Macintosh - 30 godina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macintosh - 30 godina

22.01.2014 | 00:51
Pretpostavljam da će ovo nekog zanimati: Byte: Mac design team
22.01.2014 | 08:12
Uh stvarno, ove godine je 30 godina...
22.01.2014 | 13:05
Nemoguće da je 30 godina. Mac je izašao kad sam ja bio 8 razred, a to je bilo jučer!
22.01.2014 | 14:49
Staris Smayoo
22.01.2014 | 15:08
Koješta. Ne starim ja. Ja sam uvijek u najboljim godinama. Samo što je u zadnje vrijeme te balavurdije oko mene sve više i više...
22.01.2014 | 20:52
A recimo ovo, da li je i ova lista znak da starimo? Sve ove stvari znam, znam i kako izgledaju ljudi koji to pjevaju (uz jednu ili dvije iznimke):

1. When Doves Cry, Prince and The Revolution
2. What's Love Got to Do With It, Tina Turner
3. Say Say Say, Paul McCartney and Michael Jackson
4. Footloose, Kenny Loggins
5. Against All Odds (Take a Look At Me Now), Phil Collins
6. Jump, Van Halen
7. Hello, Lionel Richie
8. Owner of a Lonely Heart, Yes
9. Ghostbusters, Ray Parker Jr.
10. Karma Chameleon, Culture Club
11. Missing You, John Waite
12. All Night Long (All Night), Lionel Richie
13. Let's Hear It for the Boy, Deniece Williams
14. Dancing In the Dark, Bruce Springsteen
15. Girls Just Want to Have Fun, Cyndi Lauper
16. The Reflex, Duran Duran
17. Time After Time, Cyndi Lauper
18. Jump (For My Love), The Pointer Sisters
19. Talking In Your Sleep, The Romantics
20. Self Control, Laura Branigan

Kad bi recimo pogledao današnju top listu vjerojatno većinu ne bih ni poznavao, a za ostale bi mi bilo draže da ih ne znam - Miley Cyrus recimo.
22.01.2014 | 21:02
Ovo je bilo preteća toga !:
rateyourmusic.com/list/QuartzM386/_1950s...ngs_of_the_fifties_/
22.01.2014 | 21:34
Smayoo,podseti me na Njegovu Visost....samo nemoj kao on o cuvenim Povijesnim Pricama.......'kako si savetovao Stiv Dzobsa,da izmisli Apple,
22.01.2014 | 21:46
tko je najstariji, a tko najmladi jabucar? smayoo!

bez uvrede smayoo

ali ozbiljno tko je? haha
22.01.2014 | 22:02
Daleko je smayoo od najstarijeg.
22.01.2014 | 22:09
Evo za dva dana, sjetit ćemo se toga i na naslovnici...
22.01.2014 | 23:58
jzelko kaže:

Možda, ali ono je iz '84, godine koja je prigodna uz temu, recimo da te neka od tih pjesama može staviti u trenutak kad je Mac došao na svijet.
23.01.2014 | 09:21
@ IgorD, Bilo bi dobro vidjeti, šta je u to vrijeme bilo na top ljestvici kao hit !
24.01.2014 | 02:36
Često se spominje da će Mac OS umrijet ili se stopit u iOS, ali eto izgleda da ima razloga za veselje za sve nas koji mislimo da to nije dobro:

"We don’t waste time thinking, 'But it should be one [interface!]' 'How do you make these [operating systems] merge together?' What a waste of energy that would be," Schiller said. But he added that the company definitely tries to smooth out bumps in the road that make it difficult for its customers to switch between a Mac and an iOS device. For example, making sure its messaging and calendaring apps have the same name on both OS X and iOS.

"To say [OS X and iOS] should be the same, independent of their purpose? Let’s just converge, for the sake of convergence? [It’s] absolutely a non-goal," Federighi said. "You don’t want to say the Mac became less good at being a Mac because someone tried to turn it into iOS. At the same time, you don’t want to feel like iOS was designed by [one] company and Mac was designed by [a different] company, and they’re different for reasons of lack of common vision. We have a common sense of aesthetics, a common set of principles that drive us, and we’re building the best products we can for their unique purposes. So you’ll see them be the same where that makes sense, and you’ll see them be different in those things that are critical to their essence."

Ostatak teksta - Apple executives on the Mac at 30: 'The Mac keeps going forever.'
24.01.2014 | 09:21
Load of bullshit. Može on pričat što hoće, ali kako onda objašnjava to što su napravili keynoteu?
24.01.2014 | 09:59
smayoo kaže:
ali kako onda objašnjava to što su napravili keynoteu?

Ipak nije sve tako crno.
Link
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, moragd, Riba, VanjusOS, Anonimci (663)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO