PS5 & Xbox Series X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PS5 & Xbox Series X


17.06.2020 | 07:17
47. put - zadnja rečenica se odnosila na PS5 jer je tema - PS5.
Opće je poznato da PS4 Pro nema mogućnosti koje mi imputiraš da sam mu namjenio. Tipična tvoja taktika.
No, kako bi ti rekao - što god ti kamenuje barku.
Nemaš problema sa Srbima? Što ih onda izvlačiš? Ili ipak imaš... (sjeti se određenih poruka)
Sorry, igraš prljavo... Ne preostaje mi ništa drugo.
Inače, Stanković je pozvan u Nu2, nije autor emisije (ako znaš na što ciljam).
EDIT.
A kad smo počeli s uvredama, znaš li što je fah idiot?
I odgovor na pitanje - od strane tebe stvarno se počinjem osjećati ugroženo. Jer svađa javno, pa poruke privatno mi stvaro idu na živce više. Ispada da radiš to što radiš samo da bi ispao pametniji. Možda i ispadneš, pa onda sam sebe posereš sa razumijevanjem engleskog.
Da "kamenuje barku"...
17.06.2020 | 07:36
Ajde još jednom pročitaj ovaj pasus:
Kloba kaže:
O tome pričam. A koliko to sada košta, OLED LG? Zato sam to i napisao... (ne zbog kabela, zbog ulaza)
Šta će ti super konzola na kojoj ne možeš vidjeti "ništa" od najnovije grafike jer ti TV nema ulaz.
Moja 4K ima tek jedan od tri moguća HDMI-a koji je 2.0, znači zadovoljava za PS4 Pro. OK, ima par godina - ali opet...
Ne bih uzimao tu zvijer bez da nisam siguran da imam i HDR, 4K 120 FPS, i sprovedenu optiku. Nema svrhe.

Da aktivno i sa razumijevanjem igraš PS4, onda bi iz PRVE vidio da se na sadašnju konzolu odnosi jedna jedina rečenica. Predzadnja. Kako vidim da ti trebam crtati, ova:
Kloba kaže:
"Moja 4K ima tek jedan od tri moguća HDMI-a koji je 2.0, znači zadovoljava za PS4 Pro. OK, ima par godina - ali opet..."

Pa se vraćam na peticu -
Kloba kaže:
Ne bih uzimao tu zvijer bez da nisam siguran da imam i HDR, 4K 120 FPS, i sprovedenu optiku. Nema svrhe.

Ali ti i neki od vas (koji su to, molim te; imao si konferencijski poziv prije pisanja posta?), ne nalazite to impresivnim, jer ti i oni jeste - a ja zasigurno nisam, igrali najbitnije igre gamerskog života. Jer, kako ti kažeš:
Daddo kaže:
ti to ionako ne možeš znati jer nisi igrao ADoM ili MUD igre na terminalima a skok sa 4 CGA boje na CGI sekvence neke od nas ne oduševljava.

Kako znaš?
Zašto misliš da mi je cilj impresionirati ikoga, pogotovo tebe?
Mislim, ne može biti stvar u novcima - pa nalazimo se na stranici na kojoj pričamo o novom Mac Pro računalu koje u dućanu stoji oko 150.000 kuna. Samo kotači su mu u SAD-u 700$.
I ti ovu temu nalaziš impresivnom?
Ne razumijem, koji dio?
Ili ti se samo malo - mene uzelo pod zub?
A recenzije igara čitam redovito. Na stranicama pisanim engleskim jezikom. A što se Hrvata i Srbina tiče (di na Srbe odmah skočiš...) - poanta je bila da uvidiš koliko glupih riječi imamo u našem riječniku. No, u klasičnom tvom stilu - od šume ne vidiš stablo.
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.06.2020 | 08:36
drpongra75 kaže:
@drlovric - Skini MAME emulator, nabavi ROM od Panga i uživaj u čistokrvnom originalu. Ne znam koji mi je bolji, Pang ili Super Pang.

Mojih TOP 10 retro igara (kad smo već načeli tu temu)

01. Elite
02. North & South
03. Rick Dangerous 2
04. Pang i Super Pang
05. Golden Axe
06. Out Run i Turbo Out Run
07. Toki
08. Bust-A-Move
09. Tetris (arcade version)
10. Street Fighter (svi dijelovi)

Ima toga još, ali ove su mi nekako najdraže za zaigrati. Super Mario mi nikad nije bio uzbudljiv, niti išta što je izdao Nintendo.

Malo je offtopic, ali morao sam to reći


Znači od tvojih top 10 "RETRO" igara, jedino što nisam (nikad) igrao jesu naslovi pod 7 i 8. Sve drugo je nevjerojatno igrivo i zabavno i žanrovski različito.

Elite na Spectrumu, N&S na 286ci u CGA, Rick Dangerousa na C128, Pang na automatu u videoteci, Golden Axe na Amigi, C64 i u salonu igara. Outrun je slavu pokupio na arkadama zbog onog auta u koji si sjeo, ali meni je bilo draže igrat ga na C64 - glazba je bila izvrsna uz staze i scene.

Igraće konzole iz tog vremena (Sega, Nintendo) unatoč svojoj specijaliziranoj namjeni imale su puno manji broj naslova, koji su se (vjerojatno zbog troškova) razvijali i za računala, pa je u pravilu ista igra izašla i za "PC" i za "konzolu", a prioritet je bila igrivost - jer je grafika bila - slična.

Jedina iznimka u toj priči je bio Nintendov gameboy (onaj prvi) jer je bio - prenosiv i mogao si ga igrati satima na običnim baterijama, igre su bile zabavne (pa čak i Tetris).

Na RPG sam se zakačio sa Pool of radiance. Na taktičke turn based igre sa Laser Squad. Sid Meierovi Piratesi su i dalje najbolja mi igra ikad. Hostages me navukao na Rainbow Six tip igri. ZakMckraken na point&click avanture.

FPS? Doom u mreži, Duke Nukem modemom na custom mapi te CoD timski u WW2 scenariju.

Dune, pa Westwoodov Dune 2 koji me odvukao na Command & Conquer (još jedna stvar koju je bilo zabavno igrat u mreži) Blizzardov Warcraft...

Na MMORPG se nikad nisam zakačio, što zbog činjenice da nisam imao vremena, što zbog lošeg linka.

Igraće konzole? S kontolerima? Samo arkade koje sam u to doba kad su izašli i Crash i Spyro već "prerastao", odnosno naigrao se Raymana i Aladdina da me nije impresioniralo.
17.06.2020 | 08:46
Ajjj popravi mi coek dan sa ovom hrvatskom terminologijom Pola ovih rijeci nisam cuo nikada, i da, vecina ih jeste retardirana. Neke su se rijeci udomacile vremenom, ali brate ne moras zvucati ko kreten da bi eto kbjg pricao na svom jeziku (nakaradno prevedenu stranu rijec).

Napudbina i ocvrsje za SW i HW su vanvremenski hitovi.

Ne bi da nekome nesto pametujem, ali malo pretjerujete sa ovim prepucavanjem i mislim da je stvar osobne prirode i netrpeljivosti, jer bas trazite dlaku u jajetu da jedan drugog poklopite. Djetinjasto i bespotrebno.

Ja znam da ce Kloba kupiti PS5 (ko i ja) i rokati u koliko god Hz, FPS, Pixela bude dostupno

Nemojte trositi energiju na besmislene rasprave. My 2c (da vidite da i ja znam malo engleskog).
17.06.2020 | 08:56
@Daddo:

Dosta smo slicni po tim gaming iskustvima. Ja sam ranije uvijek preferirao RTS games, kao Settlers ili MS Age of Empires npr. Nije mi mrsko cekati da lik osijece drvo u sumi, pa napravi balvan, pa odnese u radionicu da naprave luk i strijelu, ali ti fali metal koji mora doci iz rudnika

Te igre me mentalno opustaju, ali brate traju. Tropico sam igra do besvijesti. Mada njega imam i na PS4 al nije mi nesot leglo s kontrolerom...

Kako starim nemam vise ni vremena ni zivaca za PC gaming pa sam se skroz prebacio na konzole.

Upalim PS, rokam online Battlefield, CoD, Fifu. Pa i Pang Na velikom ekranu, na trosjedu, bez instaliranja, drivera, podesavanja, grbljenja na nekoj stolici za stolom. Yes please

Ne znam jesi li probao Company of Heroes, to smo bas puno igrali lokalno i online. Odlicna igra.

Sada kako evo radim nocne smjene (po US vremenu), igram ponovno igre jer se nista bitno ne desava satima i nasao sam ovo. Fino i zarazno.

Vratilo me u ta nekadasnja vremena kad sam imao vremena igrati 4-5h jednu igru.

store.steampowered.com/app/403190/Planetbase/
17.06.2020 | 09:03
Kao klinac (80-ih) igrao sam Tetris, Pacman, Ghost & Goblins, Paperboy, Super Mario i Zeldu.
Ima tu još igara, tipa onaj tenis sa pravokutnicima koji su sve manji i sve brži kako napreduješ i tako dalje.
Devedesetih sam zabrijao na sport, krajem devedesetih kupujem prvi PC, s kojim se prvi puta spajam na mrežu svih mreža internim dial up modemom. Kasnije taj PC nabrijavam do ibera (ATI grafičku 9800 Pro mijenjam Gainwardowom NVIDIA 6800 Ultra koja je tada koštala 5000 kuna).
Igrice koje sam na njemu, a i na nasjedniku koji je imao NVIDIU 8800 GTX, Crucial Ballistix 4 x 1GB DDR2 800MHz RAM-a, i Samsung HDD od 500 GB jer se Seagate tukao sa ostatkom konfiguracije, odigrao sam:
Doom 3
Doom 3: Ressurection of Evil
Quake 4
Prey
Prince of Persia: Sands of Time
Prince of Persia: Warrior Within
Prince of Persia: The Two Thrones
Far Cry
Crysis
Call of Duty
Call of Duty: United Offensive
Half Life
Half Life 2
Prey
F.E.A.R.
Medal of Honor
Vietcong
Vietcong 2
Age of Empires 3
Zgodna napomena, prilikom kupovine drugog desktopa MAK me toliko popljuvao, da što toliku lovu trošim na jebeni PC kada postoji Apple Macintosh. Vadi tadašnji 17" MacBook Pro iz torbe, pa iPod i objašnjava frendu i meni sa strane (više frendu) koliko je ovo pouzdanije i - bolje.
Tada kupujem PS2, koji pošteno koristim samo za Konami.
Nakon svih tih godina, 2018. kupujem PS4 Pro da vidim koliko su igre u međuvrmenu napredovale. Kako sam volio igrati Prince of Persia, a ta je igra na istu foru, s konzolom kupujem i svježe predstavljenu Assassin's Creed: Origins.
Toliko me impresionira grafika i sama igrica da odlučujem kupiti cijeli serijal osim prvog dijela, čisto zato što nije izdan za PS.
Počinjem se interesirati što sam propustio, pa igre kupujem po ključu "game o the year" award.
Tu uzimam God of War, Uncharted IV, i Witcher 3 GOTY edition i Horizon Zeo Dawn (uključena oba DLC-a).
Kako mi je Far Cry bio zabavan, kupujem i FarCry 5 te FarCry New Dawn.
Radi grafike, jer sam toliko klipova poledao (a i igra je navodno dobra, iako po nekima prevelika i prepuna detalja) sam kupio jedino Red Dead Redemption 2.
Još nisam počeo igrati tu igru jer igram po nekom svom ključu, po kojem i izdanja po godinama igraju ulogu.
17.06.2020 | 09:19
drlovric - volio bih kupiti PS5.
Ali kao što sam napisao.
Za to đubre ću trebati i novu TV, kojoj će HDMI 2.1 biti normala (ako taj port bude u pitanju), i aktivirati optiku. Sprovedena mi je do kuće, sada treba probušiti vanjski zid i neki unutarnji te sprovesti kabel od vanjske kutije do moje sobe.
I što se gamepada tiče: kako mi se čini da su im USB i USB C ulazi na konzolama i utorima na samim controlerima - ukoliko mi Dual Sense neće biti nešto volio bih da mogu zaigrati sa XBOX One Elite controlerom.
A sada pitanje:
Zašto pro gameri igraju samo i izričito na PC-u? Pojačavanje grafike mi je jasno, uparivanje kartica i to - ali stvarno ne znam zašto se smiju konzolama? Možda to rade s pravom, no zanima me razlog.
17.06.2020 | 09:52
Iako ovakvih lista ima puno - ovu sam izabrao jer ima razne tipove igara.

Koje su vaše najbolje igre proteklog desetljeća?
17.06.2020 | 12:20
Zato jer nemas misa? Nisu sve pro igre radjene za pc, fifa na turnirima mislim da se igra na psu.
18.06.2020 | 10:29
Kloba mislim da grijesis.

HDMI 2.1 nece biti obvezan da bi ti mogao igrati. Niko tebi ne brani da PS5 spojis na HD ready TV (720p) i igras u najvecoj rezoluciji koju tvoj TV moze prikazati. Konzola nema problem s tim

2.1 standard jeste future proof ali apsolutno nebitan i nepotreban u ovom trenutku. Konzole sumnjam da ce nam doci prije proljeca, tako da cemo tada u svakom slucaju biit pametniji i imati vise info

Ono sto zelim reci je da nije apsolutno nuzno kupovati novi TV ukoliko si zadovoljan postojecim.
18.06.2020 | 10:50
I onda se u Kauflandu kupi HDMI kabel za 9,99kn!

Kablovi bi trebali biti oko 10% cijene suatava.
18.06.2020 | 12:22
drlovric kaže:
Kloba mislim da grijesis.

HDMI 2.1 nece biti obvezan da bi ti mogao igrati. Niko tebi ne brani da PS5 spojis na HD ready TV (720p) i igras u najvecoj rezoluciji koju tvoj TV moze prikazati. Konzola nema problem s tim

2.1 standard jeste future proof ali apsolutno nebitan i nepotreban u ovom trenutku. Konzole sumnjam da ce nam doci prije proljeca, tako da cemo tada u svakom slucaju biit pametniji i imati vise info

Ono sto zelim reci je da nije apsolutno nuzno kupovati novi TV ukoliko si zadovoljan postojecim.

Ja ne mislim.
Naravno da stroj nema problem s tim, imam ja.
Za sadašnju konzolu prvo sam kupio TV, nakon godine dana konzolu za koju još imam garanciju do 2. mjeseca 2021.
Znači, petica me neće vidjeti do neke 2023. definitivno. Koliko će telke koštati tada? Znam da je ova moja, koju sam platio 5000 kuna, lani (i bolja) stajala 2500 kuna.
Meni je to kao da kupuješ Mac Pro i na njega spojiš HD ready monitor. Eto.
jura22 kaže:
I onda se u Kauflandu kupi HDMI kabel za 9,99kn!

Kablovi bi trebali biti oko 10% cijene suatava.

Kakav kabel?
Kabel se dobije s konzolom.
Ako misliš na 2.1 kabel, a ja nemam 2.1 port - što će mi? A sudeći po dosadašnjoj praksi SONY-a - 2.1 HDMI kabel će se nalaziti u paketu konzole PS5.
18.06.2020 | 12:29
Ovu igru pro gameri igraju radi poboljšavanja perifernog vida, brzine i predviđanja pokreta protivnika.
Tip za minutu odklika krugova koliko ja ne bi za pet.
18.06.2020 | 16:43
Ahhh sta god te veseli prijatelju

Ja cu vala ici na preorder cim je puste online. Kao i za PS4. Nisam ti ja neki strpljivi takticar. Daj mi sve i odmah, dok me raduje i dok me nije volja prosla. U nesto ce se vec ustekati...

Ako mislis da ce Sony sam sebi kastrirati trziste uvodeci neki jack kojeg nema niti 5% TV na planeti, varas se. Sve ce to raditi...

Nisam nikada kupio 4K jer nisam imao na njemu sta gledati. Danas je vec dovoljno sadrzaja i na YT, tako da meni ne pravi razliku. Uzet cu Philips vjerojtno radi Hue rasvjete u stanu.
18.06.2020 | 16:55
Ne mislim to. Mislim da će upgradeati konzolu kada ću je ja željeti. A tko zna, možda i neće.
Uglavnom, imam previše nedovršenih igara na 2TB da bi kupovao po najjačoj cijeni konzolu od 845 GB, pa bio to i SSD izuzetne brzine.
Dok ovo svoje odigram, vidjet ću šta ću.
EDIT:
Ali vidiš, i sam pišeš da ćeš za novu konzolu kupiti i novu TV.
Zašto ja griješim, a ti ne?
EDIT 1:
Bitniji je HDR od 4K, što danas stvarno ima već svaka telka. Kada sam ja kupovao 4K je bila novost, a sa HDR su muljali tako da sam mislio da sam kupio TV s time, da bi ispalo da nisam.
18.06.2020 | 17:05
Nego, ukucao na Google pitanjce i naišao na tekst s odgovorom.
Nisam ga pročitao, upravo krećem - ali znat ćemo obojica hoće li ili neće trebati TV s HDMI 2.1 portom.
www.polygon.com/2020/3/4/21151509/xbox-s...-specs-4k-8k-tv-hdmi
Imamo odgovor:
"The thing is, the PS5 will surely have an HDMI 2.1 port as well. The latest specification of the HDMI standard, HDMI 2.1 can deliver much more bandwidth than the older HDMI 2.0b — 48 gigabits per second, up from 18 Gbps — and accordingly, it supports higher resolutions and frame rates. HDMI 2.0b can’t handle 4K video at frame rates higher than 60 fps, while HDMI 2.1 can comfortably support 4K at 120 fps and 8K at 60 fps. If Sony is saying the PS5 will be able to output 4K120 video, then the console must have an HDMI 2.1 port"
ZNači, Sony si neće "pucati u nogu", već će ići na "budućnost gaminga".
Vrijeme, sve gazi.
Ne znam zašto je nelogično za next gen konzolu očekivati next gen TV. Kako je PS4 dominirao ovim desetljećem, petica će sljedećim - zar nije logično da je rade za nove standarde.
18.06.2020 | 19:25
Evo cijena:
Blue Ray 499, digital 399 $. Izlazit će i u drugim bojama (potpuno crni, kombinacija skroz drugih boja itd)...
18.06.2020 | 20:35
Hmm, dobro su odlucili oderati ove koji se ne daju digitalno zarobiti.
18.06.2020 | 22:17
400$ je odlicna cijena. Na kakve sve gluposti to potrosim ajme majko Samo sto ce kod nas biti u eurima plus jedno 20%
18.06.2020 | 22:19
Kloba kaže:

Ali vidiš, i sam pišeš da ćeš za novu konzolu kupiti i novu TV.
Zašto ja griješim, a ti ne?


Zato sto imam FullHD tv star 5 godina. 50-ak incha LG. Nemam ni 4k, ni hdr, ni nista fancy ali radi ko grom. Taj ide u spavacu a u dnevni boravak cu neki gamerski veliki. Vrijeme je. Taman si mi dao super ideju da "objasnim" suprugi da se novi PS ne moze ukopcati u stari TV
19.06.2020 | 07:05
Eto vidiš. A ja imam neki krnji 4K koji nema HDR i dijagonale je 40".
Za ovu konzolu bih si uzeo 50", 4K, HDR, sa tim 2.1 HDMI utorom koji će do tada postati standard.
Što se PS5 tiče, stvarno ne znam da li uzeti digital ili blue ray, pogotovo jer tek dvije igrice imam na disku, a možda mi se i odgleda nešto na tom HD BR-u.
Ali nisam očekivao da će taj utor cijeniti 100$.
Treba vidjeti koliko će to koštati ovdje.
BTW - navodno će se konzola moći postaviti i vodoravno - samo će ovaj stalak koji ju drži okomito trebati staviti ispod i to će biti to. Mada mi ovako i stane na mjesto gdje je namjeravam držati i dobro izgleda.
19.06.2020 | 08:11
Ja cu sad gledati 60+ incha, ovisno na sta naletim u ponudama...

HDR je velika prijevara na tim TV. Jeftiniji monitori jednostavno nemaju dovoljno svjetline (Nit value), pa su onda napravili kao podkategorije tog HDR dozivljaja. Muljanje korisnika samo tako. HDR velikim slovima pise na kutiji, ali tek nakon kupovine saznas da nemas bas pravu stvar ko na njihovom skupljem modelu

Ja sam fotograf, vidim te stvari i taj dinamicki raspon bi mogao biti big deal, ako ga dobro implementiraju u igrama. Vaznije puno od pukog napucavanja kolicine pixela. Tipa ove sumanute rezolucije sto stavljaju na flagship mobitele, ali ih po defaultu ugase jer trose puno bateriju. Onda vecina korisnika plati nesto sto ne koristi, jer ne znaju da su to "nesto fancy" trebali ukljuciti. A ni primjetili nisu da im fali
19.06.2020 | 08:41
Pa HDR 10 je 1000 nita, a ima i Dolby Vision, samo se taj plaća - zar ne? Mislim, plaćaju ga proizvođači televizija, pa je samim time TV skuplja od one koja ima HDR 10 koji je free.
Tako sam ja to shvatio.
pcchip.hr/hardver/tv-i-monitori/dolby-vi...medu-hdr-tv-formata/
19.06.2020 | 08:45
drlovric kaže:
Ja sam fotograf, vidim te stvari i taj dinamicki raspon bi mogao biti big deal, ako ga dobro implementiraju u igrama. Vaznije puno od pukog napucavanja kolicine pixela. Tipa ove sumanute rezolucije sto stavljaju na flagship mobitele, ali ih po defaultu ugase jer trose puno bateriju. Onda vecina korisnika plati nesto sto ne koristi, jer ne znaju da su to "nesto fancy" trebali ukljuciti. A ni primjetili nisu da im fali

Ha! Dobra
19.06.2020 | 08:54
Al' ovi pro gameri i njihovo "vježbanje" me fasciniraju.

Neki čak koriste i vježbe francuskih rukometnih golmana: stanu na gol u raskorak, i na nožnim prstima očekuju koja će se od četiri lampice na golu upaliti. Oni ih moraju ugasiti tako da je taknu. Lampice se pale sve češće i neodređenim slijedom.
Vježbaš periferni vid...
Slično ovome

To vježbaju i gameri. Gledao u nekom dokumentarcu.
19.06.2020 | 10:22
Da se vratimo na temu.
Znači, po francuskom Amazonu digitalni PS5 će u EU koštati 399 €, a HD Blue Ray verzija 499 €.
Release date je 20. 11. 2020.

2BEBF584-75F1-4650-BAE8-D15743332571_1_105_c.jpeg


Izgleda da su se malo zaletili, jer sada se na tom linku ne može vidjeti ni cijena, ni datum izlaska.
Barem ih ja ne vidim.
Ipak, držim da je Amazon pouzdan izvor i da je to - to.
Koliko će PS5 stajati u Hrvatskoj, e to nemam pojma.
19.06.2020 | 10:51
Obično to bude da euro kod naših "nakupaca" ima vrijednost 10 kn. Znači ispod 4000-5000 kn neće biti.
19.06.2020 | 10:54
Pitanje, dva za vlasnike PS4. Igrate li igre (kakve god da igrate) samo s ciljem relaksacije, ili gledate da sakupite što je moguće više trofeja?
Na koju razinu podešavate težinu igrica?
19.06.2020 | 10:55
drpongra75 kaže:
Obično to bude da euro kod naših "nakupaca" ima vrijednost 10 kn. Znači ispod 4000-5000 kn neće biti.

Nisam ovo znao. Zgodna informacija!
19.06.2020 | 10:59
Kloba kaže:
Pitanje, dva za vlasnike PS4. Igrate li igre (kakve god da igrate) samo s ciljem relaksacije, ili gledate da sakupite što je moguće više trofeja?
Na koju razinu podešavate teškoću igrica?


Kod mene cista relaksacija, ne gledam nista.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO