Hamas vs. Izrael - "Šestodnevni rat 2"?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hamas vs. Izrael - "Šestodnevni rat 2"?


20.12.2023 | 20:57
jura22 kaže:
Dvostruka mjerila. Palestina vs. Ukrajina.


Postoji jedna fundamentalna razlika koju ne može nitko, pa ni ti, ignorirati.

Pitaj bilo koga u Ukrajini prije 2014. bi li radije da su u EU ili da Rusija propadne, nitko ti neće odgovoriti da bi radije da Rusija propadne/nestane.

Pitaj bilo koga u Palestini bi li oni radije da su Monako, Singapur ili, šta ja znam, Hong Kong na obali Sredozemnog mora ili da unište Izrael i, ako ne svi, ali barem dvije trećine će radije odabrati uništenje Izraela.
Sa svim novcima koje su dobili u ime pomoći, uspjeli su samo napraviti tunele po kojima mogu prolaziti i vojna vozila, a koji zapravo ne vode nikud, tj. ne služe općoj dobrobiti te razmontirati već postojeće vodovode da bi napravili rakete za pucanje po Izraelu.
Kad ti je jedini raison d'etre uništenje nekog drugog, onda tu puno toga fundamentalno ne štima.
20.12.2023 | 22:36
A da pitamo Marsijance. (Retorika).
A zašto bi ih se uopće pitalo.

Ja gledam kroz prizmu promatrača.
Rusija i Izrael su agresori, Ukrajina i Palestina su žrtve. Ukrajina je provocirala Rusiju pljuvanjem u svoja usta, a Palestina mrzi Izrael i to je vječiti rat.

Izrael vrši genocid nad Palestincima, a cijeli svijet navija za njega jer je na njihovoj strani USA, dok s kontra strane, cijeli svijet navija za Ukrajinu jer je USA na njihovoj strani. Tako je bilo u bilo kojem ratu gdje se USA upetljala.
21.12.2023 | 14:16
Stotine kilometara tunela u Gazi, niti jedno skloniste nisu napravili za svoje civile.

U Izraelu je autobuska stanica bunker, djecije igraliste je od betona da se djeca mogu sakriti ispd ttobogana, klackalica, sprava…

Svima u muslimanskom svijetu trebaju mrtvi i napaceni Palestinci i njihova jedina vrijednost ili bitnost je dok imaju ulogu zrtve.

Kako je krenulo Gaza ce biti nenastanjiva narednih desetljeca pa vidjet cemo koliko ce ih medijski eksponirati.

Za sve bi bilo najbolje da se ti ljudi odatle odsele i izgrade zivote negdje drugdje. Parazitske naravno, jer tamo generacijama niko nista ne radi :/
21.12.2023 | 18:27
jura22 kaže:
Izrael vrši genocid nad Palestincima, a cijeli svijet navija za njega...


Ovo je svjetlosnim godinama daleko od stvarnosti, čak i da si pod "cijeli svijet" mislio samo na Zapadni svijet. Dosta javnih osoba sa Zapada (ne-muslimanske vjere) je izrazilo solidarnost s Palestincima, a moram priznati da nisam primjetio ni neko posebno navijanje za Izrael.
Teško je tu opće zauzeti neki stav (osim solidarnost s nevinim žrtvama) jer je ovo stvar brutalne akcije i još brutalnije reakcije.
Pa nije Hamas eto tek tako napravio krvavi pohod na Izrael u očekivanju da će sve proći ispod radara. Ne pričamo tu o 5 pijanih Hamasovaca koji su uletjeli u neku kuću i poubijali neku obitelj iz hira.
Ovdje pričamo o brutalnom masakru kojem je cilj i bio da izazove upravo ovakvu reakciju Izraela. Nije vodstvo Hamasa baš tako blesavo da nije moglo predvidjeti posljedice njihovog napada na Izrael. To je bilo smišljeno.

Sad, genocid ili ne... Činjenica je da će dio civila nastradati od vojnog djelovanja, a dio stanovništva će se raseliti iz nekih područja. Izrael je prije napada jasno rekao koji su im ciljevi i ostavio je priliku civilima da se isele iz tih područja. Dakako da je utopistički bilo očekivati da će svi civili instantno otići na jug. Ili da će Hamasovci reći civilima "Idite vi i spasite živote, a mi ćemo se boriti". Ak se mene pita, 90% civilnih žrtava u ovom trenutnom okršaju ide na dušu Hamasa.
21.12.2023 | 21:23
@Gjuroo, da, cijeli svijet (mozda ne bas cijeli), gdje su UN sankcije Izraelu i za odmazdu i za genocid. Ne dozvoljavaju niti humanitarnu pomoc (pustaju na kapaljku).

“Javne osobe” su marionete i koga briga sto misle.

To sto je moje misljenje suprotno od tvoga ne znaci da je krivo.
22.12.2023 | 01:09
jura22 kaže:
@Gjuroo, da, cijeli svijet (mozda ne bas cijeli), gdje su UN sankcije Izraelu i za odmazdu i za genocid. Ne dozvoljavaju niti humanitarnu pomoc (pustsju na kapaljku).


Moram li te ponovo pitati što smatraš "cijelim svijetom"? Spadaju li ove države pod "cijeli svijet"?
Alžir, Komorski otoci, Đibuti, Irak, Kuvajt, Libanon, Libija, Mauritania, Oman, Qatar, Saudijska Arabija, Somalia, Sirija, Tunis, Jemen, Afghanistan, Bangladeš, Brunei, Indonezija, Iran, Malezija, Maldivi, Mali, Niger, Pakistan, Cuba, Sjeverna Koreja, Venezuela...
Naime, to su članice UN-a koje nisu priznale Izrael kao državu i nekako baš ne vjerujem da oni navijaju za Izrael. Pretpostvljam da među državama koje su priznale izrael također postoji neki broj koji ne navija za Izrael.

O postojanju genocida će odlučivati vrijedne institucije koje će raditi svoj posao kad se bude podvlačila crta.

UN nije organizacija sačinjena od Supermenova. To je troma politička organizacija koja funkcionira kako funkcionira. Možda se i UN raspadne (reformira) nakon ovog svjetskog rata kao što se rasformirala Liga nacija nakon WWII. Pa sve ispočetka.

“Javne osobe” su marionete i koga briga sto misle.


Tebe očigledno ne zanima što misli bilo tko drugi jer onda ne bi mogao ispaljivati foru "cijeli svijet navija za Izrael".

To sto je moje misljenje suprotno od tvoga ne znaci da je krivo.


Naravno da tvoje mišljenje nije krivo jer se ne slaže s mojim. Tvoje mišljenje je "krivo" jer si fokusiran na samo dio priče, a ostatak priče ne percipiraš kao jednako bitan (ili ga uopće ne percipiraš).
22.12.2023 | 06:46
UN je organizacija pod jarmom amerikanaca i to onih najbogatijih.

Nisam na nista fokusiran. Godinama je USA gurala oruzje u Izrael. Od kuda im nuklearne bojeve glave?

Sve ostalo je demagogija.
22.12.2023 | 13:05
jura22 kaže:
UN je organizacija pod jarmom amerikanaca i to onih najbogarijih.


No, eto, pravo veta na bilo koju odluku u UN-u imaju Ameri, Kinezi, Rusi, Francuzi i Kingdom United.
Ne znam za Kineze, ali Lavrov sigurno ne služi najbogatijim Amerirma već najbogatijim ruskim oligarsima.

Nisam na nista fokusiran. Godinama je USA gurala oruzje u Izrael. Od kuda im nuklearne bojeve glave?


USA još uvijek nije "cijeli svijet".
22.12.2023 | 14:26
Floskula. USA ima utjecaj u mnogim drzavama.

Vidjeli smo kome sluzi WHO.

Kod glasovanja o Ukrajini svima je ukinut veto.
22.12.2023 | 16:14
jura22 kaže:
Floskula. USA ima utjecaj u mnogim drzavama.
Vidjeli smo kome sluzi WHO.
Kod glasovanja o Ukrajini svima je ukinut veto.


Daj mi molim te ukaži gdje je floskula u onom što sam napisao.
Izbjegavaš činjenice, a da onda ni ne pričamo o nekom mišljenju koje ne odgovara konstruktu koji si si zabetonirao.

U prošlom odgovoru sam još mislio napisati kako osim Amera i Rusija i Kina pod svojom suknjom imaju države koje će ih podržati u UN-u, pogotovo sad u Africi.
Ma, rek'o neću pisati, povezat će to Jura jer je to činjenica i jasno ko dan. No, čini mi se da ti ne bi ništa značilo ni da sam to istaknuo. Dereš po Amerima kao da su oni zbilja cijeli svijet.

Daj mi molim te neki vjerodostojan izvor o "informaciji" da je u UN-u svima ukinut veto kod glasovanja o Ukrajini. Ja sam tražio, pa nisam našao.
To su samo mokri snovi Zelenskog.
23.12.2023 | 05:30
Da, ujebo sam. Bilo je govora da se ukine veto za sankcije Rusiji, ali nije proslo.
23.12.2023 | 12:35
jura22 kaže:
Da, ujebo sam. Bilo je govora da se ukine veto za sankcije Rusili ali nije proslo.


Prije će biti izglasano da se Rusija izbaci iz UN, nego da im se ukinu sankcije. Svojevremeno je i ex-yu, bila izbačena iz UN, pa je nakon par godina vraćena pod okrilje UN Jedno su želje, a drugo su realno političke mogućnosti.
23.12.2023 | 13:52
cariblanco kaže:
Prije će biti izglasano da se Rusija izbaci iz UN...


S tim što bi to definitivno značilo raspad sustava i UN bi prestao postojati kao takav.
23.12.2023 | 13:55
UN kao “neutralni” entitet ne bude dozvolio da se Rusija izbaci jer im je previse vrijedna.
Imaju nekakav utjecaj, a ako izlete, izletjet ce sve organizacije iz Rusije a onda Amerika ima jako suzeni prostor za gurati nos u tudje stvari.
Vjerojatno bi Rusija potegla jos neke drzave.
09.02.2024 | 20:02
Fly in coffee

*WHEN A FLY FALLS INTO A CUP OF COFFEE . . .*

*The Italian –* throws the cup, breaks it, and walks away in a fit of rage.

*The German –* carefully washes the cup, sterilizes it and makes a new cup of coffee.

*The Frenchman –* takes out the fly, and drinks the coffee.

*The Chinese –* eats the fly and throws away the coffee.

*The Russian –* Drinks the coffee with the fly, since it was extra with no charge.

*The Israeli –* sells the coffee to the Frenchman, sells the fly to the Chinese, sells the cup to the Italian, drinks a cup of tea, and uses the extra money to invent a device that prevents flies from falling into coffee.

*The Palestinian –* blames the Israeli for the fly falling into his coffee, protests the act of aggression to the UN, takes a loan from the European Union to buy a new cup of coffee, uses the money to purchase explosives and then blows up the coffee house where the Italian, the Frenchman, the Chinese, the German and the Russian are all trying to explain to the Israeli that he should give away his cup of coffee to the Palestinian so there will be peace.
09.02.2024 | 21:02
U svakom slučaju vidimo da izraelski plan etničkog čišćenja Gaze napreduje prema očekivanju, a veliki zapadni moralisti i EU okreću glavu na očiti genocid. Ali to smo i predvidjeli, pa je sve taman u skladu s realističkim teorijama kako će to završiti - da će vojno nadmoćni Izrael pod plaštom SAD-a pobiti sve Palestince tamo i potpuno zauzeti i Gazu i pri tome, za svaki slučaj, uništiti i svu njihovu infrastrukturu i kulturne objekte.
09.02.2024 | 22:24
Moja prognoza je prvi tjedan ista kao i danas. Gaza ce postati pusta plaza. Tamo se vise zivjeti nece.

Iako to sada tako ne izgleda, iz jako puno razloga to je najbolja solucija za sve strane. I dosta aktera bi pristalo na take rasplet, samo nece javno o tome.

Medjutim, ukoliko Egipat ne primi izbjeglice kroz Rafa granicni prijelaz, plasim se da ce civilne zrtve biti jezivo velike.

Izrael, nazalost, ima zeludac za tako nesto...
09.02.2024 | 22:44
Moja da će ju uzeti sebi.
Svaki rat Izrael je nakon pobjede nad Arapima uzimao okolnim zemljama dio pograničnog teritorija.
I Egiptu, i Siriji, i Jordanu i na koncu i Libanonu.
Današnji Izrael nema veze sa onime iz sporazuma u Oslu.
Raširio se na svim stranama.
Kada ih Ameri ne mogu obuzdati, onda znaš koliko je sati.
Meni samo nije jasno zašto im SAD uvijek daje bjanko podršku.
Da li je to jer puno američkih bogataša ima hebrejske krvi, mogu samo spekulirati.
A daju im i love.
Oni su država kojoj Ameri daju najviše novaca.

Total_US_foreign_assistance_by_country_adjusted_for_inflation_1946-2022.png
11.02.2024 | 19:44
A što ćemo s ovim?

x.com/just_whatever/status/1756733861935939618?s=20

Da se čovjek sad odmah zapita kolika je pouzdanost dotičnog medija kao izvora informacija...
11.02.2024 | 22:08
Djuro genijalac kaže:
A što ćemo s ovim?

x.com/just_whatever/status/1756733861935939618?s=20

Da se čovjek sad odmah zapita kolika je pouzdanost dotičnog medija kao izvora informacija...

Ne pada mi na pamet s tobom ulaziti u rasprave Djuro.
Potkovaniji si, to je razlog - nikakvo neslaganje...
U temi Ukrajina (koju sam maločas osvježio pa pročitao do kraja što se pisalo od podneva do sada), sam spominješ kako jedni kažu jedno, drugi drugo, pa pitaš kako se može znati da li postoji nešto treće i najbolje rješenje.
Stavio sam to, ne tvrdim da je činjenica.
Naletio na to, puknuo tu.
Nisam ja taj koji će određivati tvoje ili ičije mišljenje na neku temu.
Ja mogu samo dati informaciju koja mi se čini relevantnom.
A ti možeš to ocjeniti kako ti želiš.
I to je to.
PS:
Ovo ti odgovaram jer mislim da ciljaš na priloženu sliku.
A širenje Izraela nakon ratova, to valjda ne sporiš?
12.02.2024 | 07:35
Kloba kaže:
Djuro genijalac kaže:
A što ćemo s ovim?

x.com/just_whatever/status/1756733861935939618?s=20

Da se čovjek sad odmah zapita kolika je pouzdanost dotičnog medija kao izvora informacija...

Ne pada mi na pamet s tobom ulaziti u rasprave Djuro.
Potkovaniji si, to je razlog - nikakvo neslaganje...
U temi Ukrajina (koju sam maločas osvježio pa pročitao do kraja što se pisalo od podneva do sada), sam spominješ kako jedni kažu jedno, drugi drugo, pa pitaš kako se može znati da li postoji nešto treće i najbolje rješenje.
Stavio sam to, ne tvrdim da je činjenica.
Naletio na to, puknuo tu.
Nisam ja taj koji će određivati tvoje ili ičije mišljenje na neku temu.
Ja mogu samo dati informaciju koja mi se čini relevantnom.
A ti možeš to ocjeniti kako ti želiš.
I to je to.
PS:
Ovo ti odgovaram jer mislim da ciljaš na priloženu sliku.
A širenje Izraela nakon ratova, to valjda ne sporiš?


Ne sporim, ali bitno je naglasiti jedan detalj: svaki put je Izrael napadnut (s ciljem da ga se uništi), ali oni su se obranili i onda proširili buffer zonu iz smjera napada... Kako rekoh, ja tu ne vidim rješenja
12.02.2024 | 09:08
Djuro genijalac kaže:
Ne sporim, ali bitno je naglasiti jedan detalj: svaki put je Izrael napadnut (s ciljem da ga se uništi), ali oni su se obranili i onda proširili buffer zonu iz smjera napada... Kako rekoh, ja tu ne vidim rješenja


No, ima dio koji "smrdi" i to se vidjelo u startu i točno se tako razvilo dalje - Hamas je dobio lovu sa zapada par mjeseci prije svega, a onda još Egipat, dan prije "napada iznenađenja", upozorava Izrael da će biti napadnuti! Uz to, valjda druga najjača obavještajna agencija na svijetu, kao fol ne zna ništa o tome i svi se prave da je sve ok i da opasnosti nema.

Teško da to može biti istina. Meni to sve izgleda kao su namjerno pustili da ih napad "iznenadi" i da onda imaju povod da nesrazmjernom silom potpuno unište Palestince tamo, brutalno i bez kriterija, samo da sve sravne sa zemljom, što, kako nažalost gledamo, već tjednima čine.

I ok, znamo da pravde nema, pogotovo za Palestince, pa možemo samo zaključiti da će Izrael ovaj put uspjeti u genocidu i etničkom čišćenju, a čini se da ovaj put idu do kraja. Licemjerje EU parlamenta u okretanju glave od ovoga je očekivano, imaju potpuno drugi set pravila kada je u pitanju moćni izraelski lobi.
12.02.2024 | 10:03
Slažem se sa svime što si napisao, meni jedino nije jasno koja je motivacija Hamasa da učini to za što su bili teledirigirani? Zar su mislili da daljnji razvoj događaja i ishod svega neće biti ovakav? Ili nisu mislili uopće? Zar ih nije ni najmanje briga za dobrobit vlastitog naroda? Ili smatraju da nisu zaslužili opstati ako ne rade za uništenje svih Židova (kao Hitler, na kraju rata, prije nego se ubio, kad je odbio potpisati kapitulaciju pa je još nekoliko desetaka tisuća Nijmaca izginulo u besmislenim borbama za Berlin)? WTF?
12.02.2024 | 10:15
Djuro genijalac kaže:
Ne sporim, ali bitno je naglasiti jedan detalj: svaki put je Izrael napadnut (s ciljem da ga se uništi), ali oni su se obranili i onda proširili buffer zonu iz smjera napada... Kako rekoh, ja tu ne vidim rješenja

Niti ja, da budem iskren.
No čuo sam neku izraelsku novinarku koji je njen pogled.
Žena je pokušavala biti maksimalno objektivna.
Dvije države.
Drugog rješenja nema.
Hezbollah je isto bio za to.
Hamas i Mossad nisu.
Jedan želi prevladati.
Navodno da su Izraelci znali da će Hamas napasti negdje, ubrzo.
Samo su to dopustili da imaju ispriku za ovo što rade.
Još luđe, navodno da su oni sami stvorili Hamas - da se čini da imaju protivnika a ne da oni napadaju.
E sada, koliko je istine u ovim tvrdnjama, pojma nemam.
Stoga se slažem da niti ja ne vidim rješenje.
12.02.2024 | 10:21
Nisam pročitao Davora i Smayuu kada sam pisao prvi post, no očito je da je ta priča izašla van kao duh iz boce.
E sada koliko je u njoj istine; koji je cilj Hamasa i njihov end game (nestanak te države - to je očito - ali kako?), e to je razlog zbog kojega tvrdim da nemam pojma da li je išta od mog prijašnjeg posta istina, poluistina ili čista propaganda.
12.02.2024 | 12:58
Palestinci su Izraelu potrebni, prvenstveno u ekonomskom smislu. Treba im ta radna snaga. Tako da im sigurno nije u interesu istrijebiti i prognati Palestince, samo što ne shvaćaju da se radikalnog neprijatelja iskorjenjuje tako da izgube potporu vlastitog naroda, a izgubit će je kad taj narod bude živio pristojno i kad se ne bude osjećao diskriminiran i potlačen. A izraelska politička elita sad pokušava ono što su u Šri Lanci napravili Tamilima prije 15-ak godina, samo što ne shvaćaju da je to nezivedivo u ovom slučaju, jednostavno zbog brojčanog omjera.
12.02.2024 | 13:23
Da bi sve ovo bilo jasnije i imalo vise smisla, treba napomenuti da postoje dva Hamasa.

1. Politicko krilo koje lobira po svijetu, uzima pare i prodaje tudju patnju. Oni bi sutra prekinuli rat da sacuvaju sto su do sada pokrali. I zive glave, na kraju dana. Al' ne pita se samo njih.

2. Vojno krilo koje ratuje iz ideala. Vjerski fanatici koje financiraju ovi gore. Ti ce se boriti do zadnjeg, trudeci se da i sto vise Izraelaca odvedu u smrt.

Da sam ja neko, taj problem bih rijesio na nacin na cijelu Gazu raselim u West Bank. Tunele napuniti morskom vodom, i gradjevinskim rusevinama te ih na taj nacin zatrpati i onesposobiti. Onemoguciti Izraelu da se na tom prostoru naseljava, te na taj nacin profitira. Proglasit to nacionalnim parkom, rezervatom ili nesto slicno, uglavnom nenaseljivo.

West Bank da dobije puno veca prava, fakticki da postane prava drzava. Onda bi taj prijedlog "dvije drzave" imao smisla. Ovako je neizvodiv, cak i da obje strane to zele, jer Gaza je treci entitet. Fizicki odvojen.

Stanovnici iz Gaze bi vjerojatno bili sretniji u tom West Bank, jer bi zivjeli u puno normalnijoj SVOJOJ drzavi, a ne u nekoj enklavi po kontrolom paravojnih formacija.

I onda neka grade normalne odnose sa Izraelom. Ili ne grade. Puno drzava zive jedni pored drugih, a ne vole se Al ni ne ratuju...
12.02.2024 | 15:29
Štoviše, neki narodi žive već stoljećima u ISTOJ državi, ne vole se, ali ni ne ratuju. Flamanci i Valonci, na primjer. Stvar civilizacijskog nivoa.
12.02.2024 | 15:41
Svajcarska jos bolji primer.
12.02.2024 | 15:57
U Švicarskoj su svi nazivno Švicarci, makar pričaju 4 različita jezika, ali nisam još čuo da postoji ikakva netrpeljivost između kantona ili govornih područja. U Belgiji su to nazivno dva različita naroda i razina antagonizma među njima je tolika da su svojedobno dvoje političara, Flamanac i Valonka, morali dati ostavku i istupiti iz svojih stranaka kad se otkrilo da u tajnosti žive zajedno (možda su čak bili i sklopili brak negdje u Luxemburgu, tako nešto). Davno je bilo, ne sjećam se detalja.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
 • smayoo: Lako za to. Chuck Norrisu radi digitalno potpisivanje na Apple silicone Macu! :D
 • kupus: :D
 • zoranowsky: :)
 • zoranowsky: Chuck Norris je napravio update 10.8.
 • kupus: Ako je tko pronašao normalan način updatea 10.8., neka javi, čisto znanosti radi.
 • smayoo: Chuck Norris se rodio koliko hoće puta, i kad hoće. :D
 • Eagle: Chuck Norris nije rođen 6.5.1945. nego 10.03.1940. dakle ne kužim foru
 • cariblanco: A to što sam i ja rođen 6.5..neke godine, ima li tu slučajnosti. Datum nisam izmislio :)
 • Yonkis: Chuck Norris je rođen 6.5.1945 a nacisti su se predali 7.5.1945. Slučajnost? Ne bih rekao.
 • Kloba: I moj najdraži, i Chuk koristi kaskadere. Za scene plakanja.
 • Kloba: te li znali da je Chuck Norris kao mali imao zlatnu ribicu. Ribica mu je pobjegla dok je bio mali. Kad su je ljudi vidjeli, snimili su film o toj ribici i nazvali je Megalodon.
 • Kloba: Zašto je Chuk Norris najjači na svijetu? Jer vježba dva dana dnevno.
 • Gjuroo: Koliko sklekova može napraviti Chuck Norris? Sve.
 • smayoo: Moj najdraži. Chuck Norris je ZNAO sakrit suze ko Marina. :P
 • Ender: Chuck Norris spava sa upaljenim svetlom, jer se mrak plasi Chuck Norris-a.
 • Djuro genijalac: Kad Chuck Norris puhen u šteker, akumulaciono jezero počne kipiti
 • zoranowsky: Dok su se druga djeca igrala u pijesku, mali Chuck se igrao na betonu :)
 • smayoo: Chucka Norrisa je rodila njegova teta jer mu se nitko nije usudio j***t mater. :D
 • Ender: @smayoo: ja sam cuo da je Cuck Norris stvorio sam sebe, a onda je Bog stvorio ostalo. al to je jedno od izgubljenih jevandjelja :-)
 • smayoo: Kad smo kod Chucka Norrisa, to, pretpostavljam, znate - da je njega rodila teta? :)
 • smayoo: Zanimljivo. Hvala!
 • drlovric: Ne znam jeste li culi za Omnivore. Ja nisam do nedavno, i brutalan je alat. Pogledajte, mozda vam se svidi :) [link]
 • Zdravac: Chuck Norris ne slavi rođendan. - Rođendan slavi Chacka Norrisa! :)
 • smayoo: :D
 • Yonkis: @smayoo misliš reći da Chuck Norris rođen dan poslije rođenja tvoje mame? To mi nekako bolje zvuči. :)
 • zoranowsky: Respect!
 • smayoo: A moja mama je rođena dan prije Chucka Norrisa :D
 • zoranowsky: Moja mama dan ranije :)
 • korisnik: Steve Jobs i Alain Prost rođeni istog dana. Moja mama, dan kasnije :)
 • Ender: Bez Steve sa nama, sa Stevom u nama! :-)
 • smayoo: Druže Stevo, Miti seku nemo! :D
 • dpasaric: Jobs bi danas slavio 69. rođendan!
 • Beli: Dragi svi, molim vas da pogledate na moj post na Hardware forumu. Unaprijed zahvalan od srca. [link]
 • zvone: Pozdrav. Netko jr ovdje spominjao promjenu tipkovnice na MB Airu iz strane u Hr. Ima li tko iskustva i zna li se cijena? Hvala.
 • cariblanco: Imaš toga za kupiti na aerodromu...capy electronic ,ako ideš preko švabije.
 • cariblanco: Kupi si ti i miran si gaje god da putuješ. Ja to imam Ali nisam ponio sad u Argentinu, ali oni imaju neke utičnice, ne kao naše, ali se naše mogu piknuti i to radi
 • cariblanco: [link]
 • Yonkis: Znam da ovdje ima ljubitelja JMJarrea pa evo izašao je album od prošlogodišnjeg koncerta VERSAILLES 400 LIVE
 • Yonkis: @Matija klc Jedino što mi pada na pamet da nije torbica plesala (poskakivala) tu i tamo i onda mobitel to mjerio kao "još jedan korak" i tako stotinama puta. Nemam pojma, i mene bi frustriralo. Možda drugi put stavi u džep ili u ruksak? Ne znam stvarno. A Google, pomaže li što?
 • Matija klc: @yonkis- u torbici oko pasa
 • Borisone: Naći ćeš ga sigurno za manje love nego da ovdje ideš tražiti neke s njihovim utikačima.
 • Borisone: Šta si razbijaš glavu. Ponesi USB kablove, a tamo kupi kombinirani USB/A i /C punjač od koliko ti vati treba.
 • Ender: @Yonkis: kad budem kuci, uslikacu takav adapter sa tim razlicitim viljuskama, imas ga po aerodromima za jaku cenu, meni je doneo kum iz Kanade za nekoliko dolara.
 • Yonkis: @Riba da svoj (brzi 30W) punjač mogu ukopčati u njihove utičnice i da puni iPhone/iPad. Mislio sam da nije dovoljan adapter nego da mi treba i “konverter” radi drugog napona..Jel’ onda može i nešto jeftino ako je samo “viljuška” u pitanju? Npr?
 • Ender: @Yonkis: mislim da nemas brige sto se tice adaptera, jer kao sto Riba kaze vecina uredjaja radi od 90-250 Vac. Apple mislim da vec 35 god radi ta univerzalna napajanja. Za USA ti samo treba drukcija viljuska tj. utikac.
 • Riba: Vecina uredjaja prihvaca i 110 i 220V ulazni napon, pa zato pitam./
 • Riba: Adapter ti treba za sto tocno?
 • Yonkis: Ima li netko iskustva kakav bi mi putni adapter trebao za SAD s obzirom da nemaju 220/50 (svjestan sam da im utičnice također drugačije izgledaju). Može neki primjer putnog adaptera, samo da provjerim jer mislim da mi ovo [link] nije dovoljno, zar ne?
 • Yonkis: @Matija klc, a gdje ti je bio mobitel za vrijeme uspona?
 • Matija klc: Ekipa, isao sam ja Japetic. Upalio na 15pro Stravu i mjerio do gore. Izbaci 4,32km staza da iznosi, a iznosi 2.7. To je dosta velika razliika. Imate li mislienje sta moze biti i kako popraviti to? Dosada sam se dosta oslanjao na bivsi mob 13pro i nisam imao problema, ( ili ih nisam znao da imam)…. Poprilicno sam razocaran. Ako Garmin Fenix moze dobro izracunati pa trebao bi i mob od 1300€…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO