PS5 & Xbox Series X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PS5 & Xbox Series X

10.11.2020 | 13:26
Ovo su usporedna mjerenja loading timea određenih igara. Bitno je za naglasiti da su igre namijenjene za četvorku, i da ne iskorištavaju taj SSD NVMe do kraja koliko sam shvatio. Primjerice AC Valhalla se radi za PS4 i za PS5 zasebno. Tako da, iako su neke igre tipa The Last of Us II, ili RDR 2 bile izuzetno hardverski zahtjevne za PS4 Pro, kamoli Slim ili početnu verziju četvorke, to su ipak igrice za tu generaciju.
Zgodna info, The Witcher 3 će dobiti posebni upgrade ili (vjerojatnije) remastered verziju za PS5, kako bi se vidio u svom punom sjaju - a pričamo o igrici staroj pet godina.

By the way, kada je izašla četvorka, na dan izlaska u Kanadi za neku TV prodavačica u jednom dućanu pred kojim su već danima kampirali first adopteri izjavila je kako je za cijelu Kanadu stiglo 400 konzola.
Ako je tada bilo tako, za državu sa 40 milijuna stanovnika izuzetne kupovne moći prosječnog stanovnika - koliko primjeraka PS5 konzole je stiglo za Hrvatsku u doba Korone? Na zemlju od četiri milijuna stanovnika s ne baš velikom kupovnom moći prosječnog građanina?
Stvarno me zanima.
10.11.2020 | 13:59
Ja se nadam da će oko idućeg Božića biti "normalno" dobavljiv kod naših operatera, taman kas će se produživati pretplata za internet, još ako u bundle ubace novi Gran Turismo - uzimam!!!
10.11.2020 | 14:02
Tako negdje i ja planiram. This time next year
EDIT:
Inače, uz sve ove influencere koji su dobili konzole na poklon, naletio sam i na jednu našu koja ju je dobila. Moja bivša kolegica iz Večernjeg lista, Milena Zajović.
Pa sam se išao raspitivati po kom ključu ljudi to dobivaju, i dobio odgovor da to rade PR agencije za SONY. Procjenjuju tko u kojoj zemlji ima koliko utjecaja, ukoliko su novi mediji u pitanju koliko je cijenjen influencer, koliko ima pratitelja, ako su stari mediji onda koliko je čitana tiskovina ili gledana televizija.
Nisam gledao, vjerojatno je i BUG dobio jednu - kod nas je novinarima to dala baš Sancta Domenica. S tim da, za razliku od stranih (US) influencera koji su mogli upaliti konzolu i igrati ju samo ne objaviti ništa do datuma izlaska (no, onda me bune ovi video uradci sa usporedbama konzole, što znači da ih neki već pale i to uredno objavljuju), naši su dobili uvjet da je ne smiju niti upaliti do 19. ovog mjeseca.
Nije mi jasno zašto, ali Zajovićka je to izjavila u svom videu na stranicama Večernjaka.
EDIT 2:
Sada baš gledam kako su mi neki kolege završili, Zajovićka je bila cimerica onom tipu što se predstavljao kao Sanader s njenog telefona i napravio intervju preko SMS-a s Davorinom Butkovićem objavljen u Jutarnjem; a drugi novinar s kojim sam radio u VL-u, a kasnije je prešao u Jutarnji je uhapšen ovoga rujna radi pedofilije.
Svašta...
10.11.2020 | 15:03
Evo slika koje sam se toliko trudio uploadati, na tekstu BUG-a.
Samo uvećajte jednu slku i pojavit će se njih još šest za pregled.
No nisu stavili po meni možda i najbitniju, sliku mrcine od pasivnog hladnjaka. Osim što aktivni hladnjak usisava zrak s obje strane konzole, pasivni hladnjak je velik kao 3/4 iste. OGROMAN je. Doslovno. Naspram onih prcmoljaka od ventilatora i pasivnih hladnjaka u PS4, PS4 Slim i PS4 Pro, ne znam da li će se ovaj PS5 uopće čuti u radu.
Hladnjak.png

EDIT:
Na BUG-ovoj stranici postoji slika komplet rastavljene konzole. Ako se malo zadržite na njoj, s desne strane se vidi koliki je pasivni hladnjak u odnosu na istu. Pokušao sam pokaati drugu sliku, ali ne ide mi nikako pa sam se dosjetio ovog načina. Eto toliko od mene.
10.11.2020 | 16:20
Prvi testeri kažu da je PS5 gotovo nečujan čak i pri punom opterećenju.
10.11.2020 | 17:12
Ma super. Izgleda da su stvarno obratili pažnju na tolike žalbe usera na veliku buku koju su proizvodili PS4 modeli.
Najmanje bučan je bio PS4 Pro koji je napravljen iste godine (2019) kada i igra Red Dead Redemption 2.
Znači, mijenjali su od svakog primjerka četvorke (prva generacija, Slim, Pro) po dva ili tri modela (to se vidi po CUH oznakama ispod serijskog broja) zbog loše riješenih hlađenja. Svaki noviji model je bio malo manje bučan, ali ne nužno i hladniji od prošloga pod punim opterećenjem.
Primjerice, ja sam 2018. kupio drugi od tri moguća PS4 Pro modela. Izašao je paralelno sa God of War igrom. Taj je još koliko toliko igriv, i ukoliko se nalazi u rukama osobe koja ne puši i pazi na prašinu, potrajaće mu ta kolika tolika "tišina".
No, u usporedbi sa ovim što si ti napisao Davore, i to je onaj dvomotorac iz prošlog stoljeća.
EDIT:
A što se učitavanja igrica tiče, šta da kažem - trenutno igram Assassin's Creed Unity, igru staru jedno četiri ili pet godina, i svaki nivo ili priču učitava i po 25 sekundi.
Imam RDR 2. Odustao sam od igranja te igre jer bih htio osvojiti sve, a to zahtjeva veliki broj ponavljanja, što u mom slučaju vodi do puno izgubljenih sati učitavanja te igre. Mislim da ću tu igru ili odigrati zadnju na četvorci, ili na petici.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 58 minuta
  • Zdravac: Ja sam očekivao da će biti nas više sa Macbook Air M
  • IgorD: Ja koristim 7 od 14, najbolje da ne diram ništa u anketi ;)
  • drlovric: Najvise nas ima Macbook Pro sa M procesorima. Iznenadjen sam iskreno, ali veliki umovi valjda slicno razmisljaju :D
  • Piko: ups, ..... tipfeler ... ali čak je o cool ovako ;)
  • Piko: M kao Mototola 680x0 :) ....
  • Bertone: ... iako bi ispravnije bilo Intel PC, AMD PC ili ARM PC ;)
  • Bertone: Anketa je diskriminirajuća jer se pod PC hardver navodi samo Windows PC, a ne i Linux PC pa molim ispraviti na Windows/Linux PC :D
  • Yonkis: Ajmo ispočetka sa anketom. :)
  • ZeljkoB: Anketa bi trebala biti multiple choice, osim ako se ne misli sto koristim upravo sada :)
  • Tito: S obzirom na broj glasova... 4 korisnika. Nije neka brojka.
  • drpongrac23: Iznenađuje me u anketi veliki udio Mac Studio korisnika
  • Gjuroo: Ankete na Jabučnjaku su mi oduvijek omiljeni dio. To je dio gdje netko zbilja želi čuti tvoje mišljenje :)
  • Bertone: Bio sam brzoplet i krivo kliknuo,... što sad?
  • Borisone: Nevalja jer je isključiva (samo jedan od ponuđenih izbora).
  • drpongrac23: Napokon nova anketa, nakon 100 godina, ali je zato izvrsna!!!!
  • Zdravac: a možda je car play jedinica bolja opcija
  • Zdravac: trajanje baterije nije bitno, biti će spojen sa punjačem
  • Zdravac: Ima li netko iPad mini viška da mu bezveze stoji? Trebao bih nešto da montiram na motor za navigaciju i da radi continuity funkcija
  • moragd: Mislio sam na atv plus.
  • moragd: Atv sa hrvatskim acountom? Imal neko info jel ce to raditi?
  • dpasaric: Nova anekta! :)
  • Kloba: Vidio sam to jutros. Reko neću staviti tu ako ispadne patka. Ipak, čini se da je ok izvor. Tko zna tko će završiti na giljotini zbog ovoga. Sjetćamo se pijanog vlasnika testnoga iPhonea 4 i kako je Jobs poslije tužo Gizmodo
  • kupus: Novi mb pro s m4 leakan [link]
  • Borisone: To je samo za fizičke osobe.
  • m@xym: Odnedavno znači prije par mjeseci. Ne pratim redovito njihove stranice, ali ne sjećam se da sam prošle godine to vidio. Radi se u njihovom "Easy upgrade" programu: [link]
  • Borisone: Ne tnam što je "odnedavno" ali u ožujku su mi javili da nude samo leasing preko Grenke.
  • m@xym: Borisone, to odnedavno nudi istyle.hr za Apple Watch, iPhone i Mac računala
  • kupus: tj ovaj [link]
  • kupus: [link]
  • kupus: evo borisone
  • Zdravac: Nisan sad isao provjeriti, ali zar nije Sancta Domenica iz ZG nudila?
  • Borisone: Za pravne osobe, a ne za fizičke osobe.
  • Borisone: Nudi li neka tvrtka u HR najam Mac računala? Nešto tipa mjesečno plaćanje, po isteku 2 ili 3 godine zamjena novim uz produženje ugovora.
  • marioart: photoshop za 89€, cijeli CC 430, paralels 60... hrpa nekih antivirusa... ja gledam na DE, mozda na US ima vise :) ... airpods pro 225€...
  • drlovric: Imal jos kakvih dobrih dealova za software, usluge i sl?
  • marioart: da se nadovezem... kako su sad Prime Days na Amazonu, moze se uzeti Family M365 na 15mj za 53€ ... ako nekome eventualno treba :)
  • smayoo: I ja kažem! :)
  • zoranowsky: Libre office FTW!
  • drlovric: Meni je jedna dobra dusa ovdje na Jabucnjaku poklonila MS Office. Neka bulk licenca je bila u pitanju, mislim nesto vezano za obrazovne ustanove. Radi godinama. Sad gledam ovu novu 2024. Skoro su pa identicne. Uopce ne znam niti sto je tu novoga :)
  • Borisone: Microsoft 365 Family (za 6 korisnika) je oko 60 eur kada je na akciji. A često je. Kupiš par komada i miran si par godina.
  • Zdravac: 150 € je ravno 2 godine pretplate na office 365, vjerujem da je to bolja opcija
  • drpongrac23: Ah, trebao je biti plačko!!!!
  • drpongrac23: @drlovric - ????????????????????????????????
  • drlovric: @drpongrac23: Kupujes? :)
  • Kloba: Jebote šta ove poplave rade po BiH, to je prestrašno... :(
  • drpongrac23: Evo i link [link]
  • drpongrac23: Izašao "MS Office 2024" za Mac i PC, kao standalone verzija, pa eto, ako koga zanima…
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, temeljnik, tino1, Anonimci (365)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO