Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


25.06.2022 | 09:07
Bertone kaže:
Ja sam čitao da su nacisti na Antartiku i Mjesecu, ali ne vjerujem, nema slika na internetu


Bertone, kako nema slika, evo:

ScreenShot2022-06-25at10.03.38.png


ScreenShot2022-06-25at10.02.39.png


Došli su na Mjesec letećim tanjurima.

ScreenShot2022-06-25at10.02.53.png


Internet je čudo
25.06.2022 | 09:24
Te se ne računaju, nije Šprajc potvrdio autentičnost
25.06.2022 | 09:40
Evo ja ću. Majke mi, autentične su!
25.06.2022 | 09:53
25.06.2022 | 13:19
A Rublja se penje i stoji sve bolje i bolje. Sankcije rade.
25.06.2022 | 14:14
jura22 kaže:
A Rublja se penje i stoji sve bolje i bolje. Sankcije rade.


Sankcije su se zaista pokazale super devastirajuće... ali po nas same!

Jedna od većih EU gluposti ikada; na nedavnom ekonomskom summitu u Rusiji Putin se smijao i zafrkavao pred novinarima sve nas u EU... u stilu "gle, bez ruku, mi ne činimo ništa, a njima se ekonomija ruši" i "toliko ih je pogodilo da su inflaciju nazvali mojim imenom". Rusi mogu živjeti gotovo bez ičega, a ne da će ih smetati što nemaju Guci, McDonalds, Netflix, Apple i Microsoft. A što mi je baš jako bitno, dobit će naokolo iz Kine.

Glavno da mi idemo prema litri goriva od 20 kn.

A opet, razumijem i da su svi ti političari lažnog morala morali nešto učiniti da ispadnu "pravednici" - iako se godinama u EU parlamentu otvoreno govorilo da će se baš ovo dogoditi ako se nastavi takva politika zapada. Znači nije da nisu znali, dapače, tolerirali su i zatvarali oči. Ove sankcije su samo lažno moraliziranje i pranje savjesti.
25.06.2022 | 17:12
Navodno je nastampano brdo Eura da se pokrije gubitak u pandemiji (a i silna cjepiva zreba platiti, 10 komada po glavi zivuceg stanovnika u EU). Inflacija apsolutno nema veze s ratom u Ukrajini. Opet zele mediji podvaliti krivca.
U Bratislavi zatvoreni lokali, u Grazu isto, Bec zivi nekako kao i Zagreb.

Sada ce razni šank-mertiumi (kao i u pandemiji kako su ljecnici srali govna na usta jer o koroni znaku mali ili nista) doci na svoje i traziti od Vlade da ogranici cijene sto za posljedicu ima nestašicu (moze benzin biti i 5kn ako ga nema).
Jedino se nadam da ako izajdemo iz EU to ne bude isto kao i izlazak iz YU.
25.06.2022 | 17:35
I šta, to je po vama dobro? To je prvi korak.

Pa digla braća nominalnu kamatu na 20%! Natjerali sve naftne i gas kompanije da promjene $ u Rublju.

Možeš mislit kako bi se vama sviđalo da npr. na kreditnoj kartici plaćaš 22% kamatu na sve. To je ujedno i razlog za njegov visoki tečaj, niko više da plaća elektronikom nego svi su na kešu- normalno da kešu raste potražnja. Taj efekt je jednak minusu na tekućem. Imaš likvidnost ali samo jedanput, pa ćeš poslje plaćati samo kamatu na tu ne likvidnost.
25.06.2022 | 20:18
O cemu pricas? Uvedene su sankcije Rusiji. Nitko ne kupuje od njih. Sto ce kome Rublje kada ne trguju?
25.06.2022 | 20:39
Kako se mijenjao narativ korporativnih medija koji upravljaju javnim mnijenjem...

Guardian-CNN.jpg
25.06.2022 | 20:58
26.06.2022 | 06:58
Mediji su za ovce koje na kraju i osisaju.
Ljudu su u svojoj biti povodljivi, lako ih ce izmanipulira, Sprajc kad kaze, to je zakon…
26.06.2022 | 07:49
Ne znam tko je ova političarka, iz koje je EU zemlje, ali njena sažeta replika od samo minutu i dvadeset u EU parlamentu je brutalna:

twitter.com/DrunkleZOV/status/1540351249...dYKekEbiF67OgPHUL6_w

Ako nađem izvornu snimku na YouTubeu, javim novi link jer znam da mnogi nemate Twitter.
26.06.2022 | 07:54
OK, našao sam tko je ova badass zastupnica:

en.wikipedia.org/wiki/Clare_Daly

Irkinja Clare Daly!
26.06.2022 | 08:46
Slažem se sa svime što je rekla. Nemam što dodati. Ne slažem se jedino s onim što ona implicira - da EU ne treba pomagati logistički. Treba, svakako.
26.06.2022 | 10:10
dpasaric kaže:
Kako se mijenjao narativ korporativnih medija koji upravljaju javnim mnijenjem...

Guardian-CNN.jpg


Hercegovci na to kažu:

"vazda ima gore od goreg".

Da Ukrajina je vjerovatno i danas koruptna. Ali sad je rat izazvan jednim mmajmunom koji ravna sve pred sobom. Sad se treba održati i skinuti majmuna sa stabla. Onda će se brinuti o korupciji, sad svakako toga ima samo marginalno. Jer gdje nema love nema ni korupcije.
Ukrajina ima isti ili isto veliki problem sa nacistima kao svaka druga država. Rusija ima isto toliko nacista, pa i majmun je nacista.
Da bio je komičar! Sad je heroj! Jer je ostao u glavnom gradu a nije pobjegao. Jer je skupio sve ljude oko sebe i suprostavlja se putinu.
26.06.2022 | 12:37
smayoo kaže:
Slažem se sa svime što je rekla. Nemam što dodati. Ne slažem se jedino s onim što ona implicira - da EU ne treba pomagati logistički. Treba, svakako.


Samo i iskljucivo humanitarno.
26.06.2022 | 12:49
Neki su ovdje retardirani!
Nije pitanje da li nacisti ili neo-nacisti postoje u “svakoj drugoj drzavi”, vec je pitanje zasto su u Ukrajini legalni i vlst ih podrzava.

Ima i RH Ustasa, ali nisu sustavno podrzani.
26.06.2022 | 13:04
jura22 kaže:
smayoo kaže:
Slažem se sa svime što je rekla. Nemam što dodati. Ne slažem se jedino s onim što ona implicira - da EU ne treba pomagati logistički. Treba, svakako.


Samo i iskljucivo humanitarno.


Misliš, kao što su nas pomagali, isključivo humanitarno, konzervama kojima je prošao rok trajanja i sl? A oružje smo kupovali 3x skuplje, preko raznih "domoljuba-profitera" jer su nam bili uveli embargo na kupovinu oružja, iz velike brige za svoju neutralnost.
26.06.2022 | 13:06
jura22 kaže:
Ima i RH Ustasa, ali nisu sustavno podrzani.


Ma daj! Baš si taj primjer našao?
Ne slažem se nikako. Podržani su sustavno, itekako. Samo nisu službeno.
26.06.2022 | 14:29
To sam mislio.
Isto kao i KKK u Americi.
26.06.2022 | 15:32
Evo ekonomistima, Rusija ne može posluživati kamatu od dvije pozicije državnih obveznica koja bi trebala biti danas plaćena u $ ili €.
Radi se o sto miliona $ koji su trebali biti plaćeni 31.05. dobiloi mijesec dana fore, ali nema. Tako da su praktički bankrot. Neka prodaju "jaku" rublju npr. Kinezima (ako bi Kinezi imali interesa, ne znam)i s tim plate kamatu.
27.06.2022 | 20:03
Gospodo, evo opet nekih novica s prvih linija. Da ne časimo časa, krećemo. Ukrajinske snage su napustile Sjevernodonjeck čime je taj grad sad u potpunosti u ruskim rukama. Rusi pomalo, ali zbilja jako pomalo osvajaju teritorij na području Luganska i napreduju na zapad, ali cijena koju za to plaćaju je vrlo visoka. Primjetna je promjena taktike i sad oni posve neselektivno tuku topništvom prije nego krenu naprijed. I ti prodori češće ne uspijevaju, nego uspijevaju, ali sad su koncentrirali apsolutno sve svoje snage na tom jednom pravcu i tu su uspjeli osvojiti Sjevernodonjeck.
S druge strane, Ukrajina je došla u posjed dalekometnog oružja koje je počela vrlo dobro koristiti. I ponavljaju taktiku koja je donijela pobjedu kod Kijeva. Tuku po logistici, ali sad su se usredotočili na spremišta streljiva koja kirurški precizno udaraju u pozadini ruskih snaga, sad već i u dubini od 70-ak km. Proteklih dana su na taj način uništili debelo dvoznamenkasti broj takvih lokacija. I što se danas dogodilo? Zatišje topništva s ruske strane tj. defintivno njegovo slabije djelovanje (FIRMS satelitske snimke požara tj. izboja topline to nedvojbeno potvrđuju). Iako je još rano izvlačiti neke velike zaključke, čini se da je to, zajedno s ovim divljačkim raketiranjem shopping centra, posredan dokaz da je došlo do prekida u opskrbi streljiva sa ruske strane i da ovi ciljani ukrajinski udari po skladištima streljiva daju rezultata.
S druge strane, ona ofanziva na jugu, u području Hersona se i dalje odvija i Ukrajina tu napreduje, iako je oko toga vrlo suzdržana u objavama i sve vijesti s tog bojišta su šture i uglavnom posrednog karaktera. Rusija tu defintivno nema dovoljno snaga da to zadrži što zapravo sad pokazuje najveći problem koji Rusija ima tj. koji bi, taman da uspije u naumu i osvoji sve što je zamislila, imala. Jednostavno nemaju dovoljno snaga da to područje (za)drže pod kontrolom. A znamo da je neki teritorij fizički osvojen tek kad je tamo pješaštvo trajno prisutno.
Osim toga, ukrajinske partizanske snage sad jako djeluju u pozadini neprijatelja na području Hersona vrlo preciznim udarima po kolaboracionistima i izdajicama koje rade za Rusiju. Već je nekoliko tih javnih osoba koje su radile u ruskom interesu likvidirano, najčešće eksplozijama bombi pod automobilima tih 'dužnosnika'. Osim toga, gradovi su prepuni letaka u kojima se upozorava sve koji rade u ruskom interesu da im se bliži kraj i da otpor nikad neće prestati.
Za kraj, Ukrajina je opet nekoliko puta tukla po Zmijskom otoku na kojem su uništeni svi ruski raketni sustavi koji su tamo postojali. U međuvremenu, flight trackeri su uhvatili amričke F-35ice koje lete iz Češke do rumunjske obale Crnog mora i tamo se vrte u krug prije nego se vrate natrag. Koja je svrha tih letova, osim izviđanja iz prve ruke, neka procijeni svatko za sebe.
27.06.2022 | 21:00
@Djuro:

Da oko Crnog mora kruze B2 bombarderi, imalo bi nekog takticno operativnog smisla. Ili da se borbene grupa sa nosacima aviona krenu priblizavati tim pozicijama.

A ovi marketinski prenapuhani F-35 me ne impresioniraju u toj mjeri

To je nov i neprovjeren avion, nedokazanog koncepta. Pokusava da bude katica za sve, a ni u cemu nije brilijantan. Vjeruj da u slucaju direktne konfrontacije sa ruskim snagama, oni ne bi bili u prvim borbenim redovima

Zna se kako izgleda US zracna napadacka formacija. Avion F-35 tek treba da zasluzi mjesto u toj ekipi

Mislim da je to taj nekakav obrambeni stav. Tu smo, prisutni smo, ne dirajte NATO zemlje. Nista vise od toga.
27.06.2022 | 21:49
Profesor Mearsheimer nedavno je održao predavanje (oko sat vremena) i onda sat vremena odgovarao na pitanja publike:Zanimljivo ga je slušati, čovjek bistro razmišlja i povezuje stvari, a u ovoj temi je desetljećima, tako da vjerujem da njegovo mišljenje ima posebnu težinu.
28.06.2022 | 07:03
drlovric kaže:
@Djuro:

Da oko Crnog mora kruze B2 bombarderi, imalo bi nekog takticno operativnog smisla. Ili da se borbene grupa sa nosacima aviona krenu priblizavati tim pozicijama.

A ovi marketinski prenapuhani F-35 me ne impresioniraju u toj mjeri

To je nov i neprovjeren avion, nedokazanog koncepta. Pokusava da bude katica za sve, a ni u cemu nije brilijantan. Vjeruj da u slucaju direktne konfrontacije sa ruskim snagama, oni ne bi bili u prvim borbenim redovima

Zna se kako izgleda US zracna napadacka formacija. Avion F-35 tek treba da zasluzi mjesto u toj ekipi

Mislim da je to taj nekakav obrambeni stav. Tu smo, prisutni smo, ne dirajte NATO zemlje. Nista vise od toga.


Nekad sam to sve puno više pratio pa sam znao za posebne izvedbe tipa wild weasel ili one za elektroničko izviđanje svakog modela. S F-35 sam na vi, ali kako je trend da jedan avion mora moći sve, vjerujem da i F-35 ima jako dobre sposobnosti elektroničkog izviđanja, a trebao bi biti više nego sposoban da se obrani u slučaju nekog napada. Osim toga, on je radarski nevidljiv, ne? Tako da je moja pretpostavka da je to primarna motivacija: izviđanje iz prve ruke uz manju izloženost od nekog AWACS-a koji košta milijarde.
Činjenica da je on prijavljen na flight trackerima, tj. da ima aktivan transponder koji ga identificira kao F-35 USAF-a je vjerojatno dio poruke o kojoj ti govoriš: ne vidite me na radaru, ali ja vam javljam da sam tu pa pamet u glavu... Zato u onim idiotskim emisijama na ruskoj TV sad već tlape i o S500 PZ sustavima iako oni nisu nigdje u perativnoj upotrebi, koliko mi je poznato i spominju eksplicite F-35
28.06.2022 | 07:31
Djuro genijalac kaže:
udarima po kolaboracionistima i izdajicama koje rade za Rusiju.


Nisam siguran koliko ova rečenica odgovara istini. Rekao bih da se radi o ukrajinskim Rusima. Kad kažeš "kolaboracionist i izdajica koji radi za Rusiju", to zvuči kao da se radi o Ukrajincima. Otprilike kao da je ovdje netko za vrijeme rata krajiške Srbe zvao kolaboracionistima i izdajicama.
28.06.2022 | 08:16
A ima svega. Ima ekipe koja je došla po zadatku, ima lokalaca koji su se prodali/Rusija im je na srcu/u novčaniku itd...

Elem, onaj udar na shopping mall u Kremenčuku je provjereno bila Kh-22 raketa ispaljena s Tu-22M3 koji je letio u području Kurska. Evo, zbilja bih volio biti muha na zidu zapovjedništva koje planira tu akciju i kako ju pravda? Idemo dići Tu-22 čiji sat leta košta, ne znam, 10000 eura ili koliko, onda ćemo s njega ispaliti raketu koja vrijedi daljnjih 150000 eura da bi roknuli City Centar one gdje ljudi kupuju špeceraj i traže sunčane očale i kupaće gaće?
Imamo samo dvije opcije, IMHO.
1) Pucamo bezveze, što god pogodimo, dobro je (po obrascu 'Samo udari bre, u Hrvatskoj je svaki cilj vojni!' kako smo puno puta čuli kod nas)
2) ZBILJA gađamo ljude u shopping centru da im pokažemo što? Da ih možemo ubiti? Da su smrtni?

Ne znam koja je opcija gora. Da, rat je sranje, ali ovo je zbilja neopisivo, u rangu onog minobacačkog napada na tržnicu u Sarajevu. Sramotno.

BTW, s teritorija Bjelorusije je opet krenulo borbeno djelovanje po Ukrajini raketama i ostalim dalekometnim oružjem, vjerojatno u pokušaju da se isprovocira odgovor Ukrajine ili da se barem vežu neke njihove snage na sjeveru i spriječi slanje pojačanja prema jugu i istoku.
28.06.2022 | 08:17
Nisam pratio tekstove ovdje pa se unaprijed ispričavam ako ikome "stanam na prst", ali imam potrebu ovo napisati javno jer nije OK nakon toliko postova kontriranja da se čovjeku ne kaže "oprosti, možda si ipak ti bio u pravu."
S druge strane, moja početna stajališta u vezi ovoga rata ostaju nepromijenjena - ali mijenja se moja perspektiva koliko se ovaj rat - sada će ovo glupo zvučati ali nemam bolju usporedbu na pameti pa ću napisati tu - "isplatio" ukrajinskom narodu u smislu "uloženo - dobiveno" (odnosno izgubljeno da budemo precizniji).
Naravno, ostajem svjestan činjenice da im je isti nametnut.
E sada što se sankcija Rusiji tiče, Putin svoju naftu ima kome prodati i ona je već našla kupce u Kini i Indiji.
Znači jedini tko je ovim potezom nastradao je - EU.
Kako je Davor, na koga se prve rečenice odnose, oduvijek i pisao - prijetvnornost zapada sve više izlazi na vidjelo i iskreno - kao nekom naivnome idealisti - počinje mi se gaditi.
S jedne strane neke zemlje i dalje uvoze njihove energente (Mađarska mi prva pada na pamet, siguran sam da ima tu i bitnijih EU ekonomija u priči), a sa druge lupaju se sankcije koje najviše pogađaju našu stranu.
Kada sam pročitao da su Jasminko Umičević i Davor Štern (prvi je drugome bio zamjenik kada su radili u Upravi INA-e krajem prošlog stoljeća) kao sadašnji naftni konzultanti i dežurni analitičari događaja za novinare koji pojma nemaju - nema više one psihološke barijere cijene litre goriva.
Navodno da se vrlo lako može popesti i na 50 kuna.
Kako uskoro ulazimo u € zonu to ispada koliko = 6,6 eura za litru?
Ekipa koja živi vani će mi znati reći kakva je tamo situacija...
Pa onda još kada pročitaš da je Ukrajina i službeno odustala od članstva u NATO-u i da joj je sada samo cilj EU, za što Putin tvrdi da nema problema zato što to nije vojna, nego politička organizacija (iako tako nije pričao ranije, što se vrlo dobro sjećam).
Pa ukrajinsko trovanje trešanja koje Rusi sustavno kradu sa ukrajinskih farmi koje su zauzeli kako bi prehranili stanovništvo u DNR-u i LNR-u...
Ne znam.
Ne počinjem na cijelu stvar gledati kao Davor, ali ga itekako počinjem razumijevati.
Mislim, i on je napisao a i ja sam tu stvar primjetio po portalima - henry Kissinger je rekao da Zapad ne radi dobro nikome.
Kada to kaže on - to ima neku težinu.
To poreći nitko ne može.
Zaključno, mišljenja sam da će se na kraju ove nesretne balade i jedan i drugi narod moći samo podičiti tisućama novonastalih grobova poginulih mladića i njihovih osakaćenih prijatelja iz vojske, dodajmo tu i civile, pa lako možemo zaključiti da su se međusobno "bacili" cca pet desetljeća unazad (primjer smo mi koji još lovimo korak sa - Slovenijom...)
Ne znam.
Razumijem Ukrajince.
Napadnuti su i treba se braniti.
No, nakon 100 plus dana počinjem se pitati koliko će ovaj pokolj još trajati?
Hoće li ispasti vrijedan tolikih žrtava?
Eto, toliko...
Čisti utisak koji imam posljednje vrijeme.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 46 minuta
 • stefanjos: ekipa koga zanima, promoviram album svog benda u KSET-u u petak 7.10. pa ako koga zanima neka googla tidal pull kset. snimano sve u logicu! :D
 • Zmay: Sorry na uletu... Možda netko ima viška skener Heidelberg, Umax? Hvala
 • Lihto: ako si već uzeo dream car onda treba uzet i neki pioneer radio i poštene zvučnike :D
 • Dijete: @Siky97 - pretpostavljam da ti dream car ima 12v upaljac, pa si kupi USB punjac/BT to FM ...
 • smayoo: Ako netko u Zagrebu ima radni stroj s grafuljom GeForce 3090Ti ili 3080Ti i/ili Quadro RTX A5000 ili A4500 ili malo slabijom, i Windowsima, imam prijatelja koji bi hitno trebao na takvom stroju kratko testirati jedan specifični softver pa molim da mi se javite privatnom porukom. Hvala!
 • m@xym: Korisnički isprženi diskovi nebi trebali predstavljati nikakav problem, samo moraju biti zatvoreni (na način da više nije moguće dosnimavanje nove muzike) jer većina auto-radija koje sa kojim sam imao iskustva, nisu mogli čititi diskove sa otvorenim session-om
 • drpongrac23: U iTunes se može snimiti playlista kao AUDIO CD, samo je pitanje da li auto čita pržene diskove
 • mbp2009: nisam skinuo pjesmu nekih 10 godina haha
 • Siky97: ekipa... uzeo sam dream car iz 2004.g. i nemam bt i aux...samo cd haha ... zna li tko koje programe koristiti na meku za skidanje glazbe da mi cd čitač u autu to može pročitat
 • Kloba: Putinu pak fali da pripoji još samo Mars Ruskoj Federaciji - uglavnom - u super smo dobu živi :D
 • Kloba: No vidim da ga Biden opasno sustiže, neki dan je javno pozvao suradnicu da mu se javi - iako je dotična već nekoliko (dana, tjedana?) pokojna... Senili lagano i on
 • Kloba: A jbg, Trumpa nisam pratio uopće, a na ovo sam naletio u nekom dokumentarcu koji nema veze s njim, nego je tip spomenuo baš taj meme - pa reko da vidim
 • mbp2009: ali čudi me kako nisi znao, to je već meme barem 5 godina haah
 • mbp2009: meni se takvi gafovi dogode svaki dan, izgleda da sam onda kreten teški
 • Kloba: U prvih deset sekundi se sve čuje... :D
 • Kloba: Nisam znao da je Trump ispao ovako glup na sastanku sa Cookom: [link]
 • ZeljkoB: Zna li tko kada nova posiljka Apple Watch Ultra stize u iStyle ?
 • andy: realno nema utjecaj na bateriju jer backlight jednako blješti bez obzira na profil
 • andy: mislim da u životu display profil nisam micao s defaulta
 • mbp2009: dečki, koji display profile koristite? sad malo vrtim na rMBP i ovaj apple rgb mi paše puno više nego colour LCD, ima to nekakav utjecaj na bateriju?
 • dpasaric: Danas, od 20 sati nadalje, prvi dan proslave u Pikiju! :)
 • ZeljkoB: Ja pitao Telemach za eSIM i doslovno mi rekli da ne znaju i da pratim objave na webu.
 • Zdravac: Bio danas u Telemach-u, rekli su do kraja godine će biti podrška za eSim. Rade na tome.
 • andy: i ovdje i u Austriji mi je uvijek na LTE. iPhone 12, A1
 • andy: kad se već spominje 5G, ima li još itko da ga ne može uhvatiti nigdje?
 • alojz: Telemach uopće ne podržava iPhone 5G, a kamoli eSIM. Možda kad updateaju mrežu i dobe licencu od Apple-a budu i to
 • Zdravac: thanks
 • ZeljkoB: Samo A1 i HT za sada
 • ZeljkoB: [link]
 • Daddo: U HR samo A1 i T-mobile.
 • Zdravac: Zna li netko da li Telemach HR podržava eSim?
 • dpasaric: Držim palčeve za svemoćnu baku! :)
 • zoranowsky: @dpasaric, sve je u rukama baka-servisa :)
 • dpasaric: Rezervirajte si petak i subotu! Ili barem jedan od ta dva dana! :)
 • Junuz: Hvala soffoklo
 • mbp2009: update na watchos 9, nakon 4-5 dana privikavanja, sat ima izuzetno dugo trajanje baterije. Jutros u cca 7:30 ga skinuo s punjača na 100%, trenutno je na 74%, SE je u pitanju, tako da nemam always on display, za svaki slučaj.
 • 1v@n: Koliko je danas realno tražiti za iPad Pro LTE 12.9’ (2. gen) s 512 GB. Apple Keyboard cover, Apple Pencil i još nešto dodataka. Nemam neku potrebu riješiti ga se, ali me svrbi da bih uzeo takav, ali noviji 11 ili 12.9
 • Soffoklo: Za sad se još možeš vratiti na iOS 15.6.1. Odi ovdje [link] odaberi svoj iPhone i skini zadnju dostupni iOS 15 verziju
 • Junuz: Jeli neko zna za mogućnost vraćanja iphona na prethodni OS.16 mi pravi probleme u viberu kucam poruku a ona nestane.Primatelj je dobije ali ja to neznam.Takođe mi nedođu poruke već naknadno.I jezički problemi na zaključanom ekranu.Miješa septembar sa rujan i sl
 • Junuz: Partizanska eskadrila,vođa njemačkih lovaca.U dobrom duhu te vrste filmova gine od partizanskog oficira.
 • smayoo: Je, svi ga znamo kao zlog SS-oficira. A Stevo Žigon je najpoznatiji YU Gestapovac. :)
 • m@xym: Praktično nema partizanskog filma ili serije u YU filmografiji, u kojoj Radko nije glumio njemačkog oficira (imao je tvrdi slovenski izgovor)
 • m@xym: ako nikad nisi gledao neki njegov film ili seriju, onda si dosta mlad.
 • mbp2009: ekipa, koristi li itko sketchup i ,po mogućnosti, v-ray plugin
 • smayoo: Neka mu je lijepa vječnost!
 • mbp2009: nekim čudom sam čuo za njega, ali nikad nisam gledao film
 • mbp2009: nisam gledao njegove filmove, rip
 • m@xym: Umro Radko Polič
 • 1v@n: *fileove
 • 1v@n: Ne znam zašto bi ga itko uspoređivao s Garminom i Suuntom. Evo, ja prvi kao korisnik Fenixa 6X Pro ne razmišljam o drugom satu, sve dok ne naprave nešto što može nadmašiti ova 2 tjedna na jednom punjenju. A kad već hoće biti sat za planinare hobiste, onda bi dobro došla i podrška za .GPX filmove i topografske offline karte.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO