Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

03.06.2025 | 16:05
Izlaze svjeze satelitske fotografije unistenih aviona. Prava je steta sto ovaj napad nije bio masovniji. Tipa x5 ili x10.

Jako puno letjelica na svim tim aerodromima je stajalo "na izvolite" ali se srecom izvuklo. Dosta njih je osteceno sto se na fotkama ne moze vidjeti. Par malih srapnela onesposobi letjelicu na par mjeseci.

Ne umanjujem uspjeh operacije, ali bila je odlicna prilika za kapitalizirati ucinak.

Tesko ces ih vise uhvatit ovako nespremne.

Mada, s druge strane, uopce mi nije jasno kako se mozes zastiti od ovakvih napada. Blokiras GPS signal i mobilne mreze, da onesposobis dronove, ali problem ti je sto ti je drzava 1/8 planete
07.06.2025 | 18:17
> a Ukrainian Air Force F-16 has shot down a Russian Su-35 over Yurasovo in Kursk, marking the first confirmed air-to-air victory of the war for the newly delivered Western jets.

08.06.2025 | 09:01
Što je stvarni život a što video igra? Tanka je granica.

> These videos are made for entertainment and educational purposes in military simulator ARMA 3. In no case do we want to promote war and cruelty. All videos are created for the category of users 18+.

> In a daring daylight raid dubbed "Operation Web 2.0", Ukrainian FPV drones have reportedly struck and burned a massive Russian military train carrying 100 armored vehicles and 13 tanks. The attack targeted a key logistics route and may have dealt a serious blow to Russia’s ability to reinforce its front lines.
27.06.2025 | 07:43
IMG_0585.jpeg

Evo aktualnog plakata u Budimpešti
27.06.2025 | 08:41
a sta to pise na panou?
27.06.2025 | 12:51
Glasajte protiv. Oni bi primili Ukrajinu u EU, a mi bi platili cijenu.
Kaže Google Translator.
27.06.2025 | 14:23
a kad su madjare primali u EU, onda je bilo o.k. bili su u odnosu na EU zaostali, i cela EU je placala njihov ulazak i jos uvek ih donira iz fondova.
al to je orbanov narativ, a zna se na cijoj je on strani.
27.06.2025 | 15:08
Ja bih rekao da je to vrlo uobičajeno ljudsko razmišljanje .

Za vrijeme mojih 5 godina studija u Zagrebu nije bilo puno Zagrepčana koji su me zvali "dotepencem" i "blitvarom" i govorili mi "idi ti odakle si došao", a nijedan od njih koji jesu nije bio zagrebački starosjedioc. Svima su roditelji doselili u Zagreb i oni su bili prva generacija rođenih u Zagrebu. Ovaj plakat je manifestacija istog načina razmišljanja, samo u širem kontekstu.
27.06.2025 | 15:19
definitivno si u pravu, steta sto nema karmi da ti dam jednu
27.06.2025 | 15:25
Uvijek smo bili u stanju dijeliti pamet i savjete drugima, govoriti im što trebaju raditi.
Mislim da se trebamo okrenuti sebi.
To što Mađari rade ide njima na dušu.
27.06.2025 | 16:20
Ender kaže:
definitivno si u pravu, steta sto nema karmi da ti dam jednu

Uzmi post-it papirić pa mi tamo udaraj recke.
27.06.2025 | 19:04
@Smayoo:

Ja sam u Bosni Hrvat, a u Hrvatskoj sam Bosanac. Tako da imam materijala napusavati i jedne i druge.

Treba sve gledati pozitivno
27.06.2025 | 21:45
Naravno. Komentirali smo plakat iz Mađarske, ništa drugo.
28.06.2025 | 13:28
smayoo kaže:
Naravno. Komentirali smo plakat iz Mađarske, ništa drugo.

Ja sam to primjetio prvi put između izbjeglica koji su iz balkanskih ratova bježali pred ljutim ratom u Njemčku i druge EU države. Jedan tjedan prije doseljeni su bili Đombe a novo došli Gušteti,a iz istog sranja bježe! To je normalno kod ljudi, ali da to tako eskalira da se druge stigmatizira po plakatima otvoreno? Po meni je to fašizam u najčišćoj formi!?
28.06.2025 | 18:04
Nažalost, fašisti ne vide fašizam.
28.06.2025 | 18:21
jura22 kaže:
Nažalost, fašisti ne vide fašizam.

Palac gore, za refleksiju!
08.07.2025 | 04:50
Breaking News.

Pogledajte Peru Hegsetha kako maše glavom! Isto onaj pas u autima, što je nekad pored isheklane navlake za WC papir vidljivo stajala na zadnjem staklu. To se zove doslovno "The life of Brian".

08.07.2025 | 14:06
Yonkis kaže:

Jebes karakter ako nije labilan

Ovo valjda nesto govori o instituciji predsjednika i njegovoj stvarnoj moci tamo.
02.08.2025 | 18:06
Evo i sada znamo tko je tko je kriv za Ukrajinu

Lavrov reče:
"Jasno je tko je glavni krivac za ovu situaciju, sve je počelo sa Hrvatskom i Slovenijom".

link
07.08.2025 | 17:32
Evo uskoro očekujemo sastanak Trump_a i putina. Moguće je kad se dogovore oko minerala...koliko kome i kojih da stane rat. Ako se to dogodi zanima me reakcija korisnika, koji su nas godinama uvjeravali; da je zabranjen Ruski jezik, slali slike nacista i sl. Zanima me da li će osjećati neki sram zbog svega izrečenog ?
07.08.2025 | 22:37
izgleda je zaista mir ili primirje na vidiku.
pored onog sto je kolega pomenuo u prethodnom postu, interesuje me da li to onda znaci i da je zavrsen proces denacifikacije ukrajine?
08.08.2025 | 17:43
Ender kaže:
pored onog sto je kolega pomenuo u prethodnom postu, interesuje me da li to onda znaci i da je zavrsen proces denacifikacije ukrajine?

Krivo, bit će završena demineralizacija Ukrajine
09.08.2025 | 03:28
Ender kaže:

Koliko sam upratio, koji god od kolega da je brijao na "denacifikaciju" (bio-labove, NATO, kajgot) kao stvarni razlog napada Rusije na Ukrajinu, neće odustati od te argumentacije.
Sad, o miru i primirju, nemam kristalnu kuglu da mi da odgovore niti sam u stanju, iz poznavanja StarCrafta, izvući bilo kakav konkretan zaključak po ovom pitanju.
Jbga, kako je to uvijek bilo, vrijeme će pokazati...
10.08.2025 | 10:41
Ja sam davno prognozirao. Ruska federacija i SAD ce podijeliti Ukrajinu na dva interesna dijela.
Ukrajina ce popusiti, a poginuli ce biti uzaludni.
Zelenskog budu maknuli jer pocinje smetati.
10.08.2025 | 11:47
Ako sam ja ovo dobro skonto, Putin nudi PRIMIRJE (ne kraj rata), ako se Ukrajinci povuku iz sve 4 oblasti koje je dekretom spojio Rusiji.

Od tih 4 samo Luhansk drzi pod kontrolom, u ostale 3 se vode borbe i Rusija ih jos uvijek nije uspjela vojnicki zauzeti.

Matematicki mi je skoro pa nemoguce da u te 4 oblasti ima bilo cega (minerali, rude, gas, nafta, nacisti, younameit), cega vec nema i u samoj Rusiji. Ogromna je to zemlja koja se granici sa Ukrajinom, pa su i geoloske karakteristike tla skoro pa identicne.

I on o tome pregovara sa USA, bez da se Ukrajina nesto pita, kao ni sama EU koja danas placa valjda 90% oruzja koje ide za Ukrajinu.

Zelenski (cak i da hoce) nema institucionalne ovlasti da pokloni bilo kome dio svoje drzave. To valjda mora ici kroz vladu, parlament i sl.

Meni je ovo puno blize jos jednom diplomatskom fijasku nego kraju ovog besmislenog rata. Volio bih da grijesim.

P.S. U ovakvoj konstalaciji stvari, kada USA vise ne donira oruzje nego ga prodaje, zasto bi Trumpu bilo u interesu da po svaku cijenu zaustavlja rat od kojeg ima direktnu korist?
10.08.2025 | 12:17
drlovric kaže:
Matematicki mi je skoro pa nemoguce da u te 4 oblasti ima bilo cega (minerali, rude, gas, nafta, nacisti, younameit), cega vec nema i u samoj Rusiji. Ogromna je to zemlja koja se granici sa Ukrajinom, pa su i geoloske karakteristike tla skoro pa identicne.

AI Overview
"The Shevchenkivske lithium deposit, located near the town of Shevchenko in the Donetsk region of Ukraine, is a site of strategic importance due to its potential for lithium extraction. Discovered in 1982, the deposit spans approximately 40 hectares and is situated at a depth suitable for commercial mining. It is considered one of Ukraine's most valuable lithium deposits and a key component in the country's lithium reserves, which are a significant portion of Europe's and the world's total."

"Strategic Importance: It is a vital resource for Ukraine, particularly in the context of the US-Ukraine minerals deal and the global shift towards electric vehicles."

"The deposit and the surrounding area have been the site of intense fighting, with Russian forces capturing the village of Shevchenko in June 2025."

Mislim da na sjeveroistoku Ukrajine ima još jedan bazen litija kojeg bi onda vjerojatno baštinila USA.
11.08.2025 | 06:09
Niti Trumpu ne pase da dug za oruzje raste u nebo.
Treba potegnuti crtu i naplatiti sve sto se prodalo.
Jedino ako racuna da ce EU zatrpavati Ukrajinu s nasim novcem s kojim ce Ukrajina placati USA oruzje.
20.08.2025 | 16:06
Kako tumačite članke 106 i 107 povelje UN-a?
20.08.2025 | 16:59
Kao privremene odredbe koje vrijede za određeni ratni sukob do donošenja specifične rezolucije UNa, odnosno Vijeća sigurnosti.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 2 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (813)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO