Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


09.02.2024 | 02:20
Tucker je provokator, ali u niz tema koje su u zoni "neugodnih istina" on je jedini imao petlje ući u to - i u mnogo toga je ispao u pravu, pogotovo u pandemiji, tko ga je pratio, sjetit će se.

Zbog tih neugodnih istina koje on čačka je i izgubio posao na Fox Newsima. Njegov stil i prenaglašeno smijanje mi ne šmekaju, ali ako ima vruću temu, dobro pitanje i sugovornik je suvisao, to je dobro odrađen novinarski posao bio on nekome simpatičan ili ne.

I kada smo kod suvislosti, bilo bi vjerojatno komično na što bi to ličilo da je ovako razgovarao dva sata s dementnim Bidenom koji tek lutak na koncima američke korporativne elite.

Uglavnom, nismo saznali ništa ključno novo osim što su potvrđeni neki politički trenuci koji su bili presudni za razvoj situacije do ovoga što imamo danas.

Ono što će sada biti zanimljivo je reakcija gomile ljudi na zapadu koji sve ovo čuju po prvi put i u glavi imaju samo sliku dosadašnje korporativne propagande koja tamo ne želi mir, nego tvornicu novca za njihovu proizvodnju oružja.
09.02.2024 | 03:17
Dvije čuke i sedam minuta traje intervju.
Sada je na njegovoj stranici, i na X-u.
Orbanov je trajao pola sata, treba ovo odgledati jbt...
Ovaj je zaista dug.
Ali odgledat ću ga.
Zanima me šta Vladek ima za reć.
Linkovi su tu:

tuckercarlson.com/the-vladimir-putin-interview/

twitter.com/TuckerCarlson

Nego, Davore, kako si ga ti si uveo na Jabučnjak - bilo bi šteta da ovo ne odgledaš.
Znaš šta ja mislim o njemu, ali moram priznati da ima određeni način razgovora s tim moćnicima kao da priča sa frendom na zidiću ispred dućana s cugom u ruci (naravno, samo ako mu se sviđaju kao što mu se sviđa Orban - ima trenutaka kada obojica umiru od smijeha i baš me podsjetilo na neki takav trenutak).
Ako mu se ne sviđaju ima pitanja kao da hoće šamarčinu.
No dobro - s jednima hard talk, s drugima frendovska čapri - ipak se nešto sazna, nije da se ne sazna.

Screenshot2024-02-09at03.27.38.png
09.02.2024 | 04:49
U pet sati što je na netu samo na X-u ima 43 milijuna pregleda.
Katt Williams i njegov intervju Shannonu Sharpeu na YT-u koji je nedavno "srušio internet" jer je ovaj pljuvao kolege komičare ispast će nula naspram ovoga.
Taj je imao tu brojku nakon par dana, ovaj nakon par sati.
A ako je suditi po Sharpeovom intervjuu sa Williamsom, Tucker će zaraditi barem pola milijuna dolara samo od X-a ukoliko imaju slično računanje zarade stvaraocima sadržaja kao YouTube.
Gledao sam koliko je Sharpe zaradio od Williamsa.
A di su još reklame i dodatna zarada od njih?
Inače, za sada sam "naučio" da je Ukrajina za Ruse nešto kao što je za Srbiju Krajina, njihovo pogranično područje i navodno da se država zato tako i zove.
Rječju, stvorena je (prema njegovom narativu) voljom Staljina koju on nikako ne razumije.
Nikita Hruščov je bio Ukrajinac (ovoga nema u intervjuu) i navodno je to bio jedan od razloga zašto je dao Krim Ukrajini.
Problem je što obje zemlje svoj početak baziraju na istoj zemlji, Kijevskoj Rus(iji).
Samo jedni kažu da je to početak Rusije, drugi da je to početak Ukrajine.
Nego, u prvih pola sata Putin spominje i Srbiju i NATO; kako je Jeljcin prozvao Amere za bombardiranje.
Ponavljam svima koji su aktivni u ovoj temi - stvarno bi trebalo pogledati jer nam konačno daje motive početka rata "from te horses mouth".
A ja nastavljam, još čuka i pol...
PS:
Kako ga je Putin sada spustio. Ovaj ga pita tko je podupirao ukrajinsku opoziciju na Majdanu, Putin odgovara: "CIA - organizacija kojoj ste se htjeli pridružiti onomad. Trebamo zahvaliti Bogu što Vas nisu pustili".
A ovaj dobio boju Trumpa ljeti...
Nema šta, KGB-ovac na intervjue zapadnim novinarima dolazi pripremljen do ibera.
Ima tu svašta, od hipersoničnih raketa za koje Putin tvrdi da Rusija ima najbolje na svijetu, do priče kako će se rat završiti po njemu.
Ostatak ili pogledajte ili čitajte po portalima, već je sve puno.
Ja vas prestajem daviti.
09.02.2024 | 07:39
Znam što sam napisao, ali kako sam odgledao sve moram još samo ovo inače "neću imati mira".
Tucker je budala, a ne novinar.
Pitati bivšeg KGB-ovca osjeća li se kršćanskim vođom i gleda li događaje u svijetu kao na nešto "vođeno onozemaljskim" je nivo idiotizma koji još nisam vidio.
A sve zato jer mu je ovaj prije rekao da je Rusija multireligijska zemlja koja poštuje sve vjere svih stanovnika.
Da ne spominjem da ga je (ne pretjerujem) jedno PET puta pitao (a ovaj mu PET puta odgovarao ISTO) zašto ne nazove Bidena i ne započne pregovore.
U intervjuu s Orbanom mi se čak i dopao jer je bio nekako prijateljski odrađen i Orban je bio opušten te čak i smiješan (ono, šaljiv).
Putin je ipak drugi nivo. Politička zvijer i za njega treba biti spreman.
Oliver Stone spreman ako ne i jače jer Stone nije novinar.
Ajmo reći Walter Cronkite spreman.
A ovaj se pripremio tako da je sjeo u avion.
Ima zanimljivih stvari jako, ali sve je to više zaslužujući Putinu nego Carlsonu.
Kada mu je ovaj pričao događaje od prije deset godina, Tucker ga je gledao kao mutavi školarac profesora koji priča o kvantnoj fizici.
U pogledu se vidjelo da ne razumije - apsolutno ništa.
No treba mu odati priznanje za intervju.
Mada bi to priznanje osobno dao Putinu, jer je znao zašto je pristao na ovoga.
Softball pitanja, glup to stup, nema hard talka i Putin ga šeće ko pudlicu.
No da će zaraditi, o da.
Sada je već 60 milijuna pregleda.
09.02.2024 | 10:32
Kloba pogleda ću i taj s Orbanom kada stignem. No, cijeli taj intervju s Putinom je više udar na zapadni MSM, nego išta drugo, zato su i ludi na njega i pokušavaju ga izblatiti koliko mogu.

Evo, kada Index još nije dobio upute kako to komentirati, nego imaju jednu od glavnih vijesti "Veliki napredak u jednom od najvažnijih istraživanja za čovječanstvo", a tišina je o intervjuu koji su jučer "svi" gledali. Onda znaš da im je gusto i da su oprezni i moraju paziti što će im vlasnici javiti da smiju napisati o tome.
09.02.2024 | 10:36
Tko ne može gledati preko dva sata, evo jedan solidan sažetak u 20 minuta:

09.02.2024 | 10:51
Tko je vlasnik Indexa?
09.02.2024 | 10:55
Putin je prvo bio KGB operativac, pa kriminalac/politicar cijeli svoj zivot. Covjek ima ulicnu ali i diplomatsku skolu. Logicno da ovaj novinarcic ne moze dominirati u razgovoru s njim. Zato sto je takav povrsan i nesposoban, on je i odabran za taj razgovor. Logicno.

To je kao kad Vucic gostuje na RTS, voditelji od njega unaprijed dobiju listu pitanja sta ce ga pitati. A on spreman sve odgovore zna

Ne znam zasto je svijet uopce fasciniran time sto Putin ima za reci. Psihopata koji je do sada zrtvovao 300K svojih ljudi, da bi "ruskoj imperiji" dodao 0.6% teritorije. Toliko naime, ugrubo, iznosi 18% Ukrajine koju su eto vojnicki osvojili.

Kao da su ultra razvijeni Japan, pa im nedostaje teritorija. Ne mogu da uzoru i posiju ni to sto imaju (kradu ukrajinsku psenicu iz silosa), a kamoli da asfaltiraju i izgrade.

Najobicniji blefer i manipulator na celu jednako tako nesposobne nacije. Bolje poslusati onaj video u 6 ujutro kada je krenula "specijalna vojna operacija" (tada su hapsili ljude i novinare koji su to nazivali RAT).

Rusija ce sprziti sve sa zemljom. Tko se usudi da pomogne ce isto tako nestati. Ukrajina ce biti pregazena za 3 dana. Otjerat ce sve te naciste i osloboditi Ukrajince koji ce trcati u zagrljaj majcice Rusije. Zapad ako se umjesa ce isto tako nadrljati silom kakva do sada nije vidjena ni zapamcena (i onda iskopa muzejske tenkove i salje ih u rat).

Bla bla bla bla
09.02.2024 | 11:09
U pravu ste.
Po meni i Davor u postu poslije mene, ali i Dragan u svom.
Nego, ovo za Nikitu da je Ukrajinac, ali i mnoge stvari koje su se dešavale u Ukrajini 40-ih ne bih znao da nije podcasta HistoryCast.
Ekipica je iz Srbije, mislim dva diplomirana profesora povijesti po struci i treći je nemam pojma šta.
No rade posao samo takav i imaju zanimljive teme.
Jedna je taj sukob.
Navodno je Hitler Banderi htio dati državu baš po uzoru na Pavelića i NDH, ali su se u zadnje trenutke nešto zakačili pa je završilo drugačije.
Bandera je, kao i Pavelić, preživio rat i pobjegao negdje - no njega je KGB našao i rješio ga u svom stilu ubrzo nakon kraja rata.
Jako puno korisnih informacija za pozadinu cijele priče, kome se da više od svih tih informacija - evo video.

Iako sumnjam da će iko pogledati, ako slučajno nekoga zanimaju te stvari, ovi su zaista dobri u tome što rade.
PS:
Zaboravih poantu zašto sam stavio ovo.
Putin je Tuckeru spominjao tipa (u temi denacifikacije i što to zaista znači) koji je negdje 2014. ruske vojnike (ratne zarobljenike ajmo reći) poredao po nekom drumu pa im autom prešao preko glava.
Ovi iz HistoryCasta isto tvrde da se tamo palilo ljude i da 2014. nije bez veze Rusija reagirala već je navodno zaista htjela zaštititi svoju populaciju koja je bila u ozbiljnoj opasnosti.
U zapadnim medijima o tome nije bilo ništa.
Uglavnom, po Putinu u Ukrajini se danas spomenici dižu Banderi i suradnicima i takav narativ treba "iskorjeniti".
09.02.2024 | 13:37
Kloba kaže:
U pravu ste.
Po meni i Davor u postu poslije mene, ali i Dragan u svom.
Nego, ovo za Nikitu da je Ukrajinac, ali i mnoge stvari koje su se dešavale u Ukrajini 40-ih ne bih znao da nije podcasta HistoryCast.
Ekipica je iz Srbije, mislim dva diplomirana profesora povijesti po struci i treći je nemam pojma šta.
No rade posao samo takav i imaju zanimljive teme.
Jedna je taj sukob.
Navodno je Hitler Banderi htio dati državu baš po uzoru na Pavelića i NDH, ali su se u zadnje trenutke nešto zakačili pa je završilo drugačije.
Bandera je, kao i Pavelić, preživio rat i pobjegao negdje - no njega je KGB našao i rješio ga u svom stilu ubrzo nakon kraja rata.
Jako puno korisnih informacija za pozadinu cijele priče, kome se da više od svih tih informacija - evo video.

Iako sumnjam da će iko pogledati, ako slučajno nekoga zanimaju te stvari, ovi su zaista dobri u tome što rade.
PS:
Zaboravih poantu zašto sam stavio ovo.
Putin je Tuckeru spominjao tipa (u temi denacifikacije i što to zaista znači) koji je negdje 2014. ruske vojnike (ratne zarobljenike ajmo reći) poredao po nekom drumu pa im autom prešao preko glava.
Ovi iz HistoryCasta isto tvrde da se tamo palilo ljude i da 2014. nije bez veze Rusija reagirala već je navodno zaista htjela zaštititi svoju populaciju koja je bila u ozbiljnoj opasnosti.
U zapadnim medijima o tome nije bilo ništa.

Uglavnom, po Putinu u Ukrajini se danas spomenici dižu Banderi i suradnicima i takav narativ treba "iskorjeniti".


Samo da znaš, potraži malo i vidjet ćeš da je 2014. Shell otkrio iznimno količine plina u Crnom moru i bio pred dobivanjem koncesije, ili ju je već i dobio kad je Putin iznenad otkrio da je ruski živalj na teritoriju koji je baš blizu tih nalazišta ugrožen. Daj, molim te... Uz žrtve koje ima dosada. on je privi poslao ekipu da se ovima preveze preko glava. Ratni zarobljenici nisu mogli biti, jer nije bilo ratno stanje, nego je to, eventualno, bila pobunjenička skupina (iako ti je Girkin lijepo opisao kako je to izgledao i kako je on, kao djelatnik FSB-a organizirao pobunu).

Kloba, uvijek pobjednik piše povijest. Recimo, provjeri malo kako je izgledalo oslobođenje od strane Crvene armije u II. svjetskom ratu. Masovna silovanja od strane osloboditelja, nekoliko redova veličina veća nego od strane okupacijskog Wehrmachta (kad se sve uzme u obzir na područjima pod kontrolom Wehrmachta je silovanja bilo, ali je to bilo u najvećem dijelu na razini pojedinaca, a CA je to činila, kad se sve sagleda u apsolutnim brojevima i terminski, koliko je trajalo oslobođenje, gotovo pa sustavno sistemski). Tako da sve to što ova lažljiva špijunčina izvali, uzmi sa jako debelom rezervom.
Drugo, glede Krima: Ukrajina je dobila Krim kao neku vrstu kompenzacije za cijelu Belgorodsku oblast koju je nakon 1917. Rusija okupirala i defacto otela Ukrajini. Današnji Belgorod se zvao (i Ukranijci ga i dalje zovu) Bilhorod.
Zato ja ne pušim te povijesne spike, jer se uvijek može opravdano postaviti pitanje do kad idemo u povijest i zašto baš do tada?
09.02.2024 | 13:39
drlovric kaže:
Putin je prvo bio KGB operativac, pa kriminalac/politicar cijeli svoj zivot. Covjek ima ulicnu ali i diplomatsku skolu. Logicno da ovaj novinarcic ne moze dominirati u razgovoru s njim. Zato sto je takav povrsan i nesposoban, on je i odabran za taj razgovor. Logicno.

To je kao kad Vucic gostuje na RTS, voditelji od njega unaprijed dobiju listu pitanja sta ce ga pitati. A on spreman sve odgovore zna

Ne znam zasto je svijet uopce fasciniran time sto Putin ima za reci. Psihopata koji je do sada zrtvovao 300K svojih ljudi, da bi "ruskoj imperiji" dodao 0.6% teritorije. Toliko naime, ugrubo, iznosi 18% Ukrajine koju su eto vojnicki osvojili.

Kao da su ultra razvijeni Japan, pa im nedostaje teritorija. Ne mogu da uzoru i posiju ni to sto imaju (kradu ukrajinsku psenicu iz silosa), a kamoli da asfaltiraju i izgrade.

Najobicniji blefer i manipulator na celu jednako tako nesposobne nacije. Bolje poslusati onaj video u 6 ujutro kada je krenula "specijalna vojna operacija" (tada su hapsili ljude i novinare koji su to nazivali RAT).

Rusija ce sprziti sve sa zemljom. Tko se usudi da pomogne ce isto tako nestati. Ukrajina ce biti pregazena za 3 dana. Otjerat ce sve te naciste i osloboditi Ukrajince koji ce trcati u zagrljaj majcice Rusije. Zapad ako se umjesa ce isto tako nadrljati silom kakva do sada nije vidjena ni zapamcena (i onda iskopa muzejske tenkove i salje ih u rat).

Bla bla bla bla


+1
09.02.2024 | 15:04
Djuro, nemam ti što proturječiti.
Ne znam da li su te priče istinite ili ne.
Mogu ti napisati zanimljivost koju je Carlsonu rekao Orban.
Da je prilika za ulazak Ukrajine u NATO bila na summitu zemalja članica u Bukureštu 2008, ako se dobro sjećam.
Rusija još nije bila sila kakva je danas, ali ostale zemlje sile Starog kontinenta (UK, Njemačka i Francuska) nisu bile za to.
I taj je prozor, kako veli Orban, prošao.
I sada je to nemoguće.
Veli da Ukrajinci ginu na tisuće i da su te brojke užasne.
Ne spori niti da Rusi ginu u ogromnim brojevima, ali veli ono što svi znamo - da oni jednostavno imaju više ljudi i prema tome mogu više izdurati ovu agoniju.
A što se špijunčine tiče, nisam napisao da je rekao da je Amerika (kao sva velika carstva u povijesti) zemlja u padu i da joj fore sa sankcijama i ratovima sa manjima neće još dugo paliti.
Kaže mu da već sada osjećaju strah od Kine i da će to samo rasti, te da je lani najuspješnija zemlja u Europi ekonomski bila - Rusija?!
Ovo zadnje nisam znao šta da mislim.
Da je Europa u financijskoj krizi svi znamo.
Znamo i da tvrtke i dalje posluju sa Rusima iako su promjenile službene nazive.
A nama standard pada na mjesečnoj razini.
Pod nama mislim i EU, i regiju, možda i cijelu Europu, nisam siguran za sjeverni dio ali mislim da je i njih pogodilo.
I zadnje, veli da su zemlje BRICS-a sve zemlje sa velikim ekonomskim razvojem koje će uskoro promjeniti geopolitičku sliku svijeta.
09.02.2024 | 15:07
Kako je bolje zaštititi svoj narod ako je na neki način ugrožen. S puškom i svojim trupama, ili da pustiš Ukrajinu u EU integracije, pa ako ih tamo prime, to znači da su ispunili sve uvjete i da na tom teritoriju nema diskriminacije, bilo koje vjerske ili etničke skupine. kak bi rekli Srbi, prosto kao pasulj.
09.02.2024 | 16:00
Ajme digao mi je živac ovaj tucker i glupi intervju da sam napisao podosta o rusima, putinu, ovom klaunu i mom viđenju svega toga ali sam u nekom trenu uspio nekako zatvoriti browser i sve se pogubilo. I bolje. Ništa dobrog nisam napisao o rusiji, putinu i sličnima, ali ću ponoviti da su tu igre, pozadinske, globalne, koje mi nemamo pojma kako idu i kako se sve to dogovara, mi samo jadni mravi, kao jedinke, a rusija, amerika, EU, kina su samo veće figure na ovoj planeti koje imaju neke bolje feature & perks od ostalih.
09.02.2024 | 16:03
Dokle ide ovo ludilo, sad čak i opravdava Hitlera da je prisiljen bio napasti poljsku, jer nije htjela dati dio svog teritorija Njemačkoj ???
Samo što nije rekao da je i on bio u istoj situaciji i da nije imao izbora Ako je Njemci bili prisiljeni što je to prisiljavalo Rusiju da tu istu Poljsku podjeli s Njemcima i napravi Katinsku šumu ? Što se više opravdava sve više tone u g ovna, samo toga nije svijestan.

Netko je dobro napisao u komentaru ispod ovog natpisa "Kako bilo da bilo, kraj je uvijek isti. Hladan bunker, ljubavnica u krilu, metak u glavi..... I stotine godina kolektivne krivnje i sramote..."

www.index.hr/vijesti/clanak/video-putin-...ica_vijesti_ostalo_d
09.02.2024 | 16:16
cariblanco kaže:
Dokle ide ovo ludilo, sad čak i opravdava Hitlera da je prisiljen bio napasti poljsku, jer nije htjela dati dio svog teritorija Njemačkoj ???


Tako razmišlja.

Govorio je da nema namjeru napasti Ukrajinu pa kad je napao onda je to zato što je bio prisiljen.

Danas govori da nema namjeru napasti Baltik i Poljsku, znači bit će jadan prisljen napasti ih ako u se ukaže prilika.
09.02.2024 | 21:41
IgorD kaže:
Govorio je da nema namjeru napasti Ukrajinu pa kad je napao onda je to zato što je bio prisiljen. Danas govori da nema namjeru napasti Baltik i Poljsku, znači bit će jadan prisljen napasti ih ako u se ukaže prilika.


Zagovornici teorije kako je on ludi osvajač koji samo čeka zauzeti cijelu Europu i stvoriti Veliku Rusiju bi se prvo trebali sami sa sobom dogovoriti je li Rusija jaka i opasna - ili je Rusija "siromašna i slomljena, pred rasulom, šalju tenkove iz muzeja, nemaju za gorivo jer ga prodaju za votku i kradu veš mašine u očaju"?

Ova druga Rusija iz korporativnog propagandnog narativa je bezopasna i sigurno ne može osvojiti Europu u svom ludom pohodu. Čemu onda strah? Ili je to možda opet propaganda zapadnog vojnog lobija kako bi nastavili puniti džepove?

U svakom slučaju, Rusija ne može biti i jedno i drugo.

Bilo bi lijepo da se odlučite s kakvom to Rusijom imamo posla:

1) jako i opasnom
2) slabom i pred rasulom

I za kraj, rekao je da sigurno neće napasti Baltik i Poljsku, da nemaju nikakvog interesa u tome. A objasnio je zašto su napali Ukrajinu - koja je odbila držati se potpisanog i ostati neutralna država plus sve ono što se izdogađalo istočnim pokrajnama od 2014. do danas. U svakom slučaju to su bolji argumenti nego američki kada unište državu jer navodno ima "oružje masovnog uništenja", pa ispadne da je sve bila laž.

Uglavnom, digla se ogromna prašina oko ovog intervjua i zapadni mediji se natječu u komentiranju. Vjerojatno niti jedan intervju u povijesti novinarstva nije bio tako seciran poput Carlson - Putin intervjua.

Odličan komentar na sve dao je Scott Ritter:



Evo i Mearsheimera:



Russell Brand:

09.02.2024 | 22:26
O bilo ih je Davore.
Samo su bili u svoje vrijeme, kada smo mi bili u tatinim mudima ili jako mladi.
Frost/Nixon primjerice.
Nixon je namjerno uzeo australskog novinara misleći da će ga moći izvozati, da bi ga na kraju ovaj toliko iživcirao da je priznao sve. Watergate, što god su mu ljudi stavljali na teret.
Samo tada nije bilo interneta.
Ovo je samo jedan kojeg sam se sjetio.
No za 21. stoljeće možemo se složiti da ovaj za sada drži primat.
No meni je žao što priliku nije dobio malo potkovaniji lik.
09.02.2024 | 22:54
dpasaric kaže:

Zagovornici teorije kako je on ludi osvajač koji samo čeka zauzeti cijelu Europu i stvoriti Veliku Rusiju bi se prvo trebali sami sa sobom dogovoriti je li Rusija jaka i opasna - ili je Rusija "siromašna i slomljena, pred rasulom, šalju tenkove iz muzeja, nemaju za gorivo jer ga prodaju za votku i kradu veš mašine u očaju"?


Davore ogromne pare su upumpane u modernizaciju ruske armije. Putin je imao pravo za vjerovati da oni zbilja imaju sve to sto pise na papiru. Odatle samopouzdanje. Nije bas ocekivao da ce sve te pare pokrasti

Napao je kada su ga ubijedili da su spremni, a ne kada ga je grozni Zapad na to prisilio.

Rusija se vojnicki izblamirala i oporavljat ce se par desetljeca od ove blamaze. Spali na to da kupuju zastarjelo konzervirano oruzje od Irana i Sj Koreje. Svjetska super sila

S druge strane, Amerika koja logisticki pomaze dva rata, javno priznaje da sada u svom vojnom arsenalu operativno ima:

120 F-22
410 F-35B
90 F-35C
100 B1 Lancet

Stotine strateskih i stealth B2 bombardera. A F-15, F-16, F-18, A-10 da i ne brojimo. A gdje su nosaci aviona sa borbenim grupama

Oni sve sto pise imaju ispravno, funkcionalno, odrzavano, servisirano, OPERATIVNO i jako brzo dostavljivo, bilo gdje na planetu.

U skladistima imaju 650000 guided bombs (visoko precizne bombe). To su ti ove koje Rusija tek sada pocela proizvoditi iz nuzde, jer nemaju air supremacy, pa da ruski avion barem nesto pogodi. Inace da vladaju zrakom, ponasali bi se Rusi isto kao i sa topnistvom. To bi bilo nasumicno tepih razaranje i ravnanje terena, jeftinim bombama.

Amerika koristi gotovo iskljucivo precizne bombe od 1999.!!!

Neki dan tri americka B1 poletjela iz USA, dotankali se gorivom u zraku, istresli 120 JDAM na Irak i Siriju i vratili se kuci. Lakse i brze su to mogli odraditi avioni sa nosaca aviona, ili raketama, ali ovako su demonstrirali silu i moc. Rusija ne moze svoju avijaciju poslati 200km u susjednu drzavu.

US Air Force imaju oko sto komada operativnih. A svega 3 B1 su odradila strasan posao. 80 pogodjenih meta potvrdjeno.

Da ne pricamo za oko 5000 Tomahawk raketa. Ruski ekvivalent je Kalibar krstareca raketa. Ove sto stede mjesec dana da ispale 20 komada u ukrajinski enegetski sektor, i 80% ih ne dodje do cilja.

JASSM raketa imaju oko 5000-6000. Rusija nema ekvivalent u svom arsenalu.

Pa ti sam procijeni da li je Rusija sila kakvom se predstavlja ili nije

Sve sto oni imaju su nuklearke kojima nas mogu vratiti u kameno doba (ukljucujuci i sebe same), ali cak ni to nisu sami stekli i napravili vec naslijedili od SSSR.
09.02.2024 | 23:11
U show businessu je bitno da se o čovjeku priča, pa makar i dobro.
09.02.2024 | 23:25
drlovric kaže:
Pa ti sam procijeni da li je Rusija sila kakvom se predstavlja ili nije

Sve sto oni imaju su nuklearke kojima nas mogu vratiti u kameno doba (ukljucujuci i sebe same), ali cak ni to nisu sami stekli i napravili vec naslijedili od SSSR.


Znači koji je onda zaključak? Da je Rusija - 2) "slaba i pred rasulom"?

Onda čemu panika i histeriziranje da Putin stvara Veliku Rusiju sve do Portugala?

Rusija to ne može vojno i tehnološki ispratiti i benigna je van neposredne zone vlastite granice. Znači, nema brige!

A opet, ako ima kartu da može uništiti cijelu civilizaciju, možda se to onda ipak računa kao - 1) "jaka i opasna"?

I u tom slučaju, ako je Rusija ipak jaka i opasna, onda je to netko s kime treba pregovarati - ako je zapad iskrenih namjera - jer s nekim jakim i opasnim nije mudro ići u sukob koji može uništiti cijelu civilizaciju, zar ne?
09.02.2024 | 23:36
Što bi se reklo - trla baba lan.
Goebels još uvijek živi kroz ovakve nakarade.
10.02.2024 | 01:25
dpasaric kaže:
IgorD kaže:
Govorio je da nema namjeru napasti Ukrajinu pa kad je napao onda je to zato što je bio prisiljen. Danas govori da nema namjeru napasti Baltik i Poljsku, znači bit će jadan prisljen napasti ih ako u se ukaže prilika.


Zagovornici teorije kako je on ludi osvajač koji samo čeka zauzeti cijelu Europu i stvoriti Veliku Rusiju bi se prvo trebali sami sa sobom dogovoriti je li Rusija jaka i opasna - ili je Rusija "siromašna i slomljena, pred rasulom, šalju tenkove iz muzeja, nemaju za gorivo jer ga prodaju za votku i kradu veš mašine u očaju"?

Ova druga Rusija iz korporativnog propagandnog narativa je bezopasna i sigurno ne može osvojiti Europu u svom ludom pohodu. Čemu onda strah? Ili je to možda opet propaganda zapadnog vojnog lobija kako bi nastavili puniti džepove?

U svakom slučaju, Rusija ne može biti i jedno i drugo.

Bilo bi lijepo da se odlučite s kakvom to Rusijom imamo posla:

1) jako i opasnom
2) slabom i pred rasulom

I za kraj, rekao je da sigurno neće napasti Baltik i Poljsku, da nemaju nikakvog interesa u tome. A objasnio je zašto su napali Ukrajinu - koja je odbila držati se potpisanog i ostati neutralna država plus sve ono što se izdogađalo istočnim pokrajnama od 2014. do danas. U svakom slučaju to su bolji argumenti nego američki kada unište državu jer navodno ima "oružje masovnog uništenja", pa ispadne da je sve bila laž.

Uglavnom, digla se ogromna prašina oko ovog intervjua i zapadni mediji se natječu u komentiranju. Vjerojatno niti jedan intervju u povijesti novinarstva nije bio tako seciran poput Carlson - Putin intervjua.

Odličan komentar na sve dao je Scott Ritter:



Evo i Mearsheimera:



Russell Brand:



Svaka čast Davore. Ovako ga ne bi obranio niti njegov Vladimir Solovyov
10.02.2024 | 10:06
dpasaric kaže:
Znači koji je onda zaključak? Da je Rusija - 2) "slaba i pred rasulom"?


Davore, već sam ti napisao jednom: Rusija nije nikad ni približno jaka kakvom se predstavlja, ali nije ni toliko slaba koliko bi to Zapad htio.
Rusija ima (barem teoretski, koliko je toga operativno ispravno, drugo je pitanje na koje nitko ne želi naći odgovor iz prakse) sredstva masovnog uništenja na raspolaganju. I to je dovoljno.

Uporno guraš narativ kao da je 82. zračno desantna divizija USA negdje između Belgoroda i Kurska s ciljem da dođe do Moskve i tamo zabije stars and stripes kao na Mjesec.

Istina je dijametralno suprotna. Njihove VDV jedinice su na teritoriju druge međunarodno priznate države s cilje da sruše poredak u toj državi. Izravno, vojnom silom.

Lovrić ti lijepo govori koji je odnos tih sila. USAF (Američko ratno zrakoplovstvo) je najjača vojna sila na svijetu kad gleda usporedba drugih zrakoplovnih snaga. Znaš koja je druga po snazi na svijetu? Mornaričko zrakplovstvo, i opet od USA. A ima USA i treće zračne snage. To su zračne snage marinaca. E, to je zrakoplovstvo peta sila na svijetu po svojim mogućnostima.
Ironija ulaganja u vojsku je ta da ako u nju dobro ulažeš i vojska je spremna, sposobna i moćna, onda ti ona u pravilu nije potrebna, jer se nitko neće zajebavati s tobom, kad zna da imaš jaku u dugu batinu u ruci. I onda se krenu propitkivati ulaganja u vojsku pa se smanjuju budžeti za to, reže se i dođeš pomalo u situaciju da vojska više nije ni izbliza moćna kako bi želio, a ako dođe do potrebe za njenim angažmanom, onda si u debelom dreku.
Naša je vojska 1995. mogla bez ikakvih problema ući u Banja Luku, riješiti tzv. Rep. Srpsku za dva tjedna i danas bi BiH bila u bitno boljoj poziciji. Danas nisam siguran da naša vojska može, da se ukaže potreba, intervenirati na teritoriju požeške kotline da se tamo neko sranej dogodi, nekmoli obraniti granice u slučaju nekog masovnijeg i koordiniranijeg napada ozbiljnije vojne sile.

Rusija je dovoljno jaka da radi pizdarije, to je odgovor na tvoje pitanje, i to i aktivno čini u Ukrajini. I ima dovoljno potencijala da napravi još pizdarija na Baltiku. I tome treba stati na kraj.
10.02.2024 | 10:10
dpasaric kaže:


Znači koji je onda zaključak? Da je Rusija - 2) "slaba i pred rasulom"?

Onda čemu panika i histeriziranje da Putin stvara Veliku Rusiju sve do Portugala?

Rusija to ne može vojno i tehnološki ispratiti i benigna je van neposredne zone vlastite granice. Znači, nema brige!

A opet, ako ima kartu da može uništiti cijelu civilizaciju, možda se to onda ipak računa kao - 1) "jaka i opasna"?

I u tom slučaju, ako je Rusija ipak jaka i opasna, onda je to netko s kime treba pregovarati - ako je zapad iskrenih namjera - jer s nekim jakim i opasnim nije mudro ići u sukob koji može uništiti cijelu civilizaciju, zar ne?


Zakljucak je da je i sama Rusija skontala da uopce nisu jaki koliko su mislili, pa im duboko vjerujem da nemaju trenutacno u planu napadati NATO clanice. Dobili bi po guzi samo tako, plus izgubili i Kaliningrad u procesu. Znaju to sada i oni sami.

Da nemaju energente, za par godina bi bili najobicnija XXL verzija Sjeverne Koreje. Gladna sirotinja sa nuklearnim bombama.

Ovako, ovaj rat ce se brzo gurnuti pod tepih i EU ce nastaviti kupovati gas i naftu, jer je evidentno da jedni drugima trebamo. Pusti moral, emocije, pravdu...

Uvijek sam za razgovore i dogovore, ali nekada je jako tesko argumentima razgovarati sa pijanim nasilnikom u kafani. Jednostavno mu moras opaliti dva samara, da se dozove malo pameti

Rat u Ukrajini je trebao biti zapadni samar Rusiji (zato je vojna pomoc bila tako pazljivo dozirana cijelo vrijeme), ali sada je to sve usporilo. Mozda je neko skontao i rekao "dosta je, idemo ovo privoditi kraju".

Mi to naravno ne mozemo znati, ali meni kao laiku to tako izgleda. Mape se ne pomjeraju, pare se trose, ljudi bzv ginu. Pitanje je samo koliko ce neko u USA smatrati isplativim omjer ulozeno vs dobijeno (slabljenje Rusije).

USA ne samo da salje oruzje i sigurnosne podatke. Financiraju skoro cijelu drzavu, ukljucujuci racune, troskove, place, rashode. Ne moze to beskonacno dugo trajati, jer pregrijat ce im se masine za tiskanje dolara

Ukrajina se sada radikalno okrenula stancanju ovih malih FPV dronova. Em su jeftini, em mogu to sami proizvoditi. Cisto da zivotare na bojistu dok Zapad sam sa sobom ne rascisti sta u stvari zeli.
10.02.2024 | 10:38
ma da, ovo sto drlovric pise je jedan jako verovatan scenario. i to manje-vise svima odgovara, cak i Rusiji jer sve cesce (koliko ja to malo pratim) pominju neke pregovore.
dalje, ovo sto dpasaric pita sta je onda Rusija 1) ili 2), radi se o tome sto su oni sami o sebi imali misljenje kao pod 1) - jaki i opasni, a na terenu se pokazalo da su kao pod 2) - slabi i pred rasulom.
u ovu pricu ne treba onda pominjati nukes, cak ni kao poslednji argument, jer da su hteli da taj rat brzo zavrse, sto nisu to odmah upotrebili? a sad nema sanse da to upotrebe, sa svih strana su dobili upozorenje da je to no-no.
Rusija sad nema nazad, i mislim da jako zele te pregovore. sto se duze bude vodio sukob, njihovi gubici su sve veci, bez obzira kolike resurse imaju, ovo i njih kosta jako puno. zato sad i navaljuju kao ludi, da bi imali bolje pregovaracke pozicije.
znaci - ŠČ! - sto bi rekli veliki muzicki filozofi
10.02.2024 | 12:31
Jos dvije godine ratovanja ionda pregovori.
Treba Ukrajinu u govna do grla uvaliti s “pomoci” i onda kolonizirati.
Rusijukosta alinikom ne duguje.
10.02.2024 | 22:08
Tuckerov dug razgovor (52 min) s pukovnikom Macgregorom, rekao bih vrlo razumno i realno viđenje situacije od američkog patriota koji je vodio najveću US Army tenkovsku bitku od WW II:

10.02.2024 | 22:13
Djuro genijalac kaže:
Rusija je dovoljno jaka da radi pizdarije, to je odgovor na tvoje pitanje, i to i aktivno čini u Ukrajini. I ima dovoljno potencijala da napravi još pizdarija na Baltiku. I tome treba stati na kraj.


Ako je dovoljno jaka, zašto se s njom ne pregovara, nego se pokušaji pregovara sabotiraju (Boris Johnson)?

Ti misliš da je dovoljno jaka, ali ipak ne toliko jaka da je Ukrajina uz pomoć zapada ne bi pobjedila?

Pa to smo u dvije godine vidjeli da ne stoji i situacija je samo sve gora. A to sam rekao "day one" ovdje, da to ne može držati vodu.
11.02.2024 | 00:41
jedan clanak iz ne-vucicevih medija nakon onog famoznog intervjua:

nova.rs/vesti/svet/bes-u-kremlju-propust...-je-propao-do-kraja/
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • Borisone: [link]
  • Kloba: Jel itko provalio da su OIV pustili HTV 2 u UHD rezoluciji za vrijeme Olimpijade? Znači 4K preko kućne antene? Ajde, kada si već dižu plaće 65 posto da spriječe korupciju (koji proser) sada imamo i mjesec dana 4K reze :)
  • gladhr2: [link] remote desktop ako neko moze malo pomoci :)
  • drlovric: Javio se jedan kolega Jabucar i poslao mi paket sa adapterom. Prob rijesen. Hvala mu puno!
  • drpongrac23: Ustvari m5 je oznaka u seriji, isprika. Evo u dnu tablice preporučena cijena [link]
  • Ender: jeste m5, poslednje verzije MacBook-ova pre nego sto su ih ukinuli su bile 12" i sa coreM, M3, M5 procesorima.
  • drpongrac23: Valjda i5, Intel. M5 ne postoji.
  • Matija klc: kupljen 2018, nema ostecenja, racun posjeduje. Samo vase misljenje o prodajnoj cijeni. Hvala na trudu i vremenu
  • Matija klc: Pozdrav decki, pitanje kratko ako netko ima vremena za mišljenje samo. Prijateljica bi prodala: NOTEBOOK APPLE MacBook (12” Retina, Intel Core M5 1.2GHz, 8GB, 512GB, HD515, OSX, 1y, HR layout, Rose Gold)
  • cariblanco: Kaj VŽ, valjda HŽV, onda bi to Lovrić ziher kupio i ne bi pitao za cijenu ;)
  • Zdravac: VŽ
  • Zdravac: ako trebaš samo onaj nastavak koji se ušteka, mislim da imam ja od starog punjača, možda odgovara
  • Beli: Ovo: [link]
  • smayoo: Odnosno, ako imaš US, a trebaš EU, onda, jel... :)
  • smayoo: googlaj Apple duckhead US power plug
  • drpongrac23: Ima i od Apple-a "Apple World Travel Adapter Kit"
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Aj vidi kod ovih, drže svašta za Mac
  • drlovric: Gdje mogu kupiti kut za Macbook punjac. Da skinem americki i stavim EU uticnicu. Kako se to uopce zove? Prodaje li to neki ducan? :)
  • rusty: Onda? Tko je u ovo CrowdStrike problemu? ERSTE banka nije!
  • Zdravac: Ne znam, za kolegu je... provjeriti ću...
  • drpongrac23: Mogli bi imati u FINI :)
  • smayoo: Ako je to 5,25" zapis od 180 ili 360 kB po strani (single ili double density), ja imam 5,25" na Commodoreu 128. HD flopica od 5,25 (1,2 MB) sigurno više nije čitljiva, zaboravi te podatke.
  • Borisone: Peek'n'Poke?
  • m@xym: Teško ćeš naći nekoga da ima i 3.5" floppy, a kamoli 5.25.
  • Zdravac: 5.25 floppy ima tko da moze prebaciti podatke?
  • rusty: Šteta je što i dalje ne radi kako spada na macOSu. Prošle godine, je radio dio ali ne i adekvatno upucavanje certifikata na Certelia portalu. Taj dio samo je radio na Win 64bit i to preko Firefoxa. Moje osobno iskustvo uz support AKDa.
  • Djuro genijalac: Vidi eOI...
  • Djuro genijalac: Murja otkrila Linux i MacOS!
  • cariblanco: Yonkis, komentar je bio vrh, nemam šata dodati :)
  • drlovric: Affinity Suite nudi 6 mjeseci trial verziju za sve svoje apps (Mac, Win, iPad). Zanimljiv poslovni model...
  • Yonkis: Molimo da vi i vaši kolonizatori osvojite sve u alpskim sportovima, to će onda biti senzacija.
  • cariblanco: Jučer smo mi i naši kolonizatori, osvojili sve u nogometu i tenisu ;)
  • rusty: Safari je najbolji preglednik i Smayoo ga obožava iako tako ne piše ;)
  • Yonkis: Vrlo logično pošto smo na Jabučnjaku :)
  • smayoo: To je ugrađen mehanizam kažnjavanja za one koji koriste Safari ;)
  • Yonkis: Zašto je Jabučnjak tako bugovit na Safariju (iOS) kada pišem odgovore na forumu? Svako malo se zalocka, ne reagira pa moram reloadati stranicu i naravno sve pisati isponova. :/
  • m@xym: gladhr2, forum i postoji za to da sa na njemu otvaraju nove teme.
  • Piko: A ima i ovo, ali to nisam isprobavao pa nemam pojma kako radi: [link]
  • Piko: [link] imaš i ovo, ali nije free .... a kad Apple izda monitor sa barem 120Hz 4K ili 5K ... onda kupim Apple monitor
  • Yonkis: Pa kad je sve Windows fokusirano a od Applea se očekuje da nađe workaround. Da imaš Appleov monitor onda ne bi imao ovih poteškoća, zar ne?
  • gladhr2: Monitor Control mi ne funkcionira, samo brightness
  • gladhr2: haha, i dalje ne vjerujem u to da mac nema to rjeseno a na win je to odrađeno
  • Yonkis: A ti bi sad kompletno rješenje.. take it or leave it. My way or highway. Ispruži ruku pa stišaj :) eto rješenja :)
  • gladhr2: @drpongrac, taj dio sam ja napravio to je ok, ali kada zelim smanjiti ili pojacati ne mogu iz postavki minija, niti s tipkovnice nego moram cackati po tipkama monitora
  • drpongrac23: @gladhr2 - u postavkama zvuka odaberi monitor kao primarni audio uređaj. Ali onda neće biti zvuka iz Minija, već samo iz monitora.
  • Piko: Može se sa [link]
  • gladhr2: jedno pitanje da ne otvaram novu temu, mac mini, i na njega spojen monitor s hdmi a monitor ima ugrađen zvučnik. MOže li se nekako s mac minija updavljati zvucnikom odnosno da ne moram pojacavati i smanjivati direktno na monitoru, na windowsu mi je to radilo naj normalnije
  • drpongrac23: I fala Sanjinu Đukuiću!!! Riječka rock scena live forver!!!!
  • drpongrac23: Rijeka -Paris - texas - reizdanje, malo za reći, slava Foxu!!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO