Hamas vs. Izrael - "Šestodnevni rat 2"?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hamas vs. Izrael - "Šestodnevni rat 2"?


15.04.2024 | 03:50
Sa ovim sam čovjekom radio. Kako je rođen malo prije početka tamošnjeg rata u Libanonu, završio je u Hrvatskoj dok smo bili YU i valjda došao studirati tu kada smo bili u Nesvrstanima.
Anyway, iako nije vojni analitičar, jako dobro razumije odnose na Bliskom Istoku.
Tvrdi da su, po njemu, kraj sustava Iron Dome i još tri slična PZO osiguranja, Izraelcima zapravo najviše pomogli susjedi koji su u suradnji s Amerikom, Francuskom i UK rušili te dronove i rakete i prije nego su došle do Izraela.
Njih ukupno 300 koliko znam, jeli?
To je kao odgovor Irana na roknutu ambasadu ali i pokazatelj da ni oni kao više nisu zemlja za ignoriranje, te da ubuduće izrael mora gledati i na njih ako misli o geopolitičkim posljedicama.
Svijet zapravo ne zna, misli govornik Diab, ima li ili ne Iran prvu nuklearku?
Razgovor s njim, koga zanima zašto su Iranci ovo izveli.
Detaljnije o samom napadu; obrani od tih silnih dronova i raketa, taj subtopic počinje od 14:00 minute od njih ukupno 16:30, tako nešto.
Uglavnom, po njemu - sve ovo u posljednjih sedam mjeseci na Bliskom Istoku radi ne Izrael, već Benjamin Netanjahu.
Ekstremni desničar, cionist, ima manjinsku vladu (ratna vlada kako su je sada prozvali) - ali je kao doma i u okruženju postao izričito nepopularan.
Da nema ovoga rata, Diab misli da bi on pao na prvim izborima i da je to veliki dio razloga zašto ubija Gazu.
Jako nestabilan partner i SAD-u koji ga ne može kontrolirati, a Biden sada pred izbore u SAD-u mora pokazati čvrstu ruku i da je njihova zadnja.
Jbt, umjesto da se tenzije smiruju - kuha se di god se okreneš...
Tu je i odgovor na pitanje koje je postavio drlovric oko mnošta raketa i PZO-a, ovi su se sada jedva izvukli.
Da ih je bilo više i da nemaju pomoć, ne bi mogli jer PZO ne može pratiti toliki broj projektila odjednom.
Ovo je bilo 300, on sada priča tipa zamislite tisuću...
15.04.2024 | 07:02
dpasaric kaže:
drlovric kaže:
I odgovorio Davoru na njegovu opasku sta ce drzavama borbeni avioni, bolje je kupiti male jeftine dronove. Ucinkovitiji su


Ok, ako su i skinuli sve dronove, financijska šteta je velika, pa sam si rekao koja je cijena poskidati te dronove. Ne vidim kako bi Iran imao bolju jednadžbu da je umjesto dronova imao borbene avione za ovaj napad. A u obrani, baš me zanima koliko je dronova uništeno lovačkim presretanjem.


Davore, mislim da su svi dronovi porušeni topničkom paljbom iz aviona. Jordan je pustio IRZ u svoj zračni prostor i tu kramu su ovi poskidali bez problema. Shahedi nisu brzi, defacto se radi o jedrilicama s motorom kojima treba nekoliko sati da uopće dođu do Izraela. Kako se sve znalo unaprijed (dobro ti govori doktor Lovrić) bili su spremni i to su iskasapili bez problema. Ono o čemu se ne govori je to da su balističke rakete obarane iznad atmosferskog pokrivača; to je prvi put u povijesti da je to nekom pošlo za rukom. Američko brodovlje je dobilo priliku da u stvarnim uvjetima isproba nove antibalističke rakete i to je odrađeno vrhunski. 99 posto svega što je Iran poslao je oboreno.
Ono što je bitno napomenuti ovdje: NITI JEDNA članica NATO-a u Europi ne bi se mogla obraniti od takvog napada s 300-njak projektila usmjerenih na svoj teritorij. Jednostavno nitko nema dovoljno opreme za takvo pokrivanje svojeg teritorija. Izraelu u prilog po tom pitanju ide relativno mala kvadratura koju moraju pokriti, ali i opet su njihovi RZ I PZO impresivni.
15.04.2024 | 12:05
dpasaric kaže:
Ok, ako su i skinuli sve dronove, financijska šteta je velika, pa sam si rekao koja je cijena poskidati te dronove. Ne vidim kako bi Iran imao bolju jednadžbu da je umjesto dronova imao borbene avione za ovaj napad. A u obrani, baš me zanima koliko je dronova uništeno lovačkim presretanjem.


U situciji od nekidan, za napadača (Iran) je jeftinije i bolje imati 200, 300 ili 500 jeftinih dronova pa možda nešto prođe nego 20. 30 ili 50 borbenih zrakoplova kojima ionako pod onim teritorijalnim uvjetima ne mogu dohvatiti cilj,... u tom kontekstu za Hrvatsku je bolje (i jeftinije) imati eskadrilu od 12 Rafala nego 500 dronova, jer s dronovima nemremo presresti tuđe dronove, sa borbenim avionima možemo i dronovi se ne skidaju raketama nego topovima čije streljivo nije skupo,... Rafale ima top koji koristi 30 mm streljivo (NEXTER 30M791 30 mm), sad se ne sjećam točno da li može ispaliti 2500 komada u minuti ili ima ukupno 2500 komada, ali kako god, dronovi se skidaju s neba time.

Sad ostaje samo nepoznanica u tvojoj jednadžbi oko HR nabave borbenih aviona, a to je imaš li u mislima da smo ratnu opremu trebali nabaviti za obranu ili za napad?... ako je ovo drugo onda si u pravu, Hrvatskoj bi bilo jeftinije nabaviti dronove
15.04.2024 | 13:10
Mi ne mozemo znati koliko je projektila oboreno lovackim avionima a koliko PZO sustavima drzava kroz koje su letjeli. Rekao bih da je vecina avionima jer zasto bi inace letjeli u Jordan?

Zasto bi sami Britanci i Francuzi izjavili da su i njihovi avioni poskidali neke dronove?

Svaki avion u Air to Air konfiguraciji nosi 6-8 AA raketa, plus top. Neka poleti 50 aviona, poskidaju to kao na treningu dok nisu ni stigli do samog Izraela.

Ja pilot nisam i ne znam koliko je jednostavno ili tesko topom u noci pogoditi mali drone, tako da bih prije rekao da su to poskidale AA rakete.

Ne znamo sto su pogodili Jordanci ili Saudijci. Mudro cute, ali sama cinjenica da Muslimani brane Izrael od nekih drugih Muslimana je takav mindfuck.

Ono sto nisam znao i sto me zbilja sokiralo je broj ispaljenih BALISTICKIH raketa. Nikada niti jedna drzava nije napadnuta sa vecim brojem raketa u jednom trenutku. NIKADA, NITI JEDNA. Iran je ovdje isao da napravi stetu, nije ovo pro forme neka odmazda kao ranije.

NATO je bilo jako bitno da testiraju svoje antiraketne mogucnosti u realnim uvjetima. Sve sto Iranci prave su raketni derivati iz starog SSSR.

Ukupno 7 balistickih raketa je proslo kroz antiraketni stit. Pogodili su svoje ciljeve sa greskom od 2000m, pa su mogle pasti bilo gdje u toj zoni. Izrael kaze da nije bilo bitne stete (a sta ce drugi reci) i da je jedna djevojcica tesko ranjena.

Ako tako gledamo ispada da je ovaj mali drone puno opasniji po protivnika koji nema PZO, jer navodjeni GPS-om pogadjaju cilj radijusa par metara.

Sta vrijedi balisticka raketa sa bojevom glavom od 1 tone, ako padne par stotina metara pored cilja koji gadja. Dok ovaj mali drone uleti kroz prozor tom istom cilju.

Osim ako nisi Rus pa ti je cilj cijeli grad, onda ove neprecizne imaju vise smisla
15.04.2024 | 13:36
Snimke onih krater(čić)a na aerodromu koji je pogođen ovim balističkim raketama je tak mali da se čini da je bojna glava s cca 50-ak kg eksploziva.

Što se tiče ostalog, AFU skidaju dronove s nekoliko AK-47 koji su zajedno povezani i pucaju odjednom. Moderan avion radarski uoči dron, i pilot ga skine rafalom od pola sekunde bez problema, ako treba i usred noći. Dron (barem zasad) leti ravno...
15.04.2024 | 15:52
Sad baš neznam da bi netko stavio 50 kg. na ovakvu mrcinu od rakete. Sad možda je samo njih par bilo ovako velikih, tko zna.

i.postimg.cc/44jnsChJ/temp-Image-IN5b-BA.avif
15.04.2024 | 17:15
Diab priča da je dronove rušio i Jordan pa čak i Saudijska Arabija. Da nije samo Izrael sve srušio sam. A ovi su to radili zbog deala sa Amerima. Samo prenosim što čovjek kaže.
25.04.2024 | 13:18
25.04.2024 | 13:49
Za vrijeme rata u BiH su nas djecu istjerali iz moje osnovne skole, od koje su napravili vojarnu. Cijeli rat je vojska bila u toj skoli, a nastava u alternativnim prostorijama.

Da su Srbi imali avione i razvalili taj sasvim legitimni vojni cilj, izgledalo bi jako lose u vijestima

Samo kazem...
25.04.2024 | 15:10
Bio je za vrijeme rata ZNG mitraljezac i/ili snajper na svakom crkvenom zvoniku u zonama ratnih operacija i uredno su u dnevniku izvještavali o srbočetničkim uništavanjima sakralnih objekata.
25.04.2024 | 17:41
"Kad su ratovi u pitanju, propaganda je jedno od najjačih oružja." - Gjuroo
26.04.2024 | 07:49
Jedno je napasti sveučlište u kojem je npr. snajpersko gnjezdo, a drugo je imati sveučlište pod svojom vojnom kontrolom i minerski ga kontrolirano srušiti, a te snimke smo vidjeli. Oni sustavno provode etničko čišćenje, to sve više niti ne skriva. Bilo je jasno da će to tako i napraviti i na početku i siguran sam da će u tome i uspjeti, sve će ih pobiti ili raseliti.
26.04.2024 | 08:29
Konacno vise, otkad znam za sebe se mlati taj mrtvi konj.

I tako nisu imali sanse protiv nuklearne sile.
26.04.2024 | 08:36
Tesko je ponekad opravdati izraelske metode. Prebrutalno je sve to za moje pojmove.

Ali sa druge strane oni najbolje poznaju svoje visedecenijske protivnike.

Valjda tako mora :/

Svaki put kada su ih napali, Palestinci su zavrsili sa manje teritorija. Tako ce biti i ovaj put. Sretni ce biti ako ovaj put barem pola Gaze ostane u njihovom vlasnistvu.

Ja navijam za to da taj koncentracioni logor skroz prestane da postoji. Nema tu srece ni za koga.

A stanovnici Gaze mogu bilo gdje zivjeti na svoj nacin, od humanitarne pomoci i donacija.
25.05.2024 | 19:27
Evo prof. Mearsheimer o Gazi:

  • Air
  • Korisnik
  • 72
02.06.2024 | 17:24
Nastavak sa teme Coronavirus / COVID-19

dpasaric kaže:
Air kaže:
Prema ovome što si napisao nameću se dva moguća zaključka:
1 . Nije bilo zvjerstva Hamasa na festivalu prošle godine.
2. Bilo je "nečeg" na festivalu prošle godine ali izgleda da je i Hamas bio zaveden od Izraela da to "nešto" učini - slična demagogija koju si primjenio na Ukrajinu.

Očekivao sam se da ćeš se ti kao nepristrani reaalist javiti sa infom kako je zapad optužio Netanyaha za genocid i ratne zločine. Ali ništa. Pereš samo po jednoj strani (onoj koju ti simpatiziraš)


Naravno da se dogodio napad Hamasa,


Zar je teško napisati da se dogodilo zvjerstvo od strane Hamasa?

Konstantno, od teme Ukrajine, ublažavaš zlodjela strane koju "zastupaš".

ali može se jedino zaključiti da je to bilo u režiji Izraela (9/11 fora)


Ovakva tvrdnja je moguća samo ako su imali svoje ljude u redovima Hamasa, što vjerujem i ti sumnjaš.
Možda su im samo bacili bubicu u glavu kao ideju koju su Hmasovci privatili, režirali i odradili, U konačnici to nije bila nikakva vojna ili strateška filozofija, došli divljaci i napravili zvjerstvo na nezaštićenim ljudima.

Jedina sličnost sa 9/11 je što su Izraelci dopustili da strada njihov narod.
U 9/11 napad i cijeli njegov prikaz je upleten vojni vrh SAD-a, pogotovo u dijelu događanja oko Pentagona.

jer je neporecivo da je Egipat dva dana unaprijed njima najavio da će se to dogoditi, a Izrael se pravio lud jer su to i željeli - kako bi dobili opravdanje za neviđeno etničko čišćenje i genocid. Pogotovo je neuvjerljivo da jedan Izrael, s valjda najjačom obavještajnom agencijom na svijetu, jadan nije znao što slijedi i da se pripreme. Po ovome što sada čine je jasno da su namjerno dozvolili da se to dogodi, da dobiju opravdanje da potpuno istrijebe Palestince i to sada čine. I prilično je jasno da će i uspjeti - jer imaju pomoć Amerike,


Ovo je jasno.

a većina EU pod njihovim utjecajem mora okrenuti glavu.


Opet, u svojoj sada već profesionalnoj maniri ignoriraš činjenice koje ti ne idu u prilog. EU je optužio Netanyaha za genocid i ratne zločine, stoga mi obrazloži svoju tvrdnju da je EU okrenu glavu na to što se događa sa Izraelom?

da ne pišemo ovdje off-topic. Ako imaš nešto za dodati, nastavi tamo.


Eto nastavih.
02.06.2024 | 21:18
Air kaže:
Opet, u svojoj sada već profesionalnoj maniri ignoriraš činjenice koje ti ne idu u prilog. EU je optužio Netanyaha za genocid i ratne zločine, stoga mi obrazloži svoju tvrdnju da je EU okrenu glavu na to što se događa sa Izraelom?

da ne pišemo ovdje off-topic. Ako imaš nešto za dodati, nastavi tamo.


Eto nastavih.


EU je gomila država. EU se pravi blesava, a Netanyahua su za genocid optužile možda dvije-tri države, ono Švedi i još tko? Većina pleše kako gospodari (ekipa oko WEF-a) kaže, a oni su pod jakim utjecajem izrelskog lobija i ništa se tu neće dogoditi niti će itko ikako reagirati dalje od "diplomatske note".

Cionisti će vjerojatno uspjeti u naumu i potaracati palestinski narod tamo do kraja. Možda Netanyahu i računa s tim da će ostati crno zapisan u povijesti, ali baš ga briga - interno će ga mnogi štovati jer će omogućiti etnički čist Izrael, pravu aparthejd državu.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
02.06.2024 | 22:14
dpasaric kaže:
Air kaže:
Opet, u svojoj sada već profesionalnoj maniri ignoriraš činjenice koje ti ne idu u prilog. EU je optužio Netanyaha za genocid i ratne zločine, stoga mi obrazloži svoju tvrdnju da je EU okrenu glavu na to što se događa sa Izraelom?

da ne pišemo ovdje off-topic. Ako imaš nešto za dodati, nastavi tamo.


Eto nastavih.


EU je gomila država. EU se pravi blesava, a Netanyahua su za genocid optužile možda dvije-tri države, ono Švedi i još tko? Većina pleše kako gospodari (ekipa oko WEF-a) kaže, a oni su pod jakim utjecajem izrelskog lobija i ništa se tu neće dogoditi niti će itko ikako reagirati dalje od "diplomatske note".

Cionisti će vjerojatno uspjeti u naumu i potaracati palestinski narod tamo do kraja. Možda Netanyahu i računa s tim da će ostati crno zapisan u povijesti, ali baš ga briga - interno će ga mnogi štovati jer će omogućiti etnički čist Izrael, pravu aparthejd državu.


Citiram vijest sa HRT-a:

"Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je u ponedjeljak za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog napada na Izrael 7. listopada i kasnijeg rata u Gazi."

A ti možeš dalje izokretati priču za sebe kako želiš, da je u pitanju dvije ili tri države, ili neka druga treća, ili peta kombinacija.

Nije u pitanju dvije ili pet država, to je napravio tužitelj Međunarodnog kaznenog suda.

Mislim da imamo istu sliku o međunarodnom pravu i pravdi i tome kuda ide čovječanstvo, samo je tebi teško priznati čak i neko rijetko pozitivno djelovanje bilo koje strane jer se kosi sa tvojom slikom koju imaš u glavi. Posljedice su da time blatiš sebe. To si radio i u temi o koroni kada te @maxym prao za mnoge tvoje netočne upise. Nemoj si to raditi. Prepozitivan si i to ne treba.
02.06.2024 | 22:41
To su tek isprazni EU krasnozbori da se malo opere sramota i umiri savjest, ništa tu neće pomoći "glavni tužitelj" niti itko drugi; izraelski lobi u SAD-u je toliko jak da vodi cijeli državu, a dok im SAD čuvaju leđa, oni će raditi što je u njihovom interesu. Palestinci će biti uništeni do kraja ili u nekom blažem scenariju svedeni na "demo primjerke" da se zadovolji neka međunarodna pravna forma. Palestinci koji imaju sreće da imaju kuda odseliti će i spasiti glavu i to je će biti to, isto kao Romi, ostat će narod bez države. Možda im dozvole da drže kockarnice kao Ameri svojim Indijancima nakon što su ih opljačkali, pobili i spremili u rezervate.

03.06.2024 | 00:34
dpasaric kaže:
Cionisti će vjerojatno uspjeti u naumu i potaracati palestinski narod tamo do kraja. Možda Netanyahu i računa s tim da će ostati crno zapisan u povijesti, ali baš ga briga - interno će ga mnogi štovati jer će omogućiti etnički čist Izrael, pravu aparthejd državu.


Nema dileme. Kao što će Putler potaracati koliko se može u Ukrajini. Putlera, doduše, boli dupe za zapis u povijesti, kao i Netanyahua. I jedan i drugi rade najbolje ono što je bitno za... ne-znam-koga.
Izrael je barem imao svoj 9/11 s Hamasovim pokoljem. Putler se *navodno* odrekao i deancifikacije, bio-labobova i sličnih sranja da bi samo prihvatio zauzimanje teritorija. Zbilja neočekivano.
03.06.2024 | 00:56
Kad čitam Davora, onda stječem dojam da se taj čovjek, ama baš u sve razumije i da otvori svoj YT kanal, čupavac bi bio prošlost.Druga stvar koja bode oči su razno razne usporedbe. Svi mi znamo u kojem svijetu živimo i da on nije pravedan, ali kad se vrše neke usporedbe, kao zadnja s Indijancima koji mogu voditi casina, kako to da nije našao usporedbu s Krimskim Tatarima, koje je Staljin poslao u razne gulage. Netko tko se predstavlja kao nepristran, bi bar jednu od tih stotinjak usporedbi izrekao na način koji sam opisao.

Ali ne, uvjek su usporedbe vezane uz jednu stranu, koju može izreći samo "školovan" nepristran čovjek. Zato ti je i Air napisao "Tenžera" post koji nisi razumio. Sad očekujem nepristranog Juru s naci tetovažama i jezelka s karikaturama, koje su ama baš uvijek okrenute u jednom smjeru. Znači svi znamo u kojem sranju od svijeta živimo, ali neka mi netko nađe post od ovih prozvanih, koji je išao u drugom smjeru. Ovo su činjenici u ovoj temi, a svatko se može sakriti ispod ad-hominen napada

Air je novi Tenžera i puno je bolji od mene fake

"Mislim da imamo istu sliku o međunarodnom pravu i pravdi i tome kuda ide čovječanstvo, samo je tebi teško priznati čak i neko rijetko pozitivno djelovanje bilo koje strane jer se kosi sa tvojom slikom koju imaš u glavi. Posljedice su da time blatiš sebe. To si radio i u temi o koroni kada te @maxym prao za mnoge tvoje netočne upise. Nemoj si to raditi. Prepozitivan si i to ne treba. "
03.06.2024 | 01:16
cariblanco kaže:
Kad čitam Davora...


Nije Davor toliko u krivu koliko kaska za vremenom
03.06.2024 | 01:22
Osobno me smeta, da svi ljudi koje sam prozvao u predhodnom postu su kakti nepristrani, naspram nas većine koji smo odabrali stranu. To njihovo nepriznavanje strane, suzbija diskusiju u ovoj temi i ne širi nam neke nove vidike, kojih možda nismo svjesni i za koje smo uskraćeni, zbog tog njihovog stava !

Pa ne živimo u Sj. Koreji, gdje mišljenja i argumenti ne mogu biti razmotreni, a možda i uvaženi. Stičem dojam, da ako se netko tako izjasni, da bi prošao kao LGBT populacija, od prije jedno 20 godina. Krivo razmišljanje, jer smo kao društvo ipak napredovali i možemo razgovarati o svemu. Možda smo i mi opredjeljeni za jednu stranu, žrtve tih informacija, koje nam "druga" strana ne želi priopćiti i generalno smo u krivu ?

Jednostavno, ljudi na vole da im netko prodaje "muda pod bubrege"
03.06.2024 | 09:22
Gjuroo kaže:
Nema dileme. Kao što će Putler potaracati koliko se može u Ukrajini. Putlera, doduše, boli dupe za zapis u povijesti, kao i Netanyahua. I jedan i drugi rade najbolje ono što je bitno za... ne-znam-koga.
Izrael je barem imao svoj 9/11 s Hamasovim pokoljem. Putler se *navodno* odrekao i deancifikacije, bio-labobova i sličnih sranja da bi samo prihvatio zauzimanje teritorija. Zbilja neočekivano.


Onda spora nema, svi se slažemo što se tamo zbiva i što je vjerojatni ishod u Gazi. Tužno i neljudski, ali realno.

A Putin samo zrcali ponašanje SAD, ništa drugo, ponaša se jednako kako bi se SAD ponašale u istoj situaciji - s time što ovdje još imamo slučaj da su upravo SAD učinile sve da se taj rat dogodi kako bi se mogli bogatiti na račun poreznih obveznika (sada nažalost i nas u EU). Samo ih zanima Excel tablica na kraju dana.
03.06.2024 | 10:12
Ratovi u Ukrajini i Izreli su slicni na nacin da je jaca nuklearna sila napala znatno slabijeg protivnika.

Al to naseg Davora ne smeta da ima potpuno oprecna misljenja o logicki identicnoj stvari.

I da u oba slucaja on bude u pravu

Davor v1:

Rusija je nuklearna sila i smije / moze raditi sta hoce jer su se ugledali na USA.
Ukrajina je slabija i nije nuklearna sila. Znaci skidaj gace i trpi.
Mi ne treba da imamo svoj stav. Ne tice nas se, to su americke Excel datoteke.


Davor v2:

Izreal je nuklearna sila i ne moze raditi sta hoce jer su se ugledali na USA.
Palestina je slabija i nije nuklearna sila ali to ne znaci da moraju da skidaju gace.
Mi treba da imamo svoj stav i da branimo Palestinu. Tice nas se, to su americke Excel datoteke.

03.06.2024 | 11:41
drlovric kaže:
Ratovi u Ukrajini i Izreli su slicni na nacin da je jaca nuklearna sila napala znatno slabijeg protivnika.

Al to naseg Davora ne smeta da ima potpuno oprecna misljenja o logicki identicnoj stvari.

I da u oba slucaja on bude u pravu

Davor v1:

Rusija je nuklearna sila i smije / moze raditi sta hoce jer su se ugledali na USA.
Ukrajina je slabija i nije nuklearna sila. Znaci skidaj gace i trpi.
Mi ne treba da imamo svoj stav. Ne tice nas se, to su americke Excel datoteke.


Davor v2:

Izreal je nuklearna sila i ne moze raditi sta hoce jer su se ugledali na USA.
Palestina je slabija i nije nuklearna sila ali to ne znaci da moraju da skidaju gace.
Mi treba da imamo svoj stav i da branimo Palestinu. Tice nas se, to su americke Excel datoteke.



Amen! Aleluja!

S ovim je sve receno na temu 'objektivnosti'.
03.06.2024 | 12:36
Kakve sulude osnovnoškolske kruške i jabuke!

Je li to vas malo nervira što ću opet po svim predviđanjima ispasti u pravu?
03.06.2024 | 12:43
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Nema dileme. Kao što će Putler potaracati koliko se može u Ukrajini. Putlera, doduše, boli dupe za zapis u povijesti, kao i Netanyahua. I jedan i drugi rade najbolje ono što je bitno za... ne-znam-koga.
Izrael je barem imao svoj 9/11 s Hamasovim pokoljem. Putler se *navodno* odrekao i deancifikacije, bio-labobova i sličnih sranja da bi samo prihvatio zauzimanje teritorija. Zbilja neočekivano.


Onda spora nema, svi se slažemo što se tamo zbiva i što je vjerojatni ishod u Gazi. Tužno i neljudski, ali realno.

A Putin samo zrcali ponašanje SAD...


Putin zrcali ponašanje Hitlera.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
03.06.2024 | 13:18
drlovric kaže:
Ratovi u Ukrajini i Izreli su slicni na nacin da je jaca nuklearna sila napala znatno slabijeg protivnika.

Al to naseg Davora ne smeta da ima potpuno oprecna misljenja o logicki identicnoj stvari.

I da u oba slucaja on bude u pravu

Davor v1:

Rusija je nuklearna sila i smije / moze raditi sta hoce jer su se ugledali na USA.
Ukrajina je slabija i nije nuklearna sila. Znaci skidaj gace i trpi.
Mi ne treba da imamo svoj stav. Ne tice nas se, to su americke Excel datoteke.


Davor v2:

Izreal je nuklearna sila i ne moze raditi sta hoce jer su se ugledali na USA.
Palestina je slabija i nije nuklearna sila ali to ne znaci da moraju da skidaju gace.
Mi treba da imamo svoj stav i da branimo Palestinu. Tice nas se, to su americke Excel datoteke.



Šah mat. Točka.

Ali đaba.

Protivnik ne igra šah, protivnik razumije samo Starcraft.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • Borisone: [link]
  • Kloba: Jel itko provalio da su OIV pustili HTV 2 u UHD rezoluciji za vrijeme Olimpijade? Znači 4K preko kućne antene? Ajde, kada si već dižu plaće 65 posto da spriječe korupciju (koji proser) sada imamo i mjesec dana 4K reze :)
  • gladhr2: [link] remote desktop ako neko moze malo pomoci :)
  • drlovric: Javio se jedan kolega Jabucar i poslao mi paket sa adapterom. Prob rijesen. Hvala mu puno!
  • drpongrac23: Ustvari m5 je oznaka u seriji, isprika. Evo u dnu tablice preporučena cijena [link]
  • Ender: jeste m5, poslednje verzije MacBook-ova pre nego sto su ih ukinuli su bile 12" i sa coreM, M3, M5 procesorima.
  • drpongrac23: Valjda i5, Intel. M5 ne postoji.
  • Matija klc: kupljen 2018, nema ostecenja, racun posjeduje. Samo vase misljenje o prodajnoj cijeni. Hvala na trudu i vremenu
  • Matija klc: Pozdrav decki, pitanje kratko ako netko ima vremena za mišljenje samo. Prijateljica bi prodala: NOTEBOOK APPLE MacBook (12” Retina, Intel Core M5 1.2GHz, 8GB, 512GB, HD515, OSX, 1y, HR layout, Rose Gold)
  • cariblanco: Kaj VŽ, valjda HŽV, onda bi to Lovrić ziher kupio i ne bi pitao za cijenu ;)
  • Zdravac: VŽ
  • Zdravac: ako trebaš samo onaj nastavak koji se ušteka, mislim da imam ja od starog punjača, možda odgovara
  • Beli: Ovo: [link]
  • smayoo: Odnosno, ako imaš US, a trebaš EU, onda, jel... :)
  • smayoo: googlaj Apple duckhead US power plug
  • drpongrac23: Ima i od Apple-a "Apple World Travel Adapter Kit"
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Aj vidi kod ovih, drže svašta za Mac
  • drlovric: Gdje mogu kupiti kut za Macbook punjac. Da skinem americki i stavim EU uticnicu. Kako se to uopce zove? Prodaje li to neki ducan? :)
  • rusty: Onda? Tko je u ovo CrowdStrike problemu? ERSTE banka nije!
  • Zdravac: Ne znam, za kolegu je... provjeriti ću...
  • drpongrac23: Mogli bi imati u FINI :)
  • smayoo: Ako je to 5,25" zapis od 180 ili 360 kB po strani (single ili double density), ja imam 5,25" na Commodoreu 128. HD flopica od 5,25 (1,2 MB) sigurno više nije čitljiva, zaboravi te podatke.
  • Borisone: Peek'n'Poke?
  • m@xym: Teško ćeš naći nekoga da ima i 3.5" floppy, a kamoli 5.25.
  • Zdravac: 5.25 floppy ima tko da moze prebaciti podatke?
  • rusty: Šteta je što i dalje ne radi kako spada na macOSu. Prošle godine, je radio dio ali ne i adekvatno upucavanje certifikata na Certelia portalu. Taj dio samo je radio na Win 64bit i to preko Firefoxa. Moje osobno iskustvo uz support AKDa.
  • Djuro genijalac: Vidi eOI...
  • Djuro genijalac: Murja otkrila Linux i MacOS!
  • cariblanco: Yonkis, komentar je bio vrh, nemam šata dodati :)
  • drlovric: Affinity Suite nudi 6 mjeseci trial verziju za sve svoje apps (Mac, Win, iPad). Zanimljiv poslovni model...
  • Yonkis: Molimo da vi i vaši kolonizatori osvojite sve u alpskim sportovima, to će onda biti senzacija.
  • cariblanco: Jučer smo mi i naši kolonizatori, osvojili sve u nogometu i tenisu ;)
  • rusty: Safari je najbolji preglednik i Smayoo ga obožava iako tako ne piše ;)
  • Yonkis: Vrlo logično pošto smo na Jabučnjaku :)
  • smayoo: To je ugrađen mehanizam kažnjavanja za one koji koriste Safari ;)
  • Yonkis: Zašto je Jabučnjak tako bugovit na Safariju (iOS) kada pišem odgovore na forumu? Svako malo se zalocka, ne reagira pa moram reloadati stranicu i naravno sve pisati isponova. :/
  • m@xym: gladhr2, forum i postoji za to da sa na njemu otvaraju nove teme.
  • Piko: A ima i ovo, ali to nisam isprobavao pa nemam pojma kako radi: [link]
  • Piko: [link] imaš i ovo, ali nije free .... a kad Apple izda monitor sa barem 120Hz 4K ili 5K ... onda kupim Apple monitor
  • Yonkis: Pa kad je sve Windows fokusirano a od Applea se očekuje da nađe workaround. Da imaš Appleov monitor onda ne bi imao ovih poteškoća, zar ne?
  • gladhr2: Monitor Control mi ne funkcionira, samo brightness
  • gladhr2: haha, i dalje ne vjerujem u to da mac nema to rjeseno a na win je to odrađeno
  • Yonkis: A ti bi sad kompletno rješenje.. take it or leave it. My way or highway. Ispruži ruku pa stišaj :) eto rješenja :)
  • gladhr2: @drpongrac, taj dio sam ja napravio to je ok, ali kada zelim smanjiti ili pojacati ne mogu iz postavki minija, niti s tipkovnice nego moram cackati po tipkama monitora
  • drpongrac23: @gladhr2 - u postavkama zvuka odaberi monitor kao primarni audio uređaj. Ali onda neće biti zvuka iz Minija, već samo iz monitora.
  • Piko: Može se sa [link]
  • gladhr2: jedno pitanje da ne otvaram novu temu, mac mini, i na njega spojen monitor s hdmi a monitor ima ugrađen zvučnik. MOže li se nekako s mac minija updavljati zvucnikom odnosno da ne moram pojacavati i smanjivati direktno na monitoru, na windowsu mi je to radilo naj normalnije
  • drpongrac23: I fala Sanjinu Đukuiću!!! Riječka rock scena live forver!!!!
  • drpongrac23: Rijeka -Paris - texas - reizdanje, malo za reći, slava Foxu!!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, Riba, smayoo, tino1, Anonimci (720)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO