Vaš prvi Apple proizvod :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vaš prvi Apple proizvod :)

29.11.2012 | 13:43
Neznam jel vec bila ovakva tema, pa eto da vidimo sa cime ste vi poceli Apple opsesiju

moj je bio iPod Shuffle 2nd gen, 1gb silver, bas kao sa slike
dan danas radi bez greske, nakon 3+god kao i sluške

29.11.2012 | 14:01
Moj prvi mac:
1997.
Preforma 6400
performa_6400_mon_304.jpg
29.11.2012 | 14:16
Moj prvi mac <3

MacBook 2.16GHz Intel Core 2 Duo

i.imgur.com/2GEYY.jpg
29.11.2012 | 15:06
iphone 3G
imac 21"
iphone4
ipad 2

trenutno iako mi je imac star malo vise od godine dana, silno zelim novoga ( samo zbog dizajna naravno )
29.11.2012 | 15:47
Hackintosh! )))
29.11.2012 | 15:55
Prvi apple s kojim sam radio je bio jedan ovakav, klon, zvan Orange IIe:

[img=http://archive.computerhistory.org/resources/access/physical-object/2007/05/102662865.01.01.lg.jpg?rand=449182908]

Nije bio moj, ali je bio prvi. :) Još tamo, davne 1983. Jbt, pa to je zamalo 30 godina... :huh:

Prvi kojeg sam kupio je bio Mac Mini 2007. Ovakav:

[img=http://www.productwiki.com/upload/images/apple_mac_mini.jpg]
  • campo
  • Posjetitelj
29.11.2012 | 16:12
evo taj
Macintosh_G3_DT_300x191.jpg
  • User
  • Posjetitelj
29.11.2012 | 16:41

Još ga čuvam doma
  • mileni
  • Posjetitelj
29.11.2012 | 16:42
iMac27 mid2010 model, prije cca godinu i pol, mozda malo manje
29.11.2012 | 16:42

i dalje ga imam i lepo radi.....
29.11.2012 | 16:55
MacBook Pro 13-inch, Mid 2010, jos malo pa druga godina

apple_macbook_pro_13_09.jpg
29.11.2012 | 16:56
iPod mini 2008. godine
ipod_mini_2g_a.jpg
29.11.2012 | 19:00
Jedan od ovih… Jakoooo davno….
Macintosh_LC.jpg
29.11.2012 | 19:02
A od novijih generacija Mac Mini 2011…

Što se iOS uređaja tiče… iPod touch 1st gen...
macmini2011_review7.jpg
29.11.2012 | 19:27
ipod.png

iPod treće generacije 15GB. Uz njega su davali žićani "daljinski", dobre slušalice (bolje nego one uz IP4), dock i FW kabel s punjačem.
Onda je došao MacMini original, IP3, IP4, iPad3, MBP 2 komada i još dodataka (APE, miševi, tipkovnice i svašta nešto).
  • Navigator
  • Posjetitelj
29.11.2012 | 20:04
Prije nekoliko godina surađivao sam nešto s čovjekom iz Zg-a koji je bio (nadam se i još je) zaljubljenik u Apple proizvode. Više puta mi je slao tekstove s kojima sam na mojim Windowsima imao problema, naime kvačice na slovima se nisu vidjele - bili su to neki čudni znaci. I tako, stalno (malo karikiram) mi je hvalio taj svoj Apple kompjuter. Jednom zgodom, kad smo se zapravo i upoznali, bio je s obitelji kod mene i na mom autu vidio Apple naljepnicu i sav zadovoljan upitao: "Koje Apple računalo vi imate?" Ja sam mu odgovorio da ja zapravo imam iPod Touch (i to onaj prve generacije), na što se njegova kćer "odvalila" od smijeha. Eto, moj prvi Apple proizvod bio je taj iPad.
29.11.2012 | 22:01
Prva dva Applea na kojima sam radio u školi (cca 1990) su bili:

Apple II (informatička učionica) i Apple Macintosh II (praksa)

Applefirst.jpg
29.11.2012 | 22:02
Dok je moj prvi privatni Mac doma bio:

Power Macintosh 7100/66

Power_Macintosh_7100_66-bb05fa132a87debabb73512ac490b134.jpg

To su bila vremena... Još imam sve svoje strojeve...
29.11.2012 | 22:13
U školi si radio baš na Apple II? Ili je bio onaj Ivel Ultra iz Ivanić grada?

Bilo je 80-ih dosta Apple II klonova u YU. Ivel Ultra od Ivasima (Ivanić grad), PEL Velebit iz Varaždina je isto bio nešto napravio, ali najjači je bio onaj drveni, od Javor Bitola.
29.11.2012 | 22:22
Radio sam i na Apple II 1983. godine, a i na prvom Macu, ali baš prvi moj vlastiti je bio Centris 610, mislim 1993. godine, novi je tada koštao oko 2000$, a 16 MB RAM-a skoro još toliko!

snap8.jpg
29.11.2012 | 22:28
smayoo kaže:

Bilo je 80-ih dosta Apple II klonova u YU. Ivel Ultra od Ivasima (Ivanić grad), PEL Velebit iz Varaždina je isto bio nešto napravio, ali najjači je bio onaj drveni, od Javor Bitola.

sada sam isao vidjeti sto moj prijatelj "google" zna o ovom drvenome ali vidim da jedino konkretno vuce tvoju temu sa ovoga foruma. jesi li dosao do ikakvih podataka? moram priznati da me strasno zanima
29.11.2012 | 22:36
Krajem 2007.g došao sam u posjed iMaca 20" i još me služi. Skoro je stradao od groma, ali je spašen, i od onda se družimo.
apple_imac_2007.jpg

29.11.2012 | 22:54
iPod 20GB IV generacija kupljen početkom 2005, još uvijek radi, kćer ga neumorno rabi, promijenjena baterija na njemu i izgleda ko da je bio u ratu, ali radi. Nakon toga iPod clasic pa MBP, iPhone, iMac22,5 i tako to...
85223_apple_ipod_20gb.jpg
29.11.2012 | 23:00
ZAAK kaže:
smayoo kaže:

sada sam isao vidjeti sto moj prijatelj "google" zna o ovom drvenome ali vidim da jedino konkretno vuce tvoju temu sa ovoga foruma. jesi li dosao do ikakvih podataka? moram priznati da me strasno zanima

Nisam Našao sam desetak ljudi moje dobi, koji su bili srednjoškolci tih godina (1985-1989, ugrubo) i koji se sjećaju drvenog kompjutera s Interbiroa (tada se tako zvao sajam informatike na Zg Velesajmu, kasnije preimenovan u Info, pa ukinut). Neki se sjećaju i da se radilo o Apple II klonu, 2-3 se sjećaju imena firme - Javor Bitola. Ali, nažalost, nitko nije sačuvao nikakav prospekt, fotografiju, ništa...

Firma je očito odavno propala tako da se do nečeg može doći eventualno kopanjem po školskim tavanima po Makedoniji...
29.11.2012 | 23:04
dpasaric kaže:
Radio sam i na Apple II 1983. godine, a i na prvom Macu, ali baš prvi moj vlastiti je bio Centris 610, mislim 1993. godine, novi je tada koštao oko 2000$, a 16 MB RAM-a skoro još toliko!

Ideš... 16 MB 1993. godine. To je tada bio hiperluksuz. Ja sam se tada patio s 1 MB RAM (PC, 386, DOS 6.22 + Win 3.1). Najveći frajeri koje sam poznavao imali su 4 (PC, 486DX2). Mislim da nijedan PC 1993 nije mogao primiti više od 8.

Što si radio s tolikim RAMom?
29.11.2012 | 23:20
2009. god -rabljeni iMac 17" (Intel) sa neispravnim ekranom.
Super me služio taj komp.
29.11.2012 | 23:21
Kod mene je prvi i jedini Apple proizvod bio iphone.

Poklonio mi je rođak prvi iphone i od tada sam zaljubljen u te uređaje, probao Android, i vratio se ponovo na iphone, i dan danas sam zahvalan rođaku jer me je navukao na taj uređaj

Volio bih još Mac kupit i radit na njemu, imao sam uživo priliku malo prčkat po njemu i to je to, i što sam vidio jako mi se svidilo.
Možda nekada i to dođe na red.
29.11.2012 | 23:35
Prvi Mac 1994
Performa630.jpg
30.11.2012 | 00:52
Kod mene je prvi Apple proizvod bio crni iPhone 3G 16GB

Zatim sam nesto kasnije dobio iPhone 4G 16GB, da bi nedavno sebi kupio PowerBook G4

Nadam se da se kasnije skupi nesto novaca da se kupi nesto novije
30.11.2012 | 01:03
prvi apple uredjaj iphone 3G (2008.)
prvi mac, macbook bijeli (2009.)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, BigMac, jura22, Pongy75, pontmax1, Riba, Anonimci (9222)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO