Ukrajina
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Ukrajina

10.08.2026 | 16:06
Sigurno u Ukrajini nisu marili za Domovinski rat, zašto bi mi za njihov.
To je njihov cirkus i njihovi majmuni.
11.08.2026 | 08:28
drlovric kaže:
Niko nista nije objesio nego se ljudima ne pise nista u temi koja svaki cas moze biti obrisana.

Ja nekako vjerujem da je to razlog. Ljudi se jednostavno ohladili od svega ovoga, sto nuzno i nije lose

Ljeto je, odmori. Treba psihu odmarati malo

Ma vruće je..
IMG_9176.JPEG
11.08.2026 | 11:43
Slabo je to Yonkis
PHOTO-2026-08-11-12-41-45.jpg
11.08.2026 | 12:55
Obicno su rasprave ciji je veci, a ovdje ciji je vruci
11.08.2026 | 15:41
Stara narodna kaže:
Zimi zima, u_leti ti vruće.
13.08.2026 | 21:02
cariblanco kaže:
Slabo je to Yonkis
PHOTO-2026-08-11-12-41-45.jpg

A termometar visi nad rostiljom
14.08.2026 | 10:40
IMG_2692.jpeg

fossbytes

Ukrajinska obavještajna služba kaže da je mali računalni modul Nvidia Jetson Orin, široko korišten u projektima robotike i AI, pronađen unutar ruske nove rakete S-71M Monokhrom.

GUR kaže da modul radi s kamerom za terminalno navođenje, koristeći računalni vid za prepoznavanje i praćenje ciljeva tijekom završne faze leta.

Projektil navodno nosi bojevu glavu od 250 kilograma, leti brzinom od 500-600 km/h i može dostići ciljeve udaljene 350-400 kilometara nakon lansiranja s ruskog Su-57.

GUR kaže da se S-71M štedljivo koristi od početka 2026. godine, sugerirajući da Rusija još uvijek testira svoje mogućnosti autonomnog ciljanja.

Otkriće naglašava oslanjanje Moskve na stranu elektroniku, a mreže na sivom tržištu navodno pomažu zapadnoj tehnologiji da dosegne rusko oružje.

Tipicna lazna vijest plasirana u medijski prostor.
14.08.2026 | 13:14
Ne znam što bi tu bilo iznenađujuće. Još u vrijeme hladnog rata su Sovjeti kupovali elektroničke uređaje zapadne tehnologije prepakirane u "Iskra", "Končar", "Pupin" i "EI Niš" kućišta. NIkad nisu ni imali, niti pokušali razviti vlastita elektronička rješenja za išta.
14.08.2026 | 18:45
A zasto bi netko prepakirao Nvidia u Navidia (ili nVIOrA) i izmjenio font?
Po meni je ovo tipican fake news kojim se hrani medijski prostor.
S druge strane, a zasto Rusija ne bi razvijala vlastita rjesenja?
14.08.2026 | 19:13
Pa - imaju li vlastita rješenja? Da je ovo fake news, ne bi bilo osobito teško to demonstrirati, zar ne?
15.08.2026 | 12:18
Zločinom na Voliniji.
Malo komentata.
15.08.2026 | 13:23
IMG_2700.jpeg

Interersantno.
26.08.2026 | 06:59
Čisto da se zna: AFU su pred okruženjem cca 4000 ruskih vojnika.

HQliEhuWEAEsRjY.jpg

Smjer Lymana, ruska se obrambena crta tu urušava. Istovremeno, pritisak na rusku pozadinu raste. Wildberries lanac skladišta je gotovo u potpunosti uništen, a sad je na redu Ozon (drugi po veličini, isti tip internet trgovine i dostave). Udaraju po rafinerijama svakodnevno. Rusija kao odgovor ispucava balsitičke projektile mahom na Kyiv. Sve podsjeća na suludu odluku Luftwaffe u Bitci za Britaniju da udare sa baza RAF-a preusmjeri na civilne ciljeve (London).
CIA je ovu noć poslala pregovarača u Moskvu i obavijestila Zelenskog da se suzdrži od napada dok se taj sastanak ne obavi. I bio je mir dok CIA-in avion nije napustio zračni prostor Rusije.
Zastanimo na trenutak: AFU su dale jamstva za ruski zračni prostor. Mislim da dalje nije potrebno komentirati.

Toliko, u najkraćim crtama.
26.08.2026 | 20:50
Smijem li ja reći da Kina vodi proxy rat preko Rusije s zapadom ?
27.08.2026 | 09:04
Smiješ, naravno. Ja se s tim ne slažem jer Kini se ne isplati ratovati ni sa kim, ni izravno, ni proxy. Ne postoji zemlja na svijetu koja danas ne ovisi o Kini, prije svega ekonomski. Follow the money. Zašto bi oni nekome (ratom) umanjivali kupovnu moć?
17.09.2026 | 17:50
Samo ću kratko dometnuti da svjedočimo najvećem ruskom porazu na bojištu od 2022. kod Harkiva. Onaj smjer Limana o kojem sam pisao prije tri tjedna. AFU su sve ono potaracale i prešle preko Žerebec rijeke u Luhansk. Dosad je oslobođeno preko 200 kvadratnih km i time je neto osvojen teritorij od strane Rusije ove godine ušao u negativu. Da ponovim još jednom: ruski stroj koji, kako ono, nezaustavljivo melje i napreduje unatoč svemu, je dosad u 2026. ostvario negativnu bilancu.

HSV3iuTXEAAVQPs.jpeg

Ovo je karta koju je objavio ruski bloger Rybar, jer s ukrajinske strane nema apsolutno nikakvih karata, ni objava. Naučili su znanje na onoj propaloj ofanzivi 2023. i sad su puno pametniji. Najbolji dio priče: kad je Narančasti poslao svoje klaunove Putinu na klanjanje u Moskvu prije cca 2 tjedna, VVP se pohvalio pred njima da su ruske snage osvojile Svjatohorsk (velika crvena strelica), valjda da im da do znanja kako je poraz Ukrajine pitanje dana. Onda je Ukrajina objavila snimke iz Svjatohorska gdje je nema ruskih snaga ni u primislima. Stvarna linija bojišta bila je skoro 20 km dalje od te točke. I sad smo opet na početku 2025. teritorijalno gledano. Rusija je godinu i pol napadala ovo područje i platila to strahovitim brojem žrtava da bi sad AFU sve vratile na početak. Uz to i dalje udaraju po rafinerijama u Rusiji te su ostvarili i uspješan napad 3000 km u dubinu ruskog teritorija.
Trodnevna SMO ide baš po planu...
17.09.2026 | 22:39
Da podsjetim, rekli smo da nećemo tolerirati podje*avanja...

smayoo kaže:
U tom smislu, odlučili smo nedavno obrisane teme vratiti iz backupa te nadalje podići letvicu civilizacijske razine komunikacije ili, možda, vratiti je tamo gdje je bila prije više godina. To kanimo postići tako da moderator više neće brisati samo blatantne uvrede i svađalačke izjave, već i sva perfidna i “fino” (manje ili više) uvijena zabadanja jer ona ionako samo pokazuju da je njihov autor zapravo već izgubio u polemici pa u nedostatku argumenata pribjegava eristici. Također i sva likovanja, rugalačke izjave i općenito sve izljeve negativne energije i emocija.
18.09.2026 | 06:35
Btw, operacija se zove Vivaldi.

(ne podjebavam nikog osim Putina; ističem ruski narativ koji dolazi iz Moskve i kako se on drži u srazu s realnostima na terenu)
18.09.2026 | 07:23
Nije se odnosilo na tebe, nego na post kojeg sam obrisao.
18.09.2026 | 09:02
Nakon godina slusanja propovijedi tipa:

...tko god je igrao Starcraft znao bi....
...jedan pogled na mapu bi odmah sve rekao, da si igrao Starcraft...
...svi Starcraft igraci su znali da je nemoguce da Rusija izgubi ovaj rat...
...klasicna Starcraft skirmish situacija...
...u Starcraftu se tako zrtvuju nebitne jedinice...

Moj spori navijacki mozak je taman naucio da procesira stvari na takav nacin, kad ono izlazi novi Starcraft.

Ja pun entuzijazma podijelim YT video o toj relevantnoj temi za ovaj topic, kad ono ispade da je to uvreda.

I sada sam ponovno zbunjen...
18.09.2026 | 09:31
@drlovric

Svi smo mi ravnopravni... samo su neki ipak malo ravnopravniji.
Bila bi bi zaista šteta imati dva različita aršina, a ne koristiti ih.
18.09.2026 | 10:08
Ako niste primijetili, skrecem paznju da ista pravila vrijede za svakoga.
18.09.2026 | 10:18
Evo da probam još jednom, treći put. Treća sreća, valjda...

smayoo kaže:
U tom smislu, odlučili smo nedavno obrisane teme vratiti iz backupa te nadalje podići letvicu civilizacijske razine komunikacije ili, možda, vratiti je tamo gdje je bila prije više godina. To kanimo postići tako da moderator više neće brisati samo blatantne uvrede i svađalačke izjave, već i sva perfidna i “fino” (manje ili više) uvijena zabadanja jer ona ionako samo pokazuju da je njihov autor zapravo već izgubio u polemici pa u nedostatku argumenata pribjegava eristici. Također i sva likovanja, rugalačke izjave i općenito sve izljeve negativne energije i emocija.

Ne znam što nije jasno. Ili je jasno, samo je vama važnije nastaviti s pljucanjem i podje...njem, nego konstrutkivno diskutirati? Stvarno? Nije valjda... Jer, ako zaista jest, onda bi stvarno bilo bolje da nismo ovo niti pokušali.
24.09.2026 | 14:33
Djuro genijalac kaže:
Samo ću kratko dometnuti da svjedočimo najvećem ruskom porazu na bojištu od 2022. kod Harkiva. Onaj smjer Limana o kojem sam pisao prije tri tjedna. AFU su sve ono potaracale i prešle preko Žerebec rijeke u Luhansk. Dosad je oslobođeno preko 200 kvadratnih km i time je neto osvojen teritorij od strane Rusije ove godine ušao u negativu. Da ponovim još jednom: ruski stroj koji, kako ono, nezaustavljivo melje i napreduje unatoč svemu, je dosad u 2026. ostvario negativnu bilancu...

Ima li kakav update? Što se tiče terena.
25.09.2026 | 07:03
Ruska strana otvoreno paničari da ih se sustavno potiskuje na bojištu širine 70 km. AFU su provjereno uspjele forsirati Žerebec rijeku i stvoriti široki mostobran iz kojeg dalje napreduju na istok. To je ovaj zaokruženi dio karte. I opet naglašavam, ovo su ruski izvori, vrlo vjerojatno je realnost još gora po rusku stranu.

HS_n9mwWMAEgsmu2.jpg

Cijela operacija Vivaldi dosad je vratila preko 500 kvadratnih kilometara Ukrajini.

HTCCn1BWsAAG2Qk1.jpg
25.09.2026 | 07:49
Djuro, ono što mene zanima je - pod pretpostavkom da Ukrajina tim tempom nastavi oslobađati svoj teritorij, koliko će to još potrajati? Desetljećima, zar ne? I više. I to pod pretpostavkom da to ostane nepromijenjeni trend. Ili smatraš da je realno očekivati potpuni vojni kolaps Rusije pa da će im se sve raspasti kad erozija uzme maha? Ja se bojim da ipak nije. Bez obzira na svu zastarjelost njihove vojne strategije i na svu glupost cijelog tog političkog aparata i rad na dugoročnu štetu vlastitog naroda, jednostavno - to je ogromna zemlja s ogromnom zalihom prirodnih resursa. Sa sankcijama ili bez njih, oni mogu ovako dokle god žele, fućka im se za ljudska prava, životni standard, bilo što. Jednostavno imaju svoj sustav vrijednosti i potpuno drugi "koordinatni sustav" od EU, a pogotovo od SAD-a.

I na što se onda stvari svode? Čekamo da Putin umre i nadamo se da ga neće naslijediti netko još luđi od njega?
25.09.2026 | 11:35
Niti jedna strana nema dovoljno snage da vojnicki porazi protivnika i nametne mu svoju volju.

Zapad je ciljano dozirao oruzje i vojnu pomoc, cisto da Ukrajinu odrzi u zivotu a da previse ne naljute Putina.

Ovo je, realno govoreci, poraz Rusije (kao sto je bio americki u Vijetnamu ili Afganistanu recimo) jer su napali osjetno slabijeg protivnika i nisu pobijedili kako su planirali, ali koga briga danas za to.

S druge strane je i pobjeda Rusije, jer su zauzeli teritorij koji do sada nisu imali u svom posjedu. Nije da im treba jos povrsine, ali eto cisto da budemo objektivni

Rat u Ukrajini ce se morati zavrsiti nekim sporazumom u kojem ce obje strane pristati na bolne kompromise.

Pirova pobjeda je da sve ovo sto osvajaju i krvlju placaju je doslovce sprzena zemlja. Nema tu nicega, osim neeksplodiranih ubojnih sredstava i bezbroj posijanih mina.

Skuplje ce biti sve to deminirati nego sto to zemljiste trzisno vrijedi :/

U svakom slucaju jako glup i nepotreban rat koji nikome nista dobro nije donio.
25.09.2026 | 11:36
Iskreno, ponekad se i sam ulovim u takvim razmišljanjima. Ne znam. Ukrajina nema izbora, nego se boriti, jer će inače nestati. Je li realna pretpostavka tj. scenarij u kojem netko/neki maknu VVP-a i prekinu sve to? Ne znam. Rusi su pacifirani narod koji kroz povijest skida svoje careve samo nakon velikih vojnih neuspjeha. Ovo je dosad epski neuspjeh Rusije. Čak i ako zanemarimo propast inicijalnog (bahato naivnog ili naivno bahatog) plana o padu Kyiva unutar tri dana i posljedična povlačenja iz njegove okolice (dakle, odmah veliki gubitak teritorija promatrano s ruske točke gledišta), tj. redukciju ciljeva na jugoistok Ukrajine, prošli smo krivulju ruskih osvajanja tj. njezin maksimum. Dosad se moglo govoriti da Rusija, unatoč svemu, ipak napreduje, ali sad više niti to. Gradijent krivulje je promijenio predznak; od svih ljudi ti jako dobro znaš što to znači u matemtičkoj analizi.
S druge strane, neporecivo je da se Rusija sad po prvi puta u svojoj povijesti suočava sa spoznajom da je i njezina pozadina postala cilj. Ovi udari Ukrajine koji idu u dubinu Rusije i do 3000 km, to dosad nikad nije bilo zabilježeno i neugodno je buđenje za Rusiju koja je dosad birala gdje će udariti bez ikakve brige oko uzvratnih udara. Ukrajina razvija svoje dalekometno oružje vrlo ubrzanim tempom i još ove godine će početi udarati svojim balističkim projektilima po Rusiji. To će biti nova prekretnica za rusko javno mnijenje; PZO im ni dosad nije briljirala u srazu s dronovima koji lete eventualno stotinjak km/h, pa su došli krstareći projektili s kojima je još više problema, a uskoro dolaze i rakete u balističkoj putanji za koje je dosad dokazano samo Patriot protulijek. Koliko je meni poznato, niti jedan ruski PZO sustav nije sposoban srušiti balistički projektil, čak niti deklarativno.

@ dr.Lovrić, imaš ti neke druge spoznaje po ovom pitanju?

Ne donosim tu (pred)viđa(e)nja Girkina koji iz svoje ćelije sad već nekoliko mjeseci predviđa ne samo otvoreni gubitak ovog sukoba za rusku stranu, nego i raspad Ruske federacije nakon toga uz potpuno bezvlađe u kojem gspodare klanovi kriminalaca, dilera drogom i ubojica koji su se vratili s bojišta te kaže da će 90-te izgledati kao ugodno sjećanje u usporedbi s onim što Rusiju čeka. Dapače, tvrdi da se vrlo uskoro može očekivati napad Turske na Rusiju kako bi ona uzela pod svoje teritorije na jugu Rusije koji su nekad bili dio Otomanskog carstva. Uporište za tu tvrdnju vidi u velikom povećanju vojnog budžeta. Potom je tu pitanje Kine i Mandžurije, pa Sahalina i Kurila i Japana itd... Ukratko, on predviđa ruski gubitak izlaza na Pacifik u ne tako dalekoj budućnosti. Kad pogledam s odmakom što je objavljivao o SVO od njenog početka, vrlo malo toga što je on napisao i zvučalo je kao zloguko zazivanje neuspjeha ruskoj strani dosad se NIJE dogodilo. On jest terorist koji je srušio putnički avion, ali je školovan obavještajac i ne laprda gluposti na pamet. Vjerojatno zato i jest u zatvoru.

Za kraj, mogu samo navesti citat Dudajeva prije nego ga je Rusija smaknula: 'Kad ukrajinsko sunce izađe, Rusija će nestati.'

Njegova predviđanja od prije 30-ak godina su bila iznimno precizna.

I sam si već dosta davno ustvrdio da Rusija nema snage da porazi Ukrajinu i to je evidentno već godinama. Ima li Ukrajina snage da oslobodi svoje teritorije? Dosad nije imala. Ovi trendovi koje uočavam pokazuju da Ukrajina postaje sve jača. Dakle, krivulje se razilaze; jedna tone, druga raste. Koja delta, tj. razlika između ta dva potencijala je potrebna da Ukrajina dovrši posao, ne znam. Ali, evidentno je da ona raste u korist Ukrajine.

Nuklearni potencijal (koliko je on DOISTA realan s ruske strane, drugo je pitanje o kojem smo već nekoliko puta raspravljali) ostavljam po strani. Štogod se događalo u Ukrajini nije dovoljan okidač da se krene s nuklearnim udarima, a i Xi je otvoreno potvrdio da neće dopustiti aktiviranje nuklearne opcije od strane Rusije. A on drži cijelu Rusiju za jaja.
25.09.2026 | 11:46
Djuro genijalac kaže:

@ dr.Lovrić, imaš ti neke druge spoznaje po ovom pitanju?

Rusi su razvili S-300 kao svoje ultimativno PZO rjesenje i zastitiu od NATO aviona. Nakon nekoliko nadgradnji, to je postao S-400. Ljepse izgleda u katalozima kao potpuno novi sustav (sto nije)

Desetljecima su ih kupci kupovali vjerujuci obecanjima jer u borbenim uvjetima nije bio dokazan i provjeren. Sada je pokazao sve svoje nedostatke, te da to nije niti blizu obecanog i oglasavanog.

Deklarativno S-400 moze gadjati balisticke projektile, dok u stvarnom zivotu evidentno ne moze.

Rusi imaju potpuno novi S-500 Prometej koji obara rakete na visinama i do 200km. Kazu da je to specijalizirani sustav za balisticke rakete i borbe u svemiru.

Prvi je ruski sustav koji posjeduje hit to kill tehnologiju. Kineticki unisti raketu, a ne masivnom bojevom glavom sa eksplozivom (kao S-300/400). Trebao bi biti ekstremno precizan cim vjeruju da ce pogoditi raketu u letu.

Ja im logicno ne vjerujem dok ne vidimo dokaze da zbilja radi kako tvrde

Do sada NITI JEDNO rusko oruzje nije radilo unutar navedenih specifikacija i obecanja. Sve svoje kupce su prevarili i svjesno lagali.
26.09.2026 | 11:08
Meni osobno nisu nikad ta razmatranja na razini tehničke analize oružja niti "šahovska strategija" u fokusu. Radi se o ljudima. Običnim, malim ljudima. Onima koji su izginuli po tim opustošenim selima i ostavili za sobom siročad, udovice ili roditelje, o toj siročadi, o tim udovicama. Ti su ljudi izgubili plodove rada cijelog svog života. Pa sve smo to doživjeli ovdje. I od onog časa kad jedna strana zaista pobijedi, razvije se zastava od 6 m², prođe pobjednička parada i zavrte se janjci i prasci, tek nakon toga krene puzanje iz jame u koju te rat bacio. Svaka godina rata unazadi te za godinu dana ne-razvoja i ne-napredovanja i za još najmanje 5 godina zbog ratnog uništavanja. I uz to još desetljeća čemera, bola koji ne dozvoljava oprostiti, mržnje koja iz toga proizlazi. To je toliko duševnog otrova...

A ona strana koja na kraju ostane gubitnička, njima je još gore. Tamo su isto ostale neke udovice i siročad...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 24 minuta
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO