Oglasnik: Ako je tako dobar, zašto ga prodaje?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Oglasnik: Ako je tako dobar, zašto ga prodaje?

23.09.2013 | 18:27
www.jabucnjak.hr/oglasi/softver/ponuda/p...6gb-ram-12-4568.html

ILI za 6,900.- kupiti i7 2,3 4GB i mehanički disk?
23.09.2013 | 18:43
Pa cijena je ok,kad je stavio full rame i ssd,možda ga prodaje jer hoće imati zadnju verziju minija.
23.09.2013 | 18:54
Nije štos u cijeni, već u oglasu.
23.09.2013 | 19:48
Pa pošalji čovjeku pm i pitanj njega zašto prodaje
23.09.2013 | 19:57
Kakve veze ima zasto neko nesto prodaje,ako je OK cijena i zadovoljava tvoje potrebe i uslove koji su tebi bitni u kupovini tj to je ono sto trazis kupi ili ne.To je kao da mene neko pita zasto prodajem iPhone 5,zato sto mi se prodaje.Moja stvar i tacka.Nisam nekome duzan podnostiti izvjestaj ili moje planove.
23.09.2013 | 20:10
Gle, to je prvo pitanje koje i meni padne na pamet kad netko prodaje nešto polovno što hvali na sva usta. Ja kad prodajem polovni auto, napišem što škripi, što cvili i koliko puta je bio udaren, da ljudi ne zovu i ne zapitkuju bez veze. Samo mi se jednom dogodilo da me je netko pitao zašto ga prodajem, jer je sin zvao, a otac mu je napisao pitanja .
23.09.2013 | 21:02
Zašto ga prodaje je glupo pitanje, a 95% (potencijalnih) kupaca će ga postavit. Znam ljude koji u pekari uvijek pitaju je li nešto svježe. Odgovor je uvijek isti, ali nije uvijek istinit. A oni opet pitaju.

Inače, nevezano uz ovaj oglas, njuškalo je u posljednje vrijeme prepun prevarantskih oglasa. Znam, uvijek ih je bilo, ali sad je prešlo svaku mjeru. Nedavno sam gledao oglase za iPhone 5 i od 15 oglasa koje sam pogledao, 12 ih je imalo broj mobitela sa znamenkom viška i isti naslov oglasa.
23.09.2013 | 21:14
NE slažem se da je odgovor uvijek isti. U dućanu gdje ja kupujem mi uvijek kažu koji je kruh svjež, a koji nije. I u restoranima u kojima pitam da li je riba svježa, kažu mi iskreno da li je svježa ili iz leda. Osim u jednom, u koji više ne idem.

Isto tako, kad pitam nekog zašto prodaje nešto što je tako super i fenomenalno, odgovori nisu uvijek isti. Variraju od "trebam novac", "kupujem novo", "viška mi je"... Jasno je da može biti i laž, ali po mom iskustvu nisu baš svi ljudi na svijetu lažljivci.
23.09.2013 | 21:22
Jednim dijelom si u pravu ali sa druge strane zar to pitanje ne zadire u moju privatnost a realno kupcu bas nista ne znaci. Niko ali bas niko nece reci"Sad sam poplasio na stanici a treba mi lova da se sredim" ili "imam finansijskih problema zena mi ostala bez posla ne mogu da platim racune ni obdaniste za ovaj mjesec a u frizideru imam jedno jaje".Tako da mislim da je pitanje zasto ga prodajes vise nego suvisno,ako je roba sa prjeklom tj potrebnom dokumentacijom i garancijom.
23.09.2013 | 21:29
Dvije strari mi padaju na pamet:
1. koliko je sa stojadinom zazidalo kuću
2. MTV Pimp My Ride
23.09.2013 | 21:30
Ovo pitanje "zasto prodajete xy stvar?" mi je iritantno do bola. Pitaj me tehnicke detalje, ima li nedostataka, ma stagod a da ima veze s konkretnom stvari koja je na prodaju, al nemoj mi takva pitanja postavljat.

Sta te boli kifla zasto ja nesto prodajem. Vidis, isprobas, pregledas papirologiju (garancije, servisi) utvrdis stanje i eventualne nedostatke, pogodis cijenu i vozi.

Uvijek treba bit fer i korektan kod prodajw, al ovo "zasto prodajete?"je jednostavno osobno pitanje koje nema veze s prodajom. Vise mi lici na babsko propitivanje.

Mozda covjeku trebaju pare, hoce noviji, ima viska... Stagod da je, razlog je osoban, i jedino sto je bitno je ispravnost, papirologija i cijena. Tehnikalije znaci.
23.09.2013 | 21:55
NE.
"...Vrhunski uredaj za rad u final cut-u..."
23.09.2013 | 21:58
civicar kaže:
Ovo pitanje "zasto prodajete xy stvar?" mi je iritantno do bola. Pitaj me tehnicke detalje, ima li nedostataka, ma stagod a da ima veze s konkretnom stvari koja je na prodaju, al nemoj mi takva pitanja postavljat.

Sta te boli kifla zasto ja nesto prodajem. Vidis, isprobas, pregledas papirologiju (garancije, servisi) utvrdis stanje i eventualne nedostatke, pogodis cijenu i vozi.

Uvijek treba bit fer i korektan kod prodajw, al ovo "zasto prodajete?"je jednostavno osobno pitanje koje nema veze s prodajom. Vise mi lici na babsko propitivanje.

Slično kao kada te pandur zaustavi pa te pita gdje ideš. Volim smisliti odgovor tako da onom tko pita bude žao što je uopće pitao. Recimo da prodajem Minija i da me pita kupac zašto rekao bi mu da mi treba za platiti abortus iil lasersku operaciju hemoroida.
23.09.2013 | 22:04
Riba kaže:
civicar kaže:

SLišno kao kada te pandur zaustavi pa te pita gdje ideš. Volim smisliti odgovor tako da onom tko pita bude žao što je uopće pitao. Recimo da prodajem Minija i da me pita kupac zašto rekao bi mu da mi treba za platiti abortus iil lasersku operaciju hemoroida.

Lol, vrh.
23.09.2013 | 22:13
Kupiti najslabiji komp u ponudi, staviti memoriju i SSD i reklamirati ga kao vrhunski stroj za videomontažu.
23.09.2013 | 22:43
Što me podsjetilo i na zgodu kada sam bio u autu sa prijateljem od oca, imao sam možda 13 godina; zaustavio nas je milicajac i pita ga:
- "Dobro veče, gdje idete?"
- "A evo idem tu jebat' jednu bodulku na Vežicu"
- "Pa druže, nemojte tako..."
- "Pa pitali ste gdje idem."
23.09.2013 | 22:58
zabac kaže:
Kupiti najslabiji komp u ponudi, staviti memoriju i SSD i reklamirati ga kao vrhunski stroj za videomontažu.

NJegovo pravo da ga reklamira kao ultra mega giga masinu.Tvoje je da znas da li ti odgovara ili ne
23.09.2013 | 23:14
zabac, mislim da si falio naslov...
ocito te smeta ovaj dio oko final cuta, pa mozemo diskutirati oko toga dali se radi o laznom oglasavanju ili slicno, ali zasto neko nesto prodaje, fakat je privatna stvar.
stvari koje mene zanimaju kao kupca su: stanje, ispravnost, dali uredjaj odgovara opisu, dali ima papire, ako ih neama zasto ih nema, i onda eventualno neke specificnosti koje su vezane za proizvod. motivacija prodavaca ne opisuje ni na koji nacin proizvod, tako da je to podatak koji ti ne donosi nikakvu korisnu informaciju!
meni osobno takvo pitanje nije pristojno.
23.09.2013 | 23:27
@Riba - lol, mrak storija.

@zabac - natjero si me da idem gledat cijene tog minija.

www.istyle.eu/hr/mac-mini-dual-core-i5-2...0gb-hd-graphics.html - 5300nov za kes.

Vidim da je moguce ubacit ram i disk u njega (nije zalemljen) www.ifixit.com/Teardown/Mac+Mini+Late+2012+Teardown/11262/1

Cijena 16GB DDRa 3 je cca 1200kn. SSD od 120GB (2.5") mozes nac za 900kn. Cijene komponenti su iz PC shopova, ne Apple storea, da se razumijemo. Znaci nov iz ducana s tim nadogradnjama dobijes za parsto kuna vise ako ti ovo ne pase.

Ako cemo po performansama, stroj sa i5 procom, 16GB memorije i SSDom je zmaj. Nastranu anemicna grafika, koja ga ne cini bas strojem za obradu grafike.

A sto se ostalog tice, potpisujem sainta i kinsifa.
24.09.2013 | 08:40
Mini je zgodan, mali stroj. Akcenat na mali. Samim tim ga ja lako donijeti iz inozemstva

Niste razmisljali da covjek mozda nema pojma o Apple racunalima?

On zna da su najskuplji i najbolji i da moze zaraditi par stotina eura na razlici u cijeni USA=>HR

Ja nisam ne znam koliko sam Apple uredjaja donio za prijatelje i poznanike.

Sad imam narucena 3 Mac Pro, a cak niti ne znaju kolika ce bitri cijena
24.09.2013 | 09:27
Uh, ti ces se nategliti

drlovric kaže:

Sad imam narucena 3 Mac Pro, a cak niti ne znaju kolika ce bitri cijena
24.09.2013 | 15:53
meni su skijanje i brdski biciklizam dvije glavne ( oke ispred supruge rekao bih sporedne ) preokupacije. Mnoge dijelove koje opreme koje sam kupio sam i prodavao jer sam neralno zelio nesto bolje i sl....
upravo da bih se oradio od pitanja zasto nesto prodajem, uvijek sam dodao u opis da "prodajem iz obijesti"
24.09.2013 | 17:52
ZAAK kaže:
meni su skijanje i brdski biciklizam dvije glavne ( oke ispred supruge rekao bih sporedne ) preokupacije. Mnoge dijelove koje opreme koje sam kupio sam i prodavao jer sam neralno zelio nesto bolje i sl....
upravo da bih se oradio od pitanja zasto nesto prodajem, uvijek sam dodao u opis da "prodajem iz obijesti"

Nelose...Tako bi mozda i zenu uspio prodati...
24.09.2013 | 22:05
To mi njagore kad nešto prodajem pa me netko pita zašto prodajem. Pogotovo kad auto prodajem.
24.10.2013 | 00:51
Ocito je 3D slika kad je oglas pod programima!
05.12.2013 | 18:00
www.jabucnjak.hr/oglasi/hardver/ponuda/p...figuracija-4663.html
Eto, opet jedan! Namirišala je tamna strana Jabučnjak i hvata nevine jabučare.
05.12.2013 | 18:36
Ispravak originalne poruke, nije se covjek danas prijavio...ne znam sto s ovim, osobno bi tolerirao aktivnim korisnicima, ali ovako je na granici sa spamom.
05.12.2013 | 19:58
Onda briši...
05.12.2013 | 21:24
da se na to i ios stavit
05.12.2013 | 21:24
Riba kaže:
Ispravak originalne poruke, nije se covjek danas prijavio...ne znam sto s ovim, osobno bi tolerirao aktivnim korisnicima, ali ovako je na granici sa spamom.

PC konfama nije mjesto na Jabučnjaku, ali ako već hoćemo to tolerirati, otvorimo kategoriju: Strojevi s tamne strane
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 14 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO