12.10.2010 | 01:37
Član je napisao:
Jasno mi je da je hardware i OS kod Apple-a dobro konfiguriran i da brojke ne govore sve ali zar ovakve brojke i opcije kod laptopa dovode tebe do sumnje?
3.33GHz Extreme 6 Core
12GB DDR3 1333
17" 1920x1200 WUXGA Display
3x500G 7200 RPM hard drive
DVD-RW/ Blue Ray
GTX285 1GB
firewire/4 USB/cardreader
3 yr Inclusive Warranty
Glan/Wifi/Blueetooth
Lifetime Tech Support
DVI out for 2nd Monitor
Kakav sufiks bi trebalo dodati ovakvim strojevima? Nešto kao Extreme Pro Nuclear Mother Fucker?
Zar se pored ovakvih mašina Apple i dalje usudi 13" MBP nazvati PRO? Za najopremljenije 15" i 17" OK, ali bazni 13" MBP je smijeh nazvati PRO. Možda je PRO za tetu u vrtiću koja na njemu vodi evidenciju prehlada i proljeva kod djece.
To je ono što mi smeta kod Apple-a, ta njihova arogancija.
Inace slazem se s tobom da na forumu
ponekad kao da vlada fanatizam za appleom kao za necim savrsenim, ali ipak se nadam i cini mi se da svi kao i ja smatraju apple samo jednom vrlo uspjesnom, kreativnom, inovativnom i userfriendly kompanijom koja tu i tamo zezne stvar.
Za ovaj dio da 13'' MB PRO ne zaslužuje PRO nastavak ne slažem se. Na primjer meni je on bas PRO i to ne zato jer ima nabrijane komponente koje mozda vecina ljudi nebi 90% vremena ni koristila, nego jer nudi stvarno prakticna rjesenja u malom kucistu sa komponentama koje su sve nego slabe. eto zasto:
3.33GHz Extreme 6 Core --> 2.4Ghz je za skoro pa sve vise no dovoljno, za onih 10% vremena kad ti treba nesto stvarno jace, isplativije je uzet konzolu(ako mislis za igre) ili neki desktop
12GB DDR3 1333 --> MBP13 ima 4Gb prosirivo do 8gb sto je vise no dovoljno, bar meni
17" 1920x1200 WUXGA Display --> velicina ekrana nosi sa sobom jedno zlo zvanu dimenzije i masa, svakako nepozeljno za neki laptop koji se za ozbiljne poslove prikljuci na vanjski ekran
3x500G 7200 RPM hard drive --> trenutno neisplativo kad se samo ceka da SSD postane dostupan siroj javnosti, a vanjski diskovi velikog kapaciteta su ful jeftini
DVD-RW/ Blue Ray --> po meni najveca glupost na laptopu, uz vanjske diskove, internet i stickove meni suvišna stvar, osim toga može se nabaviti vanjski, sto je visestruko isplativo, kupovinom 1 Blue ray uređaja sredio si potrebe cijelog kucanstva. Da ne govorimo koliko se isplati takva stvar na laptopu gdje se lako pokvari, pa kasnije imas samo stvar koja povecava masu laptopa i njegovu kupovnu cijenu ..
GTX285 1GB --> e tu si u pravu, ali mislim da je u kucistu velicine 13'' tako nes skoro neostvarivo..
firewire/4 USB/cardreader --> i tu si u pravu djelom 2 USB-a je smjesna stvar, 4 je vise no dovoljo, no ni uz ova 2, zasad nisam osjeco potrebu za dodatnim..
3 yr Inclusive Warranty --> to je dobar argument, ali polovican, kupis Apple care na ebayu za nekih 500kn i eto ti 3 godine jamstva..
Glan/Wifi/Blueetooth --> ima svaki laptop
Lifetime Tech Support --> danas niš nije lifetime...
DVI out for 2nd Monitor --> na ovom malisanu mozes ne 1, nego 2 takva monitora uz odgovarajuci adapter
Ovim postom nisam htio slijepo branit apple vec napomenut da nije sve tako crno-bijelo kako se cini i da MacBook Pro 13.3'' zasluzuje svoj sufix pro