Pomoć! - riknuo konektor na potenciometru!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć! - riknuo konektor na potenciometru!

13.02.2013 | 10:42
Pozdrav,
trebam pomoć nekog elektroničara. Naime, na zvučnicima Cambridge Soundworks model CSW 250 pokvario mi se "daljinski" (koji zapravo to i nije jer je žično spojen) odnosno slomio mi se jedan pin na konektoru preko kojeg se taj "daljinski" spaja na subwoofer. Preko tog daljinskog se sustav pali/gasi i pojačava/stišava i bez njega je totalno neupotrebljiv!
Koliko se meni čini taj konektor je sličan ili isti kao oni PS2 koji su se nekada koristili za miševe i tipkovnice, ali nisam siguran, pa bi molio da mi netko na temelju ovih slika identificira o čemu se radi i da procjenu da li se to može popraviti ili zamijeniti. Jer nosio sam kod nekih "servisera" koji su mi rekli da sve skupa bacim u smeće jer da mi to nitko neće lemiti!
Budući da su zvučnici izuzetno kvalitetni htio bih pokušati popraviti ih.

photo_5.JPG

Hvala.
13.02.2013 | 10:43
photo_1-4772ded943d050069a81fb5edce319e2.JPG

Na slici se vidi da je puknuo dio pravokutnog oblika koji se nalazi u sredini, a okolo je 6 metalnih pinova.
13.02.2013 | 10:44
photo_2-d9e37cc243a4b1bb7dae64bd7d7ca628.JPG
13.02.2013 | 12:48
Ne vidi se na slikama baš najbolje, ali zar nije taj srednji "pin" plastični. Ako je tako konektor bi trebao funkcionirati i bez njega, a ako baš treba može ga se i zalijepiti natrag. Na PS2 konektoru služi da se ne može silom ugurati naopako.
13.02.2013 | 12:53
Odi u Chipoteku s tim i vidi da li imaju odgovarajući konektor za lemljenje. Pri tom obrati pažnju na taj srednji, pravokutni "pin", jer na PS2 konektorima on zaista jest plastični, a kakav je kod tebe - to provjeri.

Ako imaju točno isti konektor, kupi ga i javi se ovamo. Ako ti se ne nađe nitko bliži (iz Zagreba si, pretpostavljam, čim nisi napisao odakle si?), ja ti to zalemim.
13.02.2013 | 13:30
Hm, hm...
@martyn - točno! Taj srednji "pin" je plastični. Sve što si napisao potvrđuje ono što sam i ja čuo, a to je da bi trebalo raditi i bez tog plastičnog pina. Zato me to još više zabrinjava jer moguće da je onda stvarno nešto (drugo) riknulo...
@smayoo - Hvala! Nisam iz ZG nego iz Pule, ali ako sa 100% sigurnosti utvrdim da je problem u konektoru nekako ćemo se dogovoriti!

Probat ću popodne sve još jednom provjeriti, to su mi zvučnici od sina, moguće da je nešto prčkao, a da mi nije rekao
13.02.2013 | 13:41
Provjereno znam da cipoteka nema taj mini din 6pinski konektor ja sam ga morao naručiti preko ebay pošto koji god dučan u zg sam zvao rekli su da nemaju i neznaju kad će dobiti!
13.02.2013 | 13:44
trebao bi ti netko ko ima unimer provjeriti koji pinovi pale pa probati direktno upaliti zvučnike i vidjeti dali je uopće problem u potenciometru ili možda u napajanju!
13.02.2013 | 14:14
Može biti da taj plastični pin u samom subu pritisne neki mikrić koji onda aktivira upravljačke krugove. Pa da je zato bitan.
13.02.2013 | 14:26
@Cool - šta je unimer? Tko bi to mogao imati?!
13.02.2013 | 14:29
univerzalni mjerni instrument (popularno "unimer") može se upotrebljavati kao ampermetar ili voltmetar za izmjeničnu i istosmjernu struju

bilo koji elektroničar ili električar
13.02.2013 | 14:43
metalni, imaš PM
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 20 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO