Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


18.04.2023 | 14:58
U suštini se slažem osim što Kinu ne smatram malo lošijom od demokratskih društava, ali isto tako EU u većini, a Australija, UK i USA posebno žele vrlo sličan model Kini, a to je kontrola naroda i jednostavno odlučivanje vlasti (bez trodiobe vlasti ili da ju imaju deklarativno). Nešto slično sam napisao u samim počecima ove teme, a sve se svodi na to da EU, USA i još poneki ipak ne mogu samo tako uvest model kontrole poput Kine preko noći, ali pomalo i strpljivo radi se na tome da to sve bude jedan vid kontrole koji će se ovisno o podneblju zbog prije svega kulturoloških razlika zvati svugdje nekako drugačije i bit će zamaskiran nekim drugim obrazloženjima.
Jer demokracija nije apsolutno zagarantirana ili savršena, već je vrlo osjetljiva i vrlo ju je lako odbaciti (izmanipulirati) i pretvoriti u neku vrstu apsolutizma i autokracije. Ali kako si i napisao svaki narod ima upravo onakvu vlast kakvu zaslužuje.

P.S. Ispričavam se što sam skrenuo s teme.
18.04.2023 | 16:45
smayoo kaže:
Ne slažem se s tobom. Ne postoji baš nikakav temelj u međunarodnom pravu da se dogodi išta od toga što si napisao. Bilo kakava izjava koju netko iz pozicije diplomacije ili međunarodne politike danas na tu temu daje, samo je prazna priča. Ali, važnije od toga, nikakva ratna intervencija se tamo neće dogoditi jer to Kini nije potrebno. Ona će na svoje doći svejedno, a vrijeme radi za nju.

Moje viđenje tih prepucavanja tamo je - da se radi o Piranskom zaljevu na globalnoj razini. To je super tema i priča za odvraćanje pozornosti s nečeg bitnog što se trenutno događa. Ne mogu reći da sam siguran što je to točno, ali u tome i jest poanta. Skretanje pažnje javnosti.


Mnogi podcjenjuju Kineze, ali oni ništa ne rade ad-hok, kod njih je politika zamišljena na duge staze. U tom smislu možemo gledati i njihov prijedlog o okončanja rata u Ukrajini. Oni su imali povijest, kakvu su imali i iz nje su toga puno naučili, pa se shodno njoj i postavljaju...mada su sila i mogli bi drugačije.

Kina može biti sve, ali je sigurno da nije glupa, pa nije ona luda da napadne Tajvan...to bi bilo isto kao da smayoo briše svoje postove

Prije bi rekao da će mnogi koji misle da su prijatelji Kine, se pitati gdje mi je bila pamet, poput VVP.
18.04.2023 | 17:30
@IgorD, a ono si preskočio, da mi Kinu trebamo više nego što Kina treba nas.
I preskočio si da je Kina u ogromnoj ekspanzili i da joj treba daleko više sirovina negu u razvijenom svijetu.

Da si se imalo potrudio našao bi podatak da je ugljen jedan od najvećih energenta u proizvodnji električne energije (preko 40%), to ti je ono na što ide automobil Tesla.
Kina je najveći proizvođač ugljena (45% od ukupne savijetske proizvodnje) i još ga uvoze, možeš misliti koliku potrebu imaju za energijom.
Bakar je na 3. mjestu je po važnosti u svijetu od obojenih metala (prvo je željezo i ono čini 93% svih metala, obojeni su oko 6,5%, a ostatk su rijetki metali kao litij recimo).
Izgleda da si ti zapeo u 19. stoljeću.
18.04.2023 | 18:11
Ako je netko nešto preskočio to si ti. Na onoj listi si preskočio sve kategorije na početku i zapikirao se na ugljen i bakar koji Kina a bome i EU nabavljaju po cijelom svijetu i nikog nije briga uvozi li Kina ugljen iz Mađarske ili Etiopije.

Sad kad si skrenuo raspravu u bezveze smijeru i tu me učiš kako Tesle idu na ugljen mogu i ja tebi reći da je voda najvažnija stvar na svijetu. Bez vode nema života, a pošto ne nabavljamo vodu iz Kine...
18.04.2023 | 18:18
Igore, iz statistike na koju si se referirao nije uopće bilo ni vidljivo, ni jasno, koji su to proizvodi koje EU izvozi u Kinu.
18.04.2023 | 18:37
smayoo kaže:
Igore, iz statistike na koju si se referirao nije uopće bilo ni vidljivo, ni jasno, koji su to proizvodi koje EU izvozi u Kinu.


Ali je za pretpostaviti što bi Kina mogla uvoziti iz EU umjesto iz nekih bližih zemalja. Ako je EU njihov import partner broj jedan i ako su na popisu stvari koje Kina uvozi neke stvari na vrhu nije li logično da se uvoz iz EU dobrim dijelom baš u tim kategorijama. Mislim da je jasno da to ne mogu biti nafta i plin. Za ugljen priznajem nije toliko očito ali ipak mislim da EU vadi jako malo ugljena i da nema razloga izvoziti ga već eventualno uvoziti. Što je onda pri vrhu? Strojevi, vozila, oprema, ...

Ali ako netko voli baš nacrtano, evo bolji link: www.china-briefing.com/news/eu-china-rel...recent-developments/

> The top-traded goods between the EU and China are machinery and vehicles, other manufactured goods, and chemicals. China’s top export goods to the EU in 2022 were telecommunications equipment, followed by automatic data processing machines, and electrical machinery and equipment. Meanwhile, the EU’s top exported goods to China are motor cars and vehicles, electronic tubes and valves, and auto components.

Pa onda ima detaljno za svaku zemlju. Ugljen se nigdje ne spominje ali bakar bome da. Čak i Hrvatska izvozi bakar u Kinu. Znači, jako su ovisni o nama

ps - ali oko čega se mi tu raspravljamo? Ovi svi detalji su manje važni. Kao što sam ranije rekao, zajednički gledano, Ameriak, UK i EU su Kini jako važni. Kad bi se tu nešto narušilo, Kina bi jako patila. To je moj argument a ne da je EU manje ovisna o Kini nego što je Kina ovisna o nama. Pa svi znamo da se sad "skoro sve" pravi u Kini. Ne samo o uvozu sa Zapada, Kina je ovisna o tom izvozu na Zapad jednako kao i mi o tom uvozu. Ako nešto zašteka, ako se promet u oba smijera značajno smanji, npr. prepolovi, svi su propali - i mi i oni.
18.04.2023 | 18:51
IgorD kaže:
smayoo kaže:
Igore, iz statistike na koju si se referirao nije uopće bilo ni vidljivo, ni jasno, koji su to proizvodi koje EU izvozi u Kinu.


Ali je za pretpostaviti što bi Kina mogla uvoziti iz EU umjesto iz nekih bližih zemalja. Ako je EU njihov import partner broj jedan i ako su na popisu stvari koje Kina uvozi neke stvari na vrhu nije li logično da se uvoz iz EU dobrim dijelom baš u tim kategorijama.


Pa ne nužno. Jesi li uopće pogledao link kojeg sam ja postao nakon tvog posta? I ono što je postao Tino?

Što je onda pri vrhu? Strojevi, vozila, oprema, ...


I tu je onda logično zaključiti da Kina iz EU kupuje npr. Mercedese i BMWe, a ne Seate i Škode, a kamoli npr. Scania kamione ili Linde viličare. Dakle, građevinske strojeve, kamione, željezničke lokomotive, viličare, traktore... rade svoje, a iz EU uvoze luksuzna vozila. Što misliš, hoće li Kinu jako pogoditi ako im EU odluči zabraniti izvoz Mercedesa i BMWa?

Čak i Hrvatska izvozi bakar u Kinu. Znači, jako su ovisni o nama


Hm, jako su ovisni... EU ima visokorazvijeno razvrstavanje otpada i prikupljanje sekundarnih sirovina pa, naravno, i otpadnih metala, među kojima je bakar najvrijedniji. Pri tom Kina proizvodi sve od bakra, a u EU (a kamoli Hrvatskoj) se ne proizvodi gotovo više ništa. Zato se reciklirani bakar iz EU prodaje u Kinu. Više bi se isplatilo nekom kupcu iz EU da ga kupi (jer bi platio manji trošak transporta od kupca iz Kine), ali kupci iz EU nemaju proizvodnju toliku da im treba tolika količina otpadnog bakra kolika se u EU stvara. Tako da EU (pa i Hrvatska) prodaje suvišak recikliranog bakra onima koji ga trebaju, tj. Kinezima. Da EU proglasi embargo na prodaju recikliranog bakra Kinezima, Kinezi bi proglasili embargo na prodaju električnih proizvoda (koji trebaju taj bakar) u EU. Što misliš, tko bi jače popušio?
18.04.2023 | 19:02
Vidiš da je nerazuman.
Ja to ne znam tako elokventno napisati/reći.
Zadnji red i pol je ono što sam želio reći.

Kinezi itekako dobro znaju što je glad i neimaština, dok su europljani to davno zaboravili.
U EU je važnije imati napunjen mobitel nego litru vode.
18.04.2023 | 19:06
Pa nisu manje važni detalji. Vidiš da USA želi uvući Kinu u vezu s ratom u Ukrajini. Kina je bliže Rusiji nego Ukrajini, a dosta daleko od USA.
Kina i USA se trpe zbog novaca. Već je bilo pokušaja da se Kina oslabi jer to ne paše USA interesima, samo su se zaj....., Kina može puno duže trpiti od razmaženih Amera.
18.04.2023 | 19:06
Da sada ovog trenutka postoji koncenzus i jaka volja svih zapadnih drzava da se rijese ovisnosti o Kini i maknu proizvodnju u maticne/alternativne drzave (sto je utopijsko razmisljanje samo po sebi) to bi bio visedecenijski proces.

Gledam danas u Buzz, Nike patike nekakve bzv kostaju 150-200e. Zamisli koliko bi ih u ducanima cijenili da ih proizvode u Minhenu ili Chicagu

Tako nam je kako nam je...
18.04.2023 | 19:17
Vjerojatno ih ne bi niti kupovali (tenisice).
Cijene bi skocile i jedino sto bi se moglo je uvesti tockice i vezanu kupovinu (uz kilu kruha moras kupiti i bon za 2% popusta za tenisice i kada dojdes do 100% stanes ured i pokupis ih).
18.04.2023 | 19:17
S troškovne strane, zapravo bi ih se moglo proizvoditi u Münchenu, ili barem u Karlovcu (gdje su se nekad proizvodile Adidas tenisice, i to solidne kvalitete) i da koštaju tih istih 150-200€, samo što bi gramzljivi kapitalisti ostvarivali manji profit.
18.04.2023 | 19:21
Naravno da se takve stvari ne događaju u jednom trenutku.
Nije ni sva proizvodnja prešla u Kinu u roku "keks", nego se radilo u dugotrajnom procesu.

A, nešto se ne sjećam da su tenisice nekada koštale 2.000 - 3.000 EUR, pa im cijena naglo pala kada je proizvodnja prešla u Kinu.

U svakom slučaju, kako je proizvodnja preselila u Kinu, sutra bi isto tako mogla preći u Afriku, ili se vratiti u Europu/Ameriku.
18.04.2023 | 19:26
Poštene tenisice su kostale 100 dojič maraka. Nike je poceo s izdrkavanjma i onda su pocele ici u nebo.
wealthygorilla.com/most-expensive-sneakers/
18.04.2023 | 20:40
cariblanco kaže:
Mnogi podcjenjuju Kineze, ali oni ništa ne rade ad-hok, kod njih je politika zamišljena na duge staze. U tom smislu možemo gledati i njihov prijedlog o okončanja rata u Ukrajini. Oni su imali povijest, kakvu su imali i iz nje su toga puno naučili, pa se shodno njoj i postavljaju...mada su sila i mogli bi drugačije.


John Sparks je 1930tih izradio ovaj zanimljiv prikaz razvoja civilizacija u posljednjih 4000 godina. Primjetite tko se pojavljuje i nestaje, a tko je tu od pocetka do kraja:

www.visualcapitalist.com/wp-content/uplo...11/histomap-big.html
19.04.2023 | 00:26
Zanimljiv prikaz
19.04.2023 | 09:22
Pojavila se priča prema kojoj je Putin doživio živčani slom.

From the source that alleged Putin pooped his pants: PUTIN HAD A NERVOUS BREAKDOWN WHILE BUTTNAKED ON THE FLOOR.
Translation (General SVR): "Last night, Putin probably had a nervous breakdown. Approximately at 9:40 pm Moscow time, the president's guards heard strange noises from his room. Putin did not respond to knocking. Other attempts to determine the cause of the problem were fruitless. After about seven minutes the security guards called the duty doctors and decided to enter the room. Putin was sitting on the floor near the sofa and crying hysterically. He was only wearing a wet white T-shirt, which he probably tried to take off, and a black sock on his right foot. Next to him was a torn diaper, which Putin has been using constantly lately. The president practically did not react to their appeals and continued to cry profusely. After about 10-15 minutes and consulting with the president's attending physicians, they decided to give him an injection of what was apparently an antipsychotic. A few minutes after the injection, the president felt better and was washed, changed and put to bed. It is not yet clear whether Putin's condition is a side effect of the new medications or something else."
Prije nego svi odmahnemo rukom, samo bih dometnuo da obavještajnim zajednicama kruži priča da je VVP pod dosta intenzivnim liječničkim tretmanom lijekovima i da bi ovo mogla biti posljedica toga (jasno, ako je istina).
Eto, pošto kupio, poto prodao.
19.04.2023 | 09:39
Dvije načelne su mogućnosti. Prvo, da ovo što si prenio uopće nije istina, u kojem slučaju ne treba dalje trošiti vrijeme na to. Druga, da je istina. U kojem slučaju opet ne treba dalje na Putina trošiti vrijeme jer očito više nije on taj koji donosi odluke. U tom je slučaju glavno pitanje - tko je taj koji donosi odluke i o kome ovisi što će se dalje događati?
19.04.2023 | 11:58
Dobro pitanje, na koje nećemo naći odgovor. Samo da podsjetim, kad je izbila Oktobarska revolucija u vrhovnom tijelu nove države, je bilo 17 Židova od ukupno 23 člana? Sad znamo da oni nisu bili ludi za komunizmom, pa procjenite sami.
19.04.2023 | 13:24
Ne znam jeste li ovo vidjeli, ali Bradley obojan u ovoj digitalnoj sari izgleda bas svjeze i lijepo

One pustinjske boje zbilja vizualno unakaze svako vozilo...


Bradley.jpg
19.04.2023 | 13:33
Nisam shvatio kakve sad veze ima Oktobarska revolucija?
19.04.2023 | 16:35
smayoo kaže:
Nisam shvatio kakve sad veze ima Oktobarska revolucija?


Mogao si i pitati kakve veze imaju Židovi s komunizmom ? To je samo navedeno, da ljudi shvate da vodeći ljudi koji su u politici ne odlučuju, nego se povode pred diktatom ljudi koji o svemu odlučuju. Sad tko su ti ljudi van scene, to nama nikad neće biti dostupno. Možete ih zvati; masoni, mafija, tajna društva...

Ni vrag da netko misli, da ako se desi neko veće sranje u Americi, da bi senilni Biden o nečemu odlučivao ? Slična je paralela s ostalim vlastodršcima, oni su tu samo da provode ono što je ta ekipa zacrtala. Te ekipe koje posjeduju sav kapital, najčešće rade preko obavještajnih struktura i medija, s tim da je poveznica prema navedenim odsječena bolje nego u mafijinom ustroju.

Možda netko misli da je npr. "zelena politika" i rodna ideologija došla sama od sebe ili da je to plod razvoja društva ? U svijetu se jako malo stvari slučajno dešava.

Nadam se da nisam nikome ogadio ideale ili nekog bacio u bed
20.04.2023 | 09:47
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
Nisam shvatio kakve sad veze ima Oktobarska revolucija?


Mogao si i pitati kakve veze imaju Židovi s komunizmom ? To je samo navedeno, da ljudi shvate da vodeći ljudi koji su u politici ne odlučuju, nego se povode pred diktatom ljudi koji o svemu odlučuju. Sad tko su ti ljudi van scene, to nama nikad neće biti dostupno. Možete ih zvati; masoni, mafija, tajna društva...

Ni vrag da netko misli, da ako se desi neko veće sranje u Americi, da bi senilni Biden o nečemu odlučivao ? Slična je paralela s ostalim vlastodršcima, oni su tu samo da provode ono što je ta ekipa zacrtala. Te ekipe koje posjeduju sav kapital, najčešće rade preko obavještajnih struktura i medija, s tim da je poveznica prema navedenim odsječena bolje nego u mafijinom ustroju.

Možda netko misli da je npr. "zelena politika" i rodna ideologija došla sama od sebe ili da je to plod razvoja društva ? U svijetu se jako malo stvari slučajno dešava.

Nadam se da nisam nikome ogadio ideale ili nekog bacio u bed


To mi se uopće ne sviđa. Neki drugi ljudi su bili iza Lenjina? Ti ljudi su jednostavno nestali kad je on umro i došao Staljin. Sad nije vladao Staljin nego neki drugi ljudi, opakiji od ovih koji su vladali za vrijeme Lenjina. Onda je Staljin umro i ove ljude u sjeni su zamijenili neki drugi ljudi u sjeni sa drukčijim stilom vladanja.

Isto kad se Hitler ubio. Neki drugi judi koji su zapravo vladali Njemačom su samo tako nestali i došli su drugi ljudi koji su sad zapravo vladali.

Pa za vrijeme Tita. Netko drugi vlada, Tito umire, svi ovi iz sjene umiru, dolazi druga sjena koja izvlači Miloševića i gura ga, ali onda dovlače Tuđmana i on glumi da vlada u Hrvatskoj.

Trump se pravi da je nešto ali zapravo vladaju tamo neki koji nisu vladali za vrijeme Obame, ali evo sad je Biden pa vladaju ovi od Obame ili možda ne, možda je sve samo predstava...

Toliko povijesnih knjiga i dokumentaraca je moralo biti izmišljeno i hakirano da je to fantastično ali je možda sve tako lakše objasniti bez obzira što ništa ne razumijemo ali kad kažemo da su Putin, Biden i Trump zapravo marionete tamo nekih ljudi onda je jednostavnije prihvatiti stvari koje ne razumijemo?

Ukratko, sama ideja da Putin ne vuće sve konce je promašena. Gdje god je priseban, pršti od samouvjerenosti a svi ostali drhću pred njim jer on ima neizmjernu moć nad svima u Rusiji i imat će je do zadnjeg daha ko Stalljin ili ako im svima ne prekipi pa ga smaknu ko Cara ili Libijci Gadafija.
20.04.2023 | 16:51
IgorD kaže:
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
Nisam shvatio kakve sad veze ima Oktobarska revolucija?


Mogao si i pitati kakve veze imaju Židovi s komunizmom ? To je samo navedeno, da ljudi shvate da vodeći ljudi koji su u politici ne odlučuju, nego se povode pred diktatom ljudi koji o svemu odlučuju. Sad tko su ti ljudi van scene, to nama nikad neće biti dostupno. Možete ih zvati; masoni, mafija, tajna društva...

Ni vrag da netko misli, da ako se desi neko veće sranje u Americi, da bi senilni Biden o nečemu odlučivao ? Slična je paralela s ostalim vlastodršcima, oni su tu samo da provode ono što je ta ekipa zacrtala. Te ekipe koje posjeduju sav kapital, najčešće rade preko obavještajnih struktura i medija, s tim da je poveznica prema navedenim odsječena bolje nego u mafijinom ustroju.

Možda netko misli da je npr. "zelena politika" i rodna ideologija došla sama od sebe ili da je to plod razvoja društva ? U svijetu se jako malo stvari slučajno dešava.

Nadam se da nisam nikome ogadio ideale ili nekog bacio u bed


To mi se uopće ne sviđa. Neki drugi ljudi su bili iza Lenjina? Ti ljudi su jednostavno nestali kad je on umro i došao Staljin. Sad nije vladao Staljin nego neki drugi ljudi, opakiji od ovih koji su vladali za vrijeme Lenjina. Onda je Staljin umro i ove ljude u sjeni su zamijenili neki drugi ljudi u sjeni sa drukčijim stilom vladanja.

Isto kad se Hitler ubio. Neki drugi judi koji su zapravo vladali Njemačom su samo tako nestali i došli su drugi ljudi koji su sad zapravo vladali.

Pa za vrijeme Tita. Netko drugi vlada, Tito umire, svi ovi iz sjene umiru, dolazi druga sjena koja izvlači Miloševića i gura ga, ali onda dovlače Tuđmana i on glumi da vlada u Hrvatskoj.

Trump se pravi da je nešto ali zapravo vladaju tamo neki koji nisu vladali za vrijeme Obame, ali evo sad je Biden pa vladaju ovi od Obame ili možda ne, možda je sve samo predstava...

Toliko povijesnih knjiga i dokumentaraca je moralo biti izmišljeno i hakirano da je to fantastično ali je možda sve tako lakše objasniti bez obzira što ništa ne razumijemo ali kad kažemo da su Putin, Biden i Trump zapravo marionete tamo nekih ljudi onda je jednostavnije prihvatiti stvari koje ne razumijemo?

Ukratko, sama ideja da Putin ne vuće sve konce je promašena. Gdje god je priseban, pršti od samouvjerenosti a svi ostali drhću pred njim jer on ima neizmjernu moć nad svima u Rusiji i imat će je do zadnjeg daha ko Stalljin ili ako im svima ne prekipi pa ga smaknu ko Cara ili Libijci Gadafija.


Prvo boldano, zar misliš da se to meni sviđa ? Volio bi da si u pravu.

Drugo za Tita, zar ti misliš da zaista znamo da je on bio Zagorec? Pogledaj samo njegove govore iza rata, gdje se muči s jezikom.

Treće boldano su u pravu, jer svi zaista drhte pred Putinom i njegovim načinom ophođenja prema svojim podčinjenim, a i prema dosta drugih vladara koji su mu bili u posjetu. Drhte svi koje znamo i koji su medijski prisutni, ti pred kojim on drhte se nigdje ne pojavljuju.

Ajde sad sam sebi i meni ogovori na par pitanja koja nisu prirodna.

-Zašto je tako puno Židova bilo kod stvaranja komunizma, a to njima nije urođeno niti proporcionalno zastupaju svoju zastupljenost u Rusiji ?

-Zašto je Hitler htio zatrti sjeme Židovima i takav grozan genocid počinio ? Zašto nije toliko mrzio; Britance,Francuze,Španjolce...Slavene, Rome i druge je mrzio iz rasnih pobuda, jer su manje vrijedan narod, ali zašto takav pogrom prema Židovima ?

-Zašto mi imamo drugu vjeru od Židova ? Ako znamo iz povjesti i vjere da je Isus bio židov i spasio je svoj narod, posredno i cijeli svijet, pa mi imamo središte RKC u Rimu, znači u onom istom Rimu koji ga je ubio ?

Dosta spominjem Židove i ne želim da netko misli da je to neki anti-sematski moj istup i da imam nešto protiv njih. Naprotiv, mislim da su oni najrazvijeniji narod, jer posjeduju znanja, a znanje znači moć. Možda oni ta svoja znanja ne žele s drugima djeliti, ali to je njihovo pravo.

Idemo malo na napad na Ameriku. Blizance u NY da su htjeli kontrolirano srušiti, ne bi ispalo bolje nego što je ispalo. Nije da oko njih nema puno visokih zgrada.
Ako gledamo kronološki, udar na prvi toranj, pa udar na drugi i na kraju udar na pentagon, onda ne možemo zamjetiti, da je vrijeme prvog udara i zadnjeg udara na pentagon, jedan sat vremena !!! Joj da kažu oni....bila je pomutnja svugdje, službe nisu bile kordinirane i zato nije pravovremeno reagirano To ne puši niti "šestogodišnji Đuro "

Da je bio recimo nuklearni udar, dok bi se oni pribrali, više ne bi bilo Amerike i ne bi imali s čim uzvratiti, toliko o tom vjerodostojnom opravdanju. Pa ako te netko napada, šta ćeš prvo štititi ? Jedino ako im pentagon nije prioritet.

Na kraju evo par slika udara na pentagon čije slike je objavio FBI, a ne neki fake portal. Svi znamo da avioni lete pomoću motora i da su oni najteži dio aviona...izgleda da su ovi teroristi koji su lupili u pentagon, odbacili motore prije udara, jer me ova rupa na zgradi na sve može podsjećati, samo ne na udar aviona.



20.04.2023 | 17:54
Da se vratimo na temu, par postova od Streljnikova, koji su dota znakoviti.

Prvi,
"Priručnik-upitnik ljutog domoljuba. (Zbirka pitanja predstavnicima vlasti i propagandistima-gardistima, na koja bih želio dobiti konkretne, izravne i iskrene odgovore, s organizacijskim zaključcima koji iz toga proizlaze).

II. Pitanja pripreme oružanih snaga Ruske Federacije za borbene operacije (adresirana na Ministarstvo obrane Ruske Federacije i ne samo):

1) Kako se dogodilo da se "Druga vojska svijeta", koja je neprestano pobjeđivala na svim "tenkovskim biatlonima" i obnovila šik "Patriotski park" s ogromnim hramom, našla na početku neprijateljstava:
- bez dovoljne svemirske satelitske konstelacije za izviđanje;
- gotovo bez bespilotnih letjelica - kako izvidničkih tako i napadačkih (koje je neprijatelj imao u brojčano značajnoj nadmoćnosti);
- potpuno bez planiranja vođenih bombi;
- s izrazito nedovoljnim brojem topničkih prilagodbi i protubaterijskim sustavima:
- sa zastarjelim i nepouzdanim vojnim šifriranim komunikacijskim sustavima svih razina ???

2) Kako se pokazalo da je plan za Specijalnu vojnu operaciju izgrađen na temelju podataka potpuno odvojenih od stvarnosti? Kako se dogodilo da je u njemu, kao osnovnom, sadržan podatak o nespremnosti neprijateljskih oružanih snaga za odlučan otpor, a nije bilo podataka o visokoj borbenoj obučenosti i još višem moralu njegove regularne vojske? Zašto se od stanovništva teritorija okupiranih tijekom NSV-a i od vlasti očekivala, u najgorem slučaju, "neutralnost", a u najboljem - potpuna lojalnost, dok je u stvarnosti situacija bila upravo suprotna? Tko je tako drsko i diverzantski dezinformirao predsjednika? Tko za to snosi kaznenu odgovornost, barem po mirnodopskim zakonima?

3) Zašto su u političkoj sferi najotvoreniji prevaranti i lopovi, poput gada Medvedčuka, odabrani kao „favoriti“ koji su pobjedničkim ishodom SVO-a trebali doći na vlast u „Ukrajini“? Posve nepopularni (naprotiv) među općom populacijom tzv. "Ukrajina"? Tko je te brojke birao i na temelju čega? Je li u ovakvom pristupu kadrovima bilo korupcijske komponente? Jesu li preporučitelji snosili ikakvu odgovornost ili će je snositi ubuduće?

4) Koje je vojno-političke ciljeve - razumljive stanovništvu Ruske Federacije i "Ukrajine" - NWO slijedio (i slijedi)? Na temelju čega je pokrenut SVO? Kakav je njen pravni status? Zašto ga nema ni nakon više od godinu dana neprijateljstava?

5) Kako mogućnost sankcija od strane SAD-a i EU nije uzeta u obzir prilikom pripreme JWO? Kako se dogodilo da je preko 300 milijardi ruskih zlatno-deviznih rezervi blokirano (a zapravo – zaplijenjeno) u inozemstvu? Tko je za to osobno snosio ili će snositi odgovornost od nadležnih ruskih dužnosnika?"


Drugi

"Priručnik-upitnik ljutog domoljuba. (Zbirka pitanja predstavnicima vlasti i propagandistima-gardistima, na koja bih želio dobiti konkretne, izravne i iskrene odgovore, s organizacijskim zaključcima koji iz toga proizlaze).

III

1) Već u prvoj polovici rata postalo je jasno da je domaća vojna (i ne samo) industrija kritično ovisna o nabavi komponenti iz inozemstva. Gdje su nestali "programi supstitucije uvoza" hvaljeni u medijima? Zašto se odgovorni za propast programa ne prezentiraju javnosti?

2) Također, do ljeta 2022. pojavio se problem nestašice streljiva za topništvo i neke druge vrste naoružanja, a do kraja 2022. isti problem se pojavio sa širokim spektrom vojne opreme koja je najtraženija na fronta - od granata i topničkih oruđa i tenkova - do komunikacijskih sredstava najprimitivnije razine. Nestašica pancirki, pribora za prvu pomoć, uniformi i opreme postala je "razgovor" gotovo od samog početka neprijateljstava, a posebno se pogoršala nakon "nedovoljne mobilizacije" (o tome ću pisati u nastavku). Kako su Ministarstvo obrane Ruske Federacije, Rostec i druge državne tvrtke reagirale na ovaj nedostatak kako bi na vrijeme ispravili uočene nedostatke i zasitili trupe potrebnim oružjem i opremom? U ovom trenutku (kraj 14. mjeseca rata) – pomaka nabolje ima vrlo malo, a ako „minusimo“ opremu koja dolazi kao volonterska pomoć, onda slika izgleda još depresivnije. Tko je odgovoran za ovakvo stanje i koje se hitne mjere poduzimaju da se to popravi?"

3) Zašto na početku neprijateljstava nisu (i do danas nisu!) granice Ruske Federacije bile zatvorene za izlazak kategorija građana obveznika vojne obveze? Zašto su barem stotine tisuća potencijalnog vojnog osoblja mogle nesmetano napustiti teritorij Ruske Federacije? I zašto su deseci (najmanje) nositelja tajni najviših stupnjeva pristupa državnim tajnama slobodno napustili Rusku Federaciju (zapravo pobjegli)? Uključujući bivše članove vlade i šefove / VIP dužnosnike državnih korporacija? Tko je odgovoran za ovaj niz neaktivnosti?
20.04.2023 | 20:39
cariblanco kaže:
-Zašto je tako puno Židova bilo kod stvaranja komunizma, a to njima nije urođeno niti proporcionalno zastupaju svoju zastupljenost u Rusiji ?




"To njima nije urođeno"? WTF? Što im nije "urođeno"? Komunizam?

Zašto misliš da je komunizam (ili ikoja druga ideologija) "urođen" nekom (ikom)? A osobito da je (ili nije) urođen nekoj specifičnoj etničkoj ili vjerskoj zajednici?

Normalno bi bilo da te upitam da to na neki suvisao način argumentiraš, ali dovoljno se dugo već ovdje dopisujemo da znam da je uzalud. Jednostavno ćeš mi odgovoriti kako ja ne znam čitati tvoje postove "između redaka" jer velikani pisane riječi kao što su ti i pokojni Veselko Tenžera (ali na prvom mjestu ti) nisu dužni pisati suvislo, niti argumentirano, zar ne?

To što je Židova bilo disproporcionalno puno u komunističkoj vlasti nakon Oktobarske revolucije je vrlo vjerojatno zato što su u vrijeme carske Rusije bili disproporcionalno potlačeni i ugnjetavani. To je, naime, i inače razlog zašto se neka društvena skupina priklanja revolucionarnim pokretima. Logično, zar ne? Aha, da, sorry, ne, nema veze logika. Ono, Tenžera, skrivene poruke između redaka, i to...

-Zašto je Hitler htio zatrti sjeme Židovima i takav grozan genocid počinio ? Zašto nije toliko mrzio; Britance,Francuze,Španjolce...Slavene, Rome i druge je mrzio iz rasnih pobuda, jer su manje vrijedan narod, ali zašto takav pogrom prema Židovima ?


Hja... pragmatično, iskoristio je netrpeljivost koju je kršćanska zajednica prema židovima latentno održavala kroz stoljeća pa je puno lakše stvorio ozračje u kojem je postalo društveno normalno i prihvatljivo da se institucionalizira jedan takav totalni genocid, a zapravo sa svrhom sveopće pljačke (jer je trebalo namaknuti novac za ratnu mašineriju, i to u okolnostima u kojima je Weimarska Njemačka bila ekonomski ne na koljenima, nego klinički mrtva).

Osim toga, čovjek je očito bio neuračunljivi luđak i psihopat (ako ne vjeruješ meni, uzmi pa probaj pročitati Mein Kampf, pa donesi sam svoje zaključke), tako da nema puno smisla pokušavati racionalno proniknuti u njegov slijed zaključivanja i odlučivanja.

-Zašto mi imamo drugu vjeru od Židova ? Ako znamo iz povjesti i vjere da je Isus bio židov i spasio je svoj narod, posredno i cijeli svijet, pa mi imamo središte RKC u Rimu, znači u onom istom Rimu koji ga je ubio ?


Pišeš neki referat iz vjeronauka za 6. osnovne? Nemoj. Pusti djecu da sama rade svoju zadaću. Tako ćeš im najbolje pomoći.

Dosta spominjem Židove i ne želim da netko misli da je to neki anti-sematski moj istup i da imam nešto protiv njih. Naprotiv, mislim da su oni najrazvijeniji narod, jer posjeduju znanja, a znanje znači moć. Možda oni ta svoja znanja ne žele s drugima djeliti, ali to je njihovo pravo.


Evo, ostavit ćemo ove tvoje misli ovako citirane, tebi kao zrcalo, da ih ne možeš sutra mijenjati i tvrditi da nisi napisao nešto što si napisao. A ponajprije zato što su - hrpa besmislica. Pogledaj u povijesti znanosti i filozofije koliko ima Židova i u kojoj su oni mjeri doprinijeli svjetskom razvoju znanja i dobrobiti. Ako ćemo pravo, među znanstvenicima je globalno puno izraženija disproporcija Židova, nego među članovima Politbiroa CK KPSS prije 100 godina.

Ali ti i u tome vjerojatno vidiš neku zavjeru... Reci, jesi se javio specijalistu u međuvremenu? Daj, ne odgađaj, siguran sam da ti čovjek može pomoći...
21.04.2023 | 15:21
Cariblanco, Davor te je već upozorio, a ni on više nije trebao. Molim te, uputi se liječniku da ti napiše uputnicu za specijalista, pa lijepo na pregled, da ti prepiše neke tablete. Okani se takvog spuštanja na osobnu razinu, bit ćeš prvi koji je od mene zaradio kaznenu prijavu.

Bilo je to nedavno. Ovaj odgovor gospodina moderatora, nije ad hominen odgovor, nego umjetnička sloboda u izražavanju. Dobro si napisao da sam jako dugo na forumu, tako da pamtim onoga koji je djelio pilule, svima s kojim se nije slagao, kad mu nestane argumenata onda idu pilule. Znamo dobro svi tko je najsvadljiviji na forumu, zar ne Ak te nešto privatno ili poslovno ebe, slobodno se možeš na meni istresti, jer ja to, ne bendam, kak bi se reklo. Da netko drugi nastupi na isti način, možda bi se i zamislio.

Na moje upite odgovara recimo s "Pogledaj u povijesti znanosti i filozofije koliko ima Židova i u kojoj su oni mjeri doprinijeli svjetskom razvoju znanja i dobrobiti", i to nakon moje tvrdnje da mislim da su Židovi najnapredniji narod, jer to jednostvano jesu.

Interesantno je da u temi npr. corone, gdje Davor razotkriva masu stvari i djeli nam linkove, od kojih ima sigurno istinitih, nekome nije bed prihvatiti teorije zavjere, utjecaj skrivenih grupa na cijelu svjetsku zdravstvenu zajednicu, a posredno preko nje kontrolu svjetske politike, te odluke tih političara da se ravnaju prema napucima, nazovimo ih "urotnicima".

Sad ti jadni urotnici koji imaju tehnologiju,moć i znanje da provode svoje odluke, provode samo na coroni ? Treba im netko dojaviti da postoji još puno područja gdje bi mogli djelovati
21.04.2023 | 17:09
Belgorod:

21.04.2023 | 18:41
Inače nitko ne komentira sadašnji sukob u Sudanu. Dva generala koji zajedno obnašaju vojnu huntu, jednog jutra su se probudili i oba su stala na lijevu nogu...tako je rat počeo, kao u filmu kako je počeo rat na mom otoku. Koja ebena slučajnost, baš ti Sudanci nemaju sreće
21.04.2023 | 18:49
Đuro! Objašnjavaj što su to spakovali u Ramsteinu?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • IgorD: O da, meni je to došlo isti dan kad sam očekivao amazon paket, prvo je došao HT sms da je paket spreman za isporuku pa drugi dan i ovo. Naravno da sam kliknuo bez gledanja detalja ali onda me sve zbunilo pa sam pobjegao i googla nisam li već 'ozračen'
  • m@xym: Pa otprilike tako je i u RH. Ali, ono što je interesantno je, da, barem neki primatelji tih poruka, stvarno čekaju isporuku pakete od Hrvatske pošte (koji će, naravno, biti uredno isporučen primatelju), što upućuje na možebitno "curenje" podataka sa nekog. HP-ovog servera.
  • Ender: ma to vec par meseci u SR stizu te poruke, mislim da smo pisali o tome vec ranije.
  • amsterdamxxx: i meni ta prevara stigla juce u Srb na sms..poruka broja iz Indonezije
  • m@xym: čuj imali su dva pokušaja isporuke ali nisu uspjeli zbog nepotpune adrese. Ali zato imaju broj tvog mobitela i traže da odogovriš na poruku sa Y (klasična navlakuša na telefonske "servisese" koji se masno naplaćuju pošiljatelju... Ma diivota.
  • Yonkis: Kakvi pokušaji muljaže. Ali otkud im broj? Ili adresa? [link]
  • Bertone: :D
  • smayoo: X-D
  • zoranowsky: LOL! :)
  • Gjuroo: :D
  • Ender: na eurosongu ima vise golotinje, al pornic ima bolju muziku :-)
  • Ender: koja je razlika izmedju eurosong-a i pornica?
  • Ender: evo sta kruzi po forumima sada.
  • JOHN: ……naravno uz par iznimki
  • JOHN: Markec je pobjednik bez obzira na brojke! Jako dobra promocija njega kao mladog umjetnika, tradicije, kraja i države od kuda dolazi. Za ostalo/e sam bez komentara. Bilo je tu svega i svačega :)
  • Ender: da ne budem pogresno shvacen, da sam rasista ili sta vec, ali jedan od malog broja normalnih nastupa.
  • Ender: cestitke iz srbije za uspeh i nastup!
  • smayoo: Slažem se!
  • Gjuroo: Saka čast malom na energiji koju je prenio na ljude. Napokon malo masovne pozitive.
  • Zdravac: U svakom slučaju, čestitam mu. Što se mene tiče, on je pobjednik!
  • Zdravac: čini mi se da sam sad u dokumentarcu vidio da Marko ima doma iMac (?), pa si mislim možda je član našeg foruma?
  • Gjuroo: Ma win-win. Kak se već veli, Lazanja je osvojio srca ljudi, a Oni nek si organiziraju Euroviziju u Švici. Ima se, može se :)
  • smayoo: Ja mislim da je HRT okolo lobirao da žiriji ne daju Marku previše bodova jer HRT nema kinte za organizirati natjecanje iduće godine :D
  • cariblanco: Da je Marko nosio suknju, bili bi pobjednici ;)
  • Gjuroo: Rim tim tagi dim!
  • Yonkis: Krehacro, pa ne zove se uzalud Pro.
  • Krehacro: Uh gledam sad usporedbu...pro bolji
  • drlovric: Ma samo Pro. Neka ide zivot :)
  • Krehacro: iPad air m2 ili iPad pro m2?
  • zoranowsky: Isto sam uzeo novog svojevremeno
  • zoranowsky: Išao sam ja pogledati health na svom 12.9 ii gen, ali nema health podatka, inače ok radi, nema problema.
  • drlovric: Pa da, uzeo sam ga cim je izasao. Ne znam sta bih ti rekao za bateriju. Nemam nekih problema, pojma nemam ni na koliko je health. Provjerim pa javim.
  • Yonkis: drlovric: a kakva ti je baterija na njemu, ako pretpostavimo da si ga kupio kad je bio "objavljen"?
  • drlovric: Ja imam iPad Pro (2nd gen). Niti najmanji razlog nemam za upgrade. Oni ubacuju najjace cipove, dok je najveci problem iPada u biti software :)
  • MAK: iPad Air plus Pencil Pro
  • smayoo: Svim Splićanima čestitam dan Sv. Duje! :)
  • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
  • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
  • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
  • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, IgorD, smayoo, tino1, Anonimci (390)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO