Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

13.05.2025 | 18:10
Šminka ipak uspjeva, dok ruske slobode nitko nije željan. Ameri su bar malo evoluirali, dok je na istoku još uvjek sve kako je i bilo. Evo da nema te "slobode" niti mi ovdje ne bi tipkali, a zapadne slobode ti daju privid da si važan i o nečemu odlučuješ i sprečavaju da te baš ono može pojesti mrak ( za obične ljude ) i da nitko za tebe ne pita.
13.05.2025 | 18:28
Bez namjere da bilo koga vrijedjam ili omalovazavam, ali sve dok ljudi iz drugih drzava/kontinenata dolaze k nama (a mi ne mastamo da zivimo u njihovom svijetu), ja vjerujem da smo na pravoj (boljoj) strani

Prodji ispred bilo koje ruske/kineske/iranske i slicne ambasade, pa pogledaj ima li guzve ispred

Covjek u Afganistanu kojem je placa bila valjda $300 mjesecno mi je nudio $10000 za moju putovnicu. Sve sto sam trebao uraditi je da mu je dam i da par mjeseci ne prijavljujem kao izgubljenu. Zamisli koliko je njemu vrijedila da se spasi i pobjegne iz svog okruzenja...

Pitanje je da li bi i uspio, ali spreman je bio dati 30+ mjeseci rada da pokusa

Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo a u stvari svjesni nismo koliko smo srece imali sto zivimo tu gdje zivimo.
13.05.2025 | 19:37
Da je Rusija napala recimo Iran, sigurno se ne bi tolika prašina dizala. Napali su jedno europsku državu i to je problem. Isto kako je i Izrael napao Palestuno, pa se ne diže tolika prašina.
Tako niti Amerika ne napada neke države vojno, već napravi državni udar ili instalira vlast koja je njima sklona, a negjde ide i vojno (gdje procijeni da može i da ih se ne bude osuđivalo).
Dobro je @smayoo napisao.
13.05.2025 | 20:07
drlovric kaže:
Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo a u stvari svjesni nismo koliko smo srece imali sto zivimo tu gdje zivimo.

To je apsolutno točno i toga sam davno, davno postao svjestan. Ali uzmi u obzir da bi u mnogim tim zemljama odavno krenulo na bolje da ih nije netko "oslobodio" i donio im "demokratski izabranu vlast" da bi se instalirao na njihova prirodna bogatstva.
13.05.2025 | 20:34
smayoo kaže:
drlovric kaže:

To je apsolutno točno i toga sam davno, davno postao svjestan. Ali uzmi u obzir da bi u mnogim tim zemljama odavno krenulo na bolje da ih nije netko "oslobodio" i donio im "demokratski izabranu vlast" da bi se instalirao na njihova prirodna bogatstva.

Ovo je jako diskutabilno, da li bilo baš tako. Što ti vrijedi ako imaš naftu, a nemaš je čime izvaditi, jer nemaš tehnologiju za to...i puno sličnih primjera oko crpljenja tih bogatstva, da ih ne nabrajam.

edit. Evo ti susjedne zemlje koju ne smijem imenovati zbog Davora koja ima litij. Zašto ga sama ne izvadi i više novca zaradi ? Oni jadni nisu mogli niti znati da to imaju, jer nemaju satelite koji to otkrivaju, koliko čega ima i na kojoj dubini. Tko im je vršio istraživanja ? Kinezi im vade bakar i zlato, zlato koje je neisplativo pa se zadovolje s rudnom rentom. Siromašni i nerazvijeni si ne mogu sami pomoći, njima je potrebna pomoć razvijenog društva. Druga je stvar neke poštene ravnoteže u tim odnosima, pa da bude svima dobro.
13.05.2025 | 21:05
Sve je to relativno moj Smayoo. Sami prirodni resursi bez tehnologije, znanja i infrastrukture ne znace skoro pa nista.

BiH eto ima ogromna bogatstva pitke vode, pa najvise uvoze bas vodu iz Srbije i Hrvatske Razloga je puno ali shvatas poantu.

Sarajevo je okruzeno vrhunskim planinama, ali trebao je covjek iz BG (inace rodjen u Rijeci) da dodje i napravi moderno skijaliste na Jahorini.

Znaci dzaba i kad imas ako ne znas

Tako da ne znaci da bi te drzave koje su de facto pokradene za prirodne resurse bile ista bogatije i naprednije da se to nije desilo.

Najvjerojatnije ne bi znale sta imaju, jer para ni za samo istrazivanje ne bi imali
13.05.2025 | 21:35
Ne slažem se. Sve ovisi tko vodi zemlju i kakvu kulturu i sustav vrijednosti ljudi grade.
Norveška je bila najsiromašnija zemlja Europe. Obitelji su imale 10+ djece, a najčešći uzrok smrtnosti djece bio je - pothranjenost i hladnoća. I onda su otkrili naftu u svom teritorijalnom moru. Kako to da oni nisu postali (na primjer) Nigerija? Zato što su na vlasti imali ljude koji nisu slijedili filozofiju "kradi pa malo daj raji da se veseli" (koju i @cariblanco, na primjer, zastupa).
13.05.2025 | 21:45
Sad si našao jedan primjer...ima li još netko osim Norveške. Evo ti jedan link oko trenutne teme, dobro je pogledati i komentare...

www.index.hr/vijesti/clanak/bijelci-bjez...slovnica_izdvojeno_d
14.05.2025 | 11:02
ja se slazem sa svim ovim navedenim, i kao i sa onim sto je Smayoo imao komentar na moju poruku. i u pravu smo manje-vise svi, ali ne do kraja.
stvar je u tome sto velike sile posmatraju svet i ostale drzave sa svog aspekta, i to na nas gledaju kao na zemlje prvog, drugog ili treceg reda.
to sto ranije nije prosla jedna godina u latinskoj americi bez vojnog puca i/ili drzavnog udara je zato sto su ih posmatrali kao zemlje drugog (ili treceg) reda. i osim prirodnih bogatstava, u to vreme je postojala opasnost da dodju na vlast socijalisti/komunisti i da se priklone sssr-u.
bilo je toga recimo i u italiji i grckoj nakon WWII, kad je levica bila dosta jaka, ali se onda uz pomoc mafije recimo u italiji osigurala pobeda mislim demohriscana.
i tako dalje i tako blize.
sve je to manje-vise isto sa svih strana, samo su neki uspesniji. ali to su velike igre, koje se i dalje i danas igraju.
14.05.2025 | 12:46
Vrlo jednostavno i lijepo objašnjeno zašto netko postane Norveška, a netko Venezuela:

www.amazon.com/Why-Nations-Fail-Origins-...perity/dp/0307719227
14.05.2025 | 15:22
cariblanco kaže:
Ovo je jako diskutabilno, da li bilo baš tako. Što ti vrijedi ako imaš naftu, a nemaš je čime izvaditi, jer nemaš tehnologiju za to...i puno sličnih primjera oko crpljenja tih bogatstva, da ih ne nabrajam.

edit. Evo ti susjedne zemlje koju ne smijem imenovati zbog Davora koja ima litij. Zašto ga sama ne izvadi i više novca zaradi ? Oni jadni nisu mogli niti znati da to imaju, jer nemaju satelite koji to otkrivaju, koliko čega ima i na kojoj dubini. Tko im je vršio istraživanja ? Kinezi im vade bakar i zlato, zlato koje je neisplativo pa se zadovolje s rudnom rentom. Siromašni i nerazvijeni si ne mogu sami pomoći, njima je potrebna pomoć razvijenog društva. Druga je stvar neke poštene ravnoteže u tim odnosima, pa da bude svima dobro.

A zašto misliš da te zemlje nemaju pravo same odabrati put razvoja? Ako su bogate prirodnim resursima koji im ne trebaju, zašto bi im drugi iste otimali? Zaklučili smo da je rat bizni i ništa drugo, poginuli su kolateralne žrtve.
14.05.2025 | 17:51
ovo je poprilicno idealisticko razmisljanje, koje nije lose, ali je neprimenljivo u praksi, i sto je istorija pokazala.
ali hajde ovako - koje su garancije da neka zemlja bogata resursima, da u njoj dodju na vlast posteni ljudi koji ce misliti na opste dobro?
o.k. africke zemlje su zaostale, narod je nepismen, ali eto to se dogadja i kod nas - u SR pogotovo, ne znam kako je kod vas u HR. vezano za to, pitanje je da li, i koliko funkcionise sistem?
pogledaj sta je kolega 'korisnik' linkovao knjigu autora koji su dobili Nobela, mozes i da procitas samo skraceno izdanje ili neke prikaze.
dalje, procitaj knjigu onog janisa varufakisa - 'ovaj svet moze da bude bolji', u podnaslovu mislim da pise da su to skupljena pisma koja je pisao svojoj kcerki koja sa majkom zivi u australiji. mislim da knjiga pocinje pitanjem - zasto su englezi osvojili australiju, a aboridzani nisu englesku.
dalje, citava istorija je skup nekih osvajanja i ratova za resurse. recimo, krstaski ratovi su takodje bili realno pljackaski pohodi. i to se ne moze promeniti odjednom.
svidjalo se to nama ili ne, to je nazalost tako.
kao i ovaj poslednji sukob, jeli zbog denacifikacije i zastite ugrozenog satanovnistva. 'how yes no'.
14.05.2025 | 20:45
jura22 kaže:
cariblanco kaže:

A zašto misliš da te zemlje nemaju pravo same odabrati put razvoja? Ako su bogate prirodnim resursima koji im ne trebaju, zašto bi im drugi iste otimali? Zaklučili smo da je rat bizni i ništa drugo, poginuli su kolateralne žrtve.

A gdje sam to ja napisao, tu tvoju boldanu tvrdnju...nigdje. Što se mene tiče, ako Afganistanci imaju puno zlata, neka si s njime poploče ulice, njihova stvar.
14.05.2025 | 20:48
Ender kaže:
ovo je poprilicno idealisticko razmisljanje, koje nije lose, ali je neprimenljivo u praksi, i sto je istorija pokazala.
ali hajde ovako - koje su garancije da neka zemlja bogata resursima, da u njoj dodju na vlast posteni ljudi koji ce misliti na opste dobro?
o.k. africke zemlje su zaostale, narod je nepismen, ali eto to se dogadja i kod nas - u SR pogotovo, ne znam kako je kod vas u HR. vezano za to, pitanje je da li, i koliko funkcionise sistem?
pogledaj sta je kolega 'korisnik' linkovao knjigu autora koji su dobili Nobela, mozes i da procitas samo skraceno izdanje ili neke prikaze.
dalje, procitaj knjigu onog janisa varufakisa - 'ovaj svet moze da bude bolji', u podnaslovu mislim da pise da su to skupljena pisma koja je pisao svojoj kcerki koja sa majkom zivi u australiji. mislim da knjiga pocinje pitanjem - zasto su englezi osvojili australiju, a aboridzani nisu englesku.
dalje, citava istorija je skup nekih osvajanja i ratova za resurse. recimo, krstaski ratovi su takodje bili realno pljackaski pohodi. i to se ne moze promeniti odjednom.
svidjalo se to nama ili ne, to je nazalost tako.
kao i ovaj poslednji sukob, jeli zbog denacifikacije i zastite ugrozenog satanovnistva. 'how yes no'.

Ebiga kolega, na kraju si usrao motku. Sad će tone napisanog Davorevog teksta, o bio-labovima, nacistima i ostala opravdanja, otići u vjetar
14.05.2025 | 20:52
cariblanco kaže:
jura22 kaže:

A gdje sam to ja napisao, tu tvoju boldanu tvrdnju...nigdje. Što se mene tiče, ako Afganistanci imaju puno zlata, neka si s njime poploče ulice, njihova stvar.

Ne znam zašto to tebe pita? Možda bi Davor znao zašto Ukrajina nema pravo odlučivati samostalno već se moraju pomiriti sa željama Rusije. Od prvog dana slušamo ovdje da Ukrajina ne smije u EU i NATO jer to jako, jako, jako smeta Rusiji.
14.05.2025 | 21:43
cariblanco kaže:

Ebiga kolega, na kraju si usrao motku. Sad će tone napisanog Davorevog teksta, o bio-labovima, nacistima i ostala opravdanja, otići u vjetar

jbg sorry, bilo jace od mene
14.05.2025 | 21:59
drlovric kaže:

Prodji ispred bilo koje ruske/kineske/iranske i slicne ambasade, pa pogledaj ima li guzve ispred

Covjek u Afganistanu kojem je placa bila valjda $300 mjesecno mi je nudio $10000 za moju putovnicu. Sve sto sam trebao uraditi je da mu je dam i da par mjeseci ne prijavljujem kao izgubljenu. Zamisli koliko je njemu vrijedila da se spasi i pobjegne iz svog okruzenja...

Pitanje je da li bi i uspio, ali spreman je bio dati 30+ mjeseci rada da pokusa

kad sam bio na poslu u turskoj, i u jednom restoranu gde sam povremeno isao, bio jedan fini vredan momak, i kroz razgovor mi kaze da je iz afganistana. kaze, ide od zemlje do zemlje, kad ponestane para malo radi dok skupi kintu i nastavlja dalje prema evropi.
pre par godina kad sam bio u Luganu kod familije, slucajno upoznam jednog finog gospodina afganistanca, kad ono covek radio u svajcarskoj ambasadi, govori min. 3 jezika, i kad je bila bezanija uspeo je da mu svajcarci obezbede izlazak za njega, suprugu i 4 dece.
kad sam bio u iranu, jedan mladi bracni par mi se poverio da su u postupku imigracije za kanadu.
ima jos primera, i tako dalje i tako blize.
voleo bih da mi neko objasni racionalono zasto niko od njih nije gledao da ide u rusiju ili kinu ili neku slicnu zemlju.
14.05.2025 | 22:07
i da samom sebi na neki nacin odgovorim - iz srbije su u rusiju i belorusiju otisli svojevremeno familija Karic, kao i sin i supruga od Milosevica - prica se da su odneli tamo par milijardi us$ (al pazi zapadne valute, a ne dinare ili rublje ili juane). ona (Mirjana) je tamo i preminula. sin Marko je kao neki biznismen, al poslednje sto sam nacuo je da su im rusi uzeli gotovo sve pare, a on radi kao neki menadzer nocnog kluba.
15.05.2025 | 17:56
Ne mogu se sjetiti kako se zove onaj zviždač što je objavio američke tajne spise pa pobjegao u Rusiju. A pobjegao je u Rusiju jer ga nijedna tzv. “Slobodna i demokratska” zemlja nije htjela zaštiti od američkog progona.
Zašto obični mali pošteni ljudi ne gledaju emigrirati u Rusiju ili Kinu, nego u EU ili Ameriku? Zato što su na zapadu bolji izgledi da poštenim radom bez kriminala žive bolje nego kod kuće. Ali svatko od nas tko je nekad živio na tom “slobodnom i demokratskom” zapadu, zna da ta jednadžba nije baš tako jednostavna. Samo se očajni ljudi imaju čemu nadati.
15.05.2025 | 20:17
Zove se Edward Snowden. Znaš li ti čime se je on bavio ? Ako znaš, čudno mi je da postavljaš tezu, da ga nitko od zapadne demokracije nije htio zaštititi. Što bi ti, da zapadne zemlje sruše svoje službe koje trebaju štititi te zemlje od raznih ugroza, pa nisu toliko glupi. On nije običan čovjek i zna se što je radio i na što se je obavezao i kakve mogu biti posljedice onog što je napravio, toga je i sam svijestan. Da je došao s istoka, odavno bi popio plutonij ili noviček, ovak je ipak još uvjek živ.
15.05.2025 | 21:42
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
drlovric kaže:

Zadnje boldano...evo kako je u praksi svima dobro Sirotinjo i Bogu si teška.

www.index.hr/vijesti/clanak/turska-u-som...a_vijesti_ostalo_d_0
16.05.2025 | 08:53
cariblanco kaže:
Zove se Edward Snowden. Znaš li ti čime se je on bavio ? Ako znaš, čudno mi je da postavljaš tezu, da ga nitko od zapadne demokracije nije htio zaštititi.

Čovjek je bio zaposlenik vanjske firme koja je odrađivala administrativne poslove za NSA, a dao je novinarima dokaze o nezakonitom i protuustavnom nadziranju općeg civilnog internetskog prometa u dosluhu s telekom kompanijama. Nitko nema pravo pod krinkom patriotizma i nacionalne sigurnosti kršiti ustav vlastite zemlje.
17.05.2025 | 10:29
Malo nam je zamrla tema pa evo me sa aktualnim desavanjima.

Naime poceli su mirovni pregovori. Dosli Rusi i rekli, ustupite nam teritorij koji smo aneksirali i pripojili ruskoj federaciji (a nisu ga jos uvijek vojnicki osvojili jer su nesposobne pijanice) pa cemo onda razgovarati o miru.

Ovo je nezabiljezeno u analima ratovanja! Ne postoji povijesni dogoadjaj na koji bismo se mogli referirati, da se nesto slicno ikada desilo.

Trazis od neprijatelja da ti pokloni svoj teritorij koji ti nisi u stanju vojnicki zauzeti.

Rusi zele da Ukrajina napusti svoje utvrdjene polozaje, koje ruski vojnici evidentno ne mogu probiti, i da se povuku u dubinu svoje teritorije da bi eto zapoceli mirovne pregovore.

I to pricamo o povrsini od 30 tisuca kilometara! Oznacio sam crvenom bojom na mapi sto Rusi zele, a ne kontroliraju. Putin je to svejedno dekretom proglasio dijelom Ruske federacije

Usporedbe radi, Rusi su za proteklih 12 mjeseci uspjeli osvojiti 5.5-6 tisuca ukrajinske teritorije. I to vecinom na pocetku godine. Usporila su i njihova napredovanja zadnjih mjeseci.

CleanShot2025-05-17at04.12.52.png
17.05.2025 | 14:28
drlovric kaže:
Malo nam je zamrla tema pa evo me sa aktualnim desavanjima.

Naime poceli su mirovni pregovori. Dosli Rusi i rekli, ustupite nam teritorij koji smo aneksirali i pripojili ruskoj federaciji (a nisu ga jos uvijek vojnicki osvojili jer su nesposobne pijanice) pa cemo onda razgovarati o miru.

Ovo je nezabiljezeno u analima ratovanja! Ne postoji povijesni dogoadjaj na koji bismo se mogli referirati, da se nesto slicno ikada desilo.

Trazis od neprijatelja da ti pokloni svoj teritorij koji ti nisi u stanju vojnicki zauzeti.

Rusi zele da Ukrajina napusti svoje utvrdjene polozaje, koje ruski vojnici evidentno ne mogu probiti, i da se povuku u dubinu svoje teritorije da bi eto zapoceli mirovne pregovore.

Zaboravio si StarCra*t?

Hu! To se zove efekt "potisnutog sjećanja"

Biti će da si boem pa ti ne leži doktrina "realizma"?
01.06.2025 | 20:54
cariblanco kaže:

www.reddit.com/r/CombatFootage/ danas je zanimjiv.

Nakon testova brzine svojih diskova otišao sam na internet vidjet kako je prošao Tomašević a onda zapeo s Ukrajinskim dronovima
02.06.2025 | 07:19
IgorD kaže:
cariblanco kaže:

www.reddit.com/r/CombatFootage/ danas je zanimjiv.

Nakon testova brzine svojih diskova otišao sam na internet vidjet kako je prošao Tomašević a onda zapeo s Ukrajinskim dronovima

Misliš na ove dronove: i.redd.it/rcf2w8mdqd4f1.jpeg
02.06.2025 | 08:18
Da, ali samo su kopirali Rusku ideju od prije 10 godina. Patetično i nimalo originalno.

02.06.2025 | 12:33
Nije da nisam pisao ovdje da su to trebali davno napraviti

Mada priznajem moje razmisljanje je vise islo u smjeru da im polupaju civilne avione...

Ovako su Ukrajinci ispali jos veci mangupi i bacili Ruse u debelo razmisljanje.

1. Koliko je slicnih kontejnera parkirano po Rusiji?

2. Jesu li mozda parkirani blizu nekog ljetnikovca ili golf terena na kojem se okupljaju Putinovi frendovi?

3. Svako naredno okupljanje na javnoj povrsini izazivat ce PTSP redarstevnim sluzbama. Zuji li DJI drone lokalnog portala ili su opet Ukrajinci nesto poslali?

4. Gdje smo sada sigurni i bezbrizni, jer kontejner je mogao stici bilo gdje unutar Rusije?

P.S.

Po Rusiji su poceli padati i mostovi, prekidajuci glavne komunikacije unutar same Rusije (doduse radi se o pokrajinama koje su relativno blizu Ukrajini).

Smatrao sam da je to trebalo raditi cesce i puno aktivnije jer svi preduvjeti postoje. Granica je ogromna i nije cuvana, Ukrajinci pricaju ruski jezik i relativno jednostavno mogu boraviti i funkcionirati na ruskm tlu.

To je puno jednostavniji scenarij nego recimo americki komandos u njemackoj pozadini u Francuskoj, u WWII. Tu niko nikoga ne razumije
03.06.2025 | 13:32
Drlovric, Rekao si mostovi?

SBU conducted a new unique special operation and struck the Crimean Bridge for the third time — this time underwater!

> The operation lasted several months. SBU agents mined the supports of this illegal facility. And today, without any casualties among the civilian population, at 4:44 in the morning the first explosive device was activated!

> The underwater supports of the supports were severely damaged at the bottom level - 1,100 kg of explosives in the TNT equivalent contributed to this. In fact, the bridge is in an emergency condition.

> The head of the SBU, Lieutenant General Vasyl Malyuk, personally supervised the operation and coordinated its planning.

> “God loves the Trinity, and the SBU always brings what is conceived to the end and never repeats itself. Previously, we struck the Crimean Bridge twice in 2022 and 2023. So today we continued this tradition underwater. There is no place for any illegal Russian facilities on the territory of our state. "Therefore, the Crimean Bridge is an absolutely legitimate target, especially considering that the enemy used it as a logistical artery to supply its troops. Crimea is Ukraine, and any manifestations of occupation will receive our tough response," Vasyl Malyuk noted.

**Upd:**
The component of the bridge that was most likely the target of the strike

**Upd2:**

Ru telegram channels report about 2nd attack. And also I kinda missed this part of the statement:

> without any casualties among the civilian population, at 4:44 in the morning **the first** explosive device was activated

What kinda implies there was not only one bomb there.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

temeljnik, Anonimci (358)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds