Kakva je budućnost čovječanstva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kakva je budućnost čovječanstva?


  • Air
  • Korisnik
  • 72
02.09.2023 | 10:47
dpasaric kaže:
Škotski političar James Melville je lijepo sumirao trenutnu situaciju u svijetu danas:...


EDIT:
Ovome treba pridodati neodrživi razvoj čovječanstva koji će nam možda i prije ovog "doći glave".

Ovo nam ne treba ponavljati već duže vrijeme.
Oni koji su shvatili ove činjenice su shvatili.
Oni koji nisu ne žele ili su "zaključani" u svom usvojenom znanju i "ne mogu" shvatiti.

Sada znamo kakva nam je budućnost ako nešto ne poduzmemo.

Pitanje je što sada?

Ponavljati ove činjenice kao papige dok sami sebi ne postanemo dosadni ili izgubimo volju za djelovanje i prepustimo se rijeci negativnosti koja strelovitom brzinom nosi čovječanstvo u propast, svjesni da će naša djeca imati "krvavu" budućnost?
02.09.2023 | 13:23
OK, uvjerili ste me da nema budućnosti kako sam do sada živio pa sam odlučio da neću kupiti novi auto nego ću kupiti 3-4 Hrvatska hladnokrvnjaka,... jedno ždrijebe ide po 2-2,5k€ a ostatak mogu uložiti u dodatnu opremu (plug, sedlo, kola,...) i mogu sa njima svašta;

- ako orem imam traktor
- ako jašem imam motor
- ako upregnem u kola imam auto
- ako sam gladan mogu ih pojesti
- ako se još nečega sjetim bum dopunio niz

02.09.2023 | 14:13
Bertone kaže:
OK, uvjerili ste me da nema budućnosti kako sam do sada živio pa sam odlučio da neću kupiti novi auto nego ću kupiti 3-4 Hrvatska hladnokrvnjaka,... jedno ždrijebe ide po 2-2,5k€ a ostatak mogu uložiti u dodatnu opremu (plug, sedlo, kola,...) i mogu sa njima svašta...


Meni je to želja već jedno 20ak godina, dok je još i bilo "budućnosti".
S tim što sanjam o farmici na kojoj bi bilo 2-3 konja, par border collieja, neke mačke, kokoši i slična domaća gamad... i obavezno par vidri i barem jedna sova.
04.09.2023 | 17:44
Razgovor s znanom američkom klimatologinjom otkriva stvarnost "klimatskih promjena":rumble.com/v3dycps-slobodni-podcast-34-j...imatska-hitnost.html
04.09.2023 | 20:45
18.09.2023 | 00:17
Oh, WEF zlikovci su se ipak malo zabrinuli...

18.09.2023 | 21:54
18.09.2023 | 22:12
Nema ih gdje ih nema, a u zadnje vrijeme najvise dizu pozicije u Apple i Tesli.

hedgefollow.com/funds/BlackRock
19.09.2023 | 08:03
...i gaze sve koji ih razotkrivaju, kao sada Russela Branda, popularnog "čupavca" čije sam britke komentare pandemijske situacije, protesta u Kanadi, raznih ratova i slično, često ostavljao na forumu, a kojem sada, baš kao nekada Assanegeu, izvlače neka navodna "silovanja" od prije par desetljeća kako bi ga uklonili iz javnog prostora jer im očigledno čini dovoljno štete da su se počeli ozbiljno baviti njime. Ne žele nikoga tko razotkriva svo licemjerje bogatih elita koje upravljaju našim životima iza isprazne kulise navodne "demokracije".



19.09.2023 | 11:50
dpasaric kaže:


Opet ove izmišljotine postaš?
Prije mjesec sam ti napisao da to nije istina, ali evo ga ponovo:
Ispod su blackrock udjeli u navedenim firmama (nekim, nemam volje tražiti za sve, ali pošto nisu ni najveći dioničar, a kamoli većinski vlasnik ni u jednoj ne sumnjam da je situacija u ostalim slična):
facebook (meta):Blackrock Inc.-7.01%
amazon: Blackrock Inc.-5.95%
paypal: Blackrock Inc.- 6.84%
Walmart Inc.: Blackrock Inc.- 3.73%
QUALCOMM: Blackrock Inc.- 7.62%
Pfizer Inc.: Blackrock Inc.- 7.88%
Exxon Mobil Corporation: Blackrock Inc.-6.79%
Fidelity National Information Services, Inc.: Blackrock Inc.-8.67%
Tesla, Inc.: Blackrock Inc.-5.86%
Merck & Co., Inc.: Blackrock Inc.-8.10%
Fox Corporation (FOX): Blackrock Inc.-5.34%
19.09.2023 | 13:56
dpasaric kaže:
...i gaze sve koji ih razotkrivaju, kao sada Russela Branda...


Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.
19.09.2023 | 15:22
To je tipičan schwabovski pristup. Ne može ga se ušutkati zbog istine, već diskriminirati.
Očito nije nešto jer bi dobio kaznu.
Što su radili Robertu Malone, a vjerujem da je jedan od onih koji znaju što je mRNA cjepivo.
19.09.2023 | 21:26
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom, kada je nagazio po establishmentu, kada im je postao neugodan trn u oku za njihovu propagandu, sada kopaju svim snagama da ga ometu, a da ga baš ne ubiju plaćenim ubojicom.

Sjetimo se kako je Assange prošao...

19.09.2023 | 23:31
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK
Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom...


Pa i nije baš "odjednom" ako se o tome šuška već 17ak godina.
Moram priznati da sam i malo zabrinut što ti nije bitno je li lik silovatelj ili nije.
20.09.2023 | 05:53
Naravno da nije "nebitno" je li čovjek silovatelj. Ono što Davor kaže - ako je prije 17 godina prijavljen za silovanje, taj je slučaj u međuvremenu istražen (žrtva se obratila policiji odmah tad) i procesuiran, optužba je ili odbačena, ili je on tada optužen i onda je ili proglašen krivim, ili ne. Ako se sve to dogodilo prije najmanje 10+ godina (da se ne znam kako iskomplicirao slučaj, nije to Hrvatska pa da se to povlači po sudovima pola života), kakve veze sad to ima danas? A indikativno je da sad odjednom netko izvlači takve optužbe i na temelju njih mu youtube ukida account.
20.09.2023 | 07:01
Upravo to što je Smayoo objasnio.
20.09.2023 | 14:00
Znao sam da ovo neće izaći na dobro, al mi vrag nije dao mira

Ok... Lik je stao na žulj nekome tko je veći i jači od njega i ovaj mu je odvalio čveger. Ništa novo.
21.09.2023 | 09:07
UK parlament traži od Rumblea da ga ukinu kao i YouTube, pa su dobili lagani FO... sada da vidimo što mogu učiniti protiv njih i uništiti im platformu.

21.09.2023 | 15:53
Kako je BlackRock pokorio veći dio zapadne civilacije:

rumble.com/v3iukoy-how-blackrock-conquered-the-world.html
22.09.2023 | 09:32
Danas je do mene došao citat koji do kostiju ogoljava problem komunikacije kojeg vidimo i ovdje, u ovih nekoliko prijepornih tema. Autorica je Hannah Arendt, američka povjesničarka i filozofkinja njemačkog podrijetla. S obzirom na to da je žena umrla još 1975, poražavajuće je i depresivno (meni osobno) to što ispada kako je problem prisutan još od prije našeg rođenja, samo je, eventualno, danas jače ispoljen zbog puno plošnijeg sustava javnih medija (lakša dostupnost informacija, teža cenzura). Elem, kaže:

The result of a consistent and total substitution of lies for factual truth is not that the lies will now be accepted as truth, and the truth be defamed as lies, but that the sense by which we take our bearings in the real world—and the category of truth vs. falsehood is among the mental means to this end— is being destroyed.


i još

consistent lying, metaphorically speaking, pulls the ground from under our feet and provides no other ground on which to stand.


Izvor:
hac.bard.edu/amor-mundi/disinformation-and-democracy-2020-08-06
na dan 22.09.2023.

I to je upravo to, na vrlo jezgrovit način rečeno - u diskursu u kojem se ne brani svoj stav argumentiranjem, logikom i kritičkim propitivanjem konzistencije nečijeg stava, nego uvijek i isključivo pokušajem diskreditiranja kredibiliteta izvora ("to su sve youtube kreteni", "on je silovatelj, pa nećeš valjda njemu vjerovati" i sl. odnosno, s druge strane, "to je sve bjelosvjetska WEF zavjera" itd.) - dolazimo do toga da sve postaje podjednako (ne)vjerodostojno i sve se svodi na to kojoj si "vjeri" odlučio pripadati. I tu je kraj. Više nema dijaloga, nema logike, ni razuma...
22.09.2023 | 13:44
Da, to je depresivno i mnoge čini malodušnima. Vedri optimizam 80-tih i 90-tih je nestao i danas imamo beznađe i "ne možemo mi tu ništa" stav kod mlađih generacija.

A kada nestane dijaloga, logike i razuma, onda valja slijediti još jedinu konkretnu nit koja ne laže - trag novca.
22.09.2023 | 17:01
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom, kada je nagazio po establishmentu, kada im je postao neugodan trn u oku za njihovu propagandu, sada kopaju svim snagama da ga ometu, a da ga baš ne ubiju plaćenim ubojicom.

Sjetimo se kako je Assange prošao...



Pa nije ti potrebno to objašnjavati na svetskom nivou. Imamo mi takve slučaje doma, za koji mnogi neznaju i vade se po potrebi, kao objava da je Milanović bio član SKJ. Koliko takvih pikenterija ima o poznatim osobama, bolje da neznate Ljudi misle da biraju i da izabiru najbolje, a nitko ne želi pomisliti da im je to sve servirano.
Tako neki misle da je HDZ podržavao Kolindu za predsjednicu. Jedina istina je "da izbori nešto odlučuju" nikad nam ne bi dali pravo da glasamo, sad se vi zapitajte, a tko to ?
22.09.2023 | 18:51
smayoo kaže:
Danas je do mene došao citat koji do kostiju ogoljava problem komunikacije kojeg vidimo i ovdje, u ovih nekoliko prijepornih tema. Autorica je Hannah Arendt, američka povjesničarka i filozofkinja njemačkog podrijetla. S obzirom na to da je žena umrla još 1975, poražavajuće je i depresivno (meni osobno) to što ispada kako je problem prisutan još od prije našeg rođenja, samo je, eventualno, danas jače ispoljen zbog puno plošnijeg sustava javnih medija (lakša dostupnost informacija, teža cenzura).


Je, je... Ima tih crtica i zapisa iz bliže i dalje prošlosti koje izgledaju kao da su danas pisane / napravljene.
Iz "novije" povijesti, vezano čak za ovu temu, prvo mi padaju na um pjesma "Ball of confusion" od Temptationsa (1970.g.) i film "Holy Mountain" (1973.)
Što bi Saša rekao: "Sve se ponavlja, circulum vitae...".

Tako je i s problemom u komunikaciji, koji postoji odvajkada. Nekada se teško sporazumjeti i sa bliskim i poznatim ljudima, po principu "Kupi jogurt, ako ima jaja, kupi 10 komada." Dakako, kupljeno je 10 jogurta jer je bilo jaja
Sad, ako ćemo općenito obuhvatiti komunikaciju u društvu gdje se dotičemo "istine", "laži" i "sivih zona", brzo postane jasno da se još uvijek nalazimo u teškom Babilonu.

U zadnjih 15-20 godina sam baš radio na svojim komunikacijskim vještinama jer sam shvatio koliki je u društvu problem komunikacije. Učio sam se prenositi informaciju na najjednostavniji i najegzaktniji način kako bi se greška u interpretaciji smanjila na minimum.
Dakako, uzalud mi trud, svirači. Dok ja peglam svoje komunikacijske vještine, visoko društvo i mediji dotjeruju mašineriju koja proizvodi sve više šuma (ne onoga sa stablima) u komunikaciji.
Općenito, ljude (uključujući i mene) boli dupe i to je... prirodno stanje stvari.
25.09.2023 | 07:38
28.09.2023 | 22:05
Možda je primjerenija tema za ovaj link ona o autima no ako ima istine u napisanom onda je ova bolja.

Da ne klikćete napamet, članak govori o tome da duže korištenje EV-a može uzrokovati neplodnost.

Još malo na tu temu.
29.09.2023 | 07:10
Primjetio si da ispod naslova na onom prvom linku kojeg si dao piše "This is an April Fools"?
29.09.2023 | 07:11
Hvala Smayoo.
Ipak sam ja taj koji godinu dana tu pišem svašta pa me treba čekirat.
Sve pet.
Probat ću ponoviti u puno lijepšem tonu.
Po meni se ne može pisati o Billu Gatesu kao crnoj strani, a Cooka zanemariti potpuno.
Svi znamo zašto je uveo USB-C na iPhone.
Nije jer je revolucionaran, već jer isti model ne bi mogao prodavati u EU.
Ajmo stvari nazvati pravim imenom.
A Brand je samoproglašeni ovisnik o seksu.
Ne možemo znati ima li tu istine ili ne.
Ne tvrdim da mu se ne smješta, ali ne tvrdim niti da mu se ne smješta.
Ne znam.
Ok, moderatore?
Pa ovo je valjda civilizirano.
EDIT:
Pošto nisam u uredništvu imam prijedlog koji nema veze s ovom temom.
Potpuno konstruktivan.
Netko je stavio na Vikalicu oglas za iPhone 14 i rekao da se pogleda na oglasnik.
Sve pet.
Samo tamo su izlistane stvari koje nisu moderirane godinama.
Tipa, iPhone 8, ili XR za 650 €.
Znam da Riba puno radi, ali eto upalo mi je u oči da ima puno starih oglasa koji su zapravo za obrisati.
I dajte popravite sat.
Ili ne morate, sad će se mijenjati - pa zaboravite to.
Eto.
To je to.
Ostalo je "cvećka".
29.09.2023 | 07:24
Smayoo, ti nad mojim postovima imaš moć po Maxu Weberu ili Hanni Arendt?
Znaš li?
Koja je razlika, na to mislim.
Ne pravim se pametan, nego mi je to bilo pitanje na faksu u Uvodu u politologiju.
Koje su razlike definicje moći između njih dvoje.
Za tebe bih rekao da vjerojatno i znaš.
29.09.2023 | 07:24
Slažem se s primjedbom o Appleovom izmotavanju na temu USB-C. Ja bih rekao da je godinu dana jamstva (umjesto dvije) još bolji primjer. Ali ne vidim kako je to usporedivo s Gatesovim aktivnostima (koji koristi novac za stvaranje globalnog političkog utjecaja). Što se Russela Branda tiče, nemam (polariziran) stav. Podsjećam samo da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, a, među mnogim javnim osobama koje su posljednjih godina optužene za seksualne delikte raznih vrsta, ja se ne sjećam da je nekom drugom ukinut youtube account. Eto tako, a priori. Ipak je to čudno, zar ne?
29.09.2023 | 07:28
Apsolutno.
To nisam ni znao da budem iskren potpuno.
Vjerojatno je spomenuto, ali nisam znao.
Ali kao što ljudi mrze Gatesa a nemaju konkretne dokaze (sada sam đavolji odvjetnik iako pojma nemam), ili imaju?
Ne znam, zaista.
PS:
Sorry na dopisivanju.
Ali nije li i Tucker dobio otkaz na Foxu radi ne znam ni ja čega, neke neprimjerenosti?
Pazi, Fox i neprimjerenost...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • Borisone: [link]
  • Kloba: Jel itko provalio da su OIV pustili HTV 2 u UHD rezoluciji za vrijeme Olimpijade? Znači 4K preko kućne antene? Ajde, kada si već dižu plaće 65 posto da spriječe korupciju (koji proser) sada imamo i mjesec dana 4K reze :)
  • gladhr2: [link] remote desktop ako neko moze malo pomoci :)
  • drlovric: Javio se jedan kolega Jabucar i poslao mi paket sa adapterom. Prob rijesen. Hvala mu puno!
  • drpongrac23: Ustvari m5 je oznaka u seriji, isprika. Evo u dnu tablice preporučena cijena [link]
  • Ender: jeste m5, poslednje verzije MacBook-ova pre nego sto su ih ukinuli su bile 12" i sa coreM, M3, M5 procesorima.
  • drpongrac23: Valjda i5, Intel. M5 ne postoji.
  • Matija klc: kupljen 2018, nema ostecenja, racun posjeduje. Samo vase misljenje o prodajnoj cijeni. Hvala na trudu i vremenu
  • Matija klc: Pozdrav decki, pitanje kratko ako netko ima vremena za mišljenje samo. Prijateljica bi prodala: NOTEBOOK APPLE MacBook (12” Retina, Intel Core M5 1.2GHz, 8GB, 512GB, HD515, OSX, 1y, HR layout, Rose Gold)
  • cariblanco: Kaj VŽ, valjda HŽV, onda bi to Lovrić ziher kupio i ne bi pitao za cijenu ;)
  • Zdravac: VŽ
  • Zdravac: ako trebaš samo onaj nastavak koji se ušteka, mislim da imam ja od starog punjača, možda odgovara
  • Beli: Ovo: [link]
  • smayoo: Odnosno, ako imaš US, a trebaš EU, onda, jel... :)
  • smayoo: googlaj Apple duckhead US power plug
  • drpongrac23: Ima i od Apple-a "Apple World Travel Adapter Kit"
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Aj vidi kod ovih, drže svašta za Mac
  • drlovric: Gdje mogu kupiti kut za Macbook punjac. Da skinem americki i stavim EU uticnicu. Kako se to uopce zove? Prodaje li to neki ducan? :)
  • rusty: Onda? Tko je u ovo CrowdStrike problemu? ERSTE banka nije!
  • Zdravac: Ne znam, za kolegu je... provjeriti ću...
  • drpongrac23: Mogli bi imati u FINI :)
  • smayoo: Ako je to 5,25" zapis od 180 ili 360 kB po strani (single ili double density), ja imam 5,25" na Commodoreu 128. HD flopica od 5,25 (1,2 MB) sigurno više nije čitljiva, zaboravi te podatke.
  • Borisone: Peek'n'Poke?
  • m@xym: Teško ćeš naći nekoga da ima i 3.5" floppy, a kamoli 5.25.
  • Zdravac: 5.25 floppy ima tko da moze prebaciti podatke?
  • rusty: Šteta je što i dalje ne radi kako spada na macOSu. Prošle godine, je radio dio ali ne i adekvatno upucavanje certifikata na Certelia portalu. Taj dio samo je radio na Win 64bit i to preko Firefoxa. Moje osobno iskustvo uz support AKDa.
  • Djuro genijalac: Vidi eOI...
  • Djuro genijalac: Murja otkrila Linux i MacOS!
  • cariblanco: Yonkis, komentar je bio vrh, nemam šata dodati :)
  • drlovric: Affinity Suite nudi 6 mjeseci trial verziju za sve svoje apps (Mac, Win, iPad). Zanimljiv poslovni model...
  • Yonkis: Molimo da vi i vaši kolonizatori osvojite sve u alpskim sportovima, to će onda biti senzacija.
  • cariblanco: Jučer smo mi i naši kolonizatori, osvojili sve u nogometu i tenisu ;)
  • rusty: Safari je najbolji preglednik i Smayoo ga obožava iako tako ne piše ;)
  • Yonkis: Vrlo logično pošto smo na Jabučnjaku :)
  • smayoo: To je ugrađen mehanizam kažnjavanja za one koji koriste Safari ;)
  • Yonkis: Zašto je Jabučnjak tako bugovit na Safariju (iOS) kada pišem odgovore na forumu? Svako malo se zalocka, ne reagira pa moram reloadati stranicu i naravno sve pisati isponova. :/
  • m@xym: gladhr2, forum i postoji za to da sa na njemu otvaraju nove teme.
  • Piko: A ima i ovo, ali to nisam isprobavao pa nemam pojma kako radi: [link]
  • Piko: [link] imaš i ovo, ali nije free .... a kad Apple izda monitor sa barem 120Hz 4K ili 5K ... onda kupim Apple monitor
  • Yonkis: Pa kad je sve Windows fokusirano a od Applea se očekuje da nađe workaround. Da imaš Appleov monitor onda ne bi imao ovih poteškoća, zar ne?
  • gladhr2: Monitor Control mi ne funkcionira, samo brightness
  • gladhr2: haha, i dalje ne vjerujem u to da mac nema to rjeseno a na win je to odrađeno
  • Yonkis: A ti bi sad kompletno rješenje.. take it or leave it. My way or highway. Ispruži ruku pa stišaj :) eto rješenja :)
  • gladhr2: @drpongrac, taj dio sam ja napravio to je ok, ali kada zelim smanjiti ili pojacati ne mogu iz postavki minija, niti s tipkovnice nego moram cackati po tipkama monitora
  • drpongrac23: @gladhr2 - u postavkama zvuka odaberi monitor kao primarni audio uređaj. Ali onda neće biti zvuka iz Minija, već samo iz monitora.
  • Piko: Može se sa [link]
  • gladhr2: jedno pitanje da ne otvaram novu temu, mac mini, i na njega spojen monitor s hdmi a monitor ima ugrađen zvučnik. MOže li se nekako s mac minija updavljati zvucnikom odnosno da ne moram pojacavati i smanjivati direktno na monitoru, na windowsu mi je to radilo naj normalnije
  • drpongrac23: I fala Sanjinu Đukuiću!!! Riječka rock scena live forver!!!!
  • drpongrac23: Rijeka -Paris - texas - reizdanje, malo za reći, slava Foxu!!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO