Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


24.05.2022 | 07:17
drlovric kaže:
Rusija, ajmo reci, ima jedan nosac aviona. Barem na papiru. Ukrali su ga od Ukrajine al nikada nisu imali para/znanja da ga stave u operativnu uporabu.

Skoro su ga unistili u dry dock, jer nikada nisu kupili dizel gorivo za agregate. Kasnije direktor tog toga otisao u zatvor za pronevjeru $650000.

Jako zanimljiv dokumentarac...



U neku ruku ti dodje i zao tog Putina, zna koliko je para upucano u vojsku i konta to sto pise je sve kupljeno i odradjeno. Sanjao nije da su bas toliko pokrali. On umislio da samo on zna i smije krasti


Admiral Kuznjecov je nevjerojatan nosač. Za početak, ima konvencionalni pogon na naftu; sprdnja je (nije daleko od istine) da kad on zaplovi, komunicira s ostatkom flote pomoću dimnih signala. Što uključuje i zapovjedništvo preko setalita. Jer i oni vide trag dima koji ostavlja za sobom... Potom je tu nedostatak katapulta. Sjećam se u magli da je to bilo u prvim planovima, ali kako to nisu nikako mogli složiti, odustalo se od toga i tijekom gradnje se to preinačilo pa je dodana ona smiješna rampa. Zbog nje je nastrujavanje zraka preko palube poremećeno pa inicijalno planirani Migovi 29 (u planiranoj mornaričkoj varijanti) nisu mogli polijetati pri punom opterećenju u nekim vremenskim uvjetima. Onda su umjesto njih Suhoje namijenili za operativnu upotrebu s Kuznjecova... I tako, moglo bi se o tome pričati danima...
Zaključak: Kuznjecov i, recimo, Gerald Ford ne mogu u isti rečenicu. Ako je Kuznjecov nosač aviona, onda je Ford nadnosač. Ili, realnije, Ford je nosač, Kuznjecov je pokušaj nosača...
24.05.2022 | 13:13
Moj velik geekovski respect za Ukrajinu, ako su ovakav IT sustav programirali kao in-house rjesenje.

Digitalno bojiste i dinamicko upravljanje artiljerijskom vatrom. O ovome zbilja nista nisam znao. Prvi put cujem, ali impresioniralo me bas...

24.05.2022 | 15:42
Ima na redditu svašta. Već sam vidio par postova na ovu temu.

Recimo ovo - Wait, ukraine has better artillery control than the US?

Uglavnom, Ukrajinci sve razvijaju puno brže jer je cijela država okrenuta gorućem problemu, Ameri su malo sporiji u odgovoru artiljerije od dojave da bi se izbjegla friendly fire, Ukrajinci više riskiraju jer je frka itd.

A cijeli taj sustav razvijaju još od 2014. Čak su ga Rusi u jednom trenu i hakirali ali sad su se Ukrajinci u međuvremenu malo bolje zaštitili.
24.05.2022 | 17:18
Uber za topove.
24.05.2022 | 18:54
IgorD kaže:
Ameri su malo sporiji u odgovoru artiljerije od dojave da bi se izbjegla friendly fire, Ukrajinci više riskiraju jer je frka itd.


Talibani pucaju na moju bazu. Koriste prepravljene VBR rakete ruske. Popnu se na brdo, naciljaju vizualno raketu i opale je. Baza je velika ko Split, tesko im je promasiti toliki cilj.

Radar uhvati raketu u letu i nama javlja na zvucnike INCOMING, INCOMING, INCOMING. Tada ti imas 2-3-4 sekunde da se bacis na zemlju. Kasnije su postavili CRAM koji je odredjeni dio tih raketa skidao u zraku.

Ono sto zelim reci da niti minut dva nakon sto raketa padne u bazu (dosta ih i ne eksplodira uopce, ali svejedno imaju trajektoriju), cujes outgoing paljbu. Haubice 777 vec gadjaju to brdo odakle je raketa doletjela. Tako da ne traje to dugo. Naprotiv jako jako kratko. Mislim da su Kanadjani najcesce pucali iz svog yarda.

Odlete i 2-3 Apache cisto da pojacaju opci dojam. Ili AC-130 ako je airborne opali par plotuna po tom brdu, ali rijetko su pucali na nas kada taj avion kruzi iznad bilo koje baze.

Kasnije su Talibani dosli pameti, pa postave rakete sa tajmerima i odu sa brda, pa mi kasnije pucamo na prazno brdo, ali to su vec neke druge price
24.05.2022 | 21:18
Malo svjetla u mraku informacija o američkom oružju za Ukrajinu.
25.05.2022 | 07:36
Evo izvještaja s terena. Rusi su uložili apsolutno sve napore u smjeru Popasne i polako napreduju. Cijena koju za to plaćaju je iznimno velika; u ljudstvu i tehnici što se samo nastavlja na njihovu doktrinu koja bi me, da sam vojnik, jako brinula. Ljudi ne vrijede ništa, tj. potrošna su roba. Ukrajina se odupire, ali opet radi manevre koje smo vidjeli dosad. Radije se povuku unazad i spašavaju ljude, nego da ih bespotrebno izgube kad je situacija bez izlaza na konkretnom terenu (ovdje navodno Rusi imaju brojčanu nadmoć 7:1). No, ovaj ruski napredak Rusi skupo plaćaju: iz onih skladišta o kojima sam već pisao se sad dovlače T-62 tenkovi. To je znak da su moderni tenkovi potrošeni (nema ih više) i da se dalje u napad ide s tehnikom starom 60 godina. Vjerujem da se moderniji tenkovi čuvaju u strateškoj pričuvi za slučaj da treba braniti sam teritorij RF, iako brojke o gubicima govore da ih (više) nema previše.
Nešto se opet kuha oko Zmijskog otoka, ali otom-potom. U međuvremenu, sve je više izvještaja o misterioznim požarima po objektima od strateškog značaja u Rusiji. Središnji aerohidrodinamički institut (TSAGI) je planuo prije nekoliko dana.
euroweeklynews.com/2022/05/21/suspicious...aerospace-institute/

Također, Danska je odlučila donirati svoje harpoon protubrodske projektile koje je povukla iz operativne upotrebe prije 18 godina. Oni su ih prilagodili kao projektil zemlja-brod za obranu obale što će značajno otežati šepurenje Crnomorskoj floti i blokadu Odese. Doseg Harpoona je do 280 km. Ova vijest je naišla na trpki odgovor nekih njemačkih komentatora koji su zaključili da je jedno najava, a realizacija nešto sasvim drugo. Poklopio ih je netko iz danske vlade jednom rečenicom: Mi nismo Nijemci, mi smo Danci. Nakon toga se i SAD pridružio namjerom isporuke dodatnih količina Harpoon projektila. Očita je želja i namjera da se razbije blokada ukrajinske obale, a ovi projektili bi to moglo omogućiti sa svojim velikim dometom. I opet su se pojavile priče da bi se u međuvremenu ukrajinsko žito (koje Rusija pljačka gdje stigne i onda pokušava prodati na svjetskom tržištu) moglo izvoziti preko naših luka (vidim da je premijer u Davosu, pretpostavljam zbog toga), samo ne znam kako bi to HŽ odradile sa svojim prosječnim kašnjenima mjerivim kalendarima?

BTW, u svjetlu toga nisam siguran kako bi se Mađari postavili gdje je njihov diktatorčić opet produljio izvanredno stanje?
  • Daddo
  • Posjetitelj
25.05.2022 | 07:50
Djuro genijalac kaže:
...samo ne znam kako bi to HŽ odradile sa svojim prosječnim kašnjenima mjerivim kalendarima?


Ostalo je retardanta na stanju negdje sigurno... a ČesoSlovaci bi i Nijemci mogli dat vlakova.
25.05.2022 | 08:21
Naletio sam jučer na nešto što može dodati argumente u prilog "neopravdanog optuživanja" Zelenskog koje možda i nije toliko neopravdano, pa evo da ostavim ovdje kao činjenice.

A vam se ne gleda, evo ukratko:

Ovo je intervju sa serviserom kod kojega je zavržio Hunter Bidenov laptop, meni je to bila zanimljiva priča, pogotovo sa stanovišta etike servisera, jer često i sam radim sličan posao.

Dio koji je bitan je kada se sve to događalo i da je jedan od okidača zašto je sve prijavio CIA-i što su unutra bile ogromne transkacije povezene sa State Departmentom i Zelenskim. Sada sve to treba smjestiti u kontekst vremena i američke manipulacije tom državom. Dakle, sve to se događalo debelo prije rata.



Kao prilog tome da smo ipak Apple forum - mogu spomenuti da je rekao da s Macova nije ništa izvukao jer je bilo van tehničkog dosega običnog servisa.
25.05.2022 | 14:30
Djuro genijalac kaže:
ukrajinsko žito (koje Rusija pljačka gdje stigne i onda pokušava prodati na svjetskom tržištu) moglo izvoziti preko naših luka (vidim da je premijer u Davosu, pretpostavljam zbog toga)


Kako rekoh.... www.euractiv.com/section/politics/short_...of-ukrainian-grains/
25.05.2022 | 15:54
Šta kažu, oče biti još dronova?
25.05.2022 | 18:01
Rusima generalno ide lose ali ni Ukrajinci trenutacno ne stoje bajno. Veliki su gubici na obje strane. Teska artiljerija uzima svoj danak.

Moj prijatelj koji je otisao tamo kao dragovoljac je ranjen u Dombasu jucer. Dobio neki geler u nogu. Nije strasno ali izbacen je iz stroja. Ide natrag za Poljsku, vjerojatno ce doci i do mene, pa cu imati vise info iz prve ruke.

Kaze da u zivotu nije dozivio toliku artiljeriju. Rusi pucaju Gradovima i haubicama dan noc. Doslovce ne mozes da spavas. Avioni dosta slabo djeluju i poneka krstareca raketa zaluta.

Osnov svega je klasicna artiljerijska paljba, kao u WWII. Sravne sve ispred sebe, pa zauzmu taj dio teritorije. I tako mic po mic, Rusi osvajaju malo po malo teritorija koji je toliko devastiran i unisten da nikakvu svrhu nema. Ukrajinci se ciljano povuku, jer nikakvog smisla nema braniti to polje ili razruseno selo i ginuti bez veze.

Mislim da je trenutacno prevaga ipak lagano na strani Rusije. Imaju momentum ali nista sto moze dugo trajati, jer i oni trpe enormne gubitke.
26.05.2022 | 00:10
Komentar američkog pukovnika Macgregora na razvoj situacije. Spominje i plan za beskonačni rat - "Ukrainistan".

26.05.2022 | 07:39
Ako aludira na Afganistan, meni se cini da je tamo rat zavrsio i to vise puta?
26.05.2022 | 09:09
drlovric kaže:

Osnov svega je klasicna artiljerijska paljba, kao u WWII. Sravne sve ispred sebe, pa zauzmu taj dio teritorije. I tako mic po mic, Rusi osvajaju malo po malo teritorija koji je toliko devastiran i unisten da nikakvu svrhu nema. Ukrajinci se ciljano povuku, jer nikakvog smisla nema braniti to polje ili razruseno selo i ginuti bez veze.


Upravo mi je ovo i najveća nepoznanica rata. Ideš osvojiti teritorij, znači podebljati svoju ekonomiju (proizvodnju, nova poljoprivredna zemljišta) a zapravo ne dobivaš ništa. Ako u rat ulupaš 100 milijardi, neka moja logika je da kroz 10-15 godina moraš izvući 200 milijardi. Spaljena zemlja vrijedi jako malo. Koji je onda uopće ratni cilj Rusije?
26.05.2022 | 09:55
Riba kaže:
Ako aludira na Afganistan, meni se cini da je tamo rat zavrsio i to vise puta?


Očigledno im je tako odgovaralo. Hipoteza da netko tko ima tvornice oružja ima interes da skub traje što duže se čini logična, oni žive od tuđeg umiranja.
26.05.2022 | 12:56
dpenava kaže:

Upravo mi je ovo i najveća nepoznanica rata. Ideš osvojiti teritorij, znači podebljati svoju ekonomiju (proizvodnju, nova poljoprivredna zemljišta) a zapravo ne dobivaš ništa. Ako u rat ulupaš 100 milijardi, neka moja logika je da kroz 10-15 godina moraš izvući 200 milijardi. Spaljena zemlja vrijedi jako malo. Koji je onda uopće ratni cilj Rusije?


Rusi su europski Arapi. Prodaju energente i zive od toga. Nista drugo ne znaju.

Odjednom se zapadne korporacije pocele angazirati da svoje kompanije dovedu u Ukrajinu (Shell najvise).

Automatski Ukrajina postaje direktna konkurencija Rusiji. Cak i geografski su u povoljnijem polozaju za transport gasa. Rusija ostaje bez velikog dijela prihoda.

To ti je je jedini i stvarni razlog za rat. Kakav genocid, kakav Donbas, kakvi nacisti...

U tom scenariju Rusiji i odgovara razorena Ukrajina. Povuce se u Rusiju podvijena repa, ali ce nastaviti prodavati ono od cega zive. Cilj je na neki bizaran nacin opravdao sredstva :/
26.05.2022 | 13:01
Naravno da su nacisti priča za narod. To je svima koji barem malo prate međunarodnu politiku, jasno.

U smislu ovoga što si rekao, strategija spaljene zemlje onda i ima smisla. Samo meni se čini da će Rusima dugoročno, čak i ako djelomično pobijede i osiguraju novi geostrateški položaj, biti skuplja pita od tepsije.
27.05.2022 | 06:52
Hahahahahahahhaha

twitter.com/adamrangpr/status/1529799570...DrwrnQPQ2Rxx6zSc5uCw

twitter.com/HalibutAngry/status/15297923...DrwrnQPQ2Rxx6zSc5uCw

Prisjetimo se onih curica kod njega i onog blama s mikrofonom i kako ga je vrhunski zatrolal Zelenskij na idućoj presici kad je na kraju teatralno rukom pomaknuo mikrofon da se vidi da je tu fizički, a ne namontiran...
27.05.2022 | 08:42
Haha, da, vidio sam to sa statistima, to su Putinove kulise, tj. prikladnije "Potemkinova sela", ali mislim da to nije nešto čudno kada jasno znaš da suprotna strana želi tvoje smaknuće. Soroš je jučer u Davosu to sročio tako da je zvučalo gotovo kao poziv na ubojstvo - tako da nije da je Putin paranoičan bez razloga.
27.05.2022 | 09:34
Navodno je preživio jedan atentat. Te su vijesti/špekulacije sve jače.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.05.2022 | 09:51
Djuro genijalac kaže:
Navodno je preživio jedan atentat. Te su vijesti/špekulacije sve jače.


Zapravo nije. Samo mu još nisu javili ovi njegovi novinari.
27.05.2022 | 11:46
Djuro genijalac kaže:
Hahahahahahahhaha

twitter.com/adamrangpr/status/1529799570...DrwrnQPQ2Rxx6zSc5uCw

twitter.com/HalibutAngry/status/15297923...DrwrnQPQ2Rxx6zSc5uCw

Prisjetimo se onih curica kod njega i onog blama s mikrofonom i kako ga je vrhunski zatrolal Zelenskij na idućoj presici kad je na kraju teatralno rukom pomaknuo mikrofon da se vidi da je tu fizički, a ne namontiran...


Cekaj malo, pa na jednom linku sto si stavio ga usporedjuju s jednim likom, a na drugom linku sa drugim.
Iskreno, nije bas da im daje neki kredibilitet, vise ispada ko nategnuti pokusaj sa slicnim likovima i losom slikom.

Da se razumijemo, ne sumnjam da Putler koristi statiste u ovakvim promo slikama, ali samo hocu reci da tvoj post (bar meni) zapravo ukazuje totalno suprotno, na ocajnicki pokusaj dokazivanja necega sto mozda i nije tu (bar ne na ovoj losoj slici, ja tu vidim samo slicnog covjeka, tj. bar onaj na prvom linku, na drugom linku mu opce ni ne lici).
27.05.2022 | 12:49
@ songoku , i ja sam to primjetio, samo više ne reagiram !
27.05.2022 | 12:53
Klikni na drugi link, ista je slika. Označen je ovaj drugi čovjek greškom, ali na njoj ovaj lijevo isti onaj koji glumi ranjenika. Drugi je link postan zato, jer se u njemu tvrdi da samo časnici obavještajno sigurnosne FSO (ФСО, Федеральная служба охраны РФ) smiju biti blizu Putina i samo oni glume u ovim prikazivanjima.
27.05.2022 | 13:13
Po meni su svi Rusi nekako slicni

I meni ljudi u Dubai ljudi redovito prilaze i pricaju na ruskom. Kontaju da sam Rus.

Valjda imam tu facu slavensku
27.05.2022 | 14:19
drlovric kaže:
I meni ljudi u Dubai ljudi redovito prilaze i pricaju na ruskom. Kontaju da sam Rus.


Mene su u New Yorku stalno oslovljavali na španjolskom. Valjda izgledam ko Latino Lover

Jedan je čak složio facu i rekao na englesnom nešto u stilu - mene si našao, zašto se praviš da ne razumiješ?

27.05.2022 | 16:54
Bolje si proso u svakom slucaju od mene koji izgledam ko pijani Rus
27.05.2022 | 17:36
[attachment:1]FTrwmZGWQAIi2Hg.jpeg[/attachment]

I tako su svjedoci iz razrušenih djelova ukrajine svi za ruse! Laže kad stigne.
27.05.2022 | 17:41
songoku kaže:
Djuro genijalac kaže:
Hahahahahahahhaha

twitter.com/adamrangpr/status/1529799570...DrwrnQPQ2Rxx6zSc5uCw

twitter.com/HalibutAngry/status/15297923...DrwrnQPQ2Rxx6zSc5uCw

Prisjetimo se onih curica kod njega i onog blama s mikrofonom i kako ga je vrhunski zatrolal Zelenskij na idućoj presici kad je na kraju teatralno rukom pomaknuo mikrofon da se vidi da je tu fizički, a ne namontiran...


Cekaj malo, pa na jednom linku sto si stavio ga usporedjuju s jednim likom, a na drugom linku sa drugim.
Iskreno, nije bas da im daje neki kredibilitet, vise ispada ko nategnuti pokusaj sa slicnim likovima i losom slikom.

Da se razumijemo, ne sumnjam da Putler koristi statiste u ovakvim promo slikama, ali samo hocu reci da tvoj post (bar meni) zapravo ukazuje totalno suprotno, na ocajnicki pokusaj dokazivanja necega sto mozda i nije tu (bar ne na ovoj losoj slici, ja tu vidim samo slicnog covjeka, tj. bar onaj na prvom linku, na drugom linku mu opce ni ne lici).


Nije to sličan nego isti seronja. Ali putin ide u posjetu ranjenim usporedi slike boraca iz Azov željezare i njih, ljudi nemaju ni jednu ranu? Ili?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Maxxy, Riba, smayoo, tino1, ZeljkoB, Anonimci (481)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO