Tražim password manager aplikaciju
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Tražim password manager aplikaciju

25.07.2013 | 14:29
Tražim neku dobru password aplikaciju za iPhone. Jedino što mi treba je da čuva moje passworde i da mi ih vrati u slučaju da napravim restore. Koristio sam MyPass koji je bio fenomenalan dok nisam iphone poslao na servis. Vratio sam backup i sve prazno.

Znači treba mi najosnovnije čuvanje passworda. Opcija generiranja random lozinki bi bila dobra, ali nije presudna. Ne treba mi ni sinkronzacija s ničim. Ali mi je bitno da mi vrati podatke nakon restorea. Odgovara mi i paid i free, ali ne baš 1password jer mi je malo preskup.
25.07.2013 | 18:22
1Password je rješenje koje ja koristim. Ima verziju za iOS i za Mac OS X. Aplikacije rade sinkronizaciju između iOS i Mac OS preko WiFi. Ima i generator lozinki kao i automatsko popunjavanje prijave na Safariju. Jedina mana jest cijena.

agilebits.com/onepassword
25.07.2013 | 18:31
Preporučujem pwsafe

Koristim ga i na iOS uređajima i na Mac-u, a može sinkronizirati lozinke između različitih uređaja (iOS ili Mac) pomoću iCloud.
S iCloud-om ti se ujedno ne bi dogodilo da izgubiš lozinke nakon restore.

Ja backup radim tako da backupiram datoteku na Mac-u u kojoj su lozinke spremljene (doduše to radi Time Machine za mene). Tu istu datoteku je moguće otvoriti i na Windows-ima.
25.07.2013 | 20:30
num kaže:
Preporučujem pwsafe

Koristim ga i na iOS uređajima i na Mac-u, a može sinkronizirati lozinke između različitih uređaja (iOS ili Mac) pomoću iCloud.
S iCloud-om ti se ujedno ne bi dogodilo da izgubiš lozinke nakon restore.

Ja backup radim tako da backupiram datoteku na Mac-u u kojoj su lozinke spremljene (doduše to radi Time Machine za mene). Tu istu datoteku je moguće otvoriti i na Windows-ima.

Sve potpisujem.
Isto koristim i vrlo sam zadovoljan.
25.07.2013 | 22:05
LastPass
25.07.2013 | 23:47
i meni treba aplikacija koja ce mi cuvati password za svaki forum u kojem sam upisan. desi mi se da zaboravim poslije izvesnog vremena sta sam ukucao,a na svakom je razlicita sifra. i to mi treba na macu.
26.07.2013 | 01:01
LastPass imaš kao addon na svim web browserima, ultra jednostavan za korištenje, a imaš ga i za iOS.
28.07.2013 | 15:39
Hvala na sugestijama. Provjerit ću i pwsafe i lastpass pa vidit šta mi više odgovara.
12.08.2013 | 11:28
Ako nisi nasao, mozda ovo nije lose. Besplatna je na par dana

itunes.apple.com/app/id599237591
12.08.2013 | 14:11
Hvala na dojavi. U svakom slučaju se isplati isprobati po toj cijeni
12.08.2013 | 15:01
Koliko su ustvari takvi programi sigurni? Mislim, cuvaju pristupne podatke sustavima za placanje korisnika, nekim dosta osletljivim lozinkama...
Sto ako sam kao snayoo jaaaaaaako oprezan (ne paranoicam) kako cuvati takve stvari? Ocito u glavi ne ide (imam par lozinki i pino a, ali ono more posataka naravno ne).
Da li na stick staviti sve to i oko glave uz n-bitnu enkripciju?
12.08.2013 | 15:41
Ti programi su napravljeni da kompromitiraju sigurnost u korist komocije. Oni kojima je sigurnost bitna - neće ih koristiti. Već smo pisali o tome kako zadržati visoku sigurnost,a da sve pamtiš u glavi. Ima više metoda, a moja je da imam nekoliko passworda, uvijek istih. Onaj najniži zna i dosta ljudi iz moje neposredne okoline, a služi za bezvezne web siteove koji traže da imaš password bez pravog razloga. Onaj najviši znam samo ja i nitko drugi na svijetu, i nitko ga nikad neće doznati, odnijet ću ga sobom u grob.
12.08.2013 | 15:51
Znaci, u grob ce otici i sve tajne? Tako je i Nikola Teska zeznul stvar.
12.08.2013 | 16:08
I dobro je da jest. Zamisli da je svu puninu njegove genijalnosti neki lakomi Amerikanac prisvojio i odlučio prodavati svijetu.
12.08.2013 | 21:19
Nisam siguran da nije.
Spominju se neki koferi koji su prazni, a ne bi trebali biti.
13.08.2013 | 05:02
Nikola Tesla je bio genij. Covjek decenijama ispred svog vremena, samo nemojmo pretjerivati.

Sumnjam da je on TADA znao nesto sto se SADA ne zna

Samo sto korporativnom okruzenju danas bas i nije u interesu da koriste njegove ideje i zamisli.

Uvijek mi naupadne taj bezicni prijenos energije i kako bi bilo zgodno to imati
13.08.2013 | 21:33
Moze li mi neko reci sta fali Keychain Access-u, ja sam zadovoljan sa njim na os X-u?
13.08.2013 | 22:00
iAnte kaže:
Tražim neku dobru password aplikaciju za iPhone.
13.08.2013 | 22:35
Znam da covjek trazi app za iPhone, ali koliko vidim da scarface trazi nesto i za mac..
14.08.2013 | 02:09
Splash ID na IOS uredjajima, Splash ID desktop za MAC i Windows. Synca preko wifija bez problema. Moze i preko njihovog clouda.
Takodjer, postoje customize opcije kao i kreacija passworda unutar aplikacije. Koristi AES- 256 bitnu enkripciju koju osobno nisam nikada uspio probiti iako sam testirao.
Bili su neki problemi zadnjih dana sa upgrade-om na verziju 7, ali danas je izasao patch.

Mana- aplikacija nije medju jeftinijima te vrste.

Rijec je o staroj aplikaciji duge povijesti.
14.08.2013 | 16:26
Malo offtopic, ali najbolji program bio bio da razvijete neku metodu generiranja i pamćenja passworda.

Moji passwordi su svi različiti, za svaki servis koji koristim, a opet ih sve znam.

Password se sastoji od baznog dijela koji koristim u svakom passwordu (kombinacija velika mala slova, brojke) + dijela koji generiram od imena servisa prema nekom pravilu kojeg opet samo ja znam, ili od duljine imena servisa itd. (npr. drugo i treće slovo imena servisa ugurate negdje u bazni dio lozinke).
14.08.2013 | 17:13
Dobro je ako mozes pamtiti sve svoje passworde koje generiras, zatim one svoje obitelji, na kraju u tvrtki gdje ERP aplikacije zahtjevaju ucestalu promijenu passworda.
Nakupi se tijekom vremena vise stotina passworda za sto je neophodan password keeper i manager. Jednom kada zakljucas pojedine accounte pogresnim passwordom, muka ih je ponovo otvoriti, u konacnici i trosak (npr. icloud account). Osim toga sve krucijalne passworde dobro je barem 2 puta godisnje mijenjati.
14.08.2013 | 21:26
Ja sam razvio debilni sistem. Stavio na stick podatke, a stick imam na sigurnom.
15.08.2013 | 05:47
@Zabac:

Zna stick i prestati raditi. Onako sam od sebe
15.08.2013 | 08:39
drlovric kaže:
@Zabac:

Zna stick i prestati raditi. Onako sam od sebe

Vise je stickova u igri. Vjerojatnost kvara pada s potencijom broja uređaja.
15.08.2013 | 09:33
To je vec druga prica

Ali sa povecanjem broja stickova proporcionalno se povecava sansa da stick padne u pogresne ruke
15.08.2013 | 10:48
drlovric kaže:
To je vec druga prica

Ali sa povecanjem broja stickova proporcionalno se povecava sansa da stick padne u pogresne ruke

Nikako. Jeadn je zakopan, drugi je u trezoru, a treceg neprekidno gutam. LOL
15.08.2013 | 11:25
15.08.2013 | 11:27
zabac kaže:
drlovric kaže:
To je vec druga prica

Nikako. Jeadn je zakopan, drugi je u trezoru, a treceg neprekidno gutam. LOL

Strah me pitati kako posežeš za ovim trećim kada ti zatrebaju podaci!
15.08.2013 | 12:56
Nije vazno. Pamtim ih. Na stiku su za svaki slucaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 14 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Gogo108, imenso, moragd, Riba, temeljnik, Anonimci (881)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO