23.02.2025 | 11:59
dpasaric kaže:
Zabavan je ovaj dio gdje ja "vrijeđam",
ali nisam izrekao niti jednu uvredu niti imenovao ijednu osobu! 
Moguće imam neke nadnaravne moći da se "uvrijeđeni" sami prepoznaju i jave - a to je dobro jer znači da ipak prepoznaju svoje zablude i gdje su sve bili u krivu - a bez da sam ikoga imenovao ili pogrdno nazvao.

Pokušavaš vrludati pa pišeš kako
nisi niti jednu osobu imenom u uvrijedio,
nego si uvrijedio sve. Nemoj se dublje zakopavati pokušavajući opravdati ono što ne možeš opravdati jer ima pisani trag koji te stiže. Evo jedna. Ima ih još ali biti će dovoljna ova jedna tvoja uvreda kojom bez selekcije nas sve koji mislimo drugačije od tebe nazivaš panjevima:
dpasaric kaže:
A neki panjevi ovdje su na početku raprave mene etiketirali kao "glasnogovornika Kremlja"… .
Ako kažem: "Nebo je plavo i Sunce će zaći oko 18 sati.", a grupa sugovornika urla: "Nebo je zeleno i Sunce će biti na nebu do ponoći!", a onda stvarnost pokaže da je zašlo u 18 sati, pa ja potom zaključim da je ta grupa u zabludi i da su pokazali nevjerojatnu naivnost slušajući seoskog opsjenara, tada, izbjegavajući ulični narativ da nekome ne povrijedim osjećaje, to postaje problem?
Jednostavno kažeš to nije istina, ovo su dokazi. I točka.
Već je puno puta napisano ovdje da vrijeđanje pokazuje smo i isključivo negativnu sliku onog koji vrijeđa.
Suočavanje s istinom i realizacija što je stvarnost je uvijek težak proces.
Da, to bi se moglo isto zaključiti analizirajući tvoju komunikaciju. To su i drugi članovi ovog foruma zapazili.
Slažem se da nije pristojno ne odgovoriti drugoj strani ako nešto pristojno pita. Lijepo je što si ti uvijek pristojan. Ako ti nešto nisam odgovorio, to je jer ponavljaš nešto što smo već prošli, a ono što je bitno - vjerujem da uvijek odgovorim.
Imam sto stvarnih obaveza, a ti ovdje nisi jedini, ja nastupam uglavnom sam na cijeli čopor, normalno da ne mogu na sve odgovoriti, na nešto se samo kratko osvrnem, a moguće da je bio i neki tvoj "TLDR" post kakve ponekad imaš.
Pokušavaš se sakriti iza ove izjave već više puta.
Netko od članova je već napisao analizu tvojih odgovora u kojoj je dokazao da ova tvoja tvrdnja ne stoji. Neda mi se činiti isto jer ti ne prihvaćaš dokazane kritike na način da ih ispravljaš.
Sada zazivaš "Od sada fer i po pravilima" ideju, a istovremeno par rečenica dalje za situaciju u kojoj je Zelenski pravno gledano diktator koji je preuzeo vlast mimo ukrajinskog ustava kažeš ležerno "Koga briga!"
Kako da te onda ozbiljno shvatim?
Čitaj s razumijevanjem moje upise pa ćeš shvatiti.
Ovaj puta ću ti ponoviti ali kao što je @dlovrić napisao ovo je "tvoja" butiga pa vjerojatno niti ja više neću "ispravljati krive Drine".
Političari, mediji, biznismeni (vlasnici krupnog kapitala) nemaju obzira prema pozitivnim interesima čovječanstva (mene i tebe), naprotiv gledaju kako da nas iskoriste kako bi zadržali svoju moć ili povećali svoje materijalno bogatstvo na račun nas i prirode o kojoj svi ovisimo.
Pri tom se igraju sa istinom kako bi pokušali izmanipulirati nas u cilju ostvarivanja svojih interesa.
Meni je glupo da idem analizirati / istraživati što je istina a što ne u izjavama tih negativaca kojima pokušavaju manipulirati javnim mišljenjem - isključivo u cilju ostvarivanja svojih negativnih interesa i ciljeva.
Iz te perspektive moj je stav "Koga briga" jer to je igra tih negativnih osoba (političara i likova kao što su Putin, Trump, i sličnih) koje su svojim interesima (koji su suprotni od interesa čovječanstva) vezani za Ukrajinu.
Tvoja pitanja na koja ne odgovaram su potpuno naivna! Pa pazi što ti mene pitaš, parafraziram: "Kako urediti sadašnjost i budućnost svijeta tako da vladaju opća pravda i ljubav?"

Pa ti si prvi postavio tezu da sada ne može od jednom "A od sada pošteno".
A kada te pitam kako dalje ako ne može pošteno ti vrludaš, filozofiraš i izbjegavaš konkretni odgovor.
S druge strane da li je bolje postaviti pitanje:
"Kako urediti sadašnjost i budućnost svijeta tako da vladaju opća pravda i ljubav?"
ili
nastaviti ovim putem propasti, pasivnoga podržavanja negativnosti koje nas okružuju i pritišću, diskutiranjem što je koji negativac mislio ili napravio?
Mogu ti dati odgovor koji bi ti dala "Duboka misao" iz poznatog romana: "42!".
Nisam čitao taj roman pa bi bilo uredu da napišeš tu "Duboku misao".
I tvoje zadnje pitanje: "Da li Ruse trebamo pustiti sljedećih 70 godina da čine ono što su činili Amerikanci prethodnih 70 godina?" - pitanje je besmisleno, to je kao da pitaš: "Trebamo li i dalje dozvoliti da dan traje 24 sata kada znamo da bi nam dobro došlo da traje 36 sati?"
Opet vrludaš umjesto da odgovoriš na
pitanje koje logično proizlazi iz tvoje teze da sada ne može "od sada pošteno!"
S druge strane protuteza ti je besmislena jer sa takvim tvojim stavom niti 36 sati ti ne bi bilo dovoljno ako se ne znaš organizirati u prioritetima i odbaciti suvišno. S takvim stavom ljudi konstatno "trče za nečim" što ne mogu stići i nikad neće moći biti zadovoljni.
Nemamo nikakve alate kojima možemo Zemlju pomaknuti u drugu orbitu i da produžimo trajanje dana. Jednako tako ne postoji alat kojim se može utjecati na nuklearne supersile da čine ono što one smatraju pravednom ravnotežom.
Ovo je samo tvoje uvjerenje.
U konačnici u Ukrajini će pobijediti zlo i nepravda.
Zašto?
Zato što zlo pobjeđuje samo zato što pravednici šute.