PS5 & Xbox Series X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PS5 & Xbox Series X


19.06.2020 | 11:06
Thanks na odgovoru.
19.06.2020 | 13:08
Kloba kaže:
Pitanje, dva za vlasnike PS4. Igrate li igre (kakve god da igrate) samo s ciljem relaksacije, ili gledate da sakupite što je moguće više trofeja?
Na koju razinu podešavate težinu igrica?


Kod mene se sve mora skupiti i sve detalno proći, prvo na easy/normal a onda dalje. Koliko je to moguće u današnjim igrama, jer su jako kompleksne.
19.06.2020 | 13:41
Kloba kaže:
Pitanje, dva za vlasnike PS4. Igrate li igre (kakve god da igrate) samo s ciljem relaksacije, ili gledate da sakupite što je moguće više trofeja?
Na koju razinu podešavate težinu igrica?


Ja se tu i tamo na PS4 poigram s djecom (kad me žicaju da se igram s njima), kad sam sam sjeo ispred TV-a i upalio PS4 nemam pojma no kad je to i bilo, igrao sam da se odmorim i zabavim i zaboli me za trofeje ... mislim, odnosno znam da ni jednu igru nisam odigrao do kraja
19.06.2020 | 19:10
Ja sam kao ti drpongra75, samo sada odmah idem na najteže - pa guštam kada pokušavam shvatiti kako nešto pobjediti na najtežim postavkama. što se trofeja tiče, samo Witcher 3 Game of the Year paket (sa oba DLC-a) sam prošao 100%. Trebalo mi je dva puta da pređem igricu. God of War sam na 91% ali na nekoj normal težini, a ove ostale koje sam odigrao jedino što mi je ispod 50% (mislim 40, tako nešto) a da sam došao do kraja je Uncharted IV.
Najviše volim RPG. Nekada FPS, ali sada ipak ovo. I nogomet, naravno.
Ali, moram priznati da nikada nisam igrao online. Uvijek samo i izričito single kampanje.
19.06.2020 | 20:12
Nekad davno sam na PC-u igrao Fable i za tu igru mi je možda malo žao kaj je nisam završio do kraja, danas u startu znam da nemam vremena za odigrati bilo što do kraja pa se i ne zamaram igrama.

I nevezano sad za tvoje pitanje, sad mi je palo na pamet da dok sam imao vremena za igre nisam imao love za kvalitetan i jak hardver, danas kad si mogu priuštiti hardver nemam više vremena... kako je život jing i jang
11.09.2020 | 10:22
Da nastavimo temu, jer imamo novosti:
XBOX je najavio datum izlaska konzola, tako da će 10. studenog plasirati na tržište Series X po cijeni od 499$, ali i Series S (S u ovom slučaju najvjerojatnije znači small), koji će biti nešto hardwareski slabiji, i biti će all digitall - odnosno neće imati optički ulaz za HD Blue Ray diskove.
No zato će stajati 299$!
Nešto više o tome možete naći na ovom tekstu stranice Tech Radar.
A kako konzole izgledaju, otkrila je ekipa Unbox Therapya:

Kako je za predpostaviti da će cijena Series X u zemljama EU iznositi 499 ¢, sada je na redu Sony sa svojim izbacivanjem cijena i datuma izlaska PS5 modela.
14.09.2020 | 12:14
Evo novosti i iz SONY tabora.
Prekosutra imaju još jednu objavu vezanu uz PS5, najave igara koje do sada nisu najavili i najvjerojatnije - cijene uređaja.
By the way, meni je crna konzola puno ljepša od bijele. Nadam se da će se nuditi, da to nisu samo želje korisnika...
14.09.2020 | 19:48
Ja želim baš bijeli jer mi paše uz ostalo. I želim verziju s optičkim pogonom jer je uvijek dobro imati pristup starim igrama na diskovima.
14.09.2020 | 21:13
Mene apsolutno bas briga za bojom. Samo da je sto veci ventilator u njemu sa niskim brojem obrtaja

Digitalni uzimam naravno. Opticke medije uopce ne koristim vec godinama...
14.09.2020 | 21:28
A jel neće biti narandžastog?
14.09.2020 | 22:21
Hello Kitty!
14.09.2020 | 23:07
smayoo kaže:
A jel neće biti narandžastog?

Ako danas postoji ovo:
www.sancta-domenica.hr/ps4-dualshock-con...2-sunset-orange.html
onda vrlo vjerojatno hoće, pogotovo uzmemo li u obzir u kojim je sve bojama izlazio PS4 (crnoj, bijeloj, crno-bijeloj, srebrnoj, zlatnoj, prozirno-plavoj, crvenoj, pa čak mislim i narančastoj (sve u skladu sa igricom s kojom konzola stiže u bundle paketu)
Ovo su default boje:
www.playstation.com/en-in/explore/ps4/buy-ps4/buy-new-ps4/
Ovo su boje bundle paketa:
www.playstation.com/hr-hr/games/marvels-spider-man-ps4/buy-now/
Tako da Smayoo, ukoliko ti srce želi - može
easyskinz.com/products/playstation-4-pro...matt-skin-wrap-decal
Idu čak do takvih detalja da konzola kao takva postaje neupotrebljiva za igranje. No, to ne radi SONY nego zasebni proizvođači.
Pogledaj što su ovi napravili za igricu Sekiro: Shadows Die Twice:
q3ih51rwtzs31.jpg

Zaljepili drvo koje sigurno dodatno zagrijava konzolu, a ne vjerujem ni da je gamepad najudobniji. Ovo je za kolekcionare koji takve stvari drže na policama. A ima i takvih...
Pogledaj koliko truda je uloženo u ovu Crash Bandicoot konzolu. Ali obrati pažnju koliko tu ima materijala koji dodatno zagrijava istu.
www.vaduamka.com/archives/2017/06/27/35423708.html
dpasaric kaže:
I želim verziju s optičkim pogonom jer je uvijek dobro imati pristup starim igrama na diskovima.

Meni optički izgleda kao da se dizajner sjetio pri samome kraju "o shit, I have to put optic drive somewhere". Digitalni mi je puno elegantniji. A što se starih igara tiče, pa možeš ih ih imati i na PS Store računu, one ti se ne brišu. Isti vrag, a ne traži te disk za pokrenuti i igrati igru.
Jedina prednost je ukoliko baš želiš gledati HD Blue Ray filmove, a nemaš drugi player osim ovoga - po meni, naravno.
15.09.2020 | 09:29
Kloba kaže:
Meni optički izgleda kao da se dizajner sjetio pri samome kraju "o shit, I have to put optic drive somewhere". Digitalni mi je puno elegantniji. A što se starih igara tiče, pa možeš ih ih imati i na PS Store računu, one ti se ne brišu. Isti vrag, a ne traži te disk za pokrenuti i igrati igru.


Hoces reci "mozes ih imati ako ih ponovo kupis"? I meni opticki drive izgleda kao naknadni bolt on (mozda i namjerno), ali ga se odrekao ne bih nikada. U nacelu sve igre sam kupio kao polovne za male pare, istina da na online storeu svako toliko bude dobrih popusta, ali recimo PS4 sam kupio samo zato jer mi je prijatelj posudio Wolfenstein. I zasto ne bih imao mogucnost prodati nesto sto vise ne koristim? No bolje da se pomalo krenem privikavati jer iduca generacija sigurno nece vise imati nikakve opcije osim online.

BTW novi XBOX izgleda impozantnije I ima big-ass ventilator.
15.09.2020 | 11:13
Riba kaže:
Hoces reci "mozes ih imati ako ih ponovo kupis"?

Ne, hoću reći imaš svoj account i ukoliko si ijednu igricu kupio online, znaš da je na tvom accountu spremna za download i kada si je odigrao i obrisao. A kako PS4 igrice rade na PS5, tako ćeš ih moći skinuti i za peticu.
Ne shvaćam zašto je to tolika nebuloza?
Neki hitovi, istina, poput Horizon Zero Dawn ili God of War će se najvjerojatnije napraviti u remastered verzijama pa prodavat izričito za PS5 i Unreal 5 grafiku, ali PS4 verzija s Unreal 4 grafikom ostaje na tvom računu tebi za skidanje na kojoj god hoćeš konozli: PS4, PS4 slim, PS4 Pro, PS5 digitall do PS5 HD Blue Ray.
Evo ti dokaz, u slučaju da mi ne vjeruješ:
www.psu.com/news/can-you-download-ps4-games-onto-ps5/
Ovaj puta sam malo detaljnije preletio tekst, da ne bi bilo "HDMI 2.1" 2, u mom slučaju.
Evo citata koji tražiš:
"Yes, you can download PS4 games onto PS5! Not only is the console able to accept physical PS4 games as you would expect, anything you have previously purchased via the PlayStation Store can be downloaded directly to your shiny new PS5."
Nalazi se odmah ispod međunaslova Can you download PS4 games onto PS5?.
15.09.2020 | 11:25
Ono što hoću reći Riba, jest da su igrice puno isplativije i konzola brže i tiše radi bez optičkih diskova unutra. Tako da ne razumijem nostalgiju za optikom.
Pa bila je više potrebnija na kompovima, a danas je skoro nitko ne koristi - zar ne?
Danas svi imamo brzinu interneta dovoljnu za skinuti i igricu od 100 GB, pa makar skidao dva dana.
Ali kada je skineš, tvoja je (tvoja je odmah - mislio sam reći - spreman si za igranje).
I ono najbolje, možeš je kupiti preko mobitela ili interneta na poslu, te pokrenuti njeno skidanje na konzolu ukoliko je ostavljena u sleep modu. Kad dođeš doma, igrica je tu.
Imaš popuste svako malo, proljetni, ljetni, Black friday, holidays ovo ono - a ja nisam učlanjen u PS Plus. Tu tek imaš samo takve popuste i zagrantiranu besplatnu igru mjesečno.
No, o tome ti detaljnije može reći drlovric ili netko drugi tko je učlanjen, ako te zanima.
EDIT:
Što se XBOX-a i hlađenja tiče, nekako se bojim da će i ova generacija biti bolje rješena na stranu Microsofta kao i sadašnja (u tom segmentu).
No, sjećam se da sam pročitao tekst da je PS5 konzola najveća konzola do sada, uključujući i XBOX.
Kada razmislimo da je unutra SSD, nadam se da je to zbog velikog ventilatora i dobro razrađenog pasivnog hlađenja.
No, to ćemo tek vidjeti kada se ove stranice koje se time bave dočepaju novih konzola pa ih raskopaju.
EDIT 1:
Dosta ljudi ima PS4 a da ne zna puno caka čisto jer se ne bave konzolom toliko. Bertone je sam najbolje rekao da je odigrao možda desetak igara i da ju je proslijedio djeci, koja su se odlučila za igrice na kompjuteru.
Imaš raznorane videotutoriale na YouTube-u tipa "10 things you must know before when you buy first Play Station 4". Od simultanog uključivanja televizora čim stisneš PS na gamepadu da uključiš konzolu, do raznoraznih caka kako usporiti trošenje baterije na gamepadu i slično...
15.09.2020 | 12:08
Evo link na kojem se nalazi tekst da je PS5 najveća konzola do sada.
Ova slika je s te stranice
ps5size2-1440x569.png

Stvarno će biti mrcina.
ps5size1.png
15.09.2020 | 19:58
15.09.2020 | 20:50
Nisam znao da se XBOX korisnici žale na hlađenje...
15.09.2020 | 20:57
Kloba kaže:
Riba kaže:
Hoces reci "mozes ih imati ako ih ponovo kupis"?

Ne, hoću reći imaš svoj account i ukoliko si ijednu igricu kupio online, znaš da je na tvom accountu spremna za download i kada si je odigrao i obrisao. A kako PS4 igrice rade na PS5, tako ćeš ih moći skinuti i za peticu.
Ne shvaćam zašto je to tolika nebuloza?


Puno si se raspisao ali mi nisi odgovorio kako to mogu imati svoju staru igru koju imam na DVDu na PS5 bez optike osim ako je ne kupim opet?

Takodjer, tebi je mozda nista skidati 100GB igre, meni sa mjesecnim 500GB mobilnim internetom to bas i nije.
15.09.2020 | 21:23
Aha, to si me pitao.
Tu si u pravu.
Ukoliko već imaš igru na Blue Rayu, naravno da je glupo kupovati istu na SONY PS Store-u.
U tom slučaju, apsolutno stoji da trebaš optiku.
Nisam shvatio pitanje, milslio sam da ciljaš na igricu s neta koju si obrisao, a odigrao bi je ponovno na PS5.
I nisam znao da nemaš flat rate; zaboravio sam da si u inozemstvu poslovno - pa sam te "po defaultu" svrstao u korisnika flat rate interneta.
Sorry na tome...
15.09.2020 | 22:28
Ono sto mi nije jasno jest zasto se komplicira sa dvije razlicite verzije konzole, zasto se opticki uredjaj ne prodaje kao vanjski zasebni add-on koji bi mogao uvijek kupiti i koristiti po potrebi.
16.09.2020 | 02:37
Dobro pitanje. Tako je  to riješio i bilo je to jako dobro rješenje. Ja svoj DVD drive imam praktički nov novcat u ladici.
SONY ide na ovaj princip, s tim da će cijenu optike navodno naplatiti prema nekima 50, a prema nekima 100 dolara, eura, funti - čega već gdje. Osobno mislim da je razlika od 100 malo velika za isti uređaj samo sa BR HD driveom, nekako sam više sklon vjerovati da će biti 49,99 nečega skuplji.
Ali sve ide na digitalu.
Pa na PS Storeu imaš za kupiti i igrice za PS3 još uvijek. Ne znam kako će izgledati stranica kada izbace sve ovo novo, samo sam htio reći da stvarno poštuju igrače sa starijim konzolama. Ili igrice koje je nasljedila nova inačica. U samom storeu ih više nema, ali ukoliko si ju kupio, na tvom accountu je dostupna za download, samo više nema internet podršku proizvođača. Samo single player kampanja i to je to. To sam skužio sa PES 2017, 2018, 2019, 2020. Uvijek si kupim taj nogomet.
17.09.2020 | 05:11
Da ne dosađujem previše, napisat ću cijene i datum izlaska PS5, te dodati link na širi tekst o svemu što je jučer SONY prikazao plus cijeli keynote sa stranica BUGa.
Uglavnom, kod nas će biti dostupan od 19. 11., u ostalima zemljama EU HDBR konzola stajati će 499 €, a digitall verzija 399 €.
Kod nas najvjerojatnije toliko + PDV, ako ne još malo gore.
Online narudžbe počinju danas, 17. 09.
Sada sve znamo...
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.09.2020 | 06:39
Nama krenule predbiljezbe, i cijene su slicne, mrvicak jeftinije... ocekivao sam nesto skuplje jer na nasem otoku je sve skupo...

I tek sam sad vidio razliku u izgledu - i verzija s optickim pogonom mi puno bolje izgleda nego digitalna verzija... simetrija mi je nezanimljiva..

Narucujem... Dijete skida jumf!!
17.09.2020 | 21:01
Ima li na Jabucnjaku kakva dobra dusa da zivi u Zupanji ili okolici da mogu naruciti PS5 na njega?
18.09.2020 | 10:03
Citam da je Sancta Domenica, kao ovlasteni distributer, pribjegao starom i ispranom markentiskom triku... Kao zbog velike zainteresiranosti imaju poteskoca pri pred-narudbama, pa se mora malo pricekati da sloze na web-u ponovno pred-narudbe Kako proziran marketinski trik...
18.09.2020 | 12:09
drlovric kaže:
Ima li na Jabucnjaku kakva dobra dusa da zivi u Zupanji ili okolici da mogu naruciti PS5 na njega?


Narucis na postanski ured, skupis kad dodje.
18.09.2020 | 12:18
Moonlike kaže:
Citam da je Sancta Domenica, kao ovlasteni distributer, pribjegao starom i ispranom markentiskom triku... Kao zbog velike zainteresiranosti imaju poteskoca pri pred-narudbama, pa se mora malo pricekati da sloze na web-u ponovno pred-narudbe Kako proziran marketinski trik...

Možda je, nemam pojma. Zar nije pisalo u onom BUGovom tekstu da je SONY prvo zanijekao, a onda ipak obećao da će do ožujka 2021. isporučiti diljem svijeta prvih 15 milijuna konzola (navodno je problem u nekoj komponenti koje nema na zalihama zbog zaustavljanja radova uslijed COVID-19 pandemije).
Ako se svijetu obećaje u idućih šest mjeseci količina koja u SAD-u može planuti za dva tjedna, onda će u Hrvatsku stići jako malo primjeraka.
Ne znam koliko, ali ne brdo sigurno.
Ma - ne znam ni je li mudro biti prvi adopter kod PS5, kada su četvorku radili svako izdanje u par inačica.
EDIT:
Sad pročitao, ne znam šta te vuče na zaključak da je muljanje? Pa piše da će idući naručitelji dobivati prvu iduću pošiljku po sistemu "tko prvi". Ponavljam, možda sam ja samo naivan - ali mislim da zaboravljaš da cijeli svijet sada to isto radi a SONY toliku navalu možda zaista i ne može zadovoljiti.
Pa hype su stvarali gotovo godinu dana... Ako to nije pola milijarde inicijalnih naručitelja, nije ni jedan.
Ono što je meni jadno od Sancta Domenice (nisam znao da su oni zastupnici za SONY iako tamo kupujem TVe a kupio i PS4 Pro), jest da nisu napisali cijene. Koje vjerujem da znaju. Jer to bi možda one manje dubljeg džepa odgovorilo od prednarudžbi.
18.09.2020 | 12:32
Dijete kaže:
Narucujem... Dijete skida jumf!!

A di je sada ono "nema konzole do Nintendo konzole"?
Blago tebi, by the way, bi dobivate među prvima. Koliko je kod vas?
18.09.2020 | 12:45
Kloba kaže:
Moonlike kaže:
Citam da je Sancta Domenica, kao ovlasteni distributer, pribjegao starom i ispranom markentiskom triku... Kao zbog velike zainteresiranosti imaju poteskoca pri pred-narudbama, pa se mora malo pricekati da sloze na web-u ponovno pred-narudbe Kako proziran marketinski trik...

Možda je, nemam pojma. Zar nije pisalo u onom BUGovom tekstu da je SONY prvo zanijekao, a onda ipak obećao da će do ožujka 2021. isporučiti diljem svijeta prvih 15 milijuna konzola (navodno je problem u nekoj komponenti koje nema na zalihama zbog zaustavljanja radova uslijed COVID-19 pandemije).
Ako se svijetu obećaje u idućih šest mjeseci količina koja u SAD-u može planuti za dva tjedna, onda će u Hrvatsku stići jako malo primjeraka.
Ne znam koliko, ali ne brdo sigurno.
Ma - ne znam ni je li mudro biti prvi adopter kod PS5, kada su četvorku radili svako izdanje u par inačica.
EDIT:
Sad pročitao, ne znam šta te vuče na zaključak da je muljanje? Pa piše da će idući naručitelji dobivati prvu iduću pošiljku po sistemu "tko prvi". Ponavljam, možda sam ja samo naivan - ali mislim da zaboravljaš da cijeli svijet sada to isto radi a SONY toliku navalu možda zaista i ne može zadovoljiti.
Pa hype su stvarali gotovo godinu dana... Ako to nije pola milijarde inicijalnih naručitelja, nije ni jedan.
Ono što je meni jadno od Sancta Domenice (nisam znao da su oni zastupnici za SONY iako tamo kupujem TVe a kupio i PS4 Pro), jest da nisu napisali cijene. Koje vjerujem da znaju. Jer to bi možda one manje dubljeg džepa odgovorilo od prednarudžbi.


www.jutarnji.hr/life/gaming/sada-je-sve-...aystation-5-15019670

Ima cijene... no kako pise "preporucene MPC"
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO