Macintosh - 30 godina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macintosh - 30 godina

22.01.2014 | 00:51
Pretpostavljam da će ovo nekog zanimati: Byte: Mac design team
22.01.2014 | 08:12
Uh stvarno, ove godine je 30 godina...
22.01.2014 | 13:05
Nemoguće da je 30 godina. Mac je izašao kad sam ja bio 8 razred, a to je bilo jučer!
22.01.2014 | 14:49
Staris Smayoo
22.01.2014 | 15:08
Koješta. Ne starim ja. Ja sam uvijek u najboljim godinama. Samo što je u zadnje vrijeme te balavurdije oko mene sve više i više...
22.01.2014 | 20:52
A recimo ovo, da li je i ova lista znak da starimo? Sve ove stvari znam, znam i kako izgledaju ljudi koji to pjevaju (uz jednu ili dvije iznimke):

1. When Doves Cry, Prince and The Revolution
2. What's Love Got to Do With It, Tina Turner
3. Say Say Say, Paul McCartney and Michael Jackson
4. Footloose, Kenny Loggins
5. Against All Odds (Take a Look At Me Now), Phil Collins
6. Jump, Van Halen
7. Hello, Lionel Richie
8. Owner of a Lonely Heart, Yes
9. Ghostbusters, Ray Parker Jr.
10. Karma Chameleon, Culture Club
11. Missing You, John Waite
12. All Night Long (All Night), Lionel Richie
13. Let's Hear It for the Boy, Deniece Williams
14. Dancing In the Dark, Bruce Springsteen
15. Girls Just Want to Have Fun, Cyndi Lauper
16. The Reflex, Duran Duran
17. Time After Time, Cyndi Lauper
18. Jump (For My Love), The Pointer Sisters
19. Talking In Your Sleep, The Romantics
20. Self Control, Laura Branigan

Kad bi recimo pogledao današnju top listu vjerojatno većinu ne bih ni poznavao, a za ostale bi mi bilo draže da ih ne znam - Miley Cyrus recimo.
22.01.2014 | 21:02
Ovo je bilo preteća toga !:
rateyourmusic.com/list/QuartzM386/_1950s...ngs_of_the_fifties_/
22.01.2014 | 21:34
Smayoo,podseti me na Njegovu Visost....samo nemoj kao on o cuvenim Povijesnim Pricama.......'kako si savetovao Stiv Dzobsa,da izmisli Apple,
22.01.2014 | 21:46
tko je najstariji, a tko najmladi jabucar? smayoo!

bez uvrede smayoo

ali ozbiljno tko je? haha
22.01.2014 | 22:02
Daleko je smayoo od najstarijeg.
22.01.2014 | 22:09
Evo za dva dana, sjetit ćemo se toga i na naslovnici...
22.01.2014 | 23:58
jzelko kaže:

Možda, ali ono je iz '84, godine koja je prigodna uz temu, recimo da te neka od tih pjesama može staviti u trenutak kad je Mac došao na svijet.
23.01.2014 | 09:21
@ IgorD, Bilo bi dobro vidjeti, šta je u to vrijeme bilo na top ljestvici kao hit !
24.01.2014 | 02:36
Često se spominje da će Mac OS umrijet ili se stopit u iOS, ali eto izgleda da ima razloga za veselje za sve nas koji mislimo da to nije dobro:

"We don’t waste time thinking, 'But it should be one [interface!]' 'How do you make these [operating systems] merge together?' What a waste of energy that would be," Schiller said. But he added that the company definitely tries to smooth out bumps in the road that make it difficult for its customers to switch between a Mac and an iOS device. For example, making sure its messaging and calendaring apps have the same name on both OS X and iOS.

"To say [OS X and iOS] should be the same, independent of their purpose? Let’s just converge, for the sake of convergence? [It’s] absolutely a non-goal," Federighi said. "You don’t want to say the Mac became less good at being a Mac because someone tried to turn it into iOS. At the same time, you don’t want to feel like iOS was designed by [one] company and Mac was designed by [a different] company, and they’re different for reasons of lack of common vision. We have a common sense of aesthetics, a common set of principles that drive us, and we’re building the best products we can for their unique purposes. So you’ll see them be the same where that makes sense, and you’ll see them be different in those things that are critical to their essence."

Ostatak teksta - Apple executives on the Mac at 30: 'The Mac keeps going forever.'
24.01.2014 | 09:21
Load of bullshit. Može on pričat što hoće, ali kako onda objašnjava to što su napravili keynoteu?
24.01.2014 | 09:59
smayoo kaže:
ali kako onda objašnjava to što su napravili keynoteu?

Ipak nije sve tako crno.
Link
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO