Lampa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lampa

25.11.2009 | 11:08
Da, imaš pravo. Ali, kaj ide od kontrolera do monitora? Nisu li to one folije koje me strah i pogledati, a kamoli vući kroz ruku do LCD-a?
U svakom slučaju, napredujemo, makar i samo na riječimaB)
25.11.2009 | 11:16
Mislim da se uglavnom radi o flat kabelima i matrica ima na sebi redni konektor...osvjezit cu malo sjecanje, imam par laptopa koje mogu raskopati pa cu vidjeti koji je sistem trenutno aktuelan. Idealno bi bilo jednostavno iskoristiti postojece zice.
25.11.2009 | 13:16
Sve pratim već dulje od godinu dana;)
25.11.2009 | 20:47
Ja sam samo htio upozoriti da nemaju sve lampe 15" display. Moja ima 17", na primjer. Linkove koje je naveo Riba namjerno ne slijedim jer trenutno bi vremena za to mogao otkinuti jedino (opet) od spavanja, a ako bi samo zavirio na te stranice, siguran sam da bi se to i desilo...
25.11.2009 | 21:05
Sori, ali moje obje su 15". Stani u redB)
Ozbač, stvar je samo u tehnici. Kad (ne ako, nego kad!) prokljuvimo i razradimo sistem, onda je posve svejedno jel 15, 17 ili 20".
Nego, Riba, jel nam onaj konverter u TMDS signal uopće potreban ako nabavljamo komplet monitor? Po meni je on potreban samo ako kanimo izraubati LCD koji je u njoj. Kad smo već kod toga, znam i koji je (LG) i imam za tu matricu i data sheet kao PDF ako ti to nekaj znači ili pomaže....
26.11.2009 | 01:39
Nije potreban u tom slucaju.
26.11.2009 | 09:01
Procitao malo po linkovima ali nitko bas nema nekih vrlih ideja,
nije mi jasna problematika- mini ima vga i dvi izlaz tocnije
novi mini ima mini display port( digitalni ) i mini dvi port koji koliko vidim na site-u
ima mogucnost i analognog i digitalnog signala prema tome zasad mi se cini da nema ogranicenja za spajanje na
15" vga monitor. Za upogoniti sliku na zaslon nekog laptopa treba dosta kemijanja i to je skuplje i
kompliciranije rjesenje. Nisam pretjerano dobar sa slobodnim vremenom ali rado bih pomogao u projektu.
26.11.2009 | 09:49
Problem je sto iMac G4 u osnovi takodjer koristi isti video interface kao i laptop. Sigurno je jednostavnije raskopati novi monitor, no trebalo bi onda elektroniku smjestiti u samo postolje a matricu u okvir, tu je glavno pitanje da li je moguce provuci sve potrebne zice kroz vrat. Mislim da se trazi prva osoba koja ce raskopati monitor i iMac.
26.11.2009 | 10:10
Koliko sam vidio, ruka NIJE predviđena za rastavljanje. Dapače, mislim da je ona jedan servisni dio koji dolazi sa žicama. Mislim da bi taj dio trebalo pokušati izbjeći (rastavljanje) po svaku cijenu. Unutra je onaj feder; bojim se da ako on skoči van može ubiti onog tko je petljal oko toga i da ga poslije niko živ ne bu vrnul nutra. E sad, struja za LCD postoji, jer i sad lampa ima monitor. Ostaje onaj TMDS kabel s 19 žičica ili koliko i onim smiješnim konektorom na matičnoj. Vjerojatno nije osobiti problem to strgati i izvući van, ali provlačenje drugog kabla bi moglo biti problem. OK, postoje oni Würthovi instalaterski gelovi za provlačenje žica kroz zidove, ali....
Kaj se tiče lampe, ja mogu rastaviti onu koja ima kilavu matičnu, ali tražim donora za monitor. Neko mi preko oglasa za 15" samsung star nkeoliko godina tr4ažil 450 kuna.... Da ne bi, pa 20-ke idu sad po 900 kuna
26.11.2009 | 11:14
Ruka ima zice, znaci nije problem iskoristiti zice i polemiti na druge konektore, ako se koristi originalni provuceni splet
nebi trebalo biti ni smetnji ili bruma u slici, nisam rastavljao lampu pa neznam ali inverter sa lampe bi trebao biti ili gore u monitoru ili
povucen istim zicama koje koriste i lampe od starog monitora, naime to je tzv visoki napon za lampe i on prospricava kroz obicne zice, to je recimo problem koji muci onog blogera, zbog toga svjetlo dodje pa se zgasi ili se uopce ni ne upali.
Nemam lampu, mogu potraziti monitor, to ne bi trebao biti problem i voljan sam sve raskopati i sloziti.
Teoretski bi se i lampin monitor dao spojiti na neku elektroniku od monitora pa da netreba raskapati novi
no treba naci model panela(lampinog) i istraziti u koje monitore su ugradjivani slicni paneli.
Npr. ako je unutra LG ili samsung panel vjerojatno je slicna ili ista elektronika panela koristena u nekom od stolnih monitora istog proizvodjaca, ta plocica se cesto da naruciti (ebay ili sl.) pa se preko nje spoji vga izlaz iz minija.
Na slican nacin smo i u servisu popravljali stolne monitore kad su im cijene bile znatno vise i kad se to isplatilo ili je korisnik
imao potrebu za bas tim monitorom(touch, ugradjen u rack, ugradjen u stol i sl.)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 55 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!