01.12.2023 | 14:50
dpasaric kaže:
To je zapravo srž, to je ta "zamjena teza" i od nje i počinje nerazumijevanje ili kako ti kažeš "mindfuck".
Jer nije zapad taj koji pomaže Ukrajini da se brani, nego je zapad taj koji je godinama sustavno radio na tome da Ukrajinu gurne u rat iz svojih pohlepnih interesa.
Ne vidim tu nikakvu "zamijenu teza". Ukrajina je, s obzirom na njen nesretni geografski položaj, potpala u interesnu sferu i Amera i Rusa, kao što je svojedobno bio i Afganistan. Ukrajina je kakti dobila mogućnost izbora između "Američkog sna" ili "Ruskog mira". I Ameri i Rusi su jednako gurali svoje agende i pokušali manipulacijama dobiti Ukrajinu na svoju stranu. Na kraju se Ukrajina okrenula Zapadu jer se i narod nešto pita, a Ukrajinci dobro znaju kako je živjeti pod ruskom čizmom.
Meni su neupitne priče o zapadnjačkoj pohlepi i licemjerju koje cijelo vrijeme spominješ, ali mi nije jasno kako ne vidiš i drugu stranu koja je jednako tako pohlepna i licemjerna i još k tome i okrutna.
Nema tu ni "zamijene teza" ni "MSM-a"... Od trenutka kada je rat počeo, meni samo ostaje da podržim narod Ukrajine da se izbori za svoju odluku okretanja zapadu. I tu sad dolazi taj
mindfuck o kojem Lovrić priča... Nema tu više priče ko je kakav i ko je šta napravio i proxy ratovi i ostala sranja. Nama, kao civiliziranim ljudima, ostaje samo da podržimo ukrajinski narod. I sami smo prošli kalvariju rata Davida protiv Golijata i možemo suosjećati s tim narodom i njihovom borbom. Jesmo li mi kao narod htjeli izaći iz Juge? Jesmo. Jesmo li se odlučili okrenuti zapadu? Jesmo. Jesmo li te odluke krvavo platili? Jesmo. Jel nas početkom Domovinskog rata bilo briga koje sile su utjecale na raspad Juge i koje sile imaju interese u tome? Nije. Ljudi su išli u rat da obrane svoje domove, obitelji i sugrađane od agresora koji je planirano napao našu državu s namjerom okupiranja i pripajanja teritorija. O kakvoj "zamijeni teza" tu pričamo?
Jesi li početkom Domovinskog rata isto razmišljao kako jednostavno trebamo prepustiti teritorij vojno nadmoćnijem agresoru? Baš me zanima tvoj odgovor na ovo pitanje.
Ukrajina je imala jedan jedini način da izbjegne rat, a to je da jednostavno prepusti Rusiji teritorij koji je danas manje-više i okupiran od Rusije.
Putin je već 2014. pokazao da mu ni "neutralnost" Ukrajine nikako ne odgovara i da će učiniti sve da zadrži Krim pod kontrolom Rusije.
Nakon svega, kriviti isključivo Amere i pohlepnost zapada za rat u Ukrajini je jednostavno... žmirenje na jedno oko.