Word fileovi u Mac OS 9.2?!?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Word fileovi u Mac OS 9.2?!?!

28.07.2009 | 11:51
Pozdrav,
isprike ako ovoga vec ima na forumu ... ali prikaz foruma je takav da nije bas najlakse naci nest
Dakle pronadjosmo u skladistu G4 kantu (bez negativnog prizvuka).
I mislimo ga koristiti za pisanje i sl ... u nedostatku financija za kupovanje neceg.
U svakom slucaju nisam se nikad susreo sa Macom starijim od Pantera i ne snalazim se bas najbolje.
Trebamo neki program koji moze editirati i citati .doc datoteke ...?
Zna li netko koji programi su to u stanju ... i kako ih pronaci. Htio bih neki freeware.
Ako ne .doc moze i rtf ali trenutno samo imamo simple edit koji je koliko razumijem samo za .txt, html itd.
Moze preporuka ... link sa informacijama ili fileovima za daownload.

Zahvaljujem
28.07.2009 | 12:51
Postoji verzija Worda za OS 9.x, ali čemu? Na G4 slobodno stavite 10.3 ili 10.4 i vozi!
28.07.2009 | 12:55
Možda Word Perfect? Corel je zadnju OS9 verziju (3.5e) proglasio "free", a možeš je naći ovdje: www.danpalka.net/macdownloads/

Čini mi se da je Word 6 kompatibilan.

P.S. Neću ni pitati zašto je na tom stroju još uvijek OS9.
28.07.2009 | 12:59
Da, ako baš inzistiraš na 9.x, onda svakako Word Perfect od Corela! Koristio sam ga godinama na 7.x, 8.x i 9.x i bio je odličan!

Bolji put - OS X!
28.07.2009 | 16:28
Tnx, budem ga stavio - w perf. Necu stavljati OSX jer nemam vremena sad ...
Btw ljudi neugodno mi je ali neznam naci gdje se 9.2 gasi. Trazim i nidže ga. Ne gasi se vlaljda na pover button
EDIT: pomogla frendica .. nasao gasenje ( da se razumijemo OS je na korejskom)
U medjuvremenu sam jos zakomplicirao ... sad se odpetljava ... te idem staviti app
28.07.2009 | 17:00
Već sam zaboravio, ali mislim da je bilo desno, pod "Special".
28.07.2009 | 19:15
Evo me sa os9 sa mozzilom koju sam nasao na linku koji je dao djipi. I samo da kazem da bolje prikazuje jabucnjak od novog firefoxa na leu.
Nema onaj stabloviti prikaz nego normalni.
@djipi pa neznam zasto je ovo na njemu ... no vlasnik ima a njemu neke fileove koje nebi htio pogubiti pa mi se neda zafrkavati sa reinstalacijom ... uostalom ... fora je.
Specsi su sljedeci:
RAM= 64mb, 128mb, 128mb, 256mb
CPU= 400 MHz
HDD= 60-ak (pisu stavke kao zauzeto, slobodno total no nisam siguran sto koja stavka znaci jer je napisano na korejskompa je ovo odprilike eka racunica)

E sad neznam kako vama al meni se cini da ni pretjerano uputno na ovo stavljati OSX.

Btw ovo je bio stroj koji je delal u grafiskom studiju tako da ima dosta legalnog softa (illustrator, photoshop 6, quark ... pa vjerujem da bi ovo mogao biti razlog.

u svakom slucaju meni je fora iako ja necu sjediti za njim pa to mozda i nije jako bitno.
28.07.2009 | 19:22
BTW jel zna tko ako postoji flash player za OS9?
EDIT: instaluran Wordprefect ... i super sljaka. Hvala na preporuci. Takodjer Mozzila koja je bila na onom linku je super.
13.09.2009 | 02:43
Postoji Flash player za OS 9, mislim da je verzija 7 ili slicno...
13.09.2009 | 13:09
BTW na tom stroju će ti čisto dobro raditi 10.3 ili 10.4. Jedan takav leži pored mene i glumi server. Nemoj se patiti sa devetkom. Ako ne napraviš Erase nećeš izgubuti postojeće dokumente.
13.09.2009 | 20:15
Jao ovo je ozivilo opet
Dakle stroj nije (bio) moj te nisam mogao toliko petljati po njemu toj mjeri. Btw Ima prilicno aplikacija (kupljenih) za OS9 pa bi se to time onesposobilo. Mene je samo zapao taj stroj dok sam tamo imao obaviti neki posal. Koji je fino i (zabavno) obavio.
I dalje vrti svoj OS 9.2 no ja mu vise nisam nadredjeni tako da hvala na sugestijama.
14.09.2009 | 12:54
Ništa se nebi onesposobilo. I dalje bi radilo pod Classicom.
15.09.2009 | 17:18
Eh vdis to nisam znal
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 56 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO