23.02.2025 | 21:27
Air kaže:
Pokušavaš vrludati pa pišeš kako
nisi niti jednu osobu imenom u uvrijedio,
nego si uvrijedio sve. Nemoj se dublje zakopavati...
dpasaric kaže:
A neki panjevi ovdje su na početku raprave mene etiketirali kao "glasnogovornika Kremlja"…
Ako kažem: "Nebo je plavo i Sunce će zaći oko 18 sati.", a grupa sugovornika urla: "Nebo je zeleno i Sunce će biti na nebu do ponoći!", a onda stvarnost pokaže da je zašlo u 18 sati, pa ja potom zaključim da je ta grupa u zabludi i da su pokazali nevjerojatnu naivnost slušajući seoskog opsjenara, tada, izbjegavajući ulični narativ da nekome ne povrijedim osjećaje, to postaje problem?
Jednostavno kažeš to nije istina, ovo su dokazi. I točka.
Nemamo nikakve alate kojima možemo Zemlju pomaknuti u drugu orbitu i da produžimo trajanje dana. Jednako tako ne postoji alat kojim se može utjecati na nuklearne supersile da čine ono što one smatraju pravednom ravnotežom.
Ovo je samo tvoje uvjerenje.
U konačnici u Ukrajini će pobijediti zlo i nepravda.
Zašto? Zato što zlo pobjeđuje samo zato što pravednici šute.
Tvoja kuknjava podsjeća na one internet meme kada se wokera/icu "misđendera", pa se on/ona jako uvrijedi i traži odštetu za nanesenu bol, a to što biološke činjenice govore nešto drugo - to nije bitno.

Svi su postali jako uvredljivi. No, mislim da je nešto drugo u pitanju - svatko tko se lako vrijeđa zapravo ima problem što ga je štrecnulo nešto što je istina, a on je bio duboko uvjeren u nešto drugo. I onda je jako uvrijeđen jer se dokazalo da je u krivu. Takve spoznaje lome samopouzdanje jer te netko drugi natjera da shvatiš da ti misaoni algoritmi nisu ispravni i da dolaziš do krivih rezultata.
U ovoj raspravi je trebalo malo duže, preko dvije godine, da se dokaže čiji misaoni algoritmi su bili ispravni. Tvoji, naočigled, nisu i sada si jako uvrijeđen.
Gle čuda, nazvao sam "panjevima" one koji su mene stavili u kontekst "glasnogovornika Kremlja"!

Rekao bih da sam još bio vrlo pristojan, tko zna što bi dobili nazad od Predsjednika RH u toj situaciji, a moji stavovi su bili potpuno na liniji s Predsjednikom, što znači da možda i nisam baš toliko "skrenuo" ako ekipa na forumu ima jedno mišljenje, a Predsjednik naše države i ja - drugo. Čak bi ispalo da sam više mainstream da nema plaćene propagande MSM-a koja vam je isprala mozgove.
Da, zamisli - jednostavno kažem "to nije istina, ovo su dokazi i točka"! Što bih trebao, ovjerenu izjavu javnog bilježnika koji bi uspoređivao činjenično stanje? U startu sam rekao da je ovo proxy rat USA i Rusije. Družba s foruma je naravno zastupala suprotan stav: "Neeee, kakva glupost, to je tek istočna propaganda, a zla imperijalistička Rusija je ničim izazivana napala suverenu Ukrajinu! Amerika nema baš ništa s tim!"
I onda, sada, na kraju, toliko toga se odvilo da više nitko niti ne dovodi u pitanje čiji je to rat bio. A kruna svega je što "malog Zelenskog", njihovu marionetu, nisu niti zvali na pregovore, toliko je sporedan! Ali tebi valjda trebaju još neki dokazi jer "međunarodno pravo" i slične bajke o kojima pričaš.
Da, moje uvjerenje je da nuklearne supersile rade što hoće i da se boje samo druge nuklearne supersile. Tvoje uvjerenje je vjerojatno opet neko sanjarsko u svijetu iz mašte u kojem "od sada ćemo sve lijepo i pozitivno, ljubav i poštenje za sve ljude".
U Ukrajini je davno pobijedilo zlo i nepravda. Pobijedilo je onda kada je zapad, unatoč upozorenja mudrih ljudi i EU parlamentaraca, krenuo financirati ekstremiste u Ukrajini i podrivati vlast u zemlji koja je imala solidnu ravnotežu i dobru perspektivu kao buffer između istoka i zapada.
Nuland je orkestrirala ukrajinsku vlast u mandatu prije Zelenskog, preciznije odredila je Porošenka za predsjednika, Klička za gradonačelnika itd. A Zelensky je doista regularno izabran voljom naroda, ali uz gomilu upucanih dolara u njegovu pobjedu, a mnogo se pripisuje i njegovom predizbornom obećanju, da je "spreman moliti Putina za mir" - naime, rat je već bjesnio u Donbasu i narod je samo želio mir. Naravno, malo se o zbivanjima u Donbasu moglo čitati u koporativnim medijima, ali postoji gomila materijala o tome, snimljeni su i dokumentarci. Toliko o "ničim izazvano".
I što je sada preostalo? Da se odmah išlo u pregovore do kraja, sasvim je moguće da bi Ukrajina ostala cjelovita. No, tjerao se inat pod palicom zapada. I sada imamo zlo i nepravdu za ukrajinski narod. Danas je najbolje što se može učiniti prihvatiti stanje kakvo jest i tu stati prije nego li se izgube sve generacije mladih Ukrajinaca - ili se izgubi još više teritorija.
Tvoja fraza na kraju je, opet, besmislena: "Zlo pobjeđuje samo zato što pravednici šute."
Pravednici nisu šutjeli! Na vrijeme su upozoravali na veliku opasnost, a pohlepnici nisu marili za Ukrajince i njihovu zemlju, gurnuli su ih u rat bez mnogo grižnje savjesti. Zlo je pobijedilo do kraja kada su lutkari iza Bidena dozvolili da se sve to odvije. Trump sada samo krpa što može kako bi minimizirao štetu za USA.
Najsretniji scenario bi bio da rat stane na ovom stanju, da se dio Ukrajine koji je preostao pridruži EU (ali nakon što zadovolje uvjete, kod njih je korupcija van svih skala, a zakoni loši i neusklađeni), dok pokrajne u kojima su Rusi referendumom odlučili da žele biti dio Rusije - idu Rusiji. Ista logika kakvu je NATO imao za Kosovo. A sama država Ukrajina mora biti demilitarizirana do neke mjere i svakako neutralna.
Ako ti vidiš neki bolji scenario - slobodno ga iznesi, jako sam znatiželjan!