Ljetni pozdrav iz...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ljetni pozdrav iz...

12.07.2016 | 17:48
Nemam čime uslikati podmorski selfie pa onda da ne hijackam hijack ...
Dakle, ljetni pozdrav iz Žmana na Dugom otoku!

Photo12.07.2016.183403.jpg
12.07.2016 | 18:09
Pozdrav iz Khirana, 20 km od Saudijske granice. Vani je 45 a more je 47.

khiran.jpg
12.07.2016 | 18:14
Mraq! Lječilišni turizam?
12.07.2016 | 19:08
Ja volim vruće more jer volim provoditi sate u njemu. Sve ispod 27 stupnjeva meni je hladno. Dođem do razine mošnjica pa se predomislim.
12.07.2016 | 20:52
Dubina je močna?

Sent from my iPad using Tapatalk
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.07.2016 | 21:55
Svake godine mi mast vadite i onda kad dodje ljeto zaboravim vratit... Siri, podsjeti me da im posaljem par slika u sijecnju... (ziher bu zaboravila)...

pozdrav iz hladnog Aucklanda (sa proslotjednom tortom)

IMG_7834.jpg
12.07.2016 | 23:42
Vaka vaka vaka vaka vaka
13.07.2016 | 10:52
Predobra je torta! A gdje su duhovi?
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.07.2016 | 11:15
Hvala

Prosle subote sam spekao tortu od cokolade i cikle, za nas, da imamo za nedjeljni rucak. Al je tak fino ispala da je bilo steta ne navalit odmah na nju. Tak da smo nakon vecere pojeli svaki po snitu. Par minuta kasnije smo primili poziv za rodjendan koji je bio sljedeci dan.

Odluka je odmah pala da napravim limun zutu glazuru i dofuramo Pac-man tortu.. nisam imao tresanja, samo tamarillo i upalilo je.

Mmmmm torta od cikle i cokolade...

trebao bih ustvari ovo prebacit u pozdrav iz kuzine...

p.s. slucaj me podsjetio da se torte ustvari rezu ovako...

torta.jpg
13.07.2016 | 11:55
Ma daj... A zašto "se" torte u stvari režu tako? To jest - tko ih to tako reže? I - najvažnije - što se dogodi s ta dva središnja dijela koji se izrežu i maknu?
13.07.2016 | 12:01
Pojedu se. Ovo je samo zato da 'mokri' kolači ostanu što duže svježi.
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.07.2016 | 12:22
smayoo kaže:
Ma daj... A zašto "se" torte u stvari režu tako? To jest - tko ih to tako reže? I - najvažnije - što se dogodi s ta dva središnja dijela koji se izrežu i maknu?

Pa za slucaj ako "krades" sniticu, a zelis zadrzat oblik...

nesto slicnoj onoj pripovjetki Slovo iže, a sirce niže
13.07.2016 | 13:08
Aaaaa.... Ha, čuj... To možda prolazi kod normalnih ljudi. Moja je draga - matematičarka. Prvo što bi primjetila je - da se smanjio promjer, a drugo - da to više nije valjak (nedajbože reći da je "krug" ), nego nešto-nešto-mrmljboloid
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.07.2016 | 13:17
smayoo kaže:
Aaaaa.... Ha, čuj... To možda prolazi kod normalnih ljudi. Moja je draga - matematičarka. Prvo što bi primjetila je - da se smanjio promjer, a drugo - da to više nije valjak (nedajbože reći da je "krug" ), nego nešto-nešto-mrmljboloid

brijem da bi ona odmah prokljuvila i pricu oko pac-mana...
kao, ziher si mi napravio pac-man tortu, prozdrljivce jedan...
18.07.2016 | 18:39
A evo i dopunskog pozdrava iz PP Telašćica!
20.07.2016 | 19:38
Pozdrav iz Praga...
Prilozi:
20.07.2016 | 19:40
A ima tu i "tematskih" stvari...
21.07.2016 | 21:50
(ljetni) pozdrav iz luksemburga. kisa pada, pada i opet pada tjednima vec
Prilozi:
25.07.2016 | 19:16
Pozdrav iz Korčule.

26.07.2016 | 08:40
Korčula je mraq. Ne zovu je uzalud "mali Dubrovnik". Zavidim, zavidim...
26.07.2016 | 08:49
Ja sve strance koji rasirenih okica pricaju kako zele ici u Dubrovnik odvratim od toga i posaljem ih na Korculu. Za Dubrovnik je jedan dan dosta, i previse.
26.07.2016 | 09:30
Riba kaže:
Ja sve strance koji rasirenih okica pricaju kako zele ici u Dubrovnik odvratim od toga i posaljem ih na Korculu. Za Dubrovnik je jedan dan dosta, i previse.

Nekome je malo i 5 dana
Dubrovnik treba izbjegavat 6,7 i 8-i mjesec zbog gužve
26.07.2016 | 09:43
Ako mislis na grad Korculu, isti drek je kao i Dubeovnik. Bez auta je OK, ali s autom je nocna mora.
Mi smo od 1995. do 2013. dolazili u DU, ali zadnjih godina izbjegavamo jer nisu rjesili parkiraliste, u stvari ima al je besramno skupo (i do 40kn sat). Ispada da je parkiranje skuplje od smjestaja.

Zabac
26.07.2016 | 09:51
40kn parking je stavljeno da odbije, a ne da netko parkira i priča kako je skup parking... nažalost, slabi smo s parkingom... jednako je i u Korčuli (gradu, ne otoku). Mi u Dubrovniku plaćamo 60kn mjesečno za parkirat se svuda ili 600kn godišnje, što mislim da nije puno i u principu su ta mjesta za nas, a ne za turiste. Zašto gradski papci nisu izgradili montažne garaže, to je već drugi dio zavrzlame koji se sa smradovima na vlasti neće nikad riješit, a radi količine novaca koji zgrnemo se itekako može napravit.
Postoji javna garaža, postoji dosta jeftinijih parkinga, ali onda treba pješačit malo ili busom
26.07.2016 | 11:15
Ljeto u Švicarskoj na 1700m+ visine... 20C, 5 dana bez kapi znoja. Vratim se danas u ovaj pakao, od parkinga do zgrade ubije me toplotni udar. #hatesummer
26.07.2016 | 11:57
U Dubrovniku ima žičara, a Srđ je prazan. Gore napraviti veliki parkiraliste i parkirnom kartom dozvoliti jedno spustanje i dizanje.

Zabac
26.07.2016 | 13:25
zabac kaže:
U Dubrovniku ima žičara, a Srđ je prazan. Gore napraviti veliki parkiraliste i parkirnom kartom dozvoliti jedno spustanje i dizanje.

Zabac

Ma kaj si ti lud... pa lakše je u brdo zaprdit nekoliko bušilica jednu zimu i parkinga koliko oćeš... žičara se ionako ne prazni, vazda su redovi za nju, skoro ko na eifellovom tornju (skoro )
26.07.2016 | 14:39
Hebi ga. Jabio one godine kad su jepustili u pogon. Bilo par ljudi na zicari. U stvari masa onih koji idugore imaju i auro koji bi gore ostavili. Pa i brdo busitinije lose. Svakako bi trebalo rijesiti parking.

Zabac
26.07.2016 | 15:02
cesta do gore je očajna, tako da bi i to trebalo riješit, a onda bi se pojavio problem sa spojem na magistralu... tako da mi se najelegantnije i najbrže čini bušenje brda
26.07.2016 | 15:26
havdic kaže:
cesta do gore je očajna, tako da bi i to trebalo riješit, a onda bi se pojavio problem sa spojem na magistralu... tako da mi se najelegantnije i najbrže čini bušenje brda

Kad se već buši, triba odmah izbušit i za Plat II, pa da imam radno ljetovanje kao sad u Omišu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 26 minuta
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, rkoren5, robee, Anonimci (386)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO