Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

19.03.2026 | 14:44
Ender kaže:
i jos nesto:
"Situacija Rusija vs Ukrajna je toliko daleko od situacije Izrael+SAD vs Iran".

tacno.
rusija je krenula na ukrajinu sa ciljem da za 3 dana udje u Kijev, i za 2-3 nedelje da osvoji celu ukrajinu - to su bili njihovi ciljevi. znaci da udje i pokori i osvoji teritoriju.
pitanje je da li su u tome uspeli u ovih 4 godine rata - da ili ne?

izrael + usa su krenuli na iran pre svega da eliminisu njihove nuklearne potencijale i namere. posto njihovo rukovodstvo nije htelo da odustane od svojih namera, i oni su dosli na spisak. nikakvih planova da udju na njihovu teritoriju i da je zauzmu. za manje od 3 nedelje su napravili dar-mar i haos, i unistili sto se moglo unistiti.
pitanje je da li su u tome uspeli - da ili ne?

a ja jos cekam odgovore na ova 2 jednostavna pitanja...
19.03.2026 | 14:46
dpasaric kaže:
Nevene, što je to bila laž za koju sam ja "tvrdio" da je istina?

Je li ti, Davore, uopće čitaš što se napiše, laž je to što si tvrdio da se čovjek povukao s foruma jer je uvidio da je cijelo vrijeme bio u zabludi i da ti šalje poruke podrške u privatnim porukama, a sudeći po ponovnoj aktivnosti dotičnog člana i objavama kontra tebe vidljivo je da je tu neko opako muljanje. Ako to nije slučaj i stvarno je to tako bilo onda Gjuroo očito ima neki bipolarni poremećaj i u tom slučaju ću ti se ja javno ispričati.

smayoo kaže:
Lijepo molim, ne spuštajte se na osobnu razinu.

Nije spuštanje na osobnu razinu nego iznošenje činjenica, a da je netko drugi to napravio i da mu je prokazano da laže, ovdje bio bi razapet pod prijetnjom da se ispriča svima jer do tad neće moći išta drugo objaviti, nije da nije bilo takvih primjera. Jasno je meni da admini i moderatori mogu raditi kako hoće, nemam s tim problema, ali isto tako nemam problem iznjeti istinu koliko god to nekome smetalo pa taman bio i "povlašten".

Oba aktera te "zgode" su aktivni na forumu pa eto neka javno definiraju tko je Pinokio, a tko ne jer očito ne mogu oboje biti u pravu, čisto radi vjerodostojnosti
19.03.2026 | 15:04
Djuro genijalac kaže:
Sad si mi u usta stavio da sam izjavio da će Ukrajina pokoriti Rusiju. Ja to nisam nikad nigdje izjavio, niti pomislio. Ukrajina se BRANI, kako god ti to spinao. Brazil je koliko puta veći od Paragvaja i što onda? Brazil zato ima pravo da proguta Paragvaj? Koja je to vrsta logike?
Što manji gubici ljudstva s ruske strane? Jučer su satrali cijelu brigadu i nisu napravili apsolutno NIŠTA.

Majstore, ajde još jednom pročitaj ono o resursima, pa onda komentiraj. Znaš li da NEK ide JEDNOM godišnje na remont? Generalni. Ulazi se u primarni krug hlađenja (ozračeni), turbina se rastavlja itd. Ne zato jer se pokvarila, nego zato da se to NE DOGODI. To se zove plansko (preventivno) održavanje. Tako i CVN-78 ima raspored planskog održavanja koji je genijalno vodstvo države odlučilo ignorirati i prekoračiti projektirani vijek ekspolatacije za 67 posto. I sad se ti sprdaš s proizvodom koji nije bio konstruiran, niti izveden za ovakvo trajanje plovidbe. To nije failure mornarice, niti nosača, nego upravljanja. Između ostalog, zato volim strojarstvo, tj. fiziku. Može doći kakav god kreten u Bijelu kuću i laprdati štogod poželi, ali kad na štangu objesiš uteg od kile, ona se piga, bez obzira tko što mislio, želio ili izvalio. Tu nema tiskanja novca, laganja i muljanja, štanga se uvijek bez greške piga.

Dakle, dvorište je ono što su već prije pokrali? To govoriš? Jer sve što ti spominješ, Rusi su okupirali tj. ukrali kroz povijest. I super mi je narativ o korumpiranoj Ukrajini, poglavito njenom vodstvu. Onda su Nulandica i ameri, ali bome i Rusi, i to još i više, najgluplji ljudi u povijesti; koji qurac nisu potkupili direkt Zelenskog za 200-300 milijuna dolara i sad bi mogli raditi što hoće?
Evo, odgovori mi samo na to pitanje: dakle, čista računica. Ako je on tako potkupljiv, što ga nije nitko potkupio?

Prvo si u pravu, zaista nisi rekao da će Ukrajina "pokoriti Rusiju", to sam napisao u kontekstu rata u Ukrajini i u smislu da će Ukrajina vratiti državu u svoje granice prije rata. Ispričavam se na tome, nisam ti mislio gurati riječi u usta, to je bila stvar konteksta. To što Rusi ponekad izgube brigadu njih neće zaustaviti, uostalom oni su dali najviše žrtava u borbi protiv nacista u WW II, kako ono kaže izreka "ima ih k'o Rusa". U mojim Starcraft terminima oni bi bili Zerg zbog brojnosti i jednostavnosti jedinica.

Nosač je neplanirano išao na remont i više nije u bitkama i to je jedino što bitno jer "ne projicira američku vojnu moć u regiji" - kako oni vole reći. A dok je bio u bitkama naglo se morao povući 1.000 km niže u Indijski ocean jer su shvatili koliko je ranjiv. Ukratko, Ameri ne da nisu tamo "odradili odličan posao" nego su se izdivljali na civilima i zemlji koja nikoga nije ugrožavala, koja je bila u pregovorima, koja je dozvolila svim komisijama nadzor i koja je nedavno bila izbombardirana s B2 i pri čemu se SAD hvalio da su im unišitili sve nuklearne kapacitete. Ovaj rat ne može dobro završiti za Amere osim ako ne povedu svijet u WW3 tako da počnu Iran uništavati nuklearnim oružujem.

Uopće nije bitno to što sada uvodiš tko je što i kada ukrao, Kolumbo je onda ukrao Ameriku, bitno je ono što sam rekao - da država koja ima najveći broj nuklearnih projektila, smatra Ukrajnu svojim dvorištem u kojem ne želi snage neprijateljskog vojnog bloka. I to je to, nema velike filozofije. Što je tu toliko čudno? Na što bi se ti to točno pozvao da osporiš to? Jer ikakvo pozivanje na "suverenost", moral, pravdu, međunarodno pravo ili ne znam što nema nikakvog smisla, to smo sve odavno zorno naučili od SAD-a.
19.03.2026 | 15:07
Ender kaže:
Ender kaže:
i jos nesto:
"Situacija Rusija vs Ukrajna je toliko daleko od situacije Izrael+SAD vs Iran".

tacno.
rusija je krenula na ukrajinu sa ciljem da za 3 dana udje u Kijev, i za 2-3 nedelje da osvoji celu ukrajinu - to su bili njihovi ciljevi. znaci da udje i pokori i osvoji teritoriju.
pitanje je da li su u tome uspeli u ovih 4 godine rata - da ili ne?

izrael + usa su krenuli na iran pre svega da eliminisu njihove nuklearne potencijale i namere. posto njihovo rukovodstvo nije htelo da odustane od svojih namera, i oni su dosli na spisak. nikakvih planova da udju na njihovu teritoriju i da je zauzmu. za manje od 3 nedelje su napravili dar-mar i haos, i unistili sto se moglo unistiti.
pitanje je da li su u tome uspeli - da ili ne?

a ja jos cekam odgovore na ova 2 jednostavna pitanja...

Evo samo da znaš da sam pročitao, a radi pristojnosti ću se suzdržati odgovora! Ozbiljno, koliko godina ti imaš?
19.03.2026 | 16:29
stvarno ne razumem kakvi bi to nepristojni odgovori bili, samo treba reci - 'da' ili 'ne'. samo to.
bez ikakvih objasnjavanja.

dalje, imam godina mozda i previse, svakako sasvim dovoljno da ne igram igrice, i da koliko-toliko shvatim realnost.
a koliko godina ti imas?
kad jos uvek verujes u neku univerzalnu pravdu, i shodno tome sprovodis 'kalimero' filozofiju. ili sto podrzavas i divis se autoritarnim/diktatorskim 'nepogresivim' liderima, da li mozda psiholoski gledano trazis figuru jakog oca? sto je inace odlika nezrelih osoba.
nije mi namera da vredjam, ako admini procene da sam preterao u necemu - slobodno brisite.
19.03.2026 | 16:54
Sarek kaže:
Ako to nije slučaj i stvarno je to tako bilo onda Gjuroo očito ima neki bipolarni poremećaj i u tom slučaju ću ti se ja javno ispričati.

Molim samo da se ne miješaju Djurin i moj bipolarni poremećaj
19.03.2026 | 17:29
Pa nije USA Rusija da ima samo jedan (i to pokvaren) nosac aviona. Sta god da se desilo s tim brodom, postoje drugi nosaci aviona da ga zamijene.

Potrajati ce neko vrijeme dok ne stigne do Irana, ali nece ocigledno ni ovaj rat stati uskoro...
19.03.2026 | 17:36
koliko znam taj ruski nedovrseni nosac aviona su valjda prodali kinezima.
usa ima mislim 8 nosaca aviona, i lako ce jedan doci tu negde blizu, ali ne preblizu a dovoljno da avioni odatle mogu da odu u misiju i da se vrate.
19.03.2026 | 17:37
@Davor:

Zar ti nisi nas ovdje ubjedjivao da su nosaci aviona zastarjela i prevazidjena tehnologija, te da nemaju sta da traze na modernom bojnom polju?

To ce Rusi, Kinezi, Iranci da poskidaju antibrodskim raketama dok kazes keks

Kad ono, jbg...
19.03.2026 | 17:40
Ender kaže:
koliko znam taj ruski nedovrseni nosac aviona su valjda prodali kinezima.
usa ima mislim 8 nosaca aviona, i lako ce jedan doci tu negde blizu, ali ne preblizu a dovoljno da avioni odatle mogu da odu u misiju i da se vrate.

Dva nosaca su gradili. Jedan je zavrsen, i taj su Ukrali od Ukrajine i parkirali ga negdje u Rusiji. Izblamirali se s njim par puta, i nije vise ni zaplovio nikada.

Drugi su prodali Kinezima koji su ga zavrsili i bio je operativan u kineskoj armiji. Ne znam koriste li ga jos uvijek.
19.03.2026 | 17:56
"... i nije vise ni zaplovio nikada." - sta ces, zastarela i prevazidjena tehnologija

sudeci po ruskoj crnomorskoj floti, mornarica je definitivno prevazidjen rod vojske.
19.03.2026 | 18:08
Sarek kaže:
Nije spuštanje na osobnu razinu nego iznošenje činjenica,

Ako su nešto činjenice, onda su provjerive i dokazive. Molim te, citiraj to što tvrdiš da bi bilo činjenica. Ako ne možeš citirati, onda - tko laže?

Također, rasprava se temelji na argumentima. Čemu ta potreba za izljevima negativnih emocija prema nekom s kim se ne slažeš?
19.03.2026 | 18:41
dpasaric kaže:
uostalom oni su dali najviše žrtava u borbi protiv nacista u WW II

Ruska propaganda, ukrajinaca je bilo najviše u sastavu Crvene armije i oni su podnijeli najveće žrtve (brojčano, a posebno proporcionalno). Samo što se SSSR poistovjećivalo s Rusijom (čime se vraćamo na rusku propagandu).

dpasaric kaže:
To što Rusi ponekad izgube brigadu njih neće zaustaviti

Danas: 1710 video dokumentiranih ruskih gubitaka. Prošli smo 30.000 gubitaka mjeečno i grabimo prema 50.000/mjesečno. Nisam siguran da će uz 50.000/mjesečno to trajati u nedogled kako pokušavaš predstaviti. Svaka vreća ima dno.

dpasaric kaže:
Nosač je neplanirano išao na remont i više nije u bitkama i to je jedino što bitno jer "ne projicira američku vojnu moć u regiji" - kako oni vole reći.

Nosač nije otišao na PLANIRANI remont KAD JE TREBAO, pa je sad morao na neplanirani, jer se pokvario -> poljedica ad hoc idiotske odluke da on mora 'projecirati američku vojnu moć u regiji'. Zasluga vodstva države koje je naviklo da sve bude po njenom, no matter what. Još jednom te upućujem na primjer štange i utega, jer je to ključ stvari.

dpasaric kaže:
A dok je bio u bitkama naglo se morao povući 1.000 km niže u Indijski ocean jer su shvatili koliko je ranjiv. Ukratko, Ameri ne da nisu tamo "odradili odličan posao" nego su se izdivljali na civilima i zemlji koja nikoga nije ugrožavala, koja je bila u pregovorima, koja je dozvolila svim komisijama nadzor i koja je nedavno bila izbombardirana s B2 i pri čemu se SAD hvalio da su im unišitili sve nuklearne kapacitete. Ovaj rat ne može dobro završiti za Amere osim ako ne povedu svijet u WW3 tako da počnu Iran uništavati nuklearnim oružujem.

Jasno da tako vrijedan plovni objekt ne izlažeš nepotrebnom riziku, posebno ako je njegova udarna moć i preko 1000 km, a jest. Stand off oružje je najbolje oružje. Ovo s divljanjem nad civilima, nisam siguran da bih to tako nazvao. Da se odmah razumijemo, svaka civilna žrtva je prevelika, ali uz opseg vojnih operacija koje se vode, cca 1500 poginulih (to su podaci o žrtvama na iranskoj strani koje sam našao, od čega je valjda dobra trećina do polovica djelatno osoblje režima dakle, nisu nikako civili, nije baš izdivljavanje na civilima. Još jednom naglašavam da svaka civilna žrtva je žrtva previše, ali taj isti je režim prije nekoliko mjeseci u krvi ugušio nemire i pobio 40-ak tisuća svojih sunarodnjaka.
Btw, ako je ovo izdivljavanje na civlima, što je onda bilo 'oslobađanje' Marijupolja, arhitektonsko preuređenje Alepa u Siriji, implementacija novog urbanističkog plana Groznog itd...?

dpasaric kaže:
Uopće nije bitno to što sada uvodiš tko je što i kada ukrao, Kolumbo je onda ukrao Ameriku, bitno je ono što sam rekao - da država koja ima najveći broj nuklearnih projektila, smatra Ukrajnu svojim dvorištem u kojem ne želi snage neprijateljskog vojnog bloka. I to je to, nema velike filozofije. Što je tu toliko čudno? Na što bi se ti to točno pozvao da osporiš to? Jer ikakvo pozivanje na "suverenost", moral, pravdu, međunarodno pravo ili ne znam što nema nikakvog smisla, to smo sve odavno zorno naučili od SAD-a.

Ako tako postavljaš stvari, onda je posve razumna argumentacija 4 milijuna dronova koji održavaju no man's land u dubini od 150 km na rusku stranu i kažu im: samo dođite, ako se usudite. Ti tvrdiš da je argument sile jedini vrijedan, pa onda AFU ima svoju silu, samo što je ona u formi integralnog računa (zbroja infinitezimalno malih segmenta koji na koncu daju veliku vrijednost), a Rusija maše toljagom.
Ok, samo reci, možeš li toljagom otjerati roj stršljena koje te napadaju?
19.03.2026 | 19:16
Stršljenova možda jer njih nema više od 4-5 u jednom gnijezdu (a neće te napasti ako im ne diraš gnijezdo), ali osa sigurno ne.
Inače, za stršljenove je najefikasniji reket za badminton. Provjereno.
19.03.2026 | 19:32
dpasaric kaže:
Ameri ne da nisu tamo "odradili odličan posao" nego su se izdivljali na civilima

To je tvoje "Manje Zlo" Trump napravio ali ti valjda i dalje misliš je on bolji izbor nego Kamala.

dpasaric kaže:
Rusi ne vode ovaj rat kao sirovi Ameri, igraju šahovski uz što manje gubitke ljudstva i što veće očuvanje vlastitog stanovništva. Melju to polako, ali sigurno.

A neki se pitaju zašto Davor budi negativne emocije? Pa kave bi emocije mogao buditi s ovakvim rečenicama?
19.03.2026 | 20:22
smayoo kaže:
Sarek kaže:
Nije spuštanje na osobnu razinu nego iznošenje činjenica,

Ako su nešto činjenice, onda su provjerive i dokazive. Molim te, citiraj to što tvrdiš da bi bilo činjenica. Ako ne možeš citirati, onda - tko laže?
Također, rasprava se temelji na argumentima. Čemu ta potreba za izljevima negativnih emocija prema nekom s kim se ne slažeš?

Nije uopće važno slažem li se ja s nekim ili ne, potpuno mi je svejedno što netko drugi misli, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali mi smeta kad se koriste dvostruka mjerila. Ne mogu naći točan post, možda je do mene, možda je do tražilice ili do nećeg trećeg (da ne kažem da je post obrisan), ono što sam našao je slično odnosno vezano za istu stvar

sc_2026-03-19.png
19.03.2026 | 20:50
Tvrdio si da je Davor negdje napisao kako mu Djuro kroz privatne poruke priznaje da je bio u krivu i zato si ga prozvao lažljivcem. Sad tvrdiš da je post obrisan. Stvarno?
19.03.2026 | 20:58
Evo, pretpostavljam da si na ovaj post mislio.
www.jabucnjak.hr/forum/razno/201914-ukra...nica-330.html#229299

a moj ćeš odgovor na taj post naći 5 postova niže. Ljubazno te molim, pokaži nam gdje je tu Davor spomenuo Djuru?
19.03.2026 | 21:25
IgorD kaže:
dpasaric kaže:
Rusi ne vode ovaj rat kao sirovi Ameri, igraju šahovski uz što manje gubitke ljudstva i što veće očuvanje vlastitog stanovništva. Melju to polako, ali sigurno.

A neki se pitaju zašto Davor budi negativne emocije? Pa kave bi emocije mogao buditi s ovakvim rečenicama?

Zašto mora buditi emocije? U čemu je stvar? Ne trpiš da se netko ne slaže s tobom? Ili je nešto drugo na stvari?
20.03.2026 | 01:33
smayoo kaže:
Tvrdio si da je Davor negdje napisao kako mu Djuro kroz privatne poruke priznaje da je bio u krivu i zato si ga prozvao lažljivcem. Sad tvrdiš da je post obrisan. Stvarno?

Mislim, pričamo o temi koja već ima blizu 400 stranica, ne znam koliki je to broj komentara. Iskreno, i meni negdje zvoni da je Davor tako nešto napisao.
Također, Davor je u nekom broju komentara prenosio "informacije" koje su se mal'ne isti čas ispostavile lažne / neistinite jer si nije dao vremena provjeriti te dezinformacije. Na neke sam osobno reagirao, na neke su reagirali drugi članovi foruma.
Sad, da me pitaš, nema šanse da ću trošiti vrijeme kopati po zilijun komentara na temi da to argumentiram
Tadašnje ukazivanje na širenje dezinformacija nije urodilo plodom, pa mi se čini da ni danas nema smisla pozivati se na te činjenice. Water under the bridge...
20.03.2026 | 07:25
smayoo kaže:

Ovo mogu i ja potvrditi, jer sam to pročitao. Nije baš bilo točno tako kako si napisao...bilo je upita gdje je @genijalac i da li ga je nešto otjeralo s foruma. Tad je davor napisao da dobiva od njega privatne poruke.

@Ender, USA ima 11 nosača zrakoplova.
20.03.2026 | 08:52
Pa možemo mi o Ukrajini i Iranu bez politike (samo činjenično stanje, neka predviđanja, informacije, linkovi..), postoji tema baš za politiku (Trumo|Musk), ali ovo je forum.
Internetski forum je vrsta web stranice ili platforme gdje ljudi vode rasprave o različitim temama, kao digitalni “kafić”, samo bez kave (nažalost).

Jednostavno objašnjenje, ukratko:

Forum je mjesto gdje korisnici:
  • postavljaju pitanja

• dijele mišljenja ili iskustva

• odgovaraju jedni drugima

Mene jako veseli što možemo diskutirati o svemu, ali isto tako znam da je ljudski biti empatičan i ne može se biti robotske hladne glave stalno, pa se dese prepucavanja. Pa bilo bi nam dosadno da je sve cool i chill.
I naučim nešto i saznam nove stvari ali ima i sitnice koje me baš nasmiju, no hard feelings ali ovo mi je upalo u oko

Screenshot2026-03-20083657.png
20.03.2026 | 09:32
cariblanco kaže:
Ovo mogu i ja potvrditi, jer sam to pročitao. Nije baš bilo točno tako kako si napisao...bilo je upita gdje je @genijalac i da li ga je nešto otjeralo s foruma. Tad je davor napisao da dobiva od njega privatne poruke.

Ne možeš potvrditi dok ne citiraš točno što i točno gdje je to napisao. Ni ti, niti itko drugi. To što mislite da se nečeg sjećate nije dokaz ničega. Ja sam siguran da nije to napisao jer bih ja prvi reagirao (jer sam isto tako s Djurom u kontaktu izvan ovog foruma). Napisao je ono što sam citirao gore.

Posljednje upozorenje svima. Ne nabacujte se uvredama na bazi "sjećam se ja, majkemi bilo je tako". Ako se ne slažete s nečijim stavom, to vam ne daje pravo da se odreknete civilizirane i kulturne komunikacije.
20.03.2026 | 10:59
smayoo kaže:

Nemoj mi izvrtati riječi, napisao sam da je možda do mene i da ne mogu naći točan post, a tražilica inače ne radi kako treba, barem meni, kad god tražim po nekom izrazu, nalazi sve osim toga. Ovo za brisanje sam naveo kao treću mogućnost, dakle nemoj tvrditi isključivo ono što tebi zapne za uho. Niti me možeš uvjeriti da i to ne može biti slučaj, kad ti ili admin obrišete post, to se ne vidi ni na koji način, pogotovo nakon ohoho vremena.

Ali ok, neka bude, nisam ni mislio da će se situacija drugačije razvijati, posta nema, ja sam izmislio jer mrzim Davora, on je cvijeće što pokazuje s velikim poštovanjem prema većini članova ovog foruma. Moje duboke isprike, neće se ponoviti i vjerovat ćemo i dalje slijepo što nam veliki vođa piše. Jer ništa nije izmišljeno, u svakoj temi baš on ima insajderske izvore, baš se njemu netko javi s detaljima, sve on zna godinama unaprijed. Ma daj, smijurija sve skupa. A sad možeš i izgasiti moj račun pa će biti mir
20.03.2026 | 11:02
smayoo kaže:
Evo, pretpostavljam da si na ovaj post mislio.
www.jabucnjak.hr/forum/razno/201914-ukra...nica-330.html#229299

a moj ćeš odgovor na taj post naći 5 postova niže. Ljubazno te molim, pokaži nam gdje je tu Davor spomenuo Djuru?
20.03.2026 | 13:09
Samo ruski izvori....

HD2bAJ4WwAAaQwP.jpg

HD1-iS8WoAAu86H.jpg

HD1-oOPXEAAJ2Kt.jpg

HD1-pb1XUAEwNXT.jpg

I kod Pokrovska se izgleda još jedan Ka-52 suočio s naglom i neplaniranom dezintegracijom u zraku...
20.03.2026 | 15:55
jel to sigurno iz ruskih medija?
ili je neka montaza?

a ako je iz ruskih medija, kako ne shvatas - to je njihova igra da unesu zabunu i da prevare pokvareni i korumpirani zapad
ne znas ti sta je rusko lukavstvo, melju polagano.
20.03.2026 | 16:07
Za helihopter vidi ovdje
21.03.2026 | 10:04
Ukrajina vs Iran - nježno i šahovski

Glede u najmanju ruku nerazumne izjave kako Rusi nježno i šahovski ratuju u Ukrajini imam sljedeću usporedbu.

U Ukrajini Rusi žrtvuju cca 1000 svojih vojnika dnevno za nikakav učinak.
Rusi su napadači.

U Iranu je u 22 dana ratovanja poginulo cca 2000 ljudi koji se brane. A cca 7 ljudi koji su napadači.

Tih 2000 ljudi je stradalo od ekspoloziva upakiranog u par milijardi dolara vrijednih raketa i bombi. Vjerujem da bi se tom razornom moći mogao sravniti jedan milionski grad. Što bi u tom slučaju bilo minimalno par stotina tisuća mrtvih ljudi.
Nameće se zaključak da su napadi u Iranu izvedeni šahovski i kirurški precizno sa minimalno ljudskih žrtava.

Da Rusi raspolažu sa dovoljno oružja takve razorne moći vjerujem da bi doslovno sravnili jedan grada u deset dan po uzoru kako su sravnili sa zemljom gradove koje su mogli.

EDIT:
Malo dublje filozofije za kraj.

Čovječanstvo ima tri problema u odnosu na zlo:
Prvi: Oni koji čine zlo.
Drugi: Oni koji ne čine zlo ali ga odobravaju ili podržavaju.
Treći: Oni koji prepoznaju zlo, koji su pozitivni, ali ne čine ništa da se suprostave zlu - "zlo osvaja i širi se zato jer dobro šuti".

Postavlja se pitanje na osnovu čega netko piše (možda i misli, možda i osjeća, a možda ima i neki interes) da Rusi nježno i šahovski ratuju?
21.03.2026 | 13:56
Djuro genijalac kaže:
I kod Pokrovska se izgleda još jedan Ka-52 suočio s naglom i neplaniranom dezintegracijom u zraku...

Pored ovog, još jedan više neće letjeti...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO