mljac...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mljac...


29.12.2012 | 17:48
Eh, danas sam baš s guštom pripremio riblji objed, da odmorimo malo od mesine... Nije da se hvalim, ali odavno mi već nije recept tako dobro uspio...

www.coolinarika.com/recept/odresci-palam...brzom-crvenom-umaku/
29.12.2012 | 18:06
Neka slika,ima nas koji nemaju pojma kako izgleda palamida
29.12.2012 | 18:09
Nasao
www.nemo-hr.com/?ribe-jadrana/65/ribe-jadrana-palamida/372

Na zalost nisam imao priliku probati
29.12.2012 | 18:15
Palamida je zakon!
29.12.2012 | 18:21
Sorry, nisam od onih koji fotografira dok kuha, a supruga se bavila djecom, tako da ništa od slika...
Ali evo, sliku ribe si našao, a odresci izgledaju ovako:

[img=http://www.coolinarika.com/image/marinirana-palamida-b602b5ba800b789242802096faffd504_view_l.jpg]

Palamida ti je "baby tuna". Vrlo sličan okus, samo mekša, nježnija i sočnija (normalno, jer tuna naraste do 300 kg, a palamida do 10).
29.12.2012 | 18:48
Kako sam ljubomoran,bas zato sto sam i ja za rucak imao nesto pa skoro iz "Mora"
Prilozi:
29.12.2012 | 18:51
IMG_0192.jpg
29.12.2012 | 19:33
Ma ke delicije! Ja papao jučer pohanog pasa. Malo pacanog u mlijeku da izgubi kiselost uz pomfri i tatarski umak. Sve domaće iz mora i vrta. Jedino majoneza Zvijezdina.
29.12.2012 | 19:34
Sa sirom:( ????????
brrrr
29.12.2012 | 20:39
jzelko kaže:
Ma ke delicije! Ja papao jučer pohanog pasa. Malo pacanog u mlijeku da izgubi kiselost uz pomfri i tatarski umak. Sve domaće iz mora i vrta. Jedino majoneza Zvijezdina.



Mmmm! Pohani pas, ne znam kad mi je dosta. Još krumpir salata kao prilog.
I ja ga isto "kupam" u mlijeku



smayoo
Prvom prilikom isprobavam ovaj recept!
29.12.2012 | 20:39
Saint, nema druge... U auto i pravac Rijeka. Samo je bitno da noć prije nego dolaziš bude lijepo vrijeme, da ima ribe za izabrati...

(brrrrrr... da - sa sirom... )

Jzelko - to s psom totalno ne kužim. Ja sam ribu lovio od 6. godine, jeo sam je oduvijek, a do vojske nisam nijednu ribu pojeo koju nismo mi sami (otac, stric, bratići i ja) ulovili. Sve, stvarno sve što smo iz mora izvadili (uključivo i trp) je jestivo, ali nije baš sve jednako ukusno. A pešekan (morski pas) mi je uvijek bio i ostao u kategoriji "jede se u krajnjoj nuždi". Baš zato što je meso ne samo kiselo, nego i gumasto. A zadnjih godina to guraju ko neku tešku delikatesu. Jednom sam čak doživio da nas konobar mulja rečenicom "Ma to vam je bolje od zubaca!"

Otprilike kao da me netko uvjerava kako je mačka lutalica ukusnija od janjetine.
29.12.2012 | 20:55
Je, stvar ukusa, a oni su različiti. Recimo na kornatima je sušeni pas umjesto bakalara i svi kažu da je dosta bolji. Ja po prirodi nisam nikad bio puno izbirljiv, a i kuharsko je pravilo da nema loše hrane nego loše spremljene. Netko i dobro upropasti a netko i "slabu" hranu napravi ukusnom. Inače sam znao jesti pasa više puta i na više načina, ali mi se čini da je pohani ipak najukusniji. Možemo to isprobati kad dolutaš u ove krajeve.
29.12.2012 | 21:10
Pa, da je bolji od bakalara, to se mogu složiti. Bakalar mi je u kategoriji "zamjena za ribu", dakle jedna niže od "jede se u krajnjoj nuždi".

To se slažem da dobar kuhar i od nečeg ne baš dobrog može napraviti nešto jestivo, ali postoje granice umijeća. I - ukusi su različiti, to je točno (meni osobno je šteta ribu pohati jer od prženja u dubokoj masnoći izgubi plemenitost okusa, a jesti bilo što s majonezom mi je šteta jer to što jedeš onda posve poprima okus majoneze pa je zapravo svejedno što jedeš, ali npr. da moram jesti pasa, i ja bih ga tako pripremio jer na takav način neukusnost njegova mesa najmanje dolazi do izražaja ).

Samo si me podsjetio na to kako sam primjetio da po restoranima u zadnjih par godina "guraju" morskog psa kao neku delikatesu, što mi je posve smiješno. Prije 20-25 godina kad si ulovio pasa, ne da ga nije nijedan restoran (niti itko drugi) htio kupiti, nego ti ga nisu ni badava htjeli uzeti. Vjerujem da ni danas restorani ne plaćaju ribarima više od 5-10 kn po kili (ako i toliko) za pasa, samo su smislili foru kako da masno na tome zarade...
29.12.2012 | 21:21
A, gdje je sir s lignjom: u lignji, oko nje ili sa strane? I još pohano:(
Oduvijek sam lignje jeo sa žara.
29.12.2012 | 21:32
I ja cevape ali sta da radim lignja jedino ovako ili zamrznuta jedno 1000 puta i to ko zna odakle je doslo
29.12.2012 | 21:46
Čuj, što se toga tiče, ni da na moru živiš, ne bi ti bilo ništa bolje. Svježa jadranska lignja će još malo pa koštati više od jastoga. Prije su bile japanske, danas su uglavnom patagonijske. I to zapravo nije samo po sebi tako loše, jer ih na samom brodu direktno iz mreže bacaju u deep-freeze (-70). Bitno je samo da, kad ih kupuješ, kupuješ iz cijelog bloka, jer kad je blok cijeli, onda si siguran da je netom izvađen iz leda i nije ranije bio odmrzavan pa ponovno zamrzavan.

Naravno, svježe je svježe, ali što ćeš...
29.12.2012 | 22:33
Eh, smayoo i ja sam 70'ih lovio u okolici Šibenika i Žirja i to su bila vremena. Pasa onda nisam ni pogledao. Pokoji golub ili mačka eventualno raža. I danas više volim pridnene ribe jer imaju fino meso ali se i zaželim plavine. Kao što onaj reče " Stalna na tom svijetu samo mijena jest". I da je razlika u lignjama ohoho. U slast vam bilo !
29.12.2012 | 22:55
@Saint sad tek vidim da si iz Sarajeva. Odi do Želje i brzo zaboraviš ribe . Kraj 15 u somunu svaka riba ima mahanje
29.12.2012 | 23:08


Kod Zelje jedu turisti,mi Sarajlije na drugim mjestima gdje su cevapi cevapi Riba je riba,pozeli covjek pojesti pogotovo morsku.
29.12.2012 | 23:14
Bila riba je od pravog gušta, koja pliva tri puta, prvo u moru, pa maslinoven ulju i onda u bilon vinu! Car od rib mi je najmiliji, ali i svaka druga riba bilog mesa uz vrhunsko bilo vino... mljac!
29.12.2012 | 23:16
Riba kažeš??
268013_10150255774427367_2350104_n.jpg
29.12.2012 | 23:20
saint kaže:


Kod Zelje jedu turisti,mi Sarajlije na drugim mjestima gdje su cevapi cevapi Riba je riba,pozeli covjek pojesti pogotovo morsku.


Eh kad si tu da pravoga pitam. Kad sam u Sarajevu volim otici u Kastel (na banjalucke) i u Zelje (na turisticke ) cevape.
Ajde reci mi di da jedan blitvar pojede cevape u Sarajevu? (Inace meni su u Bosni dosad najbolji u Harija u Travniku).
29.12.2012 | 23:33
Nas je vodila jednom bivša kolegica, kad smo bili u Sarajevu. Ne bi našao to mjesto sam pa taman da sam kamenčiće za sobom bacao... Ćevapi su bili mrkli mrak, ali gdje je to... Jedino znam da nije nigdje u onim turističkim dijelovima (Baščaršija, Pivnica, i tamo okolo).

Od ovih "turističkih", meni su kod Ferhatovića bolji nego kod Želje. Iako, to su sve takve male nijanse u odnosu na ovo što ovdje prodaju pod ćevape... tako da su čak i ti "turistički" za nas čudo neviđeno...
29.12.2012 | 23:38
Sank kaže:
Bila riba je od pravog gušta, koja pliva tri puta, prvo u moru, pa maslinoven ulju i onda u bilon vinu! Car od rib mi je najmiliji, ali i svaka druga riba bilog mesa uz vrhunsko bilo vino... mljac!


Što bi to trebalo biti? Neki polučakavski s ikavicom?

Moja je pokojna baka uvijek govorila da su za ribu bitne tri stvari: da je friška, da je friška i - da je friška. I bila je u pravu. Bijela, (ali ne svaka, nego tzv. "oborita" ) riba je sigurno najukusnija, ali zaželim se ja svake. Osim pasa. I bakalara.
29.12.2012 | 23:46
smayoo kaže:
Nas je vodila jednom bivša kolegica, kad smo bili u Sarajevu. Ne bi našao to mjesto sam pa taman da sam kamenčiće za sobom bacao... Ćevapi su bili mrkli mrak, ali gdje je to... Jedino znam da nije nigdje u onim turističkim dijelovima (Baščaršija, Pivnica, i tamo okolo).

Od ovih "turističkih", meni su kod Ferhatovića bolji nego kod Želje. Iako, to su sve takve male nijanse u odnosu na ovo što ovdje prodaju pod ćevape... tako da su čak i ti "turistički" za nas čudo neviđeno...


Meni se u Ferhatovica ne svidjaju kao ni u Mrkve, Galatasaraya, ali u Zelje su mi standardno dobri . Ali istina je to sto kazes, nakon sto sam prvi put bio u Sarajevu na cevapima u Hrvatskoj ih vise ne jedem.
Ono sto se prosle godine otvorilo u Radnickoj u ZG, neki lik je nazvao cevabdzinicu "Ferhatovic" i naravno lupio cijene oko 40-ak kn po porciji, a cevapi ajme !
Inace ovo je Ferhatovic
IMG_1310.jpg
29.12.2012 | 23:50
dario15 kaže:
saint kaže:


Kod Zelje jedu turisti,mi Sarajlije na drugim mjestima gdje su cevapi cevapi Riba je riba,pozeli covjek pojesti pogotovo morsku.


Eh kad si tu da pravoga pitam. Kad sam u Sarajevu volim otici u Kastel (na banjalucke) i u Zelje (na turisticke ) cevape.
Ajde reci mi di da jedan blitvar pojede cevape u Sarajevu? (Inace meni su u Bosni dosad najbolji u Harija u Travniku).


Specijal kod Begove,Seha na Dobrinji,Venera kod studentskih domova .....Ako te i kada put nanese javi se pa da te povedem.Naravno ponuda vazi za sve
29.12.2012 | 23:58
saint kaže:
dario15 kaže:
saint kaže:


Kod Zelje jedu turisti,mi Sarajlije na drugim mjestima gdje su cevapi cevapi Riba je riba,pozeli covjek pojesti pogotovo morsku.


Eh kad si tu da pravoga pitam. Kad sam u Sarajevu volim otici u Kastel (na banjalucke) i u Zelje (na turisticke ) cevape.
Ajde reci mi di da jedan blitvar pojede cevape u Sarajevu? (Inace meni su u Bosni dosad najbolji u Harija u Travniku).


Specijal kod Begove,Seha na Dobrinji,Venera kod studentskih domova .....Ako te i kada put nanese javi se pa da te povedem.Naravno ponuda vazi za sve


Hvala na preporuci i ponudi. Trebao sam ovih dana biti u Sarajevu, ali je nesto iskrslo. Ako bude prilike mozde se javim kad naletim slijedeci put. Ali kad su tu da te iskoristim i za drugo omiljeno-pite .
Njih jedem u Bosne na Bascarsiji (ali ako imas preporuku...).
Inace drago mi je da je tema krenula kao odmor od mesine i recept za ribu
30.12.2012 | 00:02
30.12.2012 | 00:19
Sto se tice pite tu je Nagib na prvom mjestu,pa Sahat kula,Nas mujo.... Samo se javi ima da dobijes bar 10kg za dan dva
30.12.2012 | 05:18
Meni su isto tako najbolji cevapi u Travniku. Mozda Sarajlije to bolje znaju brendirati, ili sam ja cijelo vrijeme jeo na pogresnim mjestima u SA

Saint, 09 ili 10 jan slijecem u SA, pa se javljam na ponudu da posjetimo neku od tih destinacija.

Rano jeste (oko 10 ujutro), ali moj organizam je ionako u drugoj vremenskoj zoni, pa se to ne broji

Deal?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO