Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

25.03.2025 | 05:20
Yonkis kaže:

I onda pluća tih vojnika sa usporedbom normalnih pluća:
ALL the fighters who took part in Operation Trumpet have such lungs. As we can see, the lungs are completely clogged. Doctors are struggling with the consequences, but they don't know how it will affect the fighters in the future:
www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/c...ll_the_fighters_who/

Originalni video je sigurno sa Twittera ali ne idem na Twitter u potrazi za izvorom.

Karma.
26.03.2025 | 11:55
Bacite malo oko na Index naslove. Za svaki pomak ili zastoj u mirovnim pregovorima, Index naslovu doda komentar Zelenskog. To je postalo pravilo. Tako MSM gradi narativ o Zelenskom kao aktivnom sudioniku.

U vjerojatnijoj stvarnosti, jednom prilikom je Zelenski glasno izrazio negodovanje iz foajea hotela, Rusi su se prenuli, propitkujući se međusobno pogledima, na što je Trump u bradu promrmljao "ništa, ništa,... molim vas, nastavite s vašim prijedlozima".
26.03.2025 | 12:02
aha, jel to hoces da dokazes da je tramp ipak ruski covek, kad mora da izgladjuje situaciju i da im se indirektno pravda?
26.03.2025 | 14:04
Ne znam koliko volite ili pratite avione ali USA je izvela zracne udare u Yemenu. Vjerojatno ratni planovi koje su greskom poslali novinaru a lazu da nisu

Yemen nema modernu PZO, ima neke zastarjele ruske sustave i iranske modifikacije istih. Sve u svemu, tanko.

Sa nosaca aviona je poletjelo nekoliko ultra full cool modernih stealth F-35 aviona da bunker buster bombama polupaju skladista protubrodskih raketa.

Niti jedna bomba ne moze dovoljno duboko penetrirati u te podzemne bunkere pa ih onda multipliciraju. Prva bomba pogodi, prokopa koliko moze, pa naredna pogadja u isto mjesto i tako se ukopavaju sve dublje i dublje.

Naravno moras imati dovoljno precizne bombe da pogadjaju doslovce u istu tocku. Rusima je problem pogoditi isti kvart.

I ne bi ova operacija bila meni cudna niti zanimljiva da nije imala podrsku F-18. Znaci, par F-18 Brawler aviona (starih 40+ godina) je morao izvrsiti elektronsko ometanje i onesposobiti jemenske radare i PZO sustave da bi "nevidljivi" F-35 mogao doci u borbenu zonu.

Tako se radilo u Iraku 1990. To u Jemenu su onda mogli F-16 ili F-15 odraditi. Sto ce ti ultra skupi F-35 koji mozda i nije bas tako nevidljiv?

Pricamo o Jemenu koji nema modernu PZO, pa se ipak boje poslati F-35 na borbenu misiju za koju je primarno i dizajniran.

Video tko zeli pogledati operaciju:

26.03.2025 | 16:53
Ender kaže:
aha, jel to hoces da dokazes da je tramp ipak ruski covek, kad mora da izgladjuje situaciju i da im se indirektno pravda?

Ne, uključi sada onu kritičku pismenost, pa promisli zašto se to radi?

Zato da gutači MSM propagande mogu u nedogled vjerovati u "ničim izazvanu i neopravdanu agresiju Rusije".

Jer je sasvim logično da u onom trenu kada Zelenski ispadne iz igrokaza mirovnih pregovora, potom je skroz ogoljeno da je to od prvog trena sukob USA i Rusije, gdje je Zelenski tek proxy marioneta, a tada a se više ne može među naivnim građanima braniti narativ o "ničim izazvanoj i neopravdanoj agresiji".

Vidiš, nije tako teško!
26.03.2025 | 19:24
Pozdrav svima, budući da ne vidim neku temu za novopridošlice onda bih iskoristio ovu priliku i kratko se predstavio, zovem se Robert, rodom iz Like, a živim u Zagrebu i odnedavno vlasnik prvog Mac računala. To me i ponukalo da se priključim ovom forumu, mada vidim da su ovdje glavne teme Ukrajina, Trump i (još uvijek) corona. Možda ne bi bilo pametno iščitavati ove teme unatrag jer vidim da ima puno materijala, a onda pretpostavljam da su i rasprave žučne pa je možda bolje da se barem zasad držim podalje
26.03.2025 | 19:31
decko, otisao si daleko.
ja sam se pozvao na vest koju si ti ovde preneo i postavio - znaci nije mrski MSM, sto znaci da je po tebi to ispravna vest, jel tako?
samo sam pitao da ako se tramp rusima takoreci pravda zbog 'ispada' zelenskog, da li to potvrdjuje misljenje da je on ruski covek. samo sam to pitao i nisi mi odgovorio, nego rasirio pricu.

cekam da vidim tvoje komentare kad tramp bude 'mirio' palestince i izraelce, verovatno ce biti na slican nacin.
takodje, da podsetim da jos nisam dobio odgovore na pitanja u vezi palestinaca i izraelaca (kao nuklearne sile + americkih miljenika). isto i za sukob afganistanaca i USA (nuklearna sila), kao i afganistanaca i SSSR (nukes, again), ili recimo vijetnam i USA? da li su uopste trebali da se bore protiv nuklearne sile?
sve mi se cini da starcraft ima nekoliko verzija zavisno od trzista - istocnoevropsko, bliskoistocno, srednjeistocno ili dalekoistocno.
eto, samo me jos to interesuje.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
26.03.2025 | 21:05
Ender kaže:
takodje, da podsetim da jos nisam dobio odgovore na pitanja ...

...eto, samo me jos to interesuje.

Ako još nisi shvatio evo jedna prigodna za tebe

Ostariću neću znati!!

Spusti očekivanja i samo veselo naprijed!
26.03.2025 | 21:38
hahahhaha...
izgleda si u pravu, al sta cu kad sam radoznao i uporan - izgleda je kolega bio u pravu kad je rekao ono oko panjeva ali mi se neka logika tu oko stracraft-a ne uklapa.
26.03.2025 | 22:12
RobertB kaže:
Pozdrav svima, budući da ne vidim neku temu za novopridošlice onda bih iskoristio ovu priliku i kratko se predstavio, zovem se Robert, rodom iz Like, a živim u Zagrebu i odnedavno vlasnik prvog Mac računala. To me i ponukalo da se priključim ovom forumu, mada vidim da su ovdje glavne teme Ukrajina, Trump i (još uvijek) corona. Možda ne bi bilo pametno iščitavati ove teme unatrag jer vidim da ima puno materijala, a onda pretpostavljam da su i rasprave žučne pa je možda bolje da se barem zasad držim podalje

Roberte, dobro nam došao! Uživaj u svom Macu i pitaj što te zanima, samo ne u ovoj temi.

U pravu si, ove teme pod Razno su svakako najpopularnije, ali to je jednostavno objasniti - konkretne Mac teme imaju svoje pitanje i od jednog do nekoliko odgovora, uz malo usputne diskusije i šale ponekad. A ovo su teme na koje nema decidiranog odgovora, nažalost...
27.03.2025 | 01:25
RobertB kaže:
Pozdrav svima, budući da ne vidim neku temu za novopridošlice onda bih iskoristio ovu priliku i kratko se predstavio, zovem se Robert, rodom iz Like, a živim u Zagrebu i odnedavno vlasnik prvog Mac računala.

Hej RoberteB!
Kojeg modela/type Mac računala, daj neke specke. Može li vrtiti Starcraft? Šalim se.
Dobrodošao!
27.03.2025 | 01:44
Yonkis kaže:
RobertB kaže:
Pozdrav svima, budući da ne vidim neku temu za novopridošlice onda bih iskoristio ovu priliku i kratko se predstavio, zovem se Robert, rodom iz Like, a živim u Zagrebu i odnedavno vlasnik prvog Mac računala.

Hej RoberteB!
Kojeg modela/type Mac računala, daj neke specke. Može li vrtiti Starcraft? Šalim se.
Dobrodošao!

kriterijum za pracenje nekih odredjenih tema i ucestvovanje u diskusijama je - da ti je Mac dovoljno jak da moze da tera 'starcraft' bez toga nemas pravo glasa.
27.03.2025 | 08:09
drlovric kaže:
Ne znam koliko volite ili pratite avione ali USA je izvela zracne udare u Yemenu. Vjerojatno ratni planovi koje su greskom poslali novinaru a lazu da nisu

Yemen nema modernu PZO, ima neke zastarjele ruske sustave i iranske modifikacije istih. Sve u svemu, tanko.

Sa nosaca aviona je poletjelo nekoliko ultra full cool modernih stealth F-35 aviona da bunker buster bombama polupaju skladista protubrodskih raketa.

Niti jedna bomba ne moze dovoljno duboko penetrirati u te podzemne bunkere pa ih onda multipliciraju. Prva bomba pogodi, prokopa koliko moze, pa naredna pogadja u isto mjesto i tako se ukopavaju sve dublje i dublje.

Naravno moras imati dovoljno precizne bombe da pogadjaju doslovce u istu tocku. Rusima je problem pogoditi isti kvart.

I ne bi ova operacija bila meni cudna niti zanimljiva da nije imala podrsku F-18. Znaci, par F-18 Brawler aviona (starih 40+ godina) je morao izvrsiti elektronsko ometanje i onesposobiti jemenske radare i PZO sustave da bi "nevidljivi" F-35 mogao doci u borbenu zonu.

Tako se radilo u Iraku 1990. To u Jemenu su onda mogli F-16 ili F-15 odraditi. Sto ce ti ultra skupi F-35 koji mozda i nije bas tako nevidljiv?

Pricamo o Jemenu koji nema modernu PZO, pa se ipak boje poslati F-35 na borbenu misiju za koju je primarno i dizajniran.

Video tko zeli pogledati operaciju:

Volimo i pratimo!

Vjerojatno misliš na EA-18G Growler? Oni nikako nisu stari 40+godina. Do pred desetak godina koristio se za istu svrhu EA-6B Prowler (4 člana posade), a od 2010 u upotrebi je i EA-18G Growler (2 člana posade). To je najmoderniji avion koji se koristi s nosača za elektronsko ratovanje. Nema smisla da on bude nekakav "stealth" kad sjaji svim živim frekvencijama koje postoje a ionako se s njim ne ide preblizu neprijatelju. A zašto su ih uopće koristili? Pa zašto riskirati ako možeš bezbolno neutralizirati protuzračnu obranu... Tako da ne mislim da se boje poslati F-35, nego žele svesti rizik na najmanju moguću mjeru!
27.03.2025 | 13:45
U nacelu se slazem s tobom, ali ovi zracni udari su cisto politicka odluka. Cilj je demonstracija Trumpove moci.

Zar nije tebi bilo logicno da F-35 odradi taj dio onako kako je zamisljen? Nevidljivo

I to bas u trenutku kada sve vise drzava ozbiljno razmislja da kupi nesto drugo?

Jer realno, potencijalni kupci F-35 nemaju Growlere u svom arsenalu da sa 250KW prze sve unaokolo i prokrce im put

ILI

Ovo je mozda bila proba udara na iranske bunkere? Tada bi mi cijeli koncept imao puno vise smisla, jer pricamo o puno opasnijem i ozbiljnijem protvniku.

Hutiji su blago receno smijesni u usporedbi sa iranskom PZO. Izrael bi to polupao sa F-15 / F-16 bez ikakvih problema
27.03.2025 | 15:26
smayoo kaže:
RobertB kaže:

Roberte, dobro nam došao! Uživaj u svom Macu i pitaj što te zanima, samo ne u ovoj temi.

U pravu si, ove teme pod Razno su svakako najpopularnije, ali to je jednostavno objasniti - konkretne Mac teme imaju svoje pitanje i od jednog do nekoliko odgovora, uz malo usputne diskusije i šale ponekad. A ovo su teme na koje nema decidiranog odgovora, nažalost...

Hvala, zasad sve funkcionira kako treba, ako bude potrebe, pitam, naravno ne ovdje, vidim da teške riječi padaju a da ujedno odgovorim ostalim kolegama koji su se javili, pretpostavljam da je Starcraft neka interna fora u temi obzirom da je riječ o igrici pa ne kontam baš poveznicu, a kao što rekoh mislim da nije pametno ići čitati unatrag
27.03.2025 | 15:55
> pretpostavljam da je Starcraft neka interna fora

Ne znam jesi li čuo za Tarot? E pa Starcraft je isto to samo umjesto karata trebaš najnoviji M procesor da bi vidio budućnost.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
27.03.2025 | 15:57
RobertB kaže:
...pretpostavljam da je Starcraft neka interna fora u temi obzirom da je riječ o igrici pa ne kontam baš poveznicu,

Ajmeeee
Pa to je Abeceda današnji društvenih odnosa, ratovanja, Svijeta općenito.

Uskoro se uvodi statut Jabučnjaka kojem će Startcraft biti "biblija" djelovanja i vrednovanja.
Ali ne brini se, bit je da mi ne moramo ništa znati jer sve je zapisano u Starcraftu. Tako da će svima nama biti lakše i neće biti više jezičnih sukoba na Jabučnjaku jer sve se unaprijed zna.

Sorry nisam mogao i nisam želio odoliti!

Ovo nije namjenjeno tebi nego je ovo zezancija na 3 godine upoznavanja važnosti i vrijednosti Starcrafta ovdje u ovoj i svim ostalim beloSvetskim temama Jabučnjaka.

a kao što rekoh mislim da nije pametno ići čitati unatrag

Vidi se na prvu da si mudar čovjek.

Dobro nam došao u Jabučnjak.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
27.03.2025 | 16:08
Milanović potkopava Starcraft.

Prvo je bio da je Rusija po Starcraftu nepresušna u ljudstvu i tehnici.

Drugo je bilo da je Milanović mudri glasnogovornik Starcrafta, čovjek vizionar i mudrac.

Treće, danas Milanović izjavljuje da Rusija nema dovoljno vojnika da pomete Ukrajinu u 3 godine!!!

link

Milanović kaže:
"Naglasio je da ne postoji opasnost od napada Rusije između ostalog i jer je ta zemlja u demografskoj krizi.
„S kojom vojskom? Tamo nema mladih muškaraca, nema ih dovoljno ni da pometu Ukrajinu u tri godine, kako će Poljsku?”.

Ajme, kako je mogao!!!
To je svetogrđe za Starcraft!

Da li je tu bug ili neke skrivena zamka Starcrafta za koju nam Davor još nije rekao?

Ako je bug, da se pričeka sa novim statutom Jabučnjaka?
  • Air
  • Korisnik
  • 78
27.03.2025 | 16:12
IgorD kaže:
> pretpostavljam da je Starcraft neka interna fora

Ne znam jesi li čuo za Tarot? E pa Starcraft je isto to samo umjesto karata trebaš najnoviji M procesor da bi vidio budućnost.

Oćeš reć da će "Prozoraši" ostati u mraku?
27.03.2025 | 19:38
RobertB kaže:
smayoo kaže:
RobertB kaže:

Hvala, zasad sve funkcionira kako treba, ako bude potrebe, pitam, naravno ne ovdje, vidim da teške riječi padaju a da ujedno odgovorim ostalim kolegama koji su se javili, pretpostavljam da je Starcraft neka interna fora u temi obzirom da je riječ o igrici pa ne kontam baš poveznicu, a kao što rekoh mislim da nije pametno ići čitati unatrag

i jos nesto - pored 'starcraft'-a, moras pod obavezno pratiti i YT kanale Russel-a Brand-a i prof. Mearshheimer-a inace neces biti punopravni clan.
28.03.2025 | 03:22
RobertB kaže:

Macovi su dosadna tema jer većinom sve radi i nema se što dugo pričati.

A za ove teme slobodno uputi kritiku uredništvu, više puta sam predložio da se sve to pobriše i zabrani. Osobno nisam otvorio niti jednu od političkih tema ovdje i ne podržavam takve rasprave na forumu koji bi se trebao baviti stručnim stvarima. No, priznajem da sam dijelom i ja kriv kada se uključim jer ne mogu gledati kakve gluposti pišu naivni gutači mainstream propagande.
28.03.2025 | 07:01
www.vecernji.hr/vijesti/tadic-prestanimo...e-pantovcaka-1849089

" Neki će reći da Milanović sve ovo izjavljuje samo da napakosti Plenkoviću ili da se odmakne od Plenkovićeve političke pozicije. No prestanimo se zavaravati, Milanović je ruski igrač. Od samog početka ruske agresije na Ukrajinu Milanović je držao jasnu i nedvosmislenu pro-rusku poziciju na kojoj bi mu zavidio svaki član Putinove stranke. Svako stajalište Kremlja je bilo stajalište Pantovčaka: o Ukrajini koja nema šanse u sukobu s Rusijom, Ukrajinu ne treba pustiti u NATO, ukrajinski nuklearni program je razlog ruske invazije, pa pokolj u Buči možda nisu učinili Rusi nego Ukrajinci, odgovornost za rat je na Ukrajini a ne na Rusiji, onda da je „Slava Ukrajini“ isto što i nacistički pozdrav ili „Za dom spremi“, pa Stepan Bandera je gori od Pavelića i Hitlera zajedno, i da Rusija zapravo ne ratuje s Ukrajinom nego Amerika vodi proxy rat protiv Ukrajine. Dakle kao da mu izjave piše glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov."

I onda nakon ovakve vijesti, navale komentari, njih čak 132, što je jako puno za VL. Uglavnom botovi pokušavaju popljuvati Tadića i njegov rad, da je nitko i ništa i sl. Sva stajališta našeg predsjednika se slučajno poklapaju s narativom rusije, kao što su se slučajno pojavili botovi u komentaru da mu daju podršku. Slučajno predsjenikovi stavovi se podudaraju s nekim razmišljanjima nekih naših članova. Ono sve je SLUČAJNO, samo treba znati da slučajno ne postoji u politici. Sve što se izgovori, izgovori se s nekom namjerom, a nikako slučajno. Mi se možemo slučajno sresti, ali ne možemo slučajno otići na kavu

btw. gdje nam je admiral Lošo, koji je govorio, skoro prije tri godine, da je rat strateški gotov, da sad samo sljedi operativni dio...da se ne operira mrtvi magarac ?
28.03.2025 | 09:06
dpasaric kaže:
... više puta sam predložio da se sve to pobriše i zabrani.

Ne treba ništa brisati ni zabranjivati, samo bojkotiraj temu i sve 5
28.03.2025 | 09:07
cariblanco kaže:
btw. gdje nam je admiral Lošo, koji je govorio, skoro prije tri godine, da je rat strateški gotov, da sad samo sljedi operativni dio...da se ne operira mrtvi magarac ?

No, pa kao što vidimo u stvarnosti, naš osebujni admiral nije ništa krivo rekao, a svaki nastavak sukoba samo ide još dalje na štetu Ukrajine. Sada još imaju priliku za neki dogovor, a ako se ovako nastavi dalje u jednom trenu će im vojne snage biti toliko iscrpljene da će morati potpisati kapitulaciju, a tada bi sporazum o miru sigurno bio još nepovoljniji.
28.03.2025 | 11:38
tino1 kaže:

genijalne lutke
28.03.2025 | 12:30
Yonkis kaže:
tino1 kaže:

genijalne lutke

Thank you!

Da ne kažete poslije da nikad nisam rekao Thank you
28.03.2025 | 12:31
dpasaric kaže:
cariblanco kaže:

No, pa kao što vidimo u stvarnosti, naš osebujni admiral nije ništa krivo rekao, a svaki nastavak sukoba samo ide još dalje na štetu Ukrajine. Sada još imaju priliku za neki dogovor, a ako se ovako nastavi dalje u jednom trenu će im vojne snage biti toliko iscrpljene da će morati potpisati kapitulaciju, a tada bi sporazum o miru sigurno bio još nepovoljniji.

Kao ukrajina nikad nije htjela pregovore ili primirje. Naravno da Rusija je odbijala ikakve pregovore, ili bi postavljala nerealne uvjete a i nije joj pasalo jer osvojeni teritorij joj nije bio dovoljan, mislila je da će dobiti tj osvojiti više od onoga što je u tom trenu zauzela.

Moram staviti disclaimer da su moje informacije temeljene na MSM informacijama tako da..

Pa naravno da je Rusiji u interesu da iscrpi Ukrajinu a zapadu da iscrpi Rusiju. Da, zapadu, Ukrajina + saveznici. A nije ni Rusija sama u ovom ratu, tako da nije Rusija sama protiv ostatka svijeta.
I kad Ukrajina kapitulira, bez obzira na ruske gubitke, to je i dalje pobjeda za Rusiju i daje potvrdu masterplana da zemlje sa mnogobrojnim ljudstvom (+ sa nuklearnim oružanjem) mogu grabiti djelove bilo koje granične zemlje. A to je ono što Merši otkriva toplu vodu. I onda je on u pravu.
A Starcraft govori da ukrajina neće više nikada dobiti Donjeck, Zaporižje, Krim, Lugansk natrag.

I da, to je vjerovatno točno. Ali ostaje za vidjeti.
28.03.2025 | 12:57
Zamislimo scenario, da je cijela Ukrajina brzo pala, da je tamo neka pro-ruska vlada i da su rusi imali jako male gubitke u ljudstvu i oružju, te da su ostali ekonomski neokrznuti i da nije bilo sankcija. Pitanje za dva eura, što bi rusija tada radila...stala ?
28.03.2025 | 12:58
vesti iz MSM izvora od pre dna-dva: severna koreja salje jos jedan kontigent topovskog mesa, ovog puta valjda bese oko 3.000 vojnika.
znaci, pobeda je blizu!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 3 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, tino1, Anonimci (788)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO