Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


26.02.2024 | 19:44
IgorD kaže:
dpasaric kaže:
Znači sada smo došli do toga i da je New York Times lažljivi proruski medij?

Idem ja malo sa strane, dok se dim ne raščisti...


Ah, šteta što nisi odgovorio na moje pitanje jer je taj tekst vrlo udaljen od stvari koje tu razvlačiš zadnje dvije godine.

Ukratko, bio labovi se uopće ne spominju a suradnja Ukrajina - CIA počinje tek dosta nakon Maidana i to u početku vrlo bojažljivo jer su Ameri očekivali da će se ovi opet preokrenut i naslonit na Moskvu.


Objasni molim te kako je to NYT potvrda o špijunskim bazama tamo "vrlo udaljena" od teme bio-labova tamo? Ono ako imaš franšizu za sladoled, jako je "udaljeno" da ćeš imati i franšizu za kornete? Pa to je jasan dokaz njihove vojne prisutnosti tamo, a onda je otvoreno i sve ostalo.

Osobno, meni je bilo dosta čuti razgovor u Kongresu da na taj dio stavim oznaku "uhvaćeni su s prstima u medu". Tebi je ta korumpirana vlast tamo očigledno "good guys" bez obzira na sve što upućuje koliko su pokvareni. Volio bih vidjeti te varijable iz kojih tih crpiš taj optimizam, pa je li pratiš tko će biti novi glavni NATO tajnik? Tebi je to sve ok?
26.02.2024 | 20:34
korisnik kaže:
Vidiš, što se tiče Gaze, i što se tiče općenito Bliskog Istoka, nisam 2001. imao problem razumijeti zašto su Arapi zabili avione u WTC. Imam problema razumijeti bedaste teorije zavjere jer kritičko razmišljanje ne poistovjećujem sa "što gluplje - to kritičkije" Mogu razumijeti obje strane u tom sukobu, ali 2024. godine moje nekadašnje razumijevanje za Palestinu i Arape općenito se otopilo. Ne, ovo što se dešava u Gazi nije genocid jer nema elemente koji trebaju postojati za genocid. Da je ratni zločin, to jest. Prava strana povijesti su dvije države u granicama iz 1993., odricanje od nasilja obiju strana i prihvaćanje koegzistencije.

I za Ukrajinu i za svaku drugu državu na svijetu, prava strana bi bila da sami odaberu što žele. Isto vrijedi i za Ruse, nek u Rusiji rade što žele i s kim žele. Nemam problem da Kinezima daju bazu u Kaliningradu. Eto.


Ajoooj. Ružno je od mene i odmah se i ispričavam što ću te pitati koliko imaš godina, ali činiš mi se vrlo mlad? Nije ovo neki zlonamjerni "ad hominem", nego to govorim jer sam i ja prije bio daleko više nalik tebi; bavio se svojim uskim tehničkim temama i rijetko išao u neke dublje društveno-političke analize. No, dolaskom pandemije, a kasnije i ovog rata koji nam je opasno blizu, zagrebao sam sve to i počeo sklapati mozaik - ali ne da bih "navijao", kao ti, nego da bih saznao što se zapravo zbiva - jer kada vidim "red flagove" na "istinama" koje prodaju plaćenićki mediji to je bio jedini mogući put.

Vidim da vjeruješ u neke toliko sklepane priče da tu i nema drugog puta nego pustiti da te vrijeme pouči što je stvarnost, a što su kulise. Važna stvar je što se osjeti da imaš dobro srce, pa vjerujem da ćeš u konačnici do istina, ako te zaista budu zanimale, doći sam. I to je uvijek najbolji put - pustiti čovjeka da sam zaključi što se *zaista* zbiva.

To što "ti nemaš problem" da Kinezi ovo ili ono, nema veze sa stvarnošću i kako svijet funkcionira. Svijet nije pravedan. Trebao je biti, ideja je bila plemenita još od osnivanja UN. Nekada je postojao jak krug Nesvrstanih, dok se još marilo za neku pravdu i zajedničko odobravanja vojnih akcija, tada se još moglo govoriti o pravednom svijetu u kojem važe utopijska pravila na koja se ti sada pozivaš. I da, ja ću se složiti s tobom da bi u takvom, zaista demokratskom svijetu, Ukrajina imala pravo birati svoj put i raditi što želi na svojem teritoriju kao samostalna suverena država. Ali guess what? Ovaj svijet nije pravedan i demokratski i svaka zemlja koja nije nuklearna sila zapravo nije niti samostalna niti suverena. Čak jedna velika i gospodarski snažna Njemačka to nije, a gdje bi bila korumpirana i neuređena Ukrajina u kojoj o vlasti odlučuju SAD ili Rusija.

Samo ću se osvrnuti na 9/11, kada si ga već spomenuo, jer danas se zna da je WTC bio "inside job" s više zaintersiranih strana, a glavni motiv je bio "Patriot act" koji je donio novu razinu moći tajnim agencijama koje vode državu. Ako vjeruješ da SAD vodi dementni starac, a Snowden i Assange su podli lažovi, onda ću te samo pustiti da ostaneš u svom mjehuru.

Ako ti Gaza "nije genocid", to znači da informacije dobijaš iz MSM-a. Nema drugog objašnjenja da to itko čovječan misli nakon što pogleda snimke i novinarska izvješća koja ne dolaze od plaćenićkih medija. Vidi se da se radi o programiranom etničkom čišćenju koje ne staje kada čak i naš lutak Biden na pressici kaže da je ubijanje koje čine "over the top". I sada bih ja, tvojom logikom, trebao "navijati" za Palestince, ali koja je korist od toga kada sve objektivne varijable govore da će Izrael uspjeti u svojem naumu? Mogu samo suosjećati sa žrtvom i reći da to svakako nije pravedno.
26.02.2024 | 21:08
dpasaric kaže:
Objasni molim te kako je to NYT potvrda o špijunskim bazama tamo "vrlo udaljena" od teme bio-labova tamo?


Zato što su to posve različite stvari. Npr. pretpostavljam da ameri imaju svoje špijunske baze i u Hrvatskoj, Njemačkoj, Latviji itd. Po tebi su tu i bio labovi, nuklerani projektili, tvornica Tesli, borbenih aviona, raketnog goriva i tko zna što... Gradi se novi Las vegas i Disneyland.

dpasaric kaže:
Osobno, meni je bilo dosta čuti razgovor u Kongresu da na taj dio stavim oznaku "uhvaćeni su s prstima u medu". Tebi je ta korumpirana vlast tamo očigledno "good guys" bez obzira na sve što upućuje koliko su pokvareni. Volio bih vidjeti te varijable iz kojih tih crpiš taj optimizam, pa je li pratiš tko će biti novi glavni NATO tajnik? Tebi je to sve ok?


Nemam stav o tome i nije tema NATO nego Ukrajina. Nek izaberu Kolindu.
26.02.2024 | 21:10
dpasaric kaže:


Objasni molim te kako je to NYT potvrda o špijunskim bazama tamo "vrlo udaljena" od teme bio-labova tamo? Ono ako imaš franšizu za sladoled, jako je "udaljeno" da ćeš imati i franšizu za kornete? Pa to je jasan dokaz njihove vojne prisutnosti tamo, a onda je otvoreno i sve ostalo.


Jasan dokaz nečije vojne prisutnosti negdje nije nikav dokaz za postojanje "bio-labova" neovisno o tome radi li se o Americi, Rusiji ili nekoj trećoj zemlji.

Osim toga, "franšiza" za nove i do sad nepoznate bojne otrove ili smrtonosni virus ne bi bila odveć pametna ideja iz jednostavnog razloga što onaj tko bi to imao, svakako to ne želi dijeliti ni sa kim.

Amerika ima cijeli niz dugogodišnjih partnera, ali joj ne pada na pamet outsorce-ati razvoj oružja. Izraelci su vječiti američki partneri, pa opet sami prave svoje modifikacije američkih zrakoplova.

Zamisli situacije u kojoj je neki američki general odlučio "outsource-ati" istraživanje ubojitog virusa u taj neki navodni laboratorij u Ukrajini, i ovi stvarno pronađu taj virus.

Misliš da Ukrajina ne ucjenjivala Amerikance nego bi im predali dragovoljno taj virus i sve rezultate istraživanja?
Rusi isto tako ne bi pojma imali, i ne bi poslali svoje agente da se pokušaju dočepati istog?

Pri tome bi im nepremostiv problem predstavljalo to što je laboratory udaljen pad kilometara od njihove granice?

Eto, Amerika je baš tako mala i prenapučena, pa nemaju ideje gdje bi postavili bio-lab, nego to upravo mora biti u Ukrajini.
Šta će, Aljaska im je valjda daleko.
26.02.2024 | 21:52
Po redu:

- Nije dokaz, ali je snažna indikacija da je to moguće. One formalne dozvole koje su iskopali novinari to već jesu, ali vi ćete reći da su tamo razvijali nove kreme sa sunčanje.

- Slažem se, pa Ameri to sigurno ne bi dijelili.

- Nisu oni outsourcali, oni su samo dislocirali ono za što im u Americi treba potvrda Kongresa, a tu ima previše političkih problema da bi to prošlo. Iz istog razloga je Fauci sve radio u Wuhanu.

- Ponavljam, to je nije outsource, to je bilo potpuno pod njihovom kontrolom.

- Naravno da Ukrajina ne bi ucjenjivala Amerikance, kakve su to lude ideje? Vidiš da i jedna Njemačka šuti kao pudlica, a ne Ukrajina s vlasti koju su namjestili Ameri! Najkorumpiranija država na starom kontinentu + inatiti se s američkim tajnim službama? Pa tko bi bio toliko lud? Možda Rusi i jesu poslali svoje agente - jer očigledno su znali za sve to.

- U Americi postoje zakoni po tom pitanju koje nadziru oba stranačka doma i samo jedni čekaju druge da netko napravi takvu gadnu povredu ustava. A čak i da mogu to zajednički progurati mimo zakona kao neki tajni projekt, moguće da su sigurnosni aspekti ozbiljni i da im odgovara da je sve na drugom kontinentu. Osim toga, ako se s nečim igraju na populaciji, za njih su Ukrajinici potrošna roba, doma bi već imali velike probleme oko toga da nešto procuri i krene afera.
26.02.2024 | 22:24
Znači, Amerikanci ne bi dijelili svoje oružje, ali ne bi imali nikakvih problema da podjele sa svojim partnerima biološko oružje?!

Jer za to im je kao potrebna dozvola Kongresa a nju ne mogu dobiti?!

A inače, američke kompanije su sve odreda zločeste i beskrupulozne, ali političari im se krut drže zakona....

U filmu, možda, u stvarnosti smo imali Watergate, gdje je sam predsjednik flagrantno kršio zakone država kojom vlada.

Malo mi je nestvarno kada tvrdiš da Ukrajina ne bi ucjenjivala Ameriku, nego im dragovoljno predala ubojiti virus koji su sami razvili, kad ima toliko članaka o korumpiranosti unutar Ukrajine, a ti sebe predstavljaš kako informiranu osobu.
Ja bih prije bio sklon povjerovati da bi Ukrajini u takvoj situaciji (a u kojoj Rusija nije napala Ukrajinu) ponudili virusi Americi i Rusiji, i Kini, pa tko više plati.

Zašto velesile ne outsource-aju razvoj oružja?

Zato što ne žele da bilo tko, ma kako bio "dobar" sa njima, ima dostupno to oružje.

Zašto bi to radili sa biološkim oružjem?! Zato što moraju dobiti posebne dozvole?!
Je, sigurno će ih tražiti, i sigurno će ih netko kontrolirati...

Meni to baš i nije neki uvjerljiv razlog.

S druge strane, malo mi je prozirno to što, jedna privatna firma kao Pfizer može raditi u jednoj Americi praktično sve što hoće, a američka politička vrhuška je kao ograničena zakonima pa im treba baš Ukrajina.

To mi nekako "ne drži vodu".
27.02.2024 | 02:03
m@xym kaže:
Znači, Amerikanci ne bi dijelili svoje oružje, ali ne bi imali nikakvih problema da podjele sa svojim partnerima biološko oružje?!


Sorry, ti si nešto bitno krivo shvatio. Kako si zaključio da bi Ameri dijelili išta s nekim u Ukrajini, a kamo li biološko oružje? Ti si to nekako samozaključio iz toga što bi američki lab bio na teritoriju Ukrajine?

Ne možeš im primirisati niti u veleposlanstvo jer je to formalno teritorij strane zemlje, ne možeš niti u privatne strane tvrtke ako nemaš debelo osnovan nalog za pretres od suda, a kamo li da bi Ameri pustili ikoga u svoje tajne baze ili biolabove.

Ukrajina tu nije imala nikakvo pravo glasa, pa zato su i instalirali Zelenskog da mogu tamo raditi što požele. Ti govoriš kao da su oni zaista samostalna suverena država? Koja je pak to zabluda! Kada su željeli sklopiti mir i pregovarati, istog trena su im poslali Borisa da im to zabrani.
27.02.2024 | 02:16
m@xym kaže:
S druge strane, malo mi je prozirno to što, jedna privatna firma kao Pfizer može raditi u jednoj Americi praktično sve što hoće, a američka politička vrhuška je kao ograničena zakonima pa im treba baš Ukrajina. To mi nekako "ne drži vodu".


Ne može niti Pfizer, mislim može, ali je kriminalno i kažnjivo, pa ovisi tko je spreman tamo ići u takav rizik. Kako oni mogu plaćati kazne i izgubljene slučajeve na sudu (koliko ono, preko 2,5 milijarde $?) onda se možda to i usude. No, neki kongresmen koji bi potpisao nešto ilegalno možda nema milijarde $ ako dođe do frke? A opozicija mu je za vratom?

Uostalom, vjerojatno si pratio ovdje kada sam prenio kako se digla frka oko situacije kada je Veritas izvukao od onog Pfizerovog menadžera da ciljano stvaraju nove podverzije covida - kao fol da bi odmah mogli "uskladiti" cjepivo s novim mutacijama, a to je strogo zabranjeno po njihovim zakonima. Kao i "gain of function" koji se radio u Wuhanu na više razina. Tu se stvar s Pfizerom na kraju nekako zataškala, ovoga su smjenili i rekli da je bio pijan i sve izmislio... yeah, right.
27.02.2024 | 07:44
Švedska se pridružila našoj obrambenoj organizaciji, sad smo jači! To znači da je kratkoruki majmun popušio.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u ponedjeljak da ne isključuje raspoređivanje francuskih kopnenih trupa u Ukrajini.

Ta diskusija o US Labo-vima je tako likvidna da o tome mogu samo čitati ako sam na šolji.
Ko truje Novichok- om po Londonu, Berlinu, Sibiru itd?

Što je s Nuklearnim glavama koje je Putin pospremio u Bjelorusiju? Čitam da su samo za dlaku izbjegli da ih Wagnerovci prisvoje. To nije na granici NATO-a?

I Rusi sad trebaju paziti da ne prenapregnu luk.
27.02.2024 | 08:30
dpasaric kaže:

Ajoooj. Ružno je od mene i odmah se i ispričavam što ću te pitati koliko imaš godina, ali činiš mi se vrlo mlad? Nije ovo neki zlonamjerni "ad hominem", nego to govorim jer sam i ja prije bio daleko više nalik tebi; bavio se svojim uskim tehničkim temama i rijetko išao u neke dublje društveno-političke analize. No, dolaskom pandemije, a kasnije i ovog rata koji nam je opasno blizu, zagrebao sam sve to i počeo sklapati mozaik - ali ne da bih "navijao"


Samo ću se osvrnuti na 9/11, kada si ga već spomenuo, jer danas se zna da je WTC bio "inside job" s više zaintersiranih strana,

Ako ti Gaza "nije genocid", to znači da informacije dobijaš iz MSM-a. Nema drugog objašnjenja da to itko čovječan misli nakon što pogleda snimke i novinarska izvješća koja ne dolaze od plaćenićkih medija.


Nemaš brige, teško me uvrijediti, posebno ovako internetskim diskusijama. Ipak sam dovoljno mlad da mi je prva e-mail adresa bila na jagor.srce.hr domeni

I kako sam toliko mlad i kako me povijest - politika - ratovanje zanimaju od malih nogu, to i iste pratim još od Iračko-iranskog rata. I dovoljno rano sam shvatio da za shvatiti što se stvarno dešava, treba pratiti čim više izvora. Recimo, kad je rat bio kod nas, i ORF i TV Slo i radio BG na srednjem valu. Jer, kod nas nisi čuo ni za poraz na Kupresu, ni za propale akcije u Baranji, ni pad Bosanskog Broda nije baš tako eksplicitno bio objašnjen.

I ne, nije mi trebala pandemija da "otkrijem" kako svijet funkcionira. I naročito ne mislim da ću "otkriti" kako svijet funkcionira gutanjem najglupljih trash sadržaja koje nađem na internetu.

Zapravo, mislim da puno bolje kužim kako svijet funkcionira, upravo zato jer sam si dao truda i od malih nogu pročitao stotine knjiga na tu temu. I zato jer sam od tinejdžerskih dana sudjelovao u aktivističkoj i političkoj sceni koju, mogu reći, jako dobro poznam izunutra. I zato jer sam aktivan član nekih udruga o kojima ljudi koji nemaju pojma svašta pričaju... pa mi bude jako smiješno njihove priče slušati.

I budući da imam dovoljno iskustva u svemu tome, i budući da sam prije četiri godine, mjesec dana prije početka pandemije, sjedio za istim stolom s nekim ljudima koji su kasnije kod nas donosili odluke vezane uz pandemiju, mogu ti reći da nije postojao, niti postoji, nikakav plan. Postoji samo grupa nesposobnih ljudi koji donose ho-ruk odluke u nadi da će pred javnosti ispasti čim manje glupi. I to je sva mudrost. Zapad je, na žalost, kroz tri generacije blagostanja zaboravio kako izgledaju smrt i patnja i nitko od političara nije imao hrabrosti reći - "A gledajte, tko nije živio do 80-te, teško da će nešto bitno proživjeti u idućih pet ili deset godina. Žrtve su nužne za dobrobit budućih generacija." I bok.

Ti tražiš fantastična objašnjenja da ti potvrde tvoje teorije, ja se držim Occamove britve. Pa kad me pitaš da li je sve veliki misteriozni plan da se porobi čovječanstvo, ili nas vode potkapacitirani klaunovi koji su na vrh isplivali jer najlakše guraju glavu u tuđi šupak, za mene ti nema puno dileme.

I konačno, ne, ovo što se dešava u Gazi nije genocid. Ne velim to jer "gutam MSM", nego zato jer sam imao prilike proći kolegij i pisati rad kod pok. prof. Krapca krajem 90-ih na temu Međunarodnog kaznenog suda pa su mi svi ti pojmovi iz ratnog prava jako dobro poznati. Recimo, definiciji genocida je puno bliže ono što se dešava u Ukrajini jer tamo imaš jednu stranu koja aktivno niječe postojanje druge nacije, ili ono što bi se dešavalo u Izraelu da je, kojim slučajem, odnos snaga obrnut.

Izrael Palestincima ne niječe pravo na postojanje, niti niječe da oni postoje, niti poduzima radnje da aktivno uništi jednu etničku skupinu. Da, koriste nerazmjernu silu da ostvare svoje ciljeve, da to je po svemu sudeći kršenje pravila ratovanja, ali, ne nije genocid. Dao bih ti link na definiciju genocida, ali poučen iskustvom, ti bi vjerojatno izvadio tri rečenice i ignoirao ostatak teksta pa neću gubiti vrijeme
27.02.2024 | 09:46
tino1 kaže:
Švedska se pridružila našoj obrambenoj organizaciji, sad smo jači! To znači da je kratkoruki majmun popušio.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u ponedjeljak da ne isključuje raspoređivanje francuskih kopnenih trupa u Ukrajini.

Ta diskusija o US Labo-vima je tako likvidna da o tome mogu samo čitati ako sam na šolji.
Ko truje Novichok- om po Londonu, Berlinu, Sibiru itd?


Macron komotno može francuske zemljoradnike poslati u rat i tako ubiti dvije muhe jednim udarcem.

Po Sibiru? Preskočio si izvješće same ukrajinske obavještajne službe da je Navalyni umro prirodno, tj. od ugruška. Jedino, možda su ga namjerno cijepili s Jonhson&Jonhsonom? No, dobro, ionako nitko suvisao ne bi mogao vjerovati da bi on sada i tamo bio ubijen. Ono kao Putin je deportirao Navalynog na Sjeverni pol na hlađenje u trajanju od 30 godina, ali mu iz nekog bizarnog razloga to nije bilo dovoljno, te ga je odlučio likvidirati u njegovoj ćeliji! K tome je Putin posve pomahnitao od bijesa i naručio likvidaciju tik pred izbore u koje ulazi kao favorit. Mislim tko može takav PR narativ prihvatiti kao realan?
27.02.2024 | 10:09
korisnik kaže:
Zapravo, mislim da puno bolje kužim kako svijet funkcionira, upravo zato jer sam si dao truda i od malih nogu pročitao stotine knjiga na tu temu. I zato jer sam od tinejdžerskih dana sudjelovao u aktivističkoj i političkoj sceni koju, mogu reći, jako dobro poznam izunutra. I zato jer sam aktivan član nekih udruga o kojima ljudi koji nemaju pojma svašta pričaju... pa mi bude jako smiješno njihove priče slušati.
.
.
.
I budući da imam dovoljno iskustva u svemu tome, i budući da sam prije četiri godine, mjesec dana prije početka pandemije, sjedio za istim stolom s nekim ljudima koji su kasnije kod nas donosili odluke vezane uz pandemiju, mogu ti reći da nije postojao, niti postoji, nikakav plan. Postoji samo grupa nesposobnih ljudi koji donose ho-ruk odluke u nadi da će pred javnosti ispasti čim manje glupi. I to je sva mudrost. Zapad je, na žalost, kroz tri generacije blagostanja zaboravio kako izgledaju smrt i patnja i nitko od političara nije imao hrabrosti reći - "A gledajte, tko nije živio do 80-te, teško da će nešto bitno proživjeti u idućih pet ili deset godina. Žrtve su nužne za dobrobit budućih generacija." I bok.
.
.
.
Izrael Palestincima ne niječe pravo na postojanje, niti niječe da oni postoje, niti poduzima radnje da aktivno uništi jednu etničku skupinu. Da, koriste nerazmjernu silu da ostvare svoje ciljeve, da to je po svemu sudeći kršenje pravila ratovanja, ali, ne nije genocid. Dao bih ti link na definiciju genocida, ali poučen iskustvom, ti bi vjerojatno izvadio tri rečenice i ignoirao ostatak teksta pa neću gubiti vrijeme


Ovo je lijepo čuti, ali to i dalje ne objašnjava temeljem čega idealiziraš svjetski političko-vojni poredak i polaziš od hipoteze da je Ukrajna zaista, u stvarnosti, samostalna i suverena država koja ima pravo na odabir? A sada je i vrijeme pokazalo da nema pravo na ikakve važne odluke, jedina odluka koja joj je dozvoljena je da pošalje svoje ljude u meat grinder. Jer ako želimo suvremeni poredak zasnovati na stvarnoj pravdi, onda moramo vremensku liniju odvrtiti malo unazad, pa vidjeti jesu li ta pravila jednoznačna i kada su zapadne sile u pitanju. Ups! Jako nezgodna tema koja ruši sve. Ili možda tema međunarodnog vojnog suda koji USA ne priznaje i njihove vojnike se ne može procesirati? Nije li onda bolje odmah priznati da su to kulise i da je jedino što se broji tko ima nuklearne glave, a tko ne?

A ovaj dio o pandemiji ti vjerujem - jasno je i meni da lokalna ekipa nije imala pojma što se zbiva i vjerovali su uputama od gore "jer valjda oni znaju", "neće FDA lagati", "to je provjerila EMA"... ali to ih ne amnestira za niz glupih odluka u kojima jednostavno vidiš da bi svatko razuman prepoznao "red flagove". Bilo ih je koliko hoćeš i ovdje na forumu smo ih vidjeli ODMAH. Kakvi to ljudi onda sjede za takvim stolovima ako ne mogu prepoznati očite crvene kartone, a gomilu toga su mogli saznati i od uže struke (kao ja). I kako je stvar išla dalje, tako je bilo jasnije da je dio bio odlično organizirana akcija korupcije, a drugi dio je bio čisti real-time oportunizam loših ljudi raznih razina koji su u tome našli priliku da se okoriste.

Ovo "niti poduzima radnje da aktivno uništi jednu etničku skupinu" izgleda groteskno nakon svega što možemo vidjeti od tamo, od miniranja fakulteta koji je bio pod izraelskom kontrolom, preko "slučajnog" uništavanja njihovih vjerskih objekata, pa do toga da danas cijela Gaza izgleda kao da je tamo bačena nuklearna bomba. A ti bi meni slao jezične definicije što zapravo znači genocid u nastojanju da to opravdaš?!

Dovoljni "red flag" za Gazu je već informacija da je Izreal ZNAO da će dogoditi teroristički napad Hamasa jer imaju jednu od najjačih obavještajnih službi na svijetu i još im je susjedni Egipat to dobronamjerno javio dan ranije. I pravili su se mutavi. Što to znači? To znači upravo to da se sve čini sasvim namjerno jer ih žele potpuno uništiti. I uspjet će im jer su bogati i moćni.

27.02.2024 | 10:21
dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Švedska se pridružila našoj obrambenoj organizaciji, sad smo jači! To znači da je kratkoruki majmun popušio.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u ponedjeljak da ne isključuje raspoređivanje francuskih kopnenih trupa u Ukrajini.

Ta diskusija o US Labo-vima je tako likvidna da o tome mogu samo čitati ako sam na šolji.
Ko truje Novichok- om po Londonu, Berlinu, Sibiru itd?


Macron komotno može francuske zemljoradnike poslati u rat i tako ubiti dvije muhe jednim udarcem.

Po Sibiru? Preskočio si izvješće same ukrajinske obavještajne službe da je Navalyni umro prirodno, tj. od ugruška. Jedino, možda su ga namjerno cijepili s Jonhson&Jonhsonom? No, dobro, ionako nitko suvisao ne bi mogao vjerovati da bi on sada i tamo bio ubijen. Ono kao Putin je deportirao Navalynog na Sjeverni pol na hlađenje u trajanju od 30 godina, ali mu iz nekog bizarnog razloga to nije bilo dovoljno, te ga je odlučio likvidirati u njegovoj ćeliji! K tome je Putin posve pomahnitao od bijesa i naručio likvidaciju tik pred izbore u koje ulazi kao favorit. Mislim tko može takav PR narativ prihvatiti kao realan?


Da šta su ga nego trovali u avionu iznad Sibira. Ali priča se da je Navalni bio pred oslobođivanjem (u pozadini su se navodno vodili pregovori o njegovoj zamjeni..). Tako da je Putin to zaustavio jednim ptezom.
Ali najsmješnije je Tvoja izjava da Putin ulazi u izbore kao, pazi sad- Favorit.
27.02.2024 | 10:26
Ok, priznajem da to zvuči smiješno! Nisam se prikladno izrazio, ali to ne umanjuje činjenicu da ima podršku od preko 80% građana. Dakle, ovi drugi su na sceni tek kao kulisa demokracije. No, i bolje da je tako, barem se zna s kime se može pregovarati. U SAD nemaš pojma tko zaista vodi državu, Biden sigurno ne.
27.02.2024 | 10:27
dpasaric kaže:
korisnik kaže:
Zapravo, mislim da puno bolje kužim kako svijet funkcionira, upravo zato jer sam si dao truda i od malih nogu pročitao stotine knjiga na tu temu. I zato jer sam od tinejdžerskih dana sudjelovao u aktivističkoj i političkoj sceni koju, mogu reći, jako dobro poznam izunutra. I zato jer sam aktivan član nekih udruga o kojima ljudi koji nemaju pojma svašta pričaju... pa mi bude jako smiješno njihove priče slušati.
.
.
.
I budući da imam dovoljno iskustva u svemu tome, i budući da sam prije četiri godine, mjesec dana prije početka pandemije, sjedio za istim stolom s nekim ljudima koji su kasnije kod nas donosili odluke vezane uz pandemiju, mogu ti reći da nije postojao, niti postoji, nikakav plan. Postoji samo grupa nesposobnih ljudi koji donose ho-ruk odluke u nadi da će pred javnosti ispasti čim manje glupi. I to je sva mudrost. Zapad je, na žalost, kroz tri generacije blagostanja zaboravio kako izgledaju smrt i patnja i nitko od političara nije imao hrabrosti reći - "A gledajte, tko nije živio do 80-te, teško da će nešto bitno proživjeti u idućih pet ili deset godina. Žrtve su nužne za dobrobit budućih generacija." I bok.
.
.
.
Izrael Palestincima ne niječe pravo na postojanje, niti niječe da oni postoje, niti poduzima radnje da aktivno uništi jednu etničku skupinu. Da, koriste nerazmjernu silu da ostvare svoje ciljeve, da to je po svemu sudeći kršenje pravila ratovanja, ali, ne nije genocid. Dao bih ti link na definiciju genocida, ali poučen iskustvom, ti bi vjerojatno izvadio tri rečenice i ignoirao ostatak teksta pa neću gubiti vrijeme


Ovo je lijepo čuti, ali to i dalje ne objašnjava temeljem čega idealiziraš svjetski političko-vojni poredak i polaziš od hipoteze da je Ukrajna zaista, u stvarnosti, samostalna i suverena država koja ima pravo na odabir? A sada je i vrijeme pokazalo da nema pravo na ikakve važne odluke, jedina odluka koja joj je dozvoljena je da pošalje svoje ljude u meat grinder. Jer ako želimo suvremeni poredak zasnovati na stvarnoj pravdi, onda moramo vremensku liniju odvrtiti malo unazad, pa vidjeti jesu li ta pravila jednoznačna i kada su zapadne sile u pitanju. Ups! Jako nezgodna tema koja ruši sve. Ili možda tema međunarodnog vojnog suda koji USA ne priznaje i njihove vojnike se ne može procesirati? Nije li onda bolje odmah priznati da su to kulise i da je jedino što se broji tko ima nuklearne glave, a tko ne?

