Virtualna šetnja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Virtualna šetnja

07.02.2014 | 07:54
Šta treba imati sve od opreme i programa, da bi se napravila virtualna šetnja po nekom prostoru. Jedan primjer iz jedne trgovine na linku ispod.

360vr.virtuabit.hr/smit-velesajam#/ulaz/

Ovo mi se čini dosta atraktivno, a pala mi je na um jedna djelatnost gdje bi takav prikaz vjerojatno polučio dobre rezultate. Primjera radi, ljudi koji iznajmljuju apartmane, mogli bi ponuditi potencijalnim gostima šetnju po njihovom prostoru. Mogli bi prikazati i okućnice ako su sređene, plus ljepe plaže..itd.
07.02.2014 | 10:35
Tremaš imati fotoaparat sa što širim objektivom, panoramsku glavu sa stativom i program za stvaranje panorama (sfernih) i onda pretvorba u QuicTime VR ili imaš isto za Flash Player, ali ovako na brzinu nisam našao.
Kad se snimaju slike za panoramu, potrebno je snimiti 360 stupnjeva i u više redova, osim ako imaš neko riblje oko od 180 stupnjeva, tada se treba manje snimati.
Panoramska glava ti nije nužno potrebna, ali ststiv adapter je jer se njime namjesti nodalna točka gdje kod okretanja aparata nema paralakse. To je bitno kasnije za spajanje fotki. Nodalna točka se ili nađe na internetu (u milimetrima) ili se eksperimentalno odredi.
07.02.2014 | 11:36
Za iOS:
itunes.apple.com/en/app/photosynth/id430065256?mt=8

Za android:
Na Nexus-u dobijes PhotoSphere
www.google.com/maps/about/contribute/photosphere/

Ostali androidi:
play.google.com/store/apps/details?id=co...android360&hl=en

Mozes preko "blazenog" Googla ih spojit ovdje (ukljucujuci i slike s DSLR-a):
www.google.com/intl/en-US/maps/about/contribute/photosphere/
www.google.com/maps/views/home?gl=us

Ili ako ti se neda "rucno" slikat, samo bacis ovu loptu i to je to:)
jonaspfeil.de/ballcamera

Sad koliko ti se da dijelit s njima informacije, to ostaje tebi na volju
07.02.2014 | 11:58
cariblanco kaže:
Šta treba imati sve od opreme i programa, da bi se napravila virtualna šetnja po nekom prostoru. Jedan primjer iz jedne trgovine na linku ispod.

Ovo mi se čini dosta atraktivno, a pala mi je na um jedna djelatnost gdje bi takav prikaz vjerojatno polučio dobre rezultate. Primjera radi, ljudi koji iznajmljuju apartmane, mogli bi ponuditi potencijalnim gostima šetnju po njihovom prostoru. Mogli bi prikazati i okućnice ako su sređene, plus ljepe plaže..itd.

To sto ti mislis moj kolega radi po HR - Jadranu vec 3 ili 4 godine
07.02.2014 | 12:02
Sfernu panoramu je gotovo nemoguće dobiti s drek kamerom na bilo kojem mobitelu. Ili radiš kako treba ili se "maniš čorava posla".
07.02.2014 | 12:04
saint kaže:
cariblanco kaže:

To sto ti mislis moj kolega radi po HR - Jadranu vec 3 ili 4 godine

Ja sam QT VR radio prije 15 godina, slikao na film, izradio slike i skenirao i spajao. To je bio posao za "vola ubit", ali je funkcioniralo. To je inaće stara stvar, ali je danas oprema puno pristupačnija i lakše je napraviti panoramu.
07.02.2014 | 12:43
jigss kaže:
Ili ako ti se neda "rucno" slikat, samo bacis ovu loptu i to je to:)
jonaspfeil.de/ballcamera

Ovo je inače dosita super stvar, totalno novi doživljaj. I koliko god volim gadgete, ipak mi je too much dati 550$ za ovo... Kad još malo pojeftini, eto mene
07.02.2014 | 13:12
Za Instagram je dobro, za išta drugo NE.
07.02.2014 | 17:21
zabac kaže:
Ja sam QT VR radio prije 15 godina, slikao na film, izradio slike i skenirao i spajao. To je bio posao za "vola ubit", ali je funkcioniralo. To je inaće stara stvar, ali je danas oprema puno pristupačnija i lakše je napraviti panoramu.

Hah, ja isto, još imam negdje custom isturpijanu glavu stativa i QTVR panorame Rijeke napravljene na taj način. To mi je bio dio Diplomskog rada.
07.02.2014 | 18:32
Riba kaže:
zabac kaže:

Hah, ja isto, još imam negdje custom isturpijanu glavu stativa i QTVR panorame Rijeke napravljene na taj način. To mi je bio dio Diplomskog rada.

Diplomski je bio glava stativa ili panorama?
07.02.2014 | 19:05
Panorama.
07.02.2014 | 19:08
Pa na kojem je to fakultetu, ako smijem pitati?
Nešto mi ide po glavi da si strojarstvo završio?!?
07.02.2014 | 23:17
Ekonomiju, tj. ništa. Kako me ekonomija nije pretjerano zanimala, tj. do kraja druge godine sam već sve shvatio, morao sam poturiti neku temu od koje ne bih usahnuo od muke. Bilo je "Upotreba multimedije u marketingu" i potpuno sam ih zbunio i dobio čistu peticu.
08.02.2014 | 11:44
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 57 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO