04.01.2026 | 21:21
dpasaric kaže:
Da to nije zemlja koja nije na drugom kraju planeta (ono tipa Irak, Libija i slične mete) gdje si došao nešto popljačkati i otići doma, već zemlja koja je nekada bila dio saveza i zemlja gdje se mora izgraditi ponovni suživot i mir na razmeđi istoka i zapada.
Ako ne želiš spaliti tu zemlju tako da ne ostane ništa i da se ne može tamo živjeti, onda moraš polako. I Rusija to radi polako jer može, i to čini jer je dovoljno jaka za to, a ne jer je slaba. Da je slaba, a toliko ugrožena, roknula bi par taktičkih nuklearnih i završila priču.
Ova izjava, koju si više puta ponovio, mi je na razini Sheldona.
Jel ti imaš neki filter kojim preispituješ svoja zapažanja?
Jel ti imaš tamne naočale ili ti se jedan dio mozga isključi kada gleda slike gradova koje su Rusi osvojili?
Ovo pitam jer mislim da to pitanje treba postaviti (ne zato jer očekujem odgovor).
TAMO NEMA KAMENA NA KAMENU a ti pišeš da će netko tamo živjeti?!?!?!
Tamo sljedećih 50-100 godina neće biti nikoga jer je preveliki trošak raščistiti te ruševine.
Pišeš o brizi krvnika koji su sa smješkom samljeli milion svoji ljudi?!?!
Lamentirati o tome tko je prvi napao je jedno a pisati o tome kako je krvnik milosrdan je po meni sick (kao što je biti kriminalac sick).
EDIT:
Ovdje sam namjerno izostavio činjenicu da Putin to ne radi polako jer može nego zato jer drugačije
ne može!!!
- "Posuđuje" vojsku i oružje od Sj. Koreje jer ne smije napraviti mobilizaciju u svojoj zemlji jer je zagrizao preveliko govno a ne zna i ne smije ga pustiti iz usta.
- ljudi (ne vojnici - jer obuku nisu prošli) ratuju za njega na konjima, privatnim motorima i autima
jer nemaju tehnike koja bi im bar malo sačuvala glavu!!!
Zato ide polako, točnije - zato ide putem neuspjeha.
Već ti je drLovrić napisao da je Trump istu situaciju riješio u par sati ali ti to nisi u stanju percipirati pa pišeš ovakve gluposti.