Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.


02.03.2018 | 10:30
Samouvjeravanje je mocna stvar. Covjek sebe moze uvjeriti u svasta, to smo vidjeli kroz povijest.
Neki su mislili da su bozanstva, neki da su odabrani, neki da mogu letjeti…dan danas vecina svijeta sebe uspjesno uvjerava da su oni “bas oni”
Nazalost, mozda sa godinama ili zbog prirode posla sve vise uvidjam da se vise-manje sve vrti oko novca. Ne moci, ne utjecaja, ne nekih ideala ili vjerovanja…samo i skljucivo zbog jebenog novca. Kad tako sagledas situaciju oko sebe, stvari postaju jasnije i zivot je malo laksi
Upravo taj nacin funkcioniranja SVEGA, ne samo znanosti mi apsolutno NE ulijeva povjerenje u istinitost “njihovih” tvrdnji.
Na kraju krajeva, kako mogu imati vjere u znanost u zemlji koja kvalitetne znanstvenike tretira kao sljam dok s druge strane odgaja svoje “znastvenike” pod okriljem dogme
Danas smo na klik misa od gomile informacija, sto nije bilo do prije samo 15-tak godina…tako da nismo osudjeni na “slijepo vjerovanje znastvenicima” nego imamo izbor prikupljanja i filtriranja informacija.

Sto se tice tisuca godina istrazivanja, ne bi se slozio jer vecina znastvenih inovacija je zadnjih parsto godina, osim blistavih povijesnih trenutaka za koje su zasluzni iskljucivo oni koji nisu slijepo vjerovali i koji su propitkivali.
Zato nije pitanje lazu li nas nego koliko i kada.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 10:35
A zašto smatraš da bi sad tebi netko trebao dokazivati suprotno, a ti ne osjećaš potrebu dokazati to svoje opće paušalno samouvjerenje?
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
02.03.2018 | 10:35
Kod nas je bar jednostavno. Lova nije problem, love nema. Dakle ako nam i lažu, ne lažu nam zato jer im je do love. To što nam ne govore istinu, to je nešto drugo.

Jedino žalosno je što ti koji nam ne govore istinu postaju dovoljno moćni da kreiraju "stvarnost" kakvu žele.

Nije problem u količini informacija niti u njihovoj kvaliteti, jer Interneti su čudo na kojem svega ima. Problem je kritičkog promišljanja (pojedinačno) kojeg kronično i sve više danas nedostaje, pa kojekakve besmislice postaju dogme.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 10:51
smayoo kaže:
A zašto smatraš da bi sad tebi netko trebao dokazivati suprotno, a ti ne osjećaš potrebu dokazati to svoje opće paušalno samouvjerenje?



Mozda si nesto krivo iscitao, ali zasto mislis da smatram da bi mi netko trebao dokazivati suprotno?
Mozemo tako unedogled...
Tema zaključana.
02.03.2018 | 11:07
Ovo što je Daddo napisao za kritičko promišljanje, po meni apsolutno stoji. To je drugim riječima isto što je kole napisao na Vikalici, propitkivanje svega. Znači, opet ću ponoviti - nisam niti u jednom taboru što se uvjerenja tiče oko spuštanja na Mjesec.
Ali ajmo sagledati činjenice:
Nakon što je je SSSR nakon prvog živog bića u orbiti, psa Lajke, u svemir uspješno poslao i prvog čovjeka Jurija Gagarina - Ameri su morali odgovoriti. I Ameri kao Ameri - odgovor je morao biti pobjeda.
Kennedy postaje predsjednik i u čuvenom govoru u kojemu kaže ne pitaj što domovina može učiniti za tebe već što ti možeš učiniti domovinu, obećaje i slijetanje Amerikanaca na Mjesec unutar toga desetljeća.
To stavlja (kasnije imamo i snimljena priznanja umirovljenih suvremenika koji upravo to potvrđuju kako im je taj dio govora bio kao udarac u želudac) OGROMAN pritisak na leđa NASA-e, koja u početku reda neuspjele misije. Postoji dokumentarac "Hjuston - imamo problem" od Žige Virca, financiran od HBO-a - po kojem su Ameri kupili i jugoslavenski svemirski program i 30 znanstvenika u sklopu toga. Sve se to i tamo potvrđuje. Da neki ne bi mislili da im je Juga išta pomogla, ispostavilo se da im je Tito osim 30 pametnih znanstvenika prodao "frulu" i Ameri su popizdili. Preprodaja se izvela lažnom posjetu Maroku. Kasnije su Ameri inzistirali na povratu love, koju nikada nisu dobili, a upravo radi tog problema Tito je bio posljednji strani predsjednik koji je posjetio JFK-a, par dana prije atentata.
Da bi 1969., godinu dana prije kraja desetljetnog roka, izveli čudo i ne samo sletjeli na Mjesec - nego sve, kao neki Big Brother show, naciji i svijetu prezentirali na TV ekranima. Zvuk je kasnio minutu ili njih par (nije bitno sada koliko), voditelj je upozorio gledateljstvo zaljepljeno za ekrane, ipak se radi o slijetanju na Mjesec.
Pa ljudi, samo 9 godina ranije Kennedy i Nixon bili su prvi predsjednički kandidati koji su imali debatu na TV-u. Dok su radio slušatelji bili uvjereni da je Nixon pomeo Kennedya, TV gledatelji vidjeli su mladog šarmantnog čovjeka i znojavnog tipa kraj njega, i bili uvjereni da je Kennedy pomeo Nixona.
I da je TV tehnologija u manje od 10 godina (pogledajmo napredak iste danas) toliko napredovala da je uspješno mogla prenositi signal s Mjeseca? Još i uživo?
Možda i jest, ali mi je to zaista čudno.
Zašto?
Uzmimo za primjer telefoniju, točnije - mobilnu tehnologiju.
Martin Cooper je 1973. svijetu pokazao prvi mobilni uređaj. Danas, 51 godinu kasnije - imamo najavu montiranja 4G tornja na Mjesecu. Znači, pola stoljeća je trebalo da se mobilna tehnologija razvije toliko da se može razmišljati o nekom Mjesecu. Kako je onda video tehnologija u devet godina uspjela bez većih ometanja snimiti sletanje na Mjesec? Live?
Nije li čudno?
Da ne idem dalje jer nisam u ovoj temi doma. Ima puno onih teoretičara zavjere kojima su glavni aduti oni koje sam spomenuo na Vikalici, dubok otisak stopala astronauta na Mjesecu čija je gravitacija znatno manja, sjene gdje sjene ne bi smjele biti i - svima znano njihanje zastave.
Kod pobornika slijetanja sve je ovo opovrgnuto, ali ti mi odgovori (barem oni koje sam čuo) nisu 100 % uvjerljivi.
A najveće pitanje je - zašto se niti jednom nismo vratili u posljednjih 45 godina?
Pa u tri godine sigurno nismo saznali sve o Mjesecu, kada još ne znamo niti sve o Zemlji - a živimo na njoj milenijima.
Ako netko kaže da SAD više ne izdvaja za NASA-u koliko je izdvajao tada, mislim da će se prevariti. Ulaganja su otprilike jednaka, uzme li se u obzir inflacija, i sve što se treba uzeti u obzir.
en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_NASA
A argument da bi ih u laži uhvatili i otkrili Kinezi ili Rusi s jedne strane stoji, a s druge se strane trebamo zapitati - možda postoji neki zajednički cilj svih uključenih nacija, kao što postoje zajedničke misije u svemir - za čije je ostvarenje jako bitno da se održi utisak da je Mjesec posjećen.
Panika javnosti i opovrgavanje općeg mišljenja ne treba niti jednoj vladi.
Što bi Rusi ili Kinezi dobili time - pa imaju zajedničke mislije s Amerikancima - zar ne?
Ima tu jako puno za i protiv argumenata, sve se može sagledati iz puno kuteva...
EDIT:
Ovo je napisano od totalnog neznalice dotične teme, koji samo ima puno pitanja. Siguran sam da me oni koji barataju podacima bolje mogu pobiti u bilo kojem smjeru - ali tekst je napisan upravo u cilju toga - propitkivanja...
Tema zaključana.
02.03.2018 | 13:00
O čemu se tu radi? Nisam baš upratio događaje na vikalici™, ali ako me netko kratko uputi mogao bih i ja reći svoje mišljenje. Siguran sam da ga imam
Tema zaključana.
02.03.2018 | 13:29
Kloba,

Ne da mi se sada pisati u detalje, ali ovdje:

lightsinthedark.com/2014/05/22/no-the-mo...es-how-you-can-tell/

i ovdje:

spacecentre.co.uk/blog-post/know-moon-landing-really-happened/

imaš detaljeno objašnjenje koje pobija 'dokaze' onih koji tvrde da čovjek nikad nije sletio na Mjesec.

Evo i nekih razloga zašto od tada nitko nije išao na Mjesec:

www.space.com/7015-40-years-moon-landing-hard.html

A ta priča o tome da zbog nekog 'višeg cilja', Rusija nije razotkrila 'prevaru sa slijetanjem Amerikanaca na Mjesec' je teška glupost ako znaš u kakvim su odnosima tada bile te dvije države.

Osim toga, u sam program su bile uključeni desetci tisuća ljudi, pa je mala vjerojatnost da bi svi oni bili izuzetno motivirani da ne 'razotrkiju prijevaru.

Osim toga, imaš i projekt APOLLO:

tmurphy.physics.ucsd.edu/apollo/apollo.html

koji doduše nije direktan dokaz da su astronautu bili na Mjesecu (Rusi su sličan deflektor spustili bez ljudske posade), ali nepobitno dokazuje da se na Mjesecu nalazi nešto napravljeno ljudskom rukom.

I za kraj, tehnolgija je danas toliko uznapredovala da bi NASA danas mogla snimiti daleko uvjerljivije 'sletanje na Mjesec', pa ipak to ne rade.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 13:42
Ja nekako vjerujem da jesmo bili na mjesecu. Doneseni su toliki uzorci koji su ustupljeni diljem svijeta u puno drzava na ispitvianja, ostali su tragovi, ostala je oprema napustena tamo, postojala su sredstva, postojala je volja, ali i pare...

U doba tog svemirskog rata resursi su bili prakticki neograniceni, jer nakon Sputnjika, Lajke i Gagarina, USA je morala ici na Mjesec. Deseci tisuca ljudi su ukljuceni u Apollo misije, ne mogu svi biti lazovi. Neko bi danas rekao ili prodao pricu novinarima, ili stranim vladama

Pa Rusi bi jedva docekali da ih tada javno ponize, razotkriju cijelu zavjeru i potvrde svoju domniaciju. Cuj stitili bi oni i lagali za amerikance, na rubu nuklearnog rata

Nakon toga niko vise nije imao interesa ici na Mjesec, sto je i meni jako cudno. Nekao vjerujem da bi slijedeca zastava tamo mobla biti Kineska

Mislim da je danas jako jednostavno izvodivo poslati mali rover na mjesec, da bi to i privatna korporacija mogla izvest. I poslikati sve ostatke Apollo misija tamo, ali ocigledno nikome nije u interesu da se zna istina
Tema zaključana.
02.03.2018 | 15:00
OK, bili smo na Mjesecu. Službeni stav i opće vjerovanje većine ljudi.
Sve u redu.
Idem sada u off topic, samo da pokažem da vladajuće strukture mogu itekako muljati.
I ovo je općeprihvaćeno mišljenje koje je i službeni stav američke vlade: Harvey Lee Oswald je sam sa Berretom (talijanskom puškom iz WWII) izveo tri hica kojima je ubio JFK-a.
Među njima i je "magic bullet" koji ima putanju (vidi sliku) koju ne može imati nikako.
I to je danas općeprihvaćeno mišljenje. Pedeset godina državne tajne je prošlo, nije odano NIŠTA.
Hoću reći, kada vlada želi nešto zataškati - onda ga zataška.
Prijetnje tvojoj osobi, tvojoj obitelji, zastrašivanja, pa ne moram crtati. To su igre bez granica (novčanih), interesi sfera moći kakve ne možemo zamisliti.
m@xym - da budem savršeno jasan - ovdje uopće ne opovrgavam teoriju slijetanja na Mjesec. Pogledat ću svaki link koji si priložio sa velikim zanimanjem. Samo želim pokazati da država može lagati i da propaganda radi čuda. Pogledaj šta je na njedrima gladne Njemačke napravio Hitlerov ministar narodnog prosvjećenja i propagande Goebbels. One slike kada pozdravljau kao hipnotizirani luđaka koji se izderava na njemačkom lede krv u žilama i danas. A taj narod? Očarano se dere Zig heil!
Ovo da je Kennedya upucao Oswald, kraj Zapruderovog filma koji ima direktnu snimku kill shota gdje predsjedniku glava pada dolje desno, znači ne može biti upucan od osobe koja se nalazi u knjižnici gore desno - gdje se nalazio Oswald.
Ali to više nitko ne propitkuje, a oni koji su propitkivali - ubrzo su prozvani ludim teoretičarima zavjere i kao takvi ušli u ropotarnicu povijesti.
Inače, najmanje deset izvrsnih strijelaca američke vojske, redom snajperisti, pokušali su sa tim modelom Berrete izvesti ta tri pucnja na rekonstrukcijama. Nisu ih uspjeli niti ispaliti u istom vremenskom roku, trebalo im je znatno duže.
Zašto?
Jer je puška prastara, repetirajuća, i cijela je priča laž.
Da ga je Oswald trebao pogoditi i da je zaista bio sam, ne bi li bilo prigodnije izvesti to ovako: imao je savršenu prigodu dok limuzina još nije skrenula lijevo na Dealy Plazu jer se brzinom od 20 km na sat kretala Elm Streetom prema knjižnici u kojoj se nalazio Oswald, pa je samo trebao gađati ravno u metu koja mu se približavala.
Eto, samo primjer da vlada itekako može prodati laž koja kasnijim zataškavanjem pređe u istinu.
Evo slike putanje metka koji je ubio Kennedya, i kojeg je prema američkoj vladi s trećeg kata knjižnice ispalio Oswald, i svakom postaje jasno zašto taj metak zovu "magic bullet".
bogus3.gif

EDIT:
m@xym - kao da si mi u glavi!
Dobri linkovi! Odgovaraju baš na pitanja koja me zanimaju. Thanks!
Tema zaključana.
02.03.2018 | 19:34
kole kaže:
smayoo kaže:
A zašto smatraš da bi sad tebi netko trebao dokazivati suprotno, a ti ne osjećaš potrebu dokazati to svoje opće paušalno samouvjerenje?



Mozda si nesto krivo iscitao, ali zasto mislis da smatram da bi mi netko trebao dokazivati suprotno?
Mozemo tako unedogled...


Zato što si, par postova nakon "jebo Wikipediju", DVA PUTA napisao u Vikalici "Još uvijek mi nitko nije dokazao da...", na što sam ti ja odgovorio da osoba sa stavom "jebo Wikipediju" nije vrijedna toga da joj se išta dokazuje.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 19:44
Kloba kaže:
Nakon što je je SSSR nakon prvog živog bića u orbiti, psa Lajke, u svemir uspješno poslao i prvog čovjeka Jurija Gagarina - Ameri su morali odgovoriti. I Ameri kao Ameri - odgovor je morao biti pobjeda.


Ono što je meni zanimljivo je - zašto nitko nije nikad ustvrdio da su Lajka, Jurij Gagarin, Valentina Tereškova i ostala ekipa - laž i muljaža? A postoje kudikamo lakše oborivi dokazi, odnosno dokumenti tih događaja, nego što je američko slijetanje na Mjesec.

Postoji dokumentarac "Hjuston - imamo problem" od Žige Virca, financiran od HBO-a - po kojem su Ameri kupili i jugoslavenski svemirski program i 30 znanstvenika u sklopu toga.


A što ako je taj dokumentarac laž, muljaža i montaža?

I da je TV tehnologija u manje od 10 godina (pogledajmo napredak iste danas) toliko napredovala da je uspješno mogla prenositi signal s Mjeseca? Još i uživo?
Možda i jest, ali mi je to zaista čudno.


Nema stvarnih razloga da ti bude čudno. Ne poznaješ suštinu te tehnologije pa donosiš pogrešne premise i zato ti je čudno.

Ako imaš bespilotne letjelice koje su prije toga orbitirale i slijetale na Mjesec, i cijelo to vrijeme komunicirale sa zemaljskom kontrolom i slale razne podatke, naravno da možeš imati i TV sliku. To je isti elektromagnetski val, čak je mogao biti i na istoj frekvenciji (jer ti ne treba više od jednog kanala). Samo je modulacija različita.
Elektromagnetski val se kroz vakuum svemira može propagirati beskonačno daleko. Putuje brzinom svjetlosti, dakle nakon jedne sekunde je 300.000 km daleko od prijemnika. Naravno da može bez frke stići do Zemlje.

Zašto?
Uzmimo za primjer telefoniju, točnije - mobilnu tehnologiju.
Martin Cooper je 1973. svijetu pokazao prvi mobilni uređaj. Danas, 51 godinu kasnije - imamo najavu montiranja 4G tornja na Mjesecu. Znači, pola stoljeća je trebalo da se mobilna tehnologija razvije toliko da se može razmišljati o nekom Mjesecu. Kako je onda video tehnologija u devet godina uspjela bez većih ometanja snimiti sletanje na Mjesec? Live?


Live ili non-live, isto je što se tehnike tiče. Zašto nitko do sad nije montirao 4G toranj na Mjesecu je komercijalna stvar, a ne tehnička. Na Mjesecu nema baš puno korisnika...

Nije li čudno?


Nije. QED.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 20:04
Inače, što se tiče prijenosa TV slike, korišten je transponder znatno manjeg bandwidtha od klasičnog TV signala (tadašnjeg) sa manjom rezolucijom, ali u konačnici uzrok vrlo loše kvalitete prijenosa nije bio u tome nego u konverteru koji je korišten za prebacivanje toga signala u klasični TV signal.

I BTW magnetna traka sa orignalnim snimkom toga prijenosa je nepovratno izgubljena, iako još uvijek postoji oprema sa kojom se mogu gledati te trake (barem jedan primjerak reproduktora postoji i funkcionalan), ako negdje iskoči kakav backup.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 20:15
A jedan od razloga za sumnju u vjerodostojnost je i ne postojanje slike Zemlje iz "svemira"
.aplanetruth.info/2017/06/28/photo-shopped-cgi-earth/
Tema zaključana.
02.03.2018 | 21:21
Isključit ću se nadalje iz ove teme jer vidim da ću se teško suzdržati od toga da uputim neke vrlo ozbiljne uvrede, ako se ne isključim. A to si, kao moderator (nažalost ) ne mogu dozvoliti.
Kao moju zadnju izjavu u ovoj temi parafrazirat ću Sokrata - što manje znaš to je veća lakoća s kojom odbacuješ svo znanje svijeta u zamjenu za jednu dopadljivo sročenu glupost.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 21:22
jzelko kaže:
A jedan od razloga za sumnju u vjerodostojnost je i ne postojanje slike Zemlje iz "svemira"
.aplanetruth.info/2017/06/28/photo-shopped-cgi-earth/


Vidi, stvarno, nema slika Zemlje iz Svemira, Zemlja je ravna ploča, a mi smo pod staklenom kupolom...

Evo jedne takve slike koje nema:

commons.wikimedia.org/wiki/File:Earth_Ri...n_(AS11-44-6553).jpg

Ima ih još, ali ih je snimila NASA pa se to ne računa, jer je poznato da je NASA izmišljena samo sa jednim ciljem, kako bi uvjerila sve ljude da su amerikanci bili na Mjsecu i da je moguće letjeti Svemirom, a svi znamo da to nije moguće.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 21:37
Da, sarkazam. Nisam tvrdio to što kažeš, nego da nema prave slike zemlje iz svemira. Link koji si dao nema ništa, a da bi bio objektivan, apriori ne treba odbijati ono što neznaš ili ti je nevjerovatno. Nisu ni ti koji su s druge strane baš budale ili neuki. Oprez je majka mudrosti.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 21:52
I da dodam odgovor:
flatearthperspectives.wordpress.com/2016...ising-over-the-moon/
Tema zaključana.
02.03.2018 | 21:56
jzelko kaže:
Link koji si dao nema ništa, a da bi bio objektivan,


Link je "popravljen".
Tema zaključana.
02.03.2018 | 22:00
Niti tvrdimo da bi vrijeđali da možemo...
Smayoo, pogledaj dokumentarac pa sam prosudi. Neki tvrde da je sam film vješta manipulacija. Evo linka koji ti ide na ruku.
www.lupiga.com/filmovi/houston-we-have-a...a-sasvim-je-svejedno
Ali je zanimljiv.
Ima lika koji je bio među tih 30, sada starac. Koliko živi u SAD-u, zaboravio je pričati hrvatski. Kaže da je tamo završio tako što je jedan dan došao na posao, bio izabran sa još grupom ljudi - i nisu im dali da se jave doma - zaključali su ih u taj vojni objekat i bili su pod stražom dok nisu završili u SAD-u. Ženu su mu obavjestili da je umro u automobilu u zavoju na cesti na Pagu. On nije niti znao da mu je žena bila u drugom mjesecu trudnoće, tako nekom...
I sada se on, i tip koji se bavi povijesti Bijele kuće, mladac povjesničar, odlaze naći sa njegovom kćeri koja je Beograđanka jer se majka preselila u Srbiju, BG - s njom u Hrvatsku.
Koje priče, ne znaš šta da misliš...
Ona veli da je mama uvijek bila uvjerena da su je lagali (UDBA, tko već)...
Da pri pokopu nisu dali da se lijes otvori.
A on ju odvodi do mjesta gdje se rodio i do mjesta gdje je radio, tog nekog svemirskog centra SFRJ koji se nalazi sav u betonu u podnožju nekog brda u BiH, mislim. Sada je to ruševina, ali je ogromno.
I najluđi trenutak je kada čovjek (a u kolicima je), gura ga kćer koja je isto u godinama, odlazi na vlastiti grob. I oboje to gledaju, njemu vidiš mržnju u očima prema Titu šta mu je od života napravio (ovo ne parafraziram - čovjek ga je, nakon duge šutnje i zurenja u svoje ime,opsovao masno i s mržnjom, a njoj niz obraz samo tekle suze jer je od djetinjstva imala ludu majku, a oca upoznala u poznim godinama, praktički pred kamerama).
Je li to zapravo igrani film? Pojma nemam.
Ali volio bih pričati o tome s nekim tko ga je POGLEDAO, a ne da netko baca premise o njemu eto - tako...
Tema zaključana.
02.03.2018 | 22:05
S gledišta energije, planeti moraju biti okrugli jer je to stanje najniže energije.
Kod kugle je najbolji odnos volumena i površine (ostala pravilna tijela nemaju takav dobar odnos - kocka, tetraedar, dodekaedar, oktaedar, ikosaedar).
Po tome bi drugi planeti ili zvijezde koje vidimo, a i naš satelit Mjesec bio četvrtast ili romboidan ili već kako.
Svaka budala ima svoje veselje, pa tako i vjerovatelji u Zemlju kao ravnu ploču.
Slika iz svemira nije nikakav dokaz.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 22:09
Sarkazam je zbog izvora (tj. linkane stranice) koja je tako 'šuplja' da je to pravo čudo.

Čak i ja koji sam totalni laik, i nisam bio na Mjesecu, mogu bez problema skontati brojne glupost koje ovi 'stručnjaci' navode kao 'dokaze' da se radi o prevari NASA-e.

Link je iznenada nestao, ali ima drugih:

commons.wikimedia.org/wiki/File:Earth_Ri...n_(AS11-44-6553).jpg
Tema zaključana.
02.03.2018 | 22:28
Kako trenutno slušam Einsteinovu biografiju, ni sam ne mogu vjerovati koliko dobrih citata čovjek ima za skoro svaki aspekt života. Evo par, bez prevoda:
O uvjerenju u vlastitu točnost:
“What is right is not always popular and what is popular is not always right.”
O obrazovanju:
"Most people think education stops at graduation. The truth is that real education has little to do with schooling. Once we get into the real world, we discover how little we know. Outside the school gates, we find that we have weaknesses which only experience and further learning can cover."
O logici i mašti:
"Logic and imagination don’t have to compete with each other. They both have their own purpose. Imagination is all about possibilities and opportunities, while logic is about turning possibilities into actual plans and real projects."
O istini:
"Acting with thoughtless obedience towards authority does not mean respecting authority. Even people with authority are prone to mistakes. It is our duty to question everything that does not follow the principles of justice, truth, and kindness."
O traganju za odgovorima.
"Wanting answers for our questions is one of the most profound traits of human nature, yet sometimes having complete answers is not a viable possibility. There are many mysterious things that govern our lives and we must accept them, aware that behind that mystery are things of great beauty."
A što bi Einstein rekao na ovu Sokratovu? Možda ovo:
"Real knowledge is neither about complex theories and definitions nor about complicated words and abstract concepts. When we really understand something, we are able to see all its parts and look at it from a simpler, yet meaningful perspective."
Tema zaključana.
02.03.2018 | 22:29
Ja već godinama pratim takve stari, jer me naišavši na to zanimalo zašto se to objavljuje.
Nekoliko ljudi iz mog kruga je u početku isto reagiralo , pa i ja, kao maxym i ostali. Danas već nisu uvjereni da je to sve istinito. U razloge ne ulazim, a naučio sam da nikoga ne treba uvjeravati, jer je kontraproduktivno. Svatko ima svoju glavu i sam mora donijeti sud o tim stvarima.
Kako je to kompleksno područje, uključuje skoro sve grane nauke, mora se apsorbirati puno materijala za pohvatat konce, jer se međusobno isprepleću.
Tako da se ne namjeravam dalje uključivati u raspravu, da ne dođe do trvenja.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 22:30
jzelko kaže:


Taj 'odgovor' se zasniva na tezi da je navedena fotografija napravljena sa Mjeseca i prikazuje 'svanuće Zemlje na Mjesecu' (kao što na Zemlji gledamo svanuće Sunca) što je totalna glupost. A kad totalnu glupost predstaviš kao NASA-in proizvod, onda nije problem denunciati isti.

Teza je naravno, totalno pogrešna, jer se ovdje radi o snimkama koja su napravljena ne sa površine Mjeseca nego iz Lunarnog modula, pa se zbog kretanja rakete stječe dojam da Zemlja svanjiva nad Mjesecom.

Svako daljnje objašnjavanje je bepredmetno, a ekipa u NASA-i svakako nije toliko glupa da napravi ovakav gaf (kakav 'stručnjaci' opisuju do u detalje), jer se i davno prije leta na Mjesec znalo da je Zemlja, gledano sa iste točke na Mjesecu uvijek na istom položaju u Svemiru, tj. ne kreće se po nebu kao što to npr. radi Mjesec ili Sunce gledano sa Zemlje.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 22:52
smayoo kaže:
kole kaže:
smayoo kaže:
A zašto smatraš da bi sad tebi netko trebao dokazivati suprotno, a ti ne osjećaš potrebu dokazati to svoje opće paušalno samouvjerenje?



Mozda si nesto krivo iscitao, ali zasto mislis da smatram da bi mi netko trebao dokazivati suprotno?
Mozemo tako unedogled...


Zato što si, par postova nakon "jebo Wikipediju", DVA PUTA napisao u Vikalici "Još uvijek mi nitko nije dokazao da...", na što sam ti ja odgovorio da osoba sa stavom "jebo Wikipediju" nije vrijedna toga da joj se išta dokazuje.


Smayoo...briješ!
Gdje si ti to vidio, i to DVA PUTA?
Nemoj se spustati na takve razine, ipak si ti gospon čoek
Ako ti zbog necega idem na nerve, reci lijepo i ne stavljaj mi rijeci u usta. Vidim da je to ovdje postalo uobicajeno

m@xym…molim te, nije pristojno neistomisljenika prozvati zatucanim i rugati mu se. Ako se netko sa tobom ne slaze, to ne znaci da si automatski u pravu i da odmah treba krenuti u sveti rat za istinu. Takvi zavrse kao zeljko glasnovic ili hasanbegovic…puni paranoje, straha, vlaznih dlanova i suhog kurca.

Daklem, svi tvoji “dokazi” su isto kao i druga strana…necije price prikupljene u “istinu”. Kako se manipulira “istinom” mogli smo vidjeti kroz povijest, oko nas i kod nas, pogotovo zadnjih 10-tak godina
Ponavljam…jos jedanput…NEMAM POJMA dali je netko bio negdje i imam potpuno pravo sumnjati i propitkivati…kao sto i ti imas pravo vjerovati.
Tema zaključana.
02.03.2018 | 23:01
dlovric - izgleda da si u pravu!
www.theguardian.com/science/2017/dec/31/...moon-space-discovery
Tema zaključana.
03.03.2018 | 00:02
kole kaže:

Daklem, svi tvoji “dokazi” su isto kao i druga strana…necije price prikupljene u “istinu”. Kako se manipulira “istinom” mogli smo vidjeti kroz povijest, oko nas i kod nas, pogotovo zadnjih 10-tak godina
Ponavljam…jos jedanput…NEMAM POJMA dali je netko bio negdje i imam potpuno pravo sumnjati i propitkivati…kao sto i ti imas pravo vjerovati.


'Dokazi' nisu moji, i isto tako, ne možeš u istu kapu staviti i znanstvene utemeljene tvrdnje i tvrdnje nekog anonimusa koji je nešto vidio ili nije vidio na nekoj fotografiji.

Znanost i znanstvene tvrdnje imaju kredibilitet jer se mogu neovisno provjeriti. Ovi internet stručnjaci, s druge strane, nemaju kredibiletet jer se hvataju za gluposti i besmislice ili totalno krivo nešto protumače.

Jedna od takvih stvari je i ova 'Earthrising fotografija', gdje se jasno vidi da su uzeli krivu pretpostavku i onda je idu demantirati. Ista stvar je i sa 'zastavicom koja viori' (što je po njima dokaz da je snimka za Zemlje), ili naprimjer 'nema zvjezda na fotografijama sa Mjeseca (što je po njima dokaz da se radi o studijskim snimkama).

Ali dobro je dok se radi samo o slijetanju na Mjesec, to je donekle razumljivo jer Mjesec je daleko, nije lako poći do njega pa se sam uvjeriti, ali otprilike ista ekipa drži da je Zemlja ravna ploča, da gravitacija na postoji i da je južni pol ustvari golemi ledeni zid koji nikad nitko nije prešao, eeee to su posebni specijalci...
Tema zaključana.
03.03.2018 | 05:28
Sto se mjeseca tice.... zaista? Koga to vise briga da li su bili tamo ili ne.... na koji nacin bilo koji odgovor mijenja ovo sto se dogada na matici Zemlji

No, ako cemo i pretpostaviti da je to sve velika zavjera i prevara.... prevarilo nas je najmanje 1000 ljudi i to u glas... ko najsavrseniji zbor na svijetu, "i nitko od tih 1000 ljudi nije fulao niti jedan ton dok su pjevali"... No, vjerojatno je 100 ljudi zapravo prevarilo tih 1000, koji su na kraju prevarili nas.... no, i dalje "nitko nije fulao niti jedan ton"

Nema niti jedne fortografije Planete Zemlje iz svemira.... "Mir" je vjerojatno u podzemlju ne u svemiru.... i tih bar 1000 ljudi koji rade na tom projektu 27/7, okupljenih iz vise zemalja, je zapravo fantasticno orkestrirano i "pjevaju svi u jedan glas da nema falsa niti najmanje".... i mi svi to vjerujemo....

Dajte ljudi, malo se urazumite!

"Planeta Zemlja je ravna ploca i Nikola Tesla je to znao, ali su Amerkinaci nakon njegove smrti, naravno, uzeli svu kljucnu dokumentaciju u kojoj je to bilo dokazano, i dan danas to ne daju van!!!! I Hrvatska i Srbija su izricito trazile od SAD-a da se vrate svi dokumenti Nikole Tesle.... No SAD nikada to nije ucinio.... jer bi onda svi mi zapravo saznali da je zemlja ravna ploca."

Ovako bi otprilike izgledao jedan clanak u Jutarnjem, kojega bi naravno prenjele sve druge novine.... u zelji da se skrene pozornost sa necega mnogo vaznijeg Toliko o zavjerama!
Tema zaključana.
03.03.2018 | 09:49
Moonlike, u prvoj si rečenici uvelike u pravu. S obzirom na probleme ovdje, Mjesec je daleka i prošla tema. S druge strane, na ovim prostorima se bavimo na svakodnevnoj bazi, od saborskih klupa do koncerata - temama iz 40-ih - pa sam mislio zašto ne prozboriti koju i o ovome.
No, vidim da je sve ispalo jako kontraverzno i vuče članove na provociranje, a to mi nikako nije bila namjera.
Tema je naslovljena Lažu li nas.
Ukucao sam na Google pitanje koliko je znanstvenika tijekom godina bilo uključeno u misije na Mjesec. Brojka je zapanjujuća - kakva tisuća - ukupno 400 000 ljudi. Saznavši to, i sam se počinjem pitati bi li ikakva tajna (tipa "kome je Steve ukrao pitu?") uspjela opstati gotovo pola stoljeća?
Danas, kada saznajemo za moguće ubojstvo vojvode od Kenta (brat od kralja Engleske koji je abdicirao, još mlađeg od princa koji je mucao i preuzeo prijestolje nakon što je ovaj odlučio oženiti Wallis Simpson).
Ali, još neke tajne ipak izlaze na površinu.
Ima izvrsna dokuserija Woormwood o projektu MK Ultra i znanstveniku kojemu je šef sipao LSD u vodu čisto da vidi može li mu utjecati na promjenu ponašanja, mišljenja - upravljati njegovim umom. Čovjek se na kraju bacio s nebodera hotela u New Yorku. Dokumentarist radi priču s njegovom djecom, koja su danas stariji ljudi, i paralelno s njihovim sjećanjima postoji i igrani dio. Nešto slično Band of Brothers, samo s puno više realnosti i sadašnjosti s prepričavanjima, a puno manje igranih dijelova.
Zato mi je žao što se ova diskusija nije mogla zadržati na nivou.
Mogli smo saznati, možda, za još toga. Izmjeniti mišljenja oko ovoga ili onoga.
Ima puno tema ovdje koje su ispale izvrsne. Ova neće biti upamćena kao takva, zbog kontraverzi oko Mjeseca i još kontraverznijih mišljenja o Zemlji kao ravnoj ploči (za to nisam niti znao da ima ljudi koji dan danas vjeruju u to - no ne pada mi na pamet ispravljati nečije mišljenje, kada imam još puno toga za "ispraviti - naučiti" kod sebe).
Što se mojih spominjanja dokumentaraca tiče - mnogima može biti argument, "bah - to je TV".
No, ima i knjiga na temu MK Ultra i tog znanstvenika. A što se današnje televizije tiče, ima toliko sadržaja da čovjek može izabrati izuzetne dokumentarne filmove i naučiti iz njih jednako mnogo koliko su ljudi prije 50 godina učili iz knjiga.
No, - svako ima pravo na svoje mišljenje, ponavljam.
Zaključno - ne volim nasilnike. U bilo kom smislu.
Ne moraš biti mrga bez imalo mozga koji samo traži koga će i gdje mlatnuti da bi ljudi držali da si nasilnik.
Možeš se tako ponašati i drugdje i u potpuno drugom smislu - biti bully koji drži da je najpametniji i smijati se svima koji - eto - imaju drugačije mišljenje od tebe.
Tema zaključana.
03.03.2018 | 11:21
@ Kloba Onaj slovenski 'dokumentarac' je dobro složena zajebancija. Pa vidiš tko ti je glavni glumac na kraju na Pagu: to je profi glumac (ne mogu mu se sjetiti imena), a ne znanstvenik.
Drugo, ona ideja s kojom se kreće u cijelu priču je to: ideja. Ako razmisliš logično, što je to Juga mogla prodati Amerima osim ćevapa i samoupravnog socijalizma (koji onda još nije ni zaživio pa ga nije mogla ni prodati)?
Nakon II. svjetskog rata su ameri pokupili Wernera von Brauna i ekipu oko njega koji su bili najnapredniji na svijetu što se tiče raketne tehnologije.
Prouči malo samo tehniku tornja koji drži raketu uspravno, kako kopče otpuštaju raketu, u kojem trenu, kako se toranj odmiče u stranu (ali ostaje uravnotežen da se ne sruši!)... Jesi li znao da se cijela platforma za lasniranje polijeva vodom tijekom lansiranja kako bi preživjela lansiranje? Jesi li znao koji je kapacitet pumpi koje pumpaju tekući vodik i kisik u motore na space shuttleu? Napunile bi olimpijski bazen za, pazi sad!, manje od pola minute! A Saturn V je bio još teži i nije imao SRB (solid rocket buster) koji pomažu space shuttleu...
Znaš li što je točka najvećeg otpora i zašto se tad prigušuje rad motora tijekom lansiranja? To je točka gdje je brzina rakete već jako velika, ali je atmosfera još gusta i tu se usporava raketa dok se ne probije do rijeđe atmosfere gdje je manji otpor zraka pa se troši manje goriva a postiže veća brzina...
Kad dobro proučiš zahtjeve kojima treba udovoljiti da bi se otisnulo u Zemljinu orbitu i što je i kako napravljeno da se dođe do Mjeseca, onda nećeš sumnjati da smo (mi kao ljudska rasa) bili tamo.
Evo, jedan posve zgodan detalj: imaš doma kemijsku olovku? Probaj s njom pisati po plafonu. Ne ide. Zašto? Zato jer tinta ne ide suprotno od gravitacije. Kako su astronauti u bestežinskom stanju, nema gravitacije koja bi tjerala tintu prema 'dolje' (u svemiru nema gore i dolje na taj način jer nema gravitacije da to definira na taj način) i razvijena je posebna vrsta kemijske olovke koja radi i u uvjetima bez gravitacije (www.spacepen.com). Rusi su problemu pristupili praktičnije i svoje astronaute opremili - običnim grafitnim olovkama koje rade uvijek
Jesi li pogledao film Challenger? Film o katastrofi space shuttela Challengera. Pogledaj ga. Izvrsno prikazuje svu jalovost državne administracije, spregu politike i biznisa i petljanja i muljanja. No, moja je poanta da to pokazuje nesposobnost na toliko raznih razina odlučivanja da bi tajnu o fejkanom spuštanju na Mjesec bilo NEMOGUĆE održati baš zbog toga. Negdje u lancu bi se našao netko tko je nezadovoljan ili nedovoljno inteligentan i izlajao bi se. Da, bili smo na Mjesecu. Vjerojatno je spaljeno 5-6 puta više novca nego je bilo nužno potrebno, ali bili smo tamo. A budući da se išlo samo zato da se pretekne one druge, poslije nitko nije imao interesa da ode opet.
Imaš i film Apollo 13 u kojem je od čuvene: Houston, we think we have a problem nadalje sva komunikacija između Odiseja i Houstona bila po transkriptima koji su i danas dostupni.
Ako želiš vidjeti pokušaj zataškavanja, imaš film Capricorne One koji se bavi baš time: fejkanjem leta na Mars.

Ove spike o chemtrailsima i slične gluposti su baš to, sori, ali gluposti. Trag koji ostavlja avion za sobom je kondenzirana vodena para koja nastaje izgaranjem goriva i dodatnim ubrizgavanjem vode u mlazne motore kako bi se povećala masa plinova koje on izbacuje iza sebe (govorimo o reaktivnom pogonu). Avion leti na visinama gdje je okolišnja temperatura vrlo niska i ta vodena para odmah kondenzira i ostavlja onaj trag.

Netko je tu (ne zamjerite, ne znam tko) svisoka pljucnuo na wikipediju. Vjerujte da su tehnički opisi sustava, kako nešto radi i ostalo na wikipediji IZNIMNO točni i iznimno visoke kvalitete. Možete im vjerovati bez ograde i zadrške. I kad nešto dobro proučite, onda ćete lakše razaznati neke istine. Kako veli moj bratić: malo znanja je iznimno opasno, bolje je ne znati ništa.

O Kennedyju ne bih. Tu ima toliko dima da je vatru nemoguće vidjeti. Jasno je da je on nekom stao na žulj, vjerojatno više njih (interesnih skupina).
Ako cijeloj stvari pristupiš logično, onda ćeš vidjeti da se kroz povijest uvijek vodi borba između onih koji imaju (sve) i onih koji nemaju. Oni koji imaju su konzervativci, tj. teže održati status quo koji njima odgovara. Ako dođe do nekog prevrata, ishod je krajnje neizvjestan i moguć je gubitak beneficija koje imaju ovi koji imaju. Pokaži mi jednog bogatog revolucionara. Česti su kao zubi na kokošima. Pa je onda logično (ne moguće, nego LOGIČNO) da oni koji imaju i predstavljaju centre moći na sve načine održavaju postojeće stanje filtriranjem i doziranjem informacija na način koji njima ide u prilog.
Pogledaj opet Svi predsjednikovi ljudi i kako je pao Nixon (da ne spominjem da ima nevjerojatnih sličnosti s recimo Fimi Medijom u mnogim detaljima vođenja stranke i svega ostalog). Također pokušaj kontroliranja informacija koji bi prošao da nije bilo Washington posta kojem je NewYork Times bio kost u grlu...

Pa da se sad onda dotaknemo i vanzemaljaca. Mislim da se svi ovdje možemo složiti da je matematički vrlo izvjesno da oni postoje. Čista statistika. Koliko ima galaksija, zvijezda, planeta itd itd itd itd.
I da se oni (po)jave. Koje su implikacije takvog događaja?
a) religija bi bila ozbiljno uzdrmana, jer ih ona ne spominje i drugo, ako ju oni (vanzemaljci) ne poznaju, onda nije univerzalna kako to Crkve (množina, mislim na sve religijske organizacije tipa Katolička crkva, Hinduizam, Islam itd itd itd) tvrde. Dapače, ako se ikad susretnemo s nekom drugom civilizacijom, sporazumjet ćemo se s njom ISKLJUČIVO preko matematike (pročitaj Contact od Carla Sagana, nemoj gledati film s Jodie Foster, nego pročitaj knjigu).
b) neupitan autoritet vlade tj. države dolazi u ozbiljno pitanje. Moguće je da bi se cijeli sustav počeo urušavati (zašto bih plaćao porez i slično, ako dolaze alieni koji će nas pobiti za 2 godine?). Romantična predodžba je da bi se prestali glodati oko sitnica (recimo Piranski zaljev i slično) jer smo svi Zemljani, a dolaze nam bića iz sazviježđa Vege...
Vjerujem da ima toga još, ali dovoljno da te nagna na razmišljanje. Sad pogledaj koliko ljudi na svijetu nije pismeno, koliko ih je neobrazovano i bi li oni bili sposobni pojmiti svu dubinu takve objave? Vjerujem da bi bio potreban neki period pripreme i na njegovom kraju opet neizvjestan ishod... Da si ti taj koji odlučuje, kako bi postupio?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 59 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, Anonimci (384)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO