Pomoć - Bracket key Camera RAW & Photoshop CC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć - Bracket key Camera RAW & Photoshop CC

26.01.2014 | 15:25
Pozdrav...
Kako sam i naveo u naslovu, imam problem sa prečacima na tipkovnici.
Dakle ovako, u pitanju je Macbook Air 2013, OS je na engleskom jeziku, hrvatski layout na tipkovnici. Kombinacijom tipki ALT + Š ili Đ dobijem bez ikakvih problema left ili right bracket key.

No, kada uđem u Camera RAW ili Photoshop, situacija je drugačija. Nema teorije da to dobijem. Treba mi najviše radi lakšeg smanjivanja, ili povećavanja Brush tool-a. Ako idem u Photoshop izravno, onda to mogu rješit na način da u prefereces podesim shortcut-e i to radi unutar photoshopa ok, no u Camera RAW-u ne radi. Camera RAW mi je važniji od Photoshopa, jer na uređaju Canon EOS 700 D imam podešenu opciju da mi radi fotke u RAW formatu, a znalcima u tom području ne moram objašnjavati razloge.

Evo, nadam se da sam dao dovoljno podataka da bih dobio savjet kako rješiti ovu situaciju.
Nadam se konkretnim rješenjima, obzirom da je ovo mjesto ovdje puno kreativaca...

Hvala unaprijed na savjetima i odgovorima.
26.01.2014 | 16:40
prvo što mi pada napet je da aktiviraš u sys preferences (pod keyboard) opciju 'show Keyboard Viewer' koju možeš aktivirati i u realnom vremena vidjeti gdje se 'premjestila' tipka koja ti treba ovisno o tome koju Alt/ctrl/cmd tipku stisneš.

vjerujem da će netko dati boju ideju, ali ja trenutno nemam.
26.01.2014 | 16:53
System Preferences pa Keyboard, pa Keyboard Shortcuts. Možeš podesiti proizvoljne shortcute za proizvoljne akcije i odrediti da li rade samo u nekim aplikacijama ili system wide.
26.01.2014 | 17:41
jedan trik...

dok si recimo u PS-u i radiš sa brush-em, stisni ctrl i alt + drži stisnuti lijevi gumb na mišu i miči ga lijevo desno za veličinu i gore dolje za mekoću...
26.01.2014 | 18:51
Meni u Camera Raw CS5 za Adjustment Brush radi shortcut Ctrl pa lijevo-desno mišem za veličinu brusha i Ctrl+Shift pa lijevo-desno mišem za Feather.
26.01.2014 | 18:58
Camera Raw na žalost nije samostalni program već Photoshop Plug-in pa mislim da za njega nije moguće dodavanje samostalnih shortcutova (nažalost).
27.01.2014 | 06:24
Wacom Intuos is your friend
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 59 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO