PS5 & Xbox Series X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PS5 & Xbox Series X

10.11.2020 | 13:26
Ovo su usporedna mjerenja loading timea određenih igara. Bitno je za naglasiti da su igre namijenjene za četvorku, i da ne iskorištavaju taj SSD NVMe do kraja koliko sam shvatio. Primjerice AC Valhalla se radi za PS4 i za PS5 zasebno. Tako da, iako su neke igre tipa The Last of Us II, ili RDR 2 bile izuzetno hardverski zahtjevne za PS4 Pro, kamoli Slim ili početnu verziju četvorke, to su ipak igrice za tu generaciju.
Zgodna info, The Witcher 3 će dobiti posebni upgrade ili (vjerojatnije) remastered verziju za PS5, kako bi se vidio u svom punom sjaju - a pričamo o igrici staroj pet godina.

By the way, kada je izašla četvorka, na dan izlaska u Kanadi za neku TV prodavačica u jednom dućanu pred kojim su već danima kampirali first adopteri izjavila je kako je za cijelu Kanadu stiglo 400 konzola.
Ako je tada bilo tako, za državu sa 40 milijuna stanovnika izuzetne kupovne moći prosječnog stanovnika - koliko primjeraka PS5 konzole je stiglo za Hrvatsku u doba Korone? Na zemlju od četiri milijuna stanovnika s ne baš velikom kupovnom moći prosječnog građanina?
Stvarno me zanima.
10.11.2020 | 13:59
Ja se nadam da će oko idućeg Božića biti "normalno" dobavljiv kod naših operatera, taman kas će se produživati pretplata za internet, još ako u bundle ubace novi Gran Turismo - uzimam!!!
10.11.2020 | 14:02
Tako negdje i ja planiram. This time next year
EDIT:
Inače, uz sve ove influencere koji su dobili konzole na poklon, naletio sam i na jednu našu koja ju je dobila. Moja bivša kolegica iz Večernjeg lista, Milena Zajović.
Pa sam se išao raspitivati po kom ključu ljudi to dobivaju, i dobio odgovor da to rade PR agencije za SONY. Procjenjuju tko u kojoj zemlji ima koliko utjecaja, ukoliko su novi mediji u pitanju koliko je cijenjen influencer, koliko ima pratitelja, ako su stari mediji onda koliko je čitana tiskovina ili gledana televizija.
Nisam gledao, vjerojatno je i BUG dobio jednu - kod nas je novinarima to dala baš Sancta Domenica. S tim da, za razliku od stranih (US) influencera koji su mogli upaliti konzolu i igrati ju samo ne objaviti ništa do datuma izlaska (no, onda me bune ovi video uradci sa usporedbama konzole, što znači da ih neki već pale i to uredno objavljuju), naši su dobili uvjet da je ne smiju niti upaliti do 19. ovog mjeseca.
Nije mi jasno zašto, ali Zajovićka je to izjavila u svom videu na stranicama Večernjaka.
EDIT 2:
Sada baš gledam kako su mi neki kolege završili, Zajovićka je bila cimerica onom tipu što se predstavljao kao Sanader s njenog telefona i napravio intervju preko SMS-a s Davorinom Butkovićem objavljen u Jutarnjem; a drugi novinar s kojim sam radio u VL-u, a kasnije je prešao u Jutarnji je uhapšen ovoga rujna radi pedofilije.
Svašta...
10.11.2020 | 15:03
Evo slika koje sam se toliko trudio uploadati, na tekstu BUG-a.
Samo uvećajte jednu slku i pojavit će se njih još šest za pregled.
No nisu stavili po meni možda i najbitniju, sliku mrcine od pasivnog hladnjaka. Osim što aktivni hladnjak usisava zrak s obje strane konzole, pasivni hladnjak je velik kao 3/4 iste. OGROMAN je. Doslovno. Naspram onih prcmoljaka od ventilatora i pasivnih hladnjaka u PS4, PS4 Slim i PS4 Pro, ne znam da li će se ovaj PS5 uopće čuti u radu.
Hladnjak.png

EDIT:
Na BUG-ovoj stranici postoji slika komplet rastavljene konzole. Ako se malo zadržite na njoj, s desne strane se vidi koliki je pasivni hladnjak u odnosu na istu. Pokušao sam pokaati drugu sliku, ali ne ide mi nikako pa sam se dosjetio ovog načina. Eto toliko od mene.
10.11.2020 | 16:20
Prvi testeri kažu da je PS5 gotovo nečujan čak i pri punom opterećenju.
10.11.2020 | 17:12
Ma super. Izgleda da su stvarno obratili pažnju na tolike žalbe usera na veliku buku koju su proizvodili PS4 modeli.
Najmanje bučan je bio PS4 Pro koji je napravljen iste godine (2019) kada i igra Red Dead Redemption 2.
Znači, mijenjali su od svakog primjerka četvorke (prva generacija, Slim, Pro) po dva ili tri modela (to se vidi po CUH oznakama ispod serijskog broja) zbog loše riješenih hlađenja. Svaki noviji model je bio malo manje bučan, ali ne nužno i hladniji od prošloga pod punim opterećenjem.
Primjerice, ja sam 2018. kupio drugi od tri moguća PS4 Pro modela. Izašao je paralelno sa God of War igrom. Taj je još koliko toliko igriv, i ukoliko se nalazi u rukama osobe koja ne puši i pazi na prašinu, potrajaće mu ta kolika tolika "tišina".
No, u usporedbi sa ovim što si ti napisao Davore, i to je onaj dvomotorac iz prošlog stoljeća.
EDIT:
A što se učitavanja igrica tiče, šta da kažem - trenutno igram Assassin's Creed Unity, igru staru jedno četiri ili pet godina, i svaki nivo ili priču učitava i po 25 sekundi.
Imam RDR 2. Odustao sam od igranja te igre jer bih htio osvojiti sve, a to zahtjeva veliki broj ponavljanja, što u mom slučaju vodi do puno izgubljenih sati učitavanja te igre. Mislim da ću tu igru ili odigrati zadnju na četvorci, ili na petici.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 2 minuta
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO