Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

23.02.2025 | 17:02
smayoo kaže:
Ispričavam se, uistinu sam preskočio. Neka se nitko osobno ne uvrijedi, ali mučno mi je čitati to sve pa nisam baš pažljiv ni detaljan. Iz moje perspektive, puno se više na Davora nabacuju uvredama, nego što ih on vraća. Općenito je moj sentiment oko ove teme, kao i oko one druge dvije (Covid i Kamo ide čovječanstvo) - razočaranje. Razočaran sam što očito inteligentni i školovani ljudi nisu u stanju zadržati diskusiju na civiliziranoj i racionalnoj razini, nego imaju nezadrživu potrebu nekog s kim se ne slažu pljuvati i nabacivati se blatom jer, ne znam... - "nemoguće je da on(a) tako misli, a da nije neprijatelj". Katastrofa Čemu se onda uopće možemo nadati, kao ljudska vrsta, kad oni koji su definitivno iznad prosjeka opće populacije po intelektualnom kriteriju nisu u stanju ostati civilizirani? Dolazi nam kraj, očito, a to smo i zaslužili.

Ne bih se složio, ja se barem ne mogu sjetiti da je itko osobno uvrijedio Davora, a što on redovito čini. Nazivati nekog idiotom, budalom i panjem pa makar to bilo zamaskirano u rukavice ne umanjuje činjenicu da čovjek vrijeđa i to neutemeljeno ljude koje ni ne pozna niti zna išta o njima, samo se eto ne slažu s njegovim mišljenjem za kojeg on smatra da je isključivo. Da se razumijemo, ima potpuno pravo na svoje mišljenje, ali onda neka bar drugome dozvoli istu takvu slobodu. To mu cijelo vrijeme i pokušavam reći, i u ovoj temi i u temi Covid. Tamo sam njemu i dvojici njegovih suportera par puta postavio jedno pitanje koje se uvijek elegantno zaobišlo, uostalom koliko se sjećam ni ti u ovoj temi nisi dobio njegov konkretni odgovor.

No, eto u duhu civiliziranog razgovora, Davore, ja se s moje strane ispričavam ako su te neke od mojih riječi pogodile ili uvrijedile. Živio ti meni sto godina, život je prekratak da bi gubili živce na ovakve rasprave. Peace
23.02.2025 | 17:20
Misliš na ovog Žabca?

3835_5d7de284dca49.jpg
23.02.2025 | 18:02
Da, iako mislim da je jedno vrijeme imao bas zapca na avatar slici
23.02.2025 | 19:24
Zdravac kaže:
Da, iako mislim da je jedno vrijeme imao bas zapca na avatar slici

Pa to ti je baš pravo žabac.
23.02.2025 | 21:27
Air kaže:
Pokušavaš vrludati pa pišeš kako nisi niti jednu osobu imenom u uvrijedio, nego si uvrijedio sve. Nemoj se dublje zakopavati...

dpasaric kaže:
A neki panjevi ovdje su na početku raprave mene etiketirali kao "glasnogovornika Kremlja"…

Ako kažem: "Nebo je plavo i Sunce će zaći oko 18 sati.", a grupa sugovornika urla: "Nebo je zeleno i Sunce će biti na nebu do ponoći!", a onda stvarnost pokaže da je zašlo u 18 sati, pa ja potom zaključim da je ta grupa u zabludi i da su pokazali nevjerojatnu naivnost slušajući seoskog opsjenara, tada, izbjegavajući ulični narativ da nekome ne povrijedim osjećaje, to postaje problem?

Jednostavno kažeš to nije istina, ovo su dokazi. I točka.

Nemamo nikakve alate kojima možemo Zemlju pomaknuti u drugu orbitu i da produžimo trajanje dana. Jednako tako ne postoji alat kojim se može utjecati na nuklearne supersile da čine ono što one smatraju pravednom ravnotežom.

Ovo je samo tvoje uvjerenje.

U konačnici u Ukrajini će pobijediti zlo i nepravda.

Zašto? Zato što zlo pobjeđuje samo zato što pravednici šute.

Tvoja kuknjava podsjeća na one internet meme kada se wokera/icu "misđendera", pa se on/ona jako uvrijedi i traži odštetu za nanesenu bol, a to što biološke činjenice govore nešto drugo - to nije bitno. Svi su postali jako uvredljivi. No, mislim da je nešto drugo u pitanju - svatko tko se lako vrijeđa zapravo ima problem što ga je štrecnulo nešto što je istina, a on je bio duboko uvjeren u nešto drugo. I onda je jako uvrijeđen jer se dokazalo da je u krivu. Takve spoznaje lome samopouzdanje jer te netko drugi natjera da shvatiš da ti misaoni algoritmi nisu ispravni i da dolaziš do krivih rezultata.

U ovoj raspravi je trebalo malo duže, preko dvije godine, da se dokaže čiji misaoni algoritmi su bili ispravni. Tvoji, naočigled, nisu i sada si jako uvrijeđen.

Gle čuda, nazvao sam "panjevima" one koji su mene stavili u kontekst "glasnogovornika Kremlja"! Rekao bih da sam još bio vrlo pristojan, tko zna što bi dobili nazad od Predsjednika RH u toj situaciji, a moji stavovi su bili potpuno na liniji s Predsjednikom, što znači da možda i nisam baš toliko "skrenuo" ako ekipa na forumu ima jedno mišljenje, a Predsjednik naše države i ja - drugo. Čak bi ispalo da sam više mainstream da nema plaćene propagande MSM-a koja vam je isprala mozgove.

Da, zamisli - jednostavno kažem "to nije istina, ovo su dokazi i točka"! Što bih trebao, ovjerenu izjavu javnog bilježnika koji bi uspoređivao činjenično stanje? U startu sam rekao da je ovo proxy rat USA i Rusije. Družba s foruma je naravno zastupala suprotan stav: "Neeee, kakva glupost, to je tek istočna propaganda, a zla imperijalistička Rusija je ničim izazivana napala suverenu Ukrajinu! Amerika nema baš ništa s tim!"

I onda, sada, na kraju, toliko toga se odvilo da više nitko niti ne dovodi u pitanje čiji je to rat bio. A kruna svega je što "malog Zelenskog", njihovu marionetu, nisu niti zvali na pregovore, toliko je sporedan! Ali tebi valjda trebaju još neki dokazi jer "međunarodno pravo" i slične bajke o kojima pričaš.

Da, moje uvjerenje je da nuklearne supersile rade što hoće i da se boje samo druge nuklearne supersile. Tvoje uvjerenje je vjerojatno opet neko sanjarsko u svijetu iz mašte u kojem "od sada ćemo sve lijepo i pozitivno, ljubav i poštenje za sve ljude".

U Ukrajini je davno pobijedilo zlo i nepravda. Pobijedilo je onda kada je zapad, unatoč upozorenja mudrih ljudi i EU parlamentaraca, krenuo financirati ekstremiste u Ukrajini i podrivati vlast u zemlji koja je imala solidnu ravnotežu i dobru perspektivu kao buffer između istoka i zapada.

Nuland je orkestrirala ukrajinsku vlast u mandatu prije Zelenskog, preciznije odredila je Porošenka za predsjednika, Klička za gradonačelnika itd. A Zelensky je doista regularno izabran voljom naroda, ali uz gomilu upucanih dolara u njegovu pobjedu, a mnogo se pripisuje i njegovom predizbornom obećanju, da je "spreman moliti Putina za mir" - naime, rat je već bjesnio u Donbasu i narod je samo želio mir. Naravno, malo se o zbivanjima u Donbasu moglo čitati u koporativnim medijima, ali postoji gomila materijala o tome, snimljeni su i dokumentarci. Toliko o "ničim izazvano".

I što je sada preostalo? Da se odmah išlo u pregovore do kraja, sasvim je moguće da bi Ukrajina ostala cjelovita. No, tjerao se inat pod palicom zapada. I sada imamo zlo i nepravdu za ukrajinski narod. Danas je najbolje što se može učiniti prihvatiti stanje kakvo jest i tu stati prije nego li se izgube sve generacije mladih Ukrajinaca - ili se izgubi još više teritorija.

Tvoja fraza na kraju je, opet, besmislena: "Zlo pobjeđuje samo zato što pravednici šute."

Pravednici nisu šutjeli! Na vrijeme su upozoravali na veliku opasnost, a pohlepnici nisu marili za Ukrajince i njihovu zemlju, gurnuli su ih u rat bez mnogo grižnje savjesti. Zlo je pobijedilo do kraja kada su lutkari iza Bidena dozvolili da se sve to odvije. Trump sada samo krpa što može kako bi minimizirao štetu za USA.

Najsretniji scenario bi bio da rat stane na ovom stanju, da se dio Ukrajine koji je preostao pridruži EU (ali nakon što zadovolje uvjete, kod njih je korupcija van svih skala, a zakoni loši i neusklađeni), dok pokrajne u kojima su Rusi referendumom odlučili da žele biti dio Rusije - idu Rusiji. Ista logika kakvu je NATO imao za Kosovo. A sama država Ukrajina mora biti demilitarizirana do neke mjere i svakako neutralna.

Ako ti vidiš neki bolji scenario - slobodno ga iznesi, jako sam znatiželjan!
23.02.2025 | 22:09
dpasaric kaže:
Tvoja kuknjava podsjeća na one internet meme kada se wokera/icu "misđendera", pa se on/ona jako uvrijedi i traži odštetu za nanesenu bol, a to što biološke činjenice govore nešto drugo - to nije bitno. Svi su postali jako uvredljivi.

Gle čuda, nazvao sam "panjevima" one koji su mene stavili u kontekst "glasnogovornika Kremlja"! Rekao bih da sam još bio vrlo pristojan,

Mogu ti sa sigurnošću reći da imaš ozbiljnih problema po pitanju razumijevanja problema vrijeđanja - tvoj stav je jedan od elemenata jedne bolničke / psihološke dijagnoze.

Znaš li da lako možeš završiti u zatvoru zbog vrijeđanja, pogotovo zbog stava da si "bio još vrlo pristojan"?

Sretno ti bilo u životu, točnije sretnije onima koji usko dijele životni prostor s tobom.
23.02.2025 | 22:21
dpasaric kaže:
Zlo je pobijedilo do kraja kada su lutkari iza Bidena dozvolili da se sve to odvije. Trump sada samo krpa što može kako bi minimizirao štetu za USA.

Koja šteta za USA? Pa to što je USA slala oružje u Ukrajinu je jeftinije nego da se to oružje uništi na američkom tlu, to su bili sve zastarjeli modeli ili pred istekom roka i ukrajina im je dobro došla da se toga riješe. Ovako su trebali to i dalje skladištiti i onda po propisima uništavati. Možda ciljam na sasvim krivu štetu..

Krim je okupiran pod Obamom koji je nametnuo prve sankcije rusiji. Onda je rusija orkestrirala trumpovu pobjedu, to naravno neki ne priznaju kao činjenicu koju ja smatram istom kao što je papa katolik, i trump je odmah pokazao divljenje putinu i nezadovoljstvo NATOom. Dalje, trump nameće još sankcija rusiji ali traži poboljšanje odnosa sa rusijom (sjetimo se samo helsinkija kako je rekao da on vjeruje putinu da se nije upleo u USA izbore, nakon što su 1-na-1 popričali). Zelenski postaje predsjednikom, a trump mu prijeti da mu neće nastaviti vojno pomagati (poslao je rakete koje Obama nije htio) ako ne cinka Bidenove. I tu nastaje mržnja prema Zelenskom. Kao što je iz kaprica trump ušao u predsjedničke izbore jer ga je Obama rostao na onoj novinarskoj večeri 2011, tako ovdje zlopamtilo sada vraća tit for tat zelenskome. Reklo bi se revenge is best served cold. Naime, to ucjenjivanje tj zlouporaba ovlasti je dovelo do impeachmenta koji nije prošao. Samo da se prisjetimo kakav je trump igrač.
Koja šteta za ameriku? To jedino što mu putin prijeti sa nečime što ima protiv njega i njegove obitelji. Vjerujem da ga putin može svesti na prosjački štap u jednom danu da to želi ali mu je ovako puuuuno korisniji. jedna riječ: kompromat.
Ja ne vidim koja je to šteta za ameriku, trumo je naslijedio inflaciju od 2.5%, nezaposlenost od 4.1%, GDP od 3.2% i ekonomiju u uzletu, proizvodnja raste. Baš me zanima kakvi će ti podaci biti npr u ljeto. Trupovo "art of the deal" je uvijek bio da se on i njegovi kompanjoni obogate (sjetimo se samo kako je umanjio poreze za bogate) dok je prividno tj kratkoročno podigao standard ali na dugoročno to ne bi išlo. Sada je priča sasvim drugačija, prvi put nije bio spreman na pobjedu i nije imao svoje ljude, najbolje ljude oko sebe (sjetimo se samo koliko ih je završilo sa sudskim presudama) ali ovaj put ništa ne prepušta slučaju. A Ukrajinu je uzeo prvu na tapetu, da se obračuna sa Zelenskim pošto poto, dok je cijena jaja skočila u 2 mjeseca za 20% i očekuje se da će nastaviti rasti.
Ne znam koja se to šteta nanosi americi? LGBT čitanke? Transgender people? Ne razumijem taj strah. Kako to onda funkcionira u Švedskoj, Finskoj, Španjolskoj, Australiji.. Stvarno ne razumijem.

dpasaric kaže:
Najsretniji scenario bi bio da rat stane na ovom stanju, da se dio Ukrajine koji je preostao pridruži EU (ali nakon što zadovolje uvjete, kod njih je korupcija van svih skala, a zakoni loši i neusklađeni), dok pokrajne u kojima su Rusi referendumom odlučili da žele biti dio Rusije - idu Rusiji. Ista logika kakvu je NATO imao za Kosovo. A sama država Ukrajina mora biti demilitarizirana do neke mjere i svakako neutralna.

Ako ti vidiš neki bolji scenario - slobodno ga iznesi, jako sam znatiželjan!

Naćalost tako će sigurno biti ali vjerujem da će rusija opet započeti neko sranje dok je trump na vlasti. A znamo da se on hvalio kako je on jedini predsjednik, u ne znam koliko posljednjih desetljeća, da se za njegovog mandata nije započeo rat, pa će pokušati održati taj status. Tako da će ga putin opet iskoristiti da mu olakša neke teritorijalne razmirice oko neke države na koju putin baci svoje krvave šape.
Iako možda ukrajina ne pristane čak i da joj musk uskrati svoje internet satelite. Vrlo lako moguće.
A koje "koncesije" daje rusija u ovim mirovnim pregovorima, zna li tko? Nisam još ništa iskopao, ali zna se što se sve traži od ukrajine. Kako to objašnjava mersheimer i sachs? Ukrajina je zaista kriva ali hoće li civili i rodbina poginulih i ranjenih to prihvatiti, hoće li biti novih protesta na Trgu nezavisnosti u Kijevu?
Stvari se odigravaju prebrzo i prenaslino da to nije normalno.

p.s. Koju god štetu amerikanci suzbijali, siguran sam da će šteta biti prenesena na cijeli svijet. Trump će potaknuti novi svjetski poredak, kao što se pričalo da se cijepljenjem ljudi želilo kontrolirati i uspostaviti NWO, na klase, na privilegirane, na bogate, na necijepljene i sl. A sve te teze/teorije su više manje došle iz USA, pa je ovo sada pokušaj nr.2

Uhmm na temu roštiljanja od Obame:

5wirashsvxke1.jpeg
23.02.2025 | 22:47
Hahaha, pa Obama je u ekipi lutkara u pozadini koji su vukli konce dementnom Bidenu!
23.02.2025 | 23:06
dpasaric kaže:
Hahaha, pa Obama je u ekipi lutkara u pozadini koji su vukli konce dementnom Bidenu!

To je komntar na što? Što želiš reći? Jednom rječi spomenem Bidena i odmah se za to loviš. A pitao sam barem 3 puta koja je to šteta u americi, kome šteti..

Ajde ti onda napiši ovako zdravoseljački bez pompoznih riječi neki timeline. Mene baš zanima kako ti koji nisi pod utjecajem MSM vidiš tu drugu realnost.
Nadam se da si pročitao ovo moje od prije i reci gdje sam pogriješio. I htio bih da me drugi isprave, ako vide da je nešto krivo.
jebemmuma7er, tu ne znaš ko je više lud ko liže žabe, tko puši droge..
U drugim vijestima papa je umro, AfD ruši vladu njemačke, elon traži od vladinih službenika da napišu mail što su radili prošli tjedan ili će dobiti otkaz.
24.02.2025 | 08:41
Točno tri godine! Fascinantno da se Ukrajina uspjela obraniti od takvog susjeda.
24.02.2025 | 10:38
IgorD kaže:
Točno tri godine! Fascinantno da se Ukrajina uspjela obraniti od takvog susjeda.

Slava im. Zajebani igrači.
24.02.2025 | 10:53
tino1 kaže:
IgorD kaže:

Slava im. Zajebani igrači.

Kaže Musk onom Tuckeru na intervju: "Ako on ne pobjedi je sam u kurcu!". Na što se njih dvoje sprdaju koliko godina bi trebao dobiti. >400 tužbi visi mu nad glavom. Sad svi tužitelji i istražitelji u njegovim prijavama i tužbama dobili otkaz!
Pa ti vidi ko je Lutkica na koncu.

Sve životinje su iste, ali ima i istiji od istih!
24.02.2025 | 11:06
"sve su zivotinje jednake, ali su neke jednakije od drugih".

vidi, kad prodje 3 godine, a ovi ukrajinci jos opstaju. svaka im cast na istrajnosti.
a kao da je proslo 3 nedelje...
jel to bese po nekim i necijim prognozama da ce se sve zavrsiti za 3 nedelje?
24.02.2025 | 12:00
Jebi ga, ja doslovno preveo s Njemačkog. Škužaj.
24.02.2025 | 18:55
Opća skupština UN-a usvojila je u ponedjeljak rezoluciju koju su pripremili Ukrajina i njezini europski partneri, a u kojoj potvrđuju potporu Ukrajini i njezinom teritorijalnom integritetu, tri godine od početka ruske invazije na zemlju.
Tekst je dobio 93 glasa za, 18 protiv među kojima i SAD i 65 suzdržanih.

EDIT:

Pitanja:

Da li je ova rezolucija u kojoj se potvrđuje teritorijalni integritete Ukrajine pravedna?

Da li su ovdje zemlje u svojim odlukama trebale biti "realne" i stati na stranu nuklearnih sila Rusije i SAD-a?

Jednostavno pitanje s obzirom na učenje na osnovu povijesti i početak drugog svj. rata kada su zemlje šutile na agresiju Njemačke što bi po vama bilo ispravno u ovoj situaciji?

link
24.02.2025 | 20:35
Rezolucija šmezolucija. Sve je to politika.
24.02.2025 | 21:13
jedan zanimljiv osvrt profesorke ekonomskog fakulteta o trampovom stilu vodjenja drzave:

radar.nova.rs/misljenja/tramp-ilon-mask-danica-popovic/
25.02.2025 | 09:56
Sve je točno rekla. Što i nije tako čudno s obzirom da je profesorica ekonomije.
25.02.2025 | 11:45
E to je to. Ekonomija i Gospodarstvo su dvije različite stvari. Slične ali različite. Svi njegovi potezi su u krajnjoj mjeri štetni prvenstveno za USA pa onda za cijeli svijet.
Čujem negdje da je DOGE istjerao ekipu koja je odgovorna za održavanje nuklearnog oružja. Kad su to skužili nisu ih više mogli naći jer su i kontakte zbrisali iz baza.

Tako da, izdržat ćemo to nekako.
25.02.2025 | 13:23
tino1 kaže:
Čujem negdje da je DOGE istjerao ekipu koja je odgovorna za održavanje nuklearnog oružja. Kad su to skužili nisu ih više mogli naći jer su i kontakte zbrisali iz baza.

Treba to sve što prije ispucati da se ne ubuđavi.
  • kupus
  • Posjetitelj
25.02.2025 | 18:27
kupus kaže:
U pravoj WEF maniri, treba Teslu shortat.

ggwp easy kids
25.02.2025 | 18:38
kupus kaže:
kupus kaže:
U pravoj WEF maniri, treba Teslu shortat.

ggwp easy kids

Oh, danas je pala sa 320 na 300. U jednom danu skoro 10%, opako. Doduše, cijeli Wall Street pada, ali unutar 1% tak da ništa ne pada kao Tesla.

Jer Tesla je prije 2 mjeseca bila na $480.
  • kupus
  • Posjetitelj
25.02.2025 | 18:47
Zbog ovog (podaci za siječanj, na godišnjoj razini)

** Figures from the European Automobile Manufacturers Association showed TSLA sales dropping 45% in Europe, while overall sales of EVs in Europe jumped 37%

Nastavno na WEF i ovaj nestabilni mir, trebalo bi malo u vojnu industriju ulagat...
25.02.2025 | 19:08
tino1 kaže:
E to je to. Ekonomija i Gospodarstvo su dvije različite stvari. Slične ali različite. ...

Mikro-ekonomija i makro-ekonomija...

zajedničko im je jedino ovo "ekonomija" u nazivu, i način izračuna ekonomskih pokazatelja, ali suštinska razlika je u tome što se mikro-ekonomija bavi samo jednim gospodarskim subjektom, a za sve ostale je nije briga, dok se makro-ekonomija bavi svim ekonomskim subjektima unutar jedne države, kao i uređenjem sustava u kojem ti ekonomski subjekti djeluju.
25.02.2025 | 19:12
To je sve lijepo, sad sam bacio pogled i na bitcoin, nisam gledao valjda mjesec dana kad je bio sitno preko 100K a evo sad gledam grafove, u petak je bio $98K, sad je $87K. Izgleda da je Trump poguban ne samo za Wall Street nego i za Kripto.
25.02.2025 | 19:39
Ovo za Bitcoin je glupost.
Ne postoji regulator za tu kripto valutu i ona ide kamo ona hoce.
Jedini pokretac je ljudska pohlepa.

Ako je u mjesec dana toliko pao, gubitak je preko 13% sto je puno.

IMG_1207.jpeg
  • kupus
  • Posjetitelj
25.02.2025 | 20:09
Evo malo za BTC USD

www.tradingview.com/symbols/BTCUSD/news/

Dobar program je trading view (ima i za macos), kog takve stvari zanimaju. Za sve moguće indekse postoje vrijednosti, fino je strukturirano. Vijesti vezane za svaki stoje sa strane. Postoji i opcija paper tradinga, za malo vježbe. Plus besplatan je Preporuka
26.02.2025 | 00:37
26.02.2025 | 07:58
Fino ga je Macron sredio neki dan

Macron.jpg

Zapravo, već dulje vrijeme Trump ima tu fleku i objašnjenje je da je to zbog čestog rukovanja tijekom kampanje. Hm!?
26.02.2025 | 09:42
dpasaric kaže:

Ovo je totalna glupost. Svi znamo da je Rusija morala napasti Ukrajinu zbog bio labova, dvojezičnih tabli na ukrajinskom i ruskom te zbog nacista u Ukrajini. Čak je i njihov top general nosio narukvice s kukastim križom. Sve je jasno, molim.

Evo Davor, dežurni lovac na naciste koji vidi trn kod Zaluzhnyog i ne vidi panj u svom oku ali vidi panjeve na Jabučnjaku, je ovo rekao prije dvije i po godine:

dpasaric kaže:
Mnogo nezavisnih medija je prenijelo fotku gdje glavni ukrajinski vojni zapovjednik, general Valerii Zaluzhnyi (Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine) na svom službenom profilu pokazuje fotografiju na kojoj se vidi da nosi nacističku narukvicu.

I ok, razumijem kada to čine vojnici, uvijek ima takvih izuzetaka, u svakoj vojsci, ali ako to čini visoki zapovjednik, onda je to znak nekog malignog problema na samom vrhu.

Kako to može biti u redu? Kako onda Putin laže da je potrebna "denacifikacija"? Ili su odjednom nacistički simboli postali ok? Zašto to rade? Zašto im to treba? Kako Zelenski, ako je porijeklom Židov, to tolerira?

Evo fotografija direktno s njegova profila (da, nije fake, ima plavu kvačicu):

pbs.twimg.com/media/FeZ69HAWIAEe_uR?format=jpg&name=large

Ako fotku otvorite u zasebnom prozoru i povećate, vidjet ćete jasno svastiku na narukvici.

www.jabucnjak.hr/forum/razno/201914-ukra...nica-113.html#208574

Ukratko, ispalo je da to nije svastika na narukvici već obična ruska propaganda.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 32 minuta
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, marioart, Riba, VanjusOS, Anonimci (363)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO