03.03.2023 | 07:06
smayoo kaže:
Djuro genijalac kaže:
Smatram da Ukrajina ima pravo na obranu NO MATTER WHAT, jer ona nije napala NIKOG, tuđe neće, svoje neda. I to je to od mene.
S tim se slažem 100%.
Ne slažem se da je ruski napad došao preko noći, smatram da Putin nije jedini krivac za današnju situaciju, ali sve je to postalo nevažno onog časa kad su krenuli rokati bombe i rakete po civilima. Ruski napadi su zločinački, nema zbora. Ali, kao i Davor, bojim se da je vjerojatniji ciparski scenario, nego ikakav skori ishod, a osobito neki u kojem se Rusija povlači ili je potpuno poražena.
Strah da ne dođe do globalnog sranja je legitimna. Pa i da su pregovori bitni i nužni. Btw. siguran sam da se u pozadini već sad radi na kosturu nekog sporazuma.
Ali ovo što se sad dešava u Ukraini je Putinova krivica!
Sve je napravio da Ukraina bude vladana od jednog njegovog satelita! Kad je vidio da narod ne daje povjerenje nekom ko je pod kontrolom njegovih tajnih službi ili njega samog, izmislio je razlog da stvori činjenice. I to je jedini razlog njegovoj agresivnosti.
Kad se narod suprotstavio, krenula je teorija da su Amerikanci ti koji... Što je, blago rečeno, totalno žabac.
Isto kao i izjave njegovih propagandista po televiziji koji su još veći žabac a i dokazuju kako stvara legitimnost za još žešće razaranje, silovanje i ubijanje. A time dokazuje u kojem stanju je Rusko društvo.
To da pokušava politički utjecati na sve što je u fokusu njegove paranoje je više nego dokazano. Mislim da niko nema dvojbe o umiješanosti Rusije u izbore u USA, Njemačkoj, Francuskoj itd itd. Cambridge Analytica Ltd (CA), Jorge u Izraelu je alat za to. Ali kad bolje razmislim imaš pravo nije on sam kriv, krive su i pohlepe zapadnih ekonomija koje su dovele do ovisnosti o energentima i resursima Rusije. Ali i to je sad već prošlost i neće toga biti dugo, dugo.
Sad je sve izvjesnije da će doći do novog globalnog poretka. Kina, Indija i Rusija će se najvjerojatnije skupiti u jedan interesni blok. Kina već snabdijeva Rusiju s materijalom. Jedino pozitivno je da Kina a i Indija vide nuklearno rokanje kao crvenu liniju.
Povijesno gledano, do devedesetih je Zapad živio bez Rusije, Kine i? Jedino što se desilo je da nam je autokratski bivši Socijalističko- Komunistički blok asimilirao Indiju. Baš me zanima kako će to utjecati na ekonomsku ravnotežu. I Indija a i Kina nisu baš spremne izgubiti tržište EU. O nekim sankcijama da ne govorim.
Sve ove mirovne demonstracije po Berlinu i drugdje su rezultat precizne Ruske propagande.
Svi se kunu u neku solidarnost Ukraini i razlog demonstracija je ubijanje Ukrainskih ljudi u "totalno uništenje" situaciji, ali ni na jednoj nisam vidio ni jednu Ukrainsku zastavu, samo ruske. Instrumentaliziranje tih manifesta od strane Neonacista je evidentno.