A ovaj dio o pandemiji ti vjerujem - jasno je i meni da lokalna ekipa nije imala pojma što se zbiva i vjerovali su uputama od gore "jer valjda oni znaju", "neće FDA lagati", "to je provjerila EMA"... ali to ih ne amnestira za niz glupih odluka u kojima jednostavno vidiš da bi svatko razuman prepoznao "red flagove". Bilo ih je koliko hoćeš i ovdje na forumu smo ih vidjeli ODMAH. Kakvi to ljudi onda sjede za takvim stolovima ako ne mogu prepoznati očite crvene kartone, a gomilu toga su mogli saznati i od uže struke (kao ja). I kako je stvar išla dalje, tako je bilo jasnije da je dio bio odlično organizirana akcija korupcije, a drugi dio je bio čisti real-time oportunizam loših ljudi raznih razina koji su u tome našli priliku da se okoriste.

Ovo "niti poduzima radnje da aktivno uništi jednu etničku skupinu" izgleda groteskno nakon svega što možemo vidjeti od tamo, od miniranja fakulteta koji je bio pod izraelskom kontrolom, preko "slučajnog" uništavanja njihovih vjerskih objekata, pa do toga da danas cijela Gaza izgleda kao da je tamo bačena nuklearna bomba. A ti bi meni slao jezične definicije što zapravo znači genocid u nastojanju da to opravdaš?!

Dovoljni "red flag" za Gazu je već informacija da je Izreal ZNAO da će dogoditi teroristički napad Hamasa jer imaju jednu od najjačih obavještajnih službi na svijetu i još im je susjedni Egipat to dobronamjerno javio dan ranije. I pravili su se mutavi. Što to znači? To znači upravo to da se sve čini sasvim namjerno jer ih žele potpuno uništiti. I uspjet će im jer su bogati i moćni.




i ovo

28923441-auf-telegram-hat-der-buergermeister-von-mariupol-einen-vergleich-zwischen-der-zerstoerung-in-der-ukrainischen-stadt-und-der-angriffe-auf-hiroshima-PhBG.jpg
27.02.2024 | 10:52
dpasaric kaže:

Ovo "niti poduzima radnje da aktivno uništi jednu etničku skupinu" izgleda groteskno nakon svega što možemo vidjeti od tamo, od miniranja fakulteta koji je bio pod izraelskom kontrolom, preko "slučajnog" uništavanja njihovih vjerskih objekata, pa do toga da danas cijela Gaza izgleda kao da je tamo bačena nuklearna bomba. A ti bi meni slao jezične definicije što zapravo znači genocid u nastojanju da to opravdaš?!


Ne, uopće ih ne pokušavam opravdati. Definicije nisu jezične, nego pravne. Ratni zločin protiv civila nije automatski genocid. Da izraelski vojnici idu od kuće do kuće i ubijaju civile, da zatvore sve granice i ne puštaju ih dok ih ne pobiju, to bi bio genocid. Kad imaš paravojsku skrivenu po tunelima u milijunskom gradu, i kad kreneš u akciju da likvidiraš tu paravojsku, imat ćeš teške civilne žrtve.

Ili impliciraš da je zauzimanje Berlina '45 bio sovjetski genocid nad Nijemcima? Letimično gledano, gdje je razlika između Berlina '45 i Gaze '24 za civile?
27.02.2024 | 13:32
U Srebrenici nije poruseno 5 kuca, pa je pocinjen, presudjen i dokazan genocid.

Pravnici kazu da nije toliko bitna tehnicka egzekucija, koliko sama NAMJERA.

Ti mozes planirati da unistis/istrijebis neku etnicku grupu i da te nesto osujeti u tim planovima (sabotaza, logistika, vlastita nesposobnost, losi obavjestajni podaci, presnazan otpor protivnika, itd), ali ces biti sudjen za genocid, jer si to PLANIRAO i NAMJERAVAO.

Hamas bi sutra pobio SVE Izralece, samo da moze. Ovaj zadnji put kada su probili ogradu, upadali su i civilne kuce i ubijali ljude redom. Da su bili jaci, snazniji, organiziraniji, ili imali slabijeg protivnika bez sumnje bi pobili sve sto hoda po Izraelu. Ukljucujuci i kucne ljubimce.

Hamas zeli (to i ne krije) da istrijebi i unisti cijeli Izrael.

Izrael vojnicki i logisticki moze unistiti sve Palestine kad god to pozeli, pa to ipak nikada nije uradio.

To je fundamentalna, civilizacijska razlika tog sukoba. I ja sam tu na strani Izraela.

Palestinski civili su podjednako zrtve i Izraela i svog vlastitog Hamasa. Za sve njih bi najbolje bilo da se sa tog podrucja odsele. Iz puno manjih i kracih sukoba su ljudi bjezali glavom bez obzira i prezivjeli. Zasnovali svoj zivot negdje drugdje.
27.02.2024 | 15:23
> kada je Veritas izvukao od onog Pfizerovog menadžera da ciljano stvaraju nove podverzije covida

Pfizer: Revenue: $58.5 billion (2023) Net income: $2.12 billion (2023)
Apple: Revenue: $383.29 billion (2023) Net income: $97.00 billion (2023)
Tesla: Revenue: $96.8 billion (2023) Net income: $15.0 billion (2023)

Znači kompanije s profitom od 2 milijarde i prometom od 60 milijardi potplati cijeli svijet - od Bidena do Plenkovića da šute o tome kako namjerno razvijaju viruse da bi prodavali cijepiva a kompanije sa neusporedivim prihodom i profitom moraju prestat prodavat sat u Americi zbog povrede patenta ili povuć stotine tisuća auti na servis zbog neke falinge na autu.

Fakat je ovaj svijet totalno nerazumljiv i da nema heroja poput Russell Branda nitko ne bi znao kako je ovako nešto moguće.

Ali meni se sad čini da je Davor možda sve pogrešno shvatio.

Pfizer razvija viruse da bi prodavao cijepivo. Možda su bio laboratorije u Ukrajini držali Rusi da mogu trovat Ruske svinje i prodavati Rusko cjepivo za Ruske svinje? Koja korist Amerikancima da truju svinje preko granice a onda na tome zarađuju Ruske kompanije? To objašnjava i zašto Rusi do sada nisu obznanili niti jedan takav laboratorij. Naravno kad su to njihovi laboratoriji s kojima truju životinje u Rusiji a sve je organizirala Ruska big-pharama.

Mislim, Business 101.
27.02.2024 | 20:24
Prije dvije godine sam u temi stavio video "Slavka" (ne zove se Slavko, nego je tako nazvao svoj YT kanal) u kojem je komentirao sam početak SVO (čak nije bio ni subjektivan iako mu je cura Ukrajinka) i onda je nestao sa YT,... prije tri dana se vratio pa evo prvi video o "Ruskom miru" njegovim očima.

28.02.2024 | 00:48
korisnik kaže:
Ne, uopće ih ne pokušavam opravdati. Definicije nisu jezične, nego pravne.
.
.
.
Ili impliciraš da je zauzimanje Berlina '45 bio sovjetski genocid nad Nijemcima? Letimično gledano, gdje je razlika između Berlina '45 i Gaze '24 za civile?


Jasno je meni da su to "pravne definicije", ali vidimo kako pravo funkcionira i kako se vrlo lako spretno mogu stvari izokrenuti, pa je npr. naša sutkinja koja krade po trgovinama bila "u stanju izvan misaonog fokusa" ili npr. kada napasnik pokušava silovati, to je zapravo "ličko rukovanje". Tako i Gaza nije formalno genocid jer je sasvim ok granatirati rodilište ako postoji sumnja da je tamo neki terorist.

No, priznajem da ti je odlična paralela s Berlinom! Ipak, ima više razlika. Prva je ta što odnosi snaga uopće nisu usporedivi, iz Berlina smo na početku imali ogromnu armiju koja je došla u srce Rusije i ubila milijune Rusa, a kada se situacija obrnula i Rusi su došli u Berlin, građani su se mogli povući van grada, nisu bili zatvoreni u okružju kao Palestinci u Gazi. Druga razlika je što je cijela akcija potpuno neproporcionalna, ono kao da netko lud iz gomile izađe i pobije x tvojih, a onda ti uzvratiš tako da pometeš gomilu teškim mitraljezom i pobiješ ih sve, pa još izgranatiraš domove gdje su im obitelji. Debelo su pretjerali i po tome se vidi što je bilo u pozadini svega, a to je i treća razlika - činjenica da se znalo unaprijed za Hamasov napad i da su ga dočekali potpuno nespremni govori da je napad bio namjerno podržan od njih samih - jer im je trebalo ozbiljno opravdanje da ih dokrajče, nešto što će zgroziti svijet ako dobro odrade medijski posao. Stara dobra 9/11 taktika.
28.02.2024 | 01:02
IgorD kaže:
Znači kompanije s profitom od 2 milijarde i prometom od 60 milijardi potplati cijeli svijet - od Bidena do Plenkovića da šute o tome kako namjerno razvijaju viruse da bi prodavali cijepiva a kompanije sa neusporedivim prihodom i profitom moraju prestat prodavat sat u Americi zbog povrede patenta ili povuć stotine tisuća auti na servis zbog neke falinge na autu.
.
.
.
To objašnjava i zašto Rusi do sada nisu obznanili niti jedan takav laboratorij. Naravno kad su to njihovi laboratoriji s kojima truju životinje u Rusiji a sve je organizirala Ruska big-pharama.


Tvoja logika je da sve kompanije vode zločinci i da ako kompanija ima novca, onda će krenuti putem korupcije i kriminala? Na sreću Igore, svijet ipak nije baš takav (barem ne još).

Pfizerov modus operandi nije nešto što otkriva Russell Brand - kako ti trivijaliziraš, to je pravna činjenica. Slobodno istraži koliko su milijardi $ kazni platili zbog davanja mita liječnicima i raznih prevara. Slobodno pogledaj onda i Apple s kojim ih uspoređuješ. Apple može imati možda neku povredu patenta, ali to je sve. Uredno primam dioničarska izvješća i u svakom je obaveza navesti sva otvorena suđenja i detalje uz predviđen ishod. Nema tu ništa strašnoga, a kamo li nešto što bi dovodilo u pitanje ljudske živote.

Pfizer je dokazano kriminalna korporacija. A u onoj drugoj temi sam svojevremeno ostavio video jednog odvjetnika koji je objasnio kako izbjegavaju tužbe i dobivaju sporove iscrpljivanjem tužitelja. Sve sporne dijelove nekih lijekova i preparata prenose na manje kompanije (koje su isto zapravo skriveno njihove) i onda s njima sklapaju nepovoljne ugovore u kojima, ako dođe do suđenja, odgovorna je je firma "Cvjetarna d.o.o.", a ne veliki Pfizer.

A što se tiče "od Bidena do Plenkovića" - da, odgovor je DA! Ali zapravo i nisu trebali nešto "potplaćivati", pa mediji su potpuno njihovi, Biden je lutak na strunama koji ne zna za sebe, Plenković je njihov igrač još iz doba Brisela, to je sve već dobro uigrana hobotnica. A tko je išao dublje kopati (imamo onu štreberski posvećenu kanadsku novinarku), onda je i potpuno dokazivo kako su davali mito liječnicima i znanstvenicima u Kanadi. Naravno, ništa direktno, ali "gle, kako radite na zanimljivom istraživanju, dozvolite da vam pomognemo donacijom za dobrobit znanosti...". A tek ovi naši, samo proleti po infodemija.org

Što se tiče Rusa, upravo danas je veliki tekst o tome kako su zapljenili gomilu zabranjenih bojnih otrova - i svi su američke proizvodnje. Kažu da će sve to lijepo predočiti zapadnoj javnosti.

Evo ti sažeto: "Russian operatives have prevented Kiev from staging a terrorist attack using chemical weapons in the southern part of the country not far from the frontline, the Federal Security Service (FSB) has said.

In a statement on Tuesday, the agency said it had prevented “an attempt by the Ukrainian special services to commit a terrorist act in Zaporozhye Region using an analog of the BZ chemical warfare agent, according to the NATO classification.”

BZ, also known as 3-Quinuclidinyl Benzilate, is an odorless bitter-tasting powder that can cause hallucinations, delirium, blindness, and inability to perform basic tasks. The Chemical Weapons Convention, which has been signed by virtually all countries in the world, including Ukraine, prohibits the use of BZ on the battlefield.

The FSB noted that the confiscated chemical agents are used for producing weapons of mass destruction and were developed in the US, adding that it had detained three Ukrainian citizens in the raid."
28.02.2024 | 01:12
Bertone kaže:
Prije dvije godine sam u temi stavio video "Slavka" (ne zove se Slavko, nego je tako nazvao svoj YT kanal) u kojem je komentirao sam početak SVO (čak nije bio ni subjektivan iako mu je cura Ukrajinka) i onda je nestao sa YT,... prije tri dana se vratio pa evo prvi video o "Ruskom miru" njegovim očima.


Ma užas. A rat još nije ni završio... Kao da gledam Hrvatsku poslije rata. Još uvijek (po)stoje srušene kuće i fasade "prošarane" gelerima... Skoro 30 godina nakon što je rat završio.
Nek mu je onaj pljusak najgore što mu se dogodilo na putu.
28.02.2024 | 01:14
Gjuroo kaže:
Ma užas. A rat još nije ni završio... Kao da gledam Hrvatsku poslije rata. Još uvijek (po)stoje srušene kuće i fasade "prošarane" gelerima... Skoro 30 godina nakon što je rat završio.


Sve će to BlackRock kupiti i obnoviti!
28.02.2024 | 01:41
"Jasno je meni da su to "pravne definicije", ali vidimo kako pravo funkcionira i kako se vrlo lako spretno mogu stvari izokrenuti, pa je npr. naša sutkinja koja krade po trgovinama bila "u stanju izvan misaonog fokusa" ili npr. kada napasnik pokušava silovati, to je zapravo "ličko rukovanje". Tako i Gaza nije formalno genocid jer je sasvim ok granatirati rodilište ako postoji sumnja da je tamo neki terorist."

Po ovoj Davorevoj logici, bi se trebali odreći pravosuđa, jer nije funkcionalno. Ok ako tako tvrdiš, ali onda daj neku alternativu ? To bi bilo isto kao da tražimo od kršćana da se odreknu crkve, jer je nekoliko stotina svećenika uhvaćeno u pedofiliji !!!

Interesantno je kako se brani Berlin, kao završni čin, pa se onda govori što je tome predhodilo. Davor vam može sve priznati, ali ide onaj ali.... Na isti način se brani i Ruski svijet, ali samo od određenog datuma u povijesti, ono što je bilo prije toga nas ne zanima, koga zanimaju mongoli i njihovo carstva, to je pase. S ovakvim neselektivnim pristupom se ne može ništa postići, jer ću ja izvlačiti samo ono što meni ide u korist, a ostale činjenice ću zanemariti. To prvenstveno deplasira sugovornika, mada toga on nije svijestan, jer ga pokreću emocije, koje svima pripisuje, osim samom sebi.

Mnogi mi smo u temu uletili, spontano u nevjerici da se taj rat može dogoditi. I tad smo odreagirali na ljudski način, kako god to netko svatio. Neki od nas su bili pripremljeni za sve ovo, još od 2014 godine i zato nismo u ravnopravnim uvjetima.
28.02.2024 | 02:19
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ma užas. A rat još nije ni završio... Kao da gledam Hrvatsku poslije rata. Još uvijek (po)stoje srušene kuće i fasade "prošarane" gelerima... Skoro 30 godina nakon što je rat završio.


Sve će to BlackRock kupiti i obnoviti!


Bogu fala da je nekom stalo do dobrobiti ljudi.
28.02.2024 | 06:11
Gjuroo kaže:
Ma užas. A rat još nije ni završio... Kao da gledam Hrvatsku poslije rata. Još uvijek (po)stoje srušene kuće i fasade "prošarane" gelerima... Skoro 30 godina nakon što je rat završio.


To je i meni palo na um kad sam vidio slike

dpasaric kaže:
Sve će to BlackRock kupiti i obnoviti!


Ček malo, kako misliš da će oni to obnoviti? Za koga? Pa kaj nije njima cilj smanjenje broja ljudi kako bi ostalo više resursa za njih?
28.02.2024 | 08:01
dpasaric kaže:
a kada se situacija obrnula i Rusi su došli u Berlin, građani su se mogli povući van grada, nisu bili zatvoreni u okružju





Kolorizovana slika Hitlera dok shvaća da mu generali lažu i da je Steiner zapravo probio blokadu
28.02.2024 | 09:00
Kao prvo, ne znam kako ti se da nabacivati još, pa još poluistina i stvari koje su donekle povezane s temom.

dpasaric kaže:
Tvoja logika je da sve kompanije vode zločinci


To nije moja logika

dpasaric kaže:
Pfizerov modus operandi nije nešto što otkriva Russell Brand - kako ti trivijaliziraš, to je pravna činjenica...

Sve sporne dijelove nekih lijekova i preparata prenose na manje kompanije


Ne pričamo o spornim lijekovima nego o namjernom šienju virusa kovida da bi se prodavalo cijepivo. Koga briga ako podmićuju liječnike da uvaljuju njihove proizvode, Pliva i Belupo vodaju naše liječnike po Dubrovniku i Opatiji i svašta pa ne vjerujem da bi direktor Belupa mogao šetati po Zagrebu i pucati po ljudima a svi bi to zataškali jer ih je odveo malo u Belvedere da se brćkaju u bazenu.

Naveo sam brojke jer Pfizer nema kapital da bi proveo jednu takvu sveobuhvatnu operaciju koju valjda ni države nisu u stanju napraviti. Da CIA odluči proširiti virus koji će zaraziti planetu našao bi se neki Snowden i to razglasio sa pravim dokazima o mjestu gdje je to počelo, kako su to širili, tko je sve bio u igri, imena onih koji su pomagala, držali svijeću, na kojem aerodromu, gdje je bio Brad Pitt u tom trenu a gdje Bruce Willis itd.

Pfizer nema taj kapacitet ni u ludilu. Gore si držao prodike da nešto ne bi ni malo djete povjerovalo, pa ovo je ista stvar. Mala djeca znaju da te uvijek otkriju s prstima u pekmezu kad su ozbiljne stvari u pitanju.

A opet vezano uz Apple, ako uzmemo u obzir koliko je kovid zakomplicirao posao za sve multinacionalne kompanije kao što je Apple, ne mogu uopće ni pomisliti zašto svi ti ljudi šute? Ajde budi pametan pa objasni što je to Pfizer učinio da Elon šuti o toj zavjeri? Koliko su njega potplatili? Koliko je dobio Tim Apple da bi šutio i trpio jer on stvarno trpi kad u Kini stoji proizvodnja i nema dovoljno telefona. Kako im je pošlo za rukom podmititi taj kalibar ljudi a ne to što su nekog liječnika malo odveli u toplice.


dpasaric kaže:
Što se tiče Rusa, upravo danas je veliki tekst o tome kako su zapljenili gomilu zabranjenih bojnih otrova - i svi su američke proizvodnje. Kažu da će sve to lijepo predočiti zapadnoj javnosti.


Na osnovu svega u zadnje dvije godine, ovo znači da se Rusi spremaju upotrijebiti neko sranje u sljedećih par dana.
28.02.2024 | 23:41
IgorD kaže:
A opet vezano uz Apple, ako uzmemo u obzir koliko je kovid zakomplicirao posao za sve multinacionalne kompanije kao što je Apple, ne mogu uopće ni pomisliti zašto svi ti ljudi šute? Ajde budi pametan pa objasni što je to Pfizer učinio da Elon šuti o toj zavjeri? Koliko su njega potplatili? Koliko je dobio Tim Apple da bi šutio i trpio jer on stvarno trpi kad u Kini stoji proizvodnja i nema dovoljno telefona. Kako im je pošlo za rukom podmititi taj kalibar ljudi a ne to što su nekog liječnika malo odveli u toplice.


U samom startu je Elon tvitao da su covid testovi namješteni ili nepouzdani - jer ih je sam radio nekoliko puta u danu i dobivao različite rezultate. Valjda mu je već tada postalo sumnjivo. A tek kasnije Elon nije šutio, dapače, javno je rekao da Faucija treba u zatvor. Jedan od razloga zašto je kupio Twitter je bio upravo taj pritisak i cenzura u periodu pandemije, tada se valjda i njemu, dok slaže rakete i neuroimplantate, upalila lampica da je džabe slati ljude na Mars ako doma imamo Orwella i svijetom pokušava upravljati elitna kasta koja se okuplja u Davosu.

Kada se nakon kupovine otkrilo da je CIA zaposlila 20-ak ljudi u Twitteru, da su čak imali svoj interni Slack kanal, onda se stvar počela odmotavati, a njegova anticenzura ih je jako žuljala. Za početak su mu poslali razne inspekcije u tvornice i maltretirali ga indirektno. I zatim su ga očigledno ucijenili jer ga nisu mogli potplatiti. Vidio si što je morao učiniti da ga dijelom puste na miru - bio je prisiljen, totalno od nikuda, namjestiti njihovu WEF-ovku Lindu Yaccarino da bude CEO. Ona, je naravno stara Schwabova igračica. Čime su ga ucijenili - tko zna, kod njega je toga koliko hoćeš - od gomile super unosnih poslova s državom i vojskom, pa do EU zakona kojima bi mu zabranili rad ako ne uvede jaku cenzuru. Sve s Elonom je dosta lako objasniti.

Apple je druga priča. Oni se nikada u povijesti nisu željeli direktno uplitati u politku i u pandemiji su provodili onaj minimum koji je od njih tražila država. Cook je posebno imao problem s radom od kuće i želio je taj dio čim prije zaobići. Da je Tim Cook išao po tome kopati to ne bi bilo dobro za nikoga u Appleu, dovelo bi do polarizacije među zaposlenima, među kupcima, a u konačnici i do štete za dioničare. On je napravio najpametnije što je mogao - prošao kroz to s najmanje trenja. Da je Jobs ostao živ, bilo bi drugačije, on bi odmah intiutivno znao po Gatesu da to sve smrdi i ne bih se čudio da bi Steve tjerao inat, kao što je to inače volio raditi i za daleko manje stvari.

No, da se vratimo na temu!

Nikako da čujemo od ostalih koja su predviđanja za Ukrajinu za 1. 7. 2024. godine? Dok razmislite o svojim predviđanjima, evo ih nekoliko koje možemo naći po medijskom i mrežnom prostoru:

1) Ukrajina će dobiti gomilu novog moćnog oružja i krenuti u protuofenzivu u kojoj će vratiti ključne oblasti.
2) Nije bitno jer će do tada Rusija doživjeti gospodarski slom pod sankcijama zapada.
3) Francuska će poslati svoje sinove u Ukrajinu i zaprijetiti Putinu svojim nuklearnim oružjem i on će se povući.
4) Američki vojni AI će dosegnuti razinu superinteligencije i dati rješenje kako pobjediti Rusiju.
5) Sve će ostati slično kao sada +/- par km amo-tamo, stanje trajnog rata bez pobjednika.
6) Rusija je pobjedila i sada samo pomalo melje ostatke ukrajinske vojske.
7) Dogodit će se pregovori i uspostaviti mir.

Dodajte slobodno svoje razmišljanje ili hipotezu koju ste vi negdje pročitali kao moguć kraj ovog sukoba.
29.02.2024 | 00:11
korisnik kaže:
Kolorizovana slika Hitlera dok shvaća da mu generali lažu i da je Steiner zapravo probio blokadu


Felix baš i nije imao sreće, ali koja je poanta, nije da Palestinci imaju svojeg generala i jake snage koje su na blokadi prema Izraelcima? Nacisti u Berlinu su namjerno držali građane u gradu iz svojih razloga (zagušivanje puteva, slabljenje obrane, rušenje morala), ali da nije bilo interne prisile (nisi mogao iz grada bez propusnice), civili bi mogli van iz kotla, a Rusi ne bi pobili nenaoružane civile izbjeglice. Usporedba Gaze s Berlinom uopće nije prikladna.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • Borisone: [link]
  • Kloba: Jel itko provalio da su OIV pustili HTV 2 u UHD rezoluciji za vrijeme Olimpijade? Znači 4K preko kućne antene? Ajde, kada si već dižu plaće 65 posto da spriječe korupciju (koji proser) sada imamo i mjesec dana 4K reze :)
  • gladhr2: [link] remote desktop ako neko moze malo pomoci :)
  • drlovric: Javio se jedan kolega Jabucar i poslao mi paket sa adapterom. Prob rijesen. Hvala mu puno!
  • drpongrac23: Ustvari m5 je oznaka u seriji, isprika. Evo u dnu tablice preporučena cijena [link]
  • Ender: jeste m5, poslednje verzije MacBook-ova pre nego sto su ih ukinuli su bile 12" i sa coreM, M3, M5 procesorima.
  • drpongrac23: Valjda i5, Intel. M5 ne postoji.
  • Matija klc: kupljen 2018, nema ostecenja, racun posjeduje. Samo vase misljenje o prodajnoj cijeni. Hvala na trudu i vremenu
  • Matija klc: Pozdrav decki, pitanje kratko ako netko ima vremena za mišljenje samo. Prijateljica bi prodala: NOTEBOOK APPLE MacBook (12” Retina, Intel Core M5 1.2GHz, 8GB, 512GB, HD515, OSX, 1y, HR layout, Rose Gold)
  • cariblanco: Kaj VŽ, valjda HŽV, onda bi to Lovrić ziher kupio i ne bi pitao za cijenu ;)
  • Zdravac: VŽ
  • Zdravac: ako trebaš samo onaj nastavak koji se ušteka, mislim da imam ja od starog punjača, možda odgovara
  • Beli: Ovo: [link]
  • smayoo: Odnosno, ako imaš US, a trebaš EU, onda, jel... :)
  • smayoo: googlaj Apple duckhead US power plug
  • drpongrac23: Ima i od Apple-a "Apple World Travel Adapter Kit"
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Aj vidi kod ovih, drže svašta za Mac
  • drlovric: Gdje mogu kupiti kut za Macbook punjac. Da skinem americki i stavim EU uticnicu. Kako se to uopce zove? Prodaje li to neki ducan? :)
  • rusty: Onda? Tko je u ovo CrowdStrike problemu? ERSTE banka nije!
  • Zdravac: Ne znam, za kolegu je... provjeriti ću...
  • drpongrac23: Mogli bi imati u FINI :)
  • smayoo: Ako je to 5,25" zapis od 180 ili 360 kB po strani (single ili double density), ja imam 5,25" na Commodoreu 128. HD flopica od 5,25 (1,2 MB) sigurno više nije čitljiva, zaboravi te podatke.
  • Borisone: Peek'n'Poke?
  • m@xym: Teško ćeš naći nekoga da ima i 3.5" floppy, a kamoli 5.25.
  • Zdravac: 5.25 floppy ima tko da moze prebaciti podatke?
  • rusty: Šteta je što i dalje ne radi kako spada na macOSu. Prošle godine, je radio dio ali ne i adekvatno upucavanje certifikata na Certelia portalu. Taj dio samo je radio na Win 64bit i to preko Firefoxa. Moje osobno iskustvo uz support AKDa.
  • Djuro genijalac: Vidi eOI...
  • Djuro genijalac: Murja otkrila Linux i MacOS!
  • cariblanco: Yonkis, komentar je bio vrh, nemam šata dodati :)
  • drlovric: Affinity Suite nudi 6 mjeseci trial verziju za sve svoje apps (Mac, Win, iPad). Zanimljiv poslovni model...
  • Yonkis: Molimo da vi i vaši kolonizatori osvojite sve u alpskim sportovima, to će onda biti senzacija.
  • cariblanco: Jučer smo mi i naši kolonizatori, osvojili sve u nogometu i tenisu ;)
  • rusty: Safari je najbolji preglednik i Smayoo ga obožava iako tako ne piše ;)
  • Yonkis: Vrlo logično pošto smo na Jabučnjaku :)
  • smayoo: To je ugrađen mehanizam kažnjavanja za one koji koriste Safari ;)
  • Yonkis: Zašto je Jabučnjak tako bugovit na Safariju (iOS) kada pišem odgovore na forumu? Svako malo se zalocka, ne reagira pa moram reloadati stranicu i naravno sve pisati isponova. :/
  • m@xym: gladhr2, forum i postoji za to da sa na njemu otvaraju nove teme.
  • Piko: A ima i ovo, ali to nisam isprobavao pa nemam pojma kako radi: [link]
  • Piko: [link] imaš i ovo, ali nije free .... a kad Apple izda monitor sa barem 120Hz 4K ili 5K ... onda kupim Apple monitor
  • Yonkis: Pa kad je sve Windows fokusirano a od Applea se očekuje da nađe workaround. Da imaš Appleov monitor onda ne bi imao ovih poteškoća, zar ne?
  • gladhr2: Monitor Control mi ne funkcionira, samo brightness
  • gladhr2: haha, i dalje ne vjerujem u to da mac nema to rjeseno a na win je to odrađeno
  • Yonkis: A ti bi sad kompletno rješenje.. take it or leave it. My way or highway. Ispruži ruku pa stišaj :) eto rješenja :)
  • gladhr2: @drpongrac, taj dio sam ja napravio to je ok, ali kada zelim smanjiti ili pojacati ne mogu iz postavki minija, niti s tipkovnice nego moram cackati po tipkama monitora
  • drpongrac23: @gladhr2 - u postavkama zvuka odaberi monitor kao primarni audio uređaj. Ali onda neće biti zvuka iz Minija, već samo iz monitora.
  • Piko: Može se sa [link]
  • gladhr2: jedno pitanje da ne otvaram novu temu, mac mini, i na njega spojen monitor s hdmi a monitor ima ugrađen zvučnik. MOže li se nekako s mac minija updavljati zvucnikom odnosno da ne moram pojacavati i smanjivati direktno na monitoru, na windowsu mi je to radilo naj normalnije
  • drpongrac23: I fala Sanjinu Đukuiću!!! Riječka rock scena live forver!!!!
  • drpongrac23: Rijeka -Paris - texas - reizdanje, malo za reći, slava Foxu!!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, smayoo, tino1, Anonimci (493)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO