Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


08.12.2023 | 11:47
Ha čuj, rusima je očiglednosvako zračno prometalo vojni avion. Kako su se bacale one "krmače" u našem ratu tj prenamjenjene plinske boce na srpske vojne položaje onda je po toj nekoj logici i taj avion vojni, iako je to neki zaprašivač ili neki teretni Antonov iz drugog svjetskog rata. Tako da i ukrajinski laki prop avion se može prenamijeniti da ispaljuje zolju/zolje pa on samim time postaje vojni avion. Bo!
08.12.2023 | 13:49
smayoo kaže:
Možda URZ ima ugovoren dozvoljeni minus na tekućem računu za avione...


08.12.2023 | 13:51
Moždak se danas i dronovi vode pod "warplanes".
08.12.2023 | 16:03
bojim se da ako se zbroje i aeroplani i dronovi i ostalo sto uopste leti a ukrajinsko, tesko ce se doci do cifre od 550.
rusi su se propisno izbrukali, a sad jos i ova propaganda u koju ni sami ne veruju izgleda.
08.12.2023 | 16:24
smayoo kaže:
Možda URZ ima ugovoren dozvoljeni minus na tekućem računu za avione pa onda Rusi mogu rušiti avione unaprijed. Ono, jave Ukrajincima, danas smo vam strušili 25 aviona, Ukrajinci to zapišu u dozvoljeni minus i onda si sami unište avion čim ga dobiju.


Majstoreeeeeee

Mislim da ovo najbolje sumira cijelu situaciju:

ScreenShot2023-12-08at16.22.42.jpg
08.12.2023 | 16:58
Gjuroo kaže:
Moždak se danas i dronovi vode pod "warplanes".

A možda su koeficijenti u pitanju
Npr. Antonov An-225 Mriya vrijedi bar 27 komada aviona...
09.12.2023 | 13:20
Rookie numbers. Dodaj barem još jednu nulu
13.12.2023 | 11:33
Jel to ruska armija lagano povraća teritorij koji je izgubila u ukrajinskoj ljetnoj ofenzivi?
13.12.2023 | 12:27
Da i ne. Naime, broje svoje osvajanja, ali ne broje gubitke. Na lijevoj obali Dnipra gube cijelo vrijeme. Oko Bahmuta su nešto napredovali. Sve skupa srednje debela nula u njihovu korist
13.12.2023 | 13:55
na mostu uzeli, na cupriji izgubili....

nema nista nista novog... obje strane umanjuju svoje gubitke, a preuvelicavju gubitke i osvajanja druge strane... vrijeme im je za novogodisnjo-bozicne paznike da se odmore i napune baterije za proljetnu ofanzivu....
13.12.2023 | 14:47
Konacno je svima doslo do mozga da je Ukrajinska ofanziva jedan veliki debakl. Tolike zrtve i unistena tehnika za NISTA!

Od samog starta sam bio skeptican, jer sve su radili pogresno, ali eto razmisljao sam mozda su nam prethodni nerealni ukrajinski uspjesi malo podigli ljestvicu ocekivanja.

Medjutim kada sam razgovarao sa ljudima koji su bili tamo i koji nemaju razloga da lazu, to je sve organizirano kilavo i neuspjesno. Ofanziva nije imala ni glavi ni rep, niti se znalo tko sta radi. I napali bi i ne bi, pa su malo ceprkali duljinom cijelog fronta. Pokupili sva moguca postavljena minska polja svojim sovjetskim nacinom razmisljanja. Rusi ih predobro poznaju, i tocno su znali kako ce se ovi ponasati, te su sukladno tome postavili i crte obrane.

Ukrajina je imala strasne gubitke jos u sivoj zoni, da nije ni dosla do utvrdjenih crta.

To su naravno krili, lagali da vecinu snaga cuvaju u borbenoj pricuvi. Kada su napokon dosli do te crte i probili je na par lokacija, snaga za konkretiziranje tog uspjeha vise nije bilo.

Sada Rusi lagano preuzimaju inicijativu a Ukrajina vise i ne krije da izvodi defanzivne manevre. I jos postoji realna sansa da ce izgubiti i Avdiivku, koja je strateski i pregovaracki najvazniji grad koji drze pod svojom kontrolom.

Cekali su zapadne tenkove, kada su ih dobili nisu znali iskoristiti njihov potencijal. Sada je novi Joker F-16 avioni, kao oni ce okrenuti tijek rata (mos mislit sto hoce).

Sve u svemu nisam optimistican, a cini mi se da i Zapad lagano smanjuje vojnu pomoc...
13.12.2023 | 15:51
drlovric kaže:
Konacno je svima doslo do mozga da je Ukrajinska ofanziva jedan veliki debakl. Tolike zrtve i unistena tehnika za NISTA!


Kako nista, para se vrti!
13.12.2023 | 23:58
Ja se nadam da će se Avdiivka održati. Govorilo se o oko 50 000 Rusa dovedenih ovu jesen da je zauzmu, ali je već dobar dio izbačen iz borbe.

Danas sam naletio i na ovo:

euromaidanpress.com/2023/12/13/frontline...ew-attacks/?swcfpc=1

> Since it has already become clear that Russian forces will not be able to take Avdiivka by the end of the year, Russians have already started using the “active defense” framing to recontextualize the lack of any major Russian progress around Avdivka.

> Several days ago, some prominent Russian sources started claiming that the Avdivka offensive was just a decoy and that taking it was not the main Russian goal. This is not surprising because out of the allocated 40 thousand troops as reserves for the Avdiivka offensive, approximately 13 thousand of them are already dead or wounded.

Usput, jadni Nepalci... Google translate:

www.nayapatrikadaily.com/news-details/13..._x%5C_tr%5C_pto=wapp

> Onda sam dobio vizu za posjet Rusiji. Do Rusije je koštalo oko pet lakha. Nakon što sam prošlog rujna stigao u Moskvu, pridružio sam se vojsci. Sa mnom na istom mjestu bilo je još pet Nepalaca. Naša grupa nije poslana u rat jer je bila mala. Dana 29. studenog i naša su imena uvrštena u sastav koji će ići u rat.

> Pomiješani sa 16 Nepalaca koji su unovačeni prije nas, formirali smo dvije grupe i sve ih poslali u rat. U jednoj skupini bilo ih je 12, au drugoj 10. Dvije su grupe hodale u razmaku od sat vremena.

> Bojno polje je bilo zastrašujuće. Ukrajina je koristila dronove za nadzor i bacanje bombi. Ukrajinske trupe ostale su na sigurnom u bunkerima. Bili smo potpuno nezaštićeni. Ipak, prve noći nije bilo velike štete. Bombardiranje je postalo sve raširenije kako je sljedeći dan svatao. Odvedeni smo na ratište da bismo se vratili po danu.

> Tijekom bitke preda mnom su pala tri nepalska prijatelja. Nisam imao detaljnije podatke o njima. Nakon 30-satnog rata, polovica Nepalaca napustila je ratnu zonu. Neki su ozlijeđeni, neki su umrli. Preživjeli su se vratili odvojeno. Nakon što smo došli do mjesta gdje se nalazilo vozilo, zajedno smo se vratili u kamp.

Prošli petak su trojica njih pobjegla nekako natrag doma.
14.12.2023 | 00:33
Ispričavam se na grubom sarkazmu, ali taj navijački moral je čudesan i baš je srčan, za svaku pohvalu!

Jer nakon što je poluvrijeme završilo 7:1 za goste, navijači i dalje visokog morala vjeruju u pobjedu svog tima jer ipak igraju na domaćem terenu. Ne brine ih to što se radi o namještenoj utakmici između svjetskog prvaka i drugoligaškog kluba, niti ih previše brine što je i sudija potplaćen. A na kladionicama se uglavnom stavlja lova na to koliko će autogolova dati domaći u završetku.

Vidimo se nakon sponzorskih reklama za oružje...
14.12.2023 | 06:03
dpasaric kaže:
Ispričavam se na grubom sarkazmu, ali taj navijački moral je čudesan i baš je srčan, za svaku pohvalu!


Znamo tko igra, znamo da je sudac potkupljen, znamo tko je jači "na papiru"... i zato i navijamo za slabijeg što nisu predali utakmicu prije nego što je počela već pokazuju hrabrost i borbenost. Bore se kako znaju i umiju, a utakmica će završiti kako će završiti.
Ti navijaš uvijek za jačega?
14.12.2023 | 08:09
Samo ću reći da je Tusk postao predsjednik Poljske. To će biti, jednog dana u povijesnim knjigama, označeno kao povijesni trenutak/prekretnica u ovom ratu.

Moja 2 centa
14.12.2023 | 09:14
Gjuroo kaže:
Ti navijaš uvijek za jačega?


Ne, dapače, volim "underdog" situacije, ali jedno je takva situacija (npr. ono što smo mi imali u našem Domovinskom ratu), a drugo je očigledni nesrazmjer za koji od prvog dana vidiš da ne može dobro završiti. Mislim da je to samo "biti na tlu" i biti objektivno realan.
14.12.2023 | 13:27
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Ti navijaš uvijek za jačega?

Ne, dapače, volim "underdog" situacije, ali jedno je takva situacija (npr. ono što smo mi imali u našem Domovinskom ratu), a drugo je očigledni nesrazmjer za koji od prvog dana vidiš da ne može dobro završiti. Mislim da je to samo "biti na tlu" i biti objektivno realan.


Vojni i oružani nesrazmjer je u Domovinskom ratu bio puno veći. Najveći nesrazmjer u Ukrajini je taj što je Putin spreman žrtvovati puno više više svojih ljudi. Njemu je svaki dan D-Day.
A "objektivno realno" je da je u Ukrajini rat. Najmanje što mogu učiniti iz svoje forumaško-generalske fotelje je da dam podršku narodu u obrani svoje zemlje.
14.12.2023 | 17:05
Cim Ukrajina danas postoji kao samostalna drzava, te sama sebi bila vlast i kroji sudbinu, oni nisu izgubili rat.

Nije izgubila ni Rusija jer teritorijalno ce dobiti nesto. Ali po koju cijenu?

Drzava koja posjeduje skoro 1/8 kopnene povrsine cijele planete izgubi par stotina tisuca ljudi u najboljim godinama, da bi povrsinu povecala za par promila.

Ne mogu da asfaltiraju ni obrade ni ono sto imaju.

Tako da, gubitnika nema, ni pobjednika nema. Jako glupav i bespotreban rat. Al' vecina ih je u stvari takvih, kad malo bolje razmislis
14.12.2023 | 18:12
danas je bilo neko tradicionalno pred-novogodisnje obracanje Putina, koje izgleda nije proteklo bas po planu, jer se pojavljivala neke pitanja i izjave koje malo odudaraju od idealne slike.
nisam imao zivaca da pratim, dosta mi je sto u srbiji imamo njegovu losu kopiju.
14.12.2023 | 19:11
Ma daleko od toga da je za Rusiju ovaj rat prosao idealno. Svi rodovi ruske vojske su se izblamirali za sve pare i pokazali sve svoje slabosti.

Isto tako su pokazali da su fleksibilni i prilagodljivi.

Ruska vojna doktrina se mijenja, nacin ratovanja se mijenja, primjena oruzja i tehnologije. Ruska vojska danas i onaj cirkus koji je napao Ukrajinu prije 2 godine se bas bas puno razlikuju.

Unatoc velikim zrtvama, Rusija ce iz ovog rata izaci jaca i sposobnija. Ovo avantura je jedno veliko prakticno iskustvo ratovanja, kojeg niti jedna teorija ne moze zamijeniti.

Ameri su tu gdje jesu, zato sto non stop ratuju i tweakaju proces
14.12.2023 | 20:09
mislim da te promene u ruskoj doktrini i ostalom nece tako brzo zaziveti. previse je to inertan i veliki sistem, sa velikom korupcijom. ne ide to preko noci. pazi, od 2. sv. rata je proslo skoro 80 god, a oni i dalje idu u borbu na juris u talasima, i jos uvek misle da masovnoscu mogu da nadoknade ostale slabosti. pitanje je momenta kad ce narod da odbije da gine uzalud.
14.12.2023 | 20:57
EU otvorila pristupne pregovore s Ukrajinom (i Moldavijom), USA p(r)ogurala novi paket pomoći unatoč MAGA idiotima. Orban je napustio prostoriju prije glasanja i onda se obratio u stilu Vlaka u snijegu ('i onda se oni izgubiše!..'): '26 članica je odlučilo ići svojim putem...'
Kako rekoh, Tuskov uspon na mjesto predsjednika Poljske je prekretnica.
Štogod tko rekao, odluka o primanju Bugarske i Rumunjske u EU je bila vrlo vidovita i mudra kad je donešena i geostrateški itekako opravdana. Btw, Gruzija je dobila status kandidata.
Rusija napala s tri kinžala, jedan na Kijev (taj je srušen) i dva na Starokonstantiniv zračnu bazu koju su baš napenalili. Tamo im očito nešto jako smeta, a jedino logično objašnjenje je da ju Ukrajina priprema za prihvat F-16.
16.12.2023 | 13:21
Prilicno zanimljiv video o propaloj ukrajinskoj ofanzivi i tijeku dogadjaja.

Sada se konacno smije pricati i pisati o tome (Washington Post) da su americki vojni savjetnici predlagali da se napadacke snage grupiraju na jednom mjestu (Robotyne) i napadne Ruse na takav nacin. Sa 2-3 manja decoy napada na istoku, cisto da im odvuku paznju i fokus sa juga.

Medjutim ukrajinski general Zaluzni je inzistirao da se napad podijeli na vise pravaca jednakog intenziteta. Ameri su naravno dopustili da to ukrajinci izvedu na svoj nacin i desilo se sta se desilo.

Jedan od najvecih problema su mine a Ukrajinci su ih pokupili cijelom sirinom fronta, umjesto da su na jednom uskom pojasu prosli kroz ta minska polja pa se rasirili na bokove u neprijateljskoj pozadini.

Ukrajinci su imali cistace za mine koji u teoriji izdrze 4-5 detonacija bez problema. Medjutim Rusi su stavljeli 3-4 mine jednu na drugu, multiplicirajuci snagu svake eksplozije, pa su ti mehanicki cistaci mina brzo zavrsili svoje karijere.

Izgubili su puno tehnike nailaskom na mine, ali srecom velika vecina vojnika unutar Bradley vozila je ostala ziva.

Pa su Ukrajinci odlucili da ne idu vise frontalno u mehanizirani napad, nego pjesackim postrojbama cisteci mine, sto je donijelo druga probleme.

17.12.2023 | 19:28
Kad govorimo o propalom, mislim da možemo zaključiti da je propala i ruska kontra-kontraofanziva na Avdiivku...
17.12.2023 | 22:49
Nadam se da si u pravu, riječi ti se pozlatile ali prema situaciji na terenu, russki i dalje polako napreduju, mic po mic. A tako idu već 2 mjeseca pa ne znam može li se reći da je propala. Oni idu sistemom poput ovog youtu.be/y_PrZ-J7D3k polako ali nezaustavljivo
18.12.2023 | 14:58
Ja opet mislim da je Avdiivka gotovo stvar i da Ukrajinci imaju jako male sanse da sacuvaju taj grad.

Opkoljavaju ih sa dvije strane, imaju samo jedan prilazni put za logistiku i opskrbu koji mogu koristiti periodicno samo nocu.

Frontalno su im Rusi dosli do samog predgradja.

Ne izgleda mi ta situacija optimisticno...
19.12.2023 | 04:09
John Oliver posvetio cijelu emisiju, posljednju u 2023. godini, osobi za koju misli da ju je najviše obilježila - Elonu Musku.
Iako imam knjigu od Waltera Issacsona o njemu u audioformatu, to nije ništa kako ga je Oliver portretirao u pola sata.
Stvarno savjetujem da se kada se stigne pogleda cijeli video.
No stavio sam tu jer čovjek ima 4500 satelita za Starlink, što je oko pola ljudskih satelita u orbiti te mu daje izuzetnu moć. Pojačao je to vlasništvom SpaceX-a i Tesla-e i sa te tri kompanije postao je praktički neizostavan dio američke unutarnje i vanjske politike.
Ukratko, čak i Joint Chiefs nekada moraju pričekati Muskovo mišljenje da vide kako će pomoći ili neće; konkretno upravo Ukrajini.
Kada su Ukrajinci htjeli napasti Krim, njihovoj je vojsci uskratio Starlink na tom teritoriju jer je smatrao da oni nemaju pravo na taj poluotok.
Usput je "razvio" teoriju da Ukrajina treba podijeliti svoju teritoriju sa Rusijom pa je to sada postaje i mišljenje SAD-a, a počinje biti i mišljenje vojnih analitičara diljem svijeta.
Ono, na kraju videa ne možeš se oteti dojmu da zaista nije baš mudro za državu da proda ključne resurse jednom opskurnom liku.
Još internet ovisniku sa mesijanskim poimanjem sebe koji je toliko ovisan o Twitteru (zaključao je mobitel u sef hotela kako ne bi mogao tvitati i to preko frenda da ne zna lozinku. Apstinencija je potrajala do tri ujutro kada je puko, nazvao recepciju i naredio da mu otvore sef).
Daljnji slijed je više manje poznat - kupio je kompaniju, otpustio 80 posto zaposlenih, ukinuo fact cheking, učinio još barem pet katastrofalnih poslovnih poteza tipa javno odgovorio oglašivačima "da se jebu" zato što su ovi odlučili otići nakon antisemtiskog posta kojeg je Musk podržao.
Oko vanjske politike SAD-a i što to znači za Ukrajinu počnite gledati pred sam kraj videa - oko 26:00 minute do kraja, 31:00 minute.
No ponavljam, ako ga je Oliver stavio u zadnju emisiju ima razloga pogledati je cijelu.
22.12.2023 | 15:37
Ukrajina roknula 3 komada Su-34. Ti su im avioni zagorčavali život na lijevoj obali Dnipra oko Hersona i danas su ih odjednom skinuli s neba. Ruski izvori govore o radu patriota.
Istovremeno, Nizozemska potvrdila da šalje 18 F-16 u Ukrajinu. Rybar tvdri da su već tamo. Kad to sve skupa spojim s viješću od prije nekoliko dana o napadima Kinžala, rekao bih da je to sve skupa istina i da su ti Kinžali trebali udariti po tim Viperima.
Toliko od mene, zasad.
22.12.2023 | 20:51
Djuro genijalac kaže:
Ukrajina roknula 3 komada Su-34...


I moja flota je danas pretrpjela znatne gubitke.
Makete su bile na polici ispod police s knjigama. Polica s knjigama je doživjela kolaps.
Ovako veliku štetu u zrakoplovnim jedinicama nismo imali još otkad se Bibita (mačka) uvalila u ormarić s maketama.

1_2023-12-22.jpg


2_2023-12-22.jpg


Sad nek mi još netko priča o korisnosti knjiga...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • Borisone: [link]
  • Kloba: Jel itko provalio da su OIV pustili HTV 2 u UHD rezoluciji za vrijeme Olimpijade? Znači 4K preko kućne antene? Ajde, kada si već dižu plaće 65 posto da spriječe korupciju (koji proser) sada imamo i mjesec dana 4K reze :)
  • gladhr2: [link] remote desktop ako neko moze malo pomoci :)
  • drlovric: Javio se jedan kolega Jabucar i poslao mi paket sa adapterom. Prob rijesen. Hvala mu puno!
  • drpongrac23: Ustvari m5 je oznaka u seriji, isprika. Evo u dnu tablice preporučena cijena [link]
  • Ender: jeste m5, poslednje verzije MacBook-ova pre nego sto su ih ukinuli su bile 12" i sa coreM, M3, M5 procesorima.
  • drpongrac23: Valjda i5, Intel. M5 ne postoji.
  • Matija klc: kupljen 2018, nema ostecenja, racun posjeduje. Samo vase misljenje o prodajnoj cijeni. Hvala na trudu i vremenu
  • Matija klc: Pozdrav decki, pitanje kratko ako netko ima vremena za mišljenje samo. Prijateljica bi prodala: NOTEBOOK APPLE MacBook (12” Retina, Intel Core M5 1.2GHz, 8GB, 512GB, HD515, OSX, 1y, HR layout, Rose Gold)
  • cariblanco: Kaj VŽ, valjda HŽV, onda bi to Lovrić ziher kupio i ne bi pitao za cijenu ;)
  • Zdravac: VŽ
  • Zdravac: ako trebaš samo onaj nastavak koji se ušteka, mislim da imam ja od starog punjača, možda odgovara
  • Beli: Ovo: [link]
  • smayoo: Odnosno, ako imaš US, a trebaš EU, onda, jel... :)
  • smayoo: googlaj Apple duckhead US power plug
  • drpongrac23: Ima i od Apple-a "Apple World Travel Adapter Kit"
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Aj vidi kod ovih, drže svašta za Mac
  • drlovric: Gdje mogu kupiti kut za Macbook punjac. Da skinem americki i stavim EU uticnicu. Kako se to uopce zove? Prodaje li to neki ducan? :)
  • rusty: Onda? Tko je u ovo CrowdStrike problemu? ERSTE banka nije!
  • Zdravac: Ne znam, za kolegu je... provjeriti ću...
  • drpongrac23: Mogli bi imati u FINI :)
  • smayoo: Ako je to 5,25" zapis od 180 ili 360 kB po strani (single ili double density), ja imam 5,25" na Commodoreu 128. HD flopica od 5,25 (1,2 MB) sigurno više nije čitljiva, zaboravi te podatke.
  • Borisone: Peek'n'Poke?
  • m@xym: Teško ćeš naći nekoga da ima i 3.5" floppy, a kamoli 5.25.
  • Zdravac: 5.25 floppy ima tko da moze prebaciti podatke?
  • rusty: Šteta je što i dalje ne radi kako spada na macOSu. Prošle godine, je radio dio ali ne i adekvatno upucavanje certifikata na Certelia portalu. Taj dio samo je radio na Win 64bit i to preko Firefoxa. Moje osobno iskustvo uz support AKDa.
  • Djuro genijalac: Vidi eOI...
  • Djuro genijalac: Murja otkrila Linux i MacOS!
  • cariblanco: Yonkis, komentar je bio vrh, nemam šata dodati :)
  • drlovric: Affinity Suite nudi 6 mjeseci trial verziju za sve svoje apps (Mac, Win, iPad). Zanimljiv poslovni model...
  • Yonkis: Molimo da vi i vaši kolonizatori osvojite sve u alpskim sportovima, to će onda biti senzacija.
  • cariblanco: Jučer smo mi i naši kolonizatori, osvojili sve u nogometu i tenisu ;)
  • rusty: Safari je najbolji preglednik i Smayoo ga obožava iako tako ne piše ;)
  • Yonkis: Vrlo logično pošto smo na Jabučnjaku :)
  • smayoo: To je ugrađen mehanizam kažnjavanja za one koji koriste Safari ;)
  • Yonkis: Zašto je Jabučnjak tako bugovit na Safariju (iOS) kada pišem odgovore na forumu? Svako malo se zalocka, ne reagira pa moram reloadati stranicu i naravno sve pisati isponova. :/
  • m@xym: gladhr2, forum i postoji za to da sa na njemu otvaraju nove teme.
  • Piko: A ima i ovo, ali to nisam isprobavao pa nemam pojma kako radi: [link]
  • Piko: [link] imaš i ovo, ali nije free .... a kad Apple izda monitor sa barem 120Hz 4K ili 5K ... onda kupim Apple monitor
  • Yonkis: Pa kad je sve Windows fokusirano a od Applea se očekuje da nađe workaround. Da imaš Appleov monitor onda ne bi imao ovih poteškoća, zar ne?
  • gladhr2: Monitor Control mi ne funkcionira, samo brightness
  • gladhr2: haha, i dalje ne vjerujem u to da mac nema to rjeseno a na win je to odrađeno
  • Yonkis: A ti bi sad kompletno rješenje.. take it or leave it. My way or highway. Ispruži ruku pa stišaj :) eto rješenja :)
  • gladhr2: @drpongrac, taj dio sam ja napravio to je ok, ali kada zelim smanjiti ili pojacati ne mogu iz postavki minija, niti s tipkovnice nego moram cackati po tipkama monitora
  • drpongrac23: @gladhr2 - u postavkama zvuka odaberi monitor kao primarni audio uređaj. Ali onda neće biti zvuka iz Minija, već samo iz monitora.
  • Piko: Može se sa [link]
  • gladhr2: jedno pitanje da ne otvaram novu temu, mac mini, i na njega spojen monitor s hdmi a monitor ima ugrađen zvučnik. MOže li se nekako s mac minija updavljati zvucnikom odnosno da ne moram pojacavati i smanjivati direktno na monitoru, na windowsu mi je to radilo naj normalnije
  • drpongrac23: I fala Sanjinu Đukuiću!!! Riječka rock scena live forver!!!!
  • drpongrac23: Rijeka -Paris - texas - reizdanje, malo za reći, slava Foxu!!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, smayoo, tino1, Anonimci (428)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO