Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

15.04.2025 | 09:37
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:
Koji ljigavac. Koji mekušac. Koja po$kica. I nikada Putin ili ruska vojska neće biti procesuirana za zločine ali zato će ukrajina dati svoje generale na sud, kao što smo i mi svoje slali, ali srbi nikada, tako neće ni rusi.

Čitaš li ti sebe? I tebi je ovo što si napisao 2+2=4? Ne vidiš da ti TEMELJI ne drže priču?

Zašto bi ruska vojska bila procesuirana za zločine, a američka ne? Evo, samo to objasni veliki "pravedniče"!

I onda kada to sam sebi objasniš (meni ne treba), onda možda vremenom, korak po korak, shvatiš kako se stvari slažu jedna na drugu i koliko ste licemjerni i otuđeni od stvarnosti.

Svijet nije SAD i EU, dapače, mi smo u manjini.

Osim što ti je taj argument u krajnje Whataboutisam, dakako da trebaju i Amerikanci biti procesuirani! Kao što su i Hrvatska i Srbska i Bošnjačka vojska bili procesuirani i to od Međunarodnog Suda Pravde koji ima svoje sjedište u prelijepom našem Europskom gradu Hagu. Nema tu duplog morala. Osim svega toga su Rusi šupci jer su ispalili 2 rakete na jedno te isto mijesto. Prvu, pa čekali dok se raja skupi (da bi ubili što više) pa onda drugu. To je krajnje šupački!
Europa je mala ali jebena! Slava EU!
15.04.2025 | 13:00
tino1 kaže:
Osim svega toga su Rusi šupci jer su ispalili 2 rakete na jedno te isto mijesto. Prvu, pa čekali dok se raja skupi (da bi ubili što više) pa onda drugu. To je krajnje šupački!
Europa je mala ali jebena! Slava EU!

Istina. Ispalili su jednu raketu sa konvencionalnom (razornom) bojevom glavom i pogodili zgradu nekog univerziteta. Doslovce je raspolovljena zgrada od siline udara.

Onda su nesto kasnije pogodili isto mjesto raketom sa kasetnom bojevom glavom dizajniranom iskljucivo za unistavanje zive sile. Stotine malih bombi je zasulo cijeli taj prostor oko univerziteta.

Znaci ideja je bila pobiti spasilacke sluizbe, vatrogasce, medicinare, novinare, kao i sve ljude koji su dosli traziti svoje najmilije ili jednostavno vidjeti sto se upravo dogodilo.

Ali Davor ce ti objasniti da se to nije niti desilo, da nema vojnickog ni strateskog smilsla da Rusi to rade, da oni ne bi nikada, cak i da su Rusi uradili to (a nisu) Ameri su jos gori i sve je to dio bjelosvjetske zavjere protiv neduznih Rusa. Svijetom vladaju dvostruka pravila i Rusija je na strani pravde samo mi to ne vidimo
15.04.2025 | 13:03
zasluzen 'palac gore' za poslednji pasus i ovako dobro apsolviranje.
15.04.2025 | 13:49
jura22 kaže:

Što, trebali mu možda kupiti 20 dkg kave, sok za razmutiti i kocku šećer jer eto ne dolazi se praznih ruku?
15.04.2025 | 16:05
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:
Koji ljigavac. Koji mekušac. Koja po$kica. I nikada Putin ili ruska vojska neće biti procesuirana za zločine ali zato će ukrajina dati svoje generale na sud, kao što smo i mi svoje slali, ali srbi nikada, tako neće ni rusi.

Čitaš li ti sebe? I tebi je ovo što si napisao 2+2=4? Ne vidiš da ti TEMELJI ne drže priču?

Zašto bi ruska vojska bila procesuirana za zločine, a američka ne? Evo, samo to objasni veliki "pravedniče"!

I onda kada to sam sebi objasniš (meni ne treba), onda možda vremenom, korak po korak, shvatiš kako se stvari slažu jedna na drugu i koliko ste licemjerni i otuđeni od stvarnosti.

Svijet nije SAD i EU, dapače, mi smo u manjini.

Gdje ja spominjem ameriku?
Ili mislis da su ukrajinci amerikanci u ukrajinskoj uniformi?
Kako god bilo, a amere nisam spomenuo, da, mislim da se svi moraju suočiti sa posljedicama ratnih zločina, tko god to bio.
To što se ameri izvrdavaju desetljećima tj oduvijek pa tako će i rusi. ali od ukrajine se traži ili će se tražiti da svoje predaju, jer eto, to je civilizirano.
Nikako nisam na strani rusije pa sve da iskorijene ISIS i ostale prozvane terorističke organizacije, da su nas oslobodili od srba tamo nakon devesprve, ne bi im ni tada klicao jer znam da su nas zadužili i automatski zajebali.

Pravednik nisam, samo naginjem na svoje viđenje pravde. Nema pravde u ovom svijetu niti će je biti. Ali mi moj odgoj i moja uvjerenja daju da se svrstam u ovom sukobu kontra rusije. Kako god završilo, ali navijam da rusija popuši i nikad više ne bude svjetski igrač.

Otuđen od stvarnosti nisam, to što ti sve gledaš objektivno i bez emocija, kroz prizmu "follow the money" to je tvoja stvar. Komandat Data. Možda jesi u pravu ali ne mogu tako biti trezven. Imam osjećaj da auto trkne neko dijete ti bi prvo rekao "samo malo, sagledajmo tko je pogriješio, dijete je prelazilo bez gledanja, bez provjere i ima pravo što ga je auto trknuo" i onda još kudio dijete što tako prelazi ulicu. Ne znam tko je veći pravednik, ti ili ja, ja koji bi htio pravdu ili ti koji izgleda da znaš što je pravedno i ispravno.

ovo mi je nalošiji odgovor, slabo sklepan pa možda i nema smisla.
15.04.2025 | 16:52
U ovom komentaru si ti jasno i glasno opisao svoje vrijednosti iza kojih stojiš. Ja u potpunosti dijelim tvoje vrijednosti (koje su i vrijednosti svih nas koji smo još dobre glave!) i iza njih stojim.

Tako da je ovo jedan od boljih tvojih komentara i za njege ti evo palac gore.
15.04.2025 | 20:12
ja bih samo nadodao tj malo popravio tu situaciju sa klincem i kolima, mozda analogija nije bas dobra, al mi prvo palo na pamet.
- dete prelazi ulicu na pesackom prelazu
- ide auto i zvekne ga, bez obzira sto dete prelazi ulicu na obelezenom pesackom prelazu

komentar nekog odavde bi bio - gde je dete krenulo kad nema sanse protiv auta, vidi ga koliko je veci i jaci, zar nije cuo za 'starcraft'?
  • Air
  • Korisnik
  • 78
17.04.2025 | 14:26
"Lavrov je u istom intervjuu za Kommersant ponovno tvrdio da "fašisti zauzimaju zemlje koje nikada nisu pripadale nikome osim Ruskom Carstvu i Sovjetskom Savezu""

Sada samo čekamo našeg informatora sa informacijama gdje i u kojim državama su labovi i nacisti i kako su opet "prešli granicu" Carske Rusije.
17.04.2025 | 14:52
da li je i aljaska u opasnosti?
jao crni trampe, sta ti se sprema...
pocni na vreme da igras 'starcraft'.
17.04.2025 | 18:31
Uskoro cemo gledati i Talibane da ratuju za Rusiju. Puno opasniji igraci od svega sto su uspjeli do sada vrbovati po svijetu.
21.04.2025 | 10:00
Yonkis kaže:

U drugim vijestima papa je umro.

Počivao u miru..
22.04.2025 | 21:36
www.themoscowtimes.com/2025/04/22/state-...adimir-region-a88833

> A powerful explosion rocked central Russia’s Vladimir region on Tuesday, local authorities said, while the military stated that the blast erupted at an ammunition depot due to human error.

> Eyewitness videos shared on social media showed thick smoke and a loud blast, with some users claiming a strike had hit the arsenal.

> There are significant reserves of artillery shells and missiles of various types, including Iskander, Tochka-U and Kinzhal,...
23.04.2025 | 11:57
Opet je neki gopnik, koji je završio u vojsci, pušio Kent pa je odbacio neugašenu.. Eh te cigarete su koštale rusku vojsku dobrano..
  • Air
  • Korisnik
  • 78
25.04.2025 | 18:11
Michael Alexander, sin Julianne Gallina Gloss, zamjenice ravnatelja CIA-e za digitalne inovacije vjerovao je da su NATO stvorili članovi nacističke stranke. link

Što reći više na ovo?

Rusija sada ima i službeno potvrđeno opravdanje da riješi problem nacizma na svoj već dokazno uspješan i odobravajući način.

Daraga "NAto" čuvaj se!!
Svi koji imate "skrivene" istetovirane čudne i komprimitirajuće znakove na svojim stražnjicama čuvjate se jer Rusi dolaze po vas.
Ostali koji su u blizini tih istetoviranih guzica neka se pripaze jer bi mogli biti nježno pregaženi dok Rusi ne dođu do tih guzica!

p.s.
Ove infomacije su provjerene, imam prijatelja koji ima tetku čija unuka preko svog ljubavnik koji radi u NATO-u i ima insajderske potvrde navedenih tvrdnji!!

Ovo nije rekla, kazala!
26.04.2025 | 08:27
Porfirije Perić je posjetio putina, kojem se je žalio da je u Srbiji obojena revolucija !!! Što reći na ovo licemjerje ( kad su bile litije u CG, onda nije bila obojena revolucija ) i način na koji omalovožava svoj narod, njegov najbolji i najpametniji dio tog naroda, studente Umjesto da bude na čelu tih studenata i uz svoj narod, on se je svrstao uz Boga na andrićevom vencu. Ako je obojena revolucija to, da budu svi jednaki pred zakonom, da imaju nezavisno pravosuđe, slobodu medija i da svaki službenik države radi svoj posao za koji je plaćen, pritom da se drži ustava i zakona, onda je ta "obojena revolucija" svakoj državi dobrodošla, pa i putinovoj rusiji.

On se žali mafijašu, kako njegovom mafijašu i kliki oko njega, kopni moć. Da nije tragično bilo bi smješno.. Uglavnom otišao je tamo da kaže putinu, da kod novih geopolitičkih preslagivanja, koje se očekuju, da ne zaboravi na Srbiju i da traži podršku za Srpski svet, koji osim Kosova i RS uključuje i CG, jer i tamo žive Srbi !!!

Zapitam se kako to da crkvenom čovjeku, ne padne na pamet ideja kako da pridobije ostali živalj, da žele da žive u Srbiji...poput studenata i njihovih akcija u Novom Pazaru ? Ne, njemu je na pameti samo teritorij a za ljude ga boli klinac. Ne možeš nazivati ljude balijama i šiptarima i očekivati da budu sretni i vjerni toj državi.

www.vecernji.hr/vijesti/patrijarh-porfir...e-pobijediti-1856448
26.04.2025 | 10:27
Setao istaknuti ruski general Moskvom kad on pored njega eksplodira Golf 4, i on vise nece setati.

Izgleda da su ukrajinske sluzbe isle Mosadu na obuku ili crpe inspiraciju od Izraelaca koji su na identican nacin ubijali vodje iranskog nuklearnog programa.

Od toga se ne mozes obraniti. Prate rute kretanja mete i u trenutku kada se nalazi pored parkiranog vozila, aktiviraju eksploziv koji je unutar vozila.

Jos sve to snime kamerom iz drugog vozila i objave na drustvenim mrezama.

Zajebano za psihu potencijalnih meta, kada znas da ti svaki korak moze biti posljednji u tvom rodjenom gradu.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
26.04.2025 | 11:21
Zbilja nezgodno.

Može u velikoj mjeri osigurati vlastito vozilo ali ne može osigurati sva vozila i sve kante za smeće pored kojih prolazi.
28.04.2025 | 19:12
Malo sam pretraživao temu, ali ne mogu naći onaj dio gdje Davor govori da Sjeverni Korejci, nisu u Kursku i traži neku nezavisnu, nepristranu potvrdu te tvrdnje, jer eto MSM propaganda laže. Sad će se oni pojaviti u Moskvi 09.05 na paradi...možda i Srpski odred koji se bori tamo, mada Vučko kaže da neće. Koji bi to bio paradoks da se pojave Srpski dobrovoljački odred iz zemlje koja najviše naoružava Ukrajinu, kad gledamo po veličini i resursima pojedine zemlje
01.05.2025 | 07:09
x.com/EuromaidanPress/status/1917686185255747869

> Ukrainian soldiers get reward points for destroyed Russian targets, which they can then exchange for new equipment. Just like in a game.

Ukrajinci se dohvatili Starcrafta pa ova teorija ipak ima potvrdu s terena?

A Trump je okrenuo ploču?

www.kyivpost.com/post/51800

> Trump OKs First Cash Weapons Sale to Kyiv, Partly Lifts Hold on Ukrainian Military Aid
01.05.2025 | 09:01
Očigledno jer US and Ukraine sign natural resources deal and agrees to establish investment fund

The deal was significantly revised from the last reporting, I gotta give props to whoever negotiated for Ukraine here because they turned it from "Somehow getting off worse than Germany after WW1" into something actually usefull.

key Points:

- The agreement is an equal Partnership with 50/50% share. key-point, for the US possible future military aid is counted as a contribution to the fund

- Ukraine retains full control over all infrastructure, subsoil and resources itself, their contribution to the found comes exclusively from future mineral-licenses

- No US aid provided prior to signing is counted as part of the fund, only new stuff

- The Fund must invest into reconstruction & infrastructure in Ukraine for 10 years

- Relevant tarriffs between the US & Ukraine are reduced to Zero, and the US pledges to attract further parties to invest into the Fund if possible
01.05.2025 | 10:23
cariblanco kaže:
Malo sam pretraživao temu, ali ne mogu naći onaj dio gdje Davor govori da Sjeverni Korejci, nisu u Kursku i traži neku nezavisnu, nepristranu potvrdu te tvrdnje, jer eto MSM propaganda laže. Sad će se oni pojaviti u Moskvi 09.05 na paradi...možda i Srpski odred koji se bori tamo, mada Vučko kaže da neće. Koji bi to bio paradoks da se pojave Srpski dobrovoljački odred iz zemlje koja najviše naoružava Ukrajinu, kad gledamo po veličini i resursima pojedine zemlje

Srbija Ukrajini prodaje oruzje zaradjujuci pare a ne donira im nista. Velika je to razlika. Moralno vjerojatno nije jer se kunu u majcicu Rusiju, ali koga briga. Razvijaju svoju namjensku vojnu industriju i generiraju profit.

Srpski dobrovoljci u Donbasu su snimali video o pronadjenim sanducima minobacackih granata proizvedenih u Srbiji. Nije to nikakva tajna.

Svaki rat je prilika za biznis i ne vidim ja tu nista lose.
01.05.2025 | 13:58
Ok, ali nisam niti naveo da donira.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO