10.06.2024 | 00:52
dpasaric kaže:
Kada sam ovdje u startu, koliko sada već ima, skoro dvije godine, govorio da zapad nije lud poslati F-16 tamo unatoč PR bullshitu, onda ste to ismijavali kao putinofilsku glupost...
Al ga dramiš... I ja sam u startu, i dan danas stojim iza toga, tvrdio da F-16 neće doći u Ukrajinu prije nego što rat završi. Dakako, treba uzeti u obzir da posoji mogućnost da Ukrajina više i ne postoji nakon što rat završi.
Za Ruse je ovaj rat bio par dana da padne Kijev i mjesec-dva da Ukrajina više ne postoji kao samostalna i suverena država. Eto nas dvije godine nakon toga... Ukrajina postoji i ratuje protiv Rusije.
Premda nisam očekivao da će Ukrajina dobiti odobrenje da sa zapadnim oružjem udara po teritoriju Rusije. Zadnji dani su me razuvjerili po tom pitanju.
Sad čekam i taj famozni srpanj da vidim hoće li F-16 zbilja poletjeti iznad Ukrajine. Bit će mi drago ako je moj skepticizam bio neutemeljen.
...pa evo sada, s malom latencijom da citiram Index (a on je njihov, koporativni medij) pa onda znate koliko je sati:
"Kako se sa svakim novim uništenim Abramsom u Ukrajini smanjuju šanse da će naći nove kupce, General Dynamics je pokrenuo medijsku kampanju s bivšim američkim časnicima koji tvrde da nije problem u tenkovima, već u nesposobnim ukrajinskim posadama. Sigurno je pak da više nijedan Abrams neće put Ukrajine. Barem ne ako se pita ekipu iz General Dynamics Land Systemsa.
Lockheed Martin se nikako ne bi htio naći u istoj situaciji pa snažno lobira protiv isporuka F-16 Ukrajincima." - Index
Stara dobra Excel tablica čini svoje...
Clickbait je
clickbait. Za nekog tko se "toliko opire" propagandi, previše se oslanjaš na citiranje
clickbaitova. Samim time pokazuješ i jako veliku podložnost propagandi.
Za mjesec, mjesec ipo dana ćamo znati
"for a fact" lete li F-16ice po Ukrajini. Ne vidim razlog da sada špekuliramo o tome kad ćemo u skoroj budućnosti imati konkretnu informaciju. S obzirom da je ruski
blitzkrieg propao kao ideja, sad imamo dovoljno vremena za promatranje razvoja stanja na bojištu u Ukrajini. Da je ruski
blitzkrieg prošao u Ukrajini, sad bismo se vjerojatno više brinuli o opstojnosti vlastite zemlje. Svi imaju Xcel tablicu. To zbilja nije neko biblijsko otkrivenje.