iCar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCar

22.01.2014 | 12:51
DSC_0305.jpg
22.01.2014 | 13:04
??
22.01.2014 | 13:45
Koji si ti Car!
22.01.2014 | 14:34
Ribo,el to mozda onaj uredjaj za dijagnostiku na autu,sto se uparuje sa telefonom???
22.01.2014 | 14:37
Što će to njemu? Dok je bio u Rijeci, imao je auto star 25 godina. Sad je u Kuwaitu pa, ako mu se auto pokvari, jednostavno kupi drugi.
22.01.2014 | 14:52
Ako je obd, ja imam onaj elm 32 ako se ne varam, sve se to spoji ali trenutno na itunesu nemam novaca da kupim aplikaciju koja sve ocitava. Zasada sam uspio samo rpm ocitat preko iphonea. Za100 kn fora stvar
22.01.2014 | 17:42
ne znam ja Smajo,da li njemu to treba,samo sam ga pitao,da li je to 'To'(OBD2)...imam nesto slicno,samo se ne zove tako,i radi savrseno sa Androidom i programom 'TorquePro'...licno mi sluzi,da ponekad vidim par detalja,statistika,i tacan Broj obrtaja na mom autu,posto na Citroenu Picasso(2001),nema ta opcija na njegovoj komandnoj tabli....
22.01.2014 | 18:20
Koji model ELM-a koristis 327 ili original OBD 2. Mislio sam i ja kupiti pa me zanima sta i kako. Treba mi za Scenic 1.6 Benz. I da li se moze raditi dijagnostika ili samo mijenja bord computer u autu.
22.01.2014 | 19:17
@amsterdamxxx Je, OBD bluetooth uređaj za 13 USD sa Dealextremea, kupio danas torque jer sam htio pogledati log grešaka da ga malo sredim jer Volvo ima 15 godina, pa nek vozi barem još koju.

@saint Moj je 327, zbog dijagnostike mi je i trebao, očita ti kodove s greškama, a možeš i resetirati greške. Meni je prijavio jedan neispravan O2 senzor i nekad u prošlosti misfire na cilindru (vidim da su neke bobine promijenjene). Može se pustiti uštekan u OBD konektor, nakon 30 minuta ide sam u sleep. Odlična stvar, za te pare nemaš što razmišljati.
22.01.2014 | 19:23
ja sam ga kupio da vidim potrosnju tocno( makar jos nisam nabavio taj softver za ipad) jer na polu iz 2013 to se dodatno placa hahaha
22.01.2014 | 19:48
Aplikacija za iOS je dvostruko skuplja i čini mi se ne toliko sofisticirana kao Torque na Androidu...
22.01.2014 | 20:00
dajte neke linkove.
22.01.2014 | 21:25
linkove za program,ili za Uredjaj...i za koji OS..
ja imam ovaj..placen u Srbiji 15 eura
V1.5 Super ELM327 Bluetooth mini

a evo sta sve moze..a i vise...
Auto dijagnostika Super Mini ELM327 Bluetooth OBD2 Scanner

1. Works with all OBD-II compliant vehicles
2. Wireless (Bluetooth) 5~10 meter
3. Software included for Palm, PDA, Mobile
4. Software included for Windows PC
5. Software included for Windows Smartphone
Najnovija verzija softvera
Software Version V2.1, Firmware V1.5.
Scantool_net113win (Full Version)
EasyOBDII V2.2 (Full Version)
OBD2Spy (Demo Version)
ScanMaster-ELM (Demo Version)
wOBDCRAZY (Demo Version)
TORQUE (Android system cell phone)
OBDscope software (Symbian system cell phone)
Bluetooth pass:1234
Kopirana specifikacija proizvodjaca
Features
OBD SCAN is the newly developed wireless scan tool. It supports all OBD-II protocols
0. Automatic
1. SAE J1850 PWM(41.6Kbaud)
2. SAE J1850 VPW(10.4Kbaud)
3. ISO9141-2(5 baud init,10.4Kbaud)
4. ISO14230-4 KWP(5 baud init,10.4 Kbaud)
5. ISO14230-4 KWP(fast init,10.4 Kbaud)
6. ISO15765-4 CAN(11bit ID,500 Kbaud)
7. ISO15765-4 CAN(29bit ID,500 Kbaud)
8. ISO15765-4 CAN(11bit ID,250 Kbaud)
9. ISO15765-4 CAN(29bit ID,250 Kbaud)
A. SAE J1939 CAN(29bit ID,250*Kbaud)
B. USER1 CAN(11*bit ID,125*Kbaud)
C. USER2 CAN(11*bit ID,50*kbaud)
*default settings(user adjustable)

FUNKCIJE
1. Read diagnostic trouble codes, both generic and manufacturer-specific, and display their meaning (over 3000 generic code definitions in the database).
2. Clear trouble codes and turn off the MIL (`Check Engine` light)
3. Display current sensor data, including:
4. Engine RPM
5. Calculated Load Value
6. Coolant Temperature
7. Fuel System Status
8. Vehicle Speed
9. Short Term Fuel Trim
10. Long Term Fuel Trim
11. Intake Manifold Pressure
12. Timing Advance
13. Intake Air Temperature
14. Air Flow Rate
15. Absolute Throttle Position
16. Oxygen sensor voltages/associated short term fuel trims
17. Fuel System status
18. Fuel Pressure
19. Many others. . .
22.01.2014 | 21:36
Nu:
dx.com/s/elm327

Svi bi trebali jednako raditi.
22.01.2014 | 21:55
ne ocekujte cuda od bilo kakve diagnostike. tj ne ocekujte odgovor "pokvareno je to i to, treba zamijeniti"
kvarovi koje bi trebala rijesiti diagnostika su obicno kao virusi na winu, podosta opcenitoga auto iskustva, vrlo dobro poznavanje nacina rada pojedinoga tipa ubrizgavanja + citanje parametara
22.01.2014 | 22:06
ZAAK kaže:
ne ocekujte cuda od bilo kakve diagnostike. tj ne ocekujte odgovor "pokvareno je to i to, treba zamijeniti"
kvarovi koje bi trebala rijesiti diagnostika su obicno kao virusi na winu, podosta opcenitoga auto iskustva, vrlo dobro poznavanje nacina rada pojedinoga tipa ubrizgavanja + citanje parametara

Ovisi o vozilu i ECU. I dalje je puno lakše nego zaroniti pod haubu i tražiti što je, iako osobno taj način preferiram ali kod suvremenih motora nema smisla bez čitanja kodova.
Nedavno mi je mehaničar rekao da mu ja, uredni platiša, više ne dolazim sa svojim Audijem iz 1986. A shvatio sam i zašto kada sam mu doveo Renault od gospođe i kada je iščupao pepeljaru, uštekao dijagnostiku koje mu je rekla što ne valja. U mom slučaju bi se prvo naradio i namučio sa zapečenim navojima.

Meni je uredno javio koji od 4 O2 senzora ne radi. Naravno da mu neću slijepo vjerovati ali barem znam otkud početi.
23.01.2014 | 12:18
e sada gledaj... on kaze da jedan O2 senzor ne radi.... sada bi trebalo citati parametre i vidjeti dali senzor pokazuje ista, ako pokazuje koliko se to mijenja i koliko je to u skladu sa ispravnim
mada vrlo cesto se desi recimo sljedece:
bobina malo radi malo ne radi, to uzrokuje potpuno krivu smjesu koju ECU nastoji ispraviti koliko moze ( a moze jako malo ) i kada dodje do kraja, upali lampicu i izbaci svu silu gresaka a od bobine niti traga niti glasa
23.01.2014 | 12:48
Naravno da bi ako je moguce trebalo testirati senzor jer moze biti kombinacija uzroka. Ovo sa bobinom ne bi proslo jer bi registrirao misfire tako da bi znao da je do bobine. U stavri u proslosti su dvije i bile neispravne i zamijenjene su, i moguce je da su one prouzrocile otkazivanje senzora. Ti prokleti senzori su skupi, ali usluga servisa je jos skuplja pa mi se isplati ici i na rizik. Bez ovoga je sve sto znam "Emission system service needed".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 11 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi