imac 27
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

imac 27

05.07.2010 | 19:38
Lijep pozdrav svima, uskoro ću i ja vjerojatno postati ponosni vlasnik Maca pa imam par pitanja: konkretno zanima me model iz subjecta tj. je li riješen problem oko monitora ili je sve to još uvijek lutrija. Također, kad sam već tu, možda netko zna koliko se čeka po uplati (radi se o najjačem modelu s i7 procesorom), vjerojatno kod Apcoma zbog obročne otplate. I za kraj eventualno bih odmah dodao još rama pa me zanima je li isplatljivije to riješiti kod Apcoma ili uzeti ekstra i ugraditi sam (ne znam je li svi tipovi odgovaraju i na što treba paziti kod kupnje). Hvala svima na odgovorima te se nadam da ćemo se uskoro još družiti na forumu.
05.07.2010 | 21:24
I sam sam nedavno postao vlasnik i7 iMaca s 3 godine jamstva (hvala Kreativni! pa ću pokušati odgovoriti:

1. problem s displayem koliko znam nije bio u monitoru nego u driverima grafičke (ATIjeva klasična boljka, nikako da driveri budu isprve kako treba). To je sada riješeno i sve 5, ekran je fantastičan.

2. dostava... 35-45 dana na CTO strojeve... Smiješno je što niti 100 km sjevernije, u Trstu, to isto stiže za 3-5 dana. Ali eto, živimo gdje živimo i s time se treba pomiriti

3. RAM.. osobno bih preporučio da to kupiš i instaliraš u vlastitoj režiji. Kako defaultna i7ica dolazi s 4Gb preporučam da si pogledaš kako te takav stroj služi, a tek onda razmišljati o nadogradnji. Moguće je napucati 16 giga u njega, s tim da ti on dolazi s 2x2 gige. Ako želiš maximalnu nadogradnju, treba iskeširati pošteno... keksi od 4 gige su još uvijek užasno skupi.
A za sam tip RAM-a će netko pametniji odgovoriti. U iMacu su DDR3 na 1067 Mhz pa pretpostavljam da treba gledati kekse s tim karakteristikama.

Pozdrav
05.07.2010 | 21:52
Da, onaj problem s povremenim treperenjem ekrana je bio do firmwarea samog ekrana, to su locirali i sredili.

Što se tiče "žutila", to je problem koji je pretjeran i koji je i na novim strojevima jednak kao i na prvim. Radi se o zaista minimalnoj razlici u toplini boje, obično pri dnu ekrana. Apple to ne smatra greškom i kaže da je to dobrano u granicama tolerancije koje imaju takvi ekrani. Vidio sam osobno par takvih slučajeva i stvar se u normalnoj upotrebi ne može niti primjetiti, a ako baš ideš tražiti možeš vidjeti, ali mislim da je zanemarivo. Apple je na inzistiranje mijenjao takve ekrane, ali opet istima, pa to i nema smisla. I mi u Kreativnom imamo takav i5 i isto se može naći ta razlika ako se baš traži, ali mi je nismo smatrali vrijednom reklamacije - a mi barem radimo profesionalno s bojama. Dakle, tko želi vidjeti kako to izgleda i je li mu problem ili nije - slobodno neka dođe do nas i pogleda.

RAM - jeftinije je ugraditi ga kasnije sam.
  • VjekoPDD01
  • Posjetitelj
06.07.2010 | 14:35
ammadeus je napisao:
I sam sam nedavno postao vlasnik i7 iMaca s 3 godine jamstva (hvala Kreativni! pa ću pokušati odgovoriti:

1. problem s displayem koliko znam nije bio u monitoru nego u driverima grafičke (ATIjeva klasična boljka, nikako da driveri budu isprve kako treba). To je sada riješeno i sve 5, ekran je fantastičan.

Zna li netko da li je sljedeće također vezano uz grafičku ili?

imac.fabecom.net/imac/imac-27-screen-buzz-noise/

Upitah u Finderu (tamo sam kupio svoj i7) i rekli su mi da ga donesem na servis. Usto, zna li itko da li servis predmnijeva zamjenu grafičke ili Apple daje novu radnu jedinicu?

Thanx
06.07.2010 | 19:19
VjekoPDD01 je napisao:

Upitah u Finderu (tamo sam kupio svoj i7) i rekli su mi da ga donesem na servis. Usto, zna li itko da li servis predmnijeva zamjenu grafičke ili Apple daje novu radnu jedinicu?

Daj reci, za nas starije, sta podrazumijevas pod pojmom "radna jedinica". Meni pada na pamet 9-od-7, ali predmnijevam se da nisi na nju mislio...
06.07.2010 | 22:01
To je stari termin s radnih akcije (Brcko-Banovici ako se ne varam). To je jedinica koja sluzi za rad (logicno). E sad, da li Apple daje takvu jedinicu, treba provijeriti. Mozda ima kakve udarnike na lageru posto se debelo u Kini radi, ne znam.
  • VjekoPDD01
  • Posjetitelj
06.07.2010 | 23:46
A jeste me našli

Ukratko, da li se mijenja samo grafička (ako to i jest izvor tog iritantnog zujanja) ili zastupnici daju novi model?

Ono kaj sam čitao s ljudima koji su u SAD-u to prijavljivali kao kvar, uglavnom su dobivali nove “radne jedinice“, no ovo je Hrvatska i sad ponovno čekati cca 2 mjeseca (se to razdoblje išta smanjilo ili se još toliko čeka?) na i7...
07.07.2010 | 13:44
MODERATORSKA OPASKA:
Ovaj thread nastavlja se ovdje.
07.07.2010 | 14:31
VjekoPDD01 je napisao:
A jeste me našli

Ukratko, da li se mijenja samo grafička (ako to i jest izvor tog iritantnog zujanja) ili zastupnici daju novi model?

Ono kaj sam čitao s ljudima koji su u SAD-u to prijavljivali kao kvar, uglavnom su dobivali nove “radne jedinice“, no ovo je Hrvatska i sad ponovno čekati cca 2 mjeseca (se to razdoblje išta smanjilo ili se još toliko čeka?) na i7...

Izbjegavas li ti to mozda rijeci kao: kompjuter, racunalo, etc...?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 17 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO