01.01.2026 | 21:57
IgorD kaže:
dpasaric kaže:
Dakle, definirajmo kada EU treba izdvajati novac svojih građana da pomaže neku državu!
Zašto? Nisam siguran da to zanima puno prisutnih ovdje? Svi znamo da EU daje masu novaca zemljama koje bi potencijalno mogle biti članice EU, zemljama koje su zahvaćene potresom, poplavom, ratom i gdje sve ne po cijelom svijetu jer je EU parlament tako odlučio u nekom trenutku.
Kako zašto?!?
To je savršen dokaz hipoteze o licemjerju i dvostrukim pravilima i od toga počinju i sva suprotna gledišta ovdje oko rata u Ukrajini. Kako da ti vjeruje itko van EU dok sam sa sobom nemaš jasna i logična pravila kojih se onda držiš. Ovako se korumpirano EU vodstvo ponaša kako mu se svidi, pa će jednima dati sankcije, drugima neće, jednima će slati vojnu pomoć, drugima je pak zabraniti - i sve ono što smo prošli zadnjih desetljeća.
To sve je pokazalo da EU nema integritet svojih zakona i donošenja odluka već da svime upravljaju veliki korporativni interesi, cijeli mehanizam nema veze s voljom naroda, pravdom i demokracijom. Uostalom pogledaj kakve su marionete na čelu, nitko od njih nije izabran od građana.
Air nema kapacitet da definiramo kriterije propisa po kojima bi bilo moralno i pravedno da se EU ponaša. I sam zna da je ono što sam napisao dobro, pravedno i zakonski najispravnije, ali ako to prihvati - onda je odmah porušio sam svoj stav s Ukrajnom jer po tim pravilima EU ne bi smjela novcem EU građana vojno pomagati ne-EU državu. Ako to prihvati onda bi EU morala dati sankcije i prema Izraelu, SAD-u, pa i Francuskoj kada je bombardirala Libiju, itd, itd... a ništa od toga se nije dogodilo. Znači kriteriji ne postoje, imamo dvostruka pravila pogonjena novcem, a ne "humanošću, pravdom i pozitivnim pristupom" o čemu Air naširoko pripovijeda bajke.