Teška vremena...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Teška vremena...

20.06.2013 | 15:55
JOHN kaže:
[quote]Ogi kaže:

Stoga, ja ti nudim 3000kn.

Brijem da te okrenemo naopačke iz tebe nebi ispale 3 kune a ne danas 3000.

Šalim se Oprosti!

Malo mi je to bezobrazno da za tako dobar stroj koji nema problema ni sa jednom zahtjevnijom i profesionalnom aplikacijom (za video i audio) nudiš 3000 kuna.

Sram te bilo!
20.06.2013 | 15:58
jmirakul kaže:
Takav stroj je sigurno placen cca 2000 Eura. Ima samo dvije godine, SSD + HDD. To sigurno vrijedi 1000+ Eura onima koji fakat trebaju punokrvni i7 Quad Core. Za zajebanciju tipa WEB/MAIL i slicno izvrstan je i iPad, a super je prenosiv.
Ja to nebih spustao ispod 8kKN ukoliko nije neka hitnja.

Tako i bude od sutra!
20.06.2013 | 16:01
Borisone kaže:
A taj tvoj nema ni autonomiju ni baš neku portabilnost (u usporedbi s aktualnim modelima). Samo pogledaj novi Macbook Air 13" i usporedi ga sa svojim za koji tražiš 8000kn (1050Eur).

Iskreno, 3500-4500 je realna cijena za njega. Ali i ona ovisi o tome da li baš sada ima neko kupuje.
.

Waaaay off - na svakom polju.
20.06.2013 | 16:09
Ja sam isto misljenja da je 6000-7000 realna cijena. To sto ljudi nemaju novce, a zelje da, druga je stvar.
20.06.2013 | 16:36
Model        MacBook Pro 15" late 2011  MacBook Air 13" mid 2013 CTO
============ ========================== =============================
Godina       2011                       2013
Garancija    -                          1 godina
Procesor     i7 2.2 GHz                 i7 1.7 GHz
Memorija     8 GB 1333MHz               8 GB 1600MHz
Disk         750GB (?) SATA + 64GB SSD  128GB SSD
Ekran        15.4" 1440x900             13" 1440x900
Grafika      Intel HD3000               Intel HD5000
Autonomija   2.5h (od dekl. 7h)         9-12h
Tezina       2.54 kg                    1.35 kg
Cijena       1050 Eur                   1380 Eur
20.06.2013 | 16:53
Borisone kaže:
Model        MacBook Pro 15" late 2011  MacBook Air 13" mid 2013 CTO
Godina       2011                       2013
Garancija    -                          1 godina
Procesor     i7 2.2 GHz                 i7 1.7 GHz
Memorija     8 GB 1333MHz               8 GB 1600MHz
Disk         750GB (?) SATA + 64GB SSD  128GB SSD
Ekran        15.4" 1440x900             13" 1440x900
Grafika      Intel HD3000               Intel HD5000
Autonomija   2.5h (od dekl. 7h)         9-12h
Tezina       2.54 kg                    1.35 kg
Cijena       1050 Eur                   1380 Eur

Na eBay-u je MBP kakav OP prodaje oko 1000 USD.
20.06.2013 | 16:56
ovaj mbp ima jos i nvidiju 6750M od 512 mb.

sta je to realna cijena? ako si u burmi bez kinte i trebas skupiti pare za povratak kuci, prodat ces zlatni prsten za daleko manji novac od onoga sto bi dobio kod nas... i u toj situaciji mozes se postaviti na trepavice i tupiti "prevarantu" koji ti daje mizerne pare da je realna cijena tog predmeta daleko veca, ali vise neces dobiti.

tamo gdje se sretnu krivulja potraznje sa krivuljom ponude, to je cijena kojom se trguje.

sto se ovog kompa tice, da si stavio cijenu od 5k, lako moguce da ti se opet nitko ne bi javio, ali ne radi cijene. takav komp je malo trazen, samo to.
kao da stavis bager na oglasnik, i cudis se sto te niko ne zove pa spustas cijenu, i opet te niko ne zove. jednostavno malo je ljudi koji traze bager.

medju apple korisnicima, 13" je danas trazeniji komp a air je prodavaniji od mbp. ALI kada oglas pronadje onaj tko hoce macbook pro sa grafuljom od pola gige, i 15" zaslonom, nece imati puno ponude na trzistu, i cijena od 6k nije velika. po meni, 5k, 6k ili 7k, isti broj upita ces imati za taj komp.

samo treba naletiti na korisnika koji trazi takvu masinu i onda se nadjete na nekoj cijeni koja odgovara i jednom i drugom.
20.06.2013 | 17:12
Samo bi još dodao da su meni autonomija, težina i upotrebljivost bez vanjskog miša najvažniji faktori kad gledam prijenosno računalo.

Hrpa konektora, diskretna grafička, brzina procesora i veličina RAM-a preko 4GB grledam kao na nešto što nepotrebno troši baterije.

Ali to sam ja
20.06.2013 | 18:10
Ajmo ovako, čisto informativno, koliko bi vi dali za sljedeće računalo, molim iskren odgovor i od OGIja:
MBP 15''Mid 2009
CPU Intel 3.06 GHz C2D
RAM 8 GB 1067 DDR3
NVIDIA GeForce 9400M 256 MB
1. SDD Apple 256 GB
2. SDD Corsair Force GT 240 GB
NOVA BATERIJA (9 cycles)

Znači, riječ je o dvije godine starijem računalu od OGIjevog, sa dodatnim SSDom i potpuno novom baterijom.
Odmah da kažem, nije na prodaju već čisto da izvućemo zaključke, ukoliko možemo, koliko je neka cijena 'realna'.

Kad bih ga prodavao, ne bi ga dao ispod 4.500 kn. Kupio sam ga za 4.000 kn bez ovog dodatnog SSDa (Corsair).
Eto, sad zaboravite na pročitane cijene i dajte svoje mišljenje koliko bi novaca bili spremni izdvojiti za ovakvo računalo, a koliko za gore navedeno. Mislim da ćemo na taj način uspjeti pomoći OGIju da na osnovu naših 'ponuda' dormira cijenu ispod koje ne bi trebao ići.
20.06.2013 | 18:28
papittovenga kaže:
Ajmo ovako, čisto informativno, koliko bi vi dali za sljedeće računalo, molim iskren odgovor i od OGIja:
MBP 15''Mid 2009
CPU Intel 3.06 GHz C2D
RAM 8 GB 1067 DDR3
NVIDIA GeForce 9400M 256 MB
1. SDD Apple 256 GB
2. SDD Corsair Force GT 240 GB
NOVA BATERIJA (9 cycles)

Znači, riječ je o dvije godine starijem računalu od OGIjevog, sa dodatnim SSDom i potpuno novom baterijom.
Odmah da kažem, nije na prodaju već čisto da izvućemo zaključke, ukoliko možemo, koliko je neka cijena 'realna'.

Kad bih ga prodavao, ne bi ga dao ispod 4.500 kn. Kupio sam ga za 4.000 kn bez ovog dodatnog SSDa (Corsair).
Eto, sad zaboravite na pročitane cijene i dajte svoje mišljenje koliko bi novaca bili spremni izdvojiti za ovakvo računalo, a koliko za gore navedeno. Mislim da ćemo na taj način uspjeti pomoći OGIju da na osnovu naših 'ponuda' dormira cijenu ispod koje ne bi trebao ići.

Mac Mini iste generacije i sličnih karakteristika sam prodao za 2300kn, pa za ovo (da mi treba, a ne treba mi) ne bih dao više od 3000kn.
Da doista prodaješ, bolje bi prošao da npr. SSD prodaš odvojeno od računala.
20.06.2013 | 19:32
@Borisone ako tražim mba 13 2011,pošalji mi privatnu poruku.Ja sam tebi sad slao ali mislim da sam predugo pisao pa je vremenska sesija izašla,tako da neznam jesi li dobio poruku.
20.06.2013 | 20:51
nedavno sam prodavao moj automobil, rabljeni Peugeot 308SW 2.0hdi , 9 god star, 240000 okrenuo, apsolutno sva oprema. auto je bio 100% ispravan, sjedi , pali vozi.....
malo sam prije prodaje proucavao njuskalo i vidim da ih mnogi drze na 5500-6000eur ali auti stoje i ne prodaju se
oglasio sam cijenu za 4500 u petak, u subotu ujutro su dosli decki i idogovorili se za 4200eur

iskreno ne mislim da sam ga prodao ispod cijene nego sam dobio onoliko koliko je moguce

u isto vrijeme sam vec kaparirao drugi automobil, Peugeot 308SW 1,6hdi, 25000km 2010god....... cijena 10000eur , svi me uvjeravaju da sam ga kupio ispod cijene jer se drugi takvi prodaju za 11000-12000eur ali ti skuplji su vec mjesecima u oglasu i nitko ih ne kupuje
20.06.2013 | 22:37
DrAle kaže:
saint kaže:
Pare nisu problem. Para nema

Hahaha, ovo bi moglo biti točno!
BTW vidim da Saint govori iz vlastitog iskustva

Kod mene je vise princip,ne gori mi i ne zelim da spustam cijenu(vjeruj da je MM radio manje od mjesec i to samo za Facebook i skype) Tako da mi se ne zuri
20.06.2013 | 23:55
saint kaže:
DrAle kaže:
saint kaže:

Kod mene je vise princip,ne gori mi i ne zelim da spustam cijenu(vjeruj da je MM radio manje od mjesec i to samo za Facebook i skype) Tako da mi se ne zuri

Sve OK. BTW nekada ni cijena nije presudna. Ima nešto i u - reputaciji! Iako te osobno ne poznajem na temelju tvog staža na forumu i tvojih postova od tebe bih kupio na neviđeno! Pa i da je tvoja cijena koju stotinu kuna viša od konkurenata.
20.06.2013 | 23:59
Eto, otišao za 6! Šteta, da sam bio strpljiviji možda bi dobio više, ali bar je otišao u dobre ruke koje znaju šta će sa tim strojem i kojima treba baš to.

Eksperiment propao...
21.06.2013 | 01:03
cestitam.
eto ipak nekome vrijedi toliko.
ne vidim zasto je eksperiment propao.

i da, vidis da ipak nisu tako teska vremena
21.06.2013 | 07:12
Pouka price:

Ako nesto prodajes za X novaca i niko se ne javlja, spustis 500kn i prodas za dan

Cestitke na prodaji, neka si to rijesio, zabrinuo sam se da ce te "trzisni analiticari" nagovoriti da ga das za 2000 kuna
21.06.2013 | 11:49
DrAle kaže:
saint kaže:
DrAle kaže:
saint kaže:

Sve OK. BTW nekada ni cijena nije presudna. Ima nešto i u - reputaciji! Iako te osobno ne poznajem na temelju tvog staža na forumu i tvojih postova od tebe bih kupio na neviđeno! Pa i da je tvoja cijena koju stotinu kuna viša od konkurenata.

Puno hvala na lijepim rijecima i povjerenju,vjeruj da i ja razmisljam kao i ti. Na forumu ima dosta clanova sa kojim sam vec saradjivao a i onih sa kojim nisam ali bih istu stvar uradio tj vjerovao na rijec.Bila je jedna situacija kada me je jedan od clanova foruma nagovarao da otvorim pakovanje i da provjerim da li je sve tu
21.06.2013 | 12:10
I od mene glas za Sainta, mada me je izradio ali nema veze.

Rekao da ce biti za 3 dana, a ono bilo za dan i po

Jos se cjenjkao sa taksistom u moje ime da me zajebe samo za 5KM a ne 10, koliko je namjeravao
21.06.2013 | 12:14
Podsjeća me na vrijeme kada sam prodavao Nokiu E72.
Za 900 kn se nitko nije javljao tjednima, probao sam na više oglasnika.
Kada sam spustio na 800 kn otišla je isti dan.

Moram priznati da mi je ovaj Macbook za 6000 postao zanimljiv na jedan dan.
21.06.2013 | 15:06
Interesantno je kako ljudi određuju cijene kad nešto prodaju. Evo baš gledam na aukcije.hr Prestigio Multiphone star mjesec dana tip prodaje za 1200 kn. A novi košta 1300 kn. Možda će ga i prodat po toj cijeni, ali sumnjam.
22.06.2013 | 22:19
Ima ljudi kojima je i 100 kuna ispod cijene u dućanu dovoljno! Neki jednostavno vole proć makar 100 kuna jeftinije od drugih.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO