Plex - ima li ga smisla koristiti samo na Macu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Plex - ima li ga smisla koristiti samo na Macu?

27.11.2015 | 14:55
Pozdrav, ljudi!
Čitanjem Španičekove recenzije TV-a 4. generacije, i komentare pod tekstom, zainteresirao sam se za Plex. Za sada sam samo stranicu stavio u Favoritse na Safariu, no zanima me na koji način to funkcionira (ciljam na nalaženje željenog sadržaja, titovla i sam način gledanja, odnosno streama).
Ima li smisla, pošto još uvijek imam katodnu cijev za TV, a programe gledam preko H1 receivera - instalirati Plex samo na Mac?
To je to, nadam se da sam bio dovoljno jasan s pitanjima.
27.11.2015 | 15:22
Plex je u stvari lijep katalog tvojih filmova. Brine se da sve to bude eye candy Server streama na sve uredjaje (ATV, iPad, playstation, comp, smart tv, younameit) ako imas dovoljno brzu vezu. Moze ti raditi na Retini u pozadini, kao i kod mene. Niti ga ni ne osjeti laptop.

Probaj. Sve je free, nista te ne kosta, osim malo vremena.
27.11.2015 | 15:31
Hvala ti frende, na odgovoru. Baš ću probat. Još da mi je znat kako isključit spellchecker dok ovo pišem
P.S. Isključio (otišao u edit na Safariu, pa maknuo kvačicu sa Check spelling while typing).
Nego, jel si primjetio na trackpadu da three fingers gestures više ne radi kako je radila do sada, odnosno da je na El Capitanu drugačiji...
Sada recimo ne znam kako točno označiti početak i kraj nekog teksta što sam prije radio s tom gestom...
27.11.2015 | 15:33
Plex je defaultana aplikacije koja se pali na mom TVu . Plex4Ever!
28.11.2015 | 13:34
Pozdrav svima...
Sad kad ste me narajcali na flex, pomagajte

Kod streamanja videa na mob puca svakih par sekundi.
Vraca se na pocetni screen od doticnog filma i ceka.
Mob je iphone 5.
Ima li itko ovakvih iskustava?
28.11.2015 | 18:31
Ja sam Plex server instalirao na Netgear NAS, postavio kanale, dodao foldere i onda Plex klijente na ATV i iPhone. Na ATV radi ok premda mu treba više vremena da prikaže omote nego recimo ATVu iz iTunes dijeljene medijateke s iMaca. Držim da je to zbog toga što je NAS-ov procesor daleko slabiji i sporiji od ovog na iMacu pa je sve to zapravo prihvatljivo. Streamanje pak sadržaja radi bez trzanja i zastajkivanja no sve mi je spojeno žično. Gledao sam i pola jednog filma na iPhoneu i u tih 40-tak minuta samo mi je jednom stao pa sam morao ponovo tapnuti Play, ali nastavio je gdje je i stao. Ah, da, sve je u 720p rezoluciji. Meni dovoljno za ugodno gledanje, a uzima daleko manje prostora na diskovima nego full HD 1080p. Još nisam probao streamanje na dva uređaja odjednom, ali budem.
28.11.2015 | 20:07
Moje Plex iskustvo na Synology NAS 213j je jako tanko. CPU je nedonosce i nema snage za nista. Puno filmova mi uopce nije htio reproducirati, zbog video transcoding za koji nije imao snage u real time.

Onda sam sve datoteke ostavio na NAS, a Plex server prebacio na rMBP (koji ga niti ne osjeti u pozadini). Spojeno je sa WiFi i radi to normalno. Nekada malo zatrza (pojavi se onaj buffer plavi bar na Roku), ali nastavi. Sve to pripisujem bezicnoj mrezi na Plexu.

Jako dobra vijest za sve Plex korisnike je da su prije par dana uveli (prvi dan sam se cudio da toga nema, jer mi je tako normalno i logicno da to tako radi), je da Plex server enkodira unaprijed. Znaci, analizira sadrzaj na HDD i klijente koji su spojeni na server, i onda kada NAS ne radi nista (preko noci recimo) ili kada je CPU rasterecen, enkodira i priprema te video sadrzaje "in advance".

U momentu kada klijent (iPhone, PS4, Roku, itd) zatrazi video na pregled, server mu isporuci ranije obradjenu i prilagodjenu verziju. Znaci nema potrebu za real time obradom. To ce bitno popraviti korisnicko iskustvo, uvjeren sam u to.

Za sada sam za Premium korisnike, ali doci ce ti svima za par mjeseci
29.11.2015 | 16:23
kole kaže:
Pozdrav svima...
Sad kad ste me narajcali na flex, pomagajte

Kod streamanja videa na mob puca svakih par sekundi.
Vraca se na pocetni screen od doticnog filma i ceka.
Mob je iphone 5.
Ima li itko ovakvih iskustava?

iphone Plex client ti nema ne može dekodirati zapis koji vuče sa Plex servera, pa ti se dekodiranje izvodi na starni Plex servera. Ako tamo nema CPU snage to ti direktno vidiš kao trazanje. To sve vrijedi za media zapise sa DTSom, a pogotovo DTS u 1080p rezoluciji.

Da bi ovo riješio treba ti Plex client biti na uređaju koji ti može raditi dekoriranje sadržaja, ili sadržaj koji se reproducira mora biti u kompatibilnom formatu kojeg iphone razumije.

Dakle ako recimo hoćeš MKV zapis gledati na iphonu, to će ti se morati dekodirati na strani Plex servera (naravno ako ima dovoljno CPU snage to nije problem).
29.11.2015 | 16:32
U prethodnom postu sam zaboravio napomenuti da je meni sav video materijal u iTunes m4v formatu pa mislim da nema transkodiranja ni na strani servera ni na ATV i iĐiđama pa dakle moje iskustvo nije mjerilo za ostale korisnike.

Pored toga meni su titlovi na meko (soft) ubačeni u video pa me oduševilo da ih Plex prikazuje bez problema. To spominjem jer iz mog iskustva s nekim playerima tipa WDTV i sličnim koji nisu Apple proizvodi jednostavno ne prepoznaju tako ukodirane titlove i ne žele ih prikazati.
29.11.2015 | 20:21
Ok...izgleda da mali trextor media center nema dovoljno snage za rendering...
Steta...iako, stremanje na lap ide bez problema!?
Aj...valjda ce s vremenom rijesiti neki bolji nacin prebacivanja materijala.
Uglavnom, plex je odlican...samo da ga malo popeglaju.

Hvala svima...
29.11.2015 | 21:12
Sank kaže:
Pored toga meni su titlovi na meko (soft) ubačeni u video pa me oduševilo da ih Plex prikazuje bez problema. To spominjem jer iz mog iskustva s nekim playerima tipa WDTV i sličnim koji nisu Apple proizvodi jednostavno ne prepoznaju tako ukodirane titlove i ne žele ih prikazati.

Ja zlu ne trebalo uvjek stavim titlove u folder s filmom, bez obzira da li su u samome container formatu ili ne. Jedino kad su zapečeni u film, tada nema problema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, pavlejo, Riba, VanjusOS, Anonimci (773)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO