Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


21.04.2023 | 19:34
Tino,

Ovo je bio, kako bi se reklo, sastanak o tekućem održavanju, kao i obično. U najkraćim crtama:
1. Nizozemska i Njemačka isporučuju dodatna oklopna vozila za neutralizaciju protoklopnih i protupješačkih mina te dodatna vozila za dostavu goriva. Čitaj: pojačanje logističkih kapaciteta za snage u napredovanju u dolazećoj kontraofanzivi.
2. Saveznici organiziraju obuku tenkista (abramsi stižu u Njemačku ovih tjedana) i PZO osoblja.
3. Saveznici su dosad poslali AFU više od 230 tenkova i 1500 ostalih oklopnih vozila što je dovoljno za opremanje 9 oklopnih brigada.
4. U Poljskoj će se uspostaviti servisni centar za leoparde 2.
5. Ukrajina je dobila zeleno svjetlo za izravnu suradnju s agencijom NATO-a za nabavu.
6. Saveznici su se obavezali na podršku Ukrajini koliko god to bude bilo potrebno.

Dosad su sve vijesti iz Ramsteina u pravilu bile nekako suzdržane, tj. barem su tako zvučale objave nakon njih, ali potom se obično dosta toga počelo događati. Tu treba dodati i izravnu pomoć SAD vrijednu 325 mil USD objavljenu prije nekoliko dana koja se (i opet prema objavama) odnosi na streljivo i eksplozivna sredstva.
22.04.2023 | 00:09
IgorD kaže:
Belgorod:


Ako se ne varam, ovo je nešto tipa Durandal bombe (bombe za uništavanje poletno-sletnih pista)... Jasno se vidi prvi udar koji probija površinu i zabija bombu dublje pod zemlju, a onda tek dolazi do eksplozije sekundarnog punjenja koja radi veliku štetu.
22.04.2023 | 06:54
Da, potpuno si u pravu. Ovo otvara više pitanja, nego nudi odgovora. Ne znam koliki je sletni kapacitet aviona s kojeg je ovo ispaljeno i je li ovo oružje iz kategorije onih s kojima se NE SLIJEĆE. Naime, svaki avion ima maksimalnu poletnu, ali i sletnu masu. Prvu određuje nosivost aviona i snaga motora, drugu određuje čvrstoća stajnog trapa pri udarnom opterećenju dodira tla. Potom, neka oružja se NE VRAĆAJU na avionu nazad, jer su ili preteška i prevelika ili postoji opasnost od aktivacije prilikom spuštanja pa se, na ovaj ili onaj način bacaju prije slijetanja.
Čemu je bila namijenjena ova bomba? Proboju nekog bunkera u Ukrajini ili Rusiji? Je li pilot znao da se nalazi već nad (ili još nad) ruskim teritorijem kad ju je samo bacio? Je li njegov avion bio pogođen, pa se spašavao i bacio teret?
Ima puno pitanja, činjenica da je rusko ministarstvo odmah potvrdilo da je u pitanju ruski avion mi je osobito zanimljiva. Jasno da su lagali o tipu bombe što se i očekivalo, ali spremnost da odmah potvrde da je ruski avion bio u pitanju mi govori da su jako očajni da pokažu svima da su oni u kontroli zračnog prostora u pograničnom području s Ukrajinom tako da tu objavu vidim prvenstveno namijenjenu domaćoj upotrebi.
22.04.2023 | 08:33
Sreća u nesreći je da je pala na cestu a ne na neku od obližnjih zgrada premda je udarni val bio dovoljno jak da su svima okolo popucala stakla a ima jako puno štećenih automobila.

www.pravda.com.ua/news/2023/04/20/7398787/

Ovi iz Suna su odrezali pauzu između pada bombe i eksplozije jer današnji čitatelji valjda nemaju potreban attenton span pa bi pola ljudi vjerojatno propustilo ovu drugu eksploziju i komentirali da bomba i nije bila nešto.

Spominje se 17 sekundi pauze ili tako nekako a Rusko objašnjenje cijelog događaja je bilo: an abnormal descent of aviation ammunition occurred.

www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/...that_russia_dropped/

Komenari da je to FAB1500 , FAB500 , FAB-500M62, ... bomba sa krilcima pomoću kojih bi trebala prijeći veliku udaljenost ali izgleda kao da su krilca otpala pa je bomba pala ko obična bomba odnosno ko kamen

en.wikipedia.org/wiki/FAB-500

> In March 2023, Russian Su-35s have launched a number of FAB-500M-62, wreckage of which indicates that these have been fitted with a JDAM type kit. Involving pop-out wings and satellite navigation. It's unknown whether it has an internal navigation system. Another theory is that the bomb has been fitted with wings simply to extend its range. It also is believed to give Russian aircraft a stand off ability to hit Ukrainian targets without risking Ukrainian air defences.
22.04.2023 | 19:19
IgorD kaže:
Komenari da je to FAB1500 , FAB500 , FAB-500M62, ... bomba sa krilcima pomoću kojih bi trebala prijeći veliku udaljenost ali izgleda kao da su krilca otpala pa je bomba pala ko obična bomba odnosno ko kamen

en.wikipedia.org/wiki/FAB-500


Mislim da treba tražiti nešto sličnije ovome: en.wikipedia.org/wiki/BETAB-500

Bombe za uništavanje pista su specifične po tome da se prije udara vertikalno stabiliziraju kako bi se pri prvom udaru što bolje zabile pod površinu.
Mislim da Durandal bombe čak imaju i padobran da ih stabilizira prije udara, a, ako nisam totalno zabrijao, mislim da imaju i raketno punjenje koje se se pali na nekoj visini da se bomba što bolje zakuca.
Dakle... Imaš ispuštanje bombe od aviona, slobodan pad, aktiviranje padobrana da bi bomba dobila okomiti smjer, paljenje rakete da bomba dobije ubrzanje prije udara, probijanje površine i na kraju aktiviranje glavnog naboja koji radi veliku štetu ispod površine zemlje (asfalta) prema gore.
22.04.2023 | 19:39
Djuro genijalac kaže:
... Potom, neka oružja se NE VRAĆAJU na avionu nazad, jer su ili preteška i prevelika ili postoji opasnost od aktivacije prilikom spuštanja pa se, na ovaj ili onaj način bacaju prije slijetanja.


Ima i opcija da se ne smije vratiti "pun" u bazu jer bi to značilo da nije obavio misiju
Za vrijeme našeg rata, jedan pilot MiG-a je stupio u kontakt s PZO-om u blizini mog sela, zamolio ih je da ga ne obaraju i pitao gdje je najsigurnije da se isprazni jer je morao obaviti bojno djelovanje.
Tako je, umjesto na poljoprivredni aerodrom, istresao rakete u obližnji šamac. Dovoljno blizu da svojima u bazi može reći za je za malo promašio
23.04.2023 | 13:53
Vijest dana je da su AFU uspostavile tj. zauzele područje na lijevoj obali Dnipra u području Hersona. To jest močvarno područje uz obalu, i kao takvo nepogodno za forsiranje rijeke na tom mjestu, ali može poslužiti za uspostavu mostobrana tj. njegovo proširenje, ako do toga dođe.
Druga mogućnost je da se radi o diverziji koja treba zavarati ruske snage dok će glavni proboj biti negdje drugdje.
24.04.2023 | 14:35
tino1 kaže:
Đuro! Objašnjavaj što su to spakovali u Ramsteinu?


Tino, i svi ostali, na listi tj. popisu za isporuku se pojavilo nešto nevjerojatno. Pored sve sile PZ oružja (iako AFU još uvijek ne dobivaju zapadne avione, iako je i to, čini mi se, samo pitanje vremena i novaca), ono što privlači pažnju je zapovjedni centar za otpuni nadzor nad bojištem i oružjem. Prema popisu AFU na listi za isporuku imaju IAMD IBCS EOC (Integrated Air and Missile Defense Battle Command System Engagement Operations Center). To je potpuno novi sistem, star manje od godinu dana i rekao bih da će ovo biti beta testiranje svega u stvarnim uvjetima; dosad Ukrajina još nije (ispravite me ako griješim) nikad dobila potpuno novi, najmoderniji sustav koji je tek ušao u opertivnu upotrebu.

FuatQo8WIAYTp9N.jpg


U najkraćim crtama, kompletna PZO je umrežena u jedan zapovjedni centar te se iz njega određuje aktivacija PZO sustava koji su na raspolaganju, sukladno prijetnji koja ulazu u branjeni prostor. A PZO sustavi se sastoje od Patriota i NASAMS (AIM120 PZ raketa koja se umjesto s aviona ispucava sa zemlje/broda). Ovo bi trebalo rusko RZ zadržati podalje od branjenog prostora.

Također upada u oči: narudžba, tj. isporuka streljiva za haubice promjera 155 mm je u prošloj tranši bila vrijedna 146 mil.U$. U ovoj isporuci njena vrijednost je 817 mil.U$ što pokazuje da se stvaraju zalihe za predstojeću ofanzivu AFU.

Za više detalja o ovim objedinjenim digitalnim zapovjednim mjestima ću zamoliti doktora Lovrića da opiše kako i što točno rade.
24.04.2023 | 16:04
Pa onaj švapski ZO je novi i nigdje korišten?
24.04.2023 | 17:43
Ej šta je ovo? Možda neko plaća više?

twitter.com/nytimes/status/1650540429127962627
24.04.2023 | 21:14
Djuro genijalac kaže:
Za više detalja o ovim objedinjenim digitalnim zapovjednim mjestima ću zamoliti doktora Lovrića da opiše kako i što točno rade.


Nije ovaj sustav bas star godinu dana. Testirano je to puno dulje Ja bi rekao da nije ideja koristiti Ukrajince kao beta testere, vec da su da su im ovaj sustav poslali iz nuzde.

Naime, opce je poznato da ukrajincima ponestaje raketa za ruske PZO sustave. Imali su ih jako puno, nesto je unisteno, nesto zarobljeno na Krimu, nesto otkazuje poslusnost radi visedecenijskog loseg skladistenja i sl.

To je glavni razlog osjetno aktivnije lovacke avijacije RF. Naravno jos uvijek ne smiju da salju teske bombardere u zracni prostor Ukrajine (iako bi im to puno olaksalo zivot), ali doslo bi i to na red vremenom.

Ukrajinci su u sklopu zapadne pomoci dobili jako puno razlicitih PZO sustava i treba sve to umreziti u neku homogenu cjelinu. Ovdje bih ubrojio i ruske PZO sustave, koji i sa polupraznim lanserima predstavljaju jako bitan dio radarske slike cijelog borbenog teatra.

Na kraju dana ruski pilot obojen radarom ne zna da li bas ta PZO jedinica ima prazan lanser. Osjetis da si nanisanjen, pa ti vidi sta ces

Ovo je do sada nevidjen presedan ali predstavlja jako realnu sliku temelja sudejstva NATO clanica koristeci ne bas tako kompatibilne sustave, umrezene se raznim mnoziteljima sile (Awacs, radari, osmatracke jedinice, dronovi, sateliti, izvjesca vojnika sa terena).

Naravno sve ovo je procesirano na nacin da je apsolutno primjenjivo i za Himarse, topnicku i logisticku podrsku, donosenje taktickih odluka itd.

Iako je Ukrajina ogromna, usudio bi se reci da imaju digitalni tlocrt cijelog bojista, u skoro pa real time. Puno je lakse tako ratovati, poslati jedinice u napad gdje je slabiji otpor, manji broj utvrdjenja ili orudja za vatrenu podrsku.

I onda usporedis ovaj Star wars sa Rusima koji kradu mobitele iz ducana da bi mogli komunicirati.

P.S. Mislim da sam spominjao da je prvi susjed mog prijatelja iz USA vec dva puta isao u Ukrajinu. Covjek nema ni pusku. Posao mu je da "telefonira", tj prima informacije iz USA i proslijedjuje ih ukrajinskoj komandi. Razlog je da urkajinci ne bi imali direktan pristup americkoj mrezi.

Stoga sam prilicno siguran da ce Amerikanci primarno opsluzivati i ovaj komunikacijsko/koordinacijski sustav...
25.04.2023 | 12:21
Kad se jednog dana budu svodili računi o ovom otporu Ukrajine ruskoj agresiji, mislim da će vrlo zapažeu ulogu igrati njihovo psihološko djelovanje i korištenje društvenih mreža. Evo jednog primjera koji to sjajno ilustrira:

twitter.com/EuromaidanPR/status/1650439450155970560?s=20

Dron AFU snima Crveni trg u Moskvi, zato jer može. Strong Matthias Rust vibes, ali sad za ozbiljno.

Uz to imamo ozbiljne analize koje (iz procurjelih američkih dokumentata) pokazuju da AFU imaju spremno 9 brigada za prvi proboj. Pored njih je u završnoj fazi obuke još tri brigade koje se opremaju leopardima koji pristižu u Ukrajinu. Sve skupa, AFU bi za ofanzivu trebale imati na raspolaganju 18 brigada. Pored toga dolazi još devet brigada teritorijalne obrane koje će činiti drugi ešalon sa zadaćom čišćenja džepova zaostalog otpora ruskih snaga iza napadnih postrojbi AFU.
Gotovo sva samohodna topničko-haubička tehnika je dodijeljena artiljerskim brigadama sa zadaćom podrške snagama u napadu. To znači da na svake tri napadne brigade dolazi 60-80 haubica podrške. Zanimljiva je i mehanizirana brigada koja u svojem sastavu ima najmodrenije Bradleye i prastare T-55. Ovo, zapravo, ima smisla. Logika je ta da Bradley može uništiti neprijateljski tenk na puno većoj udaljenosti, prije nego on uopće može zaprijetiti, pa primarna zadaća T-55 nije borba protiv drugih tenkova, nego protiv pješaštva čemu je, uz obaveznu podršku pješaštva dorastao. Jasno je da je tehnika po tim brigadama skupljena sa svih strana što će kasnije biti logistička noćna mora za održavanje, ali za 2-3 tjedna/mjeseca korištenja će biti dobra.
Osim oružja, tu su i inženjerijske jedinice sa zadaćom premoštenja vodotoka i protutenkovskih rovova te sve ostalo što je potrebno za uspješno odrađivanje zadaće oslobađanja Ukrajine. Sve skupa, ovo je vrlo dojmljiva sila koja je dosad spremna.
25.04.2023 | 13:08
Ne zaboravi ni da je Bradley unistio puno vise protivnickih tenkova nego sam Abrams

Cim se Rusi ukopavaju u dubokoj pozadini, i sami ocekuju da ce prve crte obrane puci. Najvaznije je da Ukrajinci logisticki proprate to napredovanje mehaniziranih trupa. Mislim da ce to biti najveci potencijalni problem...
26.04.2023 | 07:30
Dugi članak o tome kako je VVP zamrzio Ukrajinu. Ruski izvor, preporučam odvajanje 20-ak minuta da se to prouči.

verstka.media/kak-putin-pridumal-voynu
26.04.2023 | 11:41
Zašto je Lavrov na sekiran zbog Tacker-a? A.. izgubio najboljeg vojnika. Garant je Tucker na platnoj listi a sad im neće donositi propagandne plodove.

Russian Foreign Minister Lavrov is upset about Tucker’s firing. For some reason.
https://t.co/XgBhaoJfEm
28.04.2023 | 11:53
Nego, što ćemo sad? Plinovod, opet....

www.information.dk/indland/2023/04/forsv...gningspunkt?lst_frnt
28.04.2023 | 15:59
Pa ne znam što ćemo sad. Brod je bio tamo, to nije dokaz ničega, a meni tvoja logika dokazivanja njihove motivacije za tu sabotažu i dalje nije baš logična.
29.04.2023 | 07:03
Odavno sam prestao tražiti logiku u raznim djelovanjima; da je bilo imalo logike Rusija ne bi nikad napala Ukrajinu.
Elem, u 4:30 ujutro AFU izrokale skladišta goriva u luci u Sevastopolju koju i dalje koristi ruska Crnomorska flota.


Fu3CkibWYAIHEOy.jpeg



t.me/bazabazon/17250
t.me/chp_sevastopol/14549
t.me/chp_sevastopol/14551
t.me/chp_sevastopol/14553
t.me/mash_na_volne/3135

Tri sata kasnije to i dalje gori, jer je, koliko se meni čini, neugasivo.

t.me/chpsevas_news/10269
t.me/chpsevas_news/10272

Vatrogasci mogu samo pokušati spriječiti širenje požara.

Shaping operations...
29.04.2023 | 10:22
Pa, ako se radi o teškom loživom ulju (mazutu), sigurno je neugasivo. Vidi Deepwater Horizon
29.04.2023 | 11:59
Što kažu ekološke udruge na to? Zna li se?
29.04.2023 | 12:09
Opće je poznato kako je aktivnost ekoloških udruga osobito snažna u ratom zahvaćenim područjima.
29.04.2023 | 14:18
Tak sam si i mislio, lako je biti aktivist kad si sit, spavaš do jedanaest, račune plaćaju mama i tata,...
29.04.2023 | 16:51
Bertone kaže:
Što kažu ekološke udruge na to? Zna li se?


Eno ih u Švabiji lijepe se za Autobahn.
29.04.2023 | 17:25
Bertone kaže:
Što kažu ekološke udruge na to? Zna li se?


Bar su fotografije impresivne.
29.04.2023 | 17:32
Bertone kaže:
Tak sam si i mislio, lako je biti aktivist kad si sit, spavaš do jedanaest, račune plaćaju mama i tata,...

Mislim da su mame i tate također u udruzi
01.05.2023 | 21:46
01.05.2023 | 22:04
Ako netko želi saznati koliko su pouzdane proročanske sposobnosti dotičnog gospodina, i koliko ja kvalitetna kristalna kugla koju koristi za svoja proročanstva, dovoljno je pročitati njegovu izjavu vezanu za rat u Iraku, koju je dao nakon pokretanja invazija od strane SAD-a:

"The United States is going to leave Iraq with its tail between its legs, defeated. It is a war we can not win ... We do not have the military means to take over Baghdad and for this reason I believe the defeat of the United States in this war is inevitable ... Every time we confront Iraqi troops we may win some tactical battles, as we did for ten years in Vietnam, but we will not be able to win this war, which in my opinion is already lost," Ritter added.

izvor Wikipedija
01.05.2023 | 22:33
I što je rekao krivo? Je li možda Bagdad danas pod američkom kontrolom?
02.05.2023 | 07:08
dpasaric kaže:
I što je rekao krivo? Je li možda Bagdad danas pod američkom kontrolom?


Sve je krivo. Ništa nije pogodio.
02.05.2023 | 12:08
Ovo nije izravno povezano s temom, ali neizravno jest. VVP je, ako sam dobro uhvatio vijesti, danas dobio pljusketinu od Kine. Kina je glasala ZA rezoluciju UN-a koja Rusiju naziva agresorom. Druga mokra krpa u lice mu je doletjela iz Južne Afrike koja je tradicionalno (bila) sklona Rusiji. Južnoafrikanci su ga, naime, zamolili da ne dolazi na BRICS (organnizacija brzo rastućih gspodarstava koju čine Brazil, Rusija, Kina, Indija i Južnoafrička Republika).

EDIT: Girkin potvrdio istinitost vijesti.


FvGcwxLaAAEuD2i.jpg


FvGcxB6aEAAOWUO.jpg
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO