravili apsolutno NIŠTA.
Majstore, ajde još jednom pročitaj ono o resursima, pa onda komentiraj. Znaš li da NEK ide JEDNOM godišnje na remont? Generalni. Ulazi se u primarni krug hlađenja (ozračeni), turbina se rastavlja itd. Ne zato jer se pokvarila, nego zato da se to NE DOGODI. To se zove plansko (preventivno) održavanje. Tako i CVN-78 ima raspored planskog održavanja koji je genijalno vodstvo države odlučilo ignorirati i prekoračiti projektirani vijek ekspolatacije za 67 posto. I sad se ti sprdaš s proizvodom koji nije bio konstruiran, niti izveden za ovakvo trajanje plovidbe. To nije failure mornarice, niti nosača, nego upravljanja. Između ostalog, zato volim strojarstvo, tj. fiziku. Može doći kakav god kreten u Bijelu kuću i laprdati štogod poželi, ali kad na štangu objesiš uteg od kile, ona se piga, bez obzira tko što mislio, želio ili izvalio. Tu nema tiskanja novca, laganja i muljanja, štanga se uvijek bez greške piga.
Dakle, dvorište je ono što su već prije pokrali? To govoriš? Jer sve što ti spominješ, Rusi su okupirali tj. ukrali kroz povijest. I super mi je narativ o korumpiranoj Ukrajini, poglavito njenom vodstvu. Onda su Nulandica i ameri, ali bome i Rusi, i to još i više, najgluplji ljudi u povijesti; koji qurac nisu potkupili direkt Zelenskog za 200-300 milijuna dolara i sad bi mogli raditi što hoće?
Evo, odgovori mi samo na to pitanje: dakle, čista računica. Ako je on tako potkupljiv, što ga nije nitko potkupio?
Prvo si u pravu, zaista nisi rekao da će Ukrajina "pokoriti Rusiju", to sam napisao u kontekstu rata u Ukrajini i u smislu da će Ukrajina vratiti državu u svoje granice prije rata. Ispričavam se na tome, nisam ti mislio gurati riječi u usta, to je bila stvar konteksta. To što Rusi ponekad izgube brigadu njih neće zaustaviti, uostalom oni su dali najviše žrtava u borbi protiv nacista u WW II, kako ono kaže izreka "ima ih k'o Rusa". U mojim Starcraft terminima oni bi bili Zerg zbog brojnosti i jednostavnosti jedinica.
Nosač je neplanirano išao na remont i više nije u bitkama i to je jedino što bitno jer "ne projicira američku vojnu moć u regiji" - kako oni vole reći. A dok je bio u bitkama naglo se morao povući 1.000 km niže u Indijski ocean jer su shvatili koliko je ranjiv. Ukratko, Ameri ne da nisu tamo "odradili odličan posao" nego su se izdivljali na civilima i zemlji koja nikoga nije ugrožavala, koja je bila u pregovorima, koja je dozvolila svim komisijama nadzor i koja je nedavno bila izbombardirana s B2 i pri čemu se SAD hvalio da su im unišitili sve nuklearne kapacitete. Ovaj rat ne može dobro završiti za Amere osim ako ne povedu svijet u WW3 tako da počnu Iran uništavati nuklearnim oružujem.
Uopće nije bitno to što sada uvodiš tko je što i kada ukrao, Kolumbo je onda ukrao Ameriku, bitno je ono što sam rekao - da država koja ima najveći broj nuklearnih projektila, smatra Ukrajnu svojim dvorištem u kojem ne želi snage neprijateljskog vojnog bloka. I to je to, nema velike filozofije. Što je tu toliko čudno? Na što bi se ti to točno pozvao da osporiš to? Jer ikakvo pozivanje na "suverenost", moral, pravdu, međunarodno pravo ili ne znam što nema nikakvog smisla, to smo sve odavno zorno naučili od SAD-a.