Virtualna šetnja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Virtualna šetnja

07.02.2014 | 07:54
Šta treba imati sve od opreme i programa, da bi se napravila virtualna šetnja po nekom prostoru. Jedan primjer iz jedne trgovine na linku ispod.

360vr.virtuabit.hr/smit-velesajam#/ulaz/

Ovo mi se čini dosta atraktivno, a pala mi je na um jedna djelatnost gdje bi takav prikaz vjerojatno polučio dobre rezultate. Primjera radi, ljudi koji iznajmljuju apartmane, mogli bi ponuditi potencijalnim gostima šetnju po njihovom prostoru. Mogli bi prikazati i okućnice ako su sređene, plus ljepe plaže..itd.
07.02.2014 | 10:35
Tremaš imati fotoaparat sa što širim objektivom, panoramsku glavu sa stativom i program za stvaranje panorama (sfernih) i onda pretvorba u QuicTime VR ili imaš isto za Flash Player, ali ovako na brzinu nisam našao.
Kad se snimaju slike za panoramu, potrebno je snimiti 360 stupnjeva i u više redova, osim ako imaš neko riblje oko od 180 stupnjeva, tada se treba manje snimati.
Panoramska glava ti nije nužno potrebna, ali ststiv adapter je jer se njime namjesti nodalna točka gdje kod okretanja aparata nema paralakse. To je bitno kasnije za spajanje fotki. Nodalna točka se ili nađe na internetu (u milimetrima) ili se eksperimentalno odredi.
07.02.2014 | 11:36
Za iOS:
itunes.apple.com/en/app/photosynth/id430065256?mt=8

Za android:
Na Nexus-u dobijes PhotoSphere
www.google.com/maps/about/contribute/photosphere/

Ostali androidi:
play.google.com/store/apps/details?id=co...android360&hl=en

Mozes preko "blazenog" Googla ih spojit ovdje (ukljucujuci i slike s DSLR-a):
www.google.com/intl/en-US/maps/about/contribute/photosphere/
www.google.com/maps/views/home?gl=us

Ili ako ti se neda "rucno" slikat, samo bacis ovu loptu i to je to:)
jonaspfeil.de/ballcamera

Sad koliko ti se da dijelit s njima informacije, to ostaje tebi na volju
07.02.2014 | 11:58
cariblanco kaže:
Šta treba imati sve od opreme i programa, da bi se napravila virtualna šetnja po nekom prostoru. Jedan primjer iz jedne trgovine na linku ispod.

Ovo mi se čini dosta atraktivno, a pala mi je na um jedna djelatnost gdje bi takav prikaz vjerojatno polučio dobre rezultate. Primjera radi, ljudi koji iznajmljuju apartmane, mogli bi ponuditi potencijalnim gostima šetnju po njihovom prostoru. Mogli bi prikazati i okućnice ako su sređene, plus ljepe plaže..itd.

To sto ti mislis moj kolega radi po HR - Jadranu vec 3 ili 4 godine
07.02.2014 | 12:02
Sfernu panoramu je gotovo nemoguće dobiti s drek kamerom na bilo kojem mobitelu. Ili radiš kako treba ili se "maniš čorava posla".
07.02.2014 | 12:04
saint kaže:
cariblanco kaže:

To sto ti mislis moj kolega radi po HR - Jadranu vec 3 ili 4 godine

Ja sam QT VR radio prije 15 godina, slikao na film, izradio slike i skenirao i spajao. To je bio posao za "vola ubit", ali je funkcioniralo. To je inaće stara stvar, ali je danas oprema puno pristupačnija i lakše je napraviti panoramu.
07.02.2014 | 12:43
jigss kaže:
Ili ako ti se neda "rucno" slikat, samo bacis ovu loptu i to je to:)
jonaspfeil.de/ballcamera

Ovo je inače dosita super stvar, totalno novi doživljaj. I koliko god volim gadgete, ipak mi je too much dati 550$ za ovo... Kad još malo pojeftini, eto mene
07.02.2014 | 13:12
Za Instagram je dobro, za išta drugo NE.
07.02.2014 | 17:21
zabac kaže:
Ja sam QT VR radio prije 15 godina, slikao na film, izradio slike i skenirao i spajao. To je bio posao za "vola ubit", ali je funkcioniralo. To je inaće stara stvar, ali je danas oprema puno pristupačnija i lakše je napraviti panoramu.

Hah, ja isto, još imam negdje custom isturpijanu glavu stativa i QTVR panorame Rijeke napravljene na taj način. To mi je bio dio Diplomskog rada.
07.02.2014 | 18:32
Riba kaže:
zabac kaže:

Hah, ja isto, još imam negdje custom isturpijanu glavu stativa i QTVR panorame Rijeke napravljene na taj način. To mi je bio dio Diplomskog rada.

Diplomski je bio glava stativa ili panorama?
07.02.2014 | 19:05
Panorama.
07.02.2014 | 19:08
Pa na kojem je to fakultetu, ako smijem pitati?
Nešto mi ide po glavi da si strojarstvo završio?!?
07.02.2014 | 23:17
Ekonomiju, tj. ništa. Kako me ekonomija nije pretjerano zanimala, tj. do kraja druge godine sam već sve shvatio, morao sam poturiti neku temu od koje ne bih usahnuo od muke. Bilo je "Upotreba multimedije u marketingu" i potpuno sam ih zbunio i dobio čistu peticu.
08.02.2014 | 11:44
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 11 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi