Dual 2.5 GHz, tekuće hlađenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dual 2.5 GHz, tekuće hlađenje


09.06.2004 | 15:13
Izgleda da je opet procurilo... u Njemačkom web-odjelu će frcati otkazi...
09.06.2004 | 15:31
Još da kučište bude opet El Capitan ! Eeeeeeeeee ...
09.06.2004 | 15:36
A sta je bilo sa obecanih 3GHz? Jobs se u HDZ uclanio?

Tek sad vidih cijenu! 13778.8 kn bez MwSt! Opet cemo svercat.
09.06.2004 | 15:59
pa svijda mi se

The Power Mac G5 is the world’s coolest personal computer in every sense of the term. Mind-boggling leaps in processing power require innovative design for dissipating heat. So the Power Mac G5 delivers a system that screams with power, not noisy fans.

www.apple.com/powermac/design.html
09.06.2004 | 16:44
Omakla im se mala greska:
www.apple.com/powermac/graphics.html

Na slici di se prikazuje Lightwave test, obratite pozornost na razliku izmedju dva 1.8 Powermaca. A cak ni prosli 2.0 G5 nije bija ovako brz.
09.06.2004 | 17:24
Evo prije uru vrimena su obnovili web sajt. Namjerno napravili zezanciju - izbacili modele u srijedu, a ne u utorak

Izisli novi duali!

Davore, je li srce na mjestu konacno?

Hmmm ... kojeg vraga onda spremaju za WWDC?
09.06.2004 | 17:47
Nije mi srce na mjestu jer nisu izbacili monitore, jer je nejasno kako izgledaju miš i tastatura i jer su grafičke (osim u top modelu) sramotne - kao da se radi o osrednjim Wintel kutijama. Ne kužim gdje je stvar zapela s X800. Srećom, kartica se kasnije lako kupi... opet, ako zaista dolazi monitor od 30" onda on traži i bolju karticu... ništa, opet se čeka WWDC.
09.06.2004 | 18:14
Slazem se s Davorom u vezi graf.kartica. Iako je bilo nerealno ocekivati, nadao sam se kako ce se novi PM isporucivat sa workstation karticama.

No, ovo sa tekucim hladenjem... svaka cast!
09.06.2004 | 18:17
Ovo mi pari kao neka poluobnova prije konferencije da malko stisa gundjanje. 2 modela su ista kao i prije, top model je dobar i znacajan skok.

Znaci li to samo zatisje pred buru? Nemam pojma. Sad kad su izisli ovi modeli, sumnjam da ce doci bilo kakva najava 3GHz strojeva na konferenciji. Pricat ce o Tigru, obnovit monitore, izbacit novog iMaca i to je to. Onda ce pred kraj ljeta Steve sazvat malu konferenciju i pokazat 3 GHz model.

Inace, onaj tko ima para, a da ne pati previse od esteskih nesuglasja, ovo je super prilika za kupovinu izvrsnog 2.5 GHz stroja s trenutnim 23" LCDom, jer se jos za nj dobije 500 dolara popusta.

Inace, smijesno je da top model dolazi sa samo po giga RAMa. Pretjerase!
09.06.2004 | 18:43
ovo bi bio entry level, po mom izboru:
1 x 2GHz PowerPC G5
512MB PC3200 (up to 4GB)
80GB Serial ATA; 7200 rpm
One open full-length PCI-X slot
Three open full-length 33MHz, 64-bit PCI slots
ATI RADEON 9600 XT with 128MB DDR SDRAM
Liquid cooling
1999$
09.06.2004 | 20:05
Ovaj Dual 2.5 GHz mi je OK, ali nema šanse da ga kupim dok konačno ne izdaju i pripadajući monitor. Nadam se da će monitori biti predstavljeni 28. lipnja kada završava akcija za postojeće modele.
09.06.2004 | 20:11
No, sada kada su zafušali ovo s 3 GHz i javno to priznali (današnji interview) bio bi red da Appleov "damage control" tim uskoči s jednom G5 radnom stanicom s četiri 2.5 GHz procesora pod sloganom "Xstation - prvi Mac s 10 GHz snage". ThinkSecret koji je prvi javio točne podatke za ovaj update isto tako je javio da se u Cupertinu pričalo u zadnje vrijeme o takvoj opciji... nadam se da su i u tome bili u pravu i da bi Jobs mogao na takav način uveličati 20 godina Maca i smanjiti razočaranje zbog obećanja koje nije održao.
10.06.2004 | 00:59
.. No, sada kada su zafušali ovo s 3 GHz i javno to priznali (današnji interview) ..

Koji intervju? Gdje?
Na Appleovim stranicama nema nicega slicnoga.

Medjutim, mislim da je i tu, ako ima intervjua, rijec o pazljivo spremljenoj novinarskoj igri. Steve je 2, 3 puta obecao 3 GHz i nema sanse da ih nece pokazati do konca ljeta.

Sve mi govori tome u prilog. Ta pogledaj naslovnicu -- PowerMac na tekuce hladjenje dijeli mjesto sa AirPortom i sad su PowerMaca strpali u onu malu slicicu na dnu. I objavili PowerMaca samo 2 dana iza AirPorta?

Jel to tebi normalno za znacajnu obnovu linija?
Kad su obnovili AluBooka stajale su velike slike na naslovnici 2 tjedna!

Ovdje nesto smrdi a to nisu moje carape.
10.06.2004 | 02:24
Bilo je na Mac Central - Appleov direktor PowerMac marketinga, Tom Boger, je priznao da su se preračunali, da je prelazak na 90 nm daleko teži nego su očekivali i da ne treba očekivati 3 GHz stroj uskoro, a PowerBook G5 tek druge godine.

Da nešto smrdi - to stoji, ali mislim da 3 GHz ipak nećemo vidjeti uskoro. Možda ga Jobs najavi u zadnji tren pred kraj ljeta u devetom mjesecu i onda obeća isporuku za 2-3-4 mjeseca. Na taj način bi se kako-tako izvukao da se ne osramoti.

Ono što je "fishy" u ovoj situaciji je famozna fotka iz G5 Service Manuala za koju je Apple tražio da se hitno ukloni. Apple to nikada ne čini ako stvar nije istinita. Dakle, kakav je ono stroj na slici - nema ventilatore, ima malen motherboard i gigantski hladnjak/pokrov s jednim G5 natpisom. Da li bi to možda mogao biti Quad 2 GHz stroj? Ako su ugurali 2x970fx u Xserve s minimalnim hlađenjem, možda bi stvar prošla u verziji s 4 procesora i tekućim hlađenjem u velikom tower kućištu? Xstation - profi radna stanica za video i grafičke profesionalce. Problem bi bio u dizajnu motherboarda s 4 nezavisne sabirnice (jako skupo) ili bi napravili kompromis i ugurali 2 procesora po sabirnici kao nekada.
10.06.2004 | 04:12
Xstation - profi radna stanica za video i grafičke profesionalce.

Mislim da je ovo vjerojatnije. Posve nova linija racunala, za hi-end graficke potrebe. 4 procesora, gomila memorije, samo najbolje komponente. Kao stvoreno za filmske i animacijske kuce.

PowerMac ce tako biti srednja linija Apleovih racunala, u rangu s desktop PC racunalima. Top modeli PowerMacova donijet ce u sebi dijelice okusa sto ih donosi XStation (brzi procesor i tekuce hladjenje) ali i dalje samo s dva procesora. Za obican desktop - dosta!

Mislim da tekuce hladjenje nisu izmislili zbog PowerMacova - 2 G5 procesora ipak nisu toliko vruca da 9 ventilatora i golemi hladnjak mogu lako ukrotiti tu toplinu.

Medjutim 4 procesora su vec druga prica. Iskreno se nadam da su napravili takav plan i da s hi-end grafickog trzista zele izgurati sve igrace, poput SGI-ja i ostalih. Stoga mislim da ce i 30" ekran upravo biti predstavljen s tim novih radnim stanicama, jer to nije za normalne korisnike

Ultimativni desktop Mac -- ajme, sto cemo samo slinit' za njima
10.06.2004 | 13:36
Ovo sto si sada napisao ima logike. Zaista ima!

1) dugo se priča o quad strojevima i bilo je par tračeva da su neki developeri imali u rukama eksperimentalne strojeva tog tipa,
2) Think Secret - kojeg su svi popljuvali kada je izbacio vijest o (1.8, 2.0, 2.5), a na kraju je ispao 100% precizan, je rekao da se opet u Cupertinu priča o quad strojevima. Možda je i taj trač istina?
3) grafičke kartice koje su stavili u profi liniju su smiješne, a i u top modelu se očekivalo više - pogotovo kada se zna Appleova jasna orijentacija da puca na TV tržište i Holivudsku produkciju - Motion, Shake, FCP HD, DVD SP 3... to su alati za ozbiljne korisnike kojima pare nisu problem...
4) novi monitori navodno neće imati ADC, a sve ove kartice ga imaju, to znači da nešto ne znamo,
5) Jobs je najavio sjajnu godinu, a nije napravio ništa "wow". Ovako bi zadržao svoju karizmu i opet digao Mac zajednicu na noge...

Vidjeti ćemo...

P.S.
Već vidim da ću poludjeti kada bude imao sat i pol prezentaciju Tigra, pa onda još malo o iTunesima, pa iPod s malo većim diskom i recimo 1.5 GHz G4 iMac... izviždao bih ga...
11.06.2004 | 17:24
Xstation - profi radna stanica za video i grafičke profesionalce.

... prije svega za video profi studije. Zar se nije poslije ovogodisnjeg NAB-a pricalo o mogucim Panasonic - Apple radnim stanicama? (... announced strategic alliance with Panasonic ...). Tada su objavili "incorporation of Panasonic’s VariCam native DV-HD codec into Final Cut Pro HD" i "HD over FireWire". Tu se uklapa i Xsan "a 64-bit cluster file system"

evo linka: www.postmagazine.com/post/article/articleDetail.jsp?id=92656
11.06.2004 | 23:35
Sjetio sam se još jedne zgodne stvari... projektiranje quad stroja nije banalnost, a da stvar bude "punokrvna" morali bi složiti nekakav lud motherboard s 4 nezavisna busa, tko zna kakvo kućište itd... Vjerojatnost toga nije baš velika, ali zato smo zaboravili na Power5 koji je realnost već danas, a ima dvije jezgre po čipu. Jest skup, ali to u ovom slučaju nije važno. No, koliko znam on nema vektorsku jedinicu (nije baš korisna kod servera), pa bi to moglo biti problem... opet, možda su već složili izvedenicu PPC 980...

Najvjerojatnije se opet neće dogoditi ništa . Biti će super ako izbace G5 iMac i monitore.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 8 minuta
  • Kloba: Na Bačvicama, sorry
  • Kloba: Sjećam se. Spavali su u onom hotelu na Žnjanu. I ja sam tamo noćio jednom. Jako dobar hotel. Ko jučer da je bilo. Kako je Laušević rekao "Godine prođe, dan nikako". :)
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, Miro Spiro, Riba, smayoo, SubZeroed, Anonimci (1387)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO