Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

26.12.2025 | 07:46
Ja dobim proljev kad citam vas ovdje i mislim da nemate pametnijeg posla nego proucavati situaciju u Americi na koju niti mozete utjecati niti vas se tice.
26.12.2025 | 21:49
A što se pačaš onda u ono što ti nije zanimljivo. Znaš li da smaraš? Idi i ne smaraj, imaš drugih tema na kojima možeš pametovati. Ostavi nas na miru barem u ovoj temi. Stvarno si pro**ev.
10.01.2026 | 11:08
Narančasti ide dalje... kontrola i diktatura... link

Narančasti se dokazuje da on će biti veća katastrofa za čovječanstvo od Putina.

Eto kad ljudi nisu naučeni prepoznati negativce i odnositi se prema njima pa ih čak izaberu da ih vođe i daju im odriješene ruke.

Uz moto boli me briga za društvo dok imam kruha i igara, dopustili smo da se negativci ukorjene u politiku (točnije TO je odavno postao njihov "medij").

Htjedoh opisati problem / ekipu koja još "vjeruje" kako će političari napraviti nešto dobro za njih ali odustah je toliko složeno i tužno i jadno i trebalo bi koja kartica teksta, pa odustah.

Prepostavljam da treba još napraviti koju izmjenu u zakonima SAD-a pa da se transparentno objavi kao diktaor.
10.01.2026 | 11:29
Nije Trump napravio ništa novo, čini sve što i svi prošli američki predsjednici, a razlika je samo to što bi prije sve bilo upakirano u ljupki PR, a on sada naziva stvari onakvima kakve zaista jesu. I onda utopisti i idealisti budu razočarani.

Jer kada ja ovdje godinama pišem da međunarodno pravo ne postoji, onda me razapnete i najradije bi me kamenovali radi teorije zavjere ili krivokletstva protiv temelja sustava , a onda kada Trump sirovo i otvoreno kaže da međunarodno pravo ne postoji, eeee onda je to odjednom drama!

Obama bi jednako ovako izveo ovu akciju s Madurom, samo bi to bilo tako slatko zapakirano, da bi kimali glavom kako je divan i pozitivan. Jedina razlika bi bila što ga Obama ne bi u kombiju vozio ulicama New Yorka kao da je srednji vijek, ali to možemo pripisati tome što je Trump bio i ostao čovjek bez dobra ukusa.
10.01.2026 | 11:49

A ovo je trenutak u gorjnem videu i razlog zašto stavljam link youtu.be/fgUsk9enAqE?si=uAefpc92m4W41A0d&t=200
10.01.2026 | 13:45
dpasaric kaže:
Nije Trump napravio ništa novo, čini sve što i svi prošli američki predsjednici, a razlika je samo to što bi prije sve bilo upakirano u ljupki PR, a on sada naziva stvari onakvima kakve zaista jesu. I onda utopisti i idealisti budu razočarani.

Jer kada ja ovdje godinama pišem da međunarodno pravo ne postoji, onda me razapnete i najradije bi me kamenovali radi teorije zavjere ili krivokletstva protiv temelja sustava , a onda kada Trump sirovo i otvoreno kaže da međunarodno pravo ne postoji, eeee onda je to odjednom drama!

Obama bi jednako ovako izveo ovu akciju s Madurom, samo bi to bilo tako slatko zapakirano, da bi kimali glavom kako je divan i pozitivan. Jedina razlika bi bila što ga Obama ne bi u kombiju vozio ulicama New Yorka kao da je srednji vijek, ali to možemo pripisati tome što je Trump bio i ostao čovjek bez dobra ukusa.

Stvarno ne mogu da verujem sta pominjes kao argumente - sta bi bilo kad bi bilo...
Maduro i pre njega Chavez su bili na vlasti i u vreme Busha mladjeg - 2 mandata, i u vreme Obame - 2 mandata, i Bajdena - 1 mandat, i nikom nije palo na pamet da upadnu u Venecuelu ili neku drugu drzavu i da kidnapuju predsednika kakav god bio. to nije bilo ni u slucaju Sadama kad su mogli slicnu akciju da izvedu.
tako da ti prica ne drzi vodu, i neces nas ubediti u to da je Tramp o.k. lik, na nacin da relativizujes njegovo ponasanje poredeci ga sa drugim na nacin - sta bi bilo kad bi bilo...
10.01.2026 | 13:47
i da, da ne zaboravim da podsetim da kolege i ja cekamo neke odgovore na neka nasa poslednja pitanja u drugoj temi - Ukrajina
10.01.2026 | 15:18
Ender kaže:
i da, da ne zaboravim da podsetim da kolege i ja cekamo neke odgovore na neka nasa poslednja pitanja u drugoj temi - Ukrajina

Nemam nikakav "mental note" da moram još nešto pojasniti, vjerojatno sam to nešto kvalificirao kao uzaludno ponavljanje i pobrisao s To Do! Imam trenutno puno pametnija i korisnija posla...
10.01.2026 | 22:40
Maga će opravdati i ubojstvo Renee Good od strane ICE agenta Jonathan Rossa, i ne samo MAGA več i sam fašista trump.
Koji je to ...
I još jedan biser: "US President Donald Trump has boldly claimed that he would accept the Nobel Peace Prize from this year's winner, Venezuelan opposition leader María Corina Machado, if she offers it to him during their meet next week.
The Nobel Committee, however, has firmly shut the door on the idea, reiterating that Nobel Prizes cannot be revoked, shared or transferred, once announced."
10.01.2026 | 23:50
Yonkis:

Nije bas pametna ideja zaletjeti se autom u US law officer. Ova zena je platila najvecu mogucu cijenu :/
.
11.01.2026 | 09:33
Ima dosta svjedoka koji tvrde da to nije istina.
11.01.2026 | 10:45
Bih li se ponašao kao ta žena da me zaustavi oružana patrola? Naravno da ne bih.

Je li to razlog da se puca u ženu vozača? Nije, mogao je pucati u gume ili je pustiti da ode i u potjeri je zaustaviti i uhititi kada je sigurno.

Oboje su se krivo ponašali, ali je ona platila svojim životom obje greške.
11.01.2026 | 17:02
@drlovric i @dpasaric - koju ste verziju videa vidjeli? Jeste li vidjeli njegovu snimku iz mobitela? Jeste li vidjeli da je smotala volan skroz udesno koliko može a prije toga u rikverc da ga može bolje zaobići? Jeste li vidjeli da je snimao desnom rukom a onda kad mu je njezina partnerica rekla da ode pojesti sendvič i da se skulira, onda je prebacio mobitel u lijevu ruku kako bi sa desnom rukom lakše se laćao pištolja, znači tada je odlučio riješiti stvar? Znaš li što su njene zadnje riječi bile a što njegove prve nakon što ju je upucao? Znaš li da joj je jedan US law officer rekao da stane i čeka a drugi da ode sa mjesta, koga slušati? Znaš li da se lik nonšalantno odšetao nakon toga, samo je otišao u stilu “my job here is done”, nije čekao “očevid” nakon pucnjave? Znaš li da su mu kolege počistili kuću tj iznijeli hrpu stvari u kutijama i crnim vrećama dan nakon toga, zašto?
Znaš li što je rekao glavni pedofil? Opravdao je agenta a popljuvao žensku koja je vrištala na lika jer je upravo nekoga ubio.
There was a woman screaming shame, shame, shame, shame,
I sad ide video gdje ženska snima tog lika i viče na njega: shame, shame, shame, shame, shame.

She's a agitator, probably a paid agitator. But in my opinion, she was an agitator, a very high level agitator, so professional, she wouldn't stop screaming. I said, this isn't a normal situation. This is a professional troublemaker, cuz you heard it and I had it. Now, I will say this, the news sort of turned her down, turned her off.

Because you're trying to watch. She was so loud and so crazy and just not normal. When somebody sees something like that, they don't go screaming and screaming. And the same words. So I guess you could say professional, but I didn't think she did a very good job. You have agitators and we will always be protecting ICE and we're always going to be protecting our Border Patrol.

Znači, žena vidi ubojstvo i viče na njega jer koja je normalna reakcija na ubojstvo?
11.01.2026 | 17:15
dpasaric kaže:
Bih li se ponašao kao ta žena da me zaustavi oružana patrola? Naravno da ne bih.

Je li to razlog da se puca u ženu vozača? Nije, mogao je pucati u gume ili je pustiti da ode i u potjeri je zaustaviti i uhititi kada je sigurno.

Oboje su se krivo ponašali, ali je ona platila svojim životom obje greške.

A kako se točno to ona ponašala? Zanima me što si ti to vidio, i u kojem videu..

Druga stvari zašto su ti agenti zamaskirani? Kako bi se ti ponašao da te “policija” zaustavi, ali nije policija, nego netko naoružan do zuba, zamaskiran, i naređuje ti kako da se ponašaš, bez ikakvog naloga, bez prijašnje upute, razgovora? Ti koji vjeruješ u vladavinu prava i jednakost i slobodu? A iz medija, kakvih god, znaš da ta “policija” nije baš sigurna. Što bi ti učinio, pogotovo sada kad znaš da možeš tog trena biti ubijen jer eto, “policajac” ne voli da mu itko proturječi i odvraća mu na njegove komentare i kratkog je fitilja.

P.s. edit:
Čak i ako vjerujete da ga je pokušavala udariti, i dalje postoje alarmantne stvari u vezi s ovom situacijom.

1. Trump je brzo lagao o snimci, rekavši "teško je povjerovati da je bio živ" dok je Ross očito prošao neozlijeđen. - Toliko o informiranosti precjednika, samo potpaljuje.

2. JD Vance kaže da ICE ima "apsolutni imunitet".

3. Fox News je odlučio da je najvažnija stvar koju treba istaknuti kod te žene to što je bila queer žena sa zamjenicama u biografiji.

4. Kristi “puppy pet killer” Noemi (secretary of homeland security) kaže da je bila "domaća teroristica" iako još uvijek nismo ništa znali o toj ženski/žrtvi.

5. Pucnjava u nju nije zaustavila automobil, već je zapravo pogoršala situaciju jer je sada nekontrolirano vozilo jurilo cestom i zabio se u druge aute.

Trump to sve dozvoljava. Sigurno je on bolji predsjednik od demokratskog jer eto, demokrati su pokvareni i njihovim predsjednicima upravlja netko drugi ali trump barem ne laže. Idiotizam.
11.01.2026 | 17:21
A da nije samo o vrhovnom luđaku evo malo i ovog naciste, ipak je naslov elon i trump:

IMG_0725.png
12.01.2026 | 20:57
@Yonkis:

Ja sam gledao ovaj video na tu temu.

Covjek zna malo vise o americkim zakonima. On tvrdi da je policajac i po zakonima Minesote imao puno pravo da usmrti onu zenu.

Cisto pravno gledano, izgleda da je imao pravo to napraviti :/

P.S. ICE agenti su maskirani iz prostog razloga sto karteli ucjenjuju njihove glave. Doslovce placaju svakome tko usmrti agenta, pa na taj nacin stite svoj identitet i sigurnost.
12.01.2026 | 22:30
Koliko cviljenja. A kada im spomenes zabranu nosenja oruzja onda kao bjesne kuje napadaju jer je to njihovno ustavno pravo.
13.01.2026 | 13:39
Sljedom rasprave oko Ukrajine i postavke da je Rusija ima moralno pravo, napasti i osvojiti Ukrajinu, uključivo i “ne može sad odjednom pošteno” nameću se pitanja za pojedince koji imaju takav stav:
- Ima li Trump moralno pravo napasti Venezuelu?
- Ima li Trump moralno pravo napasti Greenland i Kubu?
- Ima li Xi moralno pravo napasti Tajvan?

Ako nemaju pravo kako to obrazlažete?
13.01.2026 | 20:42
Posljednji primjer nije usporediv s ostalima jer nijedna vlast na Tajvanu nikad nije ustvrdila da je Tajvan neovisna država niti im je ikad takav status priznat niti ponuđen pri UN-u. Službeno ime Tajvana je Republika Kina te i tajvanska vlast, kao i komunistička vlast NR Kine tvrdi kako je Kina jedna jedinstvena država kojoj pripada cijelo kinesko kopno i svi otoci, uključivo i tajvansko otočje, samo što te dvije vlasti međusobno optužuju jedna drugu da su odmetničke i ilegalne. Komunističkoj vlasti je još 1950-ih godina dano pravo da imenuje predstavnike pri UN-u, uključivo i Vijeću sigurnosti pa je prilično jasno tko je tu legitimna, a tko odmetnička vlast.
Tajvan postoji kao neki politički entitet jedino i isključivo zbog podrške SAD-a sva ova desetljeća. Međutim, bitnije od toga je da Kina uopće ne mora napasti Tajvan vojno, niti će do toga doći. I jedna, i druga strana su već godinama spremne na reintegraciju uz priznavanje Tajvanu nekog statusa sličnog Hong Kongu, a ovaj cijeli igrokaz je izazivanje Amerikanaca da pokažu mišiće ako se se usuđuju.
13.01.2026 | 21:53
Moja greška. Zaboravio sam da si ovo već prije obrazložio.
14.01.2026 | 05:14
Belize
Gvatemala
Haiti
Paragvaj
Sveti Kristofor i Nevis
Sveta Lucija
Sveti Vinsent i Grenadini
Palau
Maršalovi Otoci
Tuvalu
Eswatini
Vatikanski Grad

Ovo je sve sto Taivan ima za sluzbenu diplomatsku podrsku.
Za dio drzava nikad nisam niti cuo.
15.01.2026 | 06:47
Naravno da bi ih priznaloo više država da nije Kine koja ocjenjuje i može zagorčati život tim državama. Što će Kina napraviti Vatikanu?
15.01.2026 | 10:23
Nije ih priznala NIJEDNA država jer nisu to NIKAD NI TRAŽILI. Tajvanska Republika Kina nije nikad deklarirala neovisnost. Da jesu, ne bi imali pravni legitimitet pretendirati na vlast nad cijelom Kinom.
15.01.2026 | 10:33
ono sto ja znam, Tajvan (ROC - republic of china) je bila clanica UN do 1971. ili 1972. kad su primili Kinu (PRC - peoples republic of china), kao deo dogovora usa-china i kisindzerove shuttle-diplomatije, pre istorijskog susreta nikson-mao.
to da li ih prizna mnogo ili malo zemalja, mozda i nema toliko smisla, vecina drzava saradjuje ekonomski sa njima.
recimo, s. koreja je priznata i ima diplomatske odnose i dip. predstavnistva sa vecinom zemalja, ali saradjuje samo sa nekolicinom njih.
15.01.2026 | 11:26
Mislim da nije bilo sedamdesetih, nego već pedesetih godina da je komunistička partija Kine imenovala svoje predstavnike u UN umjesto Taiwana, jer je to bilo povezano s pregovorima oko okončanja korejskog rata. Ali nisam ni ja siguran.
U svakom slučaju, samo sam htio istaknuti da to nije ista stvar kao što su napadi na Venezuelu ili prijetnje prema Grenlandu ili Kubi jer tajvanska vlast nema međunarodni pravni legitimitet, odnosno Tajvan nije neovisna država, nisu nikad niti tražili taj status.
15.01.2026 | 17:17
Od 1949. do 1971. kada ih izbacuju iz UN-a.
en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Gen...bly_Resolution_2758_(XXVI)
15.01.2026 | 20:23
smayoo kaže:
Mislim da nije bilo sedamdesetih, nego već pedesetih godina da je komunistička partija Kine imenovala svoje predstavnike u UN umjesto Taiwana, jer je to bilo povezano s pregovorima oko okončanja korejskog rata. Ali nisam ni ja siguran.
U svakom slučaju, samo sam htio istaknuti da to nije ista stvar kao što su napadi na Venezuelu ili prijetnje prema Grenlandu ili Kubi jer tajvanska vlast nema međunarodni pravni legitimitet, odnosno Tajvan nije neovisna država, nisu nikad niti tražili taj status.

To znači ako Kina uzme Tajland, da će Emil šutjetiti, jer eto Venecuela je suverena država a Tajland nije, oboje nemaju nuke po Davoru i imaju pravo da budu porobljene...samo je triki u tome da Tajvan ima čipove, koji možda vrijede više od nuke
15.01.2026 | 20:49
Nema "ako", nego "kad". I neće ga "uzeti" jer je pravno i administrativno Tajvan već dio Kine. Cijela se priča vrti samo oko toga što će sadašnja politička elita s Tajvana dobiti ili neće dobiti u toj promjeni. A Tajvan već najmanje 15 godina nema baš više ništa što i sama NR Kina ne bi imala.
15.01.2026 | 20:55
Tajvan do Pekinga!!!!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 18 minuta
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!
  • dpasaric: Veliki Studio Display, a ne da nude samo hiperskupi XDR
  • rusty: I ja, ali sam rezerviran s očekivanjima. bilo bi lijepo da konačno ATV izdaju novi, ali i novi Studio Display će biti najs :D
  • dpasaric: Danas Apple ima objave novih proizvoda, jedva čekam! :)
  • cariblanco: Čekamo da "Kerum" kaže, da predivne rakete lete iznad Irana ;)
  • Yonkis: [link] - pjesma iz 1980 na tu temu
  • Air: Ove godine je čvrsto odlučio uzeti nobelovu nagradu za mir. Samo je pitanje koliko ratova će biti dovoljno da započne i završi?
  • Air: Trump je započeo rat sa Iranom kako bi ga završio i kako bi u svoju biografiju dodao još jedan završen rat.
  • drlovric: Poceo rat i u Iranu. Operacija se zove Epic Fury. Sve je live na YT. Nestvarno.
  • smayoo: Je li ikom jasno - zašto, pobogu? :huh:
  • drlovric: Talibani malo zaratili sa Pakistanom. Treci put ratuju sa nuklearom silom. Briga njih za Starcraft :)
  • korisnik: A jučer je 71. proslavio Alain Prost ;)
  • korisnik: Sretan 71. Steveu, i mojoj mami :D
  • dpasaric: Jobs bi danas slavio 71. rođendan!
  • dpasaric: VanjuOS, pisao sam o tome u Mac Pro 5,1 ili 7,1 temi, potraži tamo
  • smayoo: Čestitam! ;)
  • VanjusOS: nedavno sam negdje vidio opis kako instalirati window na mac bez bootcampa, ali sada to ne mogu naći.
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO