Kakva je budućnost čovječanstva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kakva je budućnost čovječanstva?


 • Air
 • Korisnik
 • 52
02.09.2023 | 10:47
dpasaric kaže:
Škotski političar James Melville je lijepo sumirao trenutnu situaciju u svijetu danas:...


EDIT:
Ovome treba pridodati neodrživi razvoj čovječanstva koji će nam možda i prije ovog "doći glave".

Ovo nam ne treba ponavljati već duže vrijeme.
Oni koji su shvatili ove činjenice su shvatili.
Oni koji nisu ne žele ili su "zaključani" u svom usvojenom znanju i "ne mogu" shvatiti.

Sada znamo kakva nam je budućnost ako nešto ne poduzmemo.

Pitanje je što sada?

Ponavljati ove činjenice kao papige dok sami sebi ne postanemo dosadni ili izgubimo volju za djelovanje i prepustimo se rijeci negativnosti koja strelovitom brzinom nosi čovječanstvo u propast, svjesni da će naša djeca imati "krvavu" budućnost?
02.09.2023 | 13:23
OK, uvjerili ste me da nema budućnosti kako sam do sada živio pa sam odlučio da neću kupiti novi auto nego ću kupiti 3-4 Hrvatska hladnokrvnjaka,... jedno ždrijebe ide po 2-2,5k€ a ostatak mogu uložiti u dodatnu opremu (plug, sedlo, kola,...) i mogu sa njima svašta;

- ako orem imam traktor
- ako jašem imam motor
- ako upregnem u kola imam auto
- ako sam gladan mogu ih pojesti
- ako se još nečega sjetim bum dopunio niz

02.09.2023 | 14:13
Bertone kaže:
OK, uvjerili ste me da nema budućnosti kako sam do sada živio pa sam odlučio da neću kupiti novi auto nego ću kupiti 3-4 Hrvatska hladnokrvnjaka,... jedno ždrijebe ide po 2-2,5k€ a ostatak mogu uložiti u dodatnu opremu (plug, sedlo, kola,...) i mogu sa njima svašta...


Meni je to želja već jedno 20ak godina, dok je još i bilo "budućnosti".
S tim što sanjam o farmici na kojoj bi bilo 2-3 konja, par border collieja, neke mačke, kokoši i slična domaća gamad... i obavezno par vidri i barem jedna sova.
04.09.2023 | 17:44
Razgovor s znanom američkom klimatologinjom otkriva stvarnost "klimatskih promjena":rumble.com/v3dycps-slobodni-podcast-34-j...imatska-hitnost.html
04.09.2023 | 20:45
18.09.2023 | 00:17
Oh, WEF zlikovci su se ipak malo zabrinuli...

18.09.2023 | 21:54
18.09.2023 | 22:12
Nema ih gdje ih nema, a u zadnje vrijeme najvise dizu pozicije u Apple i Tesli.

hedgefollow.com/funds/BlackRock
19.09.2023 | 08:03
...i gaze sve koji ih razotkrivaju, kao sada Russela Branda, popularnog "čupavca" čije sam britke komentare pandemijske situacije, protesta u Kanadi, raznih ratova i slično, često ostavljao na forumu, a kojem sada, baš kao nekada Assanegeu, izvlače neka navodna "silovanja" od prije par desetljeća kako bi ga uklonili iz javnog prostora jer im očigledno čini dovoljno štete da su se počeli ozbiljno baviti njime. Ne žele nikoga tko razotkriva svo licemjerje bogatih elita koje upravljaju našim životima iza isprazne kulise navodne "demokracije".19.09.2023 | 11:50
dpasaric kaže:


Opet ove izmišljotine postaš?
Prije mjesec sam ti napisao da to nije istina, ali evo ga ponovo:
Ispod su blackrock udjeli u navedenim firmama (nekim, nemam volje tražiti za sve, ali pošto nisu ni najveći dioničar, a kamoli većinski vlasnik ni u jednoj ne sumnjam da je situacija u ostalim slična):
facebook (meta):Blackrock Inc.-7.01%
amazon: Blackrock Inc.-5.95%
paypal: Blackrock Inc.- 6.84%
Walmart Inc.: Blackrock Inc.- 3.73%
QUALCOMM: Blackrock Inc.- 7.62%
Pfizer Inc.: Blackrock Inc.- 7.88%
Exxon Mobil Corporation: Blackrock Inc.-6.79%
Fidelity National Information Services, Inc.: Blackrock Inc.-8.67%
Tesla, Inc.: Blackrock Inc.-5.86%
Merck & Co., Inc.: Blackrock Inc.-8.10%
Fox Corporation (FOX): Blackrock Inc.-5.34%
19.09.2023 | 13:56
dpasaric kaže:
...i gaze sve koji ih razotkrivaju, kao sada Russela Branda...


Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.
19.09.2023 | 15:22
To je tipičan schwabovski pristup. Ne može ga se ušutkati zbog istine, već diskriminirati.
Očito nije nešto jer bi dobio kaznu.
Što su radili Robertu Malone, a vjerujem da je jedan od onih koji znaju što je mRNA cjepivo.
19.09.2023 | 21:26
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom, kada je nagazio po establishmentu, kada im je postao neugodan trn u oku za njihovu propagandu, sada kopaju svim snagama da ga ometu, a da ga baš ne ubiju plaćenim ubojicom.

Sjetimo se kako je Assange prošao...

19.09.2023 | 23:31
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK
Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom...


Pa i nije baš "odjednom" ako se o tome šuška već 17ak godina.
Moram priznati da sam i malo zabrinut što ti nije bitno je li lik silovatelj ili nije.
20.09.2023 | 05:53
Naravno da nije "nebitno" je li čovjek silovatelj. Ono što Davor kaže - ako je prije 17 godina prijavljen za silovanje, taj je slučaj u međuvremenu istražen (žrtva se obratila policiji odmah tad) i procesuiran, optužba je ili odbačena, ili je on tada optužen i onda je ili proglašen krivim, ili ne. Ako se sve to dogodilo prije najmanje 10+ godina (da se ne znam kako iskomplicirao slučaj, nije to Hrvatska pa da se to povlači po sudovima pola života), kakve veze sad to ima danas? A indikativno je da sad odjednom netko izvlači takve optužbe i na temelju njih mu youtube ukida account.
20.09.2023 | 07:01
Upravo to što je Smayoo objasnio.
20.09.2023 | 14:00
Znao sam da ovo neće izaći na dobro, al mi vrag nije dao mira

Ok... Lik je stao na žulj nekome tko je veći i jači od njega i ovaj mu je odvalio čveger. Ništa novo.
21.09.2023 | 09:07
UK parlament traži od Rumblea da ga ukinu kao i YouTube, pa su dobili lagani FO... sada da vidimo što mogu učiniti protiv njih i uništiti im platformu.

21.09.2023 | 15:53
Kako je BlackRock pokorio veći dio zapadne civilacije:

rumble.com/v3iukoy-how-blackrock-conquered-the-world.html
22.09.2023 | 09:32
Danas je do mene došao citat koji do kostiju ogoljava problem komunikacije kojeg vidimo i ovdje, u ovih nekoliko prijepornih tema. Autorica je Hannah Arendt, američka povjesničarka i filozofkinja njemačkog podrijetla. S obzirom na to da je žena umrla još 1975, poražavajuće je i depresivno (meni osobno) to što ispada kako je problem prisutan još od prije našeg rođenja, samo je, eventualno, danas jače ispoljen zbog puno plošnijeg sustava javnih medija (lakša dostupnost informacija, teža cenzura). Elem, kaže:

The result of a consistent and total substitution of lies for factual truth is not that the lies will now be accepted as truth, and the truth be defamed as lies, but that the sense by which we take our bearings in the real world—and the category of truth vs. falsehood is among the mental means to this end— is being destroyed.


i još

consistent lying, metaphorically speaking, pulls the ground from under our feet and provides no other ground on which to stand.


Izvor:
hac.bard.edu/amor-mundi/disinformation-and-democracy-2020-08-06
na dan 22.09.2023.

I to je upravo to, na vrlo jezgrovit način rečeno - u diskursu u kojem se ne brani svoj stav argumentiranjem, logikom i kritičkim propitivanjem konzistencije nečijeg stava, nego uvijek i isključivo pokušajem diskreditiranja kredibiliteta izvora ("to su sve youtube kreteni", "on je silovatelj, pa nećeš valjda njemu vjerovati" i sl. odnosno, s druge strane, "to je sve bjelosvjetska WEF zavjera" itd.) - dolazimo do toga da sve postaje podjednako (ne)vjerodostojno i sve se svodi na to kojoj si "vjeri" odlučio pripadati. I tu je kraj. Više nema dijaloga, nema logike, ni razuma...
22.09.2023 | 13:44
Da, to je depresivno i mnoge čini malodušnima. Vedri optimizam 80-tih i 90-tih je nestao i danas imamo beznađe i "ne možemo mi tu ništa" stav kod mlađih generacija.

A kada nestane dijaloga, logike i razuma, onda valja slijediti još jedinu konkretnu nit koja ne laže - trag novca.
22.09.2023 | 17:01
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom, kada je nagazio po establishmentu, kada im je postao neugodan trn u oku za njihovu propagandu, sada kopaju svim snagama da ga ometu, a da ga baš ne ubiju plaćenim ubojicom.

Sjetimo se kako je Assange prošao...Pa nije ti potrebno to objašnjavati na svetskom nivou. Imamo mi takve slučaje doma, za koji mnogi neznaju i vade se po potrebi, kao objava da je Milanović bio član SKJ. Koliko takvih pikenterija ima o poznatim osobama, bolje da neznate Ljudi misle da biraju i da izabiru najbolje, a nitko ne želi pomisliti da im je to sve servirano.
Tako neki misle da je HDZ podržavao Kolindu za predsjednicu. Jedina istina je "da izbori nešto odlučuju" nikad nam ne bi dali pravo da glasamo, sad se vi zapitajte, a tko to ?
22.09.2023 | 18:51
smayoo kaže:
Danas je do mene došao citat koji do kostiju ogoljava problem komunikacije kojeg vidimo i ovdje, u ovih nekoliko prijepornih tema. Autorica je Hannah Arendt, američka povjesničarka i filozofkinja njemačkog podrijetla. S obzirom na to da je žena umrla još 1975, poražavajuće je i depresivno (meni osobno) to što ispada kako je problem prisutan još od prije našeg rođenja, samo je, eventualno, danas jače ispoljen zbog puno plošnijeg sustava javnih medija (lakša dostupnost informacija, teža cenzura).


Je, je... Ima tih crtica i zapisa iz bliže i dalje prošlosti koje izgledaju kao da su danas pisane / napravljene.
Iz "novije" povijesti, vezano čak za ovu temu, prvo mi padaju na um pjesma "Ball of confusion" od Temptationsa (1970.g.) i film "Holy Mountain" (1973.)
Što bi Saša rekao: "Sve se ponavlja, circulum vitae...".

Tako je i s problemom u komunikaciji, koji postoji odvajkada. Nekada se teško sporazumjeti i sa bliskim i poznatim ljudima, po principu "Kupi jogurt, ako ima jaja, kupi 10 komada." Dakako, kupljeno je 10 jogurta jer je bilo jaja
Sad, ako ćemo općenito obuhvatiti komunikaciju u društvu gdje se dotičemo "istine", "laži" i "sivih zona", brzo postane jasno da se još uvijek nalazimo u teškom Babilonu.

U zadnjih 15-20 godina sam baš radio na svojim komunikacijskim vještinama jer sam shvatio koliki je u društvu problem komunikacije. Učio sam se prenositi informaciju na najjednostavniji i najegzaktniji način kako bi se greška u interpretaciji smanjila na minimum.
Dakako, uzalud mi trud, svirači. Dok ja peglam svoje komunikacijske vještine, visoko društvo i mediji dotjeruju mašineriju koja proizvodi sve više šuma (ne onoga sa stablima) u komunikaciji.
Općenito, ljude (uključujući i mene) boli dupe i to je... prirodno stanje stvari.
25.09.2023 | 07:38
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 4 minuta
 • drpongrac23: Realno, skidam ga samo zato da ne gledam ono crveno upozorenje na ikoni za postavke. Pripadam taboru "ako radi, ne diraj".
 • Zdravac: stay positive! :)
 • smayoo: Prije će biti da si samo imao sreće da se bugovi ne ispoljavaju na tvom hardveru. :)
 • Zdravac: Al eto, drago mi je da barem, ovako na prvu, ne vidim neke početničke bugove kak ih je prije znalo biti. Čini se da su dosta ispeglali prije nego su pustili van
 • Zdravac: Zapravo, ne vidim nikakvu razliku za sad, sve mi radi kak je i do sada, ove nove funkcije ću se malo zezati s njima za vikend ak stignem
 • Zdravac: ma s time se još nisam zahebavao. Trenutno sam samo promijenio "Wallpaper" u Sonoma dynamic. :)
 • mbp2009: Kako ti funkcioniraju Widgeti?
 • Zdravac: za sada ne vidim probleme, radi sve što sam i prije koristio, ...
 • Zdravac: :)
 • Zdravac: I tak, sinoć stavio Sonomu na MB Air M1
 • Kloba: riško instalirao OS, ima pet i više godina ziher. Ma obradili smo to u temi. Hvala ti svejedno!
 • Kloba: Yonkis, hvala na odgovoru. Ma ima ih desetine, samo pojma nemam koja je danas najbolja za ponuđeni novac. Klasika, convertiranje iz jednog u drugi format s mogućnošću ubacivanja titlova, skidanje klipova sa stranica koje to "dopuštaju" tipa YouTube i tako. Ova moja je bila super, i nemam pojma dali da rušim komp ili da se zadovoljim free siteovima sa HD ready rezom. A s druge strane, nisam f
 • mbp2009: 8gb ram model ili 16?
 • drpongrac23: mbp2009 - ako ima za istu lovu MacBook air M1, onda svakako M1. Poklopa ga za doručak!
 • Yonkis: @Kloba Nemam. A ima li neka alternativa tome?
 • Kloba: LJudi ima li netko Aimer Fast Video Converter aplikaciju?
 • mbp2009: vise bi u biti frend uzeo nego ja, ali nema veze
 • mbp2009: ekipa, treba mi savjet, ima li jos smisla 16" 2019 mbp? nudi mi se za ok cifru
 • halqicya: Prodano!
 • halqicya: Sad se vide :)
 • halqicya: Je, već sam stavio.. samo neznam zašto ne prihvaća još jednu sliku gdje se vide remeni.
 • smayoo: Piši u oglasnik
 • halqicya: Prodajem: Apple Watch Ultra GPS, Cellular, 49 Titanium Case 17 remena, javite ukoliko ste zainteresirani. Sat je 10/10.
 • Zdravac: sve radi ok, ne treba ništa ponovo potvrđivati
 • MacSlavko: @Zdravac: ove bankarske aplikacije ne treba nanovo u banci sigurnosno potvrditi? To samo ako se mijenja uređaj, a kod upgrejda na viši iOS sve radi normalno?
 • drpongrac23: Kod mene na Apple watch SE (2022) to radi, ali se ne mogu javiti na double tap prstima, a prwkinuti razgovor mogu. Dosta toga su sprtljali sa ovom nadogradnjom :)
 • mbp2009: mogu se javiti, to nije problem, ali ne mogu uspostaviti poziv preko sata, nego prvo na mobitel pa onda na sat
 • mbp2009: watchos 10 mali bug, udjem u aplikaciju Phone, stalno me prebacuje s liste opcija na poziv i natrag, nemoguce zapoceti poziv na satu
 • Bertone: Hvala svima i nadam se da ono što vrijedi za zakone termodinamike, ne vrijedi ovdje na forumu i da ću biti bez posla ;)
 • Zdravac: Bertoneeee, budi pravedan (i blag)! Čestitam!
 • JOHN: Neka sila bude stobom!
 • Bertone: :)
 • smayoo: Pozdrav starom jabučaru i našem novom moderatoru, Bertoneu! :)
 • drpongrac23: Nakon update na WatchOS 10, više ne radi double tap pa da teta kaže koliko je sati. Apple Watch SE (2022)
 • Piko: na iPhone mi se čini da baterija traje duže (iP 14 Pro max) ... a na satu je isto kao i prije (AppleWatch 8 45mm)
 • mbp2009: instalirao, zasad sve stabilno, cekamo kako ce se baterija ponasati
 • Zdravac: Radi na iPhoneu iOS 17 i ZABA i PBZ, i Revolut...
 • Zdravac: juhuuu
 • Zdravac: Upravo apdejto ATV na tvOS 17 i mogu potvrditi da KODI radi i dalje. :)
 • Yonkis: Meni je jedino :( to što je update uzeo 4,9 GB prostora, po meni puno previše.
 • nodik: jucer stavio iOS 17.. Zabino bankarstvo radi.
 • mbp2009: ajde probaj, da izvadim jos dok je vrijeme :D
 • drlovric: U jbt nisam ni probao banking... Nisi trebao to spominjati :)
 • mbp2009: htio sam jutros watchos, na brzinu, ali kaze treba 17 na mobitelu prvo, pa ajde, da vidimo kolike su šanse da ubije aplikacije bankarstva
 • drlovric: mbp: To to. Samo jako :D
 • drlovric: Nisam jedino iPad Pro jos...zaboravio sam na njega....idem to sada bas.
 • mbp2009: čekam izuzetno važan poziv, i udario sam update sad, nisi veci kockar od mene :)
 • drlovric: Ma OTA uvijek. U pola radnog vremena. Kockar u dusi :)
 • mbp2009: OTA ili preko kompjutera?
 • drlovric: Ja sam instalirao 5 min nakon sto je stigao. Nikakvih problema nema. Nisam nesto ni odusevljen novostima :) Watch mi je puno veca promjena i to mi se bas svidja….

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO