Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

03.01.2026 | 20:36
Dok nas Kina ne uvjeri u suprotno, USA ostaje jedina super sila na planetu. Za 4 sata su srusili vlast, uhapsili predsjednika i napravili sve ono sto Rusija nije uspjela za 4 godine, sa milijun mrtvih.

Identican cilj i plan operacije je bio u pitanju. Jedan predsjednik je imao nepososobne korumpirane pijandure, a drugi profesionalnu i moderno opremljenu armiju. Rezultate operacija vidimo i sami.

P.S.

Ruski PZO sustavi su se jos jednom obrukali i prosto ne znam kome ce to Rusi prodavati u buducnosti i za koje pare. Mit je razbijen.
03.01.2026 | 21:27
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
Evo, sve je lijepo objašnjeno!
"Venezuela possesses the largest proven oil reserves in the world with an estimated 303 billion barrels."

Vidiš kako je jednostavno uočiti false flags. Nadam se da ćeš s vremenom doći i do toga da su "nacizam" i "biolabovi" isto tako bili false flags.

Nisu...

Ah, ipak nećeš
03.01.2026 | 21:56
dpasaric kaže:
I sada, kada SAD bombardira Karakas, hoće li EU uvesti sankcije SAD-u? Ili recimo vojno pomoći Venecueli?

da sam ja na tvom mestu, tojest da razmisljam kao ti, evo ja bih onda prekinuo svaku saradnju sa americkom privredom u smislu uvodjenja sankcija.
da li si ti spreman da prestanes da prodajes apple-ovu opremu, da prestanes da koristis mac-ove i iphone-e... i das primer drugima?
03.01.2026 | 22:01
jos samo da dodam da je narandzasti lepo poceo ovu godinu u svom miroljubivom duhu, ima sanse da bude laureat nobelove nagrade za mir
toliko o trampu koji nije lutak, nego autenticni americki vodja, i koji je mnogo bolji od bajdena.
znaci, u skorije vreme sta smo imali:
1 - napad na nigeriju pod izgovorom odbrane hriscana
2 - napad na venecuelu i otmicu predsednika pod izgovorom borbe protiv narko-kartela.
pitam se sta je sledece?
da li kolega i dalje misli da je narandzasti bolji od svojih prethodnika?
eto, jednostavna pitanja, na koja ne ocekujem odgovore.
03.01.2026 | 22:08
Ender kaže:

pitam se sta je sledece?

Bojim se da nije dobro što je Trump danas nekoliko puta spomenuo Meksiko.

Ender kaže:
da li kolega i dalje misli da je narandzasti bolji od svojih prethodnika?
eto, jednostavna pitanja, na koja ne ocekujem odgovore.

Ovo me nasmijalo
04.01.2026 | 09:44
IgorD kaže:
A što ti je onda trebalo prije mjesec dana uvjeravati nas da je Trumpov mirovni plan super i da se EU ponaša neodgovorno kad ga odbija ako i ti i mi i svi znamo da Trump o ničemu ne odlučuje već samo tako piše mirovne planove ko kad George R. R. Martin piše svoje romane? Zašto tad nisi rekao da je sve bez veze i da će na kraju sve srediti deep state u dogovoru sa Zelenskim?

E, ovo ti je dobar komentar! To je moja kriva procjena koliko Trump može izbjeći razne eksterne utjecaje, a u međuvremenu smo saznali da ne može ništa niti protiv izraelskog lobija, tako da, iako je on "rogue player" i ima svoje ja, za razliku od marionete prije, očigledno ne može sve raditi po svom. No, ovo ovdje je nešto što i nije van njegove šablone. "Smeta me narko boss na vlasti, a još sjedi na nafti, idem to počistiti", ali to je šerifovsko ponašanje van svih međunarodnih zakona, tako da ako na to okrećemo glavu, onda nemamo prava moralizirati drugim supersilama kada odrađuju svoje interese. To je cijela poanta. Ne možemo imati dva seta pravila.

Neki naš iz vlade, zaboravio sam tko, je rekao da je ovo "poruka Trumpa Putinu", pa neš'ti debila, da, poruka je: "dozvoljeno je proglasiti predsjednika druge države kriminalcem i oboriti ga vojnim putem". Tom logikom sada su dali Putinu moralno pravo da tako smakne Zelenskoga. No, da bude zanimljivije, vjerujem da to ovaj neće učiniti, njemu odgovara da je on tamo takav, da je Zelenski problem, IMHO davno bi bio uklonjen.
04.01.2026 | 10:06
Air kaže:
Ups!!!
Sada ima suverenih država osim SAD-a, Rusije i Kine?
Sada je Venezuela suverena država?
A u glavu si nas sve ovdje kako nema suverenih država.

Ajde napiši muški, razloge zašto je Putin napao Ukrajinu - pare i moć - biti car!!

Nemoj ti pisati o moraliziranju dok nisi u stanju odgovarati na pitanja upućena tebi, dok se praviš grbav sa hrpom ekstremno prozirnih izlika i opet nastavljaš istu diskusiju kao da se ništa nije desilo.

Što smo postali vrtić, pa bih trebao pisati "suverenih" u navodnicima jer je sugovorniku teško emulirati okvir u kojem pričamo? Zna se moj stav po tom pitanju, pa evo još jednom - nema suverenih država koje nemaju nuklearno oružje. Švicarska je možda najbliža tome, ali samo jer ucjenjuje ostatak ekipe novcem i zlatom koje čuvaju za njih, pa su relativno sigurni.

Okvir je da ako Rusiji prodajemo visokomoralnu priču o poštivanju "međunarodnog prava" (evo sada sam stavio u navodnike), onda moramo imati isti standard i za SAD.

Ne, nema se tu ništa "muški napisati". Putin je napao Ukrajinu jer je godinama molio da se riješi pitanje ruske manjine u Donbasu. Imaš rasprave o tome u EU parlamentu, intervjue i peticije Vijeću UN-a. Zapad ne samo da se nije time bavio na pozitivan način, već suprotno, uložili su 50 milijardi dolara da smaknu vlast sklonu suradnji s Rusijom, što je katastrofalna greška kakvu može izvesti samo zapadna arogancija. Napao ju je jer zapad silom i u krvi (Majdan) uklonio predsjednika koji je bio sklon Rusiji, napao ju je jer je Ukrajina dvorište Rusije, tampon zona između zapada i istoka i nekadašnja SSSR zona od strateške važnosti za sigurnost Rusije. Jednako kao što bi za SAD bilo da Kanada ili Meksiko odjednom podivljaju i postanu članovi neprijateljskog vojnog saveza. Ti vjeruješ da bi SAD to mirno gledale? Nema šanse, dakle to su osnovni mehanizmi supersila na međunarodnoj sceni i oni, kao i uvijek, nemaju nikakve veze s "međunarodnim pravom" i "suverenošću".
04.01.2026 | 10:14
Znači Rusi su imali pravo vojnim putem riješiti situaciju koja im se ne sviđa? A ruski nastrojen predsjednik koji je došao na vlast ruskim muljažama, istočne pokrajine u kojima je Rusija debelo kuhala (pozadinski tj logistički) stvar? Sve su to igre velikih političara
04.01.2026 | 10:18
Da, nasilnici uvijek imaju pravo.
04.01.2026 | 10:34
Yonkis kaže:
Znači Rusi su imali pravo vojnim putem riješiti situaciju koja im se ne sviđa? A ruski nastrojen predsjednik koji je došao na vlast ruskim muljažama, istočne pokrajine u kojima je Rusija debelo kuhala (pozadinski tj logistički) stvar? Sve su to igre velikih političara

Upravo tako. Imali su svo moralno pravo to učiniti jer je naš zapad postavio takva pravila igre - sve naše nekadašanje imperijalne sile + SAD se tako ponašaju po cijelom svijetu. I kada im se netko ne sviđa, dođu, napadnu ga i pregaze bez pardona. Nema tu nikakvog glasanja Vijeća UN-a, "međunarodnog prava" niti svete "suverenosti". Onda neki kao fol "izraze zabrinutost" ili ulože "prosvjednu notu" i to je to.

Dobro jutro da je ruski nastrojen predsjednik došao na vlast uz svesrdnu podršku Rusije! I to tako mora biti ako se u tampon zoni između zapada i istoka želi mir. I zato se u to ne dira. Ukrajina je ex SSSR država i dvorište Rusije, naravno da tu mora biti netko tko će surađivati s Rusijom. Ako to ideš dirati, samo dobiješ milijun mrtvih i na kraju opet sve bude isto jer je Rusija supersila. Ne treba biti jako mudar za to vidjeti.
04.01.2026 | 13:27
dpasaric kaže:
Upravo tako. Imali su svo moralno pravo to učiniti jer je naš zapad postavio takva pravila igre - sve naše nekadašanje imperijalne sile + SAD se tako ponašaju po cijelom svijetu.

Prvi bold:
Ovo je sick gangstersko razmišljanje!!!
Tko je koga prvi ubio?!?! Pa ovaj drugi ima pravo ubiti??

Dobronamjerni savijet:
Malo poradi na svojoj humanosti jer ovako nećeš osigurati svojoj djeci svjetlu budućnost. Pogotovo ako ovakve stavove preneseš na svoju djecu.

Drugi bold:
Toliko pišeš gluposti o tome tko je prvi u tom gansterskom razmišljanju i još to povezuješ sa moralom (sick), da mi je dosadilo čitati to pa pitah AI tko je prvi prekršio to tvoj sick moral i evo odgovora:

"Nakon Drugog svjetskog rata, i Sjedinjene Američke Države (SAD) i Sovjetski Savez (SSSR) su učestvovali u intervencijama i sukobima, ali je SSSR prvi (nakon 1945.) vojnu intervenciju izvršio u Mađarskoj 1956. i Čehoslovačkoj 1968., dok su SAD svoje prve velike vojne akcije (Korejski rat) počele 1950. godine, ali je to bilo pod okriljem UN-a, dok je mnogo ranije SSSR napao Poljsku i Finske (1939-1940) prije službenog završetka II. sv. rata, što komplikuje pitanje tko je "prvi" napao suverenu državu nakon 1945"

Demantiraj ovo ili ušuti.

Pošto ne možeš odgovarati na pitanja tebi čisto sumnjam da si sposoban za ispriku...
04.01.2026 | 13:38
dpasaric kaže:
Ako to ideš dirati, samo dobiješ milijun mrtvih i na kraju opet sve bude isto jer je Rusija supersila. Ne treba biti jako mudar za to vidjeti.

Evo ja sam glup, jer ne vidim Rusiju kao super silu ni po bilo kojem opce poznatom parametru.

Nisu ni kulturna, ni sportska, ni ekonomska, ni diplomatska, ni tehnoloska, ni IT, vojna pogotovo, super sila. Najobicnija benzinska crpka, sa nukleranim oruzjem upitne ispravnosti (i to su uglavnom naslijedili od SSSR). Nista vise od toga.

Oni parfem ne znaju proizvesti, majicu, busilicu, auto... Postoji li ijedan clan na jabucnjaku da ima nesto rusko u kuci?

Saveznik Iran im dobi po guzi od Izraela, cute Rusi ko djevojcice. Zasto nisu branili i vojno pomogli saveznika koji im je slao oruzje kada nitko drugi nije? Valjda tako pokazes status super
04.01.2026 | 15:35
drlovric kaže:
dpasaric kaže:
Ako to ideš dirati, samo dobiješ milijun mrtvih i na kraju opet sve bude isto jer je Rusija supersila. Ne treba biti jako mudar za to vidjeti.

Evo ja sam glup, jer ne vidim Rusiju kao super silu ni po bilo kojem opce poznatom parametru.

Putler može samo škrgutati zubima kad vidi kako Ameri ruše režim koji im ne odgovara. Nisam upratio koliko žrtava je bilo u otmici Madura. Ameri svoje vjerojatno neće priznati, a s venecuelanske strane vjerojatno su zaginuli samo Madurovi osobni čuvari. Tko god da je zaginuo, zaginuo je na profesionalnoj dužnosti.
S druge strane, Putler već skoro 4 (četiri) godine "nježno" mrcvari ukrajinske civile i svoju vojsku. "Svjetska vojna velesila" na razini ratovanja iz WWI.
04.01.2026 | 19:39
Air kaže:

...pa pitah AI tko je prvi prekršio to tvoj sick moral i evo odgovora:

"Nakon Drugog svjetskog rata, i Sjedinjene Američke Države (SAD) i Sovjetski Savez (SSSR) su učestvovali u intervencijama i sukobima, ali je SSSR prvi (nakon 1945.) vojnu intervenciju izvršio u Mađarskoj 1956. i Čehoslovačkoj 1968., dok su SAD svoje prve velike vojne akcije (Korejski rat) počele 1950. godine, ali je to bilo pod okriljem UN-a, dok je mnogo ranije SSSR napao Poljsku i Finske (1939-1940) prije službenog završetka II. sv. rata, što komplikuje pitanje tko je "prvi" napao suverenu državu nakon 1945"

Pošto ne možeš odgovarati na pitanja tebi čisto sumnjam da si sposoban za ispriku...

Slobodno se ti ispričaj jer su SAD imale brutalni rat u Vijetnamu još 1955. godine, a ako koristiš AI za ikakve informacije, onda si u startu površan. Pogotovo ako ne provjeriš to na par različitih AI sustava i na Groku koji se pokazao kao najobjektivniji jer nije financiran od ekipe koja drži pod svojom kapom i MSM. Ne kažem da je Grok objektivan, ali drži drugu stranu i manje je cenzuriran, pa je dobro uvijek provjeriti i tu i tamo.

Što se tiče "gangsterskog razmišljanja", ti brkaš ono što ja podržavam i ono što je stvarnost. Džabe tvoji hipijevski "samo ljubav" stavovi ako to znači smrt i nestanak onoga tko je u pravu. Ti si od onih koji bi iz bolnice vikali "ali meni je bilo zeleno" - jer nisi stao, a s druge strane je dolazio šleper kroz crveno.
04.01.2026 | 19:50
Gjuroo kaže:
S druge strane, Putler već skoro 4 (četiri) godine "nježno" mrcvari ukrajinske civile i svoju vojsku. "Svjetska vojna velesila" na razini ratovanja iz WWI.

Poprilična je arogancija zaboraviti "sitan detalj" da se radi o zemlji u kojoj živi veliki broj Rusa, štoviše, pretežito su stanovništvo u zapadnim pokrajnama. Da to nije zemlja koja nije na drugom kraju planeta (ono tipa Irak, Libija i slične mete) gdje si došao nešto popljačkati i otići doma, već zemlja koja je nekada bila dio saveza i zemlja gdje se mora izgraditi ponovni suživot i mir na razmeđi istoka i zapada.

Ako ne želiš spaliti tu zemlju tako da ne ostane ništa i da se ne može tamo živjeti, onda moraš polako. I Rusija to radi polako jer može, i to čini jer je dovoljno jaka za to, a ne jer je slaba. Da je slaba, a toliko ugrožena, roknula bi par taktičkih nuklearnih i završila priču.
04.01.2026 | 20:10
prijatelju rekao bih da mnogo igras neke igrice i gledas neke holivudske filmove.

"Da je slaba, a toliko ugrožena, roknula bi par taktičkih nuklearnih i završila priču."

da je takvo razmisljanje logicno i normalno, hajde odgovori zasto onda ameri nisu spucali neku takticku bombu recimo u Koreji '50.-ih, u Vijetnamu... ali nisu.
zasto SSSR nisu jednostavno roknuli neku nuklearku u Afganistanu nego se mucili 9 god? ili takodje jos tamo po Ceceniji ili slicno?
zasto Kina recimo ne rokne nekoliko taktickih na Tajvan i resi stvar?
ili S. Koreja na mrske imperijalisticke sile?
Imas li odgovore na ova pitanja?
ili da ti ja odgovorim - zato sto se to jednostavno ne radi. nukleatno naoruzanje sluzi odvracanju, ono sto smo vise puta ponovili, ali ti nisi citao.
04.01.2026 | 21:08
dpasaric kaže:
Air kaže:

...pa pitah AI tko je prvi prekršio to tvoj sick moral i evo odgovora:

Slobodno se ti ispričaj jer su SAD imale brutalni rat u Vijetnamu još 1955. godine, a ako koristiš AI za ikakve informacije, onda si u startu površan. Pogotovo ako ne provjeriš to na par različitih AI sustava i na Groku koji se pokazao kao najobjektivniji jer nije financiran od ekipe koja drži pod svojom kapom i MSM. Ne kažem da je Grok objektivan, ali drži drugu stranu i manje je cenzuriran, pa je dobro uvijek provjeriti i tu i tamo.

Što se tiče "gangsterskog razmišljanja", ti brkaš ono što ja podržavam i ono što je stvarnost. Džabe tvoji hipijevski "samo ljubav" stavovi ako to znači smrt i nestanak onoga tko je u pravu. Ti si od onih koji bi iz bolnice vikali "ali meni je bilo zeleno" - jer nisi stao, a s druge strane je dolazio šleper kroz crveno.

Prvo nisi shvatio bit prvog bolda:
Ako si ti pozitivna osoba tada tebi ne bi trebalo biti bitno koji je kriminalac u kojoj situaciji prvi napao!
Ako si njihovog kova tada će ti biti bitno zbog nekih sick stavova, kao kod svih kriminalaca.

Drugo je činjenica da SAD njie djelovao samostalno u Koreji nego je bila procjena UN-a da je potrebno djelovati kako bi se zaštitio narod od agresije. A eto SSSR je napao Poljsku i Finsku još prije toga (kako što si ti navodio kao argument kako je Krim prije 200-300 godina bio Ruski), ali taj dio si preskočio jel eto mi smo glupi pa nećemo to znati iščitati.

Poanta je da su i SSSR (Rusija) i SAD negativci iz te perspektive.
Poanta je da si ti od ta dva negativca odabrao svog favorita i stao na njegovu stranu.
To je tvoj izbor i tvoje pravo, kao i izbor drugih koji su stali na stranu ustaštva (u končnici je isto jer ste stali na stranu negativaca), ali nemoj više spominjati licemjerstvo jer je ono prisutno ovdje na forumu u ovoj temi samo sa tvoje strane.
Ovo je moje viđenje.
04.01.2026 | 21:21
dpasaric kaže:
Da to nije zemlja koja nije na drugom kraju planeta (ono tipa Irak, Libija i slične mete) gdje si došao nešto popljačkati i otići doma, već zemlja koja je nekada bila dio saveza i zemlja gdje se mora izgraditi ponovni suživot i mir na razmeđi istoka i zapada.

Ako ne želiš spaliti tu zemlju tako da ne ostane ništa i da se ne može tamo živjeti, onda moraš polako. I Rusija to radi polako jer može, i to čini jer je dovoljno jaka za to, a ne jer je slaba. Da je slaba, a toliko ugrožena, roknula bi par taktičkih nuklearnih i završila priču.

Ova izjava, koju si više puta ponovio, mi je na razini Sheldona.

Jel ti imaš neki filter kojim preispituješ svoja zapažanja?

Jel ti imaš tamne naočale ili ti se jedan dio mozga isključi kada gleda slike gradova koje su Rusi osvojili?

Ovo pitam jer mislim da to pitanje treba postaviti (ne zato jer očekujem odgovor).

TAMO NEMA KAMENA NA KAMENU a ti pišeš da će netko tamo živjeti?!?!?!

Tamo sljedećih 50-100 godina neće biti nikoga jer je preveliki trošak raščistiti te ruševine.

Pišeš o brizi krvnika koji su sa smješkom samljeli milion svoji ljudi?!?!

Lamentirati o tome tko je prvi napao je jedno a pisati o tome kako je krvnik milosrdan je po meni sick (kao što je biti kriminalac sick).

EDIT:
Ovdje sam namjerno izostavio činjenicu da Putin to ne radi polako jer može nego zato jer drugačije ne može!!!

- "Posuđuje" vojsku i oružje od Sj. Koreje jer ne smije napraviti mobilizaciju u svojoj zemlji jer je zagrizao preveliko govno a ne zna i ne smije ga pustiti iz usta.
- ljudi (ne vojnici - jer obuku nisu prošli) ratuju za njega na konjima, privatnim motorima i autima jer nemaju tehnike koja bi im bar malo sačuvala glavu!!!

Zato ide polako, točnije - zato ide putem neuspjeha.
Već ti je drLovrić napisao da je Trump istu situaciju riješio u par sati ali ti to nisi u stanju percipirati pa pišeš ovakve gluposti.
04.01.2026 | 22:15
Američki modus operandi fura dalje. O Ukrajini je bilo napisano već podosta toga, i moje mišljenje je isto, kao na početku. Već sam napisao, da na YT postoji gomila videa, starih nekih 10-15 godina, u kojima zapadni mediji (npr. BBC) u detalje razotkrivaju opasnosti nacizma u UKR, gdje se je moglo vidjeti indoktrinaciju, mentalitet, djelovanje i opsjeg tih ekstremista. Od početka spec. voj. operacije očito to više nije bitno. Nit je bitno ko stoji iza nord streama... itd...

Ovo u V. po meni nije ništa drugo nego iskorištavanje resursa na način, koji je prolazio diljem svijeta desetljećima. Rušenje vlasti, podrška (ili pak kreiranje) opozicija, rušenje vlada... Nema tu nikakve brige o drugim narodima, sve je briga za tzv. nacionalni interes, a u stvari je tu kapital i ništa drugo. Sve ostalo je pjesak u oči. Kinezi neće odustati od Tajvana, i narandžasti bi tamo gubio na veliko, to im je jasno. Prihodi, koje će gubiti na istoku, moraju nadomjestiti, a to je Venezuelska nafta. I distrakcija, koja odvaja pozornost od unutarnjih problema.

Najviše me brine EU servilnost, odsutnost razuma i pragmatičnosti Brisela.
04.01.2026 | 22:25
Počeli smo pričati o pravu na izbor, a ne kao prijašnje fašističko razmišljanje: ako nisi za Ukrajinu onda si rusofil i protivnik!
04.01.2026 | 22:33
accom kaže:
Američki modus operandi fura dalje. O Ukrajini je bilo napisano već podosta toga, i moje mišljenje je isto, kao na početku. Već sam napisao, da na YT postoji gomila videa, starih nekih 10-15 godina, u kojima zapadni mediji (npr. BBC) u detalje razotkrivaju opasnosti nacizma u UKR, gdje se je moglo vidjeti indoktrinaciju, mentalitet, djelovanje i opsjeg tih ekstremista.

Ovo mi je najjače kad netko upire u nacizam u nekoj trećoj zemlji a ne vidi isti takav nacizam u ostatku svijeta a posebno u SAD-u i kolijevci Njemačkoj. Kao tamo je to normalno?!

Ovo u V. po meni nije ništa drugo nego iskorištavanje resursa na način, koji je prolazio diljem svijeta desetljećima. Rušenje vlasti, podrška (ili pak kreiranje) opozicija, rušenje vlada... Nema tu nikakve brige o drugim narodima, sve je briga za tzv. nacionalni interes, a u stvari je tu kapital i ništa drugo. Sve ostalo je pjesak u oči. Kinezi neće odustati od Tajvana, i narandžasti bi tamo gubio na veliko, to im je jasno. Prihodi, koje će gubiti na istoku, moraju nadomjestiti, a to je Venezuelska nafta. I distrakcija, koja odvaja pozornost od unutarnjih problema.

Upravo ovo bold. Ali eto ekipa "realista" nađe šemu da proda svoju spiku kak ti oni razumiju situaciju.

Najviše me brine EU servilnost, odsutnost razuma i pragmatičnosti Brisela.

Ne mora te brinuti. To je gotova stvar.
Prije 30-40 godina kada je europski kapital selio u Kinu i Aziju bilo je par tihih briga ali su one ušutkane rastom kapitala najbogatijih europskih firmi i osmjehom kod kupovine jeftine kineske plastike.

Sada smo rasprodali i znanje i proizvodnju i kapital. Budućnost nam nije niti na razini Afrike jer Afrika (neke zemlje Afrike) imaju vrijednih ruda. Da karikiram Europi je ostao ugljen.
04.01.2026 | 22:54
Evo, Ameri dali ideju Medvedevu!

www.dailysabah.com/world/europe/russias-...-leaders-namely-merz
04.01.2026 | 23:20
dpasaric kaže:

Kako? Trojanskim konjem?

Bravoooo!

Ideja nije problem.
AI će ti dati hrpu ideja.
Ali čekaj rusi nemaju niti AI.

Vjerujem da imaju oni puno ideja samo nemaju znanja i resursa ostvariti te ideje.

Jedino imaju špijunske resurse i znanje o otrovima.
05.01.2026 | 00:34
dpasaric kaže:

Putin je napao Ukrajinu jer je godinama molio da se riješi pitanje ruske manjine u Donbasu. Imaš rasprave o tome u EU parlamentu, intervjue i peticije Vijeću UN-a.

dok cekam na neke odgovore, evo jednog zapazanja - znaci rusija i putin su toliko jaki i uticajni, i imaju predstavnika u savetu bezbednosti da mogu da uticu na mnogo sta, a onda pazi - putin 'molio'...
da li ti zaista verujes u sve ovo sto nam ovde plasiras?
cenim da je ovo lakse pitanje.
05.01.2026 | 02:00
Da, pristojno pitati jest zamoliti, prije nego bezobraznom derletu opališ šamar jer je razbio prozor, zamoliš ga da se ispriča i zamijeni staklo. Rusija je opetovano upozoravala na taj problem, pa ovdje sam prije par godina linkao stari YouTube video gdje naši ZAPADNI političari u EU paralementu upozoravaju na te apele Rusije i kažu da ćemo imati ozbiljne nevolje ako se nešto ne učini. I eto, nisu učinili ništa, pa imamo milijun mrtvih.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, drlovric, tino1, Anonimci (494)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO