imac 27
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

imac 27

05.07.2010 | 19:38
Lijep pozdrav svima, uskoro ću i ja vjerojatno postati ponosni vlasnik Maca pa imam par pitanja: konkretno zanima me model iz subjecta tj. je li riješen problem oko monitora ili je sve to još uvijek lutrija. Također, kad sam već tu, možda netko zna koliko se čeka po uplati (radi se o najjačem modelu s i7 procesorom), vjerojatno kod Apcoma zbog obročne otplate. I za kraj eventualno bih odmah dodao još rama pa me zanima je li isplatljivije to riješiti kod Apcoma ili uzeti ekstra i ugraditi sam (ne znam je li svi tipovi odgovaraju i na što treba paziti kod kupnje). Hvala svima na odgovorima te se nadam da ćemo se uskoro još družiti na forumu.
05.07.2010 | 21:24
I sam sam nedavno postao vlasnik i7 iMaca s 3 godine jamstva (hvala Kreativni! pa ću pokušati odgovoriti:

1. problem s displayem koliko znam nije bio u monitoru nego u driverima grafičke (ATIjeva klasična boljka, nikako da driveri budu isprve kako treba). To je sada riješeno i sve 5, ekran je fantastičan.

2. dostava... 35-45 dana na CTO strojeve... Smiješno je što niti 100 km sjevernije, u Trstu, to isto stiže za 3-5 dana. Ali eto, živimo gdje živimo i s time se treba pomiriti

3. RAM.. osobno bih preporučio da to kupiš i instaliraš u vlastitoj režiji. Kako defaultna i7ica dolazi s 4Gb preporučam da si pogledaš kako te takav stroj služi, a tek onda razmišljati o nadogradnji. Moguće je napucati 16 giga u njega, s tim da ti on dolazi s 2x2 gige. Ako želiš maximalnu nadogradnju, treba iskeširati pošteno... keksi od 4 gige su još uvijek užasno skupi.
A za sam tip RAM-a će netko pametniji odgovoriti. U iMacu su DDR3 na 1067 Mhz pa pretpostavljam da treba gledati kekse s tim karakteristikama.

Pozdrav
05.07.2010 | 21:52
Da, onaj problem s povremenim treperenjem ekrana je bio do firmwarea samog ekrana, to su locirali i sredili.

Što se tiče "žutila", to je problem koji je pretjeran i koji je i na novim strojevima jednak kao i na prvim. Radi se o zaista minimalnoj razlici u toplini boje, obično pri dnu ekrana. Apple to ne smatra greškom i kaže da je to dobrano u granicama tolerancije koje imaju takvi ekrani. Vidio sam osobno par takvih slučajeva i stvar se u normalnoj upotrebi ne može niti primjetiti, a ako baš ideš tražiti možeš vidjeti, ali mislim da je zanemarivo. Apple je na inzistiranje mijenjao takve ekrane, ali opet istima, pa to i nema smisla. I mi u Kreativnom imamo takav i5 i isto se može naći ta razlika ako se baš traži, ali mi je nismo smatrali vrijednom reklamacije - a mi barem radimo profesionalno s bojama. Dakle, tko želi vidjeti kako to izgleda i je li mu problem ili nije - slobodno neka dođe do nas i pogleda.

RAM - jeftinije je ugraditi ga kasnije sam.
  • VjekoPDD01
  • Posjetitelj
06.07.2010 | 14:35
ammadeus je napisao:
I sam sam nedavno postao vlasnik i7 iMaca s 3 godine jamstva (hvala Kreativni! pa ću pokušati odgovoriti:

1. problem s displayem koliko znam nije bio u monitoru nego u driverima grafičke (ATIjeva klasična boljka, nikako da driveri budu isprve kako treba). To je sada riješeno i sve 5, ekran je fantastičan.

Zna li netko da li je sljedeće također vezano uz grafičku ili?

imac.fabecom.net/imac/imac-27-screen-buzz-noise/

Upitah u Finderu (tamo sam kupio svoj i7) i rekli su mi da ga donesem na servis. Usto, zna li itko da li servis predmnijeva zamjenu grafičke ili Apple daje novu radnu jedinicu?

Thanx
06.07.2010 | 19:19
VjekoPDD01 je napisao:

Upitah u Finderu (tamo sam kupio svoj i7) i rekli su mi da ga donesem na servis. Usto, zna li itko da li servis predmnijeva zamjenu grafičke ili Apple daje novu radnu jedinicu?

Daj reci, za nas starije, sta podrazumijevas pod pojmom "radna jedinica". Meni pada na pamet 9-od-7, ali predmnijevam se da nisi na nju mislio...
06.07.2010 | 22:01
To je stari termin s radnih akcije (Brcko-Banovici ako se ne varam). To je jedinica koja sluzi za rad (logicno). E sad, da li Apple daje takvu jedinicu, treba provijeriti. Mozda ima kakve udarnike na lageru posto se debelo u Kini radi, ne znam.
  • VjekoPDD01
  • Posjetitelj
06.07.2010 | 23:46
A jeste me našli

Ukratko, da li se mijenja samo grafička (ako to i jest izvor tog iritantnog zujanja) ili zastupnici daju novi model?

Ono kaj sam čitao s ljudima koji su u SAD-u to prijavljivali kao kvar, uglavnom su dobivali nove “radne jedinice“, no ovo je Hrvatska i sad ponovno čekati cca 2 mjeseca (se to razdoblje išta smanjilo ili se još toliko čeka?) na i7...
07.07.2010 | 13:44
MODERATORSKA OPASKA:
Ovaj thread nastavlja se ovdje.
07.07.2010 | 14:31
VjekoPDD01 je napisao:
A jeste me našli

Ukratko, da li se mijenja samo grafička (ako to i jest izvor tog iritantnog zujanja) ili zastupnici daju novi model?

Ono kaj sam čitao s ljudima koji su u SAD-u to prijavljivali kao kvar, uglavnom su dobivali nove “radne jedinice“, no ovo je Hrvatska i sad ponovno čekati cca 2 mjeseca (se to razdoblje išta smanjilo ili se još toliko čeka?) na i7...

Izbjegavas li ti to mozda rijeci kao: kompjuter, racunalo, etc...?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 36 minuta
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO