Kakva je budućnost čovječanstva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kakva je budućnost čovječanstva?


 • Air
 • Korisnik
 • 59
02.09.2023 | 10:47
dpasaric kaže:
Škotski političar James Melville je lijepo sumirao trenutnu situaciju u svijetu danas:...


EDIT:
Ovome treba pridodati neodrživi razvoj čovječanstva koji će nam možda i prije ovog "doći glave".

Ovo nam ne treba ponavljati već duže vrijeme.
Oni koji su shvatili ove činjenice su shvatili.
Oni koji nisu ne žele ili su "zaključani" u svom usvojenom znanju i "ne mogu" shvatiti.

Sada znamo kakva nam je budućnost ako nešto ne poduzmemo.

Pitanje je što sada?

Ponavljati ove činjenice kao papige dok sami sebi ne postanemo dosadni ili izgubimo volju za djelovanje i prepustimo se rijeci negativnosti koja strelovitom brzinom nosi čovječanstvo u propast, svjesni da će naša djeca imati "krvavu" budućnost?
02.09.2023 | 13:23
OK, uvjerili ste me da nema budućnosti kako sam do sada živio pa sam odlučio da neću kupiti novi auto nego ću kupiti 3-4 Hrvatska hladnokrvnjaka,... jedno ždrijebe ide po 2-2,5k€ a ostatak mogu uložiti u dodatnu opremu (plug, sedlo, kola,...) i mogu sa njima svašta;

- ako orem imam traktor
- ako jašem imam motor
- ako upregnem u kola imam auto
- ako sam gladan mogu ih pojesti
- ako se još nečega sjetim bum dopunio niz

02.09.2023 | 14:13
Bertone kaže:
OK, uvjerili ste me da nema budućnosti kako sam do sada živio pa sam odlučio da neću kupiti novi auto nego ću kupiti 3-4 Hrvatska hladnokrvnjaka,... jedno ždrijebe ide po 2-2,5k€ a ostatak mogu uložiti u dodatnu opremu (plug, sedlo, kola,...) i mogu sa njima svašta...


Meni je to želja već jedno 20ak godina, dok je još i bilo "budućnosti".
S tim što sanjam o farmici na kojoj bi bilo 2-3 konja, par border collieja, neke mačke, kokoši i slična domaća gamad... i obavezno par vidri i barem jedna sova.
04.09.2023 | 17:44
Razgovor s znanom američkom klimatologinjom otkriva stvarnost "klimatskih promjena":rumble.com/v3dycps-slobodni-podcast-34-j...imatska-hitnost.html
04.09.2023 | 20:45
18.09.2023 | 00:17
Oh, WEF zlikovci su se ipak malo zabrinuli...

18.09.2023 | 21:54
18.09.2023 | 22:12
Nema ih gdje ih nema, a u zadnje vrijeme najvise dizu pozicije u Apple i Tesli.

hedgefollow.com/funds/BlackRock
19.09.2023 | 08:03
...i gaze sve koji ih razotkrivaju, kao sada Russela Branda, popularnog "čupavca" čije sam britke komentare pandemijske situacije, protesta u Kanadi, raznih ratova i slično, često ostavljao na forumu, a kojem sada, baš kao nekada Assanegeu, izvlače neka navodna "silovanja" od prije par desetljeća kako bi ga uklonili iz javnog prostora jer im očigledno čini dovoljno štete da su se počeli ozbiljno baviti njime. Ne žele nikoga tko razotkriva svo licemjerje bogatih elita koje upravljaju našim životima iza isprazne kulise navodne "demokracije".19.09.2023 | 11:50
dpasaric kaže:


Opet ove izmišljotine postaš?
Prije mjesec sam ti napisao da to nije istina, ali evo ga ponovo:
Ispod su blackrock udjeli u navedenim firmama (nekim, nemam volje tražiti za sve, ali pošto nisu ni najveći dioničar, a kamoli većinski vlasnik ni u jednoj ne sumnjam da je situacija u ostalim slična):
facebook (meta):Blackrock Inc.-7.01%
amazon: Blackrock Inc.-5.95%
paypal: Blackrock Inc.- 6.84%
Walmart Inc.: Blackrock Inc.- 3.73%
QUALCOMM: Blackrock Inc.- 7.62%
Pfizer Inc.: Blackrock Inc.- 7.88%
Exxon Mobil Corporation: Blackrock Inc.-6.79%
Fidelity National Information Services, Inc.: Blackrock Inc.-8.67%
Tesla, Inc.: Blackrock Inc.-5.86%
Merck & Co., Inc.: Blackrock Inc.-8.10%
Fox Corporation (FOX): Blackrock Inc.-5.34%
19.09.2023 | 13:56
dpasaric kaže:
...i gaze sve koji ih razotkrivaju, kao sada Russela Branda...


Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.
19.09.2023 | 15:22
To je tipičan schwabovski pristup. Ne može ga se ušutkati zbog istine, već diskriminirati.
Očito nije nešto jer bi dobio kaznu.
Što su radili Robertu Malone, a vjerujem da je jedan od onih koji znaju što je mRNA cjepivo.
19.09.2023 | 21:26
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom, kada je nagazio po establishmentu, kada im je postao neugodan trn u oku za njihovu propagandu, sada kopaju svim snagama da ga ometu, a da ga baš ne ubiju plaćenim ubojicom.

Sjetimo se kako je Assange prošao...

19.09.2023 | 23:31
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK
Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom...


Pa i nije baš "odjednom" ako se o tome šuška već 17ak godina.
Moram priznati da sam i malo zabrinut što ti nije bitno je li lik silovatelj ili nije.
20.09.2023 | 05:53
Naravno da nije "nebitno" je li čovjek silovatelj. Ono što Davor kaže - ako je prije 17 godina prijavljen za silovanje, taj je slučaj u međuvremenu istražen (žrtva se obratila policiji odmah tad) i procesuiran, optužba je ili odbačena, ili je on tada optužen i onda je ili proglašen krivim, ili ne. Ako se sve to dogodilo prije najmanje 10+ godina (da se ne znam kako iskomplicirao slučaj, nije to Hrvatska pa da se to povlači po sudovima pola života), kakve veze sad to ima danas? A indikativno je da sad odjednom netko izvlači takve optužbe i na temelju njih mu youtube ukida account.
20.09.2023 | 07:01
Upravo to što je Smayoo objasnio.
20.09.2023 | 14:00
Znao sam da ovo neće izaći na dobro, al mi vrag nije dao mira

Ok... Lik je stao na žulj nekome tko je veći i jači od njega i ovaj mu je odvalio čveger. Ništa novo.
21.09.2023 | 09:07
UK parlament traži od Rumblea da ga ukinu kao i YouTube, pa su dobili lagani FO... sada da vidimo što mogu učiniti protiv njih i uništiti im platformu.

21.09.2023 | 15:53
Kako je BlackRock pokorio veći dio zapadne civilacije:

rumble.com/v3iukoy-how-blackrock-conquered-the-world.html
22.09.2023 | 09:32
Danas je do mene došao citat koji do kostiju ogoljava problem komunikacije kojeg vidimo i ovdje, u ovih nekoliko prijepornih tema. Autorica je Hannah Arendt, američka povjesničarka i filozofkinja njemačkog podrijetla. S obzirom na to da je žena umrla još 1975, poražavajuće je i depresivno (meni osobno) to što ispada kako je problem prisutan još od prije našeg rođenja, samo je, eventualno, danas jače ispoljen zbog puno plošnijeg sustava javnih medija (lakša dostupnost informacija, teža cenzura). Elem, kaže:

The result of a consistent and total substitution of lies for factual truth is not that the lies will now be accepted as truth, and the truth be defamed as lies, but that the sense by which we take our bearings in the real world—and the category of truth vs. falsehood is among the mental means to this end— is being destroyed.


i još

consistent lying, metaphorically speaking, pulls the ground from under our feet and provides no other ground on which to stand.


Izvor:
hac.bard.edu/amor-mundi/disinformation-and-democracy-2020-08-06
na dan 22.09.2023.

I to je upravo to, na vrlo jezgrovit način rečeno - u diskursu u kojem se ne brani svoj stav argumentiranjem, logikom i kritičkim propitivanjem konzistencije nečijeg stava, nego uvijek i isključivo pokušajem diskreditiranja kredibiliteta izvora ("to su sve youtube kreteni", "on je silovatelj, pa nećeš valjda njemu vjerovati" i sl. odnosno, s druge strane, "to je sve bjelosvjetska WEF zavjera" itd.) - dolazimo do toga da sve postaje podjednako (ne)vjerodostojno i sve se svodi na to kojoj si "vjeri" odlučio pripadati. I tu je kraj. Više nema dijaloga, nema logike, ni razuma...
22.09.2023 | 13:44
Da, to je depresivno i mnoge čini malodušnima. Vedri optimizam 80-tih i 90-tih je nestao i danas imamo beznađe i "ne možemo mi tu ništa" stav kod mlađih generacija.

A kada nestane dijaloga, logike i razuma, onda valja slijediti još jedinu konkretnu nit koja ne laže - trag novca.
22.09.2023 | 17:01
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ovo je članak iz 2006.: ČLANAK

Kao što se vidi, priče o Russelu i njegovim navodnim seksualnim napadima nisu od jučer.


Rekao bih da je to nebitno - jer upravo i da je kriv za nešto u prošlosti, stvar je u tome što ako to godinama nikoga nije smetalo, a sada odjednom, kada je nagazio po establishmentu, kada im je postao neugodan trn u oku za njihovu propagandu, sada kopaju svim snagama da ga ometu, a da ga baš ne ubiju plaćenim ubojicom.

Sjetimo se kako je Assange prošao...Pa nije ti potrebno to objašnjavati na svetskom nivou. Imamo mi takve slučaje doma, za koji mnogi neznaju i vade se po potrebi, kao objava da je Milanović bio član SKJ. Koliko takvih pikenterija ima o poznatim osobama, bolje da neznate Ljudi misle da biraju i da izabiru najbolje, a nitko ne želi pomisliti da im je to sve servirano.
Tako neki misle da je HDZ podržavao Kolindu za predsjednicu. Jedina istina je "da izbori nešto odlučuju" nikad nam ne bi dali pravo da glasamo, sad se vi zapitajte, a tko to ?
22.09.2023 | 18:51
smayoo kaže:
Danas je do mene došao citat koji do kostiju ogoljava problem komunikacije kojeg vidimo i ovdje, u ovih nekoliko prijepornih tema. Autorica je Hannah Arendt, američka povjesničarka i filozofkinja njemačkog podrijetla. S obzirom na to da je žena umrla još 1975, poražavajuće je i depresivno (meni osobno) to što ispada kako je problem prisutan još od prije našeg rođenja, samo je, eventualno, danas jače ispoljen zbog puno plošnijeg sustava javnih medija (lakša dostupnost informacija, teža cenzura).


Je, je... Ima tih crtica i zapisa iz bliže i dalje prošlosti koje izgledaju kao da su danas pisane / napravljene.
Iz "novije" povijesti, vezano čak za ovu temu, prvo mi padaju na um pjesma "Ball of confusion" od Temptationsa (1970.g.) i film "Holy Mountain" (1973.)
Što bi Saša rekao: "Sve se ponavlja, circulum vitae...".

Tako je i s problemom u komunikaciji, koji postoji odvajkada. Nekada se teško sporazumjeti i sa bliskim i poznatim ljudima, po principu "Kupi jogurt, ako ima jaja, kupi 10 komada." Dakako, kupljeno je 10 jogurta jer je bilo jaja
Sad, ako ćemo općenito obuhvatiti komunikaciju u društvu gdje se dotičemo "istine", "laži" i "sivih zona", brzo postane jasno da se još uvijek nalazimo u teškom Babilonu.

U zadnjih 15-20 godina sam baš radio na svojim komunikacijskim vještinama jer sam shvatio koliki je u društvu problem komunikacije. Učio sam se prenositi informaciju na najjednostavniji i najegzaktniji način kako bi se greška u interpretaciji smanjila na minimum.
Dakako, uzalud mi trud, svirači. Dok ja peglam svoje komunikacijske vještine, visoko društvo i mediji dotjeruju mašineriju koja proizvodi sve više šuma (ne onoga sa stablima) u komunikaciji.
Općenito, ljude (uključujući i mene) boli dupe i to je... prirodno stanje stvari.
25.09.2023 | 07:38
28.09.2023 | 22:05
Možda je primjerenija tema za ovaj link ona o autima no ako ima istine u napisanom onda je ova bolja.

Da ne klikćete napamet, članak govori o tome da duže korištenje EV-a može uzrokovati neplodnost.

Još malo na tu temu.
29.09.2023 | 07:10
Primjetio si da ispod naslova na onom prvom linku kojeg si dao piše "This is an April Fools"?
29.09.2023 | 07:11
Hvala Smayoo.
Ipak sam ja taj koji godinu dana tu pišem svašta pa me treba čekirat.
Sve pet.
Probat ću ponoviti u puno lijepšem tonu.
Po meni se ne može pisati o Billu Gatesu kao crnoj strani, a Cooka zanemariti potpuno.
Svi znamo zašto je uveo USB-C na iPhone.
Nije jer je revolucionaran, već jer isti model ne bi mogao prodavati u EU.
Ajmo stvari nazvati pravim imenom.
A Brand je samoproglašeni ovisnik o seksu.
Ne možemo znati ima li tu istine ili ne.
Ne tvrdim da mu se ne smješta, ali ne tvrdim niti da mu se ne smješta.
Ne znam.
Ok, moderatore?
Pa ovo je valjda civilizirano.
EDIT:
Pošto nisam u uredništvu imam prijedlog koji nema veze s ovom temom.
Potpuno konstruktivan.
Netko je stavio na Vikalicu oglas za iPhone 14 i rekao da se pogleda na oglasnik.
Sve pet.
Samo tamo su izlistane stvari koje nisu moderirane godinama.
Tipa, iPhone 8, ili XR za 650 €.
Znam da Riba puno radi, ali eto upalo mi je u oči da ima puno starih oglasa koji su zapravo za obrisati.
I dajte popravite sat.
Ili ne morate, sad će se mijenjati - pa zaboravite to.
Eto.
To je to.
Ostalo je "cvećka".
29.09.2023 | 07:24
Smayoo, ti nad mojim postovima imaš moć po Maxu Weberu ili Hanni Arendt?
Znaš li?
Koja je razlika, na to mislim.
Ne pravim se pametan, nego mi je to bilo pitanje na faksu u Uvodu u politologiju.
Koje su razlike definicje moći između njih dvoje.
Za tebe bih rekao da vjerojatno i znaš.
29.09.2023 | 07:24
Slažem se s primjedbom o Appleovom izmotavanju na temu USB-C. Ja bih rekao da je godinu dana jamstva (umjesto dvije) još bolji primjer. Ali ne vidim kako je to usporedivo s Gatesovim aktivnostima (koji koristi novac za stvaranje globalnog političkog utjecaja). Što se Russela Branda tiče, nemam (polariziran) stav. Podsjećam samo da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, a, među mnogim javnim osobama koje su posljednjih godina optužene za seksualne delikte raznih vrsta, ja se ne sjećam da je nekom drugom ukinut youtube account. Eto tako, a priori. Ipak je to čudno, zar ne?
29.09.2023 | 07:28
Apsolutno.
To nisam ni znao da budem iskren potpuno.
Vjerojatno je spomenuto, ali nisam znao.
Ali kao što ljudi mrze Gatesa a nemaju konkretne dokaze (sada sam đavolji odvjetnik iako pojma nemam), ili imaju?
Ne znam, zaista.
PS:
Sorry na dopisivanju.
Ali nije li i Tucker dobio otkaz na Foxu radi ne znam ni ja čega, neke neprimjerenosti?
Pazi, Fox i neprimjerenost...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 2 minuta
 • Yonkis: @Matija klc Jedino što mi pada na pamet da nije torbica plesala (poskakivala) tu i tamo i onda mobitel to mjerio kao "još jedan korak" i tako stotinama puta. Nemam pojma, i mene bi frustriralo. Možda drugi put stavi u džep ili u ruksak? Ne znam stvarno. A Google, pomaže li što?
 • Matija klc: @yonkis- u torbici oko pasa
 • Borisone: Naći ćeš ga sigurno za manje love nego da ovdje ideš tražiti neke s njihovim utikačima.
 • Borisone: Šta si razbijaš glavu. Ponesi USB kablove, a tamo kupi kombinirani USB/A i /C punjač od koliko ti vati treba.
 • Ender: @Yonkis: kad budem kuci, uslikacu takav adapter sa tim razlicitim viljuskama, imas ga po aerodromima za jaku cenu, meni je doneo kum iz Kanade za nekoliko dolara.
 • Yonkis: @Riba da svoj (brzi 30W) punjač mogu ukopčati u njihove utičnice i da puni iPhone/iPad. Mislio sam da nije dovoljan adapter nego da mi treba i “konverter” radi drugog napona..Jel’ onda može i nešto jeftino ako je samo “viljuška” u pitanju? Npr?
 • Ender: @Yonkis: mislim da nemas brige sto se tice adaptera, jer kao sto Riba kaze vecina uredjaja radi od 90-250 Vac. Apple mislim da vec 35 god radi ta univerzalna napajanja. Za USA ti samo treba drukcija viljuska tj. utikac.
 • Riba: Vecina uredjaja prihvaca i 110 i 220V ulazni napon, pa zato pitam./
 • Riba: Adapter ti treba za sto tocno?
 • Yonkis: Ima li netko iskustva kakav bi mi putni adapter trebao za SAD s obzirom da nemaju 220/50 (svjestan sam da im utičnice također drugačije izgledaju). Može neki primjer putnog adaptera, samo da provjerim jer mislim da mi ovo [link] nije dovoljno, zar ne?
 • Yonkis: @Matija klc, a gdje ti je bio mobitel za vrijeme uspona?
 • Matija klc: Ekipa, isao sam ja Japetic. Upalio na 15pro Stravu i mjerio do gore. Izbaci 4,32km staza da iznosi, a iznosi 2.7. To je dosta velika razliika. Imate li mislienje sta moze biti i kako popraviti to? Dosada sam se dosta oslanjao na bivsi mob 13pro i nisam imao problema, ( ili ih nisam znao da imam)…. Poprilicno sam razocaran. Ako Garmin Fenix moze dobro izracunati pa trebao bi i mob od 1300€…
 • cariblanco: Danas se šeću kockice u Argentini u čast vaterpolistima ;)
 • cariblanco: [link]
 • drlovric: Sorry Davore, ja sam tek sad vidio ovaj odg u Vikalici. Rijesio sam, by the way, hvala ti u svakom slucaju!
 • dpasaric: Mi smo u firmi imali period kada smo se profesionalno bavili SEO-om, pa pitaj, možda znam.
 • drlovric: Imamo li ovdje neke SEO znalce? :) Trebale bi mi kratke konzultacije u svezi web stranice. Msg me.
 • JOHN: :)
 • JOHN: Gjuroo kladim se da si šejiku Aladinu poslao nešto bitcoina da ti može transferirat milijarde koje čuva još od Sadama
 • JOHN: pošaljem sadržaj mail-a
 • JOHN: Ma samo chekiram da li je legit
 • Gjuroo: @JOHN: Ma dobio sam gomilu para od jednog afričkog princa, pa mi nije problem trošiti :)
 • Riba: JOHN, moguce zato jer si follower na ko-fi, sad cu pogledati ima li opcija da se to iskljuci.
 • Riba: JOHN, posalji mi sadrzaj tog maila, mi nismo nista inicirali.
 • smayoo: Pitat ćemo Ribu, on je spominjao neku takvu kampanju još u listopadu, za pokriti trošak najma servera. Ovo je možda nova kampanja jer je nova kalendarska godina.
 • JOHN: Gjuroo, nije tebi lako :)
 • JOHN: Ne zajebavam se, mada u tom mail-u ima neke istine. Suporto sam jabučnjak pred tri mjeseca, pa me samo zanima da li su te molbice pod kontrolom
 • Gjuroo: Jbga, platio sam.
 • Gjuroo: Meni je na mail stiglo da sam pedofil i da se javim u najbližu PU ili da platim neke pare, pa sam miran.
 • JOHN: podržite
 • JOHN: Jel vama na mail stigla kakva obavijest da ponovno podržim jabučnjak?
 • JOHN: Sram vas bilo. Moja hercegovačka crta je duboko uvrjeđena ovom neslanom šalom!:)
 • mbp2009: :D
 • Bertone: :D
 • kupus: hvala hvala
 • kupus: Zato sto nemaju obraza
 • kupus: Zasto se Hercegovci ljube u usta?
 • kupus: evo jos jedan klasik, kad se vec castimo klasicima...
 • mbp2009: odnosno ne smayo nego blanco hahaha
 • mbp2009: Smayoo dosta dobar vic, ne sjecam se kad sam ga cuo zadnji put ;)
 • mbp2009: m@xym na krivom si tabu, ovo je Jabučnjak, ne Reddit :D
 • smayoo: Taj vic je star stoljeće, @m@xym, i, da crnjak je, kao i tisuće drugih, nemoj reći da si ga sad prvi put čuo? Žao mi je što imaš takvo osobno teško iskustvo da te to tako pogađa, ali to je ipak samo vic, i to stvarno star. Razmisli što te stvarno muči pa to rješavaj, ne istresaj se ovdje.
 • m@xym: Ako je vic, onda je crnjak, barem za one koji su imali "čast" gledati uživo kako te dvije bolesti polako ubijaju ljude.
 • cariblanco: Ma moj m@xym...to je bio vic ;)
 • m@xym: Ne znati gdje si, a moći se kretati, ili znati gdje si ali, ali biti de facto nepokretan, dođe ti ga na isto.
 • cariblanco: Parkins pobjeđuje...bolje prosuti koju kap rakije, nego da neznate gdje je :D
 • cariblanco: Stay bi netko od vas rađe, da nema izbora ;alzheimera ili parkisona ?
 • cariblanco: Kako bi dobro Amerima legao naš Barišić iz Dinama...jest da je stariji ali nije senilan :D
 • Ender: @Yonkis: Trump je za razliku od Biden-a u cvetu mladosti, ima i mladu zenu :-)
 • Yonkis: @jura22 Ima 81 godinu. A što se događa sa D.T.?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, temeljnik, tomislav.c, Anonimci (202)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO