iCar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCar

22.01.2014 | 12:51
DSC_0305.jpg
22.01.2014 | 13:04
??
22.01.2014 | 13:45
Koji si ti Car!
22.01.2014 | 14:34
Ribo,el to mozda onaj uredjaj za dijagnostiku na autu,sto se uparuje sa telefonom???
22.01.2014 | 14:37
Što će to njemu? Dok je bio u Rijeci, imao je auto star 25 godina. Sad je u Kuwaitu pa, ako mu se auto pokvari, jednostavno kupi drugi.
22.01.2014 | 14:52
Ako je obd, ja imam onaj elm 32 ako se ne varam, sve se to spoji ali trenutno na itunesu nemam novaca da kupim aplikaciju koja sve ocitava. Zasada sam uspio samo rpm ocitat preko iphonea. Za100 kn fora stvar
22.01.2014 | 17:42
ne znam ja Smajo,da li njemu to treba,samo sam ga pitao,da li je to 'To'(OBD2)...imam nesto slicno,samo se ne zove tako,i radi savrseno sa Androidom i programom 'TorquePro'...licno mi sluzi,da ponekad vidim par detalja,statistika,i tacan Broj obrtaja na mom autu,posto na Citroenu Picasso(2001),nema ta opcija na njegovoj komandnoj tabli....
22.01.2014 | 18:20
Koji model ELM-a koristis 327 ili original OBD 2. Mislio sam i ja kupiti pa me zanima sta i kako. Treba mi za Scenic 1.6 Benz. I da li se moze raditi dijagnostika ili samo mijenja bord computer u autu.
22.01.2014 | 19:17
@amsterdamxxx Je, OBD bluetooth uređaj za 13 USD sa Dealextremea, kupio danas torque jer sam htio pogledati log grešaka da ga malo sredim jer Volvo ima 15 godina, pa nek vozi barem još koju.

@saint Moj je 327, zbog dijagnostike mi je i trebao, očita ti kodove s greškama, a možeš i resetirati greške. Meni je prijavio jedan neispravan O2 senzor i nekad u prošlosti misfire na cilindru (vidim da su neke bobine promijenjene). Može se pustiti uštekan u OBD konektor, nakon 30 minuta ide sam u sleep. Odlična stvar, za te pare nemaš što razmišljati.
22.01.2014 | 19:23
ja sam ga kupio da vidim potrosnju tocno( makar jos nisam nabavio taj softver za ipad) jer na polu iz 2013 to se dodatno placa hahaha
22.01.2014 | 19:48
Aplikacija za iOS je dvostruko skuplja i čini mi se ne toliko sofisticirana kao Torque na Androidu...
22.01.2014 | 20:00
dajte neke linkove.
22.01.2014 | 21:25
linkove za program,ili za Uredjaj...i za koji OS..
ja imam ovaj..placen u Srbiji 15 eura
V1.5 Super ELM327 Bluetooth mini

a evo sta sve moze..a i vise...
Auto dijagnostika Super Mini ELM327 Bluetooth OBD2 Scanner

1. Works with all OBD-II compliant vehicles
2. Wireless (Bluetooth) 5~10 meter
3. Software included for Palm, PDA, Mobile
4. Software included for Windows PC
5. Software included for Windows Smartphone
Najnovija verzija softvera
Software Version V2.1, Firmware V1.5.
Scantool_net113win (Full Version)
EasyOBDII V2.2 (Full Version)
OBD2Spy (Demo Version)
ScanMaster-ELM (Demo Version)
wOBDCRAZY (Demo Version)
TORQUE (Android system cell phone)
OBDscope software (Symbian system cell phone)
Bluetooth pass:1234
Kopirana specifikacija proizvodjaca
Features
OBD SCAN is the newly developed wireless scan tool. It supports all OBD-II protocols
0. Automatic
1. SAE J1850 PWM(41.6Kbaud)
2. SAE J1850 VPW(10.4Kbaud)
3. ISO9141-2(5 baud init,10.4Kbaud)
4. ISO14230-4 KWP(5 baud init,10.4 Kbaud)
5. ISO14230-4 KWP(fast init,10.4 Kbaud)
6. ISO15765-4 CAN(11bit ID,500 Kbaud)
7. ISO15765-4 CAN(29bit ID,500 Kbaud)
8. ISO15765-4 CAN(11bit ID,250 Kbaud)
9. ISO15765-4 CAN(29bit ID,250 Kbaud)
A. SAE J1939 CAN(29bit ID,250*Kbaud)
B. USER1 CAN(11*bit ID,125*Kbaud)
C. USER2 CAN(11*bit ID,50*kbaud)
*default settings(user adjustable)

FUNKCIJE
1. Read diagnostic trouble codes, both generic and manufacturer-specific, and display their meaning (over 3000 generic code definitions in the database).
2. Clear trouble codes and turn off the MIL (`Check Engine` light)
3. Display current sensor data, including:
4. Engine RPM
5. Calculated Load Value
6. Coolant Temperature
7. Fuel System Status
8. Vehicle Speed
9. Short Term Fuel Trim
10. Long Term Fuel Trim
11. Intake Manifold Pressure
12. Timing Advance
13. Intake Air Temperature
14. Air Flow Rate
15. Absolute Throttle Position
16. Oxygen sensor voltages/associated short term fuel trims
17. Fuel System status
18. Fuel Pressure
19. Many others. . .
22.01.2014 | 21:36
Nu:
dx.com/s/elm327

Svi bi trebali jednako raditi.
22.01.2014 | 21:55
ne ocekujte cuda od bilo kakve diagnostike. tj ne ocekujte odgovor "pokvareno je to i to, treba zamijeniti"
kvarovi koje bi trebala rijesiti diagnostika su obicno kao virusi na winu, podosta opcenitoga auto iskustva, vrlo dobro poznavanje nacina rada pojedinoga tipa ubrizgavanja + citanje parametara
22.01.2014 | 22:06
ZAAK kaže:
ne ocekujte cuda od bilo kakve diagnostike. tj ne ocekujte odgovor "pokvareno je to i to, treba zamijeniti"
kvarovi koje bi trebala rijesiti diagnostika su obicno kao virusi na winu, podosta opcenitoga auto iskustva, vrlo dobro poznavanje nacina rada pojedinoga tipa ubrizgavanja + citanje parametara

Ovisi o vozilu i ECU. I dalje je puno lakše nego zaroniti pod haubu i tražiti što je, iako osobno taj način preferiram ali kod suvremenih motora nema smisla bez čitanja kodova.
Nedavno mi je mehaničar rekao da mu ja, uredni platiša, više ne dolazim sa svojim Audijem iz 1986. A shvatio sam i zašto kada sam mu doveo Renault od gospođe i kada je iščupao pepeljaru, uštekao dijagnostiku koje mu je rekla što ne valja. U mom slučaju bi se prvo naradio i namučio sa zapečenim navojima.

Meni je uredno javio koji od 4 O2 senzora ne radi. Naravno da mu neću slijepo vjerovati ali barem znam otkud početi.
23.01.2014 | 12:18
e sada gledaj... on kaze da jedan O2 senzor ne radi.... sada bi trebalo citati parametre i vidjeti dali senzor pokazuje ista, ako pokazuje koliko se to mijenja i koliko je to u skladu sa ispravnim
mada vrlo cesto se desi recimo sljedece:
bobina malo radi malo ne radi, to uzrokuje potpuno krivu smjesu koju ECU nastoji ispraviti koliko moze ( a moze jako malo ) i kada dodje do kraja, upali lampicu i izbaci svu silu gresaka a od bobine niti traga niti glasa
23.01.2014 | 12:48
Naravno da bi ako je moguce trebalo testirati senzor jer moze biti kombinacija uzroka. Ovo sa bobinom ne bi proslo jer bi registrirao misfire tako da bi znao da je do bobine. U stavri u proslosti su dvije i bile neispravne i zamijenjene su, i moguce je da su one prouzrocile otkazivanje senzora. Ti prokleti senzori su skupi, ali usluga servisa je jos skuplja pa mi se isplati ici i na rizik. Bez ovoga je sve sto znam "Emission system service needed".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, moragd, Riba, VanjusOS, Anonimci (663)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO