PS5 & Xbox Series X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PS5 & Xbox Series X

10.11.2020 | 13:26
Ovo su usporedna mjerenja loading timea određenih igara. Bitno je za naglasiti da su igre namijenjene za četvorku, i da ne iskorištavaju taj SSD NVMe do kraja koliko sam shvatio. Primjerice AC Valhalla se radi za PS4 i za PS5 zasebno. Tako da, iako su neke igre tipa The Last of Us II, ili RDR 2 bile izuzetno hardverski zahtjevne za PS4 Pro, kamoli Slim ili početnu verziju četvorke, to su ipak igrice za tu generaciju.
Zgodna info, The Witcher 3 će dobiti posebni upgrade ili (vjerojatnije) remastered verziju za PS5, kako bi se vidio u svom punom sjaju - a pričamo o igrici staroj pet godina.

By the way, kada je izašla četvorka, na dan izlaska u Kanadi za neku TV prodavačica u jednom dućanu pred kojim su već danima kampirali first adopteri izjavila je kako je za cijelu Kanadu stiglo 400 konzola.
Ako je tada bilo tako, za državu sa 40 milijuna stanovnika izuzetne kupovne moći prosječnog stanovnika - koliko primjeraka PS5 konzole je stiglo za Hrvatsku u doba Korone? Na zemlju od četiri milijuna stanovnika s ne baš velikom kupovnom moći prosječnog građanina?
Stvarno me zanima.
10.11.2020 | 13:59
Ja se nadam da će oko idućeg Božića biti "normalno" dobavljiv kod naših operatera, taman kas će se produživati pretplata za internet, još ako u bundle ubace novi Gran Turismo - uzimam!!!
10.11.2020 | 14:02
Tako negdje i ja planiram. This time next year
EDIT:
Inače, uz sve ove influencere koji su dobili konzole na poklon, naletio sam i na jednu našu koja ju je dobila. Moja bivša kolegica iz Večernjeg lista, Milena Zajović.
Pa sam se išao raspitivati po kom ključu ljudi to dobivaju, i dobio odgovor da to rade PR agencije za SONY. Procjenjuju tko u kojoj zemlji ima koliko utjecaja, ukoliko su novi mediji u pitanju koliko je cijenjen influencer, koliko ima pratitelja, ako su stari mediji onda koliko je čitana tiskovina ili gledana televizija.
Nisam gledao, vjerojatno je i BUG dobio jednu - kod nas je novinarima to dala baš Sancta Domenica. S tim da, za razliku od stranih (US) influencera koji su mogli upaliti konzolu i igrati ju samo ne objaviti ništa do datuma izlaska (no, onda me bune ovi video uradci sa usporedbama konzole, što znači da ih neki već pale i to uredno objavljuju), naši su dobili uvjet da je ne smiju niti upaliti do 19. ovog mjeseca.
Nije mi jasno zašto, ali Zajovićka je to izjavila u svom videu na stranicama Večernjaka.
EDIT 2:
Sada baš gledam kako su mi neki kolege završili, Zajovićka je bila cimerica onom tipu što se predstavljao kao Sanader s njenog telefona i napravio intervju preko SMS-a s Davorinom Butkovićem objavljen u Jutarnjem; a drugi novinar s kojim sam radio u VL-u, a kasnije je prešao u Jutarnji je uhapšen ovoga rujna radi pedofilije.
Svašta...
10.11.2020 | 15:03
Evo slika koje sam se toliko trudio uploadati, na tekstu BUG-a.
Samo uvećajte jednu slku i pojavit će se njih još šest za pregled.
No nisu stavili po meni možda i najbitniju, sliku mrcine od pasivnog hladnjaka. Osim što aktivni hladnjak usisava zrak s obje strane konzole, pasivni hladnjak je velik kao 3/4 iste. OGROMAN je. Doslovno. Naspram onih prcmoljaka od ventilatora i pasivnih hladnjaka u PS4, PS4 Slim i PS4 Pro, ne znam da li će se ovaj PS5 uopće čuti u radu.
Hladnjak.png

EDIT:
Na BUG-ovoj stranici postoji slika komplet rastavljene konzole. Ako se malo zadržite na njoj, s desne strane se vidi koliki je pasivni hladnjak u odnosu na istu. Pokušao sam pokaati drugu sliku, ali ne ide mi nikako pa sam se dosjetio ovog načina. Eto toliko od mene.
10.11.2020 | 16:20
Prvi testeri kažu da je PS5 gotovo nečujan čak i pri punom opterećenju.
10.11.2020 | 17:12
Ma super. Izgleda da su stvarno obratili pažnju na tolike žalbe usera na veliku buku koju su proizvodili PS4 modeli.
Najmanje bučan je bio PS4 Pro koji je napravljen iste godine (2019) kada i igra Red Dead Redemption 2.
Znači, mijenjali su od svakog primjerka četvorke (prva generacija, Slim, Pro) po dva ili tri modela (to se vidi po CUH oznakama ispod serijskog broja) zbog loše riješenih hlađenja. Svaki noviji model je bio malo manje bučan, ali ne nužno i hladniji od prošloga pod punim opterećenjem.
Primjerice, ja sam 2018. kupio drugi od tri moguća PS4 Pro modela. Izašao je paralelno sa God of War igrom. Taj je još koliko toliko igriv, i ukoliko se nalazi u rukama osobe koja ne puši i pazi na prašinu, potrajaće mu ta kolika tolika "tišina".
No, u usporedbi sa ovim što si ti napisao Davore, i to je onaj dvomotorac iz prošlog stoljeća.
EDIT:
A što se učitavanja igrica tiče, šta da kažem - trenutno igram Assassin's Creed Unity, igru staru jedno četiri ili pet godina, i svaki nivo ili priču učitava i po 25 sekundi.
Imam RDR 2. Odustao sam od igranja te igre jer bih htio osvojiti sve, a to zahtjeva veliki broj ponavljanja, što u mom slučaju vodi do puno izgubljenih sati učitavanja te igre. Mislim da ću tu igru ili odigrati zadnju na četvorci, ili na petici.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO