01.03.2025 | 00:01
Evo, upravo sam gledao / gledam US Fox News. Potrebno je sagledati objektivno stvari.
Ja nebih išao u teoriju zavjere, vjerojatnije je da Putin ima uz sebe Kinu i Sjevernu Koreju, Bliski istok će čekati i glumiti neutralce, Turska još važe ali je izgledno da neće značajnije podržati EU odnosno jednostavno ne vide svoju korist da u ovome trenutku bilo šta značajnije poduzimaju.
Uz sve to, Treba imati na umu da za Ameriku ovaj rat nije od iznimnog interesa. Odnosno, Trump važe s jedne strane profit od prodaje oružja a s druge strane fight s Rusijom. Tako da onu nekakvu imaginarnu granicu u njegovoj glavi neće prijeći.
Uz taj prokleti "dno dna" karakter, dobiješ to da je hladno ostavio saveznike na cjedilu.
To kako mi vidimo pojam demokracije, pravo na vlastitu, međunarodno priznatu državu sa međunarodno priznatim granicama, možete okačiti mačku o rep. Da svi tako gledaju, ratovi nebi postojali.
Komentatori(ce) u studiju potpuno hladno, sa smijurenjem i smješkom govore o interesima, o miru ali ne spominju PRAVEDNI MIR ZA UKRAJINU, nego pravednu financijsku nadoknadu za mir koji će Amerika "ispregovarati". Što će to ispregovarati, u ovome trenutku nitko ne zna. Uglavnom Trump spominje pojam i jako puno puta ga je spomenuo Ceasefire, a realnost je, ZAHVALJUJUĆU NESLOZI U EUROPI, da putinu u ovome trenutku mir odgovara. To je bolna činjenica.
Evo, upravo Zelenski daje interview pa odoh gledati.